– Ако хвърлите камък във вода, ще видите, че на

...
– Ако хвърлите камък във вода, ще видите, че на
Коментари Харесай

„Ако имате чисти мисли, ще се избавите от болестите.“ Индийски лекар за връзката между ума и тялото

– Ако хвърлите камък във вода, ще видите, че на повърхността му ще се образуват кръгове, които ще се популяризират във всички направления с идентична скорост. Нашите мисли се популяризират по същия метод, карайки всяка парченце от Вселената да вибрира, споделя индийският доктор и йога Свами Шивананда.

Свами Шивананда е измежду хората, които са уверени, че светът на нашите мисли безусловно образува живота ни. От тях зависи силата на тялото ни, триумфът в бизнеса и дали ще бъдем щастливи.

Свами Шивананда приказва за това по какъв начин можете да усетите силата на мисълта и по какъв начин да пожънете благополучие с нейна помощ.

Упражнение, което ще ви помогне да ревизирате силата на мисълта

Всеки човек, без да го осъзнава, в една или друга степен усеща силата на мисълта. Тази мощ е употребена от най-великите йоги. Те знаели по какъв начин да предават мисли на огромни дистанции, като по този метод общували с хората, споделя Шивананда.

Индийският доктор разказва едно упражнение, с помощта на коеот ще се убедите вв силата на мисълта.

За да го извършите, би трябвало да помислите за някой родственик или добър другар, който живее надалеч от вас.

– Когато мислите за собствен родственик, пробвайте се ясно да си визиите неговия облик. Можете да употребявате и неговата фотография. Гледайки лицето на вашия родственик на фотографията, можете да му кажете нещо хубаво. Преди да си легнете, представете си роднината още веднъж и помислете добре за него. Когато изпълнявате това упражнение, също е значимо да вярвате, че ще съумеете – изяснява Свами Шивананда.

Какво ще се случи по-късно? Според Шивананда обектът на вашите мисли ще ви подсети за себе си в близко бъдеще. Можем също да усетим мислите на хората, които мислят за нас. Например, когато сте запалени по нещо (преглеждате утринния вестник, пишете, майсторите) и внезапно, без причина, си спомняте за някой непосредствен човек, това значи, че в този миг той също си спомня за вас.

Мислите могат освен да се предават от разстояние. С тяхна помощ можете да повлияете на човек. Като доктор Свами Шивананда се е убеждавал в това нееднократно.

– Истинският доктор би трябвало да помни, че една дума може да убие човек. Например, в случай че доктор каже на пациент, който има естествена кашлица от хипотермия, че има туберкулоза, пациентът ще бъде ужасяващ. От боязън и безпокойствие той в действителност може да развие заболяване. Какво в последна сметка ще убие пациента? Невярното подстрекателство на лекаря “, изяснява Свами Шивананда.

Тази обстановка може да се окаже друга, в случай че лекарят каже на пациента, че заболяването му е просто дреболия и му даде потребни рекомендации. Въпреки това, съгласно Шивананда, такива лекари се срещат рядко.

„ Човек, който е усвоил този способ, ще направи живота си благополучен “

Тъй като нашето схващане е обвързвано с нашето тяло, значимо е да заобикаляме мисли за заболявания и стареене.

Свами Шивананда приканва в никакъв случай да не допускате мисълта в главата си: „ Остарявам “. Според индийски доктор мисленето за остаряването на тялото ни е неприятен табиет.

– За да запазите сърцето си младо, даже и на седемдесет години, продължавайте да мислите, че сте на шестнадесет. Какъвто си представяте, че сте, подобен ще станете. Това е най-великият закон. Представете си, че сте здрави и ще станете здрави. Считайте се за болен и ще бъдете. Представете си, че сте мощни и ще станете мощни, отбелязва Свами Шивананда.

Лекарят съпоставя мислите с инфекции. Те освен въздействат на положението на тялото и мозъка ни, само че и дефинират отношението на хората към нас към нас. Така една възмутена мисъл ще провокира съответна реакция в душата на вашия събеседник. Ако вашите мисли са другарски настроени към другите, тогава и близките ще бъдат другарски настроени към вас.

„ Ако държите честен човек в компанията на крадци, той скоро също ще стартира да краде. Ако държите непиещия в компанията на пиещи хора, той също ще стартира да пие. Много е елементарно да се болестите с мисли. Но те имат и друга мощ. Наричам го мощ на привличане ”, споделя Свами Шивананда.

Хората с наподобяващи си мисли са привлечени един от различен. Така даден доктор е забавен на сътрудниците си, даден преподавател е притеглен от различен преподавател. Един лентяй се интересува от различен лентяй.

Шивананда обръща внимание на обстоятелството, че ние непрекъснато привличаме в живота си тези хора, чиито ползи и мисли са сходни на нашите. Този закон работи постоянно. И няма значение дали знаем за него.

Свами Шивананда съпоставя мислите освен с зараза, магнит, само че и с бумеранг. Според последното съпоставяне всичко, за което мислим, се връща при нас. Ако ненавиждаме някого, тази ненавист се обръща против нас. Ако обичаме някого, тази обич сигурно ще ни се върне по някакъв метод.

За да не си навредите със личните си мисли, Шивананда предлага потреблението на метода за събуждане на противоположни мисли. Според индийския доктор човек, който владее този способ, ще направи живота си благополучен.

– Когато у вас възникне неприятна мисъл, незабавно я неутрализирайте с противоположна. Ако желаете да измамите някого, помислете за честността и нейните преимущества. Ако в главата ви пристигна страхлива мисъл, помислете за смелостта и смелите хора. Ако сте свидлив и съжалявате, че сте се разделили с нещо, помнете щедростта и великодушните хора. Ако практикувате този способ непрекъснато, ще ви съпътстват удобни обстановки и ще пожънете благополучие, казав Свами Шивананда.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР