Премиерът Бойко Борисов обяви средствата, които правителството е осигурило в

...
Премиерът Бойко Борисов обяви средствата, които правителството е осигурило в
Коментари Харесай

1,3 млрд. безвъзмездни средства за запазване на работните места у нас

Премиерът Бойко Борисов разгласи средствата, които държавното управление е осигурило в поддръжка на опазване на заетостта у нас, в резултат на рецесията с ковид.

Пред министрите той регистрира, че по мярката 60:40 досега са платени към 130 млн. лв. безплатно.

" Това са грантове и сме запазили претовареност от 160 хиляди души - от близо 9 хиляди предприятия. Подадени са заявки за още 300 хиляди чиновници. Подпомогнати са компании от двама - трима, до 2900 служащи ", пресметна министър-председателят.

Борисов разгласи, че новият дизайн на мярката е координиран със синдикатите и работодателите в тристранния съвет, и ще работи до 30 септември.

" Ще ни коства до 1 милиарда безплатни пари. Заедно с него два бранша - пътническият транспорт и туризъм, сме обезпечили дотации - мярката да стане 80:20, 40 млн. ще похарчим за тази мярка ", разясни министър председателят.

" И трета мярка вкарваме, за наемане на безработни, 160 млн. лв., още веднъж безплатни. Тези са безплатни ограничения, това не са заеми. Всичко това ще коства към 1,300 милиарда лв. ", добави той.

" Вчера СЗО отново ни уплаши доста, и въобще скърбя, че в тези месеци толкоз пъти се менят позициите - със, без маски - а ние следваме протоколите на СЗО. Вчера споделиха, че най-лошото занапред следва в условия, в които страните търсят разхлабване на ограниченията и връщане към естествения живот ", уточни още Бойко Борисов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР