0% ставка на хляба няма да понижи цената му. Намаляването

...
0% ставка на хляба няма да понижи цената му. Намаляването
Коментари Харесай

Димитър Манолов: Да възстановяваме ДДС на физически лица

" 0% ставка на хляба няма да намали цената му . Намаляването на Данък добавена стойност съм виждал единствено веднъж да сработи, когато ставката от 22% беше свалена, сработи за един къс интервал, само че тогава пазарната стопанска система беше млада ", разяснява водачът на " Подкрепа " Димитър Манолов в " Денят ON AIR ".

Той разясни, че има мярка, която може да сработи - възобновяване на Данък добавена стойност на физически лица . Според него ограниченията не са прецизирани да се помогне на най-бедните. Той добави, че тези 25 ст. на литър гориво ще се върнат до седмица - две в цената. Гостът посочи, че го е боязън, че са измислили лицемерен метод да вкарат либерализацията на цените на тока и водата.
 Хлябът без Данък добавена стойност, 467 лева минимална пенсия и по-евтини горива
Хлябът без Данък добавена стойност, 467 лева минимална пенсия и по-евтини горива

Щедрото разпределяне на запас нямало да докара до скок на инфлацията, твърди Петков

" Тези средства, които в този момент дават като добавки, ще бъдат включени в главния размер на пенсията. Това няма да повлияе добре на пенсионната промяна. Тръгваме от обяснението за хората с по-малки пенсии, а даваме на тези с огромните. Абсурд е това, което се прави - приказваме за инфлация и че приходите би трябвало да наваксат, но споделяме - стопираме растежа на минималната работна заплата ", обясни Манолов пред Bulgaria ON AIR.

" Тези ограничения ще напомпат инфлацията, само че това не е безусловно неприятно. Въпросът е в какви равнища ще се случи това . Твърди се, че растежът на нашата инфлация е два пъти по-голям за Европейски Съюз. Такова закъснение на ограничения и нелогично държание кара производителите и търговците да се опасяват и те калкулират страха си в цените. От там се случва тази инфлация ", изясни той.
 Движение за права и свободи тревожни за повсеместната рецесия
Движение за права и свободи тревожни за повсеместната рецесия

Не е ли трагично, че по-голямата част от потребителската кошница е от импорт

Гостът съобщи, че газът от Съединени американски щати няма да е по-евтин, тъй като той е попитал премиера, който му е дал отговор, че цената ще бъде по-ниска при производителя .

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР