1,4 милиарда деца от целия свят на възраст под 15

...
1,4 милиарда деца от целия свят на възраст под 15
Коментари Харесай

1,4 милиарда деца от целия свят нямат никакъв достъп до социална защита

1,4 милиарда деца от целия свят на възраст под 15 години нямат никаква форма на обществена отбрана, което ги прави уязвими за заболявания, неприятно хранене и беднотия.
Прочетете още
Това демонстрират нови данни, оповестени през вчерашния ден от от Международната организация на труда (МОТ), организацията " Спасете децата " и УНИЦЕФ.

В страните с ниски приходи по-малко от едно на всеки 10 деца има достъп до детски надбавки, което демонстрира забележителна разлика спрямо обсега, на който се радват децата в страните с високи приходи.

Детските надбавки са значима форма на обществена протекция, предопределена да предизвиква дълготрайното богатство на децата. Предоставяни под формата на парични средства или данъчни облекчения, детските надбавки са от значително значение за понижаване на бедността, както и за достъпа до опазване на здравето, хранене, качествено обучение, вода и канализация. Освен това тези компенсации подкрепят социално-икономическото развиване, изключително по време на рецесия.

Много деца са лишени от главните запаси и услуги, от които се нуждаят, с цел да се измъкнат от бедността, и заради това са изложени на дълготрайното влияние на глада, недохранването и неосъществения капацитет. Трите организации приканват държавните управления да подсигуряват, че всички деца са предпазени от механизми за обществена протекция, в това число посредством универсални детски надбавки.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР