1 211 санкции са наложени при специализирана полицейска операция за

...
1 211 санкции са наложени при специализирана полицейска операция за
Коментари Харесай

Катаджии изпотиха с проверки над 2000 шофьори в Монтанско, повече от половината са били в нарушение

1 211 наказания са наложени при профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижване по пътищата на територията на област Монтана. Данните са за интервала от 7 до 24 юли.
В хода на акцията са тествани 2 282 моторни транспортни средства. За откритите нарушавания са формирани 321 акта и са наложени 890 санкции с фиш.
Операцията се е провела на територията на цялата страна и е за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата. Акцент в контрола на пътя е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи.
В Монтанско са глобени 17 неправоспособни водачи, 13 пияни водачи и 8, използвали наркотични субстанции. Двама водачи са отказали да им бъде изработен тест за опиати.
При инспекциите на пътя са санкционирани още 20 водачи за погрешно изпреварване, 6-ма – за нарушавания с непосредствена заплаха, 4-ма – за прекосяване на забраняващ сигнал на светофарната уредба. През интервала са връчени 173 електронни фиша за превишена скорост и са издадени 35 заповеди за налагане на насилствени административни ограничения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР