1,5 млн. лв. се търсят за построяването на нова сграда

...
1,5 млн. лв. се търсят за построяването на нова сграда
Коментари Харесай

Събират пари за един от най-големите български актьори

1,5 млн. лева се търсят за построяването на нова постройка за музей на именития артист Георги Парцалев в родния му Левски.

Идейният план е направен от студио " Арт синхрон “. " Стъпка по стъпка вървим към реализация на наша концепция от години – да построим нова постройка, която да приюти сбирката от наследството на Георги Парцалев. Има работно планиране, на дневен ред е намиране на средства “, разгласи пред Българска телеграфна агенция кметът на община Левски Любка Александрова.

Наследството е записано през предходната година в Министерството на културата като " Колекция Парцалев ". По този метод имаме учредения да търсим разновидности по всички правила за опазване културното завещание да построим и постройка, където да бъде ситуирана сбирката, изясни Александрова. Ще се опитаме да притеглим и държавни, и европейски средства, както и с акция за набиране, тъй като Парцалев е най-обичаният български артист, акцентира кметът на община Левски.

Тя добави, че наближава и 100-годишнината на артиста, по тази причина процесът по основаване на музея не трябва да се проточи прекалено много в годините.

Работният план съставлява постройка, която ще бъде построена според условията за музеи. Предвижда се в нея да има и галерийна част, където да бъде ситуирана сбирката от произведения, станали владеене през годините от локалното читалище " Георги Парцалев 1901 ". Докато музеят бъде построен, феновете на българското театрално и кино изкуство могат да прегледат персоналните движимости на Георги Парцалев в специфична зала в читалището, което носи неговото име.

Тук са ситуирани мебели, награди, костюми от представления, фотоси, които демонстрират средата, в която е живял обичаният български артист.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР