1,2 млрд. лв. са признати (за разходи на пътните фирми)

...
1,2 млрд. лв. са признати (за разходи на пътните фирми)
Коментари Харесай

Караджов: По 5 млн. лв. месечно са лихвите на задълженията към пътните фирми

„ 1,2 милиарда лева са приети (за разноски на пътните фирми) от предходния длъжностен кабинет. Управителният съвет преди него, съответните механически служби в АПИ са признали тези заплащания, по самите обитаеми места са направени инспекции, те са приети. Всяко редче, всяка мантинела са приети ”.

Това съобщи в предаването „ Денят онлайн ” по NOVA NEWS някогашният районен министър Гроздан Караджов. Повод за думите му бе решението на Конституционния съд, което анулира решението на Народното събрание за разплащането с пътните компании. Караджов се съгласи с думите на депутата Александър Ненков, че страната се управлявала от некомпетентни хора.

„ От 1 август насам се дължат лихви за тези неизплатени суми – към 5 млн. лв. месечно са тези дължими пари. Около 15 млн. лева до момента са лихвите, насъбрани върху дължимите суми ”, сподели Караджов.

Той описа, че като министър е отишъл при съпредседателите на Политическа партия за тези заплащания за настоящ ремонт и поддръжка на пътищата, които се дължат от 2019 година 2020 година, 2021 година „ Асен Василев в началото внесе решение да бъдат платени тези пари без инспекция. След това изиска новите заплащания да бъдат тествани ”, изясни Караджов.

Той назова някогашните си съдружни сътрудници „ харвардски кръжок ”. „ Те бяха несъстоятелни и не можеха да си правят работа ”, сподели Караджов и посочи, че не е работа на Народното събрание да ревизира сметките на АПИ. „ Това е нарушаване на конституционността. Ние четем българското право ”, сподели някогашният районен министър.

За обвиняването, че са изнасяни пари с чували, Караджов сподели: „ Аз не съм следовател и няма по какъв начин да дам на обществото тази правдивост, която то чака ”.

Относно транспортната съгласуваност на обособени райони в страната, някогашният министър сподели, че България няма нито една автомагистрала в посока север-юг. „ Няма я „ Струма ” правата, няма я и тази права. Само един европейски кулоар минава през България… Бях оставил едно избавително въженце за Кресненското дефиле, само че го изпуснаха ”, изясни той за Автомагистрала „ Струма ”.

Запитан дали концесиите на пътища са решение за възстановяване положението на пътищата, Караджов изясни – „ да се вкарат концесиите, би трябвало да се каже по какъв брой лв. на километър. Никой няма да се съгласи, изключително превозваческите компании няма да се съгласят (с това решение) ”.

„ Никога не съм бил член на „ ИТН ”, само че те поддържаха моите оферти, аз заставам зад тях. Няма никакви аргументи да не си гласуваме взаимно доверие ”, отговори Караджов на въпрос дали остава с Има Такъв Народ.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР