Силистра


Банка ДСК, дъщерното й дружество Регионален фонд за градско развитие

Банка ДСК, дъщерното й дружество Регионален фонд за градско развитие ...

... Очаква се завършването на „Мемориален комплекс Тутраканска епопея“ да превърне историческата забележителност в атрактивна туристическа дестинация, която ще подпомогне развитието на района, както на ниво община, така и в посока осигуряване на по-добра среда и повече бизнес възможности за малките и средни фирми от региона, ангажирани в сферата на туризма.


Сигнал до полицията в Силистра и до куп медии изпрати

Сигнал до полицията в Силистра и до куп медии изпрати ...

... активисти на ДПС в Дулово. "Хората ме обичат и явно опонентите се притесняват от мен. Аз като взема тази заплата от Общинския съвет, половината я дарявам на хора - бедни, стари. Може да видите и на Фейсбук страницата ми. Явно фактът, че съм повече сред народа ги притеснява", допълни Тунчай.


Заради ръста на инфектираните в , изграждат COVID отделение от

Заради ръста на инфектираните в , изграждат COVID отделение от ...

... лежи и вкъщи. Леглото не е за лежане, а за лечение", заяви д-р Васил Славов, директор на МБАЛ–Силистр 11 лекар почина след заразяване с коронавирус у нас 11 смъртен случай на лекар след заразяване с коронавирус бе отчетен у нас. 61-годишен доктор е поредната жертва на заразата, като това ...Десетки жители на Силистра излязоха на протест срещу неспиращия трафик

Десетки жители на Силистра излязоха на протест срещу неспиращия трафик ...

... предвидено протестът да е 30-часов, оказа се обаче, че разрешението от кмета на града е протестът да продължи само до 16:00 часа. ТИР изгоря пред тунел "Витиня", няма пострадали Румънски ТИР се запали и блокира движението пред тунел "Витиня" на АМ "Хемус" през нощта, съобщава БНТ. Тежкотоварният автомобил е изг...


Възобновиха издирването на 13-годишното момче, изчезнало във водите на Дунав

Възобновиха издирването на 13-годишното момче, изчезнало във водите на Дунав ...

... и силно течение, което се засича с обратно такова. Вследствие на това се получават сериозни водовъртежи. Невнимателни лодкари биват завъртяни, а какво остава за неопитен плувец”, коментира жител на Силистра. Всяка година от общината в Силистра издават заповед за забрана за къпане, поставят и предупредителни табели, но често хората ги пренебрегват.


Спасители изриват 13-годшино дете в Дунав край Силистра, предаде bTV.

Спасители изриват 13-годшино дете в Дунав край Силистра, предаде bTV. ...

... в района на 564 километър от река Дунав при Белене и е блокирал временно корабоплаването, пре... Рибари са чули виковете му за помощ и са се обадили веднага на телефон 112. Катер на Граничната полиция участва в издирването, но засега без резултат. За случая са уведомени и румънските гранични власти.Силистренци се поклониха пред паметника на Апостола в града за

Силистренци се поклониха пред паметника на Апостола в града за ...

... алманах" на Никола Маринополски, издаден през 1899 година в печатницата на Димитър Иванов в Силистра, има бележка, че Левски пребивава 4 дни в Силистра и дори е нает за учител и църковен певец. Прехвърлен е в Румъния с лодка от силистренското село Ветрен, където паметна плоча напомня за това събитие.


В първото класиране за 34 паралелки в област Силистра са

В първото класиране за 34 паралелки в област Силистра са ...

... други области за кандидатствали и са приети в област Силистра. Най - много (20) са от област Добрич. Петдесет ученици от Силистренска област още не са кандидатствали. Изяснява се дали имат поправителни изпити, кандидатствали ли са в други области и ще бъдат издирвани и мотивирани да участват в трето класиране.


Центърът за спешна медицинска помощ спира работа – но не

Центърът за спешна медицинска помощ спира работа – но не ...

... а специализират други специалности. "Най-тъжното е, че зачестиха такива случки. Никой няма правото да ми причинява такова нещо – на мен и моето семейство. Не сме некадърници – ние сме от кадърните, останали да работят тук", коментира д-р Насуф. По случая има образувана прокурорската проверка. Повече за случая НАУЧЕТЕ ТУК!


Лекари в Силистра плашат с колективна оставка заради случай на

Лекари в Силистра плашат с колективна оставка заради случай на ...

... в Спешно отделение. Никой не иска да работи в Спешно отделение по две причини: скандалите и изключителната стресова ситуация и агресията, на която са положение", казва директорът на болницата д-р Даниела Костадинова. Ръководството на болницата, и Българския лекарски съюз са подали сигнали в прокуратурата с искане случаят да бъде разследван.


След сигнал на неправителствената организация Антикорупционния фонд (АКФ), чието лице

След сигнал на неправителствената организация Антикорупционния фонд (АКФ), чието лице ...

... за период по-дълъг от една година. Ще следим с внимание развитието на финансовата инспекция в този конкретен случай и ще настояваме за своевременни действия от страна на институциите", допълва Бойко Станкушев. Какъв скандал именно с работата на общината и полицията в Силистра стана неотдавна - припомнете си в ТОЗИ МАТЕРИАЛ!Тутракански огнеборци са реагирали на сигнал за бременна жена, пропаднала

Тутракански огнеборци са реагирали на сигнал за бременна жена, пропаднала ...

... Областната дирекция на МВР в Силистра. При бране на череши от дърво пред дома си жената се озовала в необезопасената шахта. Но контузила крака си и не успяла да излезе. С помощта на стълба двама огнеборци изтеглили жената, на която била оказана медицинска помощ от пристигналия на адреса спешен екип.


Вицепрезидентът Илияна Йотова посети град Тутракан във връзка с инициативата

Вицепрезидентът Илияна Йотова посети град Тутракан във връзка с инициативата ...

... корпус в България.   Освен Никол, още 17 момичета работят с дами посланици в България. Заключителното събитие ще събере всички участници и приятели на „Посланик за един ден“ на 5 март в София. Вицепрезидентът Йотова ще посрещне в сградата на президентската институция всички победителки, на които ще връчи специални сертификати.


Вицепрезидентът Илияна Йотова посети град Тутракан във връзка с инициативата

Вицепрезидентът Илияна Йотова посети град Тутракан във връзка с инициативата ...

... Никол, още 17 момичета работят с дами посланици в България. Заключителното събитие ще събере всички участници и приятели на „Посланик за един ден“ на 5 март в София. Вицепрезидентът Йотова ще посрещне в сградата на президентската институция всички победителки, на които ще връчи специални сертификати, съобщиха от прессекретариата на Президентството.


Тежкотоварни камиони тормозят живеещите в покрайнините на Силистра. Хората са

Тежкотоварни камиони тормозят живеещите в покрайнините на Силистра. Хората са ...

... пункт. Едно туристическо КПП е отворено за тежкотоварни автомобили и това не е в нашите правомощия да бъде спряно. Генералното решение е изграждане на мост, което ще позволи да не влизат тежкотоварни автомобили в град Силистра, каза още Борачев. Силистренци обаче пресмятат, че докато това се случи ще минат години.


Санитарите от МБАЛ-Силистра излизат на протест, съобщи БНР. Те настояват

Санитарите от МБАЛ-Силистра излизат на протест, съобщи БНР. Те настояват ...

... средства за работно облекло, храна и ободрителни напитки по време на нощни смени или допълнителни средства към месечното възнаграждение, за да си набавят всичко това. Протестиращите здравни служители искат трудът да се квалифицира по натовареност в различните отделения и месечното възнаграждение да бъде преизчислено според тежестта на работния процес.  Договор за реставрация на Художествената галерия подписа община Силистра. Изпълнител

Договор за реставрация на Художествената галерия подписа община Силистра. Изпълнител ...

... строителна площадка, но не по-късно от 31.10.2020 г. Инвестиционният проект „Конструктивно укрепване, консервация и реставрация на сградата на Куклен театър – гр. Силистра“, който е част от сградата на Художествената галерия, ще бъде реализиран на по - късен етап, след управленски решения за състоянието на пристроените обеми към основната сграда.


За неправомерно използване на фотография на Георги Марков в билбордове

За неправомерно използване на фотография на Георги Марков в билбордове ...

... и където била поместена снимката, а другият е регионален вестник. Като издател давал гласност на проблемите на хората и това е причината да бъде дадена гласност и на този неприключил съдебен спор, обясни още той и подчерта: "Неков е публично лице и политиците трябва да бъдат положителен пример в обществото". 


Кандидатът за кмет на община Силистра Момчил Неков се срещна

Кандидатът за кмет на община Силистра Момчил Неков се срещна ...

... кандидатът за кмет. “Тези мерки трябва да се вземат много спешно, за да могат жителите на община Силистра, техните деца и родители да продължат да се лекуват в МБАЛ – Силистра, а не да изминават стотици километри при всеки болничен симптом, защото всеки един е потенциален пациент”, заключи Момчил Неков.


Силистра. Експозицията в музея „Симитли – древната земя на кукерите“

Силистра. Експозицията в музея „Симитли – древната земя на кукерите“ ...

... мисля, че това е едно много хубаво начало, а че залата ще отеснее съм сигурна. Затова пожелавам на кмета Апостол Апостолов в следващия си мандат да намери по-подходящо място за музея, така че наистина да запазим тези уникални костюми, но и да ги показваме на обществеността“, уточни Георгиева. Ливия НИНОВА


Тутракан. Национален събор - възпоменание „103 години Тутраканска епопея“ ще

Тутракан. Национален събор - възпоменание „103 години Тутраканска епопея“ ще ...

... сега щяхме да бъдем власи. Догодина ще отбележим тази годишнина по подобаващ начин. Създаваме инициативен национален комитет, който ще се заеме с подготовката на честването. Обмисляме да се обединим с колегите от музеите в Добрич, Балчик, Тутракан и Силистра и заедно да обсъдим план за честванията в Добруджа. Ивелина ИВАНОВАKметът на община Тутракан д-р Димитър Стефанов oткри XVIII-я международен

Kметът на община Тутракан д-р Димитър Стефанов oткри XVIII-я международен ...

... Директорът на конкурса Доротея Бальовска покани на сцената всички, които през годините са помагали при подготовката и провеждането му и им благодари. Яница Русева, възпитаничка на вокалния педагог Доротея Бальовска, поздрави със свое изпълнение участниците и публиката. Домакините на конкурса и този път бяха чудесно представени от ВГ "Слънчева усмивка"!


Дулово. Консултации за определяне състава на Общинската избирателна комисия в

Дулово. Консултации за определяне състава на Общинската избирателна комисия в ...

... часа в зала 13 в сградата на Община Дулово. Изборите са насрочени за 27 октомври 2019 г. Кметът на Общината д-р Юксел Ахмед е изпратил покана до парламентарно представените партии в 44-тото Народно събрание, до партиите и коалициите, които имат избрани членове на Европейския парламент от Република България. Ивелина ИВАНОВА


Българската асоциация по безопасност на храните започва ликвидиране на огнища

Българската асоциация по безопасност на храните започва ликвидиране на огнища ...

... да се справи със задачата има фермата в Попина – „Екопродукт“ ЕООД срещу 1 145 000 лв. без ДДС.    Втората позиция включва дезинфекция и обеззаразяване във всички засегнати обекти на територията на област Силистра. Задачата се възлага на „Биоконтрол Корпорация“ ЕООД – Разград. Тя е на стойност 160 000 лв.  


София. Тази година на Деня на градинаря имаме около 20

София. Тази година на Деня на градинаря имаме около 20 ...

... града, е с реновирани кладенци и с направени изградени беседки“, поясни кметът на Алфатар. Тя каза още, че масите са били отрупани със собственоръчно направени неща. „Всеки един от участниците беше облечен с традиционните за Добруджа носии“, добави Янка Господинова. Пълния текст на интервюто четете по-късно в „Мнение” Надежда ИВАНОВА


От днес до понеделник в силистренска област е обявено бедствено

От днес до понеделник в силистренска област е обявено бедствено ...

... в свинекомплекса в село Попина, съобщиха от областната управа. От Областната дирекция по безопасност на храните ще организират 12-часов контрол в кланиците в Дулово, Тутракан и Ситово. На българо-румънския граничен пункт при Силистра се извършва дезинфекция на всички превозни средства. Проверява се багажът на пътниците и се конфискуват хранителни продукти.Силистра. В Регионална инспекция по околната среда и водите –

Силистра. В Регионална инспекция по околната среда и водите – ...

... природа. Червеният ангъч (Tadorna ferruginea) е рядък за България вид, включен в приложенията на Закона за биологичното разнообразие, както и в Червената книга. Населява различни типове водни басейни, но предпочита предимно откритите и без много подводна растителност. В България гнезди по река Дунав и Черноморието, рядко в Добруджа и Лудогорието.


Здравословни проблеми и изненада от резултата – това гласят писмените

Здравословни проблеми и изненада от резултата – това гласят писмените ...

... Терзиева каза пред Нова телевизия и bTV, че провинилият се е служител на училището от поне 5 години. Интересен щрих от историята е категоричното твърдение на шофьора, че не е пил. С такова количество алкохол в кръвта обаче би трябвало да е пил 200-300 грама твърд алкохол. Заглавна снимка: Архив


Силистра. Излюпените в средата на март къдроглави пеликани в Поддържан

Силистра. Излюпените в средата на март къдроглави пеликани в Поддържан ...

... и почиват в резервата. В активен размножителен период са и немите лебеди. Нивото на водата в езерото надвишава 320 см. Водите са обогатени с пресни води от река Дунав чрез регулиране на хидротехническите съоръжения във връзка с високите ѝ стоежи. Обстановката в резервата е спокойна, всеки ден се извършват обходи.


Полицията в Силистра е довършила демонстрацията по залавяне на измислени

Полицията в Силистра е довършила демонстрацията по залавяне на измислени ...

... опасност за живота им. Двете 6-годишни момченца са получили обгаряния по крайниците, оказана им е спешна помощ и са били освободени. Момиченцето, което също е на 6 години, е транспортирано в Русе, тъй като е с обгаряния между 10 и 20 процента по гърдите, краката и врата. Заглавна снимка: Архив


Със заповед на министър Младен Маринов е образувано дисциплинарно производство

Със заповед на министър Младен Маринов е образувано дисциплинарно производство ...

... Дулово, Тутракан и Силистра. На стадиона по време на инцидента са присъствали около 300 деца Осколка от взривената граната ранява две момченца и едно момиченце от детска градина "Иглика – 2", които са се намирали на разстояние 50 метра от мястото на демонстрацията. Няма опасност за живота им.    


Три деца са пострадали при демонстративно взривяване на граната в

Три деца са пострадали при демонстративно взривяване на граната в ...

... при Окръжната прокуратура в Силистра. Досъдебното производство се води по член 338, ал. 3 от НК, който ангажира наказателната отговорност на всеки, който при работа с взривни вещества причини по непредпазливост телесни повреди на едно или повече лица. Предстои назначаването на съдебно-техническа и съдебномедицински експертизи за установяване причините за инцидента.


Не съм се облагодетелствал от това, че съм кмет на

Не съм се облагодетелствал от това, че съм кмет на ...

... Стефанов. „Ако наистина обществеността смята, че това е абсолютно незаконно и нямам право да бъда кмет на тази община, съм готов още утре да напусна кметското място без да ме притеснява нищо. Смятам, че не съм злоупотребил с общественото доверие, нито с поста, който заемам в момента“, е категоричен той.


Силистра. Експерти на Регионалните инспекции по околната среда и водите

Силистра. Експерти на Регионалните инспекции по околната среда и водите ...

... риба от семейство Речни змиорки на разред Змиоркоподобни. Живее в сладки водоеми, които са свързани с Атлантическия океан (Северна Америка, Европа и Африка), Средиземно море и Черно море. В близкото минало в България е била широко разпространена в много реки. Срещала се е в басейните на реките в Южна България.


Четири подразделения на „Главболгарстрой“ печелят поръчката за воден цикъл на

Четири подразделения на „Главболгарстрой“ печелят поръчката за воден цикъл на ...

... населението към канализационната мрежа и ще се предотврати заустването на непречистени битови отпадъчни води в река Дунав. Чрез частичната реконструкция на водоснабдителната мрежа пък се цели повишаване на нейната ефективност, като се намалят загубите на питейна вода и се постигне съответствие с евродирективите за качество на водите за питейни нужди.


Силистра. В кабинета на областния управител на Силистра Ивелин Статев

Силистра. В кабинета на областния управител на Силистра Ивелин Статев ...

... Държавен фонд „Земеделие“ предстои да сe вземе решение за изплащане чрез държавна помощ „Де минимис“ на дължимите суми на тютюнопроизводителите от Североизточна България, които имат вземания от частната гръцка фирма от 2016 г. Това обеща министърът-председателят Бойко Борисов на среща с тютюнопроизводители в шуменското село Пристое след проведения наскоро протест.


Силистра. Територията на поддържан резерват „Сребърна“ отново стана обект на

Силистра. Територията на поддържан резерват „Сребърна“ отново стана обект на ...

... Айдемир за нарушения, извършени в границата на резервата. Поддържан резерват „Сребърна“, заедно с Национален парк „Пирин“ е в списъка на обектите на световното природно наследство на UNESCO, с които България участва в Конвенцията. Не случайно за опазването и популяризирането на защитената територия се полагат много усилия от страна на държавата.


Дулово. Сред близки и приятели, с песни и усмивки посрещна

Дулово. Сред близки и приятели, с песни и усмивки посрещна ...

... сте живи и здрави!“ заръча: „Да не забравите да дойдете! Ще ви чакам и догодина!“. Надежда Петкова е родена през 1917 година, на 18 януари, в село Бутан, Врачанско. Има дъщеря и син,5 внуци и 5 правнуци. От 1998 година живее при дъщеря си, известната в Дулово учителка, Цветанка Андреева.


Тутракан. Пожарникари са спасили бездомно куче, пропаднало в шахта по

Тутракан. Пожарникари са спасили бездомно куче, пропаднало в шахта по ...

... Тутракан. Пожарникари са спасили бездомно куче, пропаднало в шахта по ул. „Крайбрежна“ в Тутракан. Това съобщиха от ОДМВР - Силистра. Те се отзовали на сигнал, получен вчера в 15.39 часа вчера.


Тутракан. Уникална книга за традициите на Никулден в Тутракан ще

Тутракан. Уникална книга за традициите на Никулден в Тутракан ще ...

... страниците на „На Никулден в Тутракан“. Освен представянето на книгата, програмата предвижда и празнична литургия в чест на св. Николай и за благоденствие на жителите на Община Тутракан. Тя ще бъде отслужена в 08.30 ч. в храм „Св. Николай“ в града. След това е предвидено литийно шествие в крайдунавския град.


Поради усложнената метеорологична обстановка на територията на област Силистра –

Поради усложнената метеорологична обстановка на територията на област Силистра – ...

... обилен снеговалеж и силен вятър. Временно е преустановена дейността на фериботните платформи, обслужваща граничните пунктове Свищов – Зимнич и Никопол – Турну Мъгуреле. Фериботната платформа на ГКПП "Оряхово" ще пътува само в светлата част от денонощието, съобразено с метеорологичните условия. ГД „Гранична полиция“ препоръчва на гражданите да използват алтернативни маршрути.


Сливен. Село Гавраилово отбелязва своя празник. Това съобщиха от пресцентъра

Сливен. Село Гавраилово отбелязва своя празник. Това съобщиха от пресцентъра ...

... поднесени цветя пред паметника на загиналите във войните жители на село Гавраилово. Програмата продължава със спортен празник от 11.00 часа в Основно училище „Найден Геров“ – село Гавраилово, съвместно със Средно училище „Любен Каравелов“ – град Шивачево. Тържествен водосвет ще бъде отслужен в църквата „Свети Архангел Михаил“ от 11.30 ч.


Силистра. Изпратени са проби за африканска чума по свинете от

Силистра. Изпратени са проби за африканска чума по свинете от ...

... горски служители са забелязали диво прасе на 400 метра от първия установен случай. Животното е било видимо болно и е било отстреляно. Информацията за случая потвърди д-р Себахтин Халид, директор на ОДБХ. Взети са проби, изпратени са в лаборатория, като резултатите се очакват в началото на следващата седмица. Ивелина ИВАНОВА


Силистра. На 25 октомври поети от Североизточна България ще гостуват

Силистра. На 25 октомври поети от Североизточна България ще гостуват ...

... връчена на поетесата от Кубрат – Селвер Алиева за стихосбирката „Очите на тъгата са зелени”. Средства за наградния фонд се набират от дарения, от бюджета на читалището и постъпления от продажба на книги на поета Стефан Калев, а основното дофинансиране за провеждането на конкурса е от Община Дулово. Ивелина ИВАНОВА


Силистра. Мерки, за недопускане на заболяването Африканска чума по свинете

Силистра. Мерки, за недопускане на заболяването Африканска чума по свинете ...

... и 20- буферна зона, включващо още общините Дулово, Алфатар, Генерал Тошево, Ситово, Тервел. Предстои актуализиране на списъците с отглеждани при домашни условия свине. Ще бъде проведено претърсване за болни или умрели диви прасета при строг ред с участието на Областната дирекция на БАБХ, горско стопанство, граничните власти и ловните дружинки.


Силистра. Успешно приключи гнездовият период на къдроглавия пеликан в поддържания

Силистра. Успешно приключи гнездовият период на къдроглавия пеликан в поддържания ...

... и кормораните. През годината езерото имаше високи водни нива, което осигури добри условия на водолюбивите птици. В настоящия момент в резервата освен постоянно обитаващите птици могат да се наблюдават сиви и белочели гъски. Те избират езерото Сребърна за временен подслон с понижаването на температурите в северните части на континента Европа.


Скалното светилище Баджалията се намира се на около 2 км

Скалното светилище Баджалията се намира се на около 2 км ...

... безрезултатни. Според стари източници гети и даки са племена от един и същи род, с един език, но са обитавали различна територия. Обитателите на земите около Дунав са били наричани гети, а тези, живеещи в планините, чак до р. Тиса – даки. Вижте още снимки от мястото в галерията ТУК


На 21 септември 2018 г. - 25 години след обявяването

На 21 септември 2018 г. - 25 години след обявяването ...

... Володя Иванов. Кметът на Кирнодж инж.Иринел Роман подари на администрацията на Тутракан маслиново дръвче - символ на мира и мирно сътрудничество между Румъния и България. Тържественото заседание, водено от председателя на Общинския съвет Данаил Николов, започна с химна на България и химна на ЕС. Завърши с много поздравления и коктейл.


Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов ще проведе

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов ще проведе ...

... ч ще започне среща с индустриалните свиневъди в областната администрация. По-късно през деня около 14:00 ч министър Порожанов ще проведе и срещи в Букурещ за координиране на борбата с АЧС с румънските си колеги на земеделието и развитието на селските райони Петре Дея и на водите и горите, Йоан Дене.


Силистра. Със заповед на министъра на вътрешните работи Валентин Радев

Силистра. Със заповед на министъра на вътрешните работи Валентин Радев ...

... здраве на служителите и семействата им и по-малко напрежение в предстоящата съвместна работа. Той подчерта, че работещите в ОДМВР-Силистра притежават необходимите качества и с повече отговорност могат да постигнат високи професионални резултати. Комисар Мартин Недялков, който на 9 август бе временно преназначен на длъжността директор, остава зам.-директор на Областната дирекция.


Силистра. Най-добрата превенция срещу африканската чума е ликвидирането на свинете

Силистра. Най-добрата превенция срещу африканската чума е ликвидирането на свинете ...

... около 3 км., като най- близко е българското село Краново. На 1 септември от 14.00 часа в Областна администрация - Силистра ще се проведе специализирана регионална професионална среща с участието на д-р Георги Чобанов, директор на дирекция в БАБХ. Основната тема на срещата е африканската чума по свинете. Ивелина ИВАНОВА


МБАЛ - Силистра поиска помощ от общините от област Силистра

МБАЛ - Силистра поиска помощ от общините от област Силистра ...

... има нужда от покриване на транспортните им разходи в една посока, тъй като в другата това се извършва от бюджета на болницата. Предложението на МБАЛ - Силистра е свързано с тревогата, че болничното заведение е сред тези в страната, където е най-висока средната възраст на лекарите и на медицинските сестри.


Силистра. Експертите на РИОСВ-Русе изпратиха възрастен екземпляр от вида бухал

Силистра. Експертите на РИОСВ-Русе изпратиха възрастен екземпляр от вида бухал ...

... диви животни в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на Регионална инспекция по околната среда и водите – Русе . Сигналът за птицата е подаден вчера от служители на община Завет, област Силистра. Дежурен екип е установил, че птицата е с фрактура на лявото крило и се нуждае от специализирана помощ.


Силистра. Със заповед на министъра на вътрешните работи Валентин Радев

Силистра. Със заповед на министъра на вътрешните работи Валентин Радев ...

... Кънчев“. Има близо 18 години стаж в системата на МВР, последните 5 от които като зам.-директор на ОДМВР-Силистра. От името на ръководството на МВР главен комисар Арабаджиев даде отлична оценка за дейността на досегашния областен директор старши комисар Кристиян Петров. След спечелен конкурс той преминава на работа в съдебната система.


Силистра. Над 1 700 000 къса контрабандни цигари са иззети

Силистра. Над 1 700 000 къса контрабандни цигари са иззети ...

... общо 87 500 кутии (1 750 000 къса) цигари без филтър с молдовски бандерол. Двамата мъже са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. За случая е уведомена Окръжна прокуратура – Силистра, образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 242, ал. 1 от НК. Работа продължава.


София. Театрален състав при НЧ

София. Театрален състав при НЧ "Йордан Йовков"- Алфатар спечели втора ...

... година със създаването на читалището. Театралните състави в годините са лауреати на всички републикански фестивали на художествената самодейност и носители на златни и сребърни медали от тях. Много от участниците са наградени за отлично изпълнение на роля, като общо в колектива са получени 27 златни,18 сребърни и 9 бронзови медала.


София. Асоциация на българските градове и региони връчи Националните си

София. Асоциация на българските градове и региони връчи Националните си ...

... защото реализацията на всички идеи и управленски решения стават с взаимност. Също така заяви, че тази награда е и отговорност и от тук нататък сме длъжни да работим още повече, да си поставяме още по-високи и амбициозни цели, за да може общината да продължава да се развива все така успешно.


Алфатар. По покана на кмета на община Алфатар Янка Господинова,

Алфатар. По покана на кмета на община Алфатар Янка Господинова, ...

... Светлана Мухова – уредник в дирекция на музеите гр. Копривчица. Изложбата се посвещава на 181-тата годишнина от рождението на Апостола на свободата. Откриването ще бъде на 8 юни /петък/ от 10.30 часа в фоайето на НЧ „Йордан Йовков-1894г.“ гр. Алфатар. Изложбата очаква своите посетители от 8 юни до 8 юли.


Силистра. Празнично шествие ще се състои в Силистра в Деня

Силистра. Празнично шествие ще се състои в Силистра в Деня ...

... в областта на науките, изкуствата и спорта, както и за кариерно ориентиране и консултиране; – Център за специална образователна подкрепа, в който се извършва диагностична, рехабилитационна, корекционна и терапевтична работа с деца и ученици. В областния град се провеждат дейности в Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование.


Алфатар. VII събор за автентичен добруджански фолклор „Алфатарски багри“ се

Алфатар. VII събор за автентичен добруджански фолклор „Алфатарски багри“ се ...

... същността, ролята и приоритетите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018”. Всички жители и гости на общината имаха възможност да посетят туристическите обекти на територията на гр. Алфатар и да се насладят на автентичен добруджански фолклор, етнографската експозиция и визуализацията на характерните за Алфатар песни, носии и обичаи.


Силистра. В Силистра бе осветена Мемориална стена на славата. Това

Силистра. В Силистра бе осветена Мемориална стена на славата. Това ...

... гражданството бяха поднесени венци и цветя в подножието на Мемориалната стена, каквато под формата на различни стели в област Силистра има и на територията на Мемориална гробница Шуменци 1916, създадена в чест на победата на България на Добруджанския фронт при превземането на Тутраканската крепост в края на Първата световна война.


Алфатар. Община Алфатар отбеляза 9 май – Ден на Европа

Алфатар. Община Алфатар отбеляза 9 май – Ден на Европа ...

... Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018”. Финансовите средства са осигурени по грантова схема „Подкрепа на инициативи на общините, свързани с регионалното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018”. Проектът се изпълнява от Община Алфатар в партньорство с Народно читалище „Йордан Йовков – 1894 г.” гр. Алфатар.


Силистра. Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с

Силистра. Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с ...

... В хода на работата по случая, полицейските служители се насочили към четвърти, съпричастен към незаконната дейност. При извършените процесуално-следствени действия в дома му в село Окорш мъжът доброволно предал на разследващите 68 сребърни монети от същия вид. По случая е образувано досъдебно производство, разследването продължава под ръководството на Окръжната прокуратура.


Силистра. Филателно дружество „Димитър Дончев“ - Силистра, което миналата година

Силистра. Филателно дружество „Димитър Дончев“ - Силистра, което миналата година ...

... Силистра в периода 17-24 април. Посветена е на 140-ата годишнина от Освобождението на България от турско робство (1878-1878) и на възстановяването на българската държавност, което я прави шестата по рода си от 1978 г. насам. Изложбата се провежда под почетния патронаж на Ивелин Статев – областен управител на област Силистра.


Силистра. Началникът на Районно управление – Силистра главен инспектор Траян

Силистра. Началникът на Районно управление – Силистра главен инспектор Траян ...

... Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Днес пред техните съученици момчетата получиха от полицейския началник благодарствени адреси и поздравления за проявената честност. В писма до директорите на ОУ „Иван Вазов” и ОУ „Отец Паисий”, където учат децата, своя респект и благодарност засвидетелства и директорът на ОДМВР-Силистра старши комисар Кристиян Петров


Силистра. На територията на Силистренска област започва активна разяснителна кампания

Силистра. На територията на Силистренска област започва активна разяснителна кампания ...

... идентифицират евентуални проблеми и да се търсят начини за тяхното решаване, посочи още областният директор. Така се постига и обратна връзка за работата на полицейските служители, обслужващи отдалечените райони, и се подобрява административното обслужване, допълни още той. До момента проведените срещи от мобилните групи са 55, като работата им продължава.


Експерти от РИОСВ-Русе опръстениха 62 щъркела в Силистренско. Опръстеняването е

Експерти от РИОСВ-Русе опръстениха 62 щъркела в Силистренско. Опръстеняването е ...

... птица с маркировка от Германия. Щъркелът е пуснат и се очаква да отлети към страната, в която е опръстенен. Една птица от групата в Дулово е с наранявания и е изпратена за лечение в Спасителния център в Стара Загора. Бели щъркели са освободени от селата Межден, Черник, Вокил и Зарица.


Силистра. Във връзка с извършване на профилактика на сиренно-оповестителната система

Силистра. Във връзка с извършване на профилактика на сиренно-оповестителната система ...

... Силистра. Във връзка с извършване на профилактика на сиренно-оповестителната система са възможни частични задействания на отделни сирени за времето до 23 май в Силистренска област. Това съобщиха от ОД на МВР – Силистра. Призовават се гражданите на областта да запазят спокойствие и да не предприемат нищо по случая.


Д-р Юлиян Найденов е кмет на община Силистра от 2011

Д-р Юлиян Найденов е кмет на община Силистра от 2011 ...

... изредя всичките. Но спокойно мога да кажа, че в момента се движат 9-10 проекта, които ще се реализират постепенно във времето. На каква обща стойност? Нека коментираме стойността им след тяхното реализиране, защото знаете, че има процедури, по които се възлагат и там се променят стойностите. Интервю на Анита Чолакова


Дулово. Щъркели са приютени в сградата на Община Дулово. Това

Дулово. Щъркели са приютени в сградата на Община Дулово. Това ...

... са конфликтни пътни отсечки. Авария остави без ток села по линията Поройно – Чернолик – Златоклас. Заради това учебните занятия в училището в Чернолик са с намалено времетраене. Работи се по отстраняване на възникналите проблеми. От полицията предупреждават да не се предприемат пътувания, ако не е крайно наложително. Ивелина ИВАНОВА