1.2% ще бъде отрицателният ефект върху приходите на компаниите от

...
1.2% ще бъде отрицателният ефект върху приходите на компаниите от
Коментари Харесай

Скъпото евро може да подкопае резултатите на компаниите в Европа

1.2% ще бъде негативният резултат върху приходите на фирмите от Euro Stoxx 600

8% се чака да бъде растежът на облагите на акция 2018 година в еврозоната1.9% се планува да е покачването на облагите на акция през първото тримесечие Още по тематиката
Вечерни вести: Еврофондовете за Източна Европа под риск, премиерска оставка в Армения

И още: Борисов против пушенето, ще смекчи ли Макрон позициите на Тръмп за Иран и търговията с Европейски Съюз, скандал с младежка конференция в София
23 апр 2018
Wells Fargo ще бъде санкционирана с 1 милиарда $

Санкцията е превантивна мярка против задълбоченото следствие на интервенциите на банката
23 апр 2018
Morgan Stanley регистрира рекордна облага за първото тримесечие

Финансовите резултати на банката затвърждават изцяло положителното показване на бранша
22 апр 2018
Deutsche Bank е трансферирала неправилно 35 милиарда $

Финансовата институция е реагирала в точния момент, с цел да поправи грешката си
21 апр 2018
Втори опит за милиард от покупко-продажби за портфейли неприятни заеми

Месеци след първата рекордна за пазара договорка, се приготвя втора, с още по-голям размер от просрочени банкови вземания
20 апр 2018 С настъпването на вълната от финансови доклади за първото тримесечие еврото може да спъне другояче постоянните финансови резултати на интернационалните компании от еврозоната, оповестява Financial Times.

Причината е, че забележителна част от огромните европейски компании осъществят по-голямата част от приходите си на интернационалните пазари, най-вече Съединени американски щати и Китай, а релативно по-скъпото евро може да свие действителния растеж на продажбите на фирмите. В допълнение към високата стойност на единната валута негативно въздействие върху финансовото показване на фирмите ще окажe и повишаването на петрола и по-високата волатилност на финансовите пазари през първото тримесечие.

В близката седмица се чакат финансовите доклади на водещи европейски компании като Daimler, Volkswagen, AXA, Allianz и други.

EURUSD Quotes by TradingView

Отрицателен резултат

Според изследване на Thomson Reuters 600-те компании от показател Euro Stoxx 600 ще отчетат негативен валутен резултат от 1.2% на годишна база, което е от извънредно високо значение за представянето на фирмите и може да повлияе върху бизнес средата в еврозоната. Само за последната година еврото е поскъпнало с 16% по отношение на американския $, което дава на американските компании преимущество в интернационалната търговия. Наред с това вложенията, осъществени от американските компани за последната година, съществено се усилиха след провеждането на американската данъчна промяна, което в допълнение усъвършенства бизнес средата в Съединени американски щати.

По-големи вложения в Съединени американски щати

По данни на Thomson Reuters, oчакванията за растеж на облагата на акциите за европейските компании за цялата година варират към 8%, до момента в който в Съединени американски щати тази стойност е към 20%. Редно е да се означи въздействието на американската данъчна промяна, откакто корпоративният налог беше намален с 10 прочие пункта. В резултат на това вложителите още веднъж се ориентират към американските активи, демонстрира изследване на Bank of America Merrill Lynch и EPFR Global Research.

От Thomson Reuters чакат междинният растеж на облагите на акция за фирмите от Stoxx 600 да е 1.9% за първото тримесечие, въпреки всичко подтикван от положителното показване на фирмите от петролния и енергийния бранш, където покачването на цената на петрола оказа позитивен резултат върху приходите.

ЕЦБ и стопанската система в равновесие

Скъпото евро като цяло съставлява срещуположен вятър за европейските компании с интернационален бизнес и експортьорите на артикули, макар че европейската стопанска система остава постоянна, изяснява Питър Рутер, анализатор в Royal London. Това обаче не е безусловно неприятно и, наподобява, работи за стопанската система на еврозоната, която няколко поредни тримесечия регистрира постоянен напредък макар високата стойност на единната валута. Тази наклонност беше маркирана от Европейската централна банка (ЕЦБ) още през септември предходната година, което разреши на гуверньорите на институцията да запазят политиката си на ниски лихви, въпреки да ограничиха програмата си за изкупуване на активи.
Преди всичко скъпото евро съставлява пречка за европейските компании с високи равнища на експорт и за предстоящата от ЕЦБ инфлация. Изглежда обаче, това в известна степен е обезщетено от ниските лихви, като се е открило релативно равновесие, въпреки огромните губещи в този сюжет да са банките в еврозоната, които за разлика от американските си съперници оперират при извънредно ниски маржове на облага.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР