04:41 ч., 06 март, 2020 г. В ранните часове на

...
04:41 ч., 06 март, 2020 г. В ранните часове на
Коментари Харесай

Психолози работят с барикадиралите се в Народното събрание медицински сестри?

04:41 ч., 06 март, 2020 година В ранните часове на шестия ден от митинга на медицинските експерти под прозорците на властта, се разиграва невиждана обстановка.
Една от протестиращите дами, Веселина Ганчева, сама потърси преди минути, с цел да заяви, че сега, по думите ѝ, психолози работят с барикадиралите се няколко нейни колежки в постройката на Народното събрание (бившия Партиен дом в София).
Припомняме, че през вчерашния ден по здрач (05 март) след съвещанието на Здравната комисия, няколко медицински служащи не пожелаха да изоставен, заявявайки, че остават в залата, до момента в който не се изпълнят настояванията им, а точно:
1. Професията да стане предпазена, по този начин както на учители и полицаи;
2. Да са обезпечени две съществени минимални заплати;
3. Поне три лв. на час за нощен труд.
Сподели с твоите другари
Ганчева прецизира, че сега хората, които поддържат на място медицинските служащи на палатковия лагер пред Министерски съвет, са малко и са обезверени.
Знаете, здравните служащи стачкуват паралелно до майките на деца с увреждания от " Системата ни убива ", които упорстват пък за оставката на министъра на труда и обществената политика Деница Сачева.
потърси по-рано за коментар ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова, която съобщи, че не знае за случая и не може да разяснява. Продължаваме да търсим и здравния министър Кирил Ананиев.
Снимки може да видите тук.
 Хронологията на събитията - в този материал.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР