Темида


Извършителите на грабежа в шуменското село Велино, който беше извършен

Извършителите на грабежа в шуменското село Велино, който беше извършен ...

... яну 2021 13:3653 Извършителита на нападението бяха задържани само няколко часа след извършване на престъплението благодарение на бързите действия на криминалистите от МВР-Шумен и прокуратурата. Окръжният прокурор на Шумен Маргарита Георгиева посети пострадалите още на следващия ден и ги информира, че нападателите им са разкрити, задържани и ще бъдат съдени.         По публикацията работи:


Съпрузи, останали без дом заради невярно удостоверение за тежести, осъдиха

Съпрузи, останали без дом заради невярно удостоверение за тежести, осъдиха ...

... и заявява: "При липсата на какъвто и да е удостоверителен документ от АВп, който да е издаден непосредствено преди или в минимален разумен срок преди нея, не може да се ангажира отговорността на АВп за последиците от сделката". Решението не е окончателно и вече е обжалвано пред Варненския апелативен съд.


85-годишен българин е осъден на глоба от 53 000 евро

85-годишен българин е осъден на глоба от 53 000 евро ...

... към осъждането на един абсолютно невинен човек и една фрапантна съдебна грешка. Българският съд няма да допусне екстрадирането на този човек. Имайте предвид обаче, че тази глоба - от 53 000 евро, няма да изчезне. Необходимо е да се създаде експертна група, за да бъдат анализирани подобни случаи", заключи омбудсманът.


Отдела за борба с корупцията в Ниш арестува днес в

Отдела за борба с корупцията в Ниш арестува днес в ...

... през 2014 г. те са приели офертата на фирма от Неготин, която е била с близо 29 000 евро по-висока от тази от Църна трева, която е била с напълно изрядна документация и е предложила най-ниска цена. Тепърва се очаква да излиза информация за злоупотребите, разкрити от службите на Сърбия.


Задържаният в Гърция Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродския е предаден

Задържаният в Гърция Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродския е предаден ...

... да бъде преобразувана в 5 евро на ден от наложеното наказание, като до окончателното произнасяне по нея осъденият остава с мярка за неотклонение "задържане под стража. Предаването на задържания 51-годишен български гражданин и превеждането му в Софийския затвор са извършени при стриктно спазване на противоепидемичните мерки срещу COVID-19.По публикацията работи:


Върховният касационен съд отказа да се занимава с делото, което

Върховният касационен съд отказа да се занимава с делото, което ...

... СПИН в Бенгази с цел дестабилизация на Джамахирията. Шестимата бяха осъдени на смърт, но след това присъдата бе заменена с доживотен затвор. През 2007 г. те се завърнаха в България, където бяха помилвани от тогавашния президент Георги Първанов. След Ненова и Червеняшка успя да осъди мъчителите си за същата сума.Днес в 10 часа на ГКПП-Кулата задържаният в Република Гърция

Днес в 10 часа на ГКПП-Кулата задържаният в Република Гърция ...

... връщане по съдебен път на Йосиф Йосифов от Гърция, след през януари 2013 г. той бе задържан в Солун, а в квартирата му бе открит цял боен арсенал. Връщането му у нас тогава бе, за да бъде съден за организиране на група за разпространение на дрога, но делото се прекрати.


Софийският апелативен съд потвърди оправдателната присъда по делото за взрива

Софийският апелативен съд потвърди оправдателната присъда по делото за взрива ...

... началник на отдел в Главна дирекция "Охранителна полиция", Палма Иванова, отговаряща за безопасността на труда в завод "Миждур" и собственикът Валери Митков. Апелативният съд е приел, че Окръжен съд - Видин е провел надлежно, пълно и всестранно съдебно следствие, като е изяснил релевантните факти в пълния им обем.По публикацията работи:


Софийският апелативен съд е потвърдил оправдателните присъди по делото за

Софийският апелативен съд е потвърдил оправдателните присъди по делото за ...

... решение на 11 януари и с него потвърждава присъдата на първоинстанционния съд във Видин.  Апелативният съд е приел, че Окръжен съд - Видин е провел надлежно, пълно и всестранно съдебно следствие, като е изяснил релевантните факти в пълния им обем. Решението подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд.


На първото редовно заседание за тази година Комисията за противодействие

На първото редовно заседание за тази година Комисията за противодействие ...

... и 5 моторни превозни средства. В Окръжен съд – Пловдив се внася иск срещу Димо Петров, на стойност 372 808.07 лв., като се претендира още отнемането на 5 недвижими имота и 2 автомобила. Той е обвинен от прокуратурата като съучастник при използване на лица за развратни действия.  По публикацията работи:


8 експертизи са назначени от Районната прокуратура във Враца след

8 експертизи са назначени от Районната прокуратура във Враца след ...

... както и за осъществени други престъпни състави от лица, различни от привлечения в качеството на обвиняем. Предстои по делото да бъдат извършени още разпити на свидетели и допълнителни експертизи. Ръководството на Районна прокуратура-Враца няма да позволи нерегламентиран натиск върху магистрати и разследващите органи относно законосъобразността и пълнотата на провеждането разследване.Домашните насилници да не могат не само да приближават жертвите

Домашните насилници да не могат не само да приближават жертвите ...

... комисията влязат и определени от председателя на Върховния касационен съд и главния прокурор техни заместници. "Посредством така определените състав и ръководство на комисията се гарантират както ангажираността на всички държавни органи на най-високо ниво с противодействието на домашното насилие, така и ефективността на работата на новосъздадения орган", твърдят от МП.


Най-големият процес в историята срещу мафията Ндрангета бе открит в

Най-големият процес в историята срещу мафията Ндрангета бе открит в ...

... лихварството и наркотрафика. Той е съюзник на клана Манкузо от Лимбади и има влияние в международния наркотрафик. Всички членове на клана, както и свързаните с него хора, произлизат от провинция Вибо Валентия. В нея живеят много българи и румънци. Според Националния статистически институт близо 1250 са българите в тази провинция.


10 000 лева глоба и условна едногодишна присъда наложи състав

10 000 лева глоба и условна едногодишна присъда наложи състав ...

... бъдат поставени белезници. Изпълнението на присъдата е отложено за срок от 3 години, глобата може да бъде обжалвана пред старозагорския окръжен съд. Исус е неграмотен и неженен, до сега не е осъждан, уточняват местните жители, които признават, че мургавият млад мъж ставал изключително конфликтен сред употреба на алкохол.По публикацията работи:


Главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло

Главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло ...

... разследване, което в максимално кратки срокове да разкрие обективната истина по случая". По случая с постоянна мярка "задържане под стража" е 38-годишният баща на момчето, с която починалият Тома си играел. Мъжът е привлечен към наказателна отговорност за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси.


Окръжната прокуратура в Сливен предаде на съд британския пастор Даниел

Окръжната прокуратура в Сливен предаде на съд британския пастор Даниел ...

... в различни периоди от 2018 г. и 2019 г. в кв. "Надежда" в град Сливен, където са записвани и видеоматериалите с провежданите от Хъл проповеди. Обвиняемият е с мярка за неотклонение "задържане под стража", наложена на 13.09.2019 г. от Районен съд - Сливен, която към настоящия момент не е изменяна.38-годишният мъж, който е обвиняем за смъртта на 8-годишнo дете

38-годишният мъж, който е обвиняем за смъртта на 8-годишнo дете ...

... момче. Според разследващите, детето е играело в къщата на задържания. При оглед в дома на арестувания са открити боеприпаси, предаде . Една от версиите е, че загиналото момче е убито с пушка – собственост на задържания. Главният прокурор увери дядото на момчето, че по случая се работи усилено.По публикацията работи:


Обвиняем за смъртта на осемгодишно момче в Мездра е задържан

Обвиняем за смъртта на осемгодишно момче в Мездра е задържан ...

... по образуваното досъдебно производство е установена съпричастноста на Д.Й. към смъртта на осемгодишното момче. Предстои наблюдаващият прокурор да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия Д.Й. Досъдебното производство е взето на специален надзор в Окръжна прокуратура - Враца и Софийска апелативна прокуратура.


Тримата полицаи от Районното управление в Сливо поле остават за

Тримата полицаи от Районното управление в Сливо поле остават за ...

... с нехубави приказки. Ще пуснем жалба", обяви адв. Борислав Българинов, цитиран отЗа престъплението законът предвижда от три до 10 години затвор, глоба - до 20 000 лева, както и лишаване от право да се заема определена държавна и обществена длъжност и да се упражнява определена професия или дейност.По публикацията работи:


Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bgСофийският градски съд отказа да освободи от

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bgСофийският градски съд отказа да освободи от ...

... е имало пешеходци, които са били в риск от поведението му като шофьор, подчертаха магистратите. Окончателното решение за свободата на Кристиан е на Апелативния съд в софия. На заседанието стана ясно, че разследването срещу майката на Кристиан е прекратено. Тя беше обвиняема, защото му е дала джипа.  По публикацията работи:


Софийският градски съд отказа да промени мярката за неотклонение на

Софийският градски съд отказа да промени мярката за неотклонение на ...

... натиск върху свидетели от страна на подсъдимия. Според съда обаче има опасност, ако бъде пуснат от ареста, младежът да извърши друго престъпление. По време на заседанието стана ясно, че материалите по делото са събрани в 25 тома, а Кристиан Николов е дал обяснения само един път по време на разследването.


Актьорът Явор Бахаров обжалва наложената му от Районния съд -

Актьорът Явор Бахаров обжалва наложената му от Районния съд - ...

... а именно шофиране след употреба на алкохол и наркотици. Искането на защитата е той да бъде оправдан или изпълнението на наложеното ефективно наказание "лишаване от свобода" за една година да бъде отложено за срок до три години. Заседанието на съда в Благоевград е насрочено за 24 февруари.  По публикацията работи:


Окръжната прокуратура в Добрич предаде на съд дядото на 9-годишния

Окръжната прокуратура в Добрич предаде на съд дядото на 9-годишния ...

... отведена в болница. Дядото на децата не споменал на никого, включително и на екипите на Спешната помощ, за поставените в стената таблетки. Според заключението на съдебномедицинската експертиза смъртта на С.Ж. е настъпила от отравяне с газа фосфин, който е бил в летална - т.е. несъвместима с живота концентрация.По публикацията работи:


Софийският градски съд ще разгледа днес молбата за промяна на

Софийският градски съд ще разгледа днес молбата за промяна на ...

... светофар. Освен шофирайки с превишена скорост, 22-годишният мъж бил зад волана под влиянието на три различни вида наркотични вещества - амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин. С внасянето на обвинителния акт, задържането на Кристиан Николов може да бъде продължено до произнасяне на съда. Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.По публикацията работи:


61-годишният Живко Добрев Иванов е обвинен за смъртта на своя

61-годишният Живко Добрев Иванов е обвинен за смъртта на своя ...

... затвора за убийство по непредпазливост. Майката на децата Росица системно не полага грижи за тях и ги е оставила на дядото и бабата. Периодично се появяваха информации, че Росица се подвизава на различни места в страната, а бабата стана настойник на петте деца. Съседка пък предостави нов дом на семейството.


Районният съд в Монтана издаде присъда от три месеца затвор

Районният съд в Монтана издаде присъда от три месеца затвор ...

... да ги ръководи. Пред съда момчето, което е ученик в осми клас, е признало вината си и доброволно подписало споразумение с прокуратурата за условна присъда от 3 месеца с двегодишен изпитателен срок. Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване, уточниха от Съдебната палата в Монтана.По публикацията работи:


Две години

Две години "пробация" е наказанието на 20-годишния Денислав Станоев за ...

... задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност на явяване и подписване пред пробационен служител два пъти седмично, задължителни периодични срещи с пробационен служител и включване в курсове за обществено въздействие. Посоченото определение на съда е с характер на влязла в сила присъда и не подлежи на протест и обжалване.  


Съдебният спор за лютеницата от Първомай стигна до Съда на

Съдебният спор за лютеницата от Първомай стигна до Съда на ...

... е валидно регистрирано и българският закон урежда защитата му. Според САС европейският регламент не изключва национална правна защита. „Консервинвест“ обжалва решението пред ВКС и именно по спорния въпрос дали в случая може да има национална защита, върховните съдии допуснаха касационно обжалване и решиха да сезират съда на ЕС в Люксембург.


Прокуратурата отново е внесла обвинителния акт срещу лидера на партия

Прокуратурата отново е внесла обвинителния акт срещу лидера на партия ...

... темата15 сеп 2020 17:3046Първоначално обвиняем беше само Местан, но впоследствие прокуратурата привлече към наказателна отговорност и бащата на детето. Местан е обвинен в отнемане на предимство, а бащата на детето за шофиране с превишена скорост и неспазване на пътната маркировка. Бебето е било в колата без необходимото обезопасяване.По публикацията работи:


Два месеца, след като Пловдивският апелативен съд върна делото за

Два месеца, след като Пловдивският апелативен съд върна делото за ...

... което по непредпазливост причинил смъртта на момиченцето, пътуващо в другия лек автомобил. Делото за пътнотранспортното произшествие е наблюдавано от екип от прокурори от Окръжна прокуратура - Кърджали, като разследването е извършено от екип следователи от Кърджали. Предстои Окръжен съд - Кърджали да насрочи делото в разпоредително заседание в двумесечен срок.


Пет години след смъртта на 18-годишния Тодор Йорданов, двамата братя,

Пет години след смъртта на 18-годишния Тодор Йорданов, двамата братя, ...

... и за повреждане на чужда движима вещ. По тези обвинения двамата бяха оправдани. Решението да бъде осъдена прокуратурата е на граждански състав на Врачанския окръжен съд и подлежи на обжалване пред Апелативния съд в София в двуседмичен срок от връчването му на страните, съобщиха от пресцентъра на съда.По публикацията работи:


Съседски бой в

Съседски бой в "Люлин", при който е използван чук, завърши ...

... бяга. На същата дата С. Ч. подал жалба в 09 РУ-СДВР, след което бил прегледан в болнично заведение. В хода на разследването било установено, че на пострадалия С. Ч. са причинени контузия на дясното коляно, охлузване и оток на меките тъкани. Предстои делото срещу Ю. Д. да продължи в съда.


Прокуратурата е осъдена да плати 80 000 лева обезщетения на роднина

Прокуратурата е осъдена да плати 80 000 лева обезщетения на роднина ...

... настъпилите вреди. Непривеждането на наказанието в изпълнение създава една закономерна, конкретна и реална възможност за извършването на деянието, предвид че се запазва възможността на дееца да се придвижва свободно в пространството“, се казва в заключение в решението, което не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.


Председателят на Камарата на следователите Стефан Петров е предложен за

Председателят на Камарата на следователите Стефан Петров е предложен за ...

... започва професионалният си път в Окръжен следствен отдел в гр. Силистра през 1989 г., като последователно заема длъжностите на ръководител и директор. От 2004 г. е следовател в отдел 02 "Криминален" в Националната следствена служба. В периода от 03.10.2007 г. до 03.10.2012 г. е член на Висшия съдебен съвет.  


След седем месеца в ареста бившият зам.-министър на околната среда

След седем месеца в ареста бившият зам.-министър на околната среда ...

... както и на още трима бизнесмени – собственици на фирми, държали площадките за съхранение на отпадъците. Междувременно прокуратурата започна да копае в търсене на "загробени" отпадъци на няколко места в страната. Наскоро от там обявиха, че в Плевен, София, Монтана и Шумен са открити над 7 хил. тона опасни отпадъци.


Пътят Лютиброд-Ребърково беше ремонтиран след намеса на прокуратурата. Това се

Пътят Лютиброд-Ребърково беше ремонтиран след намеса на прокуратурата. Това се ...

... цел осигуряване на условия за непрекъснато, безопасно и удобно движение по този път. В резултат на намесата директорът на Областно пътно управление във Враца предложил Допълнително задание за „Изпълнение на авариен ремонт на път 11-16 Ребърково- Лютиброд-Зверино-Елисейна-град София“. Работата започнала още на следващия ден и към момента е приключила, информира прокуратурата.


Ремонтът на затвора в София, който приключи днес, включва топлоизолация

Ремонтът на затвора в София, който приключи днес, включва топлоизолация ...

... на европейските изисквания и норми, при които следва да бъдат изпълнявани наложените от съдилищата наказания, заяви заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов. От Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ информират, че се полагат непрекъснати усилия за подобряване на битовите условия в пенитенциарните заведения, съобразявайки се с европейските изисквания.  По публикацията работи:


Изправят пред съда бизнесмена Пламен Бобоков за противозаконно държане на

Изправят пред съда бизнесмена Пламен Бобоков за противозаконно държане на ...

... Късната античност и Средновековието, запазени са сравнително добре и имат историческа стойност, посочва bTV. Обвинението, повдигнато на Пламен Бобоков, предвижда наказание лишаване от свобода до 6 години и глоба от 3000 до 15 000 лева, като съдът може да наложи и конфискация на половината от имуществото му.  По публикацията работи:


И последните двама задържани за аферата с опасните отпадъци -

И последните двама задържани за аферата с опасните отпадъци - ...

... случаят  все още е само на етап разследване, но затова пък по него беше постановена безпрецедентна за българските стандарти парична гаранция от 2 милиона лева. Плати я, за да излезе на свобода,  Атанас Бобоков. Брат му Пламен беше освободен още след първоначалното задържане срещу 1 милион лева.  По публикацията работи:


Бизнесменът Пламен Бобоков отива на съд за незаконно държане на

Бизнесменът Пламен Бобоков отива на съд за незаконно държане на ...

... гаранция от 2 млн. лева. Пламен Бобоков пък е обвинен и в търговия с влияние покрай записаните и оповестени от прокуратурата разговори със секретаря на президента Румен Радев - Пламен Узунов. Според обвинението Узунов е давал информация на Бобоков, с която той не можел да се сдобие по друг начин.


МВР е осъдено и на втора инстанция да плати обезщетение

МВР е осъдено и на втора инстанция да плати обезщетение ...

... формуляр на Бойко Атанасов. Върховните съдии изтъкват, че атестацията му е връчена пет месеца след доклада от ревизията, въз основа на който му е образувана дисциплинарка. Това означава, че Атанасов е имал време и възможност да извърши допълнителни действия по разследванията като така преодолее установените пропуски, казва ВАС.    


По искане на Апелативна специализирана прокуратура тримата задържани в Букурещ

По искане на Апелативна специализирана прокуратура тримата задържани в Букурещ ...

... жилища в страната, ползвани от участниците в групата, бяха намерени и иззети 75 телефона, 25 СИМ-карти, картодържачи, газов пистолет, златни накити, пари, документи, както и 12 автомобила. Специализираната прокуратура е възложила на ДНСК проверки на недвижимите имоти, собственост на обвиняемите, тъй като те са без трудови доходи. Сезирана е и КПКОНПИ.


Прокурор от Кюстендилската прокуратура е открит мъртъв в дома си.

Прокурор от Кюстендилската прокуратура е открит мъртъв в дома си. ...

... полицията съобщиха, че сигналът е постъпил около 13.00 часа днес, за самопрострелял се 55-годишен мъж. Починалият е прокурор Владимир Шейтанов, уточниха работещи по случая. Местопроизшествието все още се обслужва от следствено оперативна група, уведомен е прокурор от Окръжна прокуратура. Образувано е и досъдебно производство, казаха от полицията.  По публикацията работи:


Иcĸoвe зa гpaждaнcĸa ĸoнфиcĸaция cpeщy бившата певица Лилянa Дeянoвa -

Иcĸoвe зa гpaждaнcĸa ĸoнфиcĸaция cpeщy бившата певица Лилянa Дeянoвa - ...

... KΠKOHΠИ вeчe ca нaлoжeни възбpaни въpxy нeгoви фиpми, вĸлючитeлнo "Hoвaнop" OOД, в ĸoятo ca cъдpyжници c Деянова. Cтoйнocттa нa oбeзпeчeниятa билa oкoлo 390 000 лeвa. Междувременно HAΠ нaпpaви oбстойна дaнъчнa peвизия нa бившата певица, която признава, че се познава с Божков, но твърди, че бизнесът им няма нищо общо.  


Два нови иска за конфискация cpeщy Лилянa Дeянoвa - ЛиЛана

Два нови иска за конфискация cpeщy Лилянa Дeянoвa - ЛиЛана ...

... нa KΠKOHΠИ cpeщy Лилянa Дeянoвa e зa oтнeмaнe нa имyщecтвo нa cтoйнocт 306 000 лв. Делото е образувано на 21 дeĸeмвpи. Иcĸът cpeщy Aлeĸcaндъp Дeянoв e зa гpaждaнcĸa ĸoнфиcĸaция нa имyщecтвo зa 301 000 лв., ĸaтo пpeтeнциитe нa комисията са и cpeщy “Cĸилъp” EOOД. Toзи иcĸ e oт 22 дeĸeмвpи.


Военно-апелативният съд (ВоАпС) оправда и на втора инстанция ген. Димитър

Военно-апелативният съд (ВоАпС) оправда и на втора инстанция ген. Димитър ...

... на физическата подготовка на войниците, като им разрешил да участват във военни първенства по футбол, които те спечелили, за което пък получили по няколко дни почивка като награда. Военният съд в Пловдив оправда Шивиков и по това дело, но преди няколко месеца втората инстанция го върна заради липса на мотиви.


Ген. Димитър Шивиков бе оправдан и на втора инстанция от

Ген. Димитър Шивиков бе оправдан и на втора инстанция от ...

... е пак за длъжностни престъпления, свързани обаче с това, че е нарушил ритъма на физическата подготовка на войниците, като им разрешил да участват във военни първенства по футбол. Военният съд в Пловдив оправда Шивиков и по това дело, но преди няколко месеца втората инстанция го върна заради липса на мотиви.


Пандемията изяде и коледните бонуси на чиновниците. В по-голямата част

Пандемията изяде и коледните бонуси на чиновниците. В по-голямата част ...

... при повдигане на обвинение за извършено умишлено престъпление от общ характер до приключване на делото; при получаване на оценка „задоволителна“ на последната атестация; при висящо дисциплинарно производство до приключването му и при подаване на оставка при образувана дисциплинарка с предложение за налагане на наказание „освобождаване от длъжност“.  По публикацията работи:


Двама габровци  посрещнаха Коледа в ареста за отвличане и закана

Двама габровци  посрещнаха Коледа в ареста за отвличане и закана ...

... на част или цялото имущество. От съобщението на прокуратурата става ясно, че те са откарали жертвата си в Угърчин, където единият му се заканил с убийство, ако исканията им не бъдат изпълнени. Определението на Окръжен съд – Габрово може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Велико Търново.По публикацията работи:


Има ли нужда от прокурор, който да разследва главния? Не

Има ли нужда от прокурор, който да разследва главния? Не ...

... проф. Георги Близнашки. Експертът по конституционно право допълни, че сме една от страните с най-силни авторитарни нагласи, общественото мнение се обработва дълго време. "На европейския континент президентски републики няма. Вместо да се питаме кои са слабите места на нашата демокрация, ние ще водим друг дебат", посочи още събеседникът.По публикацията работи:


Окръжен съд – Бургас потвърди задържането под стража на обвиняем

Окръжен съд – Бургас потвърди задържането под стража на обвиняем ...

... и установен постоянен адрес, са били налични и към момента на извършване на инкриминираните деяния и не са оказали възпиращ ефект върху обвиняемия да се въздържа от твърдяното от прокурора незаконосъобразно поведение. Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано пред въззивна инстанция в тридневен срок.


Окръжна прокуратура – Кюстендил е приключила досъдебното производство и е

Окръжна прокуратура – Кюстендил е приключила досъдебното производство и е ...

... че го е купила с цел продаване в махалата, като с получените от това пари щяла да изхранва децата си. В хода на разследването са били събрани доказателства за престъпната дейност на обвиняемата С., свързана с разпространение на наркотици в кв. „Изток“ в града. Предстои делото да продължи в съда.


Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителния акт срещу

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителния акт срещу ...

... най-тежка мярка за процесуална принуда бе изменена в "Гаранция в пари". Предстои Специализираният наказателен съд да насрочи разпоредително заседание по делото. На 17 март вечерта главният редактор на вестник "168 часа" от няколко души на столичния булевард "Дондуков". След побоя той е откаран за лечение в Университетска болница "Царица Йоана".


Спецпрокуратурата внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу тримата

Спецпрокуратурата внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу тримата ...

... Двама от тях към момента са с мярка за неотклонение "Задържане под стража". Спрямо третото обвиняемо лице, поради влошено здравословно състояние, през месец октомври тази година първоначално взетата най-тежка мярка за процесуална принуда бе изменена в "Парична гаранция". Предстои Специализираният наказателен съд да насрочи разпоредително заседание по делото.По публикацията работи:


Брокерка на недвижими имоти от Свищов, получила 3 ефективни присъди

Брокерка на недвижими имоти от Свищов, получила 3 ефективни присъди ...

... свищовлии. Тя бе пратена в Сливенския затвор през февруари 2019 г. Заради последното й разкрито престъпление за 58 000 лева бе изведена от килията, за да дава обяснения в старата столица. Така за около две години Танчева се сдоби с три ефективни присъди, което прокуратурата отчете като свой своеобразен рекорд.


Наказателното производство по случая със снимките и видеото от спалнята

Наказателното производство по случая със снимките и видеото от спалнята ...

... и външната охрана на жилището, което обитава. Поради това наблюдаващите прокурори са отделили съответните материали, които са изпратени по компетентност на Военноокръжна прокуратура. След извършване на всички възможни действия по разследването, екипът от прокурори счита, че са налице основания за спиране на наказателното производство поради неразкриване на извършителя на престъплението.


Записите и снимките от спалнята на премиера Бойко Борисов в

Записите и снимките от спалнята на премиера Бойко Борисов в ...

... и външната охрана на жилището, което обитава. Поради това наблюдаващите прокурори са отделили съответните материали, които са изпратени по компетентност на Военноокръжна прокуратура. След извършване на всички възможни действия по разследването, екипът от прокурори счита, че са налице основания за спиране на наказателното производство поради неразкриване на извършителя на престъплението.


Четирима души са задържани за трафик на наркотици в Пловдив,

Четирима души са задържани за трафик на наркотици в Пловдив, ...

... за трафик на наркотици, са арестувани в квартал "Тракия". Четвъртият - турски гражданин, е заловен в хостел близо до града. Всички без турския гражданин са криминално проявени. Лицата, които са участвали в схемата, са се запознали в затвора и след условното предсрочно освобождаване са организирали трафика, заяви окръжният прокурор Румен Попов.


Националната агенция за приходите (НАП) е окончателно осъдена да плати

Националната агенция за приходите (НАП) е окончателно осъдена да плати ...

... намаляването ѝ, тъй като с този размер са постигнати ефективност и възпиращ ефект, без да е нарушен принципът на пропорционалност и изискването за съразмерност спрямо констатираното нарушение. Тъй като НАП обжалва на две инстанции решението на КЗЛД, агенцията е осъдена да плати на пострадалата жена и общо 2000 лева разноски.


Днес в Софийския градски съд продължава делото срещу Йоан Матев

Днес в Софийския градски съд продължава делото срещу Йоан Матев ...

... Ина Лулчева бе с положителен резултат за COVID-19 и заради това насроченото дело беше отложено. Очакваше се тогава в Софийския градски съд да бъдат разпитани свидетели. Това са основно ученици и полицаи, които са реагирали на сигнала за намушкания Георги. Делото тече вече трета година на първа инстанция.По публикацията работи:


Рускинята с финландски паспорт Елизабет Елена вон Месинг, подсъдима за

Рускинята с финландски паспорт Елизабет Елена вон Месинг, подсъдима за ...

... "Те идват от безконтролното самолечение. Носи цяло куфарче с хапчета. Тя се събужда сутрин и решава, че ѝ е лошо, и започва да ги пие." Как ще се развият отношенията между довчерашните бизнеспартньори и дали Вон Месинг ще бъде открита, предстои да се разбере на следващите заседания в съда.  


Васил Капланов-Каплата се прибира вкъщи под

Васил Капланов-Каплата се прибира вкъщи под "Домашен арест", това постанови ...

... ж.к. Бистрица в Дупница. Месец след изчезването на Янек МВР се активизира и започна мащабни акции в района на Дупница, но без успех. Многократно водолази обхождаха язовир "Дяково", но резултат нямаше. Срещу Васил Капланов има и още едно висящо досъдебно производство за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. 


Софийският градски съд определи мярка за неотклонение

Софийският градски съд определи мярка за неотклонение "задържане под стража" ...

... на грубо нарушаване на правилата за движение по пътищата след употреба на алкохол, вследствие на което загиват невинни граждани". И припомнят, че по-рано тази година главният прокурор Иван Гешев предложи на законодателната и изпълнителната власти промени в Наказателния кодекс, които според него биха помогнали за ограничаването на този вид престъпления.


Пленумът на Върховния касационен съд (ВКС) отправи искане до Конституционния съд,

Пленумът на Върховния касационен съд (ВКС) отправи искане до Конституционния съд, ...

... съгласни с него, а след това да бъде изпратено с подписите на Конституционния съд. В края на септември правната комисия на парламента отхвърли ветото на президента Румен Радев върху разпоредбата от Закона за съдебната власт (ЗСВ), която предвижда така наречените кариерни бонуси за членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС).  


Крайнодесният екстремист Щефан Балиет, извършител на атаката срещу синагога в

Крайнодесният екстремист Щефан Балиет, извършител на атаката срещу синагога в ...

... 10 страници на английски език, авторът споменава конкретно плана си да нападне синагогата в Хале по време на еврейския празник Йом кипур и да оцелее. По време на стрелбата Балиет е носел каска, на която е имало монтирана камера, с която е заснел нападението и го е излъчвал на живо.


Актьорът Явор Бахаров иска от Върховния административен съд (ВАС) да

Актьорът Явор Бахаров иска от Върховния административен съд (ВАС) да ...

... температурата за съхранение на пробите (чл. 18) и различното третиране (чл. 22, ал. 2 и чл. 23, ал.1) на употребата на дрога и алкохол - кръвните изследвания за алкохол се извършват двукратно с указани допустими отклонения, каквито при тестовете за наркотици няма. ВАС е насрочил делото за 16 март догодина.


В деня, в който внесоха обвинителния акт за катастрофата, причинала

В деня, в който внесоха обвинителния акт за катастрофата, причинала ...

... към делото. Въз основа на тях са повдигнати обвиненията, въз основа на тях е изготвен обвинителния акт. Всички материали са предявени на пострадалите лица и на Кристиан Николов", каза прокурор Кирилова. Ако бъде признат за виновен, Кристиан Николов може да получи присъда от 15 до 20 години или доживотен затвор.


41-годишен мъж е осъден от Великотърновският районен съд на 6

41-годишен мъж е осъден от Великотърновският районен съд на 6 ...

... присъда получи и още един мъж от същия район през септември. Той пък нарушил карантината, под която е бил поставен, защото е пристигнал от чужбина. Мъжът е напуснал адреса в село Петко Каравелово, общ. Полски Тръмбеш, на който е трябвало да остане в продължение на 14 дни.    По публикацията работи:


Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира председателя на Комисията за енергийно

Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира председателя на Комисията за енергийно ...

... днешна дата тези средства без съмнение представляват надвзет приход за „Топлофикация София“ ЕАД, изваден от джоба на гражданите. Очаквам да определите размера на този надвзет приход и да ме информирате по какъв начин и кога надплатените средства ще бъдат възстановени на крайните клиенти“, категорична е доц. Ковачева.  По публикацията работи:


Ще има прокурор, който ще разследва обвинител №1. Тази фигура

Ще има прокурор, който ще разследва обвинител №1. Тази фигура ...

... такъв кандидат до края на мандата на този парламент.Според него с въвеждането на фигурата на прокурор, който ще разследва главния, ще се отговори на обществените очаквания и на тези на европейските партньори на България.От БСП се обявиха против предложението на мнозинството. Според Филип Попов това е поредната каша на управляващите.Автор: