Сащ


Водещите индекси в САЩ завършиха борсовата сесия в четвъртък с

Водещите индекси в САЩ завършиха борсовата сесия в четвъртък с ...

... е стабилен на равнище от 91,79 пункта. На стоковите пазари цената на петрола нарасна. Фючърсите върху международния бенчмарк Брент поскъпнаха с 0,5% до 75,53 долара за барел, а тези върху американския сорт WTI – с 0,3% до 73,27 долара за барел.Златото обаче поевтиня с близо половин процент до 1774,7 пункта.


Руди Джулиани – някога кмет на Ню Йорк и настоящ

Руди Джулиани – някога кмет на Ню Йорк и настоящ ...

... съда. Мярката става факт на фона на продължаващото разследване срещу Джулиани от службата на главния прокурор в Манхатън, пост, който самият Джулиани заемаше през 80-те, заради евентуално незаконно лобиране пред администрацията на Тръмп от името на украинци за отзоваване на тогавашния посланик на САЩ в Украйна Мари Йованович.    


Американският президент Джо Байдън обяви, че Белият дом е постигнал

Американският президент Джо Байдън обяви, че Белият дом е постигнал ...

... Байдън ще успее да привлече на своя страна по-прогресивните демократи в Камарата на представителите и Сената, посочва Bloomberg. Те разкритикуваха двупартийното предложение, че е твърде малко, за да задоволи нуждите на страната.. Според Белия дом двупартийното предложение ще отключи подкрепата на умерените демократи за по-социално ориентирани разходи в по-късен законопроект.Широкият индекс S&P 500 отбелязва нови ръстове в четвъртък, успявайки

Широкият индекс S&P 500 отбелязва нови ръстове в четвъртък, успявайки ...

... На стоковите пазари цената на петрола се понижава. Фючърсите върху американския сорт WTI поевтиняват с 0,3% до 72,88 пункта, а върху международния бенчмарк Брент – с 0,2% до 75,08 долара за барел.Цената на златото остава относително без промяна на равнище от 1784,1 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 17:40 ч.


В окръг Маями-Дейд, Флорида се провежда огромна спасителна операция, след

В окръг Маями-Дейд, Флорида се провежда огромна спасителна операция, след ...

... жена е загинала, а поне осем души са ранени. Има опасения, че много хора са затрупани от отломките. Твърди се, че срутването на сградата е станало около 02:00 часа.Пожарната спасителна служба от Маями-Дейд заяви, че е изпратила 80 автомобила на мястото. Полицията също съдейства за спасителната операция. .По публикацията работи:


Изправен пред нарастващото насилие в САЩ, президентът Джо Байдън обяви

Изправен пред нарастващото насилие в САЩ, президентът Джо Байдън обяви ...

... междинните избори през следващата година. Проучване на Yahoo News/YouGov, публикувано през май и цитирано от Bloomberg, установи, че близо 50% от анкетираните казват, че престъпността е много голям проблем в САЩ. Около 36% от анкетираните поне донякъде одобряват мерките на Байдън за престъпленията, докато 44% поне донякъде не ги одобряват.Президентът на Съединените щати Джо Байдън обеща да вземе мерки

Президентът на Съединените щати Джо Байдън обеща да вземе мерки ...

... на Байдън предлага контрола върху оръжията като средство за борба с насилствените престъпления, въпреки че законопроектите на демократите в Конгреса за ограничаване достъпа до огнестрелни оръжия са блокирани от републиканците. Наскоро президентът прие няколко кметове на големи градове в Белия дом за дискусия относно превенцията на престъпността.  По публикацията работи:


Министърката на вътрешните работи на САЩ Деб Холанд каза, че

Министърката на вътрешните работи на САЩ Деб Холанд каза, че ...

... на повече от 150 години деца от коренното население на Америка са били насилствено отделяни от племената им и изпращане в училища интернати. Много от тези деца са били подлагани на различни форми на тормоз, а съдбата на десетки хиляди остава неясна, казват активисти и изследователи. /БТА/  По публикацията работи:


От началото на 2020 г. една много необичайна аномалия започна

От началото на 2020 г. една много необичайна аномалия започна ...

... доклада. Последните данни за търговията от Китай също показват бавен напредък в изпълнението на целите, договорени със САЩ в рамките на търговското споразумение. От януари 2020 г. вносът на Китай на промишлени, земеделски и енергийни продукти е почти 157 млрд. долара или около 41% от целта, договорена между двете страни.


Русия ще работи със САЩ за откриване на киберпрестъпници, заяви

Русия ще работи със САЩ за откриване на киберпрестъпници, заяви ...

... предложил мерки като мораториум върху разполагането на ракети със среден и малък обсег в Европа, за да се изгради взаимно доверие. "Ситуацията в Европа като цяло е взривоопасна, което изисква предприемане на конкретни стъпки за намаляване на напрежението", каза Шойгу. "Ние сме готови да работим в тази посока", заяви той.


Широкият борсов индекс S&P 500 започва редовната сесия в сряда с

Широкият борсов индекс S&P 500 започва редовната сесия в сряда с ...

... му вече от над 14% до близо 34 хил. долара. При американските държавни ценни книжа доходността по 10-годишните и 30-годишните облигации расте до съответно 1,477% и 2,113%.Доларовият индекс, който измерва силата на щатските пари спрямо кошница конкурентни валути, се свива с 0,2% до 91,54 пункта.*Информацията е актуална към 17 ч.Саудитските оперативни работници, които убиха и разчлениха опозиционния журналист Джамал

Саудитските оперативни работници, които убиха и разчлениха опозиционния журналист Джамал ...

... консулство в Истанбул, където дойде за нови документи. Отначало властите на Саудитска Арабия отрекоха смъртта на журналиста, но по-късно Рияд трябваше да признае, че убийството на Хашоги е умишлено. В края на 2019 г. в Саудитска Арабия бяха осъдени на смърт петима души във връзка с убийството.  По публикацията работи:


Американското министерство на правосъдието е блокирало около 30 сайта, много

Американското министерство на правосъдието е блокирало около 30 сайта, много ...

... заявиха, че се очаква официално изявление от правосъдното министерство, предаде БНР. Акцията на Вашингтон идва дни след избора на критика на Запада Ебрахим Раиси за следващ президент на Иран и след като Техеран и западните държави не постигнаха напредък за подновяването на споразумението за иранската ядрена програма.  По публикацията работи:


Повече от 92 000 души до момента са подписали петицията

Повече от 92 000 души до момента са подписали петицията ...

... 22:5037 "Милиардерите не трябва да съществуват ... нито на земята, нито в космоса. Но ако изберат последното, тогава нека си останат там", гласи част от текста на петицията, публикувана на change.org платформа преди две седмици. Blue Origin проведе 15 тестови полета на Shepard, последният от които в средата на април.По публикацията работи:


Американските индекси завършиха борсовата сесия във вторник на зелено. Широкият

Американските индекси завършиха борсовата сесия във вторник на зелено. Широкият ...

... ускоряване на инфлацията. Индексите достигнаха върховете си в рамкита на сесията, докато Пауъл отговаряше на въпросите на комисия към Камарата на представителите. Председателят на Фед сподели, че банката ще се фокусира върху широк набор от данни за пазара на труда, като по този начин ще определи предстоящата си парична политика.


Председателят на Федералния резерв Джером Пауъл потвърди намерението на американската

Председателят на Федералния резерв Джером Пауъл потвърди намерението на американската ...

... на заетост отпреди кризата, преди Фед да има нужда да затегне паричната политика. По думите на Пауъл ускоряването на инфлацията до 5% не е приемливо, но данните за заетостта и ценовият натиск се случват в необичайна обстановка – Covid кризата, ето защо Федералният резерв е „смирен“ в издаването на прогнози.Рязкото увеличаване на броя на престъпленията в няколко от големите

Рязкото увеличаване на броя на престъпленията в няколко от големите ...

... не е осведомен за "утрешния план на Байдън", но предположи, че той няма да съдържа извинение за това, че волно или неволно е допринесъл за ръста на престъпността, а представените мерки ще бъдат насочени към засилване на влиянието на демократите, които решават проблеми, "които самите те са създали".По публикацията работи:


Председателят на Федералния резерв на Кливланд Лорета Местър коментира, че

Председателят на Федералния резерв на Кливланд Лорета Местър коментира, че ...

... банка на САЩ може да е в състояние да започне да намалява извънредната си подкрепа за американската икономика до края на тази или началото на следващата година. Тя посочи, че очаква силно възстановяване, „значителен по-нататъшен напредък“ към пълна заетост и достигане на целта на Фед за 2% инфлация тази година.


Вторичните продажби на жилища в САЩ спаднаха за четвърти пореден

Вторичните продажби на жилища в САЩ спаднаха за четвърти пореден ...

... на пазара. Брокерите считат срок под пет месеца за признак на затегнат пазар. Средно имотите са се задържали на пазара в продължение на 17 дни през май, което е рекордно ниско ниво. 89% от жилищата, продадени миналия месец, са останали на пазара по-малко от месец, отчита Националната асоциация на брокерите.


Американският борсов индекс на сините чипове Dow Jones Industrial Average

Американският борсов индекс на сините чипове Dow Jones Industrial Average ...

... намалява до малко над долар. Фючърсите върху американския сорт WTI поскъпват с 0,1% до 73,75 долара за барел, а тези върху международния бенчмарк Брент остават без промяна на 74,9 долара за барел.Златото на свой ред поевтинява с близо половин процент до 1774,8 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 17 ч.


Водещите индекси на Wall Street започнаха седмицата със силни ръстове,

Водещите индекси на Wall Street започнаха седмицата със силни ръстове, ...

... пазари цената на петрола продължава стремглавото си движение нагоре. Фючърсите върху американския сорт WTI поскъпнаха с близо 2,8% до 73,61 долара за барел. От своя страна тези върху международния бенчмарк Брент прибавиха 1,9% към цената си до 74,93 долара за барел.Златото също поскъпна с 0,8% до 1783,1 долара за тройунция.Водещите индекси в САЩ записват значителни повишения в началото на

Водещите индекси в САЩ записват значителни повишения в началото на ...

... 2,074%. Доларовият индекс пък се понижава с 0,3% до 91,92 пункта. На стоковите пазари цената на петрола продължава движението си нагоре. Фючърсите върху международния бенчмарк Брент прибавят 1% до 74,25 долара за барел, а тези върху сорта WTI – 1,5% до 72,69 долара за барел.*Информацията е актуална към 18:05 мин.


Американският флот проверява готовността на плавателните си съдове за битка.

Американският флот проверява готовността на плавателните си съдове за битка. ...

... предаде БНТ. Експериментът е проведен на източното крайбрежие. Няма данни за резултатите от опита и дали има някакви проблеми с кораба. При взрива сеизмолозите са регистрирали трус със сила 3,9 по Рихтер. След теста самолетоносачът ще бъде изтеглен на сух док, където се предвижда поправка и модернизация.  По публикацията работи:


Гръмотевични бури снощи оставиха хиляди хора без електричество в района

Гръмотевични бури снощи оставиха хиляди хора без електричество в района ...

... причинило щети в района. Десетина къщи са пострадали, а четирима души са откарани в болница с леки наранявания, съобщи Си Би Ес Чикаго. Наранявания получиха общо шестима души, а част от местните жители бяха евакуирани в намиращи се наблизо подслони, написа в Туитър репортер на Си Би Ес Чикаго.      По публикацията работи:


Необичаен тест беше извършен на военен кораб в Съединените щати.

Необичаен тест беше извършен на военен кораб в Съединените щати. ...

... на американския флот, а целта е била да се изпробва способността на самолетоносача "Джералд Форд" дали може да устои в битка.  Изпитанието беше проведено край източния бряг на страната. Експлозията е регистрирана като земетресение с магнитуд 3,9 по Рихтер.  След изпитанието, корабът се върнал на док за поддръжка и ремонт.  По публикацията работи:


Девет деца и млад мъж загинаха при верижна катастрофа в

Девет деца и млад мъж загинаха при верижна катастрофа в ...

... друга са пътували 8 момичета на възраст между 4 и 17 години от дом за изоставени и малтретирани деца, предаде БНТ. Още петима души са ранени при тежкия инцидент. Няма опасност за живота им. Предполага се, че причина за сблъсъка са лошото време и хлъзгавата пътна настилка.  По публикацията работи:САЩ подготвят нови санкции срещу Москва, която обвиняват в отравянето

САЩ подготвят нови санкции срещу Москва, която обвиняват в отравянето ...

... ще последва някаква по-пряка комуникация с нас за възможен път напред", добави Съливан в интервю за Ей Би Си. По иранския ядрен въпрос той заяви, че все още има разногласия между Техеран и световните сили. Окончателното решение по въпроса принадлежи на иранския върховен лидер Али Хаменей, подчерта Съливан.По публикацията работи:


След тримесечен престой в родината си посланикът на Русия в

След тримесечен престой в родината си посланикът на Русия в ...

... Москва Джон Съливан също да се прибере в родината си за консултации. Завръщането на посланиците в дипломатическите мисии беше договорено по време на преговорите между президентите Путин и Байдън на 16 юни в Женева. Наблюдателите оценяват това като желание за нормализиране на дипломатическите отношения между Москва и Вашингтон.По публикацията работи:


Един човек е убит, а друг е ранен, след като

Един човек е убит, а друг е ранен, след като ...

... парата, пикапа едва не прегазил конгресмена Деби Васерман-Шулц, която също пристигнала на парада с колата си. "Това е терористична атака срещу ЛГБТ общността. Тя е насочена срещу конкретно лице. За щастие, водачът не наранява този човек, но за съжаление, пострадаха други двама", каза Транталис. Наложило се организаторите да отменят парада. По публикацията работи:


Рисковете от инфлация може да дадат основание на Федералния резерв

Рисковете от инфлация може да дадат основание на Федералния резерв ...

... се постигне баланс между държавните ценни книжа и обезпечените с ипотеки облигации. „Малко клоня към идеята, че може би не е нужно да сме при обезпечените с ипотеки облигации на фона на процъфтяващия жилищен пазар. Бих бил малко притеснен от подхранването на жилищен бум, който изглежда се заражда“, каза Булард.


Севернокорейският лидер Ким Чен Ун заяви, че страната му трябва

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун заяви, че страната му трябва ...

... доцент по международни изследвания в университета „Ewha Womans“ в Сеул, пред BBC. "Той остава фокусиран върху вътрешните проблеми и иска да види много по-големи стимули от Вашингтон. Пхенян може да се върне към преговорите само след като демонстрира сила с икономическо възстановяване след пандемия и провокативни военни тестове."По публикацията работи:


Месеци след като Доналд Тръмп напусна Белия дом, той най-накрая

Месеци след като Доналд Тръмп напусна Белия дом, той най-накрая ...

... че това е бил "добър ден за Русия". "Не получихме нищо. Дадохме много голяма сцена на Русия и не получихме нищо",  заяви Тръмп пред Fox News. "Отказахме се от нещо, което е невероятно ценно. Спрях тръбопровода "Северен поток". Те им го върнаха, но не получиха нищо в замяна."По публикацията работи:


Microsoft Corp. планира да добави четири нови центъра за данни

Microsoft Corp. планира да добави четири нови центъра за данни ...

... 31 март, нараснаха с 33% до 17.7 млрд. долара. През същия период компанията отчете капиталови разходи за 6 млрд. долара и прогнозира, че ще достигне още по-голяма сума през текущото тримесечие. Компнията не публикува данни за облачните приходи по географски региони.Още за икономика четете на сайта на По публикацията работи:


Американските акции поевтиняват в началото на последната за седмицата сесия,

Американските акции поевтиняват в началото на последната за седмицата сесия, ...

... в петък, но все още отбелязват седмични загуби. Акциите на производителите на чипове имаха добра седмица и изглежда ще продължат с ръстовете. Книжата на Nvidia се покачват с около 1%. Акциите на Adobe се повишават с 3% след публикуването на прогнозите за приходите и печалбите.*Актуално към 18.15 ч. българско време


Върховният съд на САЩ взе решение, че хранителните гиганти Nestlé

Върховният съд на САЩ взе решение, че хранителните гиганти Nestlé ...

