„1,5 млрд. лева ще има за подпомагане на овладяването на

...
„1,5 млрд. лева ще има за подпомагане на овладяването на
Коментари Харесай

Премиерът Петков: 1,2 млрд. лв. са допълнителните приходи в хазната

„ 1,5 милиарда лв. ще има за подкрепяне на преодоляването на рецесията с цените на тока. 1,3 милиарда лв. ще е помощта за електрическата енергия и към 200 млн. лв. - за газа “, увери той.

Петков добави, че кабинетът ще предложи на Народното събрание 750 млн. лева от тези средства да отидат за добавки към пенсиите на пенсионерите, а 450 млн. - за спомагателна енергийна помощ към бизнеса. Крайното решение ще бъде взето от Народното събрание.

Той разяснява и тематиката за разполагането на войски на НАТО у нас, като съобщи, че не е разисквана на Министерски съвет, нито с някои от нашите сътрудници.

Премиерът съобщи, че думите на министъра на защитата Стефан Янев по тематиката са персонално мнение, а не официална позиция на държавното управление.

" Аз ясно заявих, че ще бъдем деен член на Европейски Съюз и на НАТО. Вярваме, че най-хубавият метод за продължение на политиката и на Европейски Съюз, и на НАТО в региона на източната ни граница е оптимално потребление на изкусен път. Българският интерес е да нямаме в съседство военно състояние. Колкото по-малко фокусът е върху военния капацитет и повече върху дипломатичния потенция, толкоз по-добре за България ", сподели още Петков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР