Ритъм


Марсоходът Perseverance откри загадъчни камъни на дъното на кратера Jezero,

Марсоходът Perseverance откри загадъчни камъни на дъното на кратера Jezero, ...

... ще изпратят космически кораби на Марс, за да вземат запечатаните от марсохода скални проби и да ги върнат на Земята за задълбочен анализ. НАСА извлича кислород от Марс - пръв добив на ресурс от друга планета за използване от хора Преобразуването може да проправи пътя за човешки живот на Марс


"Азеркосмос" започва да предоставя нова услуга - спътниково интернет обслужване ...

... стратегическо развитие на компанията включват разширяване на покритието на пространството с което се оперира и на спектъра на спътниковите услуги. С тази цел, през 2018 година, "Азеркосмос" изстреля втория си телекомуникационен спътник Azerspace-2, като го изведе на геостационарна орбита 45о Източна дължина. Повече информация може да се получи на адрес: .


Двама руски космонавти и астронавт от НАСА стъпиха в степите

Двама руски космонавти и астронавт от НАСА стъпиха в степите ...

... на кацане показаха Рубинс да се усмихва, докато получава букет цветя от пенсионирания космонавт Юрий Маленченко, който посрещна екипа. "Страхотно е да бъдеш от тази страна на нещата", коментира американският астронавт. Тя ще се върне в централата на НАСА в Хюстън, докато руските й колеги ще се отправят към Москва.Blue Origin, частната космическа компания на основателя на

Blue Origin, частната космическа компания на основателя на "Амазон" Джеф ...

... експериментират с космически кораби за многократна употреба. Такива ракети и капсули могат да направят пътуването до космоса много по-евтино. Безос основа Blue Origin преди около 20 г. Компанията планира да използва ракетата New Shepard за изпращане на частни клиенти в космоса. Все още не е обявено кога ще се случи.


В Египет откриха най-големия древен град, погребан под пясъка в

В Египет откриха най-големия древен град, погребан под пясъка в ...

... райони. Източник: Аменхотеп III наследява империя, която се простира от Ефрат до Судан и умира около 1354 пр.Хр. Управлява близо 4 десетилетия. Откритията на археолозите не са докосвани от хиляди години, сякаш са оставени от древните египтяни вчера, подчертават археолозите. Източник: Мисията очаква да открие недокосвани гробници със съкровища. Източник:


Фермери и градинари заровиха 2000 чифта бяло бельо в Швейцария

Фермери и градинари заровиха 2000 чифта бяло бельо в Швейцария ...

... проучването също има за цел да акцентира върху заплахата от ерозия на почвата, прекалено използване на торове и др. Според Agroscope всяка година площ, която е два пъти и половина по-голяма от територията на Швейцария, е унищожавана по света по такъв начин, че не може да се използва за земеделие.НАСА увери, че Земята няма да бъде ударена от астероида

НАСА увери, че Земята няма да бъде ударена от астероида ...

... около Слънцето благодарение на радарни наблюдения по-рано този месец, когато астероидът е преминавал със 17 километра в час. Апофис ще премине на 32 000 километра от Земята на 13 април 2029 г. Това е една десета от дистанцията между Земята и Луната и по-близо до комуникационните сателити около планетата ни.


Дъжд помогна за откриването на малък идол във формата на

Дъжд помогна за откриването на малък идол във формата на ...

... половин век Бикът е намерен в близост до Храма на Зевс и Алтис, свещената горичка на Зевс или свещеният район в Олимпия, поясняват от министерството и допълват, че единият рог на идола е изникнал от земята след проливни дъждове. Според предварителната оценка идолът е от Геометричния период (1050-700 пр. Хр.).


Израелски археолози откриха повече от 20 фрагмента от стари ръкописи

Израелски археолози откриха повече от 20 фрагмента от стари ръкописи ...

... в пещери властите обявиха, че също са открили скелет на дете от 6000 г. и кош, който е описван като най-стария в света - на над 10 000 г. От 2017 г. израелските власти започнаха безпрецедентна операция по запазване на древни артефакти от пещери в Юдейската пустиня заради иманярство. Източник:


Китай успешно изстреля ново поколение ракета Long March 7A рано

Китай успешно изстреля ново поколение ракета Long March 7A рано ...

... ракетата Long March 7A през март 2020 г. завърши с провал. Тогава китайски представители заявиха, че инженери ще разследват причината за аварията, но не разкриха подробности. Китай очаква да изстрелва по 3-5 ракети Long March 7A всяка година преди 2025 г. През юли 2020 г. Във вторник бе съобщено, че


На 21 март на разстояние 2 млн. километра от Земята

На 21 март на разстояние 2 млн. километра от Земята ...

... Пробите от астероид изумиха учени в Япония Космическият материал е от астероида Рюгу Агенцията заяви, че повече от 95% от преминаващите в близост до Земята астероиди с размер като 2001 FO32 и по-големи са каталогизирани и нито един от тях няма шанс да удари планетата ни през следващите 100 г.Третият полет на футуристичния прототип на космическата компания SpaceX завърши

Третият полет на футуристичния прототип на космическата компания SpaceX завърши ...

... Starship 10 е кацнала цяла и че екипът е свършил чудесна работа. Мъск планира да използва ракетата за изпращане на хора на Луната и Марс. Последните два прототипа достигнаха на подобна височина и , но се разбиха при кацането си в Тексас. И трите теста продължиха 6 минути и половина.


Ракета

Ракета "Союз" е изстреляна от космодрума "Байконур" в Казахстан за ...

... повърхността на Земята и в Арктическия океан, допълват от агенцията. Изпращането на втория сателит Арктика-М е планирано за 2023 г. Икономическото експлоатиране на Арктика е една от ключовите цели на руския лидер Владимир Путин. В региона има огромни залежи от петрол и газ. САЩ, Канада и Норвегия също проявяват интерес.


Хора с екстремистки възгледи са по-малко способни да решават по-сложни

Хора с екстремистки възгледи са по-малко способни да решават по-сложни ...

... те не са добри в регулирането на емоциите си, което означава, че са импулсивни, което може да помогне да се обясни защо някои хора са склонни към упражняване на насилие върху невинни хора.  Участниците, които са склонни към догматизъм, имат проблем с обработването на доказателствата дори и на ниво на възприятие.


Изпълняващият длъжността администратор на НАСА Стив Юрчик заяви, че се

Изпълняващият длъжността администратор на НАСА Стив Юрчик заяви, че се ...

... приземим астронавти на Марс, каза той. Юрчик отбеляза, че те ще останат на Марс до края на живота си. По думите му сега планират малко над двугодишна мисия, но тези роботи трябва наистина да са надеждни. Curiosity кацна през 2012 г. и все още работи, 8 г. по-късно, отбеляза той.


Обръщането на магнитните полюси на Земята със спад на слънчевата

Обръщането на магнитните полюси на Земята със спад на слънчевата ...

... може да е засилила конкуренцията, което потенциално да е довело до края на неандерталците, смята Търни. Магнитното поле на Земята е отслабнало с около 9% през последните 170 г. и изследователите не изключват още едно изместване на магнитните полюси. Такава ситуация може да се окаже опустошителна, най-малко за електропреносните и сателитни мрежи.Високотехнологично проучване разкри нови улики около убийството на фараон, който

Високотехнологично проучване разкри нови улики около убийството на фараон, който ...

... Разкрива се още, че сканирането на костите показва, че фараонът е убит на възраст около 40 г. Изследователи от десетилетия се опитваха да установят причината за смъртта на фараона, чието тяло бе открито в края на XIX век. 5000-годишен египетски артефакт открит в кутия за пури Открит е в Шотландия


Френският моден дизайнер Пиер Карден, приветстван заради визионерските си творения,

Френският моден дизайнер Пиер Карден, приветстван заради визионерските си творения, ...

... потока на глобализацията". Но използваната и франчайзирана марка Cardin по-късно показа признаци на износване и през 2011 г. той пусна за продажба модния си етикет, въпреки че не успя да продаде. "Всички ние се гордеем с упоритата му амбиция и смелостта, която проявява през целия си живот", каза семейството му.


Изчезнал 5000-годишен египетски артефакт е открит в кутия за пури

Изчезнал 5000-годишен египетски артефакт е открит в кутия за пури ...

... че мястото му не е там. Дървото е от периода 3341-3094 г. пр. Хр., 500 години преди построяването на Голямата пирамида. Според историческите извори Хеопсовата пирамида е построена от фараона Хуфу между 2580 и 2560 г. пр. Хр. Смята се, че дървото е част от оригиналната конструкция на Хеопсовата пирамида.


Едва ли има човек, който не е чувал за Джеф

Едва ли има човек, който не е чувал за Джеф ...

... Травис Каланик. Обръщайки се към своите читатели, авторът на "Готови на всичко" препоръчва интересни практики и показва правилния път, по който хората биха могли да управляват вманиачаването (и да се преборят с неговите недостатъци), осъзнавайки ползите и съзидателната сила на този необикновено силен стремеж към създаване на нещо истински значимо.


Когато сърфистът Дъг Фалтър изгубил дъската си на Хавайските острови,

Когато сърфистът Дъг Фалтър изгубил дъската си на Хавайските острови, ...

... го продали на съседа на Бранзуела за няколко долара. Фалтър планира да посети малкия остров, за да прибере дъската си след премахването на ограниченията срещу коронавируса. В същото време Фалтър сподели кратки видеоклипове в YouTube с основни уроци по сърфиране за събиране на пари в помощ на училището на Бранзуела.Известният чешки режисьор Иржи Менцел е починал на 82-годишна възраст,

Известният чешки режисьор Иржи Менцел е починал на 82-годишна възраст, ...

... години на миналия век. Неговият филм от 1966 г. "Строго охранявани влакове" печели "Оскар" в категорията за чуждоезиков филм. През 1985 г. той е отново номиниран за "Оскар" за филма "Селце мое централно". През 2014 година Иржи Менцел беше удостоен с почетната степен DOCTOR HONORIS CAUSA на НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов".


Могат ли комарите да разпространяват коронавируса? Не, докато комарите могат

Могат ли комарите да разпространяват коронавируса? Не, докато комарите могат ...

... вътре в него, за да може комарът да го предаде на хората. Това не се случи, когато изследователите инжектираха три вида комари с вируса. "Болестта Х" - какво ни чака след коронавируса Предавани от животни, в последно време нови високорискови заболявания бележат своеобразен бум, а La Tribune търси отговорите "защо?".


Учени разплетоха мистериозния механизъм за способността на подмишницата да излъчва

Учени разплетоха мистериозния механизъм за способността на подмишницата да излъчва ...

... само най-активните микроби, които предизвикват неприятна миризма, докато в същото време оставят другата микробна общност в зоните на подмишниците незасегнати. Авторите са изследвали и генетичната връзка между десетките видове стафилококус. Анализът предполага, че само няколко са наследили ензима с неприятната миризма от древен микробен прародител от около 60 милиона години.


Музеят на Ван Гог в Амстердам се сдоби с писмо,

Музеят на Ван Гог в Амстердам се сдоби с писмо, ...

... мястото им в бъдещето", пояснява музеят. "Тогава техният артистичен диалог е непрестанен и понякога продължава в бордея, както и в това писмо", допълват от музея. Обтягането на отношенията между художниците завършва трагично - Ван Гог реже част от ухото си по време на психотичен епизод. Музеят ще изложи писмото по-късно тази година.


Зъби, кости, орнаменти и каменни сечива от пещерата Бачо Киро

Зъби, кости, орнаменти и каменни сечива от пещерата Бачо Киро ...

... откритията от пещерата Бачо Киро са публикувани в понеделник в списанията Nature и Nature Ecology & Evolution. Хомо сапиенс може да благодари на астероида, опустошил Земята преди 66 млн. години Само 700 000 г. след масовото изчезване на динозаври, телесната маса на бозайниците нараства 100 пъти - впечатляващ еволюционен скокМинистърът на културата Боил Банов не разбира защо казусът с

Министърът на културата Боил Банов не разбира защо казусът с ...

... къща. Визията на държавата е да спре отдаването й под наем. "Червената къща" няма да се отдава на публичен търг. Такъв риск не мога да поема", отсече Банов. Иначе по отношение на Червената къща има идеи и планове, но те не могат да се осъществят, докато собствеността не се уточни.


Астрономи съобщиха, че са открили черна дупка на нашия праг,

Астрономи съобщиха, че са открили черна дупка на нашия праг, ...

... Европейската южна обсерватория в Чили. Според учените теоретичните модели показват, че в галактиката Млечният път има между 100 милиона и 1 милиард черни дупки, което означава, че са открили само върха на айсберга. В контекста на откритието центърът на нашата галактика е на около 25 000 светлинни години от Земята.


Голям астероид прелита край Земята, съобщават Press Association и Си Ен Ен.

Голям астероид прелита край Земята, съобщават Press Association и Си Ен Ен. ...

... непосредствена заплаха за планетата. През 2079 г. астероидът 1998 OR2 ще премине покрай Земята 3,5 пъти по-близо в сравнение с тази година и поради тази причина учените ще продължат да следят движението му. Потенциално опасен астероид се приближава към Земята Той е с диаметър между 440 и 990 метра Източник:


Екипаж от трима души трябва да се върне от Международната

Екипаж от трима души трябва да се върне от Международната ...

... заети с невероятни занимания и задачи и не чувстваме изолацията", добави тя. МКС обикаля около орбитата на Земята от 1998 г. Участват пет партньора - САЩ, Русия, Япония, Канада и Европейската космическа агенция. Американски астронавт и двама руски космонавти полетяха със "Союз" към МКС След като са прекарали строга карантина


Звезди, галактики, планети, почти всичко, което съставлява нашето ежедневие, дължи

Звезди, галактики, планети, почти всичко, което съставлява нашето ежедневие, дължи ...

... тона течен аргон, на една миля под земята. Той ще се използва за откриване и измерване на нарушение на CP с висока точност. Резултатът от T2K "ни доближава стъпка до това да имаме модел, който обяснява как Вселената се е развила от началото до днес - доминираната от материя Вселена".


Американско-руски космически екипаж излетя към Международната космическа станция (МКС) след

Американско-руски космически екипаж излетя към Международната космическа станция (МКС) след ...

... защитят екипажа по време на тренировките и подготовката преди полета, след като епидемията от коронавируса обхвана света. Изказвайки се пред журналисти вчера във видеовръзка от Байконур, Касиди заяви, че екипът е бил в "много строга карантина" през последния месец и е в добро здраве. "Всички се чувстваме фантастично", каза той.


На редакционната поща на news.bg получихме имейл от наш сънародник,

На редакционната поща на news.bg получихме имейл от наш сънародник, ...

... много ефективни - поддържат диалога за реалността на епидемията и карантината и напомнят за социалната отговорност и мерките, с които всеки трябва да се съобразява. Източник: Докладвайте нелегалните събирания за игра на карти на родителите си, така както те някога докладваха нелегалните интернет кафета. И още лозунги вижте в галерията. 


Суша, каква суша, водопадът Виктория триумфално се завърна и отново

Суша, каква суша, водопадът Виктория триумфално се завърна и отново ...

... водопад Виктория, се е увеличил от 349 м3/сек в началото на януари 2020 г. до 3 890 м3 /сек, записани на 27 март 2020 г. Миналата година на същата дата дебитът е 800 м3/сек. Потокът вече е 45% над регистрирания дългосрочен среден приток от 2 522 м3/сек за тази станция."


За да убеди мнозинството да продължи да се съобразява с

За да убеди мнозинството да продължи да се съобразява с ...

... has nowhere to go and will burn out. Good news.— Professor Karol Sikora (@ProfKarolSikora) April 1, 2020 Светът не е готов за пандемии, за 36 часа могат да загинат 80 милиона души Експерти на СЗО и Световната банка: Този сценарий е напълно правдоподобен и усилията на правителствата са отчайващо недостатъчни


Стадо кози е превзело пуст градски център, ядейки живи плетове

Стадо кози е превзело пуст градски център, ядейки живи плетове ...

... малко посетители на върха (на Орм), така че те са слезли", каза тя. "Наоколо няма никой друг, така че вероятно са решили, че могат да дойдта и да превзвмат (празното пространство)." First time I've seen them in town. Is it a good omen? pic.twitter.com/90ynvHFcHc— kathrin thomas (@KathrinJThomas) March 30, 2020


Учените са направили крачка напред в способността си да дешифрират

Учените са направили крачка напред в способността си да дешифрират ...

... могло да бъде възможно декодирането на изречения, които никога не са срещани в тренировъчен набор. Когато компютърната система е обучена за мозъчна активност и реч на един човек, преди да се включи към друг доброволец, резултатите от декодирането се подобряват, което предполага, че може да се предава сред различни хора.


Коронавирусът заразява все повече хора по света и природозащитниците предупреждават,

Коронавирусът заразява все повече хора по света и природозащитниците предупреждават, ...

... за Вирунга, кенийският природозащитник Кенум. "Призовавам всички донори и правителства, които подкрепят тези национални паркове в Африка, да улеснят парковете, които трябва да се затворят, за да го направят и да оцелеят." Бракониерите биха могли да нанесат още повече щети на горилите, ако вярват, че усилията за борба с бракониерството намаляват.


Почина легендата на кънтри музиката Кени Роджърс, съобщава БГНЕС. Той

Почина легендата на кънтри музиката Кени Роджърс, съобщава БГНЕС. Той ...

... (1977), която заема първо място в класациите на 12 страни и печели на Роджърс награда "Грами". През 1980 г. той зпълнява баладата, написана от Лайнъл Ричи — "Лейди" (Lady), която става най-печелившата и популярна песен в неговата кариера и остава 6 седмици на първо място в класацията Billboard Hot 100.


На 29 април астероид с широчина между 1,7 километра и

На 29 април астероид с широчина между 1,7 километра и ...

... опасни бъдещи събития за планетата ни. Това не е най-големият астероид. Тази чест се пада на астероид 3122 Florence (1981 ET3), който премина покрай Земята на 1 септември 2017 г. Той ще премине отново на 2 септември 2057 г. Този астероид е с широчина между 4 километра и 8,5 километра.


Тим, величественият слон с огромни бивни от Амбосели почина на 50-годишна

Тим, величественият слон с огромни бивни от Амбосели почина на 50-годишна ...

... бавно движещ се защитник на мира в Амбосели. Той бе добре познат и обичан в цялата страна", допълва кенийската служба за дивата природа. Tim surprised everyone. He was a crop raider but he was a gentle, calm, intelligent being. His size was breathtaking, and he seemed to know it. #RipTim


Бурната повърхност на Слънцето е разкрита с безпрецедентни подробности при

Бурната повърхност на Слънцето е разкрита с безпрецедентни подробности при ...

... докато соларната сонда Parker на НАСА прави наблюдения от ръба на слънчевата атмосфера, а преди старта на съвместната мисия на Европейската космическа агенция и НАСА, следващата седмица. Изследвания на сондата "Паркър" показват, че хората все още не разбират Слънцето Отчетоха 15 до 25 пъти по-бърз слънчев вятър - фундаментални пропуски в моделите


Учените, анализиращи метеорит, са открили най-стария материал, за който се

Учените, анализиращи метеорит, са открили най-стария материал, за който се ...

... дали има високи и ниски стойности на броя на новите звезди във времето. "Благодарение на тези зърна, сега имаме директни доказателства за период на засилено образуване на звезди в нашата галактика преди седем милиарда години с проби от метеорити. Това е едно от основните открития на нашето проучване", коментира д-р Хек.


Първата степен на

Първата степен на "мегаракетата" на НАСА беше изнесена от фабрика ...

... за прекратяване, която се справила според очакванията Първата мисия с екипаж ще бъде Artemis-2, при която се предвижда да бъдат изпратени четирима астронавти. Мисия Artemis-3 предвижда изпращане на мъж и жена на Южния полюс на Луната през 2024 г. - първата мисия с астронавти до лунната повърхност от 1972 г.


Глад, срам и лишени от дом: бедността превзема най-богатата държава

Глад, срам и лишени от дом: бедността превзема най-богатата държава ...

... мечта бързо се превръща в американска илюзия. Това се дължи на факта, че сега в САЩ хората имат най-малко възможности да вдигнат своя социален статус в сравнение с всяка друга богата държава в света. С огромно благоденствие страната се отклонява от основния си ангажимент към правата на човека", допълва Oлстън.


Тринадесетте полярници от 28-та Българска антарктическа експедиция след едноседмично забавяне,

Тринадесетте полярници от 28-та Българска антарктическа експедиция след едноседмично забавяне, ...

... и Новогодишните празници. Веднага след това започват работа по научните проекти от Националната програма за полярни изследвания, по която този сезон ще се изпълняват десет проекта от областта на Науките за Земята и Биологичните науки. Български антарктици са блокирани в град в Чили От седмица те очакват самолет за Антарктика


Европейската космическа агенция - ESA отложи старта на тригодишна мисия

Европейската космическа агенция - ESA отложи старта на тригодишна мисия ...

... добави, че "ние не знаем нищо, освен че те са там". Веднъж поставен, телескопът ще се съсредоточи върху ярки звезди, за да определи размера на екзопланетите, докато преминават пред своята звезда. Съвместна мисия на NASA и ESA ще донесе проби от Марс на Земята Първото двупосочно марсианско пътешествие в историята…


Най-популярното музикално видео от 2010 г. досега е клипът към

Най-популярното музикално видео от 2010 г. досега е клипът към ...

... Again (ft. Charlie Puth), който от април 2015 г. е бил гледан повече от 4,3 млрд. пъти. В класацията също така влизат: Mark Ronson — Uptown Funk (ft. Bruno Mars) Psy — Gangnam Style Justin Bieber — Sorry Maroon 5 — Sugar Katy Perry — Roar OneRepublic — Counting Stars


Във Ванкувър, Канада, самолет с изцяло електрическо захранване извърши

Във Ванкувър, Канада, самолет с изцяло електрическо захранване извърши "първи ...

... батериите не. "Диапазонът на полета още не е такъв, какъвто бихме искали да бъде, но е достатъчно, за да започнем революция", коментира изпълнителният директор на magniX Рой Ганзарски. No smell of fumes. #HarbourAir electric flight prepares for flight with company founder at controls. pic.twitter.com/iDcn8r3DFh— Ian Bailey (@ianabailey) December 10, 2019


Слънчевата сонда на НАСА

Слънчевата сонда на НАСА "Паркър", пусната през 2018 г., пътува по-близо ...

... допълва той. Новите данни на "Паркър" оспорват дългогодишните предположения за Слънцето, което ще доведе до по-добри модели на слънчеви бури, които могат да засегнат Земята, както и еволюцията на звездите във вселената, а мисията едва започва. „Паркър“ се доближи на рекордно разстояние до Слънцето Сондата ще подобрява рекорда си многократно…


Учени откриха, че само след един ден в условия на

Учени откриха, че само след един ден в условия на ...

... е ефективна. Болната клетка живее и се разделя, а ракът се размножава. Целта е да се разработят лекарства, които стимулират или инхибират протеините - което ще изисква допълнителни изследвания в микрогравитация. Онколози: Билкови терапии за рак повече вредят, отколкото помагат Винаги дискутирайте с лекар, "има много недоказана информация, достъпна онлайн"


През последните седмици екожурналисти и активисти направиха редица апокалиптични прогнози

През последните седмици екожурналисти и активисти направиха редица апокалиптични прогнози ...

... и в същото време се опитвате да избавите хората от бедността и да ги направите по-устойчиви. Не трябва да бъдем принуждавани да избираме между справяне с бедността на хората и правене на нещо за климата", обяснява Емануел. За щастие има изобилие от осреднено пространство между климатичния апокалипсис и отрицанието на климата.


Десетилетия наред учените спекулират с произхода на електромагнитното излъчване от

Десетилетия наред учените спекулират с произхода на електромагнитното излъчване от ...

... с откритите с LIGO-Virgo сблъсъци на бинарни черни дупки през последните четири години, наистина насочва към ренесанс в нашето разбиране за астрофизиката на черните дупки", допълва Рйце. Деветата планета в Слънчевата система може и да е малка черна дупка Учени търсят рентгенови лъчи, гама-лъчи и други видове радиация излъчвани от обекта


Изследователите се опитват да определят дали куче на възраст 18

Изследователите се опитват да определят дали куче на възраст 18 ...

... what they can learn from examining the perfectly preserved body of a puppy believed to be more than 18,000 years old... #Dogor #TheWorld pic.twitter.com/qi37i6zy7n— ABC News (@abcnews) 28 ноември 2019 г. Източник: Гигантска глава на вълк от преди 32 000 г. открита в Арктика Главата е с дължина 41,5 сантиметра


Десетки страни отправят призиви за създаване на договор за запазване

Десетки страни отправят призиви за създаване на договор за запазване ...

... Например в Холандия, 80% от анкетираните искат правителство да подкрепи подобна забрана. Проучването, проведено през октомври, включва респонденти в Белгия, Финландия, Германия, Унгария, Италия, Ирландия, Норвегия, Холандия, Испания и Швейцария. Бивш инженер на Google: AI може случайно да започне война Производството на хиляди военни роботи с изкуствен интелект е опасно


Във фабриката си в Хоуторн, Калифорния,

Във фабриката си в Хоуторн, Калифорния, "Тесла" (Tesla) представи дългоочаквания си ...

... насочен към позитивните резултати от третото тримесечие и способността на Tesla да задържи тенденцията и през 2020 г.", коментира Дан Ивс от Wedbush. Изненадващо производителят на електромобили отчете печалба през последното тримесечие и посочи, че стратегическите му проекти, включително заводa в Китай и Model Y, се развиват по-бързо от очакваното.


30 години след падането на Берлинската стена филмът

30 години след падането на Берлинската стена филмът "Най-сладкото" (The ...

... дело на творческия тандем Мисирков/Богданов и продуцента Мартичка Божилова. Сред по-известните проекти на компанията са документалните "Георги и пеперудите", "Момчето, което стана цар", "Последните черноморски пирати", както и минисериала "Денят на бащата", игралния филм "Безкрайната градина" и поредицата "Explore Bulgaria". Гледайте целия филм The Sweetest Thing съвсем свободно на www.thesweetest.bg


Според нови изследвания, сме много по-близо до експлоатацията на неконвенционални

Според нови изследвания, сме много по-близо до експлоатацията на неконвенционални ...

... под 150 м, където няма кислород, бактериите, които виреят там за да окислят органиката използват кислорода, който е в сулфидните съединения и и по този начин се получават сулфиди, което също увеличава количеството на сероводорода". Ползата от осъществяването на мащабен проект за получаването на електроенергия от сероводорода е безспорна, коментира доц. Мартинов.


Южноафрикански предприемач е застрелян през септември, двама индийски селяни загинаха

Южноафрикански предприемач е застрелян през септември, двама индийски селяни загинаха ...

... повече управление, защото в момента изобщо не се управлява." В момента никой дори не знае точно колко пясък се добива от земята, нито къде, нито при какви условия. Голяма част от него е недокументирана. "Просто знаем, че колкото повече хора има, толкова повече нуждата пясък се увеличава", обяснява Бендиксен. Източник:


Новооткрити вкаменелости, изкопани с детайли в централната част на Колорадо,

Новооткрити вкаменелости, изкопани с детайли в централната част на Колорадо, ...

... преди 66 млн. години е второто най-голямо, което е отчетено - преди 252 милиона години екстремен вулканизъм проправя пътя на първите динозаври. "Масовите изчезвания, са бутонът за биологично рестартиране", коментира Лайсън. Източник: НАСА откри втори голям метеоритен кратер под леда на Гренландия Широк е повече от 36 км и е под 2 км лед


Израелски стартъп за хранителни технологии отглежда месо на Международната космическа станция,

Израелски стартъп за хранителни технологии отглежда месо на Международната космическа станция, ...

... Последните научни проучвания установяват, че огромните намаления на консумацията на месо са от съществено значение за намаляване на емисиите на парникови газове и избягване на опасните климатични промени. Повечето "месо" през 2040-а няма да идва от заклани животни Дали хората ще променят навиците си, преди да е станало твърде късно?


НАСА засече 21 марсотресения на червената планета, използвайки суперчувствително устройство на

НАСА засече 21 марсотресения на червената планета, използвайки суперчувствително устройство на ...

... пясък не осигурява необходимото триене за копаене, което кара "къртицата" безпомощно да подскача в дупката, вместо да се зарови по-дълбоко и да образува яма около себе си. НАСА приоритизира космическата сигурност и изследва безопасно Луната и Марс Токио и Вашингтон разширяват своя съюз на фона на нарастваща активност на Китай


В продължение на почти 5 години все повече учени определят

В продължение на почти 5 години все повече учени определят ...

... улики могат да показват краищата на черна дупка, те биха могли да разберат дали Деветата планета е била черна дупка през цялото време. Откриха нова планета розово джудже - най-далечният обект в Слънчевата система Планетата е с диаметър до 600 км и до 130 пъти разстоянието от Слънцето до Земята


Със закъснение от 45 минути най-известният влак в света -

Със закъснение от 45 минути най-известният влак в света - ...

... средно 8 000 евро за пътуването от Париж до Истанбул. Най - известният влак в света е почивал 50-минути в Русе и е продължил след това към Варна. За 22-ри път композицията спря на жп гарата в Русе. "Ориент експрес" изминава маршрута Париж - Истанбул и обратно само веднъж годишно.


Учените, работещи по дръзка мисия в океанския свят на Европа,

Учените, работещи по дръзка мисия в океанския свят на Европа, ...

... съответствие с мисията Касини-Хюйгенс. Все пак бъдещето на последваща мисия, която да се приземи на Европа, е несигурна. Предложенията за федерален бюджет за 2018 и 2019 г. не включват финансиране на мисия. 700 000 години Юпитер се приближава към Слънцето Доказателство за миграцията са троянските астероиди уловени от гравитацията му


Това лято, птиците и туристите по морето сякаш са се

Това лято, птиците и туристите по морето сякаш са се ...

... са само част от дейностите в езерото през следващите 5 години, които ще доведат до по-доброто управление на крайбрежната лагуна. Това ще се случи благодарение на LIFE проекта "Лагуната на живота", изпълняван от Българска фондация Биоразнообразие, Черноморски солници АД, БДЗП и "Заедно 2011". Източник: Българско дружество за защита на птиците


Да сбъдваш мечти може и да не е лесно, но

Да сбъдваш мечти може и да не е лесно, но ...

... Терористите нямат скрупули. Ако искаш да запазиш живота си и този на близките ти, ще прекратиш работата си във вестника. Редакцията няма да успее да те защити. Нямаш друг избор." Подателят беше анонимен, но в края на листа беше написано - Орден на скорпионите. Мъглата пред очите ѝ се сгъсти.


Супербактерии, резистентни на антибиотици, се разпространяват в болници, показва общоевропейско

Супербактерии, резистентни на антибиотици, се разпространяват в болници, показва общоевропейско ...

... и текущото геномно наблюдение на антибиотично устойчиви бактерии, за да се гарантира, че откриваме нови резистентни щамове рано и действаме за борба с разпространението на антибиотичната резистентност." 20% от австралийските чайки пренасят устойчиви на антибиотици супербактерии Учени се опасяват, че могат да се разпространят сред хора, добитък и домашни любимци


Млечният път, дом на нашето слънце и милиарди други звезди, поглъща

Млечният път, дом на нашето слънце и милиарди други звезди, поглъща ...

... се сливали преди, те не могат да бъдат създадени от силите, които се усещат по време на сливането", обяснява Тимо Прости учен от проекта във връзка с взаимодействието на галактиките и техните орбити в местната галактическа група.  Млечният път пред сблъсък с Андромеда Нашата галактика се оказа два пъти по-тежка отколкото се смяташе


Японска космическа сонда успешно кацна на далечен астероид, където се

Японска космическа сонда успешно кацна на далечен астероид, където се ...

... landed successfully on Thursday on the distant #Ryugu asteroid for a final touchdown, hoping to collect samples that could shed light on the evolution of the solar system. #JAXA pic.twitter.com/gH5KUGW7EW— AFP news agency (@AFP) July 11, 2019 Япония успешно се приземи на астероида Рюгу Сондата ще изстреля куршум на астероида