... САЩ. Около 70% от какаото в света се произвежда в Западна Африка и голяма част от него се изнася за Америка. Смята се, че над 1,5 милиона деца работят във ферми за какао в Кот д`Ивоар и Гана, според доклад, публикуван от Министерството на труда на САЩ през 2020 година.   По публикацията работи:


Група висши американски политици предупредиха, че НЛО създават "опасения за

Група висши американски политици предупредиха, че НЛО създават "опасения за ...

... съдържа класифициран индекс, който може да предотврати публикуването на най-чувствителната информация. Адам Шиф, председателят на Демократическата партия на разузнавателната комисия на Парламента, определи срещата тази седмица като "интересен брифинг". "Научих неща, които със сигурност бяха нови за мен", каза той пред репортери. "Но мисля, че няма да коментирам."По публикацията работи:


Един човек е загинал, а поне дузина други са ранени

Един човек е загинал, а поне дузина други са ранени ...

... Финикс. Заподозреният е спрян, след като пожарникарите са забелязали превозно средство, което отговорява на описанието в множество сигнали до спешния телефонен номер на полицията. Стрелецът не е оказал съпротива при ареста. Миналата година в Съединените щати са регистрирани повече от 43 000 смъртни случая, причинени от огнестрелни оръжия, включително самоубийства.По публикацията работи:


Президентът Джо Байдън е подарил на руския президент Владимир Путин

Президентът Джо Байдън е подарил на руския президент Владимир Путин ...

... на човека и постигането на стабилни отношения с Русия по време на преговорите им с високи залози.По-рано Путин заяви на отделна пресконференция, че не е открил враждебност по време на разговора. Срещата на върха завърши със скромно споразумение за връщане на посланика на всяка страна на техния пост.По публикацията работи:


Американският борсов индекс на сините чипове Dow Jones се понижава

Американският борсов индекс на сините чипове Dow Jones се понижава ...

... леко за първи път от края на април. На петролния пазар цената на фючърсите върху американския лек суров петрол се понижава с 0,49% до 71,82 долара за барел. Сортът Брент поевтинява с 0,58% до 73,96 долара за барел към 17:50 часа българско време.*Информацията е актуална към 17:35 часа българско време.


САЩ и Великобритания постигнаха примирие в търговски спор, включващ Airbus

САЩ и Великобритания постигнаха примирие в търговски спор, включващ Airbus ...

... на Германия, Франция, Испания и Великобритания предоставят на Airbus незаконни субсидии чрез заеми за производство на нови модели самолети, вливания на акции, опрощаване на дългове и различни други финансови вноски. Базираният в Женева търговски орган също постанови, че в САЩ Boeing се е възползвал от незаконни субсидии чрез данъчни облекчения.


Доналд Тръмп заяви, че Китай трябва да плати 10 трилиона

Доналд Тръмп заяви, че Китай трябва да плати 10 трилиона ...

... в Ухан. Според него тази критика се оказва абсолютно безпочвена. "Надявам се, че това се е случило случайно или поради некомпетентност на някого", посочи Тръмп, позовавайки се на причините за избухването на коронавируса. "Но както и да е, Китай трябва да окаже помощ", отбеляза той, цитиран от БГНЕС.По публикацията работи:


Американските борси и облигации реагираха с явни понижения на резултатите

Американските борси и облигации реагираха с явни понижения на резултатите ...

... на цената до "Продавай" и определи 146 долара за акция като справедливо ниво. По същество ралито вече не е оправдано много над границата от 200 долара, се казва в анализа. Също така стана ясно, че наскоро завишените доставки на ваксини за Германия трябва да бъдат върнати на договореното по-рано ниво.


След историческа първа среща между Владимир Путин и Джо Байдън

След историческа първа среща между Владимир Путин и Джо Байдън ...

... Съединените щати ще отговарят подобаващо на действия, които застрашават техните жизнени интереси или засягат техните съюзници. САЩ ще продължат да повдигат въпроса по отношение съдбата и действията срещу руския опозиционер Алексей Навални. Според американския президент последиците за Русия ще бъдат опустошителни в случай на смърт на опозиционера Навални.По публикацията работи:


ФБР предупреждава законодателите във Вашингтон, че последователите на QAnon може

ФБР предупреждава законодателите във Вашингтон, че последователите на QAnon може ...

... на насилствените действия".Агенцията съобщава, че е арестувала повече от 20 самоидентифицирани привърженици на QAnon, участвали в нападението на 6 януари. ФБР е работило с Конгреса за изготвяне на некласифициран доклад през последните месеци, след като изтеклата бележка показа, че ФБР разглежда QAnon като потенциална терористична заплаха миналата година. По публикацията работи:


Преди началото на преговорите в тесен кръг между Джо Байдън

Преди началото на преговорите в тесен кръг между Джо Байдън ...

... по сигурността и цивилни служители първоначално блокираха журналистите при опита им да влязат вътре. След това имаше няколко минути на хаос в самата зала за разговори.На запис от залата се чува, как журналистите и охраната се карат, а една от репортерките се моли да спрат да я бутат.По публикацията работи:


Американските борсови индекси не бележат съществени изменения в очакване на

Американските борсови индекси не бележат съществени изменения в очакване на ...

... разкрити едва по-късно тази година. Цената на петрола продължи да се покачва, като сортът Брент поскъпва с 0,89% до 74,85 долара, докато фючърсите върху американския лек суров петрол повишават цената си с 0,53% до 72,50 долара малко след 17:30 часа българско време. * Информацията е актуална към 16:55 часа българско време


В Калифорния лятото наистина дойде - в района на Лос

В Калифорния лятото наистина дойде - в района на Лос ...

... бяха препълнени. Стотици потърсиха спасение от горещината в океанските води, предаде БНТ. Много от басейните в Калифорния отвориха врати през почивните дни за първи път от началото на COVID кризата. И там посетители не липсват. Според синоптиците горещата вълна в Калифорния ще се задържи поне до неделя.  По публикацията работи:


Устремът на компаниите към Wall Street не показва признаци на

Устремът на компаниите към Wall Street не показва признаци на ...

... на всички IPO-та. През 2020 г. компаниите за придобиване със специално предназначение са формирали по-малко от половината от общите приходи от IPO. Инвестиционните банкери смятат също, че бумът на капиталовите пазари привлича повече компании, които иначе биха останали частни за по-дълго, което прави IPO потокът още по-пълноводен в обозримо бъдеще.


Водещите индекси на Wall Street завършиха борсовата сесия във вторник

Водещите индекси на Wall Street завършиха борсовата сесия във вторник ...

... пункта. На стоковите пазари цената на петрола се увеличава значително, с близо 2% и за двата водещи сорта. Фючърсите върху международния бенчмарк Брент поскъпнаха с 1,8% до 74,17 долара за барел, а тези върху сорта WTI – с 1,9% до 72,26 пункта.Златото поевтиня с 0,3% до 1860,1 долара за тройунция.


Въпреки че положи много усилия, Доналд Тръмп напусна поста на

Въпреки че положи много усилия, Доналд Тръмп напусна поста на ...

... отново ще е президент, проучването също така установява, че повече от половината американци като цяло подкрепят двугодишната забрана на бившия лидер от Facebook, обявена миналата седмица, която, заедно със забраните от други сайтове в социалните медии като Twitter, ограничава способността му да стимулира до известна степен конспирациите.  По публикацията работи:


От идването на власт на администрацията на Байдън, американският министър

От идването на власт на администрацията на Байдън, американският министър ...

... 2017 г. вкара разпоредбата GILTI (Глобална нематериална печалба с нисък данък). Администрацията на Байдън иска да използва новия глобален минимален данък за повишаване на ставката GILTI и разширяване на данъчната основа чрез премахване на приспадането на GILTI за чуждестранни инвестиции в съоръжения и оборудване.1-->Още по темата: Още по темата

Европейският съюз (ЕС) и САЩ споделят целта до края на

Европейският съюз (ЕС) и САЩ споделят целта до края на ...

... видео, че срещата с Байдън е в името на просперитета, сигурността и стабилността на света. Байдън на свой ред отговаря, че има напрежение от неизвестността в отношенията, но подчертава, че ЕС и САЩ изповядват едни и същи ценности и преминават към различни отношения в сравнение с годините преди мандата му.


Водещите американски индекси се намират на червена територия в началото

Водещите американски индекси се намират на червена територия в началото ...

... сорта увеличението е от над процент, като при фючърсите върху сорта Брент то е от  1,1% до 73,64 долара за барел, а при тези върху американския лек суров петрол – 1,2% до 71,76 долара за барел.Златото обаче поевтинява с 0,3% до 1860,7 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 18 ч.


САЩ и Европейският съюз (ЕС) са разрешили 17-годишния спор за

САЩ и Европейският съюз (ЕС) са разрешили 17-годишния спор за ...

... по тайни отбранителни договори. ЕС и САЩ са се споразумели за набор от принципи, за да се избегне прекомерното субсидиране на конкурентните авиационни гиганти. Акциите на Boeing поскъпнаха с 0,6% в предварителната търговия във вторник сутринта, докато акциите на Airbus, котирани на борсата в Париж, се търгуваха с 0,5% ръст.


НАСА обяви, че третата пилотирана мисия до Международната космическа станция

НАСА обяви, че третата пилотирана мисия до Международната космическа станция ...

... се върнат на Земята на борда на „Dragon Endeavour“ в която са пътували до МКС на 23 април. Според НАСА, "следващата мисия за ротация на екипажа е планирана за не по-рано от средата на април 2022 г. и свързаните космически кораби и ракета-носител ще бъдат определени на по-късна дата".По публикацията работи:


Американската компания Honeywell International Inc. затваря два свои завода за

Американската компания Honeywell International Inc. затваря два свои завода за ...

... в своята автоматизирана и по-ефикасна фабрика в Чандлър, Финикс, допълни Кранц. Фабриките в Смитфийлд и Финикс произвеждаха маски предимно чрез ръчен труд и бяха едни от първите, които Honeywell отвори миналата година, за да отговори на разширеното търсене на средства за лична защита при първия пик на коронавируса в САЩ.


Президентът на САЩ Джо Байдън сериозно се обърка на пресконференцията

Президентът на САЩ Джо Байдън сериозно се обърка на пресконференцията ...

... което американският президент отговаря: "Много добре". Консерваторите, които отдавна поставят под съмнение психическото здраве на Байдън, казват, че клипът е "болезнен за гледане". За щастие, съпругата на Байдън - Джил, се намеси в ситуацията. Тя го изведе от кафенето, докато вечерящите там се забавляваха със случващото се.  По публикацията работи:


Един човек е убит и двама са ранени при стрелба

Един човек е убит и двама са ранени при стрелба ...

... извадил оръжие и стрелял по касиера, като последният е починал в болницата. Между охранителя в магазина, бивш сътрудник на органите на реда и заподозрения възникнала престрелка. Двамата са откарани в болница с наранявания. Според полицията, охранителя е в стабилно състояние. В ход е разследването на стрелбата и обвинение в убийство.По публикацията работи:


Експлозия в химически завод е станала в северен Илинойс, която

Експлозия в химически завод е станала в северен Илинойс, която ...

... че служителите на пожарната са разпоредили задължителна евакуация за района на юг от завода. На хората е казано да се евакуират от домове и фирми и да изчакат допълнителни инструкции. Няма незабавни съобщения за наранявания. Роктън се намира близо до границата на Уисконсин, на около 153 километра северозападно от Чикаго.По публикацията работи:


Американските индекси не успяха да намерят единна посока в първия

Американските индекси не успяха да намерят единна посока в първия ...

... Джером Пауъл ще говори пред медиите, след като централната банка направи официалното си изявление в сряда, а инвеститорите ще следят коментарите му за всякакви улики за това кога централната банка може да започне да прекратява агресивните си месечни покупки на активи, особено като се имат предвид скорошните данни за инфлацията.Никакво послание няма, а преповтаряне на пропагандни тези. Задавам си

Никакво послание няма, а преповтаряне на пропагандни тези. Задавам си ...

... на доверието, лидерите се познават много добре от миналото и са наясно с потенциала, който носи всеки от тях. "Фактите говорят, че задкулисието на базата на конкретните интереси си продължават. Не бих казал, че сигурността на Европа е нараснала с идването на Байдън на власт", подчерта проф. Захариев.По публикацията работи:


Илон Мъск, който е главен изпълнителен директор на производителя на

Илон Мъск, който е главен изпълнителен директор на производителя на ...

... само около 10% от собствеността, за да потвърди, че биткойнът може да бъде ликвидирана лесно, без да се движи пазарът", твърди Мъск. Американският производител на автомобили обяви в началото на февруари, че е инвестирал $ 1,5 милиарда от своите средства в биткойн и оттогава е продал част от тях.  По публикацията работи:


Novavax заяви, че ваксината ѝ срещу Covid-19 е над 90% ефективна,

Novavax заяви, че ваксината ѝ срещу Covid-19 е над 90% ефективна, ...

... суровини и оборудване, необходими за производството на нейната ваксина. И все пак през май Ерк заяви, че големите производствени препятствия са отстранени и всички звена на компанията вече могат да произвеждат ваксината срещу Covid-19 в търговски мащаб. Ерк твърди, че Novavax е започнала да подава документи към регулаторите в Индия.


Френският енергиен конгломерат EDF, част от чиято група е компания

Френският енергиен конгломерат EDF, част от чиято група е компания ...

... миналата седмица, докато наблюдава ситуацията. Администрацията на Байдън е обсъждала ситуацията с френското правителство и техните експерти от Министерството на енергетиката, съобщиха източници на CNN. САЩ също така са били в контакт с китайското правителство, според американски служители, въпреки че нивото на този контакт не е известно.  По публикацията работи:


S&P 500 отстъпва леко от рекордната си стойност в началото

S&P 500 отстъпва леко от рекордната си стойност в началото ...

... Investments, GameStop, които записаха нестабилна търговия. На стоковия пазар цената на петрола се повишава, като сортът Брент поскъпва с 0,98% до 73,38 долара за барел, докато фючърсите върху американския лек суров петрол повишават цената си с 0,87% до 71,53 долара за барел.*Информацията е актуална към 17:15 часа българско време  


Най-малко осем души са били хоспитализирани, след като участник в

Най-малко осем души са били хоспитализирани, след като участник в ...

... предаде ТАСС. Пръв за инцидента е съобщил телевизионният канал ABC, цитирайки шерифския офис в Ел Пасо. Според информацията състезателен автомобил "по неизвестни причини" се е блъснал в огражденията и е ранил част от публиката.  Състоянието на трима хоспитализирани се оценява като критично. Точният брой на пострадалите все още се уточнява.По публикацията работи:


Президентът на САЩ Джо Байдън и първата дама Джил Байдън

Президентът на САЩ Джо Байдън и първата дама Джил Байдън ...

... любезна, имахме страхотен разговор, много дълъг. Не мисля, че ще се обиди, но тя ми напомняше за моята майка, сподели президентът след визитата в Уиндзор, продължила около час, след което Байдън и съпругата му отпътуваха от летище Хийтроу с президентския самолет "Еър форс 1" за Брюксел. /БТА/  По публикацията работи:


Американският президент Джо Байдън заяви, че руският му колега Владимир

Американският президент Джо Байдън заяви, че руският му колега Владимир ...

... сигурността между двете държави, както и че той би обмислил екстрадирането на предполагаеми киберпрестъпници само ако и САЩ направят същото. Двамата лидери ще се срещнат идната седмица в Женева на фона на високо напрежение заради различни въпроси, като спазването на човешките права, киберсигурността, руското военно присъствие в Арктика и др.


Президентът на САЩ Джо Байдън и съпругата му Джил пристигнаха

Президентът на САЩ Джо Байдън и съпругата му Джил пристигнаха ...

... настроението на британската кралица. Тя разговаряше приятелски с гостите, включително с Байдън и съпругата му. По-рано телевизионният канал ITV News публикува видео за това как американският президент се е "изгубил" в ресторанта по време на срещата на върха на Г-7, очевидно след като е "загубил" съпругата си.  По публикацията работи: