Технологии


Доц. д-р Десислава Иванова връчи „Златен медал на ТУ –

Доц. д-р Десислава Иванова връчи „Златен медал на ТУ – ...

... на реализация на завършилите, но с недостатъчно търсене от кандидат-студентите, е Математиката. Въпреки тази статистика във ФМПИ местата по държавна поръчка се заемат безпроблемно. Според доц. д-р Десислава Иванова това е резултат както от традиционно високите стандарти за качество на преподаване, така и от партньорството между ИТ компаниите и факултета.


Проект на стойност над 3 млн. лв. ще модернизира морското

Проект на стойност над 3 млн. лв. ще модернизира морското ...

... на информация в рамките на България и на територията на Европейския съюз, базиран на модела за данни на CISE, уточниха от министерството. Откриващата среща по проекта е насрочена за 23 юни във Варна. Крайният срок за изпълнение на проекта е 4 февруари 2023 г. като Изпълнителна агенция „Морска администрация” е бенефициент.


Авторката на изследването Анге-Тереза Аконо с проба от цимент с

Авторката на изследването Анге-Тереза Аконо с проба от цимент с ...

... вода, което е редуцирано със 78%. „Ролята на наночастиците в това приложение не е разбрана досега, така че това е голям пробив”, казва Аконо. „Като експерт по механика на фрактурите исках да разбера как да променя производството на цимент, за да подобря реакцията на фрактури”, споделя тя за предизвикателството в разработката.Изкуственият интелект е заплаха и за обикновените работници, и за

Изкуственият интелект е заплаха и за обикновените работници, и за ...

... информационна сигурност и софтуер. WEF също прогнозира, че търсенето на позиции, които изискват човешки умения, ще нараства. Ще се търсят критично мислене, анализ, способност за решаване на проблеми и желание за активно учене. В същото време „меките” умения – като устойчивост на стрес и гъвкавост – ще бъдат не по-малко ценени.


Повече хора в България ще могат да се обучават в

Повече хора в България ще могат да се обучават в ...

... хора да намерят работа и да се намери отговор на променящите се потребности на европейската икономика. ЕИФ прилага пилотната програма от името на Европейската комисия и като такава, тя се възползва от бюджетната подкрепа на Европейския съюз по Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ), основен стълб на Инвестиционния план за Европа.


Програма за интелигентно пестене на енергия изненада неприятно някои жители

Програма за интелигентно пестене на енергия изненада неприятно някои жители ...

... да бъдат регистрирани собствениците на свързани термостати, така че да участват в намаляването на потреблението на енергия, когато мрежата има най-голяма нужда от това”, гласи анонсът на фирмата. Оттам изрично подчертават, че всеки участник активно се съгласява с условията на програмата и може да се откаже от нея по всяко време.Електронни гейтове от ново поколение ще посрещат пътниците на летищата ...

... Решенията secunet easykiosk и secunet easytower осигуряват ISO-съвместимо висококачествено заснемане на лицево изображение и/или снемане на пръстови отпечатъци. Това е от изключителна важност за надеждна и ефективна идентификация в пунктовете за граничен контрол. Системата за регистрация на пътуващите ще съдържа приблизително 300 милиона записа за пътници от страни извън ЕС.


Компанията разширява дейността и екипа си в БългарияMelexis планира да

Компанията разширява дейността и екипа си в БългарияMelexis планира да ...

... 8 юли, за да разкаже повече за различните позиции, съоръженията и културата в компанията. Наетите в Melexis ще работят по различни проекти, включително производство на чипове(снимка: Melexis) Базирана в Белгия, компанията е лидер в полупроводниковите сензори за автомобилостроенето. Днес всеки нов автомобил, произвеждан в световен мащаб, съдържа средно 13 чипа на Melexis.


Мрежата улеснява общуването с центъра за управление и близкитеКитай изгражда

Мрежата улеснява общуването с центъра за управление и близкитеКитай изгражда ...

... сутринта в 09:22 пекинско време от космодрума Джиуцюан, разположен на границата на провинция Гансу и автономния регион Вътрешна Монголия (Северен Китай). За извеждане на кораба в космоса е използвана ракетата-носител Чанжън-2F. По-късно космическият кораб успешно се скачи с базовия модул Тянхъ на китайската орбитална станция, която е в процес на изграждане.


Онлайн търсачките заемат основно място в живота на всеки от

Онлайн търсачките заемат основно място в живота на всеки от ...

... по малко се превръща в отживелица; - Скоростта на сайта е от изключително значение за бързото намиране на сайта ви. SEO оптимизацията е много по-успешна за сайтове с висока скорост; - Търсенето става главно от Google, вместо от социалните мрежи, въпреки че много бизнеси стартират именно от Facebook и Instagram.


Н АСА изпитва трудности да поправи компютърен проблем в телескопа

Н АСА изпитва трудности да поправи компютърен проблем в телескопа ...

... заяви, че е със смесени чувства по повод изменението на мяркатаЧували ли сте вече за демисексуалността?По първоначални данни лек автомобил "Тойота" се завъртял след удар в мантинелатаПричината е казусът със небостъргача „Злaтeн вeк”Кой принуди принцесата на народа да го вземеОчакваше "Национален сбор" да поведе в първия кръг на изборитеОт мрежатаЛетателният апарат Циклокар използва хибриден задвижващ механизъм(снимка: Фонд за перспективни

Летателният апарат Циклокар използва хибриден задвижващ механизъм(снимка: Фонд за перспективни ...

... за тягата и консумацията на енергия. Чибисов е уверен, че системата ще се превърне в използваем самолет в рамките на три години. Комерсиализацията не е шега и ще е много скъп процес. Видеото, показано от екипа, предполага, че въвеждането в действие на машината може да започне преди всичко като военен проект.


Атрактивни оферти за „доживотно активиране” на най-добрата ОСКъде другаде можете

Атрактивни оферти за „доживотно активиране” на най-добрата ОСКъде другаде можете ...

... опростен, с множество методи за плащане и, разбира се, с безплатна доставка. Ако случайно срещнете някакъв проблем или ако имате въпрос, екипът за обслужване на клиенти е там, за да ви помогне с думи и дела! За всякакви въпроси просто им изпратете имейл на следния адрес: . рекламно съдържание от Godeal24.com


През 2007 г. художникът и дизайнер Майк Уинкелман - по-известен ...

... поради това артистите се насочиха към дигиталното изкуство, за да предизвикат интереса на нарастващия пазар от колекционери. Графичният дизайнер Дейвид Румник продаде NFT на Свети Валентин за 20 хил. долара, а базираният във Великобритания художник и компютърен учен Брендън Доус продаде няколко NFT за хиляди долари през последните няколко месеца.


Крипто-миньорите ще се нуждаят от известно време да преместят машините

Крипто-миньорите ще се нуждаят от известно време да преместят машините ...

... зони” през следващото полугодие. „Възможно е да се оформят юрисдикции, които заемат много благоприятна позиция и създават еквивалент на специални зони, за да насърчат „миньорите” да хостват на местно ниво”, смята Картър. „Ще го видим на ниво държава, може дори да видим появата на субсидии за електроенергия за добив на криптовалути”.


Все повече държави налагат ограничения върху търговията с криптовалути(снимка: CC0

Все повече държави налагат ограничения върху търговията с криптовалути(снимка: CC0 ...

... и действат като сертификати за собственост. NFT станаха популярни след намесата на някои известни личности, но после интерсът към тях спадна. Наред с това тайландската комисия по борсите обяви, че забранява и „обменните токени”. Това са крипто-монети, издавани от крипто-борсите, които могат да се използват за търговия и плащане на такси.А1 разширява избора от 5G смартфони, като добавя нова марка,

А1 разширява избора от 5G смартфони, като добавя нова марка, ...

... ресурс за развитието на бизнеса в световен мащаб. Масовото навлизане на ... По отношение на цените се позиционира сред достъпните 5G телефони. В комбинация с тарифен план от А1, той може да бъде закупен за 279,99 лева в брой или само за 12,99 лева месечно на изплащане с двугодишен договор.


Българската компания в сферата на високоспециализираните IT обучения Coursedot е ...

... не е да сме просто поредната трейнинг компания, това не е интересно. Ако просто ще делим една баница, това е много сложна задача, предвид че пазарът се промени. Оформят се чудовищно големи компании на този пазар, с които нямаме желание да се конкурираме, ние си партнираме с тях", казва Панайотов.


Геймингът често е съпроводен с физически травми, показа американско проучване(снимка:

Геймингът често е съпроводен с физически травми, показа американско проучване(снимка: ...

... по-нелепи ситуации. още по темата Така например, немалко хора са поискали помощ след удар от контролер, хвърлен от друг играч. Също така, геймъри са пострадали, докато празнуват постижение във видеоигра или просто по време на продължителни сесии. Общият брой на „жертвите” на подобни травми се оказа повече от 13 хиляди души.


Подобреният почистващ робот VIOMI SE Upgraded Version идва с обновена

Подобреният почистващ робот VIOMI SE Upgraded Version идва с обновена ...

... за мокро почистване или HEPA филтри на случайно избрани купувачи в периода 21-23 юни. Брандът VIOMI разполага с локални европейски центрове за следпродажбено обслужване се доставя с 5 години гаранция и следпродажбено обслужване от европейски центрове (в Германия и Полша), включително онлайн услуги за бързи отговори, ремонт и замяна на продукта.


До момента над 12 500 души са подписали петиция, която

До момента над 12 500 души са подписали петиция, която ...

... на първия суборбитален полет на ракетната му компания "Blue Origin". Братът на Безос, Марк, също ще се присъедини към него в полета, както и победителят в публичен търг за едно от местата. Анонимният победител плати 28 милиона долара на търг за билет за космическото пътуване с основателя "Амазон". По публикацията работи:Най-новото попълнение 737-10 в семейството МАКС (MAX) на Боинг (Boeing)

Най-новото попълнение 737-10 в семейството МАКС (MAX) на Боинг (Boeing) ...

... доставки първоначално трябваше да бъдат извършени през 2020 година, но датата бе отлагана вече два пъти. Боинг трябваше да се пребори с разочарованията от 737 МАКС по цял свят, след като при две катастрофи за кратък интервал от време, през 2018 и 2019 година, загинаха общо 346 души, припомня АФП.


Широката палитра фотографски възможности на Nokia X20 идва с 6,67-инчов

Широката палитра фотографски възможности на Nokia X20 идва с 6,67-инчов ...

... е факт благодарение на преминаването на доста по-сериозни тестове за издръжливост от средните за сектора. Надеждата на производителя е с подобни параметри и с осигурените гаранции потребителите да имат спокойствието да използват телефона си по-дълго от обичайните две години – това спомага за намаляване на електронните отпадъци и щади планетата.


Усещането от “срещите” с починали близки, но все още “живи”

Усещането от “срещите” с починали близки, но все още “живи” ...

... Google Street View за странни обекти или странни моменти, заснети във „замръзнало състояние”, се превърна в своеобразна ниша в интернет забавленията през последната година. Само в има повече от 660 милиона видеоклипа, маркирани с уебсайта, и много популярни акаунти, които показват видеоклипове на „странни неща”, намерени из Google Street View.


Говор или бръмчене на двигател ще дават енергия на смартфонитеСмартфоните

Говор или бръмчене на двигател ще дават енергия на смартфонитеСмартфоните ...

... двигателя на колата по време на пътуване и др. Въпреки че компанията е подала заявка за патента, това не означава непременно, че технологията ще се появи в комерсиален вид в близко бъдеще. Ще трябва да изчакаме и да видим дали Xiaomi ще демонстрира технологията си за звуково зареждане през следващите месеци.


Бордовият компютър е спрял да работи на 13 юни, съобщи

Бордовият компютър е спрял да работи на 13 юни, съобщи ...

... началото на 90-те години, и със своите прецизни снимки с висока разделителна способност допринесе много за разбирането за Вселената през последните 30 години. С информацията, която събира, Хъбъл направи революция в света на астрономията и промени човешкото виждане за Вселената, изпращайки забележителни изображения на Слънчевата система, Млечния път и далечните галактики.„Умни“ камери ще допускат само усмихнати служители в офисите

„Умни“ камери ще допускат само усмихнати служители в офисите ...

... Японският технологичен гигант Canon е инсталирал камери за откриване на усмивка, ръководени от изкуствен интелект, в китайското си дъщерно дружество Canon Information Technology. Прочетете целия материал в cash.bg


С мартфоните вече са неразделен помощник в ежедневието на милиарди

С мартфоните вече са неразделен помощник в ежедневието на милиарди ...

... си и го прави по два дори и повече пъти.Или пък изтегля един и същи документ няколко пъти, или без да иска прави няколко негови копия. Така просто се губи място, което неусетно може да се запълни. Онлайн изданието MakeUseOf отбелязва, че този проблем може да се реши сравнително лесно.


Меш системата nova MW5 се състои от две (или три)

Меш системата nova MW5 се състои от две (или три) ...

... e достъпна в търговската мрежа у нас от дистрибутора Most Computers. Комплектът от две устройства се предлага на цена около 125-128 лв. с включен ДДС и гаранция 36 месеца. Срещу тази сума ще получите ефективно решение за разширяване на Wi-Fi покритието у дома със силен сигнал и на висока скорост.


Българските момичета завоюваха 4 медала в първа по рода си

Българските момичета завоюваха 4 медала в първа по рода си ...

... състезание по програмиране. EGOl е за момичетата, които имат желание да се развиват в света на компютърните науки и технологичните иновации”, сподели доц. Пламенка Христова след обявяване на финалното класиране. По нейните думи, най-важното е, че „олимпиадата е обмен на вдъхновяващи примери, възможност за натрупване на състезателен опит и на увереност”.


Ферма в Австралия ще обработва напълно автоматизирано и роботизирано 1900

Ферма в Австралия ще обработва напълно автоматизирано и роботизирано 1900 ...

... следващите три години. Според Найл Блеър, професор по устойчивост на храните от университета Чарлз Стърт, „този амбициозен проект ще въоръжи основната работна сила в Австралия със знания и технологии в ключови области като анализ на данни, геопространствено картографиране, дистанционно наблюдение, машинно обучение и киберсигурност”. Глобалната дигитална ферма ще свърже в цялостна система:


Технологията може да се използва със съществуващото оборудванеНова квантова разработка

Технологията може да се използва със съществуващото оборудванеНова квантова разработка ...

... скорости спрямо стандартна телекомуникационна инфраструктура. „QKD системите обикновено изискват сложна система за стабилизиране и допълнителен хардуер за синхронизиране”, казва Авесани. „Ние разработихме пълна QKD система, която може да бъде директно свързана със стандартно и не изисква допълнителен хардуер за синхронизация. Системата се вписва лесно в шкафовете, често срещани в сървърните помещения”.


Компанията няма за променя политиката за поверителностИ потапянето във виртуалната

Компанията няма за променя политиката за поверителностИ потапянето във виртуалната ...

... че политиката за поверителност ще остане същата. „Facebook ще получи нова информация, като например дали сте взаимодействали с дадена реклама и ако да, как… например, ако сте кликнали върху рекламата за повече информация или ако сте скрили рекламата”. Социалната мрежа приканва клиентите да споделят своите отзиви чрез страницата за поддръжка на Oculus.


Д окато основната част от вниманието на почитателите на Windows

Д окато основната част от вниманието на почитателите на Windows ...

... е избрал 14-ти октомври 2025 г. за край на официалната поддръжка на Windows 10. Тогава разнообразните версии на Windows 10 няма да получават повече обновления дори и за сигурността си. Очаква се Microsoft да запази специалната удължена поддръжка за корпорации, които си плащат, но все още няма потвърждение на това.


Представяли ли сте си някога, че телевизорът ви може да

Представяли ли сте си някога, че телевизорът ви може да ...

... са сертифицирани като дисплеи с ниско ниво на синя светлина. Елиминирани са трептенето и дискомфортът, който обикновено се причинява от отблясъци. Новите модели LG OLED Gallery Design са истински произведения на изкуството и са подходящи за всеки дом, който отразява артистична свобода, гарантирайки изключително качество на звук, картина и дизайн.


Огромен брой технологични продукти бяха забранени на пазара в Южна

Огромен брой технологични продукти бяха забранени на пазара в Южна ...

... срок от една година, съобщи новинарското издание. Корейското законодателство изисква отмяна на използваните оценки, въпреки че компаниите категорично отричат да са фалшифицирали данните. Агенция Yonhap отбелязва, че Huawei е обвинена в продажби на 136 фалшиви оценки, Samsung – на 23, а китайският производител на дронове DJI Technology – на 145 оценки.


Най-новите смартфони предлагани от Vivacom са Xiaomi Mi 11i и

Най-новите смартфони предлагани от Vivacom са Xiaomi Mi 11i и ...

... Gorilla Glass 5. Xiaomi Mi 11i се предлага в онлайн магазина на Vivacom и в цялата търговска мрежа, в комплект със спортната смарт гривна Mi Band 5. Цената му само до края на месец юни в онлайн магазина на Vivacom e 39,98 лв. на месец в комбинация с план Unlimited 50.


Пандемията провокира серия събития, които доведоха до глобален недостиг на

Пандемията провокира серия събития, които доведоха до глобален недостиг на ...

... от 10% на 20%. За целта ще бъдат инвестирани около 150 млрд. долара. за подкрепа за вътрешното производство на чипове. Новият съюз ще включва и работни групи по: Освен разглеждане на сътрудничеството и стандартите в тези няколко области, групите ще оценят и „злоупотребата с технологии, застрашаваща сигурността и правата на човека”.


Теленор България определи Христо Цветков за директор „Стартегия и трансформация“.

Теленор България определи Христо Цветков за директор „Стартегия и трансформация“. ...

... в тази нова бизнес среда“, каза Джейсън Кинг, Главен изпълнителен директор. „Добре изградената стратегия и управлението на трансформациите в бизнеса са ключов фактор за компаниите на бъдещето. Очаквам с нетърпение да бъда част от това вълнуващо пътешествие и страхотния екип на Теленор България“, коментира Христо Цветков, директор „Стратегия и трансформация“.


Теленор България определи Христо Цветков за директор „Стартегия и трансформация“.

Теленор България определи Христо Цветков за директор „Стартегия и трансформация“. ...

... Теленор България“, коментира Христо Цветков, директор „Стратегия и трансформация“.   За повече информация можете да ни следите в , и на Нов 5G смартфон със 100 лева отстъпка от Теленор Повече от 30 различни модела 5G смартфони предлага Теленор на своите клиенти със специална оферта. Умните устройства сега могат да бъда...


На бляскава церемония на 17 юни вечерта бяха обявени тазгодишните

На бляскава церемония на 17 юни вечерта бяха обявени тазгодишните ...

... посока развитие на човешкия капитал, непрекъснато повишаване на качеството на предлагания продукт/услуга, иновации, ИТ, киберсигурност, изкуствен интелект и много други. Кандидатурите във всяка категория бяха оценявани от независимо жури по четири критерия - постижения в съответната категория, добри управленски практики, препоръки от партньори, както и за цялостен принос за обществото.


Това може да стане под формата на ваучери, предлагат експертиВеликобритания

Това може да стане под формата на ваучери, предлагат експертиВеликобритания ...

... отговор на доклада на консултативната група Асоциацията на доставчиците на интернет услуги призова правителството да действа по предложенията. „Пандемията подчерта важността на цифровата свързаност повече от всякога и докато нашите членове разгръщат мрежи, способни на гигабитов пренос, ще бъде също толкова важно да се гарантира, че възприемането продължава да расте”.


ВизиткаПетко Карамочев е изпълнителен директор на INDUSTRIA, компания, която разработва ...

... бях съветник в Британския парламент две години и това със сигурност помогна. Другото е, че трябва да "доставяш", да "деливърнеш", колкото и да са глупави тези чуждици. Ако са ти платили за пет, да доставиш шест. Винаги трябва нещо повече. В момента кои са най-големите проекти, по които работи INDUSTRIA?


TPU чиповете на Google, част от облачните услуги, се използват

TPU чиповете на Google, част от облачните услуги, се използват ...

... дума за проектиране с помощта на изкуствен разум. Google проучва използването на AI в други части на процеса, като „проучване на архитектурата”, а конкуренти като Nvidia търсят други методи за ускоряване на работния процес. Изглежда можем да очакваме „завъртането” на невероятния цикъл, в който изкуственият интелект проектира чипове за изкуствен интелект…


Амбициите на Apple се простират и към радикални промени в

Амбициите на Apple се простират и към радикални промени в ...

... имат здравословни проблеми и не се грижат за профилактиката. Между другото, първоначалният отказ за стартиране на клиниките през 2016 г. доведе до това, че много разработки бяха внедрени в смарт часовника . Тоест, без идеята за проекта Casper може би интелигентният часовник на Apple сега щеше да е съвсем различен продукт.


Е дно от ранните поколения мобилни мрежи е било с

Е дно от ранните поколения мобилни мрежи е било с ...

... и до днес продължава да се използва в много държави.Учените са взели две версии на алгоритъма - GEA-1 и GEA-2. Те не са публично достъпни, но "източник" ги е предоставил на групата, която ги е анализирала. Оказва се, че в единия има уязвимост, която позволява да се декриптира целият трафик.


Специално за европейското футболно първенство EURO2020 и почитателите на спорта,

Специално за европейското футболно първенство EURO2020 и почитателите на спорта, ...

... цени от 1 лв. на месец за първите 2 месеца при EON LIGHT или първите 4 месеца при FULL и PREMIUM правят пакетите още по-привлекателни. Добавянето на EON SPORTS MODE в платформата е поредната стъпка на Vivacom за предоставяне на изключително клиентско изживяване по време на най-голямото футболно събитие на годината.


Компактен демонстратор на квантови изчисления с йонен капан(източник: Pogorelov et

Компактен демонстратор на квантови изчисления с йонен капан(източник: Pogorelov et ...

... компютърна система се състои от два стелажа, единият от които съдържа устройства за генериране и управление на лазерна светлина, както и за нейното маршрутизиране и превключване. Вторият шкаф съдържа основния йонен капан, електрически компоненти за манипулиране на квантовите състояния на йоните и компоненти за комуникация и дистанционно управление на системата.


Трето поколение EPYC процесори са в основата на новите виртуални

Трето поколение EPYC процесори са в основата на новите виртуални ...

... Google Cloud. Новите T2D инстанции се предлагат в осем различни предварително дефинирани конфигурации на виртуални машини (VM) – с до 60 vCPU на VM и до 4GB памет на vCPU, което прави тази технология идеална за мащабиране на натоварванията. Те ще станат достъпни за клиентите през 3-тото тримесечие на 2021 г.


Моделът се предлага с тригодишни гарантирани актуализации на софтуера и

Моделът се предлага с тригодишни гарантирани актуализации на софтуера и ...

... нормална употреба, което е задоволително. Добрата новина е, че смартфонът идва с USB кабел за бързо зареждане в кутията. За час и половина батерията ви може да се зареди от 0 до 100 процента. В полза на каузата за минимизиране на електронните отпадъци производителят е премахнал зарядното устройство от комплекта.


Vivacom стартира лятото с изключително предложение към своите потребители -

Vivacom стартира лятото с изключително предложение към своите потребители - ...

... и функционален дигитален портфейл Pay by Vivacom без такса до края на годината. Новата лятна оферта е част от стратегията на Vivacom да осигурява на своите потребители ексклузивен достъп до високотехнологични продукти и услуги при отлично съотношение между цена и качество и да предоставя неограничени възможности за общуване и свързаност.


IoT свързаност и управление в глобален мащаб ще получи бизнесът

IoT свързаност и управление в глобален мащаб ще получи бизнесът ...

... видимост в реално време на всички свързани устройства – EMM решение „на едно гише”. HMD Connect Pro позволява на организациите да контролират всички сим карти в инвентара си чрез единна конзола за управление. Услугата е проектирана с оглед на лесното използване – от потребителския интерфейс до гъвкавото, прозрачно и конкурентно ценообразуване.


Предприемачите са едни от най-важните фигури в съвременния свят. Те

Предприемачите са едни от най-важните фигури в съвременния свят. Те ...

... евро, включително разработване на софтуер, технологична инфраструктура, достъп до чужди пазари, правни услуги, дигитален маркетинг, PR и др. В допълнение, по време на 8-месечния пост акселерационен период най-добре представящите се компании могат да получат допълнително финансиране в размер на 25 000 евро, както и подкрепа при набирането на по-големи рундове.


Настоящото десетилетие трябва да се превърне в цифровото десетилетие на

Настоящото десетилетие трябва да се превърне в цифровото десетилетие на ...

... дни на научните изследвания и иновациите, които ще се проведат на 23 и 24 юни, са възможност програмата „Хоризонт Европа” да бъде обсъдена сред създателите на политики, изследователите, иноваторите и гражданите. Информационните дни за „Хоризонт Европа”, които са предназначени за потенциалните кандидати, ще се състоят от 28 юни до 9 юли.


На специална церемония на 16 юни бяха обявени тазгодишните носители

На специална церемония на 16 юни бяха обявени тазгодишните носители ...

... от ново поколение за управление на вътрешните процеси в ... Подадените пред БДВО проекти бяха оценени от независимо жури от експерти в сферата на връзките с обществеността, медиите и маркетинговите комуникации. Конкурсните категории тази година бяха общо 17 на брой и участваха някои от най-интересните комуникационни проекти от изминалата година.  


Внедреният от Алианц Банк продукт съкращава с 80% срока за

Внедреният от Алианц Банк продукт съкращава с 80% срока за ...

... част от в отговор на динамиката на пазара и потребностите на бизнеса, заявиха от финансовата институция. Банката се фокусира както върху „ефективността, качеството и скоростта на вътрешните процеси, така и върху изграждане на ИТ платформи, които клиентите могат да ползват дистанционно”, поясни Георги Заманов, главен изпълнителен директор на Алианц Банк България.


Устойчив на прах, вода и изпускане телефон, който ще превърне

Устойчив на прах, вода и изпускане телефон, който ще превърне ...

... се предлага в зелен металик или в черно, с елегантен, текстуриран дизайн, който го прави по-лесен за хващане, както и със сваляща се каишка за китка, с която да го придържате на ръката си и да намалите шанса от изпускане, слагайте я винаги, когато може да Ви бъде от полза.


Оптична безжична технология обещава по-бързи и по-ефективни комуникации (снимка: CC0 Public

Оптична безжична технология обещава по-бързи и по-ефективни комуникации (снимка: CC0 Public ...

... услуги, които обществото очаква в близко бъдеще, особено след „наученото” по време на пандемията: свързани автомобили, автономни превозни средства, електронни здравни услуги и , електронно обучение. Безопасно за здравето Наред с всичко това заслужава да се отбележи, че сигналите при OWC са невидими, безопасни за зрението и за кожата, с ниска латентност.


Фондът за рисков капитал Vitosha Venture Partners обяви нова вълна ...

... готов продукт, а само два реализирани прототипа. Според екипа на Vitosha Venture Partners устройството е различно, а инвеститорите от цял свят са насочили поглед към летящите иновации, защото са перспективни. Финансирането е с цел доразвиване на прототипа на Assen, така че в близко бъдеще той да започне да превозва хора.Навигацията във виртуална реалност помага на възрастните да си припомнят

Навигацията във виртуална реалност помага на възрастните да си припомнят ...

... и ангажираност в сравнение с други игри, казва Мередит Томпсън, образователен изследовател в Масачузетския технологичен институт, която изучава обучението чрез VR игри, но не е участвала в новото проучване. Тя смята, че е интересно участниците да бъдат наблюдавани и изследвани за проучване „какво прави този тип игра за дългосрочната памет”.


Всеки ден в света се появяват средно по един милион

Всеки ден в света се появяват средно по един милион ...

... за навлизането на технологията сред потребителите, въпреки недостига на полупроводникови чипове. „Тъй като обществата по цял вят планират завръщане към по-нормална ситуация след пандемията, необходимостта от осигуряване и инвестиции във висококачествена цифрова инфраструктура трябва да бъде начело на дневния ред на всички организации като ключов компонент от икономическото възстановяване”, подчерта Джейдлинг.


Нова европейска инициатива цели да направи пазара на електроника по-устойчив,

Нова европейска инициатива цели да направи пазара на електроника по-устойчив, ...

... като доставчици, можем да създадем достатъчно колективно търсене, за да помогнем на индустрията да промени принципите си. С времето това също може да направи устойчивите телефони и лаптопи по-лесно достъпни за потребителите”. Този ход е най-новата инициатива за подобряване на показателите за устойчивост на пазара на устройства и намаляване на .


У слугите на Google се завръщат в телефоните на Honor,

У слугите на Google се завръщат в телефоните на Honor, ...

... си с Huawei и дъщерните фирми, освен ако не получат изрично разрешение.Санкциите засегнаха и достъпа на Huawei до Android и услугите на Google, които не са достъпни в моделите на компанията след обявяването им. През миналата година Honor започна процедура по отделянето си в самостоятелна компания, която вече е завършена.Теленор България е сред петте най-добри работодатели в България за

Теленор България е сред петте най-добри работодатели в България за ...

... на победителите в Career Show Awards 2020, Career Show Awards 2019, Forbes Business Awards 2020, Forbes Business Awards 2021, Top Employer Institute и b2b Media Awards 2020. Цялата класация на Career Show Index 2021 може да видите тук: .  За повече информация можете да ни следите в , и на


UK правителството планира масово производство на батерии за електромобили(снимка: CC0

UK правителството планира масово производство на батерии за електромобили(снимка: CC0 ...

... завод за акумулатори в производствения му комплекс в Съндърланд ще зависят от разходите за енергия, посочва Файненшъл таймс. LG и Samsung са в начален етап на преговори с правителството на Обединеното кралство за инвестиции, а компаниите вероятно ще продължат, само ако имат сделки с големи автомобилни производители, се добавя в доклада.


Значимите промени в пазара на смарт устройства увеличават популярността на ...

... бранда също отбелязва напредък, като емисиите на парникови газове от обхват 1 и 2 са намалели с 92% през последното десетилетие и са въведени нови цели за 2030 г., които допълнително ще увеличат темповете. Lenovo е призната от годишния Corporate Knights Index като една от 100-те най-устойчиви компании в света.


Сторидж устройствата на Seagate са гъвкаво и ценово-ефективно решение в

Сторидж устройствата на Seagate са гъвкаво и ценово-ефективно решение в ...

... (което улеснява SSD кеширането). Exos AP 4U100 е ултракомпактно 4U шаси със 100 гнезда за капацитет до 1,72 PB(снимка: Seagate) Новите сторидж предложения на Seagate са ориентирани към широк кръг корпоративни потребители и предлагат разнообразни варианти според изискванията на конкретния бизнес. Устройствата са достъпни на нашия пазар от . Съдържание по материали от Seagate


Лина Кан настоява за по-строг контрол над технологичните гиганти(снимка: Lina

Лина Кан настоява за по-строг контрол над технологичните гиганти(снимка: Lina ...

... агенцията или някой, който да ръководи антитръстовото отделение на Министерството на правосъдието, отбелязва Ню Йорк Таймс. В администрацията му обаче има и други видни антитръстови експерти. По-рано тази година президентът назначи Тим Ву, защитник на мрежовия неутралитет, който измисли самия този термин, за съветник на Белия дом в Националния икономически съвет.