Стратегии


Днес е първият ден от любимата на учениците лятна бизнес

Днес е първият ден от любимата на учениците лятна бизнес ...

... лекциите и срещите с доказани специалисти и успешни предприемачи ще се излъчват на живо в реално време във  на университета.  Участието в академията е безплатно и всеки може да доведе свои приятели. Всеки, който желае да се включи в Лятната бизнес академия, може да го направи безплатно като се регистрира на: . 


Плакет и почетна грамота получи водещият икономически сайт Investor.bg от

Плакет и почетна грамота получи водещият икономически сайт Investor.bg от ...

... финансови анализатори". Тя беше посветена на предимството на данните и базираната на данни журналистика. Лектор в нея беше главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов. Следващите видео уроци от академията ще се провеждат всеки четвъртък от 11:00 часа и може да се проследят на живо в каналите на ВУЗФ и Investor.bg.


Приемствеността между поколенията, обмяната на опит и предоставянето на възможност

Приемствеността между поколенията, обмяната на опит и предоставянето на възможност ...

... всеки ентусиаст ще има възможност да спечели безплатна магистратура по Финанси във ВУЗФ, както и стаж в икономическия сайт Investor.bg и в единствената бизнес телевизия в България – Bloomberg TV Bulgaria. За целта той ще трябва да напише и изпрати есе по една от три предварително посочените теми, което ще бъде оценено от предварително подбрани утвърдени икономически журналисти от Investor.bg и Bloomberg TV Bulgaria.Как зеленото образование да се материализира в зелен бизнес, кои

Как зеленото образование да се материализира в зелен бизнес, кои ...

... формат на преподаване“, сподели академичният директор в AUBG Момчил Карпузанов.Конференцията се провежда със специалната подкрепа на: Висше училище по телекомуникации и пощи, Ди Ейч Ел Експрес България, Kaufland България, Икономически университет Варна, Американски университет в България и А1. Партньор на събитието е и Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).


Остават броени часове до началото на най-голямата годишна конференция на Bulgaria

Остават броени часове до началото на най-голямата годишна конференция на Bulgaria ...

... относно всички лектори и програмата на конференцията може да откриетеКонференцията се провежда със специалната подкрепа на: Висше училище по телекомуникации и пощи, Ди Ейч Ел Експрес България, Kaufland България, Икономически университет Варна, Американски университет в България и А1. Партньор на събитието е и Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).


Как зеленото образование променя нагласи, ангажира цели общности и влияе

Как зеленото образование променя нагласи, ангажира цели общности и влияе ...

... бизнес в зелено“ може да откриете на официалния уебсайт на събитието:  Конференцията се провежда със специалната подкрепа на: Висше училище по телекомуникации и пощи, Ди Ейч Ел Експрес България, Kaufland България, Икономически университет Варна, Американски университет в България и А1. Партньор на събитието е и Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).За поредна IT секторът се очертава като един от най-предпочитаните

За поредна IT секторът се очертава като един от най-предпочитаните ...

... за да повишат качеството на човешкия ресурс, запълнят „дупки“ при по-ниска цена на подбор или да разширят бизнеса си. Страхотен момент за оптимизация и немалко фирми се възползват. Очакваме 202 1г. да е рекордна по брой изготвени индивидуални доклади за компании от Employer of Choice“, пояснява още Георги Георгиев.  


Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) слага началото на нов

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) слага началото на нов ...

... множество практически примери и задания, върху които ще работят бъдещите предприемачи.  Всеки, който иска да се включи, може да го направи безплатно като подаде своята заявка за участие до 26 април 2021 г. Повече информация за „Академия за предприемачи“, както и за записване, може да откриете на уебсайта на .    


Водещият сайт за кариерно развитие Rabota.bg ще помогне на стотици

Водещият сайт за кариерно развитие Rabota.bg ще помогне на стотици ...

... впечатлят бъдещия си работодател.  През 2020 година кариерният форум на сайта , който е част от Investor Media Group, и УНСС срещна над 4 300 студенти с представители на близо 50 компании. И тази година в края на събитието ще се проведе томбола с атрактивни награди. Медийни партньори на събитието са ,  и .    


СофтУни Светлина е първата частна гимназия за ИТ и дигитални

СофтУни Светлина е първата частна гимназия за ИТ и дигитални ...

... който няма да имат възможността да склоняват глава пред изпречилите се пред тях препятствия.Записванията за СофтУни Светлина са отворени Приемът за учебна година 2021-2022 в СофтУни Светлина е отворен. В гимназията могат да подават кандидатури всички младежи, успешно завършили седми клас, а за процесът по кандидатстване можете да научите повече .


В пика на пандемията от COVID-19 Висшето училище по застраховане

В пика на пандемията от COVID-19 Висшето училище по застраховане ...

... vuzf.bg. ВУЗФ предлага възможност за изцяло онлайн кандидатстване и индивидуална консултация за всеки кандидат-студент, който има необходимост от допълнителна информация или насока. Консултацията може да се проведе и онлайн в удобен ден и час за кандидат-студента чрез записване на е-mail: [email protected] или на телефон 02/40 15 807, 0888 443 096.                   

                    ...

... е един от основателите. Бил е два мандата председател на ФИАБСИ – България (българският клон на Международната федерация за недвижими имоти). В последния работен ден на 2020 година излезе от печат книгата му „2050 година е фатално близо. Ще я има ли България и след това?“. Материалът е написан за Investor.bg.


Към края на всяка година множество видни икономисти и пазарни

Към края на всяка година множество видни икономисти и пазарни ...

... среда, с която тепърва ни предстои да се запознаем.  Дотогава – работете в посока да бъдете подготвени. Академиите на СофтУни по ,  и , могат да помогнат на тези от вас, които имат нужда да се преквалифицират, за да бъдат част от някои от най-перспективните индустрии днес. Започнете своето дигитално пътешествие още днес!


Професионалистите, решили да се насочат към ИТ сектора през 2020

Професионалистите, решили да се насочат към ИТ сектора през 2020 ...

... свържат с помощта на специална мачмейкинг технология. В течение на 2 дни кандидати и работодатели ще имат възможността да провеждат видео срещи, които ще са придружени от професионална програма с високо качество и полезно съдържание - изцяло онлайн. Участието в събитието е напълно безплатно, но регистрацията е задължителна от тук:


В месеците на сезонния грип - февруари и март -

В месеците на сезонния грип - февруари и март - ...

... края на годината, означава да затворим едни деца за 7-8 месеца, да ги десоциализираме, обездвижим, да им причиним проблеми и  да намалим мотивацията им за учене". Той е категоричен, че изследвания показват, че много бързо се демотивират децата от ученето в електронна среда и се натрупва психическа бързо умора от стоенето пред устройствата. 


Водещото кариерно експо за квалифицирани кадри Career Show 2020 ще

Водещото кариерно експо за квалифицирани кадри Career Show 2020 ще ...

... не може да компенсира другото! Ето защо именно сега ще се наложи да осъзнаем, диференцираме и изживеем пълноценно живота си в тези най-важни сфери от живота ни!”, споделя психологът Ани Владимирова, лектор в програмата на Career Show 2020. Участието в събитието е напълно безплатно, но регистрацията е задължителна от тук:Обучението на изкуствения и естествения интелект, промените от дигиталното образование,

Обучението на изкуствения и естествения интелект, промените от дигиталното образование, ...

... играе ролята на модератор, не на лектор. Децата нямат нужда само някой да им разказва, а да се чувстват автори и им дава възможност за работа в екип“.Какво казаха участниците за съдържанието, личния контакт и интердисциплинарността вижте в продължението на материала в сайта на Цялата конференция може да видите тук!


 „Бъдете смели в  мечтите си, запазете стремежа  и амбицията, които ви доведоха  във ВУЗФ и продължавайте да  се развивате!“ - с тези думи  на ректора на ВУЗФ доц.

 „Бъдете смели в  мечтите си, запазете стремежа  и амбицията, които ви доведоха  във ВУЗФ и продължавайте да  се развивате!“ - с тези думи  на ректора на ВУЗФ доц. ...

... Христо Енев. Двамата получиха стипендии за обучение в бизнес университета.    Събитието завърши с отличаване на студентите и докторантите на ВУЗФ, завоювали златни медали на международни състезания и олимпиади. Мартин Наков и Александра Фургова се отличиха с грамоти сред студентите, а Пънар Кязим беше наградена за активна работа при докторантите.  


Теоретичните знания имат нужда да се надградят с опита в

Теоретичните знания имат нужда да се надградят с опита в ...

... да изградите полезни професионални контакти, да учите чрез преживяване, което остава за цял живот“, е идеята на 9Academy.Как се създават професионалисти в България и по света? Как се кандидатства за топ специалист?Повече за 9Academy и нейното седмо издание вижте във видеото на .Всички гости на предаването „Бизнес старт“ гледайте .


На 11-и ноември 2020 г. в Интер Експо Център и

На 11-и ноември 2020 г. в Интер Експо Център и ...

... лидерството. Early bird билетите са в продажба до 30.09.  с отстъпка от 25%. Повече детайли за програмата и възможностите за регистрация вижте на  и във . h. i summit се реализира с подкрепата на първия български продукт за фасилитация на групова динамика - Kiss the Frog Now и AURUBIS Bulgaria.


Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) обяви двамата победители 

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) обяви двамата победители  ...

... – 95% се реализират по специалността, която изучават. Те са и сред най-добре платените специалисти в направление „Икономика”, със среден облагаем доход на завършилите от 2354 лв. към 2020 г. (при 1410 лв. среден доход за страната в същото направление за 2019 г.). Всички програми на университета можете да откриетеОрганизацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) спешно предупреждава политиците

Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) спешно предупреждава политиците ...

... 436 щатски долара годишно на глава от населението, а в рамките на ОИСР сумата е 11 234 щатски долара. Освен това разходите на глава от населението са намалели с почти десет процента от 2012 г. насам. „Това поставя под въпрос устойчивостта на цялата система“, предупреждава директорът по образованието на ОИСР. 


На 17 септември второто издание на събитието, организирано от Тук-Там

На 17 септември второто издание на събитието, организирано от Тук-Там ...

... Radio, b2b Media, Дарик радио, Инвестор.БГ, Кариери, Кафене.бг, Лицата на града, Образование и специализация в чужбина, Работа.бг, Свръхчовекът, ТопНовини, Успелите, Учи.бг. Тук-Там Кошер 2020 ще се проведе на 17-ти септември от 10:00 ч. в Интер Експо Център и онлайн. Достъпът до събитието е безплатен ,като се изисква задължителна предварителна регистрация. 


Сдружение “Тук-Там” обяви новата си онлайн платформа и визуална идентичност.

Сдружение “Тук-Там” обяви новата си онлайн платформа и визуална идентичност. ...

... стипендии, помогнали са на над 14,000 човека да се ориентират за кариерното си развитие и са достигнали с полезна информация до над 100,000 човека. Тук-Там планират развиването на допълнителни функционалности на платформата, които ще обогатят преживяването на потребителите онлайн и ще носят допълнителни ползи за членовете на общността.    


Какво предстои? Това е въпросът, който си задава всеки в

Какво предстои? Това е въпросът, който си задава всеки в ...

... завърнат големите концерти?Китай усилено демонстрира търговските си мускули1Фалитът на Hertz може да окаже голям ефект върху пазара на автомобили в САЩЯ. Такева: България се е справила най-добре с дистанционното обучениеД. Свинаров: Клиничните тестове за коронавирус остават най-надеждниНово правителствено искане застрашава спасението на Lufthansa Още по тематаКога ще се завърнат г


В настоящата ситуация около коронавирусната пандемия много хора, които досега

В настоящата ситуация около коронавирусната пандемия много хора, които досега ...

... нашето усещането за смисъл и принос в живота", смята още главният водещ на обучения в Марков колеж. Промяната, според Гергана Маркова, отличава два типа хора – адаптиращите се и онези, които оформят пътя.Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.Всички гости на "Смарт час" може да видите тук.Канавата за бизнес моделиране помага на мениджмънта на една компания

Канавата за бизнес моделиране помага на мениджмънта на една компания ...

... тя и  препоръча мениджмънтът да вярва повече на собствените си служители и да им дава повече свобода. Според нея обаче тази тенденция вече е започнала още преди кризата с коронавируса".Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.Материали с всички гости на предаването "Бизнес старт" може да гледате тук.  


Въпреки социалната изолация занятията и активностите на Висшето училище по

Въпреки социалната изолация занятията и активностите на Висшето училище по ...

... областта на бизнеса, финансите, застраховането, мениджмънта, маркетинга и предприемачеството и e сред водещите университети в професионалното направление “Икономика”. Негов приоритет винаги е било предоставянето на богато учебно съдържание на обучаващите се чрез атрактивна и иновативна образователна система.       P { margin-bottom: 0.08in } A:link { so-language: zxx }


Достъпът до знания ще стане по-добър и по-бърз. Иновациите сега са

Достъпът до знания ще стане по-добър и по-бърз. Иновациите сега са ...

... си в правилен момент.  „През последните 2 седмици образованието се промени и вече моделът е много различен. Той най-вероятно ще остане такъв в дълъг период от време, защото се доказа, че е възможно прилагане на технологии за съвременно образование“, каза гостът.  Целия разговор вижте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 


От 20 до 24 януари в България се провежда „Седмица

От 20 до 24 януари в България се провежда „Седмица ...

... английски език. Седмицата се организира по идея на водещата консултантска компания за образование в чужбина „Интеграл“ и се провежда от 9 ч. до 18 ч. във всички нейни офиси в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Благоевград и Русе. Информация за Седмица на швейцарското образование може да получите тук!


Дизайн мисленето преформулира проблема като възможност и започва да се

Дизайн мисленето преформулира проблема като възможност и започва да се ...

... мисленето е базирано на ефективна екипна работа. По думите на основателя на компанията, която се занимава с обучения, консултиране и коучинг по гъвкави методологии и дизайн мислене, дизайн мисленето е подходящо за много типове компании.Какво още каза Младен Томов ще разберете от разговора във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.


Всяка година около 15 000 деца отпадат от училищата още

Всяка година около 15 000 деца отпадат от училищата още ...

... Луканов вярва, че образованието и добавената реалност могат да вървят ръка за ръка и у нас. Вече е направена крачка към диалог на тази тема. Ако той завърши с успех, през 2020 година добавената реалност наистина може да влезе в класните стаи, без да води до драстични промени в тях.


Около 240 милиона за година и половина – толкова резултати

Около 240 милиона за година и половина – толкова резултати ...

... седмицатаНона Караджова: САЩ и Китай демотивират ЕС в борбата с климатичните промениЗащитена зона за опазване на дивите птици спря почистването на ВитКак би изглеждал мечтаният свят на Грета Тунберг?31Тунберг обвини канадския премиер за бездействие по отношение на климата13Доналд Тръмп иронизира младата шведска активистка за климата Грета Тунберг18


Преди гостът – звезда да излезе на сцената на изложбената

Преди гостът – звезда да излезе на сцената на изложбената ...

... с 4,49 процента чрез своя инвестиционен посредник Boston Capital Partners. В промоционалното видео обаче вече не се вижда той, а Обама. В списъка с желанията на организаторите са все още много видни имена: основателят на Tesla Илон Мъск, основателят на Facebook Марк Зукърбърг и изпълнителният директор на Apple Тим Кук...


Над 100 представители на български академични журнали и научни и

Над 100 представители на български академични журнали и научни и ...

... прохождащи научни списания, за да се изправят на международната сцена. Въпросите и притесненията от страна на българските издатели, които чухме днес, потвърдиха, че разбирането и желанието за промяна и модернизация са на лице, като е нужна само доза практическо ноу-хау“, заяви от своя страна управителят на „Пенсофт” проф. Любомир Пенев.


Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ обновява 435 училища

Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ обновява 435 училища ...

... Гълъбово, Вълчи дол, Нова Загора, Хасково, Стара Загора, Силистра, Исперих, Първомай, Пазарджик, Кайнарджа, Ловеч, Павликени, Разлог, Бургас, Карнобат, Ямбол, Костинброд, Благоевград, Варна, Община град Добрич, Кърджали, Пловдив, Плевен, Сандански, Попово, Тетевен, Суворово, Бяла Слатина, Столична община. p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; background: transparent none repeat scroll 0% 0%; }


През юли внимание привлече новината за намерението на образователното министерство

През юли внимание привлече новината за намерението на образователното министерство ...

... посока, която следва да бъде приветствана. То обаче в никакъв случай не е достатъчно, за да видим смислена промяна в качеството и резултатите от училищното образование.[1] По-свободните учебни програми са една от привилегиите на иновативните училища. Няма причина свободата им да не бъде дадена на всички, ако носи добър резултат.


Водещият бизнес университет Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и най-голямата

Водещият бизнес университет Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и най-голямата ...

... През последните години университетът се доказа като една от най-активните образователни институции в България, която се отличава с иновативни и практически академични програми. Университетът поддържа Лаборатория за научно-приложни изследвания, която целогодишно анализира и предлага решения по актуални финансови, икономически и други казуси както на национално, така и на международно ниво.


Най-голямото кариерното експо за квалифицирани кадри Career Show 2019 ще

Най-голямото кариерното експо за квалифицирани кадри Career Show 2019 ще ...

... Специална телевизия Career Show TV ще излъчва интересни интервюта в сайта и страницата на събитието във Facebook. Церемонията по откриване на живо, както и програмата по Career Show TV ще гледате със съдействието на streamer.bg. Сайтът за кариерно развитие Rabota.bg, който е част от Investor Media Group, е медиен партньор на събитието. 


На 4-ти септември 2019 година в Интер Експо Център се

На 4-ти септември 2019 година в Интер Експо Център се ...

... директен контакт с работодателите, но и чрез споделяне на актуална информация за модерната работна среда в България. Организаторите от сдружение „Тук-Там“ са убедени, че по този начин всеки професионалист би могъл да направи своя информиран избор. Основни медийни партньори са bTV, LadyZone.bg, Дарик Радио, Кариери, Investor.bg, Az-jenata.bg, Bulgaria ON AIR.  


Септември отбелязва началото на учебната година за учениците, октомври пък

Септември отбелязва началото на учебната година за учениците, октомври пък ...

... този тип образование и обучение – въпреки многобройните опити за дефиниране на комплект от почти универсални „умения на бъдещето“, те често зависят от желаната професионална реализация, конкретните потребности на обучаващия се, както и от външни фактори. Нуждата от подобрение и разширяване на образованието и обучението на възрастните обаче е несъмнена.


Академията на PwC стартира Face-to-Face подготвителни курсове за ACCA. Интензивните

Академията на PwC стартира Face-to-Face подготвителни курсове за ACCA. Интензивните ...

... курсове по финанси, лидерство, бизнес умения, продажби и др. Академията на PwC е локален  Approved Learning Partner на ACCA и работи с високо квалифицирани и международно признати лектори от ACCA за провеждане на качествени обучения. Повече информация за подготвителните ACCA курсове, лекторите и възможностите за записване може да откриете тук.


Как се изгражда благоприятна среда в компанията и сплотен екип?

Как се изгражда благоприятна среда в компанията и сплотен екип? ...

... Александрова посочи, че основополагащо в начина, по който се подбират каузите, е те да включват доброволчески елемент. „Проблемите на обществото са проблеми за всички, независимо от това къде стоим. Важно е да работим в синергия заедно, за да ги решим“. Вижте още във видео материала!гледано: 54   Още видео0 гласа


GameStop е американска верига за продажба на видеоигри на физически

GameStop е американска верига за продажба на видеоигри на физически ...

... сфери. Подобни опити се правят безуспешно през последните пет години. Ето защо е трудно да се очаква, че този път ще е различно.  Изглежда единственото решение е продажба на компанията, но кой би искал да придобие верига от магазини, които продават нещо, което скоро никой няма да иска да купува.


Новите училища, които кандидатстват и са одобрени за включване в Списъка

Новите училища, които кандидатстват и са одобрени за включване в Списъка ...

... г. за приемане на Списъка на иновативните училища следва да бъдат отписани 8 училища по следните причини: 3 от тях са разработили училищни проекти за иновации с продължителност две години и иновацията приключва, 2 частни училища не са осъществявали дейност и 3 училища не са започнали иновационните дейности.  /БТА/  


Новата порция търговски заплахи в началото на седмицата от страна

Новата порция търговски заплахи в началото на седмицата от страна ...

... план и ако промяната на цените на пазара води до това, че може да изпълним планираните сделки - да го направим. И нищо повече от това! Освен да анализираме трезво дали промяната е толкова голяма, че да трябва да преразгледаме инвестиционния си план. Коментарът е на Любомир Леков, оcновател на investor.bg


Евелина Ван Менсел, MBA, е представител на съвместната магистърска програма

Евелина Ван Менсел, MBA, е представител на съвместната магистърска програма ...

... дялова собственост на недвижимо имущество и продължаваме да инвестираме основно в жилища. Смятам, че конференцията беше изключително полезна за всички професионалисти в индустрията и че тепърва предстоят подобни събития с инициативата на SDA BOCCONI, които обединяват големите имена не само в недвижимите имоти, но и във финансовата и банковата сфера.


В обществото съществува митът, че младите не четат толкова литература,

В обществото съществува митът, че младите не четат толкова литература, ...

... години да се забелязва една все по-осезаема тенденция към четящи хора, коментира Ташева. „Аудио книгите напоследък бележат огромен ръст – около 40% годишно. Но аз няма как да препоръчам печатна, електронна или аудио книга, защото всички те имат своите достойнства“. Целия разговор за книгите може да видите във видеото.  


За първи път "Банка ДСК"  е най-желаният от студентите в

За първи път "Банка ДСК"  е най-желаният от студентите в ...

... да разреши проблемите си с набирането на млад персонал в България", казва още Георгиев. Вижте пълния списък с Топ 50 работодатели в България, според студентите за 2019 г. тук:  Ето и как са класирани Топ 50 на най-желаните компании в България за 2018 г. в сравнениеи с Graduate Survey 2017.


Основната цел на образованието трябва да e развитие на личността

Основната цел на образованието трябва да e развитие на личността ...

... асоциация за управление на хора, Българска асоциация на рекламодателите, Френско-българска търговска и индустриална камара, Висше училище по застраховане и финанси, Прознание, Тийноватор, IAB Bulgaria, Център за образователни инициативи, American Chamber of Commerce in Bulgaria, Българска асоциация на ПР агенциите. Медийни партньори бяха BBC Знание, Мениджър.news, Espressonews.bg, Аз чета, News.bg.  


Студентите в 3-и или 4-и курс или магистърски програми в

Студентите в 3-и или 4-и курс или магистърски програми в ...

... всички редовни студенти от четвърти курс от бакалавърската програма или учащите магистратура в някой от признатите български висши учебни заведения. Те трябва да имат успешно завършен курс на обучение по математика и статистика, отлична академична справка и много добри познания по английски език. Стипендията ще покрие всички разходи за победителя.


Лабораторията за научно-приложни изследвания към Висшето училище по застраховане и

Лабораторията за научно-приложни изследвания към Висшето училище по застраховане и ...

... България инициираха в края на март. Тяхната цел и мисия е да подпомогнат работата на практикуващите юристи и икономисти, като поднесат фокусирано практическо знание и обединят различни казуси и техните решения. Повече подробности за двата семинара и информация относно регистрацията за тях, можете да откриете на сайта на VUZF Lab.


Финансовите инструменти с ресурс от Европейските фондове са един от

Финансовите инструменти с ресурс от Европейските фондове са един от ...

... финансовите инструменти се отпускат по пазарен принцип. Към тях при всички случаи се добавя и частен ресурс. Така ефектът от тях се мултиплицира, средствата се насочват към икономически жизнеспособни проекти, парите се връщат, за да бъдат използвани отново.Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 38   Още видео0 гласа


Целеви потребителски кредит за бизнес обучения в цял свят, без

Целеви потребителски кредит за бизнес обучения в цял свят, без ...

... месеца, който покрива срока на обучението и през който се дължи плащане само на лихвите по кредита. Кредитът може да  бъде заявен удобно и бързо в широката мрежа от финансови центрове на Пощенска банка, онлайн, на кратък номер *7224 или след консултация с мобилен банков експерт на адрес:  [email protected]  


Студентите, които са завършили Висшето училище по застраховане и финанси

Студентите, които са завършили Висшето училище по застраховане и финанси ...

... тест на ВУЗФ и да изпратят есе по предварително уточнена тема. При балообразуването се взимат предвид и оценките от държавните зрелостни изпити или от дипломата за бакалвър при канидат-магистрите. В магистърските програми се приемат студенти с успех от дипломата за завършено висше образование „Добър“ или по-висок.Подробности може да откриете тук! 


Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организира Ден на

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организира Ден на ...

... – VUZF Lab. В него ще участват съдии от Върховния административен съд и административните съдилища, прокурори, дипломирани експерт-счетоводители и утвърдени експерти от юридическата и счетоводната практика. В момента тече кампания за кандидатстване в магистърските програми на университета, а през април и май ще се проведат и първите предварителни канидатстудентски изпити.


IT бизнесът да влезе в училищата. Tова предлагат от Министерството

IT бизнесът да влезе в училищата. Tова предлагат от Министерството ...

... стаж в IT компания. С 3,2 млн. лв. пък ще се увеличи бюджетът по програмата за подготовка и за провеждане на ученическите олимпиади и състезания. В подготовката на учениците вече ще могат да се включват представители на университетите и БАН. Ще се финансира и ново национално състезание по финансова математика.


Министрите одобриха промени във финансирането, приема и отпускането на стипендии

Министрите одобриха промени във финансирането, приема и отпускането на стипендии ...

... защитените специалности се добавя специалността „Хидростроителство“ от професионално направление „Архитектура, строителство и геодезия“. Определянето на специалността „Хидростроителство“ за защитена е от значение не само за компетентната експлоатация на водните басейни и безопасността на населението, стопанската инфраструктура и околната среда, но има пряко отношение и към националната сигурност, аргументират се министрите.


На 26 и 27 януари в София Тех Парк ще

На 26 и 27 януари в София Тех Парк ще ...

... идея, иновативен подход в решаване на проблеми и др. Вярваме, че включването на представители на бизнеса и стартъп средите ще мотивира допълнително учениците да разгърнат своите умения и потенциал не само в предстоящите два дни, но и в бъдещите си начинания”, казва Светлана Савова, представител на образователния екип на „Тийноватор“.


Най-отблъскващ от учителската професия фактор е силно стресиращата среда. Това

Най-отблъскващ от учителската професия фактор е силно стресиращата среда. Това ...

... и намеса в автономията на образователните институции – училища и детски градини; МОН, заедно със синдикатите, да утвърдят система за рехабилитация и запазване здравето и работоспособността на учителите, които работят до 65 и повече години; Да се приеме Закон за защита на учителя и да се инкриминира  насилието срещу него.


Във фокуса на HR индустрията трябва да бъде нарастващият глад

Във фокуса на HR индустрията трябва да бъде нарастващият глад ...

... младите – между 18 и 29 години заявява, че при първа възможност ще напусне страната. Социологическата анкета, направена сред 5000 души, показва, че 42% от тях са търсили работа неуспешно. Все повече се засилва вътрешната миграция към големите градове, което води до обзелюдяване на цели райони, показват наблюденията на социолозите.


И Вие ли сте един от учениците, които искат да

И Вие ли сте един от учениците, които искат да ...

... държи на качественото образование и следва международните практики при сътрудничество и консултиране на кандидат-студенти.Консултантска агенция Cosmo НЕ СИ СЪТРУДНИЧИ с партньорски университети поради изнесените по-горе доводи. Ние от Cosmo искаме да градим заедно едно по-успешно бъдеще за нашите студенти, а защо не и едно по- перспективно и добро бъдеще за България.    


Александра Мечкова, която досега беше главен директор „Маркетинг“ в Телерик

Александра Мечкова, която досега беше главен директор „Маркетинг“ в Телерик ...

... директор „ПР и маркетинг“ и ще отговаря за маркетинг стратегиите, развитието на бранда, продуктовото позициониране и външните комуникации на Campus X и Телерик Академия. Към екипа се присъединява Николай Бонев, който ще заеме поста мениджър „Финанси“, Той има опит в областта на финансите в компании като Progress, IBM и AbbVie.


На 5 декември 2018 г. на тържествена церемония в аулата

На 5 декември 2018 г. на тържествена церемония в аулата ...

... доц. д-р Станислав Димитров. Специални гости на събитието бяха проф. д-р инж. Любен Тотев, председател на Съвета на ректорите на висшите училища в Република България и ректор на МГУ “Св. Иван Рилски” и Левон Хампарцумян, член на Настоятелството на ВУЗФ, председател на УС и главен изпълнителен директор на Уникредит Булбанк.


Летните и зимните месеци са за студентите в България на

Летните и зимните месеци са за студентите в България на ...

... е просто бригада, а високоплатен културен обмен. И така - „студентската бригада в САЩ“  учи студентите да бъдат самостоятелни, организирани, трудолюбиви, уверени в себе си. Не просто да вярват в развитието на държавата ни, а самите те да са тласъкът към по-доброто утре, самите те да носят така желаната промяна.


Студенти от Висшето училище по застраховане и финанси търсят будителя

Студенти от Висшето училище по застраховане и финанси търсят будителя ...

... е на младежката платформа за личностно и професионално развитие YOUth TALENTs. Нейната цел е да помогне за изграждането на мост между образованието и бизнеса и създаване на по-устойчива и благоприятна среда за развитие на младите хора. Цанислав има опит в управлението на човешките ресурси, неформалното образование и дигиталния маркетинг.  


Образованието трябва да учи младите хора да мислят извън рамките,

Образованието трябва да учи младите хора да мислят извън рамките, ...

... за цялата Investor Media Group. Всяка година политематичната национална телевизия организира две издания на конференцията – през пролетта и през есента. „Образование и бизнес“ ще се завърне и през 2019-а година с още полезни и любопитни открития, които имат потенциал да изградят мост между образованието и бизнеса.Видеа от цялата конференция можете да видите тук


Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) инвестира в старта на

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) инвестира в старта на ...

... програмните направления на Лабораторията са доц. д-р Виржиния Желязкова, доц. д-р Юлия Добрева, доц. д-р Даниела Илиева, доц. д-р Станислав Димитров, проф. д-р Румен Трифонов и проф. д-р Грегори Макридис. Част от екипа са и ключови експерти от академичния състав на ВУЗФ. Повече информация може да откриете на уебсайта на Лабораторията -https://vuzflab.eu/.


ОА Conf 2018 — броени дни остават до най-голямата конференция

ОА Conf 2018 — броени дни остават до най-голямата конференция ...

...   Можете да видите как Online Advertising конференцията протече миналата година в следното видео:https://bit.ly/2NpDkH0   В момента билетите струват 240 и 280 лв. Използвайте промо код InvestorR и спестете 10%. Цените скоро ще се повишат!    “КУПИ БИЛЕТ” Моля, създайте бутон "КУПИ БИЛЕТ" и добавете нашия линк. Организатори — Netpeak България и Octopus Events.