Пътуване


Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. ...

... снеговалежи. Апелираме водачите с изключително голямо внимание да извършват пътуванията си и да имат всички необходими технически средства за преминаване при зимни условия". Проходът Троян-Кърнаре е затворен за движение на всички моторни превозни средства, съобщиха от Областното пътно управление в Ловеч. Причината е обилен снеговалеж, силен вятър и намалена видимост. 


Неапол си има пица, Рим си има качо е пепе,

Неапол си има пица, Рим си има качо е пепе, ...

... си мислели: "Това прилича на един...“. Бъдете спокойни, не сте единствените. Десертът наистина изглежда необичайно и за това си има сериозна причина, датираща от векове назад. Легендата разказва, че той е създаден в харем, за да подсили мъжествеността на господаря.  Парадоксално, последните истински пазители на това уникално ястие са... монахини.


Авиокомпания пусна в продажба нова серия куфари. За изработването им

Авиокомпания пусна в продажба нова серия куфари. За изработването им ...

... им са използвани уникални части. Хората, които ще си купят този необикновен продукт, ще се сдобият със стилен куфар, но също така ще станат собственици на част от авиационната история.  Въпреки красивата си визия и добра изработка, със сигурност няма да влезете в сайта на производителя и да си го поръчате.Непознатият Далечен Север едновременно привлича и отблъсква. Някои хора се

Непознатият Далечен Север едновременно привлича и отблъсква. Някои хора се ...

... се влюбват в него толкова силно, че остават да живеят там. Други пък бягат с всички сили и никога повече не искат да се завръщат в това замръзнало царство. Градовете, които живеят при почти постоянни минусови температри, без съмнение предизвикват интерес. Любопитно е да се види как оцеляват хората там.


Чувствам се като в звукозаписно студио! Това развълнувано извикал прочут

Чувствам се като в звукозаписно студио! Това развълнувано извикал прочут ...

... посети едно от мистичните места в Източните Родопи - Глухите камъни, и да изпее една ария.Това е единственото място, на което няма ехо. Тракийското светилище е обект на проучвания повече от 40 години, но продължава да крие голяма част от своите тайни. Една от тях е - къде отива звукът?


Все по-големият брой случаи на COVID-19 възпрепятстват пътуването до повечето

Все по-големият брой случаи на COVID-19 възпрепятстват пътуването до повечето ...

... интерес.Има много начини да избягате от тълпите и да се радвате на социално дистанцирана почивка.Разходете се по дивите пътеки на ЯпонияТъй като страната все още е до голяма степен забранена за международни посетители, сега е подходящо време за местните туристи в Япония да видят собствената си държава без обичайните тълпи.Република Сейшели официално стана първата държава, която приветства ваксинирани пътници от

Република Сейшели официално стана първата държава, която приветства ваксинирани пътници от ...

... но има все още има много без отговор.Проучвания обаче показват, че някои Covid ваксини са ефективни за предотвратяване на тежко заболяване от Covid, но не е известно дали предотвратяват предаването на коронавируса. Това означава, че ваксинираните пътници може и да не се разболеят със симптоми, но могат да заразят други.


Някога могъщата монголска империя, създадена от Чингис хан, ужасявала много

Някога могъщата монголска империя, създадена от Чингис хан, ужасявала много ...

... хан, ужасявала много племена и народи. Монголско-татарското надмощия е продължило векове... Но какво е сега? Сега можете лесно да вземете билети и да летите до Монголия или да дойдете в тази страна с кола, както направихме, когато отидохме на двуседмично пътуване из цялата страна с две коли Toyota, пишат руски пътешественици.


Между Барън Тауър и Болтън Аби в Йоркшир, Англия, се

Между Барън Тауър и Болтън Аби в Йоркшир, Англия, се ...

... на природата и разходките. Наоколо е тихо и спокойно и по нищо не личи каква огромна опасност дебне там. Красивата външност на мястото не предполага каква опасност крие то. Смята се, че няма нито нито един човек, който да е паднал в Стрида и да е излязъл жив от там, .


Когато става въпрос за Обединените арабски емирства, обикновено всички мислят

Когато става въпрос за Обединените арабски емирства, обикновено всички мислят ...

... Абу Даби. И почти сигурно почти никой не знае нищо за Аджман! Това всъщност е съвсем логично. Дубай е най-успешният, Абу Даби е столицата, макар и много конвенционална. А Аджман е най-малкият и незабележим емират. Но тази статия ще се фокусира върху него, защото той има с какво да ви изненада!


След края на пандемията много хора несъмнено ще се втурнат

След края на пандемията много хора несъмнено ще се втурнат ...

... ни отвежда в градовете, които ще отключат сетивата ви със своите ястия и места за хранене.Лондон - Можете да опознаете английската кулинарна култура, като разгледате оживения пазар "Боро", намиращ се в южния край на Лондонския мост. На този пазар се продават прясно уловени морски дарове и отбрани продукти като занаятчийски сирена и печени изделия.Здравейте всички! Казвам се Вера. Аз съм гид-преводач от японски

Здравейте всички! Казвам се Вера. Аз съм гид-преводач от японски ...

... В този канал ще намерите интересни истории за Япония и японския народ, пише руска блогърка.Много пъти съм отсядала в японския домове. Живяласъм цял месец при японско семейство, нощувала съм с  приятели и познати. Независимо къде живеех, трябваше да следвам едни и същи правила на етикет. Ще обясня с конкретен пример.


Приказното малко градче Етрополе има над 2500-годишна история. Възниква през

Приказното малко градче Етрополе има над 2500-годишна история. Възниква през ...

... близост до два важни старопланински прохода. През котловината преминават войските на Филип II Македонски през 339 г. пр.н.е., на Александър Велики през 335 г. пр.н.е., келтските племена и римските легиони.Селището е разположено на северния склон на Стара планина, в красивата котловина на река Малки Искър, в подножието на връх Баба. 


Всяка част на света има какво да предложи, включително тази

Всяка част на света има какво да предложи, включително тази ...

... северна страна.Норвегия е страна, която е твърде богата на петрол. Ето защо има трилион щатски долари държавен фонд, създаден от продажбата на петрол, който се използва за повишаване на благосъстоянието на гражданите на тази страна. Интересно е, че за една година се изразходват не повече от 3% от тази сума.


Италия е една от най-популярните ваканционни дестинации в света, и

Италия е една от най-популярните ваканционни дестинации в света, и ...

... от скалите да попречи на разходката ви по елегантните и стръмни завои, които образуват Виа Круп, това не отменя гледката от върха. Тя е изключително впечатляваща и оставя своите посетители в захлас. Насочете се към Градините на Август и се насладете на най-доброто от Капри, което е пред очите ви.


Ѕаgа Сruіѕеѕ, пoдpaздeлeниe нa Ѕаgа Grоuр – ĸpyизнa линия cъc

Ѕаgа Сruіѕеѕ, пoдpaздeлeниe нa Ѕаgа Grоuр – ĸpyизнa линия cъc ...

... ĸaĸтo и дa ce тecтвaт зa СОVІD-19. Ocвeн тoвa ĸaпaцитeтът нa ĸopaбитe щe бъдe oгpaничeн дo мaĸcимyм 800 дyши.B мoмeнтa в Eвpoпeйcĸия cъюз тeĸaт пpeгoвopи зa въвeждaнeтo нa вaĸcинaциoнeн пacпopт. Ocвeн тoвa мнoгo oт aвиoĸoмпaниитe и дpyги ĸoмпaнии, зaeти в ceĸтop „Typизъм“ oбcъждaт дaли дa зaдължaт тypиcтитe дa бъдaт вaĸcиниpaни.Изоставено селище на гръцки остров привлича хиляди туристи всяка година.

Изоставено селище на гръцки остров привлича хиляди туристи всяка година. ...

... Изоставено селище на гръцки остров привлича хиляди туристи всяка година. Те не се притесняват от факта, че то се намира на ръба на стръмна скала. Странната и интересна история на селището започва преди векове. Тя, обаче, завършва по брутален и кървав начин.


Където и да отидем, с удоволствие посещаваме пазарите - те

Където и да отидем, с удоволствие посещаваме пазарите - те ...

... в Ла Пас. Тук ще намерите различни неща, необходими за изгонване на зли духове, амулети и съставки за лечебни отвари, така че не е изненадващо, че това е любимо място на различни шамани и астролози. Тук ще ви посрещнат причудливи неща като изсушени животински фетуси, трупове на жаби, астероидни скали...


Улица във Великобритания се счита за най-късата, защото е с

Улица във Великобритания се счита за най-късата, защото е с ...

... Великобритания се счита за най-късата, защото е с невероятно малка дължина. Тя има само един номер, на който има една сграда, която си е там откакто улицата е обявена за такава.  Въпреки че съществува повече от век, тя е вписана в „Книгата на рекордите Гинес“ едва през 2006 г.  


Почивката тази година е нещо, за което всички мечтаят, въпреки

Почивката тази година е нещо, за което всички мечтаят, въпреки ...

... пътуванията все пак да бъдат възможни, това вече ще е едно съвсем различно изживяване. Програмите за ваксиниране дават надежда на туристическия бранш, че някои от забраните, които действат в момента ще отпаднат. Но докато пандемията все още оказва влияние върху пътуванията, авиокомпаниите и хотелите ще налагат нови мерки за постоянно.


Кипър отваря граници и летища за туристи от всички страни

Кипър отваря граници и летища за туристи от всички страни ...

... се нуждаят от тест за COVID-19 при пристигане. Гостите, които летят от оранжевите страни, ще трябва да предоставят отрицателен резултат от теста, преди да се качат на самолета. А пътниците от „червената“ зона, където е и  Русия, ще трябва да бъдат тествани както преди заминаването, така и вече в Кипър.Мистерии и консипрации витаят около световноизвестна структура, наречена Кораловия замък.

Мистерии и консипрации витаят около световноизвестна структура, наречена Кораловия замък. ...

... „Ще видите инженерно чудо, сравнявано със Стоунхендж и Голямата пирамида в Египет“, гласи информационната табела на място. Много източници твърдят, че замъкт, първоначално наричан „Рок Гейт Парк“, е удивлявал учени, инженери и академици още от откриването си през 1923 г. Колкото мястото е удивително, толкова невероятна е и неговата история.


Повечето от нас не са се качвали в самолет от

Повечето от нас не са се качвали в самолет от ...

... тези подробности от последния си полет. Знаехте ли за тайната дръжка под багажното отделение? Или за дупката в прозореца, която може да спаси живота ви? Самолетите са прецизно проектирани, за да се осигури безопасността и комфорта на пътниците. Много е вероятно да не сте забелязали много от детайлите в тях.


Литва, като всяка друга държава по света, си има някои

Литва, като всяка друга държава по света, си има някои ...

... Литва, като всяка друга държава по света, си има някои чувствителнни теми, които е по-добре да не се засягат по време на неангажиращи разговори с непознати. Важно е да познавате културния етикет на страната, която ще посещавате. За начало вижте


Дяволският мост се намира в живописен пролом, на около 10

Дяволският мост се намира в живописен пролом, на около 10 ...

... когато наближили моста, спрели от ужас – във водата, точно в средата, под централния свод на моста, видели дяволско отражение. Те избягали изплашени, а девойката спасила живота си. И до ден днешен при слънчево време отражението на дявола може да се види във водата, а мостът носи името си "Дяволски".


Използването на възобновяема енергия и хидроенергия допринася за по-чисти градове

Използването на възобновяема енергия и хидроенергия допринася за по-чисти градове ...

... енергия и хидроенергия допринася за по-чисти градове и за разлика от много градове в Северна Америка, Ванкувър е променил своя градски начин на живот.Тези пет града са големи и важни в своите страни. Всички те имат различна архитектура, модерни сгради, но всичко, което имат, се прави в комбинация с природата.В тази страна ще можете да намерите много неща, които

В тази страна ще можете да намерите много неща, които ...

... да намерите много неща, които са необичайни за останалия свят.Ето няколко интересни факти и неща, които можете да намерите в Австралия:1. За да разберете колко голяма е Австралия, представете си това.В Австралия има само едно ранчо, което е по-голямо от цял ​​Израел и се счита за най-голямото ранчо в света.


Отидох в Китай за дълго време, за 4 месеца, за

Отидох в Китай за дълго време, за 4 месеца, за ...

... настаняването в хотела не беше в моите възможности. Домакинът веднага каза, че ще ми бъде предоставена услуга „малък апартамент от две стаи“, пише руска блогърка.След това попитах за някои домакински неща, те ми казаха, че в апартамента има всичко необходимо за живота. Само нямаше сешоар, носех го със себе си.


Някои хора се стремят да живеят по такъв начин, че

Някои хора се стремят да живеят по такъв начин, че ...

... от стълбове, пробити в камъка. Той се намира в провинция Шан Джи и е построен от сам монах между 386 и 534 г. сл. н. е. В храма има 40 стаи и всички те са свързани помежду си, така че оформлението е изключително объркващо и лесно можете да се изгубите.


Има много причини, поради които трябва да посетите мексиканския полуостров

Има много причини, поради които трябва да посетите мексиканския полуостров ...

... Има много причини, поради които трябва да посетите мексиканския полуостров Юкатан, особено ако сте хедонист, който мечтае за топли тропически региони и безкрайни пясъчни плажове под палмите, с коктейл в ръка.И сега има и друга причина: живописното езеро Ек Кил в едноименния археологически парк в центъра на Юкатан.


Дубай е страната на суперлативите, на най-високата сграда в света

Дубай е страната на суперлативите, на най-високата сграда в света ...

... сграда в света и на Burj Al Arab - единствения седемзвезден хотел на планетата.А един нов проект е на път да превърне емирството в още по-привлекателна територия за туристите, според Lonely Planet.Плаващият курорт Sea Palace се изгражда от корабостроителната компания Seagate и ще се носи във водите край Dubai Marina.


Намира се в провинция Малага и се смята за един

Намира се в провинция Малага и се смята за един ...

... се смята за един от най-старите градове в света.За първи път Ронда е обитавана от келтите, които през шести век пр. н. е. я наричат ​​Арунда. По-късно нови заселници се заселват близо до него и създават селището Ацинипо, известно на местно ниво като Понда ла Виея, Арунда или Стара Ронда.


"През 1928 жените в България са имали едно единствено задължение

"През 1928 жените в България са имали едно единствено задължение ...

... само напуска  малкото градче Карлово, в което е родено, но не за да иде до близката  Соколица. Анка Василева Ламбрева се превръща в първата българка  околосветски пътешественик, първата, летяла с аероплан над Ламанша, и  първата, която показва на всички останали момичета по света, че душата е  най-красива единствено в полет.


Проучване, проведено от международен сайт за запознанста, класира кои нации

Проучване, проведено от международен сайт за запознанста, класира кои нации ...

... е проведено преди време, то все още държи влага на една страна с висок стандарт, чийто мъже са обявени за най-лошите любовници. Жените там са със съсвем малко по-високи оценки от анкетираните международни пътешественици. Резултатът е още по-травмиращ, тъй като мъжете в съседна държава са обявени за най-добрите любовници.  


След като през последните дни зимата се разгърна в пълната

След като през последните дни зимата се разгърна в пълната ...

... жители на столицата търсят спасение в планината.Това обаче доведе до невероятни задръствания през последните уикенди по пътя към Алеко и Златните мостове, а доста голяма част от хората изобщо не успяваха да стигнат до крайната точка, на която бяха запланували да извадят шейните и да оставят децата да се забавляват.


Ако се чудите дали следващата ви почивка да е в

Ако се чудите дали следващата ви почивка да е в ...

... която сервират в самолетите. От начина, по който се съхраняват течностите до това колко дълго ястията се съхраняват преди да ги изядете, малките детайли са достатъчни, за да ви откажат да се храните във въздуха завинаги. Дори и световноизвестният шеф Гордън Рамзи не иска да се докосва до тези неща.


Ако искате да дадете сериозен тласък на профила си в

Ако искате да дадете сериозен тласък на профила си в ...

... след анализ на хаштагове в Instagram, касаещи дестинации по целия свят, и събрано мнение от 600 000 души, следващи профилите за храна и пътувания на компанията в социалната мрежа.На второ място е зашеметяващият архипелаг Филипини, а френската столица Париж е трета. В челната петица влизат още Ню Йорк и Истанбул.


Русия и Аляска са отделени от Беринговия проток, който се

Русия и Аляска са отделени от Беринговия проток, който се ...

... Ето колко близко всъщност са двете държави. Фактът, че американците могат да наблюдават Русия от домовете си беше раздухан през 2008 година. Ефектът е медийния шум доведе до това, че започна повече да се говори за уникалните места, където наистина хората могат да видят Русия от вратите на къщите си.


Да работиш на суперяхта звучи като нещо много престижно, но

Да работиш на суперяхта звучи като нещо много престижно, но ...

... за да започнат работа, която обикновено включва чистене и сервиране на храна според желанието на собственика и гостите. Докато някои собственици са много взискателни, други не чак толкова. Всичко зависи от човека. Някои работници изтъкват, че собствениците и гостите се държат много повече като нормални хора, отколкото човек би очаквал.


В най-студените за нашите географски ширини дни от годината често

В най-студените за нашите географски ширини дни от годината често ...

... милиони хора са се приспособили към този начин на живот и не им прави особено впечатление. Когато се замислим за най-студените столици в света, си представяме места близки до Северния полюс, Скандинавия или Канада. Всъщност тази представа ще бъде веднага разрушена, когато видите къде се намират двата града начело на


Да бъдеш на върха на планетата, да прекосиш Северния ледовит

Да бъдеш на върха на планетата, да прекосиш Северния ледовит ...

... ще ви отведат до скалисти брегове, обитавани от птичи колонии. А на архипелага Земята на Франц Йосиф, по-голямата част от който все още е малко проучена, ще видите местата на арктическите експедиции. Ако искате, потопете се в Северния ледовит океан или се издигнете над него с балон с горещ въздух.


В Гърция разкриха как ще приемат туристи през 2021 г.

В Гърция разкриха как ще приемат туристи през 2021 г. ...

... гръцкото правителство не засегнаха министъра на туризма: Харис Теохарис, който заема този пост от юли 2019 г. и запази министерското си портфолио. В началото на януари г-н Теохарис се появи в местните медии с няколко програмни интервюта, в които обобщи резултатите от сезон 2020 и сподели прогнози за сезон 2021.


Руснак, който почивал в луксозен хотел в Египет, сподели какви

Руснак, който почивал в луксозен хотел в Египет, сподели какви ...

... така се оплака от обслужването на хотела. Туристът сподели впечатленията си в своя блог.Пътешественикът пише, че животът в ол инклузив формат е много по-скъп от плащането на всички услуги поотделно. Руснакът посочи като пример храната в хотела и я нарече „отвратителна каша“, добавяйки, че „закуските на гарите са много по-добри“.


Хората понякога жадуваме да научим непознатото, защото не напразно казват,

Хората понякога жадуваме да научим непознатото, защото не напразно казват, ...

... научим непознатото, защото не напразно казват, че забраненият плод е сладък. И, изглежда, просто трябва да платите достатъчна сума и ще имате достъп до всяка стая, до всяко място на Земята.Въпреки това, дори на най-богатите хора в света е отказан достъп до някои, може да се каже, забележителности на планетата.


Всеки е ставал свидетел на различни истории и легенди, разказвани

Всеки е ставал свидетел на различни истории и легенди, разказвани ...

... им се изправил самият дявол. Конниците, изплашени до смърт, хукнали в обратната посока, а момата била спасена. Според друга легенда, преди много години сватбари от друго близко село потеглили към Шишенци. По пътя обаче били избити от татарите. На това място останали само гласовете им, които бродят и до днес…


Токио оглавява списъка с най-добрите градове за живеене в света,

Токио оглавява списъка с най-добрите градове за живеене в света, ...

... Токио оглавява списъка с най-добрите градове за живеене в света, съдейки по мнението на списание "Global Finance".Японската столица „гордо застана“ пред Лондон, Сингапур и Ню Йорк и завърши на първо място в списъка въз основа на фактори, използвани за определяне на градовете с най-високо качество на живот.


Между 2060 и 2200 метра над морското равнище в планината

Между 2060 и 2200 метра над морското равнище в планината ...

... Между 2060 и 2200 метра над морското равнище в планината Шара в Грузия, в района на Сванети, е най-високото населено място в Европа.Ушгули всъщност е общност от четири по-малки села - Жибиани, Чвибиани, Чажаши и Муркмели и в тях живеят около 70 семейства или около 200 жители.


Съдбата на град, който след 100 години вече няма да

Съдбата на град, който след 100 години вече няма да ...

... столица потъва. Причината за това е прекомерното изпомпване на вода и ако нещата продължат с тези темпове, до 2050 г. голяма част от града ще бъде под вода. Въпреки това индонезийското правителство е одобрило план за преместване на столицата от сегашното й местоположение, но въпросът е как да стане това.


Популярната нова туристическа атракция "Vessel" в Ню Йорк беше затворена

Популярната нова туристическа атракция "Vessel" в Ню Йорк беше затворена ...

... за по-малко от година, докато собственикът й се опитва да предотврати нов скок от спиралната конструкция.Компаниите, които стоят зад комплекса в западната част на Манхатън, работят с психиатри и експерти за предотвратяване на самоубийства, за да разберат как да се предотвратят ужасяващи смъртни случаи на това публично място, каза говорител.


Британското посолство ни уведоми, че изискването за представяне на отрицателен

Британското посолство ни уведоми, че изискването за представяне на отрицателен ...

... тест преди пътуване до Англия и Шотландия, като информация за тях може да бъде намерена на следните сайтове: , .При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Лондон на тел.: +44 20 7581 3144; +44 20 7584 9400, +44 20 75893763.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


В Сърбия бе открит най-дългият панорамен лифт в света -

В Сърбия бе открит най-дългият панорамен лифт в света - ...

... връх Торник на 1496 м надморска височина.Строителството на кабинковия лифт е започнало през 2016 г. и е струвало 13 милиона евро. Пътуването в едната посока продължава 25 минути, а 55-те кабинки могат да превозват 600 пътници на час. Максималният капацитет на лифта е 90 кабинки и 1000 пътници на час.


Корсика, намираща се в Средиземно море, е удивителен остров с

Корсика, намираща се в Средиземно море, е удивителен остров с ...

... със своите мистериозни изправени камъни, а наоколо има останки от няколко различни епохи. Твърде малко се знае за менхирите във Филитоза. Кои са хората, които са ги създали, все още е мистерия. Не е ясно и тяхното предназначение. Това, обаче, не пречи те да са се превърнали в популярна туристическа атракция. 


Пътничка не беше допусната да се качи в самолета за

Пътничка не беше допусната да се качи в самолета за ...

... публикува снимки на аутфита си за полета. Тя, обаче, била спряна и „публично засрамена“ от жена от екипажа. „Тя ми каза пред всички, че пилотът не ме пуска на борда на самолета заради дрехите, които нося. Бях толкова шокирана и объркана, защото дрехите ми не бяха разголени", споделя младата пътничка.


По-голямата част от света, включително и САЩ, гледа на Канада

По-голямата част от света, включително и САЩ, гледа на Канада ...

... По-голямата част от света, включително и САЩ, гледа на Канада като на по-слабия и по-учтивия северноамерикански братовчед. Канадците сякаш отдавна са свикнали да свирят втора цигулка. Това, обаче, не означава, че от време на време не се изплъзват и не печелят някои значителни победи над съседите си янки.


Туристите споделят своите най-големи неприятности, които са имали в хотели

Туристите споделят своите най-големи неприятности, които са имали в хотели ...

... своите най-големи неприятности, които са имали в хотели или при настаняване в апартаменти под наем. Те съветват внимателно да бъде проучено мястото, преди да се премине към резервация, за да не останат хората разочаровани. "Обещаха ми апартамент с изглед към морето. Е, виждаме морето, но мога да го отрека..."  


След година на локдауни и самоизолация много хора започнаха да

След година на локдауни и самоизолация много хора започнаха да ...

... на кои места имате най-голям шанс да водите „щастлив и здравословен начин на живот“. Критериите, измервани от експертите, включват часове слънце през годината, цена на бутилка вода, национално ниво на затлъстяване, продължителност на живота, ниво на замърсяване и др. На основата на тези фактори един град печели убедително първото място.


Секс на борда на „Боинг“, човек, починал в самолета и

Секс на борда на „Боинг“, човек, починал в самолета и ...

... си мислят, че единственото занимание на салонния персонал е да предлага кафе и да размахва ръце за инструктаж по безопасност, реалността е доста по-различна. В  и  на няколко хиляди метра височина. Вижте пикатните признания и реални разкрития на стюардеси за нещата, които са им се случвали докато упражнявали професията си - 


Малко градче, намиращо се доста далеч от района, който познаваме

Малко градче, намиращо се доста далеч от района, който познаваме ...

... твърди. Там е издигнат паметник, отбелязващ това твърдение. В допълнение към посещението на паметника може да отидете до близката поща и да си закупите сертификат, с който да докажете, че сте били в сърцето на Европа. Всъщност определянето на географския център на Европа е доста сложна задача. "Титлата" се оспорва ожесточено. 


Проходът „Петрохан” остава затворен заради опасно надвиснали и паднали дървета.

Проходът „Петрохан” остава затворен заради опасно надвиснали и паднали дървета. ...

... много лошо. Дърветата непрекъснато падат”, каза Теодор Иванов от АПИ. „По принцип пътят се поддържа, почиства и опесъчава. Трябва да се затопли времето, да станат положителни температурите, за да може това обледеняването по дърветата да падне”, каза инж. Мария Страхилова и.д. директор на ОПУ-Монтана.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ! Източник: Нова телевизия


Ако по-рано избирахме места в самолета само възоснова на собствения

Ако по-рано избирахме места в самолета само възоснова на собствения ...

... като се фокусираха върху това кои места заемат. Експерти анализираха данни от пътници от 10 трансконтинентални полета. Както се оказа, вероятността да се разболеете от грип или коронавирус от болен съпътстващ пътник е 80%, ако сте на един ред или седите срещу пътеката. В други случаи вероятността от инфекция е 3%


Собствениците на един от хотелите в Обединеното кралство Анди и

Собствениците на един от хотелите в Обединеното кралство Анди и ...

... не винаги може да се има доверие на снимките на местата за настаняване, тъй като се избират най-успешните ъгли и светлина.Пътуващите са посъветвани да прочетат отзиви и да разгледат снимки, направени от гостите.Според собствениците някои хотели изглеждат луксозни само на пръв поглед, но често туристите не получават комфортни условия там.


Турският министър на културата и туризма Мехмет Нури Ерсой каза

Турският министър на културата и туризма Мехмет Нури Ерсой каза ...

... точка" през април. Туристите ще могат да планират ваканциите си с по-голяма увереност. Освен това ситуацията с разпространението на коронавирус в самата Турция трябва да се стабилизира до пролетта. Мехмет Нури Ерсой заяви, че Турция ще напусне "червената зона", ако броят на новите случаи на COVID-19 не надвишава 2500 на ден.


На практика няма места по света, където човек да не

На практика няма места по света, където човек да не ...

... само местните жители на островите. Там няма магазини, асфалтови пътеки, ресторанти. Жителите на острова се придвижват около него само пеша или с велосипед.Можете ли да си представите, че хавайския остров Ниихау е бил продаден за само 10 000 долара? Сума, с която днес не можете да си купите дори къща.


Европейските круизни линии MSC Cruises и Costa Cruises обявиха планове

Европейските круизни линии MSC Cruises и Costa Cruises обявиха планове ...

... Европейските круизни линии MSC Cruises и Costa Cruises обявиха планове да възобновят плаванията си около континента по-късно този месец.MSC Cruises планира да възобнови круизите от пристанището в Генуа, Италия, на 24 януари, със седмични круизи в западното Средиземноморие на борда на MSC Grandiosa.


Малайзия - тази автентична мултикултурна държава, заслужава вашето внимание, защото

Малайзия - тази автентична мултикултурна държава, заслужава вашето внимание, защото ...

... Малайзия - тази автентична мултикултурна държава, заслужава вашето внимание, защото притежава уникални характеристики, които не могат да бъдат намерени никъде другаде по света.Вижте най-интересните факти за Малайзия и нейните жители, съобрани от Bright Side:На летището в Куала Лумпур има истинска дъждовна гора.


Ограничава се движението по път II-55 Прохода на Републиката, в

Ограничава се движението по път II-55 Прохода на Републиката, в ...

... от пресцентъра на АПИ.  Тежкотоварните автомобили изчакват на място, а леките се пренасочват през Проход "Шипка". Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.  


Селфи с тигри в Тайланд, магарета, които се извиват под

Селфи с тигри в Тайланд, магарета, които се извиват под ...

... хуманно отношение към животните World Animal Protection като вредни.Инструментариумът за хуманно отношение към животните казва, че днес, когато туристическата индустрия изпитва рекордни загуби вследствие на глобалната пандемия, е подходящият момент да се отклони туристическото търсене далеч от срещите с диви животни в плен, които стават все по-популярни през последното десетилетие.


Когато си търсим екзотична почивка, една от държавите, за които

Когато си търсим екзотична почивка, една от държавите, за които ...

... са всъщност много известни по света и много туристи идват в страната, специално да се запознаят с тях. Женствените момчета присъстват в Тайланд от много отдавна и е донякъде изненадващо, че те все още са толкова много въпреки негативното им заклеймяване. Всъщност те вече се считат за част от тайландската култура.


Нека отидем надалеч и нависоко до едно място, където всичко

Нека отидем надалеч и нависоко до едно място, където всичко ...

... на над 320 км над повърхността. Те са обявени от НАСА за най-добрите снимки на планетата ни за 2020 г. Кадрите показват някои от най-красивите места на планетата. Те разкриват и огромния мащаб на бурните атмосферни условия – виещи се облаци над сахара и пясъчни бури, вилнеещи над Южна Америка и Средиземноморието.


От часовете по география в училище не сме научили кой

От часовете по география в училище не сме научили кой ...

... действителност разстоянието между австралия и Нова Зеландия е повече от 2000 км. Новозеландците, които гордо се наричат „кивита“, ще се обидят, ако ги наречете „озита“, както австралийците сами се наричат. Но нека се вгледаме по-дълбоко в живота в тази страна и видим какво разказват за нея хора, премеестили се там.