1 349 856 000 лв. ще бъдат отпуснати за изграждане

...
1 349 856 000 лв. ще бъдат отпуснати за изграждане
Коментари Харесай

1,3 млрд. лева ще бъдат отпуснати за строежа на Хемус

1 349 856 000 лева ще бъдат отпуснати за създаване на автомагистрала „ Хемус “. Това разгласи министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова, която показа по време на седмичното държавно съвещание планът на разпореждане за спомагателни разноски по бюджета на Министерство на регионалното развитие за 2018 година за създаване на автомагистрала „ Хемус “, съобщи „ Фокус “.

„ С плана е планувано да се провиснал спомагателни средства в размер на 1 349 856 000 по бюджета на министерството на Министерство на регионалното развитие за 2018 година, респективно на Агенция „ Пътна инфраструктура “. Те се обезпечават за сметка на плануваните средства от централния бюджет посредством преструктуриране на разноски и прехвърляния и ще се употребяват за създаване на 134,2 км от автомагистрала „ Хемус “ сред Боаза и път I-5 Русе-Велико Търново “, изясни министър Аврамова.

По думите ѝ средствата ще бъдат употребявани за създаване на сектор, който е от извънредно значим държавен и публичен интерес за развиването на пътната инфраструктура в Северна България.

„ С построяването на правата на автомагистрала „ Хемус “ ще се увеличи както сигурността на придвижването, по този начин и ще се реализира оптималната скорост “, добави тя. Министър Аврамова напомни, че общата дължина на Автомагистрала „ Хемус “ от София до Варна е 420 км, от които са построени 170.

По думите ѝ сега се строят 26 км от автомагистралата - правата Ябланица-Боаза – 9,3 км и Буховци – Белокопитово – 16,32 км. „ Цялостното създаване на автомагистрала „ Хемус “ е главен приоритет в работата на държавното управление. Благодаря от името на Министерство на регионалното развитие на премиера и на Министерството на финансите в лицето на финансовия министър. За нас е извънредно значимо обезпечаването на тези средства за построяването на автомагистралата за Северна България “, сподели още министър Аврамова.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР