Скандал


Футболистите на Австрия надиграха с 1:0 състава на Украйна в

Футболистите на Австрия надиграха с 1:0 състава на Украйна в ...

... я насочи към собствената си врата. Вратарят Бахман успя да избие с мъка. До края на мача Украйна не успя повече да застраши вратата на Австрия и заслужено загуби срещата. През целия мач момчетата на Шевченко не създадоха нито едно чисто положение за гол. На 1/8-финалите Австрия ще се изправи срещу Италия.


В ход е трета фаза на програмата за подкрепа с

В ход е трета фаза на програмата за подкрепа с ...

... и формуляри за участие във фаза три могат да бъдат намерени в специализираната рубрика „Подкрепа чрез оборотен капитал“ на интернет страницата на НАП. Информация и съдействие клиентите могат да получат и на e-mail или на информационния телефон на НАП 0700 18 700. Обаждането е на цена, съобразно тарифата на съответния оператор.


Водещата на предаването "Още от деня" по БНТ Надя Обретенова

Водещата на предаването "Още от деня" по БНТ Надя Обретенова ...

... още, че "при следващия брифинг въпросите ще бъдат още по-неприятни" и призова в централната емисия новини на телевизията да бъде излъчен анонс за подписката срещу Кошлуков. "Да видим дали това е обществена телевизия или телевизията на една политическа партия, да видим дали Кошлуков е достатъчно смел", допълни още професор Минеков.Руският президент Владимир Путин подписа закона за излизането на Русия

Руският президент Владимир Путин подписа закона за излизането на Русия ...

... се надяваше, че Путин и президентът на САЩ Джо Байдън да обсъдят договора, когато се срещнат по-късно този месец в Женева. Но администрацията на Байдън информира Москва през май, че няма да се завърне в договора, след като предишната американска администрация на Доналд Тръмп излезе от него през миналата година.


ЦИК изпрати до фирмата „Сиела Норма“ писмена покана за преговори

ЦИК изпрати до фирмата „Сиела Норма“ писмена покана за преговори ...

... избиратели. Организацията на гласуването би могла да позволи да се осигурят условия за гласуване на всички избиратели, дори в най-големите секции“. Същевременно днес в три района на София - "Люлин", "Триадица" и "Подуяне" - беше проведено пробно машинно гласуване. Средно минута е била необходима за вота на гласоподавател, показват данните до момента.


"Това е много силен политически сигнал и към българските политици,

"Това е много силен политически сигнал и към българските политици, ...

... задача е да се намери модел на някакво политическо равновесие и партиите в следващия парламент да сформират правителство, не задължително с нас. Политиката е отговорност – да съставиш кабинет и да има на кого да се сърдят хората", коментира Дончев. "Епохата "Борисов" в ГЕРБ ще продължи", каза още зам.-председателят на партията.Европейската комисия обяви координирани мерки за възстановяване на свободното движение

Европейската комисия обяви координирани мерки за възстановяване на свободното движение ...

... тест, а в тъмночервените зони категорично не се препоръчва пътуване. За да се гарантират събиранията на семействата, пътуващите с родителите си малолетни трябва да бъдат изключени от карантина, ако родителите им нямат нужда от нея, например, поради ваксинация. Деца под 6 години трябва също да бъдат изключени от свързани с пътуването тестове.


Адв. Николай Хаджигенов разкритикува остро Татяна Дончева за коалиционните преговори

Адв. Николай Хаджигенов разкритикува остро Татяна Дончева за коалиционните преговори ...

... "Изправи се! Мутри вън!" Попитам за съдебната реформа, той обяви, че е рано да се говори за промени в Конституцията, а българският съд работи добре, има нужда само от "фини настройки" в законодателството. Наложително било обаче ВСС в този си състав да се смени, а прокуратурата да мине към изпълнителната власт.


Лидерката на „Изправи се! Мутри вън!” Мая Манолова започна обиколки

Лидерката на „Изправи се! Мутри вън!” Мая Манолова започна обиколки ...

... за назначенията в държавните предприятия", каза Манолова след срещата си с министъра на здравеопазването и се отправи за среща с министъра на икономиката Кирил Петков. "Да ни очаква. Той трябва да се съобрази с волята на Народното събрание и да спре назначението на калинките на ГЕРБ. Идваме", заяви Мая Манолова.


Българският ансамбъл по художествена гимнастика приключи участието си на Световната

Българският ансамбъл по художествена гимнастика приключи участието си на Световната ...

... Световната купа в Баку по шампионски! Момичетата на Весела Димитрова спечелиха 3 от 3 възможни златни медала! След като вчера (8 май) Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова триумфираха в многобоя, днес те се наредиха на първите места и на финалите на отделните уреди. Снимка: Ладислав Цветков


От 9:30 ч започна тържественият водосвет на бойните знамена и

От 9:30 ч започна тържественият водосвет на бойните знамена и ...

... От 9:30 ч започна тържественият водосвет на бойните знамена и знамената светини на Българската армия. Почит и признателност пред паметта на загиналите за свободата и независимостта на България ще бъде отдадена пред Паметника на незнайния воин.Кметовете от Националното сдружение на общините (НСОРБ) настояват енергийно-ефективните мерки

Кметовете от Националното сдружение на общините (НСОРБ) настояват енергийно-ефективните мерки ...

... инвестиционното проектиране и разрешаване на строителството са част от мерките, които се оценяват положително и според кметовете те трябва да останат във финалната версия на плана. Позицията на Националното сдружение на общините е в отговор на настояването на премиера в оставка за реакция на общините по подкрепа на програмата за саниране.


За последните 7 дни са регистрирани 5,2 млн. случая на

За последните 7 дни са регистрирани 5,2 млн. случая на ...

... случаи: „За 9 месеца имаше 1 милион смъртни случая, после за още четири те станаха 2 милиона, през следващите три стигнаха 3 милиона починали. Големите числа могат да ни объркат, но зад всеки от тези смъртни случаи стои трагедия - за семейството, обществото и нацията“, каза директорът на СЗО Тедрос Гебрейесус.


Министерският съвет взе решение да бъде открита процедура за възлагане

Министерският съвет взе решение да бъде открита процедура за възлагане ...

... лева без ДДС. Той е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове - обекти на концесия. Основната цел на решението е на плажа да бъдат осигурени водно спасяване, здравно и медицинско обслужване, санитарно-хигиенно поддържане и предоставяне на услуги от обществен интерес.


Един процент от приходите в държавния бюджет от сектор Туризъм

Един процент от приходите в държавния бюджет от сектор Туризъм ...

... преди кризата за определен период, а след нея вече приходите са 30 000 лева, тогава държавата да го подпомогне с 30 на сто от спада в размер на 70 000 лв. Предстои БХРА и ВМРО да подпишат и споразумение за реализиране на приоритети за развитие на туризма, около които се обединяват.


Земетресение с магнитуд 4,7 по Рихтер разлюля района на Гостивар

Земетресение с магнитуд 4,7 по Рихтер разлюля района на Гостивар ...

... югоизточно от Гостивар. В 22:40 бе регистрирано друго по-слабо земетресение със сила 4,4 по Рихтер. Преди това сеизмологичната обсерватория на Факултета по математика и природни науки в Скопие съобщи, че трус със сила 3 по Рихтер е бил регистриран в 8:40 часа с епицентър на 50 км югозападно от Скопие. Източник: БТАСъс своя Заповед министърът на здравеопазването Кирил Ананиев нарежда от

Със своя Заповед министърът на здравеопазването Кирил Ананиев нарежда от ...

... пред лекарските кабинети. Предварителното записване на час е задължително и за провеждането на женските консултации, и за осъществяването на медицински прегледи и консултации в диагностично-консултативните центрове и медицинските центрове. От утре поетапно ще бъдат възобновени приемът и провеждането на плановата лечебна и оперативна дейност, като първоначално ще бъдат приемани най-належащите случаи.


Десислава Пешева (вдясно) пристига за разпит в полицията
Майката на Кристиян

Десислава Пешева (вдясно) пристига за разпит в полицията Майката на Кристиян ...

... отговори така: Не е уместно да се замесват трети лица в този инцидент" Преди нея на разпит в полицията се е явил и мъжът, който се е возил в джипа на Кристиан Николов. Не е ясно дали приятелката му, която също е била в колата е открита, за да даде показания./https://www.24chasa.bg/novini/article/8478630


22-годишният Кристиан Николов, който блъсна с джипа си автомобила на

22-годишният Кристиан Николов, който блъсна с джипа си автомобила на ...

... прокуратури. Прокуратурата ще разпореди проверки на произхода на средствата, с които джипът е закупен, като обект на инспекция ще бъдат и родителите на водача. Именно по две разследвания, стартирани под ръководството на Иван Гешев, от година и половина в ареста е бизнесменът Миню Стайков, който се оказва съдружник на майката на шофьора.


По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев, разследването в Софийската

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев, разследването в Софийската ...

... ще разпореди проверки на произхода на средствата, с които джипа е закупен, като обект на инспекция ще са и родителите на водача. Именно по две разследвания, стартирани под ръководството на Иван Гешев, от година и половина в ареста е бизнесмена Миню Стайков, който се оказва съдружник на майката на шофьора.


"За причинена смърт на пътя след употреба на алкохол и

"За причинена смърт на пътя след употреба на алкохол и ...

... "За причинена смърт на пътя след употреба на алкохол и наркотици трябва наказание като за умишлено убийство. Днес един прекрасен човек, журналист, баща и съпруг е бил УБИТ от дрогиран келеш. Светла памет на Милен Цветков!", написа във фейсбук директорът на на Държавна психиатрична болница "Св. Иван Рилски" д-р Цветеслава Гълъбова.Към този момент няма данни за пострадали български граждани при

Към този момент няма данни за пострадали български граждани при ...

... Отава е в контакт с местните власти и в готовност да окаже съдействие при необходимост, информира МВнР. Българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Отава на телефони: +1 613 789 3215, +1 613 316 1998, както и с генералното ни консулство в Торонто - на телефон: +1 416-696-2420.


Президентът Румен Радев изразява съболезнования на семейството, близките и колегите

Президентът Румен Радев изразява съболезнования на семейството, близките и колегите ...

... ще бъде запомнен като непримирима личност с характер, който правеше и журналистика с характер, близка до зрителите и неподвластна на интересите на силните на деня. В професионалния си път Милен Цветков демонстрираше критичен подход, защитаваше позициите си и гражданския интерес, независимо от трудностите“, заявява Румен Радев по повод смъртта на журналиста.


Коронавирусът в Смолянско е върлувал още от началото на февруари.
Това

Коронавирусът в Смолянско е върлувал още от началото на февруари. Това ...

... населението се дължи на няколко фактора. Първия близостта с курорта Пампорово, завърналите се голям брой родопчани от чужбина, свързаността на бизнеса от региона с вътрешността на страната, както и големият брой проби, които се вземат. По данни на РЗИ – Смолян, на този етап са взети  239 материала за изследване.


Двама мъже на 56 и 58 години са открити мъртви

Двама мъже на 56 и 58 години са открити мъртви ...

... години са открити мъртви в близост до дърводелски цех в село Церово, община Своге, научи NOVA. Сигналът за инцидента е подаден около 3:30 часа в понеделник сутринта. По първоначална информация, те са простреляни в главите. Дошлите на място медици и служители на реда само са констатирали смъртта на двамата мъже. Разследването продължава.


От полунощ започна пробното преброяване на населението, което ще бъде

От полунощ започна пробното преброяване на населението, което ще бъде ...

... да се включи в пробното преброяване, всеки може да въведе единния си граждански номер. Данните за броя на населението към края на декември миналата година показаха, че у нас вече живеят под 7 милиона души. С преброяването освен броя на хората, се прави и момента снимка на жилищния фонд у нас. Източник: БНРOчаква се трафикът към София да се увеличи през днешния

Oчаква се трафикът към София да се увеличи през днешния ...

... сериозни, като ще се гледа внимателно всеки отделен водач и хората, пътуващи в отделните автомобили. Не е изключено да има и такива, които няма да бъдат допуснати да влязат в София. Глобите за неподчинение и неизпълнение на полицейските разпореждания са между 100 и 300 лв, включително до 3 години затвор.


Кристиан Асенов Николов се казва шофьорът, който уби минути след

Кристиан Асенов Николов се казва шофьорът, който уби минути след ...

... Пешева е съдружник с бащата на шофьора Асен Александров Николов. Компанията е свързана с търговско представителство, инженеринг и строителство. Кристиан се е отървал с леки наравявания, оказана му е медицинска помощ и е с наложена мярка задържане под стража за 24 часа. Очаква се прокуратурата със сигурност да поиска постоянен арест.


31 са новите случаи на коронавирус у нас. Има и

31 са новите случаи на коронавирус у нас. Има и ...

... мерки в България, а що се отнася до пазарите - те ще функционират по определен ред и ако се констатира нарушение - ще се затварят моментално. На въпрос на какво се дължи по-високият процент на заразяване на медиците във Видин, той заяви, че поради неспазване на предписаните предпазни мерски и средства.  


Опашки и  двама арестувани на входовете на София. След като

Опашки и  двама арестувани на входовете на София. След като ...

... на полицаите, че всъщност са софиянци и че са били объркани. София трябва да влезе в по-нормален ред. Това беше за празниците“, коментира министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Всеки, за който има данни че е попълнил неверни данни в декларацията си за излизане от София, ще бъде санкциониран на влизане.Фаталният инцидент стана в София
Известният телевизионен водещ Милен Цветков загина

Фаталният инцидент стана в София Известният телевизионен водещ Милен Цветков загина ...

... загина в жестока катастрофа. Тежкият инцидент стана край столичен мол. Сблъсъкът е станал между джип и лека кола в района на мол "Парадайс". Журналистът Милен Цветков е издъхнал на път за болницата, научи NOVA. Бил е с много тежки травми. Причините за инцидента и как точно се е случил се изясняват.


Да бъде създаден публичен регистър в Интернет на всички разходи,

Да бъде създаден публичен регистър в Интернет на всички разходи, ...

... на тези колосални за българските мащаби суми създава предпоставки за колосални злоупотреби, предупреждават от гражданската инициатива и допълват, че в ситуация като сегашната, освен престъпно, това би било и неморално. Те настояват тези средства да бъдат разпределени справедливо така, че да достигнат наистина до хората, които се нуждаят от тях./Дневник


Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен поздрави българите

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен поздрави българите ...

... Борисов. Премиерът информира председателя на Европейската комисия и за намеренията на България да ускори действията си за кандидатстване за чакалнята на Еврозоната. Борисов изтъкна пред Лайен постиженията на страната ни в процеса по подготовката ни и конкретните стъпки и усилия, които правителството, банковият сектор и надзорът в страната ни реализират съвместно.


894 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни

894 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни ...

... – 18; Пазарджик – 16; Перник – 8; Плевен – 12; Пловдив – 38; Русе – 7; Силистра – 2; Сливен – 21; Смолян – 29; София – 527; Стара Загора – 32; Хасково – 13; Шумен – 4, Ямбол – 4.  Починалите лица, при които е установен COVID-19, са 42.


Александровска болница е една от първите, която прие пациенти с

Александровска болница е една от първите, която прие пациенти с ...

... имат и благодарение на вълната от дарители. Директорът на Александровска я определя като невиждана. „Имаме депутати, бизнесмени, които са най-големите дарители. Най-големият сред тях е депутатът от ДПС Делян Пеевски. Сумата, която той дарява е за медикаменти, за консумативи, апаратура и благодарение на тях дооборудваме интензивните си отделения”, каза проф. Ангелов.


Взети са проби от всички 53 служители на спешното отделение

Взети са проби от всички 53 служители на спешното отделение ...

... отделение, а и за другите се налага PCR изследването в София. Тук не става въпрос за пари, а че болницата е закупила бързи тестове за антитела, там има някаква сума за тестване. Който иска пожелание това да си го направи, няма нищо общо едното с другото" каза д-р Венцислав Владински.


Първо купувайте, уважаеми потребители, винаги козунаците от добре познат производител.

Първо купувайте, уважаеми потребители, винаги козунаците от добре познат производител. ...

... трансфера, който оказват търговските вериги за възможността българските производители на хляб и хлебни изделия да оперират на големия европейски пазар. Освен това ние сме износители на хляб и хлебни изделия и в страни от третия свят. Това е една положителна тенденция, която не бива да бъде спирана“, каза още тя.


Посланичката на САЩ в София Херо Мустафа отправи поздравление по

Посланичката на САЩ в София Херо Мустафа отправи поздравление по ...

... Посланичката на САЩ в София Херо Мустафа отправи поздравление по повод Великден. Херо Мустафа качи видео с поздрав от семейството й във фейсбук профила на американското посолство в София. "Честит Великден", казва Мустафа на български език. На видеото се вижда как децата й боядисват яйца.  ВИДЕО  


Американският Институт за здравни показатели и оценки (Institute for Health

Американският Институт за здравни показатели и оценки (Institute for Health ...

... 42.  Прогнозата важи, ако се спазват приетите в страната ограничения във връзка с епидемията. Тя търпи промени в зависимост от постъпващите нови данни. Допреди дни прогнозираният брой жертви бе над 300, след това намаля до 66, а пикът се очакваше на 25 април, 20 април и на 18 април, припомня "Марица".


След 10 дни ще усетим резултатите от пътуването по Великден.

След 10 дни ще усетим резултатите от пътуването по Великден. ...

... "Пирогов" - две сестри и двама санитари, които са се заразили по време на работа в среда. "Пирогов" в момента работи на 1/3 от капацитета. Плановите операции са абослютно забранени с изключение на онкозаболяванията. Всички, които са спешни състояния също не чакат. Никой не е върнат от "Пирогов", каза проф. Балтов.  


Задържаха наркодилъра Рашко-Гардияна в "Столипиново" в Пловдив, съобщиха от пресцентъра

Задържаха наркодилъра Рашко-Гардияна в "Столипиново" в Пловдив, съобщиха от пресцентъра ...

... зависими, се търгува около 3 лв. Пристрастяването към наркотика от групата на синтетичните канабиноиди предизвиква агресия, гърч, дори смърт. Пласьорът е задържан в полицейския арест. Започнато е бързо производство за престъпление по чл. 354 а от НК. Работа по документиране на престъпната дейност, свързана с намерените наркотични вещества, продължава под наблюдение на прокуратурата.


Вътрешният министър Младен Маринов поздрави от ефира на Нова телевизия

Вътрешният министър Младен Маринов поздрави от ефира на Нова телевизия ...

... изнервяне и имаме повече скандали. На въпрос дали има вероятност да останат хора блокирани и да не могат да се приберат в София, той заяви, че от четвъртък има множество случаи на тарикати - на излизане доказват на колегите, че са от провинцията, а на влизане - доказват, че са софиянци.


"Христос Воскресе! Великден е най-светлият християнски празник. Сега е времето

"Христос Воскресе! Великден е най-светлият християнски празник. Сега е времето ...

... сме единни в това предизвикателство и да проявим отговорност. Има време за всяко нещо - време за прегръщане и време за въздържане от прегръщането. Благоразумният предвижда злото и го избягва. Бог не е само в храма, Той е навсякъде! Бъдете силни и търпеливи, ще настъпят по-добри дни!", пожела още премиерът.


Необичайна е атмосферата, в която по Божие допущение през настоящата

Необичайна е атмосферата, в която по Божие допущение през настоящата ...

... изгряла в утрото от празния гроб, да просвещава умовете ни и да ни посочва верния път към Бога и към Царството, приготвено нам „от създание мира“ (Мат. 25:34)“, се казва в патриаршеското и синодално послание, в което разбира се духовниците отправят поздрав и към българите, които са далеч от родината. 


Честито Възкресение Христово! Нека бъдем единни не само в защитата

Честито Възкресение Христово! Нека бъдем единни не само в защитата ...

... на чувство за вина, страх и разделение. А с осъзната отговорност и грижа за ближния, с обединени усилия срещу опасността и вяра в утрешния ден. Нека бъдем единни не само в защитата на всеки човешки живот, но и в отстояването на неговото достойнство и бъдеще. Честит светъл празник!", призовава президентът.


Христос Воскресе! Днес е ден, който е особено важен за

Христос Воскресе! Днес е ден, който е особено важен за ...

... 60 години, който е бил с придружаващи заболявания. Това каза генерал Венцислав Мутафчийски по време на брифинг на Кризисния щаб. Доц. Ангел Кунчев бе категоричен, че от следващата седмица се възобновяват имунизациите и женските консултации. "Това ще става по определен график. Засега няма да се възстановят свижданията в болниците", уточни още той.878 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни

878 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни ...

... 10; Пловдив – 37; Русе – 7; Силистра – 2; Сливен – 19; Смолян – 29; София – 518; Стара Загора – 32; Хасково – 13; Шумен – 4, Ямбол – 3. Починалите лица, при които е установен COVID-19, са 41. До днес, 16.30 часа, са направени 26 417 теста за коронавирус.


38 570 българи празнуват своя имен ден на Великден през

38 570 българи празнуват своя имен ден на Великден през ...

... 38 570 българи празнуват своя имен ден на Великден през тази година. От именниците, които празнуват и личен празник на връх най-великия ден за християните, 12 640 са мъжете, а 25 930 са жените. Имен ден празнуват носещите имената: Велико, Велко, Велка, Величка, Величко, Велика, Велик, Велин, Велислав, Велислава, Вили, Вельо. 


След 10 дни ще видим резултата от великото преселение от

След 10 дни ще видим резултата от великото преселение от ...

... в София. Най-големият проблем е, че тези, които пътуват, не знаят дали са заразени.“ „Отделили сме 150 легла за болни от коронавирус, ако се наложи, ще преобразуваме цялата болница. Много ни се иска да има плавно заболяване, а ние да лекуваме пациентите адекватно и пълноценно“, коментира началникът на спешната ни болница.


В Банско няма пристигнали хиляди софиянци нито вчера, нито днес.

В Банско няма пристигнали хиляди софиянци нито вчера, нито днес. ...

... полицейско присъствие. Според Фандъкова, е по-редно да оставиш възрастните си родители с несменени памперси и гладни, отколкото да отидеш да се погрижиш за тях. Естествено, женицата, която прави най-величествените откъм парична стойност ремонти в ЕС, и която не може една улица да ремонтира като хората, се изявява отново като опитен епидемиолог.


Пет банкомата в пловдивския квартал "Кючук Париж" са изкъртени след

Пет банкомата в пловдивския квартал "Кючук Париж" са изкъртени след ...

... 3 големи търговски вериги в района между булевардите "Н. Вапцаров" и "Ал. Стамболийски". Диверсията е извършена в рамките на една нощ. Хора от квартала се оплакват, че няма откъде да теглят пари. Куриозното е, че банкоматите са разбивани методично и продължително - екраните им са буквално издълбани. По случая се води разследване.


"Собственикът на намерения плик с пари на една от метростанциите

"Собственикът на намерения плик с пари на една от метростанциите ...

... от метрото намери и предаде плик с голяма сума пари и мило послание, а столичната полиция се зае да намери собственика му. "Мило Ати, пази се много, има предложение за въвеждане на извънредно положение в страната. Обичам те. Тати", пишеше на плика. Пликът бе открит на стълбите на метростанция "Бизнес парк".


Цветен дъжд от Сахара ще се сипе на Великден.
Причината за

Цветен дъжд от Сахара ще се сипе на Великден. Причината за ...

... ни ще попадне под влиянието на средиземноморски циклон, с който ще се създадат условия за валежи от сняг, който ще вали най-вече в планинските масиви на Югозападна България. В четвъртък и петък вероятността за валежи е по-малка. Облачността ще се разкъсва, но ще остане предимно значителна. Температурите ще се повишат слабо.


Петима души са пострадали при пътни инциденти в страната за

Петима души са пострадали при пътни инциденти в страната за ...

... Петима души са пострадали при пътни инциденти в страната за изминалото денонощие, предаде пресцентъра на МВР. Не се съобщава за хора в тежко състояние. Ясно е само, че петимата са участвали в пет тежки пътни инцидента. В столицата има отчетени 9 леки катастрофи, но всички са се разминали без пострадали.


Сериозен наплив от автомобили и днес на изхода на София

Сериозен наплив от автомобили и днес на изхода на София ...

... шофьори са били върнати от изходите на града под тепетата и не им е било позволено да влязат или излязат от Пловдив. Трафикът на контролно-пропускателните пунктове е спаднал рязко още в първия от серията почивни дни, а опашки от автомобили няма. 221 души са глобените в Пловдив заради липса на предпазна маска.


Великден е най-големият християнски празник и затова трябва да бъде

Великден е най-големият християнски празник и затова трябва да бъде ...

... зайци и бонбони. При нас са по-характерни курабиите и козунака, но не трябва да се ограничавате само до тях. Добра идея е да заложите на великденски мъфини или на торта, пълна с шоколадови яйца. Каквото и да сложите на трапезата, не забравяйте доброто настроение. Все пак не всеки ден е Великден.


Каравани, десетки коли със софийска регистрация и мотори окупираха бургаския

Каравани, десетки коли със софийска регистрация и мотори окупираха бургаския ...

... за сериозно присъствие на външни коли в Созопол и Черноморец. Кметът на Общината Тихомир Янакиев лично провери и установи, че става въпрос за 80 автомобила, които са декларирали, че имат имот в един от двата морски курорта и явно са дошли на почивка със семействата си в пика на коронавируса. 


Това отбеляза шефът на комисията и бивш главен прокурор Сотир

Това отбеляза шефът на комисията и бивш главен прокурор Сотир ...

... той въпрос защо от БЧК подават такива декларации, но не и от АПИ. В момента трябва да се подадат 9799 декларации, подадени са 626, срокът е до един месец след отмяна на извънредното положение. Цацаров напомни, че неподаването на такава декларация води и до проверка на цялото имущество на задълженото лице.


България има разчертан план - график за падане на ограниченията,

България има разчертан план - график за падане на ограниченията, ...

... мерки, за Сингапур специално говоря", допълни Мутафчийски. Той уточни, че последните директиви на Световната здравна организация и Европейската комисия са за разхлабване на мерките и работа в условия на COVID-19. Мутафчийски за пореден път отбеляза, че мерките в България са доста либерални, в сравнение със страни като Германия, Франция и т.н.


Игуменът на обителта споделя, че отдавна не я е виждал

Игуменът на обителта споделя, че отдавна не я е виждал ...

... храма, да носят маски и да спазват отстояние един от друг. „Тези, които се чувстват по-немощни, по-добре да останат по домовете си. Могат да гледат светата литургия, която ще се излъчва от „Св. Александър Невски”, а които дойдат - да са дисциплинирани”, призова отец Шавулев. Свещениците призовават хората към смирение и молитва.


Богослужението за Възкресение Христово на Велика събота в патриаршеската катедрала

Богослужението за Възкресение Христово на Велика събота в патриаршеската катедрала ...

... Старозагорската епархия също ще излъчват на живо.  През тази година няма да бъде донесен Благодатният огън от Йерусалим заради мерките за сигурност, а средствата от полета се даряват за борбата срещу заразата. На богослужението пред патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" ще бъде изнесен Благодатният огън, който е запазен от миналата година.


На 18 април имен ден празнуват Виктор, Виктория
Виктор - значение,

На 18 април имен ден празнуват Виктор, Виктория Виктор - значение, ...

... изпитания. Вярата му му помогнала да премине невредим през всичко, дори победил виден магьосник и го принудил да стане християнин. Присъстващите по това време ослепени войници прогледнали. Виктор бил обезглавен през II век в Дамаск. Името Виктор, а от там и Виктория произхождат от латинското victori, което означава победа. / imenni-dni.net


Пo пoвoд пo Вeликдeн eкипи нa Cтoличнaтa oбщинa извършвaт cпeциaлнa

Пo пoвoд пo Вeликдeн eкипи нa Cтoличнaтa oбщинa извършвaт cпeциaлнa ...

... вcички дa ocтaнeм вкъщи c нaшитe ceмeйcтвa, дa ce пoмoлим прeд икoнaтa cи“, cпoдeли тя. „Рaзбирa ce, нe вceки дeн e Вeликдeн, нo цeлтa нa вcичкo тoвa e дa имaмe и други Вeликдeни и дa ги прaзнувaмe зaeднo! Жeлaя здрaвe и мъдрocт нa вcички! Нeкa Бoг дa ни пaзи!“, кaзa Фaндъкoвa.


Вече втори ден София е затворена до второ нареждане. Масовото

Вече втори ден София е затворена до второ нареждане. Масовото ...

... към местоработата им. В декларация се посочва фирмата и телефона на управителя/директора. Ако работник пътува с личен автомобил, също трябва да посочи фирмата и телефона за връзка. Декларациите, които се ползваха до момента, остават в сила, като в тях трябва да се допишат само фирмата и телефони за връзка с управителя.


След затварянето на София и столичните квартали "Факултета" и "Филиповци"

След затварянето на София и столичните квартали "Факултета" и "Филиповци" ...

... Черноморието. Това наложи затварянето на София", каза ген. Мутафчийски на въпрос на медията ни по повод сигнал, че над 500 столичани са пристигнали в зимния курорт.  По повод това дали има огнище в Хасково и проблем с болницата, той съобщи, че там има 3-ма аразени медици и се търсят контактните лица. 


Много от жителите на София, които напуснаха столицата, са решили

Много от жителите на София, които напуснаха столицата, са решили ...

... хора, на които не им е наложително това пътуване, просто да не го правят. С отворени обятия ще ги очакваме при нас, след като падне извънредното положение и след като тази епидемия отмине. И въпреки призивите да се спазват поне противоепидемични мерки, край морето имаше доста хора без маски и ръкавици.


Работещи в складовете на големи вериги за храни край София

Работещи в складовете на големи вериги за храни край София ...

... Работещи в складовете на големи вериги за храни край София също не са пропускани през КПП-то на изхода на АМ “Тракия”, предаде БНТ. Десетки автомобили изчакват да стане 18 ч., за да бъдат пропуснати извън града.


Гетата трябва да бъдат блокирани, а парковете отворени. Карантина за

Гетата трябва да бъдат блокирани, а парковете отворени. Карантина за ...

... да яхнат циганските протести. Гневни на властта, от време на време викат и "оставка", попържат грозно министър-председателя. Политически активни, граждани с позиция”, заяви Джамбазки. „Ама нещо не се сещам, как гласува точно тази махала само преди няколко месеца, припомнете ми приятели?”, попита той. Напрежение и протест в столичния квартал „Факултета"