1/3 от храната, произведена на планетата, се губи или разхищава,

...
1/3 от храната, произведена на планетата, се губи или разхищава,
Коментари Харесай

Приложение ни помага да пазаруваме по-евтино

1/3 от храната, създадена на планетата, се губи или разхищава, без да бъде употребявана. Докато в света близо 800 милиона души страдат от недохранване, единствено в Европа 20% от създадената храна се трансформира в боклук.

Във Франция, да вземем за пример, годишно човек изхвърля сред 20 и 30 кг храна. 7 кг от нея към момента опакована и годна за консумация.

Именно по тази причина мобилна апликация се бори с разхищението на храна и дава опция на хора с лимитирани благоприятни условия да се снабдят с качествени, пресни артикули, на доста ниски цени.

„ Твърде положително, с цел да не пробваш ” – мобилната апликация с предизвикателно име разрешава на Лола да се храни качествено на цени в пъти по-ниски от продажните.

„ Използвам постоянно приложението тъй като съм срещу разхищението на храна, а и икономисвам много пари. Благодарение на нея и заведенията за хранене изхвърлят по-малко артикули. За 4 евро си купих 2 сандвича, които по принцип костват 12 евро ”, споделя момичето пред NOVA.

Хитовото приложение се появява за първи път в Дания с задача да свързва потребителите си с хранителни заведения и супермаркети, предлагайки непродадени артикули на понижени цени, под формата на „ кошница за икономисване ”.

С приложението се работи елементарно. Можем да търсим заведения по региони, съгласно мястото, на което се намираме. В самодейността вземат участие и доста супермакрети. Има алтернатива, с която можем да резервираме храна за на следващия ден или да потърсим съответно нещо, което ни се яде.

Непродадена храна не значи ниско качество или изминал период на валидност. Продуктите на Бастиан Ратани, шеф на заведение за хранене в Ница, са пресни, подготвят се заран, а в ранния следобяд потребителите на приложението към този момент могат да ги резервират.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР