1/4 от хората са твърде заети, за да отделят толкова

...
1/4 от хората са твърде заети, за да отделят толкова
Коментари Харесай

Хората под 35 години са най-нещастни

1/4 от хората са прекомерно заети, с цел да отделят толкоз време за себе си, колкото биха желали. Това сочи ново изследване, направено от Galaxy Chocolate измежду 2000 възрастни британци. Според него когато хората приближат пенсионна възраст и стартират да имат повече свободно време (на към 55-годишна възраст), са най-щастливи (6,9 от 10 души). Но 25-34-годишните са минимум щастливи от всички, приблизително единствено 5,9 от 10.

55-годишните вършат неща, на които същински се радват, по-често от всяка друга възрастова група. Всеки четвърти над 55 години изживява най-малко 13 приятни неща на месец, спрямо всеки десети на възраст 25-34 години.

От друга страна, хората на 35-годишна възраст признават, че не престават да се тормозят за най-различни дреболии. Ето за какво те считат, че един емоционален уикенд, прекаран надалеч от уговорките им, би направил живота им по-вълнуващ.

„ Ясно се вижда, че по-младото потомство все по-трудно намира удоволствия в всекидневието си - споделя Джо Хемингс, поведенчески психолог, работещ с Galaxy - С остаряването и помъдряването осъзнаваме, че животът е прекомерно къс, с цел да се тревожим толкоз доста “, споделя той. „ Това явно води до по-щастлив метод на живот “.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР