1 091 300 лева повече или ръст с 4% в

...
1 091 300 лева повече или ръст с 4% в
Коментари Харесай

Министерство на туризма съобщи: Заложени са 1 091 300 лв. повече в проекта на Бюджет 2023 г.

1 091 300 лв. повече или растеж с 4% спрямо бюджета за предходната година са заложени в проектобюджета за тази година, оповестиха от Министерството на туризма. Той е препоръчан като част от главния Законопроект за Държавния бюджет на Република България за 2023 година Общата му стойност е в размер на 28 254 500 лв. .

От Министерството на туризма ще положат старания да основат условия за развиване на другите български региони, които могат да предложат целогодишен туризъм , както и стимулиране на бизнеса , подготвен да влага в качеството на предлагания артикул и стимулиране развиването на профилираните типове туризъм, учреден на екологични оферти и благоприятни условия за авантюристичен туризъм.

Работи се по няколко тактики , които да трансформират качествено промотирането на Дестинация България . Това ще стане благодарение на ефикасна и умна маркетинг акция, която да помогне за одобряването на България като попурлярна и желана дестинация за задграничните и български туристи през цялата година, показват от отрасловото министерство.

В сходство с Националния проект за развиване България 2030, българският туристически артикул ще се популяризира посредством акции, които ще се концентрират върху неповторимите качества и уравновесеното развиване на туристическите региони. Ще се подтиква развиването на профилирани типове туризъм – културен във всичките му форми – винено-кулинарен, здравен (балнео, СПА, уелнес, медицински), авантюристичен, различен, градски (конгресен и събитиен), които могат да привлекат турсити от по-висок сегмент и да дадат друга добавена стойност на туристическите артикули.

Сериозно внимание ще бъде обърнато на качеството на предоставените туристически услуги и транспарантната икономическа среда, благодарение на функциониращата и разрастваща се Единна система за туристическа информация (EСТИ).

Работи се и по одобряването на България на интернационалната туристическа сцена . След сполучливото реалициране на 68-та среща на Регионалната Комисия Европа на Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации, страната ни ще бъде хазаин ина 109 –та среща на Борд на шефовете на Европейската туристическа комисия.

Очаква се туристическите организации и неправителственият бранш да вземат участие интензивно във формулирането на политиките , както и да има съвещания с сектора при правене на законодателството, регулиращо бранша.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР