Софтуер


Dacia обяви, че новият Duster идва тази есен. Моделът, който

Dacia обяви, че новият Duster идва тази есен. Моделът, който ...

... революция с над 1,9 милиона продадени автомобила. От 2019 г. Dacia Duster е европейският лидер по продажбите на частни клинети в своята категория в SUV сегмента. Новата Dacia Duster е насочена както към клиентите, желаещи комфортен SUV с атрактивен дизайн, така и към тези, които търсят универсален и надежден 4X4 автомобил.


Наскоро HMD Global представи шест нови смартфона накуп, с които

Наскоро HMD Global представи шест нови смартфона накуп, с които ...

... и социализация с изненадваща бързина и пъргавина. Критично важно е, че мобилните технологии ще бъдат използвани за все повече дейности и това ще остане завинаги. Освен очевидните предимства на мобилните устройства, като това да побират целия свят в шепите ни, те все повече действат и като двигател на подобряването на живота.


Цената на акциите на достигна исторически максимум след ръст от

Цената на акциите на достигна исторически максимум след ръст от ...

... на фона на предстоящата голяма презентация, обявена за 24 юни тази година, на която ще бъде представена операционната система Windows 11. Според Microsoft, потребителите могат да очакват едно ново поколение Windows, за което още преди няколко месеца по време на конференцията Microsoft Build съобщи генералният директор на Microsoft Сатя Надела.Европейската комисия обяви, че дава началото на официално антитръстово разследване

Европейската комисия обяви, че дава началото на официално антитръстово разследване ...

... реклами в YouTube, и се твърди, че благоприятства собствения си рекламен обмен. Разследването ще засегне и плановете на Google за поетапно премахване на бисквитките на трети страни в Chrome като част от плановете на компанията за изграждане на „Пясъчник за поверителност“, както и предстоящите промени в рекламните идентификатори на Android.


представи своя пореден амбициозен проект: автомобилната компания на Илън Мъск

представи своя пореден амбициозен проект: автомобилната компания на Илън Мъск ...

... от основните причини хората да не се отказват толкова масово от автомобилите с двигатели с вътрешно горене. По целия Път на коприната зарядните станции за електромобили ще бъдат разположени на разстояние от сто до триста километра, а техните водачи ще могат за 15 минути да добавят енергия за 250 км пробег.


публикува първата информация за своя нов изчислителен клъстър, който ще

публикува първата информация за своя нов изчислителен клъстър, който ще ...

... компанията. Новият суперкомпютър на Tesla е на пето място по мощност в света и се състои от 720 модула, всеки от които включва по осем ускорители на изчисления Nvidia A100 с тензорни ядра и 80 GB памет. Използвани са общо 5760 ускорителя от този тип, базирани на графичните процесори на Nvidia.Tinder прави някои големи актуализации по платформата си тази седмица,

Tinder прави някои големи актуализации по платформата си тази седмица, ...

... могат да имат съвпадения, като опишат свои личностни и характерни черти. Така например хората могат да отбележат, че искат да комуникират само с хора, които са „търсачи на силни усещания“, като в тази категория ще бъдат включвани потребители, които са задали, че имат страст към скалното катерене и екстремния туризъм.


Израелските военни сили току-що демонстрираха мощен нов лазер, който има

Израелските военни сили току-що демонстрираха мощен нов лазер, който има ...

... са в непосредствена близост и се движат с ниска скорост, директно се разрушават. Interception tests successfully completed employing airborne High-Power Laser Weapon System. The system successfully intercepted UAVs mid-air, at various ranges & altitudes, making Israel among the first countries to demonstrate this capability. Video: (1/2) — Elbit Systems (@ElbitSystemsLtd)


Китай разшири своя натиск върху криптовалутите, като нареди на банките

Китай разшири своя натиск върху криптовалутите, като нареди на банките ...

... от петък за спиране на операциите по добив на биткойни в провинцията Съчуан. Цената на биткойна спадна с повече от 10 процента в понеделник, но се стабилизира в началото на днешния ден. Стойността на криптовалутата е спаднала с около 50 процента, откакто достигна рекордната си стойност от 63 000 долара през април.


По време на виртуалното изложение компанията ASRock представи компактния персонален

По време на виртуалното изложение компанията ASRock представи компактния персонален ...

... използва дънната платка ASRock X300-ITX с чипсет AMD X300. Възможно е поставянето на всякакви процесори AMD Ryzen с AM4 сокет и TDP до 105 W. Топлината на централния процесор се разсейва с помощта на водно охлаждане. Налични са четири слота за оперативна DDR4 памет с общ капацитет до 128 GB.


Съвременните квантови компютри са масивни и тромави апарати с размер

Съвременните квантови компютри са масивни и тромави апарати с размер ...

... съвсем близко бъдеще. Физиците от университета на Инсбрук през последните 30 години се занимават с фундаментални изследвания в областта на . Тяхната основна цел е създаването на компактен йонен квантов компютър. А целта на техния нов проект е да покаже, че квантовите изчислителни технологии са готови за използване в дата центровете.Сателитният интернет на компанията SpaceX, който възнамерява да осигури глобална

Сателитният интернет на компанията SpaceX, който възнамерява да осигури глобална ...

... режим. През месец май основателят, генерален директор и собственик на SpaceX и Starlink Илън Мъск , че за ползване услугите на Starlink вече са подадени над 500 хиляди заявки. Той каза още, че не очаква каквито и да било технически проблеми, които биха довели до намаляване търсенето на тази услуга.


Президентът на Филипините Родриго Дутерте заплаши своя народ със затвор

Президентът на Филипините Родриго Дутерте заплаши своя народ със затвор ...

... свине, като всъщност тук той употреби няколко нецензурни думи. Президентът на Филипините заяви, че антиваксърите трябва да напусна страната и да отидат в Индия или ако искат, някъде в Америка. Очевидно е, че изказването на политика противоречи на изявленията на здравните служители на страната, които твърдят, че имунизацията е доброволна.


В рамките на MWC 2021 компанията сподели каква са новите

В рамките на MWC 2021 компанията сподели каква са новите ...

... към структурата и функциите на цялата инфраструктура, включително мрежовата връзка, изчисленията и съхраняването на данните. Един от възможните варианти за една комплексна реализация на подобна инфраструктура е нейната виртуализация и миграция предимно към електронни облаци. Intel се похвали с това, че на практика всички предлагани комерсиални vRAN използват нейните технологии.


започна изпълнението на новата федерална програма „Мозък, здраве, интелект, иновации„,

започна изпълнението на новата федерална програма „Мозък, здраве, интелект, иновации„, ...

... мозък-компютър. По-конкретно, става дума за имплантиране на микрокомпютри в човешкия мозък за директен обмен на информация. Тази технология ще помогне на хората с ограничени възможности да общуват с външния свят. Освен това, със силата на мисълта ще стане възможно управлението на различни компютърни устройства, включително и уредите за интелигентните домове.


Космическият телескоп , който вече над 30 години изучава Вселената,

Космическият телескоп , който вече над 30 години изучава Вселената, ...

... не работи. Компютърът, който управлява Хъбъл, е сглобен през 1980-те години и може да използва един от четирите модула памет, всеки от които има по 64 KB памет. Има и още един компютър, но засега няма информация дали той е резервен и дали ще може да замести главния компютър на телескопа.Компанията Tesla от две години започна да провежда тематични събития,

Компанията Tesla от две години започна да провежда тематични събития, ...

... това мероприятие е подборът на специалисти в областта на изкуствения интелект. Илън Мъск каза още, че всички които имат желание да вземат участие в решаването на реалните проблеми при алгоритмите с елементи на изкуствен интелект, могат да се присъединят към екипа на Tesla и да реализират своите идеи на практика.


Зараждащата се последно време енергетика от ново поколение класифицира водородното

Зараждащата се последно време енергетика от ново поколение класифицира водородното ...

... крайна сметка се получава метилциклохексан, който може да се съхранява и транспортира при обикновената температура на околната среда. Да си припомним, че чистият водород изисква температура минус 253 градуса по Целзий, нещо което силно оскъпява неговото транспортиране. Извличането на водорода от метилциклохексана може да става в непосредствена близост от потребителите.


Melexis, глобална инженерна компания в сферата на микроелектрониката, предстои да

Melexis, глобална инженерна компания в сферата на микроелектрониката, предстои да ...

... сферата на микроелектрониката, като инвестицията възлиза на около 75 милиона евро. Новата сграда е построена така, че да щади максимално околната среда и ресурсите на планетата – енергийно ефективни съоръжения, система за сграден мениджмънт, интелигентен контрол на температура, относителна влажност и осветеност, система за повторно оползотворяване на енергията и топлината.


На 24 юни тази година Microsoft ще представи своята нова

На 24 юни тази година Microsoft ще представи своята нова ...

... си компютър оригинален софтуер, както и да направите ъпдейт на своите компютри, работещи под управлението на стари версии на Windows, които вече не се поддържат от софтуерния гигант. Магазинът дава възможност да си купите оригинален продуктов ключ за Windows 10 или други продукти на Microsoft при една изключително ниска цена.


Samsung бе една от първите компании, отменили физическото си присъствие

Samsung бе една от първите компании, отменили физическото си присъствие ...

... средата е S21 Ultra. Това стилус ли е вдясно? Това може да е нов таблет, може би, семейството Galaxy Tab S8, който изтече миналия месец (няма да е Galaxy Note). Часовникът (Galaxy Watch4 или Watch Active4) също трябва да бъде доста интересен с 5 nm чипсет и Google Wear OS.В Пакистан правителството на щата Пенджаб реши да блокира SIM

В Пакистан правителството на щата Пенджаб реши да блокира SIM ...

... Пенджаб, ваксинацията не върви никак добре и въпреки сериозните опити на местното правителство – ваксинирани са само 19% от хората. Освен това около 300 000 души не са се върнали, за да получат втората доза, след като са получили първата си доза от началото на ваксинацията на 2 февруари, съобщават властите.


Ratchet & Clank: Rift Apart е първата игра от франчайза

Ratchet & Clank: Rift Apart е първата игра от франчайза ...

... още малкото ексклузивни заглавия за PlayStation 5. Четвърто, след Astro’s Playroom, Demon’s Souls и . Играта веднага ни печели с това, че не просто е много забавна и разтоварваща, но и много умело се възползва от хардуера на разположение. Нещо като Astro’s Playroom, но с цялостна история и пълно преживяване.


В интернет пространството се появи първата информация за нов процесор

В интернет пространството се появи първата информация за нов процесор ...

... новия чип отбелязват, че новата SoC на Samsung има проблеми с прегряването. Чипът се опитва да поддържа максимални тактови честоти, а това води до прекомерно нагряване на кристала и до тротлинг. Така например, при първите тестове в бенчмарковете производителността е паднала с 20% от първоначалната, а след това с 30%.


официално представи смартфона от средно ниво Galaxy M32, оборудван с

официално представи смартфона от средно ниво Galaxy M32, оборудван с ...

... част на екрана и е с резолюция 20 МР. Основната камера е четворна с главен оптичен сензор с разделителна способност 64 МР плюс 8 МР с широкоъгълна оптика плюс 2 МР с оптика за макро снимки и 2 МР за определяне дълбочината на сцената за постигането на по-добър боке ефект.


Британски отдел на Tesla представи полицейска модификация на с типичните

Британски отдел на Tesla представи полицейска модификация на с типичните ...

... икономисват значителни финансови средства на правоохранителните органи. Така например, в град Баргерсвил, щата Индиана, няколкото закупени Model 3 само за една година вече икономисаха на полицейското управление над $6000. А полицията на Фримонт, Калифорния и на Спокан, Вашингтон, наскоро закупиха големи партиди Model Y, които ще се използват като патрулки.Едно от съществените недоглеждания при предишните версии на Windows, които

Едно от съществените недоглеждания при предишните версии на Windows, които ...

... включения външен дисплей. При Windows 10 това действие води до хаотично прехвърляне на отворените програмни прозорци от изключения външен монитор към основния дисплей. Това създава истински хаос на десктопа. При няма да се наложи търсенето и затварянето на отворените програмни прозорци на приложенията, които са били отворени на външния монитор.


Предстоящият през месец юли на ръководителя на Amazon Джеф Безос

Предстоящият през месец юли на ръководителя на Amazon Джеф Безос ...

... около 80 км от морското равнище. Ето защо от гледна точка на американското правителство за астронавт се счита всеки, който е преминал на тази неособено голяма височина. Да си припомним, че през месец май корабът VSS Unity на компанията Virgin Galactic преодоля височина от 55,45 мили или около 90 км.


Компанията съвсем скоро ще започне продажбите на геймърския монитор от

Компанията съвсем скоро ще започне продажбите на геймърския монитор от ...

... AG274QXM независимите зони са 576. Мониторът има DisplayHDR 1000 сертификат. Кадровата честота на новия монитор достига 170 Hz, а скоростта на реакция на точката е 1 ms. Максималната яркост достига 1000 кандела на квадратен метър, обхващат се 100% от sRGB цветовото пространство, 99% на Adobe RGB пространството и 98% на DCI-P3.


Интернет порталът 3DCenter от началото на годината натрупва статистики относно

Интернет порталът 3DCenter от началото на годината натрупва статистики относно ...

... препоръчителните от производителя цени. Но със спада в курса на биткойна, както и на другите основни криптовалути, търсенето на видеокарти от страна на хората, които се занимават с добив на цифрови пари, значително намаля. Едновременно с това започна да намалява разликата в цените на графичните карти на Nvidia и на AMD.


По-рано този месец, притежателите на PlayStation 5 имаха честта да

По-рано този месец, притежателите на PlayStation 5 имаха честта да ...

... който е бил достатъчно късметлия, за да се сдобие с PS5, на хора, които не могат да се наситят на героичния ломбакс на Insomniac и чаровната му робоприятелка. Както и на хора, които искат да се срещнат със смелия, нов ломбакс и да поемат също към приключения с нея „.


Южнокорейският институт за наука и технологии (KIST) обяви пред медиите,

Южнокорейският институт за наука и технологии (KIST) обяви пред медиите, ...

... енергия, е разработил нов високоефективен и икономичен аноден материал за . Според изобретателите, новият материал акумулира 1,5 пъти повече електрическа енергия в сравнение с обикновения анод от графит, който се използва в литий-йонните акумулаторни батерии. Характеристиките на новата батерия се запазват почти непроменени след 200 цикъла с високоскоростно зареждане и разреждане.


Изпълнителният директор на Sony Interactive Entertainment Джим Райън декларира своята

Изпълнителният директор на Sony Interactive Entertainment Джим Райън декларира своята ...

... им на повече свобода. „В един по-широк смисъл, нашите усилия, предвождани от Марк Черни, да прегърнем перспективата на разработчиците, ни се отплати по пътя ни към PlayStation 4. Взехме си бележка и удвоихме усилията си в тази посока през последните няколко години. И разработчиците и издателите оценяват това“, споделя Райън.


Още през 2019 година компанията Samsung Electronics получи правата за използване

Още през 2019 година компанията Samsung Electronics получи правата за използване ...

... може да използва технологиите от Radeon Technologies Group в пазарни сегменти, до които досега AMD е нямала достъп. Сключеният между двата технологични гиганта договор позволява използването на новите SoC с графика на AMD не само в смартфоните и таблетите, но и в лаптопите, работещи под управлението на операционната система .


Анонсът на премиерната дата на S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl

Анонсът на премиерната дата на S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl ...

... на движенията и мимиките на лицата им в играта с използването на енджина на Heart of Chernobyl. В края на видеодневника виждаме и интересна добавка към компанията край лагерния огън – Сергей Григориевич, създателя на оригиналния S.T.A.L.K.E.R. Дали обаче той ще има по-трайно присъствие в играта, засега не се съобщава.


Интернет изданието VideoCardz съобщи, че компанията е започнала продажбите на

Интернет изданието VideoCardz съобщи, че компанията е започнала продажбите на ...

... задния панел и върху част от корпуса. Отгоре е поставен малък дисплей, който в реално време извежда информация за настройките на видеокартата, за нейните режими на работа, производителността и други подобни. Дисплеят може да се завърта на 90 °, за да може да се вижда при вертикално монтиране на устройството.


С всепроникващата роля, която Световната мрежа играе в живота ни

С всепроникващата роля, която Световната мрежа играе в живота ни ...

... сайтовете се предлагат в процеса на зареждане на сайтовете. При зареждането на страница или на приложение, което съдържа реклама бива споделяна информация за устройството, местоположението му и други данни. Тази информация бива използвана от брокери на реклама, които продават празни рекламни места по страницата, като целия процес отнема броени секунди.


В самото начало на тази седмица, на 21-ви юни курсът

В самото начало на тази седмица, на 21-ви юни курсът ...

... при цена $33 257 при спад от над 7% за изтеклото денонощие. Втората по капитализация криптовалута Ethereum се търгува при цена $2030 за 1 ETH, като това е спад от 8,1% за изтеклото денонощие. Индексът на доминиране на биткойна е 43,5%, а делът на Ethereum на криптовалутния пазар е 16,7%.


Gartner публикува неутешителна прогноза за всички, които са заети в

Gartner публикува неутешителна прогноза за всички, които са заети в ...

... наблюдава масово уволнение на банкови работници и кредитни инспектори, които много успешно се заменят от съвременни алгоритми с елементи на изкуствен интелект. При търговията виждаме появата на все повече , в които няма нито един касиер или служител. Според Gartner, през следващите 12 месеца тези проблеми силно ще се задълбочат.


Редица технически издания съобщиха, 1е над 46 хиляди души са

Редица технически издания съобщиха, 1е над 46 хиляди души са ...

... нейното описание се казва, че „милиардери не трябва да има нито на Земята нито в космоса, но след като са си избрали второто, там трябва и да си останат“. Хората подписали тази петиция имат най-различни причини за нейното одобрение, но най-често това е желанието светът да бъде избавен от милиардерите.


Преди няколко дни популярният уеб портал Neowin съобщи, че за

Преди няколко дни популярният уеб портал Neowin съобщи, че за ...

... се оказа наистина съвсем просто. Ако се натисне клавишната комбинация Alt + F4 при излизането на програмния прозорец с изисквания да се влезе в акаунта на Microsoft, то той просто се затваря, а инсталацията продължава. В този случай от потребителя се изисква само да си измисли име на локален акаунт.


Заедно със стандартния модел на електромобила се предлага и модел

Заедно със стандартния модел на електромобила се предлага и модел ...

... или като алтернатива, вариант без механическа връзка с колелото. Tesla си е поставила цел да създаде надеждна система от втория тип, което трябва да стане през следващите две-три години. Разбира се, купувачите ще имат възможност да си вземат електромобил с обикновен волан или версия с волан като от Формула 1.


Днес (21-ви юни) в 10:00 часа наше време във Франкфурт,

Днес (21-ви юни) в 10:00 часа наше време във Франкфурт, ...

... През изтеклите няколко години Xiaomi вложи големи усиля в IoT индустрията и в интелигентните домове, като към днешен ден работи съвместно с над 20 европейски партньори, които предлагат продукцията на компанията в Германия, Италия, Великобритания, Испания, Португалия и Полша, и разширява своята дистрибуторска мрежа и в останалата част на Европа.


Когато се разбра, че Джорд Р. Р. Мартин е автор

Когато се разбра, че Джорд Р. Р. Мартин е автор ...

... фентъзи заглавията и фантастиката. Тук не са важни единствено сюжета и героите. Средата е почти толкова важна, колкото тях. Изработих им една доста подробна основа и те поеха нещата от този момент нататък“, допълва Мартин. Все пак, той не скрива вълнението си от това, че премиерата на Elden Ring наближава.


Излязла в началото на юни, Until We Die на Pixeye

Излязла в началото на юни, Until We Die на Pixeye ...

... човечета във военни униформи се щурат наляво-надясно, трепят гигантски чудовища в метро. Няма как да не си направи човек асоциации с Metro, но това не пречи играта да изглежда супер симпатично. Тази седмица създателите на играта публикуваха ново видеоръководство към Until We Die, което представя нейните основи и базисни правила.


По време на Е3 2021, Ember Lab ни нови кадри

По време на Е3 2021, Ember Lab ни нови кадри ...

... влюби, говори, че става дума за нещо наистина добро. Тези дни, потребител на YouTube с псевдонима Cycu1 ни предоставя нови осем минути геймплей от играта на независимото студио. Видеото включва, както вече показван материал, така и нови кадри, като платформата, на която те са представени са от PC версията на играта.


OnePlus все по-осезаемо присъства на българския пазар. От компания, която

OnePlus все по-осезаемо присъства на българския пазар. От компания, която ...

... характеристики. Една от промените за OnePlus бе и това, че компанията започна предлагането на модели в средния клас, стартирайки своята серия Nord. С това започна и по-масовото предлагане на апаратите у нас. Те вече могат да се намерят при мобилните оператори, а и на свободна продажба, с което стават още по-интересни.


Carnival Corp., най-големият оператор на круизни кораби в света съобщиха

Carnival Corp., най-големият оператор на круизни кораби в света съобщиха ...

... здравна информация, а в някои случаи и номера на социалните осигуровки. Carnival алармираха за пръв път, че са станали жертва на пробив през март миналата година, а след това и , в атака, в която участвал и рансъмуер. Нова атака към мрежата на компанията е била проведена и през декември.


Скот Коултън, създател на популярните хорър серии Five Nights At

Скот Коултън, създател на популярните хорър серии Five Nights At ...

... бели, цветнокожи, републиканци и демократи. Той продължава с аргументацията на действията си – нещо, което едва ли е най-правилното, когато си се изправил пред коя и да е трол армия и завършва с това, че възнамерява да намери свой наследник, който да поеме оттук-нататък развитието на Five Nights at Freddy’s.


По-късно тази година, Frogwares ще ни представят следващата игра от

По-късно тази година, Frogwares ще ни представят следващата игра от ...

... 40-50 часа. Дегизировката на Холмс ще е важна механика в играта, която ще помага на героя ви през цялото време. И разбира се, както основната кампания, така и страничните случаи ще са с открит край и повече от един възможен финал, според заключенията, които правите и моралните избори, които вземате.


Surface Pro 7+ е устройство, към което реших да подходя

Surface Pro 7+ е устройство, към което реших да подходя ...

... да е вариант, се усеща много явно. Животът на батерията също е повлиян положително от това. И то, без да се пипа дисплеят, който е много ярък и с много живи цветове, без да се ограничават камерите, които са с доста добри възможности, и без да се орязват невероятните аксесоари.


Електронните спортове вече са индустрия с огромен пазар, както по

Електронните спортове вече са индустрия с огромен пазар, както по ...

... това лято със серия от събития на живо и онлайн с играта Brawl Stars. A1 Adria League, A1 eSports League Austria, A1 Gaming League, VOKA League и Swisscom Hero League включва потребители от 15 страни в региона Централна и Източна Европа с обща потенциална публика от над 141 милиона зрители.


По време на Е3 2021 Bethesda и Microsoft представиха най-после

По време на Е3 2021 Bethesda и Microsoft представиха най-после ...

... обещаното от Спенсър. „Те търсят начини да поднесат Xbox гейминг към хора, които нямат Series X или S или дори PC, но искат да играят игрите, които внасяме в Game Pass и към Xbox. Така че когато и по какъвто начин тази Xbox екосистема се разшири, ние ще сме радостни“.


Обичаме да тестваме проектори, особено по време на голямо футболно

Обичаме да тестваме проектори, особено по време на голямо футболно ...

... високо качество и има разнообразни функции, дълъг живот и не на последно място – доста сериозна мобилност. Именно тя позволява за кратко време да го вземете от офиса, където сте презентирали нещо пред колегите си и да го носите и монтирате на различни други места – много бързо и лесно.


Според интернет изданието MacRumors, делът на Intel на процесорния пазар

Според интернет изданието MacRumors, делът на Intel на процесорния пазар ...

... лаптопите MacBook Air и MacBook Pro 13. Според пазарните анализатори, още тази година Intel ще изгуби 50% от поръчките на Apple, а цялостното прекратяване на съвместната работа ще доведе до намаляване дела на Intel на глобалния пазар за централни процесори до около 80%. Очаква се това да стане през 2023 година.


Две от най-големите китайски банки вече дават възможност на своите

Две от най-големите китайски банки вече дават възможност на своите ...

... напълно контролира цифровия юан (CBDC), но няма да пречи на работата на другите платежни системи и другите банки. Задачата на CBDC е да защити и на нейните държави-партньори от доларизацията. Другата основна цел на цифровия юан е да се окаже поддръжка в развитието на собствени технологии по отношение на криптовалутите.


It Takes Two, симпатичното семейно кооперативно забавление и един от

It Takes Two, симпатичното семейно кооперативно забавление и един от ...

... се играе единствено в кооперативен режим. „It Takes Two се е продала в два милиона копия!! Ние сме просто удивени от страстта, която вие, прекрасни хора демонстрирахте към нашата игра и няма как да сме по-щастливи, гледайки толкова много фенове на кооперативните игри“, написаха от Hazelight преди два дни в Twitter.


Тази седмица в интернет пространството вътрешна компилация на  Windows 11,

Тази седмица в интернет пространството вътрешна компилация на  Windows 11, ...

... публикуван ISO образът на Уиндоус 11. В текста на жалбата се казва следното: „Статията в Beebom.com разпространява дисковия образ на Windows 11, авторските права на който принадлежат на Microsoft. Моля премахнете техните материали от резултатите на търсачката. Това е изтекло копие на все още неиздавана версия на ОС Windows 11“.


Spotify придоби Podz, стартъп, чиято технология генерира предварителен преглед на

Spotify придоби Podz, стартъп, чиято технология генерира предварителен преглед на ...

... Въпреки че компанията не планира да таксува с комисионна създателите на подкаст съдържание до 2023 г., в крайна сметка тя има пряк финансов стимул да насърчава слушателите си да се абонират за подкаст съдържание. Особено след като сега се конкурира с оригиналните подкаст поредици на Apple Podcast, стартирали тази седмица.


Миналата година Тайван беше представен като пример за успешен контрол

Миналата година Тайван беше представен като пример за успешен контрол ...

... от ваксината от немската компания BioNTech и да ги дарят на правителството. Не е ясно дали този подход ще успее или не. „Правителството смята, че може да е по-лесно за компаниите да се свържат с производителите на ваксини или дистрибуторите, за да намалят геополитическата намеса“, каза един източник пред Nikkei Asia.


E3 2021 вече е в историята, но добрите новини продължават.
Bandai

E3 2021 вече е в историята, но добрите новини продължават. Bandai ...

... но за издател от мащаба на японската компания, презентацията им си беше направо постна. А сега, те имат възможността да компенсират всички свои почитатели с акция, която организират съвместно с Valve. Става въпрос за кампания, от популярни поредици на Bandai Namco с намаления до 85%. Предложението изтича след три дни.


След успешни тестове в редица държави, сред които и България,

След успешни тестове в редица държави, сред които и България, ...

... аудитории, а на хората – да открият вдъхновение от нови марки и създатели на съдържание. Reels рекламите могат да бъдат открити в таба Reels, както и в Reels сторитата, фийда и „explore” секцията на Reels. Щом кликнете веднъж върху тях, ще се отвори нов екран, разкриващ пълния клип във вертикален формат.


Тази година Световният ден на паролите послужи като напомняме, че

Тази година Световният ден на паролите послужи като напомняме, че ...

... удостоверяване (MFA) е повишаване на сигурността, от което се нуждаем по-засилено, в резултат на нарастване на хибридните работни среди през последната година. Всъщност близо половината (49%) от анкетираните в скорошно проучване казват, че е по-вероятно да увеличат употребата си на 2FA / MFA средства за удостоверяване от съображения за сигурност.


Според съобщенията германският министър на транспорта Андреас Шеуер води преговори

Според съобщенията германският министър на транспорта Андреас Шеуер води преговори ...

... доставчици за всички електромобили и то с единна система за разплащане, в идеалния случай чрез смартфон.“ Това е знак, че регулаторите започват да мислят сериозно за препятствията, пред които е изправено широкото приемане на електрически превозни средства. Липсата на инфраструктура за зареждане остава един от най-големите фактори, които забавят процеса.


В средата на тази седмица южнокорейските правоохранителни органи предявиха обвинения

В средата на тази седмица южнокорейските правоохранителни органи предявиха обвинения ...

... някои от техните клиенти са се обърнали към правоохранителните органи за помощ, понеже не са успели да се справят с рансъмуера в техните компютри. Оказа се, че тези сервизни работници са помагали на пострадалите да водят преговори с хакерите и да плащат откупи, а след това са им декриптирали информацията.


Ексклузивният период на The Medium за платформата на Xbox Series

Ексклузивният период на The Medium за платформата на Xbox Series ...

... свята едновременно. Както неведнъж подчертаха от Bloober, макар и идеята за това да е била обмисляна отдавна от хората от студиото, то едва с настоящето конзолно поколение, тя е можело да бъде реализирана на практика. Играта излезе в началото на тази година на фона на предимно положителни отзиви и ревюта.


До съвсем скоро, когато пишехме за телевизори, спирахме вниманието си

До съвсем скоро, когато пишехме за телевизори, спирахме вниманието си ...

... част и от всеки офис. В това отношение нещата станаха още по-интересни през последните години. Промяната бе предизвикана и от  продължителното стоене у дома през последната година и половина. Производителите следват нуждите на пазара, но Samsung и по-специалното тяхната лайфстайл гама телевизори е красноречивият отговор на променящите се потребителски нагласи.


Hellblade: Senua’s Sacrifice беше една от най-приятните изненади на 2017.

Hellblade: Senua’s Sacrifice беше една от най-приятните изненади на 2017. ...

... присъстваха на Е3 2021, но повече за играта научихме по време на разширеното представяне на Microsoft след края на експото. Вчера се проведе Xbox Extended Showcase, където гост беше творческият директор на студиото Тамим Антониадис. От това, което разкри той става ясно, че ще трябва да почакаме докато видим играта.


Е3 2021 приключи, но не и това, което искат да

Е3 2021 приключи, но не и това, което искат да ...

... собствени кампании. Беше и повторена интересната новина, че AoE IV ще показва и кратки анимирани филми на играещите, за да ги запознаят с действителната история. За съжаление нищо от това не беше показано във видеоматериалите към стрийма. Microsoft показва начина, по който ще действат морските битки, който определено е вълнуващ.


GamesIndustry.biz публикуваха вчера резултатите си от интересно проучване, което са

GamesIndustry.biz публикуваха вчера резултатите си от интересно проучване, което са ...

... не са включвали насилие, като едва 17 от тези 41 заглавия са идвали от големи издатели. През тази година има съществена промяна. GamesIndustry разглеждат 349 видеоигри от 15 събития, съпровождали Е3 2021, в това число презентациите на Microsoft, Ubisoft и Nintendo, Summer Game Fest Kickoff Live, Devolver Digital и Wholesome Direct.