1 000 000 лева от бюджета на Пловдив са заделени

...
1 000 000 лева от бюджета на Пловдив са заделени
Коментари Харесай

Преобразяват Бунарджика, пускат и влакче!

1 000 000 лв. от бюджета на Пловдив са заделени за видоизменение на Бунарджика. Добрата вест през днешния ден заяви кметът Иван Тотев, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.  Това става допустимо, откакто малко преди нова година е координиран проектът за ръководство на хълма (заедно с проектите за ръководство на Младежкия и Дановия хълм), разясни Тотев. Кметът на регион "Централен " Георги Стаменов към този момент е претрупан със задачата да събере комисия за обход на територията, задачата е да се огледат и опишат всички рискови места, евентуалните свлачища и срутища, с цел да бъдат укрепени, след което ще бъде възобновена цялата алейна мрежа, осветлението до върха и т.н. 
"Трябва да накараме пловдивчани да свикнат с хълмовете и да ги употребяват ", безапелационен бе Тотев. По думите му сега на Бунарджика има основно спортисти, само че хората всеобщо избират центъра на града и квартал "Капана ".
"Може би тъй като би трябвало да се изкачват ", разяснява кметът. Затова за тези, които не желаят или не могат да вършат огромни старания (както Plovdiv24.bg към този момент осведоми своите читатели) ще бъде пуснато влакче до върха на Бунарджика с две спирки - начална край паметника на Левски в подножието и крайна - обръщалото на хълма. За композицията с два вагона в бюджета са заделени 160 000 лв.. Коментираната цена на билетчето е 1 лев.   "Трябва да накараме хората да се качат горе. В момента там е пусто и безлюдно място, не е оживено. Няма град е Европа, където да има хълмове и те да не се употребяват, а в Пловдив не се употребяват. Това е истината  - няма жив екскурзиант там ", съобщи Тотев.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР