1.1 трлн. долара са средствата под формата на сух прах

...
1.1 трлн. долара са средствата под формата на сух прах
Коментари Харесай

Фондовете за частни капиталови инвестиции предприемат все по-рискови инвестиции

1.1 трлн. $ са средствата под формата на изсъхнал прахуляк

Още по тематиката
Как милиардерът Сергей Галицкий продаде веригата си на съветската страна

Сергей Галицкий сътвори и наложи самичък веригата " Магнит ", само че реши да излезе от компанията
2 мар 2018
Активите на капиталовите фондове са достигнали рекордните 3.6 милиарда лева

Ръстът на финансовите пазари и търсенето на различна рентабилност са в основата на растежа
24 фев 2018
Залогът на Bridgewater против европейските акции разделя пазара

Специалистите нямат единна позиция за решението на най-големия капиталов фонд в света
24 фев 2018
Bridgewater залага 22 милиарда $ на спад на европейските акции

Продажбите на късо на най-големия хедж фонд в света вещаят намаляване в цената на книжата
18 фев 2018 Фондовете за частни финансови вложения подхващат все по-рискови вложения, с цел да отговорят на упованията на вложителите за по-голяма възвращаемост, демонстрира профилирано изследване на Financial Times.

В търсене на висока възвращаемост

Докато реализирането на облаги в изискванията на всеобщ стопански напредък и рекордно високи равнища на международните финансови пазари става все по-лесно огромните институционални вложители да усилят натиска си върху капиталовите фондове за обезпечаването на оптимално високи облаги. От едната страна на равенството стои растежът на вложенията в частни капиталови фондове, който се изяснява с ниските лихви, поддържани от банките, които принуждават вложителите да търсят различни похвати за предпазване и увеличение на благосъстоянието си. От другата страна е съществуващият дисбаланс сред рекордно високата стойност на активите, техния риск и остатъка от свободни парични потоци.

Наред с фондовете за частни финансови вложения придобиванията на обществено търгувани от частни компании също са достигнали следкризисен връх, възлизайки на над 180 милиарда $ за предходната година. Анализаторите показват, че е налице и наклонност покупко-продажбите да стават все по-големи, до момента в който водещи вложители подхващат най-мащабните си вложения от десетилетие. Показателно в това отношение е придобиването от Blackstone, най-големия фонд за частни финансови вложения по мярка на активите, на едно от подразделенията на Thomson Reuters за 17 милиарда $.

Рекордни равнища " изсъхнал прахуляк "

Благодарение на търсенето на висока възвращаемост финансовите сдружения понастоящем са събрали и имат рекордни суми в активи под формата на кеш или с еквивалентно висока ликвидност (известни на диалект като " изсъхнал прахуляк " ), които би трябвало да бъдат вложени, показва отчетът на Financial Times.

Настоящите пазарни характерности обаче доста наподобяват тези отпреди международната икономическа рецесия, показват някои по–скептични анализатори. Дълговете, зародили вследствие на изкупувания с заем, са покрай стойностите от 2007 година, възлизайки на над 6 пъти EBITDA (печалба преди облагане с налози, начисляването на лихви и отчитането на амортизации) на фирмите. Наред с това наградите, които фирмите получават от финансовите сдружения, са надминали равнищата си отпреди рецесията, като евентуално ще не престават да нарастват, до момента в който 1.1 трлн. $ инвеститорски пари под формата на " изсъхнал прахуляк " чакат да бъдат разпределени.

Засега обаче единственият въпрос, който затормозява промишлеността, е: " Кога ще спре музиката? ", изяснява Геръм Елтън, началник на отдел за частни финансови вложения в Bain&Co.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР