Приложението Match Prediction за предсказване на резултати от спортни срещи

...
Приложението Match Prediction за предсказване на резултати от спортни срещи
Коментари Харесай

Ученици създадоха приложение за прогнозиране на резултати от спортни срещи


Приложението Match Prediction за предсказание на резултати от спортни срещи получи огромната премия „ Спортна визия “ в първото в България новаторско съревнование за технологии в спорта – Спортни Хакатони България.

Проектът, който предвижда с акуратност от 70% предстоящите резултати, е създаден от деветокласници от Технологическо учебно заведение „ Електронни системи ” и е основан на технологията Machine learning. Спортни Хакатони България се организира на 10 и 11 март в София.

В надпреварата за спортни нововъведения се включиха близо 40 възпитаници, студенти и експерти, които показаха 9 плана на концептуално равнище, първообраз и приключени решения. В журито участваха заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева, зам.-ректорът на Националната спортна академия „ В. Левски ” проф. Татяна Янчева, Саша Безуханова – създател и ръководител на Move.bg, Светлин Наков – управител „ Обучение и ентусиазъм ” в СофтУни, и софтуерният инженер и програмист Мартин Куванджиев.

В категория „ Спортни технологии ” бе отличен планът „ Barin sports ” на софтуерни инженери, който съставлява хардуерен и софтуерен артикул за разбор и следене в действително време на разнообразни индикатори на спортисти от екипни спортове. В категория „ Екип „ Предизвикай “ бе награден студент от Софийския университет за концептуалната концепция „ DNA Testing “ – мобилно приложение за разбор на биометрични данни на човек, което на основата на модел за равнищата на разнообразни знаци за положението прави рекомендация за най-подходящия спорт. Победителите в категория „ Спортни иноватори “ са разработчиците на план „ Body support ” – възпитаници от ТУЕС. Мобилното приложение усъвършенства връзката сред треньор и състезател и предлага опция за предоставяне на рекомендации за режим на хранене, видео запаси с правила за осъществяване на извършения и тренировки, алтернатива за противоположна връзка, конгрес и доста други.

Като част от събитието се организира и първата в България конференция Sports Tech, на която бяха показани най-хубавите практики в потреблението на спортни технологии.

Спортният хакатон и конференция бяха открити от Ваня Колева, заместник-министър на младежта и спорта, проф. Пенчо Гешев, ректор на Националната спортна академия „ Васил Левски “ (НСА), проф. Татяна Янчева, заместник-ректор на НСА, Саша Безуханова, създател и ръководител на Move.bg и Милена Крумова, уредник. Събитията се провеждат за първи път в България от EduTechFlag в партньорство с Министерството на младежта и спорта, със съдействието на информационна организация „ Интелдей Солушънс “ и поддръжката на повече от двадесет организации. Домакин на събитията беше Националната спортна академия „ Васил Левски “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР