Темида


Шест години затвор за бащата на детето, което простреля смъртоносно

Шест години затвор за бащата на детето, което простреля смъртоносно ...

... да се обжалва в 15-дневен срок, предаде . Припомняме, че 8-годишно дете беше открито мъртво в Мездра на 8 януари. На следващия ден бе задържан бащата на приятеля на загиналото момченце. Няколко дни по-късно 70 души щурмуваха къщата в Мездра, в която почина детето, в търсене на възмездие.По публикацията работи:


Главният прокурор Иван Гешев откри Национално съвещание за престъпленията, свързани

Главният прокурор Иван Гешев откри Национално съвещание за престъпленията, свързани ...

... гражданите и тяхната висока обществена опасност, както и организацията по противодействие на нарушенията на изборното законодателство за предстоящите избори. Главният прокурор е разяснил организацията, създадена в ПРБ, във връзка с предстоящия вот. Той припомни, че във ВКП е създадено дежурно звено, което ще анализира всички постъпващи сигнали, свързани с изборни нарушения.


25-годишен мъж, разбил челюстта на бившата си приятелка, отива на

25-годишен мъж, разбил челюстта на бившата си приятелка, отива на ...

... лицето, оказала се със счупена челюст. На следващия ден пострадалата е потърсила лекарска помощ. Подала е и сигнал за побоя. Предстои делото срещу 25-годишния мъж да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание лишаване от свобода до 6 години.По публикацията работи:Прокуратурата поиска от Държавния департамент на Съединените щати информацията, въз

Прокуратурата поиска от Държавния департамент на Съединените щати информацията, въз ...

... на действия от страна на българската прокуратура, съгласно нейните правомощия. Информацията би помогнала за изясняване предмета на образуваните проверки и евентуално бъдещо наказателно разследване", обясни говорителят на главния прокурор Сийка Милева. По думите й, докато се чака американският отговор, информация за шестимата се изисква и от български институции.По публикацията работи:


Върховната административна прокуратура разпореди проверка на всички детски и спортни

Върховната административна прокуратура разпореди проверка на всички детски и спортни ...

... оглед! Разпитани са свидетели, прилагани са писмени материали, да се установи фактологията по случая. Позитивното е, че утре детенцето ще бъде освободено от болницата, изписано без опасност за живота за домашно лечение. По самото досъдебно производство, към момента, няма произнасяне на прокурор по същество. Продължава разследването", каза Илиев.По публикацията работи:


Върховният административен съд поиска от Конституционния съд да се произнесе

Върховният административен съд поиска от Конституционния съд да се произнесе ...

... нелоялната конкуренция и защитава потребителя. Върховните магистрати приемат, че възприетият от законодателя подход при определяне на таксата за право на ползване поставя стопанските субекти, които осъществяват тази дейност, в неравноправно положение спрямо останалите ползватели на водите. А това поражда съмнение на съответствието на Закона за водите с текстовете от Конституцията.Бизнесменът и собственик на

Бизнесменът и собственик на "Градус" АД Иван Ангелов и фирмата ...

... за очерняне на името на сектороопределяща компания, която през последните 30 години осигурява работа и развитие на хиляди български граждани. Подчертаваме, че при всеки нов опит за накърняване на имиджа на "Градус" АД ще защитим интересите на своите акционери, клиенти и доставчици с помощта на българския съд", обясняват от "Градус".


ВАП разпореди проверки на всички площадки за игра в страната

ВАП разпореди проверки на всички площадки за игра в страната ...

... разпоредени чрез апелативните, окръжните и районните прокуратури по реда на чл.145, ал.1, т.3 от Закона за съдебната власт. При осъществяването им е необходимо контролните органи да предприемат всички предписани от нормативните актове мерки за защита на сигурността на населението. ОТ ВАП заявиха, че обобщените резултати от проверките ще им бъдат предоставени в кратък срок. 


Върховната административна прокуратура възложи проверка за качеството на водата в

Върховната административна прокуратура възложи проверка за качеството на водата в ...

... на жителите в селото. Възложената проверка трябва да изясни дали има нарушено водоснабдяване, какво е качеството на водата и да предотврати вредни последици върху здравето на населението. След приключване на проверката здравното и регионалното министерство трябва да изпратят в кратък срок доклад за предприетите от тях действия и установени нарушения.


Започна делото за смъртта на 8-годишното момче от Мездра, което

Започна делото за смъртта на 8-годишното момче от Мездра, което ...

... до инцидента.Още по темата14 яну 2021 12:232313 яну 2021 14:32117 Извършеното деяние от бащата има изключително висока степен на обществена опасност и представлява тежък случай по смисъла на закона, обясняват от прокуратурата. Случаят предизвика силен обществен отзвук заради направения опит да се прикрият следи, както и да бъдат унищожени доказателства.  По публикацията работи:


Осъденият за шофиране след употреба на наркотици и алкохол актьор

Осъденият за шофиране след употреба на наркотици и алкохол актьор ...

... на февруари в Банско, а пробата показа, че е седнал зад волана с 1,42 промила алкохол и употреба на дрога. Авокатите на актьора поискаха ефективната му присъда да стане условна, защото той е реабилитиран и е платил стара наложена глоба от съда в Бургас. Очаква се решение на Окръжния съд.Районният съд в Дупница призна жена за виновна в хулиганство,

Районният съд в Дупница призна жена за виновна в хулиганство, ...

... е признал Анна С. от София за виновна, че през август м.г., в хотелски комплекс, в землището на Рилския манастир, след употреба на значително количество алкохол, е предизвикала скандал, отказала е да представи документ за самоличност на служители на МВР и е ударила в лицето служител на МВР.По публикацията работи:


И Министерството на правосъдието обявиха, че са заварили спорни обществени

И Министерството на правосъдието обявиха, че са заварили спорни обществени ...

... на тази цена. Зам.-министър Павлова пък съобщи още за случай, свързан с изпита за юридическа правоспособност, при който е било предложено наемане на зала за 450 човека в Експо център за 38 хил. лв. без ДДС, след направено проучване и разговори с университетите са наети зали за 600 лв. общо.


Подсъдим за брутална агресия на пътя, завършила със смърт, е

Подсъдим за брутална агресия на пътя, завършила със смърт, е ...

... че дори и да беше признат за виновен, Крумов е щял да бъде осъден за по-леко престъпление, което се наказва с до 5 години затвор. Присъдата не е окончателна и близките на Красимир Пеев, които са граждански ищци по делото, вече обявиха, че ще я обжалват пред Софийския апелативен съд.


Криминално проявен и осъждан мъж от Малък Поровец е извършил

Криминално проявен и осъждан мъж от Малък Поровец е извършил ...

... пил вода от локва, пасъл трева и тичал по улицата пред очите на съселяните си. За грубото нарушаване на общоприетите правила за поведение на публично място му е съставен акт за хулиганство. На свое заседание Исперихският Районен съд наложил наказание "задържане в поделение на МВР" за срок от 5 денонощия.


Тричленен състав на Софийския апелативен съд с председател Николай Джурковски и членове

Тричленен състав на Софийския апелативен съд с председател Николай Джурковски и членове ...

... и начинът, по който е извършено престъплението. Съдът прецени още, че в условията, при които Кристина Дунчева пребивава в ареста, тя може да получава медицински грижи. В хода на делото стана ясно, че досъдебното производство е пред приключване. Определението на САС е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.Софиийският апелативен съд остави в ареста Кристина Дунчева, която е

Софиийският апелативен съд остави в ареста Кристина Дунчева, която е ...

... на двете си малолетни деца, съобщи БГНЕС. Защитата й поиска “домашен арест” или “парична гаранция”.Още по темата19 май 2021 18:3011513 дек 2020 21:512794 дек 2020 12:2030 Апелативните магистрати потвърдиха определение на Окръжен съд Благоевград, който оставил без уважение молбата за изменение на мярката й от “задържане под стража” в по-лека.  По публикацията работи:


Прокуратурата най-веротяно днес ще поиска "задържане под стража" за 22-годишния

Прокуратурата най-веротяно днес ще поиска "задържане под стража" за 22-годишния ...

... блок 12 в "Студентски град". По данни на Техническия университет мъжът е бил в нетрезво състояние. Той е искал да влезе в блока, защото търсел някого.Още по темата14 юни 2021 09:4698 Портиерката обаче не позволила, защото той не живеел там. Така момчето стреляло осем пъти срещу жената с пневматичен пистолет.По публикацията работи:


Главният прокурор Иван Гешев е разпоредено извършването на проверки в

Главният прокурор Иван Гешев е разпоредено извършването на проверки в ...

... са приключени образуваните преписки. Докладите за резултатите от проверките следва да се изготвят в кратки срокове. Указано е в случаи на установяване на данни за престъпления или нарушения, да се предприемат необходимите действия за отстраняване на закононарушенията и ангажиране на наказателна и/или дисциплинарна отговорност на виновните лица.  По публикацията работи:


Върховната касационна прокуратура се самосезира по твърденията на служебния министър

Върховната касационна прокуратура се самосезира по твърденията на служебния министър ...

... са изискали от Петков да предостави относимата към проверката информация. В случай че бъдат открити данни за извършени престъпления, те ще бъдат докладвани на компетентната прокуратура, а при наличие на нередности от административен характер, ще бъдат уведомени контролните органи за предприемане на действия по компетентност, посочват от прокуратурата.По публикацията работи:


Посещението на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши в България беше

Посещението на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши в България беше ...

... допълни още той. „Това, което тя очаква, е да има сътрудничество както с Прокуратурата, така и с други органи в България, включително и с такива от системата на МВР. Според мен това е правилно, защото колкото епо-задълбочено е това сътрудничество, толкова по-добре”, коментира служебният министър на правосъдието.  По публикацията работи:Софийска районна прокуратура осъди Л.Л.- полицейски служител на 35 г.,

Софийска районна прокуратура осъди Л.Л.- полицейски служител на 35 г., ...

... от НК. За горепосоченото престъпление обвиняемият Л.Л. е осъден на 10 месеца лишаване от свобода, което на основание чл. 66 ал. 1 от НК, е отложено за изпитателен срок от 3 години. Делото е решено със споразумение. Споразумението има последствие на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.      По публикацията работи:


Травмите, които Милен Цветков е получил, след като автомобилът му

Травмите, които Милен Цветков е получил, след като автомобилът му ...

... в съдебна зала. След като бъдат разгледани тези експертизи страните ще имат право да поставят свои допълнителни искания. Ако съдът ги приеме, делото ще продължи в следващи заседания. Ако съдът ги отхвърли, ще се насочат заседания за пледоарии, така че може да се каже, че делото наближава своята финална права.


"Получаваме сигнали от частни страни, от граждани, НПО от цяла

"Получаваме сигнали от частни страни, от граждани, НПО от цяла ...

... обсъдени въпроси, във връзка с бъдещото функциониране на Европейската прокуратура, която започна своята работа на 1 юни 2021 г. Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет пожела успех на Кьовеши, като и двете страни категорично се ангажираха заедно да продължат сътрудничеството и конструктивния диалог в интерес на гражданите.  По публикацията работи:


"Кристиан Николов е употребил наркотици и е осъзнавал ясно, че

"Кристиан Николов е употребил наркотици и е осъзнавал ясно, че ...

... пиел успокоителен чай, защото се притеснявал преди изпити, въпреки, че такива тогава не е имало. Третото обстоятелство, което те твърдяха, е, че той е използвал успокоителна паста, с която е мажел устната си кухина. Тези версии бяха изключително нелепи и не можеха да бъдат погледнати сериозно", смята той.По публикацията работи:


Втори ден от визитата на главния прокурор на Европейския съюз

Втори ден от визитата на главния прокурор на Европейския съюз ...

... юни 2021 20:5311910 юни 2021 20:08138 Очаква се днес по обед тя да даде първия си брифинг за българските медии. Вчера посещението ѝ започна от Министерството на правосъдието, където Кьовеши се видя с министъра на правосъдието Янаки Стоилов, а след това и с главния прокурор Иван Гешев.  По публикацията работи:Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши се срещна с министъра на

Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши се срещна с министъра на ...

... подчертала, че за ръководената от нея институция е много важно да отговори на високите очаквания и всички делегирани прокурори да заработят своевременно. Тя е допълнила, че с българското държавно обвинение е подписано работно споразумение за назначаване на 10 души и това не е въпрос, който подлежи на дискусия.По публикацията работи:


Главният прокурор на Република България Иван Гешев и главният прокурор

Главният прокурор на Република България Иван Гешев и главният прокурор ...

... на работата на Европейската прокуратура. Главният прокурор Иван Гешев изрази увереност в перспективите за успешно сътрудничество в интерес на европейските граждани между Прокуратурата на Република България и Европейската прокуратура по противодействие на измамите със средства на Европейския съюз, злоупотребите с ДДС, изпирането на пари, корупцията и организираната престъпност.По публикацията работи:


Този следобед на посещение в България пристигна главният прокурор на

Този следобед на посещение в България пристигна главният прокурор на ...

... Предвидена е работна среща и с главния прокурор Иван Гешев и с прокурорската колегия на ВСС, на която ще се обсъди попълването на предвидения за България брой на европейски делегирани прокурори. Кьовеши ще говори пред медиите утре, а програмата ѝ се пази в тайна от съображения за сигурност. Очаквайте подробности.


Започнаха разпитите на вещите лица по делото за смъртта на

Започнаха разпитите на вещите лица по делото за смъртта на ...

... или чрез чай, какъвто той бил употребявал, каквато беше тезата в досъдебното производство в обясненията, които е дал и показанията на брат му, на сестра му, както и на един от другите свидетели, които са присъствали на празненството преди катастрофата". Делото продължава утре с приемането на още експертизи.По публикацията работи:


В кръвта на Кристиан Николов, подсъдим за катастрофата, при която

В кръвта на Кристиан Николов, подсъдим за катастрофата, при която ...

... която си слагал под езика, когато изпитвал тревожност. И от двата продукта Кристиан имал както в София, така и в Германия, където учи. Анна разказа, че в деня на инцидента, сутринта, брат й се оплакал от главоболие. Състояние, което и тя изпитвала. Делото продължава утре с приемането на още експертизи. 


Делото за тежката катастрофа, в която загина журналистът Милен Цветков,

Делото за тежката катастрофа, в която загина журналистът Милен Цветков, ...

... която загина журналистът Милен Цветков, продължава с разпит на свидетели. Подсъдим е 23-годишният Кристиан Николов.Още по темата12 май 2021 15:1014627 апр 2021 13:1544 Заради намерените наркотици в кръвта му, високата скорост и липсата на спирачен път, въпреки червения светофар, прокуратурата го обвини, че умишлено е причинил смъртта на телевизионния водещ.По публикацията работи:


Бившата съдийка Румяна Ченалова е оправдана по всички обвинения от

Бившата съдийка Румяна Ченалова е оправдана по всички обвинения от ...

... четири търговски дела. Скандалът около Ченалова започна през 2015 г., когато тогавашният френски посланик Ксавие Лапер дьо Кабан заговори за "гнилите ябълки" в съдебната система на България. Тогава той обвини съдийката в корупция във връзка с гледаното от нея дело за несъстоятелност на две дъщерни дружества на френския дистрибутор "Белведере".


Върховният административен съд (ВАС) призна окончателно, че чума в овцефермата

Върховният административен съд (ВАС) призна окончателно, че чума в овцефермата ...

... избити заради твърдения за чума, той коментира, че няма законова възможност да бъдат компенсирани, тъй като не са обжалвали в срок заповедите за евтаназия на стадата си и затваряне на фермите. "Ще потърсим възможност за финансов ресурс, с който все пак потърпевшите фермери да получат известни компенсации", увери още министърът.


Австралиецът Джок Полфрийман е осъдил България в Европейския съд по

Австралиецът Джок Полфрийман е осъдил България в Европейския съд по ...

... което доведе до насилственото отнемане на документа. През май 2020 г. Върховният касационен съд остави без разглеждане искането на бившия главен прокурор и сегашен председател на КПКОНПИ Сотир Цацаров за възобновяване на делото за предсрочното освобождаване на австралиеца. Междувременно точно предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман предизвика остра реакция в обществото.


Джок Полфрийман е осъдил България в Европейския съд по правата

Джок Полфрийман е осъдил България в Европейския съд по правата ...

... са нараняванията на Полфрийман, както и защото не е разследвала ефективно случая. България трябва да заплати на Полфрийман обезщетение от 5200 евро, но парите ще отидат при родителите на студента Андрей Монов, за чието убийство Джок Полфрийман беше осъден и изтърпя наказанието си, но все още изплаща кръвнина на близките.


Здравната каса трябва да изготви справка за недостига на лекарства

Здравната каса трябва да изготви справка за недостига на лекарства ...

... нас заради презапасвяването по време на коронавируса. А прокуратурата й повдигна обвинение за всяване на паника и "заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога". По-късно съдът върна делото, държавното обвинение го преработи и подаде отново, а проф. Сербезова заведе иск за дискриминация срещу прокуратурата и подаде жалба срещу държавата в Страсбург.


Военната прокуратура в Сливен работи по всички версии за инцидента

Военната прокуратура в Сливен работи по всички версии за инцидента ...

... е по чл. 343, ал. 1 от Наказателния кодекс. Към момента се извършват всички процесуално-следствени действия. Сформирани са екипи, на място работят военни прокурори, следователи съвместно с органите на Военна полиция. Военна окръжна прокуратура - Пловдив извършва всички процесуално-следствени действия в авиобаза "Граф Игнатиево", допълни полковникът. Разпитват се свидетели и се проверява документацията.


Агенцията по вписванията отговори на здравния министър Стойчо Кацаров, който

Агенцията по вписванията отговори на здравния министър Стойчо Кацаров, който ...

... с цел еднакво и правилно прилагане на закона, по отношение на регистърното производство, настоящото ръководство на Агенция по вписванията е първото, което въвежда методически указания за работата на длъжностните лица по регистрация, с цел стриктно и в интерес на гражданите и бизнеса правно обслужване, завършва позицията на Агенцията по вписванията. 


Работи се по всички версии за инцидента с български военен самолет,

Работи се по всички версии за инцидента с български военен самолет, ...

... Сформирани са екипи, на место работят екип от военни прокурори, следователи съвместно с органите на Военна полиция. Военна окръжна прокуратура - Пловдив извършва всички процесуално-следствени действия в авиобаза "Граф Игнатиево". Към настоящия момент се разпитват свидетели и се преглежда необходимата документация. Повече подробности ще бъдат съобщени по-късно следобяд на пресконференция.


Антикорупционната комисия, ръководена от Сотир Цацаров, уличи в конфликт на

Антикорупционната комисия, ръководена от Сотир Цацаров, уличи в конфликт на ...

... да се отведе от изпълнението на правомощията ѝ на кмет, уточняват от комисията. В хода на производството не са открити и данни тя да е отправила запитване към Управляващия орган (като оправомощен разпоредител с бюджетни кредити) дали поведението й съставлява конфликт на интереси, съгласно разпоредбите в Регламент на ЕС (№2018/1046).


Кристиан Николов - подсъдим за смъртта на журналиста Милен Цветков,

Кристиан Николов - подсъдим за смъртта на журналиста Милен Цветков, ...

... миналата година, като първоначално наредбата беше оспорена само от майката на мъж от Габрово, който също като Бахаров и Николов е подсъдим за шофиране след употреба на наркотици. Съдът обаче не допусна жалбата ѝ, защото прие, че тя няма правен интерес, но след това по делото беше конституиран синът ѝ.


Лидерът на гражданската платформа

Лидерът на гражданската платформа "Изправи се.БГ!" Мая Манолова осъди бившия ...

... че да ги търсим с червена бюлетина.Но това не значи, че отвън някъде нямат влияние върху ромските лидери. И няма да ме учуди ако и на първия тур са правили подобни магарии”. Като доказателства бившият омбудсман прилага и медийна публикация, в която действията й са определени като "новия Костинброд на Мая".


Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bgИ днес има протест пред Съдебната палата

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bgИ днес има протест пред Съдебната палата ...

... Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bgИ днес има протест пред Съдебната палата с искане за оставката на главния прокурор Иван Гешев.Още по темата8 юни 2021 09:32121Полицейското присъствие в района е засилено.Пред институцията има разпънат палатков лагер.Кадри от протеста вижте в галерията на фотографа ни Димитър Кьосемарлиев!По публикацията работи:


Софийският апелативен съд (САС) отмени определение на Окръжния съд в

Софийският апелативен съд (САС) отмени определение на Окръжния съд в ...

... са повдигнати обвинения за значителни вреди при банкови сделки, за пране на пари, за избягване на плащане на данъчни задължения. От това са пострадали около 200 души, които са внесли в касата над 3,5 млн. лв. Кредитно–спестовната кооперация Дупнишка популярна каса е обявена в несъстоятелност в края на 2013 г.


Само седмица, откакто започна работа, Европейската прокуратура е зарината от

Само седмица, откакто започна работа, Европейската прокуратура е зарината от ...

... на отхвърлените трима - следователите Бисерка Иванова, Преслава Петкова и Мая Ковачева и съдията от СРС Христо Крачунов. Прокурорите обаче приеха писмото за сведение. Днес стана ясно, че Швеция е потвърдила присъединяването си към Европейската прокуратура от догодина. На този етап в нея участват 22 страни членки, сред които и България.


Подсъдимият за данъчни измами, пране на пари и акцизни стоки

Подсъдимият за данъчни измами, пране на пари и акцизни стоки ...

... ДДС. Днec Cтaйĸoв ce изпpaвя и пpeд Cпeциaлизиpaния cъд c иcĸaнe зa зaмянa нa дoмaшния apecт c пo-лeĸa мяpĸa зa нeoтĸлoнeниe. Междувременно бизнесменът се замеси и в политиката. Той влиза в надпреварата за 46-ото Народно събрание от партия "Бригада" и е един от двамата кандидати в бургаската листа на формацията. 


Вътрешният министър Бойко Рашков опроверга разпространената по-рано от БНТ информация

Вътрешният министър Бойко Рашков опроверга разпространената по-рано от БНТ информация ...

... Според него става дума за акция на ГЕРБ. "Вие за първи път ли виждате дезинформация в публичното пространство? Това е нещо обичайно. И предполагам, почти съм убеден, че ГЕРБ ще продължи, ще засили тази кампания с лъжливи новини, за да може да създава една несигурност, защото все пак изборите наближават", каза той.


Главният прокурор Иван Гешев е провел работна среща със заместниците

Главният прокурор Иван Гешев е провел работна среща със заместниците ...

... анализира постъпващите в Прокуратура на Република България сигнали, свързани с изборни нарушения", съобщиха от държавното обвинение. Ръководството на прокуратурата добавя, че съвместните усилия на институциите съгласно нормативно установените им правомощия, ще допринесат за осигуряването на честни и прозрачни избори и ще подобрят взаимодействието и координацията, каквито са очакванията на българските граждани.


Бизнесменът Миню Стайков е поредният задържан, осъдил България в Европейския

Бизнесменът Миню Стайков е поредният задържан, осъдил България в Европейския ...

... в който изтичаше максималният му 8-месечен срок на задържане по тези обвинения, прокуратурата, МВР и ДАНС проведоха мащабна акция за измами с еврофондове и по-късно Стайков беше обвинен в злоупотреба с еврофондове в размер на над 11 млн. лева. Това стана повод за продължаване на ареста му.  По публикацията работи:


Специализираният наказателен съд отказа да пусне на свобода Маринела Арабаджиева

Специализираният наказателен съд отказа да пусне на свобода Маринела Арабаджиева ...

... на Съда по правата на човека като шамар за българската система и като доказателство, че правото съществува. Стайков, който е обвиняем за данъчни измами, пране на пари и разпространение на акцизни стоки без бандерол, също ще се яви на изборите, но като кандидат за народен представител от партия "Бригада".   


Бизнесменът Миню Стайков, който е подсъдим по две дела, осъди

Бизнесменът Миню Стайков, който е подсъдим по две дела, осъди ...

... развитие на селските райони и Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор. В началото на февруари т.г. след 2,5 години в следствения арест, Миню Стайков се прибра вкъщи с електронна гривна за наблюдение. Апелативният специализиран наказателен съд измени мярката му за неотклонение от "задържане под стража" в домашен арест поради влошено здравословно състояние.


Софийският апелативен съд (САС) отмени определението на Окръжния съд в

Софийският апелативен съд (САС) отмени определението на Окръжния съд в ...

... лв. Близнаков пък, като шеф на касата, дал 1,5 млн. лв. заем на жена си за строителството на хотел и жилищна сграда в Сапарева баня. Прокуратурата ги обвини още, че са не са платили 135 702 лв. корпоративен данък, като попълнили неверни данъчни декларации от 2010 до 2014 г.  


Недоволство пред Съдебната палата в София от последните дни придоби

Недоволство пред Съдебната палата в София от последните дни придоби ...

... миналото лято, се възобнови след акцията на прокуратурата срещу висшия полицейски служител Ангел Папалезов, което от служебния кабинет определиха като нахлуване в МВР и опасност за война между институциите. Вчера на Папалезов беше повдигнато обвинение, че е участвал в престъпна група за трафик на антики, ръководена от бизнесмена Васил Божков.


15-годишният Мирослав днес ще се изправи пред Софийския окръжен съд

15-годишният Мирослав днес ще се изправи пред Софийския окръжен съд ...

... преди полунощ детето било открито в дома на 15-годишния си братовчед.Още по темата7 юни 2021 07:45336 юни 2021 22:10605 юни 2021 19:3535 За подобно убийство, извършено по особено жесток начин, законът предвижда доживотен затвор без право на замяна. При непълнолетен извършител обаче наказанието е от 3 до 10 години.  По публикацията работи:


Специализираният наказателен съд ще разгледа делата срещу Маринела Арабаджиева и

Специализираният наказателен съд ще разгледа делата срещу Маринела Арабаджиева и ...

... мотивите за решението си.Още по темата7 юни 2021 14:58117 Арабаджиева е обвиняема заедно със съпруга си Ветко за участие в престъпна група за данъчни измами, укриване на данъци и пране на пари. Стайков също е обвиняем за участие в престъпна група. Бизнесменът отговаря и за неправомерно усвояване на евросредства. По публикацията работи:


Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bgАдвокати излязоха на мълчалив протест срещу готвените

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bgАдвокати излязоха на мълчалив протест срещу готвените ...

... ще бъдат лишени от това да имат съдебен орган в своето населено място.Предвижда се 55 от общо 113 съдилища, които са на районно ниво, да бъдат закрити или преобразувани в териториални отделения към най-близкия до тях районен съд.Кадри от протеста вижте в галерията на фотографа ни Димитър Кьосемарлиев!По публикацията работи:


Директорът на сектор "Културно-исторически ценности" в Главна дирекция "Национална полиция"

Директорът на сектор "Културно-исторически ценности" в Главна дирекция "Национална полиция" ...

... аз не ги познавам и не съм срещал с тези хора", каза Ангел Папалезов. "Със Спецпрокуратурата и следствието в годините назад сме имали успешни акции", спомни си днес той. По думите му "в една от най-хубавите акции лично наблюдаващ прокурор е била Сийка Милева, където успехът е международен".По публикацията работи:


Окръжният съд в Благоевград отказа да измени мярката за неотклонение

Окръжният съд в Благоевград отказа да измени мярката за неотклонение ...

... на ушите ми, заплахи за физическо унищожение с думите "Ще те унищожа и теб и цялото ти семейство", ще те накарам да се самоубиеш", ще те изкарам луда и ще ти взема децата и заканата му да ме изхвърли през терасата... бях принудена на 5 октомври да напусна с децата..."


Началникът на сектор

Началникът на сектор "Културно-исторически ценности" в Главна дирекция "Национална полиция" ...

... кухо, а това е съвсем кухо, та чак дрънчи от него. Единствено и само е посочен ръководителят на групата и са посочили, че в тази група участват над 10 лица. Изреждат се доста членове от Наказателния кодекс, повечето от които касаят културно-историческо наследство“, обясни пък Стефан Карайотов, адвокат на Папалезов.


Заловеният у нас преди няколко дни хероин е пристигнал по

Заловеният у нас преди няколко дни хероин е пристигнал по ...

... успех. Говорим за половин тон наркотично вещество, което е заловено, което означава, че по законите на Република България ще бъде унищожено. Второ - като външна граница на ЕС, не сме допуснали това количество да бъде насочено към друга държава", заяви Валентина Маджарова, изпълняваща функциите на ръководител на спецпрокуратурата.По публикацията работи:


Софийският окръжен съд ще гледа мярката за неотклонение на 15-годишното

Софийският окръжен съд ще гледа мярката за неотклонение на 15-годишното ...

... срещу събота, като тялото на детето беше открито в дома на тийнейджъра, който е й роднина на жертвата. Младежът е с обвинение за умишлено убийство.Още по темата6 юни 2021 22:10355 юни 2021 13:28465 юни 2021 10:41190 Близки и роднини на момиченцето излязоха на протест и настояват за справедлива присъда. По публикацията работи:


Софийска окръжна прокуратура привлече в качеството на обвиняем 15-годишния М.Б.

Софийска окръжна прокуратура привлече в качеството на обвиняем 15-годишния М.Б. ...

... 2021 10:41164 Към настоящия момент е установено, че на 04.06.2021 г., в тухлена постройка в с. Ковачевци, община Самоков, М.Б. умъртвил 7-годишно момиче. Престъпното деяние е било извършено по особено мъчителен начин за убитата. С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е задържан за срок до 72 часа.  По публикацията работи:


Образувани са 6 преписки спрямо всяко едно от санкционираните от

Образувани са 6 преписки спрямо всяко едно от санкционираните от ...

... каза Милева. Тя припомни, че прилагането на СРС се разрешава от съдия. "Главният прокурор може да поиска разрешение за прилагане на СРС само за ограничен кръг престъпления, каквото е например тероризмът", каза тя. Милева коментира, че разпространяването на фалшиви новини уронва престижа на институциите и руши българската държавност.По публикацията работи:


Във връзка с доклада на Министерството на финансите на САЩ

Във връзка с доклада на Министерството на финансите на САЩ ...

... анализ на посочените в доклада на САЩ", каза Сийка Милева. В случай че бъдат констатирани данни за извършени престъпления, ще бъдат предприети всички необходими действия, които са от компетентността на прокуратурата. В тази връзка тя ще поиска от партньорските ни правоприлагащи органи конкретизиране и разширяване на посочената от тях информация.


Делото за конфликт на интереси срещу чешкия премиер Андрей Бабиш

Делото за конфликт на интереси срещу чешкия премиер Андрей Бабиш ...

... опозицията не разполага с необходимите 101 гласа от общо 200 депутати, за да свали правителството от власт. Чешкият президент Милош Земан, който е съюзник на Бабиш, даде да се разбере, че дори вотът на недоверие да успее, Бабиш ще продължи да заема премиерския пост до произвеждането на нови парламентарни избори.


 Още по темата Апелативният специализиран наказателен съд увеличи присъдите на

 Още по темата Апелативният специализиран наказателен съд увеличи присъдите на ...

... Мартин Чоков свалил насила анцуга и гащите на жертвата си, накарали го да легне на земята по корем, подсъдимият Каменов седнал на гърба му, а Мартин Чоков на краката му, като последният напъхал в ануса му стъклена бутилка. Присъдите могат да бъдат обжалвани и протестирани пред Върховния касационен съд (ВКС).


Един от най-разпознаваемите прокурори Мила Георгиева остана

Един от най-разпознаваемите прокурори Мила Георгиева остана "без ума и ...

... може в този хаос делата да пропаднат за дълго време. Много дела умират по давност или не приключват, както трябва. Мила Георгиева призна, че Прокуратурата не е дала отговор на много въпроси от обществен интерес. Отговори дължи цялото правосъдие. Проблемите в Прокуратурата са само част от проблемите на съдебната система.


В ареста остават двамата обвиняеми за смъртта на 44-годишния Самуил

В ареста остават двамата обвиняеми за смъртта на 44-годишния Самуил ...

... надзор досъдебното производство. "Пострадалият Кацарски, всички съжаляваме, че почина, е имал двукратно упорито, агресивно поведение по отношение на тях. За съжаление, при един от ударите е паднал по гръб върху асфалта, при което най-вероятно е получил тези тежки наранявания", каза адвокатът на Кристиян Кожовски - Иван Чолаков.  По публикацията работи:


В 14:30 съдът започна разглеждането на мерките за неотклонение на

В 14:30 съдът започна разглеждането на мерките за неотклонение на ...

... прокурор Иван Гешев се срещна със Страхил Кацарски, брат на починалия. Гешев уверил близките на жертвата, че прокуратурата ще доведе разследването до край. В качеството на обвиняеми са привлечени двама мъже на 24 и 27 години. По искане на прокуратурата им е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.По публикацията работи: