Перник


Пореден протест пред сградата на Общината в Перник ще има

Пореден протест пред сградата на Общината в Перник ще има ...

... цената на тон? 3) Какви количества депонират? Каква е цената за домакинства в тези общини и села? 4)Кога Община Перник ще изпълни Закона за прилагане на принципа Замърсителят плаща т.е. всяко домакинство да плаща само реалното количество смет, което е генерирало? Георги Чернев, комендант на протеста. 21 май 2021 г.


Днес, 19 май, в 16:00 часа ще има пореден протест

Днес, 19 май, в 16:00 часа ще има пореден протест ...

... Басмаджиев: За 28. Ралица Андреева: За Община Перник планира ръст на такса смет Рязко поскъпване на такса смет в селата планира община Перник. Увеличаването на налога ще уеднакви сумите, които ще плащат живущите в о... 29. Румен Ваташки: За 30. Симеон Желев: Против 31. Цветана Пиралкова: Против 32. Цветомир Николов: За 33. Явор Рангелов: Против  


Новината, че живеещите в селата в Пернишка област са натоварени

Новината, че живеещите в селата в Пернишка област са натоварени ...

... раздели. Вдигна такса смет 10 пъти в селата. В момента таксата в града е средно 80 лв, а в селата надмина 200 лв?? Равнопоставеност?? Не. Този кмет ни води към криза с боклука! Благодарност към организаторите на протеста. Благодарност към адвокатите, които водят битката. Заедно ще победим", призова Георги Чернев.Омбудсманът Диана Ковачева е изпратила препоръка до кмета на Община

Омбудсманът Диана Ковачева е изпратила препоръка до кмета на Община ...

... ограничават основни права на гражданите Омбудсманът Диана Ковачева изпрати становище до вътрешния министър Христо Терзийски, в което изразява категорично несъгласие с разпоред... Ковачева настоява да бъде осигурен необходимият брой съдове за събиране на битови отпадъци, както и да бъде потърсена възможност за осигуряване на средства за асфалтиране на ул. „Марица“.


Жители в селата около Перник излизат на протест в 10:30

Жители в селата около Перник излизат на протест в 10:30 ...

... Кръстев пък каза, че от години не били плащани такси смет и не била променяна. Попитан в колко населени места около Перник имало контейнери за разделно събиране, отговорът беше, че не в много, но целта било това да се промени. Готови сме на немирен протест, закани се организаторът на протеста.


Язовир

Язовир "Студена", който преди една година бе пред пресъхване, сега ...

... да бъде далеч по-дълъг, а вероятно и по-драстичен. "Надявам се това да не се повтаря. За щастие загубите по мрежата след реконструкциите, които бяха миналото лято и есен, са доста по-малки и обемът, който има язовирът, ще стигне за доста по-дълго време, ако се случи такъв сух период", увери Иванов.Ако искате да си изкарате хубаво, особено при настъпващата все

Ако искате да си изкарате хубаво, особено при настъпващата все ...

... съберат повечето чували с отпадъци на едно място. Ако желаете, може да се включите и от брега към село Поцърненци - под параклиса Св. Йоан Летний и да оставяте чувалите с боклук на видно място за да може по-лесно да ги съберем с лодките и извозим до сборния пункт. Заповядайте!


Ако искате да си изкарате хубаво, особено при настъпващата все

Ако искате да си изкарате хубаво, особено при настъпващата все ...

... съберат повечето чували с отпадъци на едно място. Ако желаете, може да се включите и от брега към село Поцърненци - под параклиса Св. Йоан Летний и да оставяте чувалите с боклук на видно място за да може по-лесно да ги съберем с лодките и извозим до сборния пункт. Заповядайте!


Сбиване в център за настаняване от семеен тип в пернишкото

Сбиване в център за настаняване от семеен тип в пернишкото ...

... на другата страна. 16-годишното момиче разказало, че причина за агресията на две момчета станало пакетче семки. По случая е образувано досъдебно производство. Няколко часа продължи разпита на пострадалото момиче, социалните и директорката на дома в полицията в Радомир. Пострадалото момиче и сестра ѝ са настанени в центъра преди два месеца.


Сбиване в център за настаняване от семеен тип в пернишкото

Сбиване в център за настаняване от семеен тип в пернишкото ...

... на другата страна. 16-годишното момиче разказало, че причина за агресията на две момчета станало пакетче семки. По случая е образувано досъдебно производство. Няколко часа продължи разпита на пострадалото момиче, социалните и директорката на дома в полицията в Радомир. Пострадалото момиче и сестра ѝ са настанени в центъра преди два месеца.


Без парно отопление са пернишкия квартал „Мошино” и част от

Без парно отопление са пернишкия квартал „Мошино” и част от ...

... главна топлопреносна магистрала „Север“, съобщава местната „Топлофикация“. Борисов провери ситуацията в Перник (ВИДЕО) Премиерът Бойко Борисов е посетил пернишкото село Ярджиловци, където се отводнява наводнен път, съобщиха от областната администрация. Т... Повредите водят до големи загуби на топлоносител и опасност от увреждане на сгради. Работи се по отстраняване на течовете.Водата от е годна за пиене, съобщава РЗИ Перник. В

Водата от е годна за пиене, съобщава РЗИ Перник. В ...

... по контролираните физико-химични и микробиологични показатели. Кметът на Радомир: Непремерено изпускане на яз. „Студена“ създаде проблемите Нормализира се ситуацията в общините Перник и Радомир, съобщиха от регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на население... По време на обилните валежи водата бе замътена и контролната институция препоръча да не се пие


Започна контролирано изпускане на , съобщи управителят на ВиК Борислав

Започна контролирано изпускане на , съобщи управителят на ВиК Борислав ...

... ВиК Борислав Иванов: „Даже в момента и с министъра на околната среда и водите заедно сме тук на язовира и обсъждаме различните варианти как да стане и какво да се направи”. По думите му няма опасност от преливане: „Няма как да прелее, единствено ако се вдигне повече ще източваме повече“.


Напрежение в Перник, културни дейци се притесняват, че ще останат

Напрежение в Перник, културни дейци се притесняват, че ще останат ...

... разграничава от поредното решение на кмета на Перник Станислав Владимиров, което е в противоречие със соц... "Различни гилдии са си запазили едни територии и не трябва да променяме нищо. Културата не са заплатите, не са щатните бройки, а духът на всеки един град.", коментира той недоволството сред творците в града.


Рязко поскъпване на такса смет в селата планира община Перник.

Рязко поскъпване на такса смет в селата планира община Перник. ...

... затварят Болницата за продължително лечение и рехабилитация в Перник. Причината е, че голяма част от персонала й е болен... Перничани да плащат такса смет в размер на 2,25 промила от данъчната оценка на имотите, а хората от селата и от град Батановци - по 20 промила, предлага кметът Станислав Владимиров.


За две седмици затварят Болницата за продължително лечение и рехабилитация

За две седмици затварят Болницата за продължително лечение и рехабилитация ...

... и в Специализираната болница за лечение на белодробни заболявания в града. Тези, които са били в по-леко състояние, са закарани в домовете им.   Перник затваря баровете и дискотеките В Перник се затварят дискотеките, баровете и нощните заведения, съобщи БНТ. Със заповед на кмета на града Станислав Владимиров се наре...Нерегламентирани включвания на битови абонати в дъждовен колектор са довели

Нерегламентирани включвания на битови абонати в дъждовен колектор са довели ...

... бъдат предприети срещу кмета на общината, тъй като той контролира изграждането, поддържането и правилната експлоатация на канализационните мрежи и съоръженията за пречистване на битови отпадъчни води. На кмета на община са дадени предписания за извършване на обследване на бетоновия колектор за установяване на нерегламентирани включвания в него на битови абонати.


Многопрофилната болница за активно лечение „Рахила Ангелова” в Перник набира

Многопрофилната болница за активно лечение „Рахила Ангелова” в Перник набира ...

... и дискотеките В Перник се затварят дискотеките, баровете и нощните заведения, съобщи БНТ. Със заповед на кмета на града Станислав Владимиров се наре... Ситуацията в пернишката многопрофилна болница не е по-различна от останалите болници в страната. И тук основният проблем са кадрите, голяма част от които са в пенсионна възраст.


Разходът на вода от е намалял с над 170 л/сек.

Разходът на вода от е намалял с над 170 л/сек. ...

... към момента на са разрешени 50 л./сек., а на „Стомана Индъстри”- 30 л/сек. Управителят на ВиК съобщи, че МОСВ е обявило обществена поръчка за водния цикъл на Перник и се очаква до края на годината да бъде избран изпълнител, а през 2021 г. да започне и същинската реализация на проекта.


Предвижда ли Община Перник алтернативна база за лечение на болните

Предвижда ли Община Перник алтернативна база за лечение на болните ...

... с усложнения. Така лечението на хронично болните перничани ще бъде затруднено, коментира д-р Рангелов. Общинският съветник настоява Община Перник да се включи с конкретни предложения за справяне с последиците от пандемията, а също и да засили контрола за спазването на противоепидемичните мерки в учебните заведения и на обществените места.  


В Перник се затварят дискотеките, баровете и нощните заведения, съобщи

В Перник се затварят дискотеките, баровете и нощните заведения, съобщи ...

... провеждането на масови мероприятия на открито и закрито. Заповедта влиза в сила от утре, 24 октомври, за срок от 14 дни.   Засилват здравните мерки за празника на Перник Регионалната здравна инспекция в Перник е издала специално предписание на община Перник по повод предстоящия на 19 октомври Ден на град...Второ вътрешно отделение в МБАЛ

Второ вътрешно отделение в МБАЛ "Рахила Ангелова" в Перник ще ...

... на COVID-19 и контактни. РЗИ апелира гражданите да бъдат отговорни и да спазват стриктно противоепидемичните мерки. В 26 училища в Старозагорско случаи на COVID-19 от 15 септември до днес От 15 септември до момента в област Стара Загора има случаи на коронавирус в 26 училища,съобщават от Регионалната здравна инспекция (РЗ...


Регионалната здравна инспекция в Перник е издала специално предписание напо

Регионалната здравна инспекция в Перник е издала специално предписание напо ...

... в МБАЛ „Рахила Ангелова”- 10 легла. В наличност регионът разполага с още 38 резервни легла. Само едно учебно заведение в Старозагорско с предписание за новата учебна година от РЗИ 88 проверки на учебни заведения на територията на област Стара Загора, които са свързани с привеждането им в съответствие със здравните...


Полски гражданин, хоспитализиран с , е починал в МБАЛ

Полски гражданин, хоспитализиран с , е починал в МБАЛ "Рахила ...

... и е постъпил по спешност на 3 октомври. През изминалото денонощие в област Перник са регистрирани нови шест случая на COVID-19. Двама от новозаразените са настанени в болница, останалите четирима се лекуват в домашни условия. Активни към момента са 35 случая, а под карантина в региона са поставени 71 лица.


В Перник вече има 3D пешеходна пътека. Тя свързва централния

В Перник вече има 3D пешеходна пътека. Тя свързва централния ...

... подходи са затворени, . 3D маркировката е нарисувана от художника Кирил Богданов. Премахнат е и бетонен стълб, който пречеше на пешеходците, също и метална ограда. С преместването на пътеката се съкращава времето на преминаване на уличното платно, каквото желание са изразили десетки перничани, изпратили сигнали и молби до местната администрация.


В Перник вече има 3D пешеходна пътека. Тя свързва централния

В Перник вече има 3D пешеходна пътека. Тя свързва централния ...

... подходи са затворени, . 3D маркировката е нарисувана от художника Кирил Богданов. Премахнат е и бетонен стълб, който пречеше на пешеходците, също и метална ограда. С преместването на пътеката се съкращава времето на преминаване на уличното платно, каквото желание са изразили десетки перничани, изпратили сигнали и молби до местната администрация.  ЧЕЗ Разпределение България изгради нов електропровод в област Перник.

  ЧЕЗ Разпределение България изгради нов електропровод в област Перник. ...

... в област Перник ЧЕЗ Разпределение инвестира и в изолацията на електропровод, захранващ гр. Трън, в изграждане на кабели в гр. Перник на стойност 54 хил. лв. и в реконструкции на мрежа ниско напрежение в селата Друган, Стефаново, Непразненци, Гърло, Велковци, Гълъбник, Елов дол, Главановци, Прибой и др.      


От днес Перник спира да черпи вода от софийската тръба,

От днес Перник спира да черпи вода от софийската тръба, ...

... два пъти ексминистърът на околната среда и водите Нено Димов е отказал доброволно да предостави пълна информация за банковите си сме... Владимиров обясни, че това вече е възможно благодарение на изграденото ново трасе на Клон 2, който преминава покрай „Стомана-Перник“ и именно там е имало най-големи загуби на водни количества.


Две от най- големите села в община - Драгичево и

Две от най- големите села в община - Драгичево и ...

... 18.30 часа.  Без вода са жителите на пернишки квартал Жителите на пернишкия кв. "Църква" са без вода заради строително-монтажните дейности по изграждането на новия водопровод през София, съ... Спирането на водата се налага заради строително-монтажни дейности по свързване на новия водопровод с Пречиствателна станция за питейни води в Рударци.  


Няма запорирани сметки на общината – платихме въпросните 2,041 млн.

Няма запорирани сметки на общината – платихме въпросните 2,041 млн. ...

... и да реши ще глоби ли Топлофикация Перник Прокуратурата поиска КЕВР спази закона и да реши - ще глоби ли Топлофикация Перник по повод открити нередности в шламохранилището. Спор... Няма заплаха и за реализирането на големите инфраструктурни проекти на Община Перник стана още ясно от думите на зам.-кметът.    


Собствени средства в размер на 360 000 лв. отделя община

Собствени средства в размер на 360 000 лв. отделя община ...

... К мрежа, е заявил също Владимиров. По думите му последната градоносна буря над града и някои села е поредното доказателство, че проблемът е изключително остър. От следващата година, когато се налага преасфалтиране и основен ремонт на възлови улици, в проектите задължително ще се включва и дъждовна канализация, е уверил кметът.


Планиран ремонт на съоръжение, намиращо се в мрежата на „Софийска

Планиран ремонт на съоръжение, намиращо се в мрежата на „Софийска ...

... експлоатация отново заради извършващия се ремонт на клон 2 от водоснабдителната система на Перник. Това наложи градът да бъде разделен на две, като докато продължава ремонтът, източният район и селата Големо Бучино и Люлин ще получават вода от София, а централната градска част и околните селища - от язовир „Студена”.


В градския парк днес е била монтирана първата в Перник

В градския парк днес е била монтирана първата в Перник ...

... да се положи ударопоемна настилка. Инициативата за изграждане на площадка за деца със специални потребности е съвместна между община Перник, Надежда Димова и проект "Различните деца на България".Перник е осмият град, в който се изграждат такъв тип съоръжения. Те ще могат да бъдат използвани от всички деца под родителски контрол.


Възстановяват се съоръженията за подаване на вода от извор

Възстановяват се съоръженията за подаване на вода от извор "Врелото" ...

... Количеството е достатъчно, за да бъде отменен водният режим в Радомир, обясни Иванов. Това няма да се отрази на обемите в язовира и няма да причини проблеми на перничани, категоричен е директорът на "ВиК". Очаква се водата от язовир "Студена" отново да потече към Радомир през втората половина на август.


Във връзка с авария на 7 май 2020 г. на

Във връзка с авария на 7 май 2020 г. на ...

... отговорност на  „Топлофикация - Перник“ АД. След извършена проверка, ВАП е уведомена от председателя на КЕВР за това, че е издадено наказателно постановление, с което на „Топлофикация - Перник“ АД е наложена имуществена санкция в размер на 20 000 лева за нарушение по чл.206, ал.1 от Закона за енергетиката.  


Трънски пожарникари помогнали на загубили се туристи, съобщи ОД на

Трънски пожарникари помогнали на загубили се туристи, съобщи ОД на ...

... от пожарната. Планинарите - мъже на 40 и 52 години и жена на 37 години, всички от София, се движели по екопътека, но след дългия преход и свършилите им храна и вода се объркали. Когато не намерили пътя решили да се обадят за помощ, преди да се е стъмнило.  


Задържаха и бащата на малтретираното 3-годишно момиченце от Перник, съобщава

Задържаха и бащата на малтретираното 3-годишно момиченце от Перник, съобщава ...

... територията на Перник няма регистрирани близки роднини на майката и детенцето. Майката има още едно дете, което се отглежда от бащата от предишен брак или съжителство. Смята се, че бащата работи в София, но с него все още не е установен контакт. А по тази линия работи МВР.    


Министърът на околната среда и водите Емил Димитров, областният управител

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров, областният управител ...

... Продължаваме да работим в тази насока до трайното решение на проблема “, заяви инж. Костадинов. Той добави, че за съжаление един от основните проблеми, довел до сегашната ситуация, освен цялостното намаляване на водата във всички водоизточници, са големите загуби вследствие на множеството аварии, които се дължат на остарелите довеждащи водопроводи.


Перничанка на 43 г. е нарушила задължителната карантина, съобщи ОД

Перничанка на 43 г. е нарушила задължителната карантина, съобщи ОД ...

... задължителната карантина, съобщи ОД на МВР.  Жената отишла в паспортна служба да подмени личните си документи, където била идентифицирана. Оказало се е, че само след два дни изтичала задължителна й карантина, наложена от РЗИ във връзка с пандемията от коронавирус. Започнато е досъдебно производство по чл.355 ал.2 от Наказателния кодекс.


Жител на Северна Македония е измамен с банкнота от 100

Жител на Северна Македония е измамен с банкнота от 100 ...

... с банкнота от 100 евро, съобщи ОД на МВР-Перник. Мъжът, който е шофьор на тир, спрял на паркинг на автомагистрала "Люлин". При него дошъл непознат, който го помолил да му развали 100 евро. По-късно шофьорът установил, че получената банкнота е фалшива. Парите са иззети за експертиза и е започнало разследване.


Разширява се водният режим на Радомир, коментира пред репортер на

Разширява се водният режим на Радомир, коментира пред репортер на ...

... 1992 г., след като Комбинатът за тежко машиностроене в Радомир преустановил субсидирането поради липса на средства. Обектът бил изоставен, без да бъде консервиран. За завършването на язовира са необходими още 58 млн. долара по количествено-стойностна сметка от 1992 година. Радомир не е бил на воден режим от 1986 година.  


Надявам се до ситуация на смесване на чиста вода с

Надявам се до ситуация на смесване на чиста вода с ...

... дере. „В началото на другата седмица ще бъде решен”, каза пред Нова телевизия Иванов. Според него, минаващият там водопровод е нов и няма опасност от канализацията. Жители на Радомир обаче твърдят, че поведението на част от екипите на ВиК е безотговорно и некомпетентно. Те се опасяват от разпространение на зарази.


Кметовете на Радомир и Перник с обвинения към екоминистъра Емил

Кметовете на Радомир и Перник с обвинения към екоминистъра Емил ...

... язовирът беше 8 млн. кубика. Тя помогна, защото около 30 000 души ползваха тръбата през Мало Бучино. Аз много ясно знам моите отговорности. Докато съм кмет Перник няма да изпадне отново във воден режим. Тази тръба ще бъде резервен водопровод , сега няма нужда да се ползва.", категоричен беше той.


В целия град се правят ремонти, аварии има, надявам се

В целия град се правят ремонти, аварии има, надявам се ...

... ползват вода от яз. Студена, другата от София – това няма да го усетят хората, просто благодарение на връзката от София ще можем да си позволим да разделим града на две." На този етап така сме направили изчисленията, че отново до такава ситуация няма да се стигне, категоричен беше експертът.


Тази нощ бе последната, в която перничани нямаха вода. Язовир

Тази нощ бе последната, в която перничани нямаха вода. Язовир ...

... "Студена", а графикът на водоподаване беше променян неколкократно. В края на миналата година правителството отпусна 35 млн. лева за ремонт и подмяна на част от водоснабдителната система на Перник. Изграден беше и авариен водопровод, за може градът да бъде захранван с вода от язовир "Бели Искър", през системата на София.


Отрицателни са резултатите на изследваните за коронавриус деца от детската

Отрицателни са резултатите на изследваните за коронавриус деца от детската ...

... са и още 6 проби на контактни на двете учителки лица, техните проби също са отрицателни. Детска градина „Родолюбче” заработи днес. Само 4 деца са доведени от родителите си. По думите на директора Ангелина Рикова, една от учителките си е направила контролни тестове в местна лаборатория, които са били отрицателни.


Две учителки от детска градина „Родолюбче” в Перник са с

Две учителки от детска градина „Родолюбче” в Перник са с ...

... на 36 и на 62 години и към момента нямат симптоми. Детската градина е затворена за 24 часа за пълна дезинфекция. Екипи на РЗИ - Перник установяват контактните лица, за да бъдат изследвани. Предприемат се всички необходими действия и мерки за недопускане разпространението на вируса в Перник, казаха от инспекцията.


От утре или дори още от днес, 17 юни, Перник

От утре или дори още от днес, 17 юни, Перник ...

... и махала „Андрейна“ на град Батановци. В момента те се захранват от помпена станция „Сиреняците“ в село Стефаново, предаде БНР. Сега течала работа по подмяна на водопровод, за да може Радомир да получава вода, но тя няма да свърши скоро. Още: "Воден режим: Добри новини за Перник, лоши за Радомир"


Броени дни остават до края на въведения през ноември м.г.

Броени дни остават до края на въведения през ноември м.г. ...

... последните седмици бе извършван ремонт на пречиствателната станция, работеше се през нощта и хората дори не разбраха това, каза управителят на водното дружество. Ремонтните дейности на пречиствателната станция ще продължат, заради което ще се наложи водата пак да бъде спирана в определени дни, като населението ще бъде уведомявано за това.


Само трима лични лекари се грижат за болните в Бобов

Само трима лични лекари се грижат за болните в Бобов ...

... в общината. По думите й всеки ден от 9:30 до 11:30 часа почти винаги има хора за манипулации пред кметството. "Търсят ме по телефона, понякога идват баби, които прост искат да си поговорят с мен, а други искат да се консултират, какво да вземат за здравословния си проблем", разказа Михайлова.


Вероятно през месец юни ще бъде премахнат режимът на водата

Вероятно през месец юни ще бъде премахнат режимът на водата ...

... лева, които са по програма "Околна среда", и бенефициент е ВиК-Перник. Водата в града е годна за пиене, увери министърът на регионалното развитие и благоустройството. По отношение на голямото строителство т.е. правене на инфраструктурни проекти, регионалният министър изрази задоволство и посочи, че коронавирусът не е спрял нищо в този аспект.


Окръжна прокуратура - Перник се самосезира, в изпълнение на конституционните

Окръжна прокуратура - Перник се самосезира, в изпълнение на конституционните ...

... от компетентните органи да вземат и незабавни мерки за отстраняване на нарушенията и последиците от тях с цел опазване на околната среда и гарантиране на нормален безопасен живот на хората. Доклад с резултатите от извършената проверка следва да бъдат изпратени на ВАП и на Окръжна прокуратура- Перник в най-кратък срок.


"Топлофикация -Перник" успяла да пусне котела си на природен газ, ...

... подписка срещу използването на депото. По думите им капацитетът на шламохранилището много отдавна е изчерпан. От екоминистерството обясняват, че отговорност за такива депа носи енергийното министерство. Хората от квартал "Калкас" готвят протести. Припомняме, че вчера стана ясно, че започва спешна проверка на енергийното министерство и КЕВР в "Топлофикация - Перник".


Съвместни екипи на Министерството на енергетиката и Комисията за енергийно

Съвместни екипи на Министерството на енергетиката и Комисията за енергийно ...

... топлинна и електрическа енергия и за пренос на топлинна енергия. Резултатите от това трябва да станат известни до края на този месец. Припомняме, че на 7 май 2020 г. се скъса стена на шламохранилището, където се съхраняват отпадните води от производството. Впоследствие бе решено "Топлофикация-Перник" АД да работи на газ.


Жителите на пернишкия кв.

Жителите на пернишкия кв. "Църква" са без вода заради строително-монтажните ...

... и кризата с обема на язовир "Студена". То беше прието и с гласуване от Столичния общински съвет, с което се даде разрешение за включване към ВиК мрежата на София. Преди седмица Перник бе изправен и пред екокатастрофа след като дига на шламохранилището се скъса, но още същия ден бе закърпена.


Шламохранилището на ТЕЦ

Шламохранилището на ТЕЦ "Република" е източник и на запрашаване, заявява ...

... отпадъците от дейността си на тези места. "Въпросите ни не получиха отговори до момента на инцидента в кв. "Калкас", уверяват от сдружението. Сега ТЕЦ "Република" е прекратила работа. Директорът на местната "Топлофикация" Любомир Спасов заяви, че чака становище на отговорните институции за начина, по който централата да продължи дейността си.


Министърът на околната среда и водите Емил Димитров е изискал

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров е изискал ...

... скъсване на дигата на шламохранилището вчера доведе до приливна вълна. Заради инцидента бяха евакуирани 30 души от няколко блока в пернишкия квартал "Калкас". Инсталацията е собственост на ТЕЦ "Република". Депото съхранява милиони тонове отпадъци от дейността на топлоцентралата. Вижте още: „Топлофикация Перник“ не е видяла признаци за свлачище при шламохранилището


Пробивът в дигата на шламохранилището в Перник е затворен и

Пробивът в дигата на шламохранилището в Перник е затворен и ...

... и че е уведомила РИОСВ-Перник за определяне на процедурите по Закона за опазване на околната среда и Закона за биологичното разнообразие. На предстоящо заседание на междуведомствената Комисия за земеделските земи, насрочено за месец май, преписката на „Топлофикация“ ще бъде включена в дневния ред за разглеждане“, поясняват от ведомството пред BTV.


Работата по укрепването на скъсалата се вчера дига на шламохранилището

Работата по укрепването на скъсалата се вчера дига на шламохранилището ...

... газифициране", каза Станислав Владимиров.   Директорът на ТЕЦ-Перник обясни, че дружеството има проект за ново шламохранилище в района на Кудин дол, което може да стане готово за три месеца, но по думите на Спасов документите се бавели по министерствата. „Топлофикация Перник“ не е видяла признаци за свлачище при шламохранилището  


„На дигите на сгуроотвал „7-ми септември“ не са установени признаци

„На дигите на сгуроотвал „7-ми септември“ не са установени признаци ...

... и са съставени наказателни постановления с имуществена санкция общо в размер на 90 хиляди лева за неизпълнения на условия в Комплексни разрешителни. Междувременно „Топлофикация Перник“ уведоми РИОСВ Перник, че ТЕЦ-а ще продължи работа на природен газ. Вижте още: Река Струма посивя заради аварията в хвостохранилището на ТЕЦ-а в Перник (ВИДЕО)


„На дигите на сгуроотвал „7-ми септември“ не са установени признаци

„На дигите на сгуроотвал „7-ми септември“ не са установени признаци ...

... септември“ РИОСВ-Перник е съставила на „Топлофикация-Перник“ АД 4 броя актове за установяване на административни нарушения и са съставени наказателни постановления с имуществена санкция общо в размер на 90 хиляди лева за неизпълнения на условия в Комплексни разрешителни. Междувременно „Топлофикация Перник“ уведоми РИОСВ-Перник, че ТЕЦ-а ще продължи работа на природен газ.


Пораженията от скъсването на хвостохранилището на ТЕЦ

Пораженията от скъсването на хвостохранилището на ТЕЦ "Република" при квартал ...

... както и имущество, но тепърва ще има разследване защо дигата се скъса. Какво обаче е положението по река Струма? Тя се е превърнала в сивкава към черна супа, показват видео и снимки на репортер на Actualno.com. А дали ще има дълготрайни последствия, също времето ще покаже: Сподели с твоите приятели


Районна прокуратура – Перник разпореди проверка на дома за стари

Районна прокуратура – Перник разпореди проверка на дома за стари ...

... на законността, по-специално действията на администрацията и контролните органи на изпълнителната власт, затова изискват от по-горе посочените органи да упражнят контрол и да предоставят информация относно предприетите мерки за превенция на разпространяването на коронавируса и спазването им. НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 5 май      


Пернишкият язовир

Пернишкият язовир "Студена” вече е пълен наполовина, към днешна дата ...

... спокойни за лятото и разбира се за цялата година”, каза Иванов. Със започналата подмяна на най- компрометираната част от вътрешната водопроводна мрежа ще намалеят авариите и загубите на вода. В момента се отстраняват четири аварии в квартал „Църква”. Въпреки че е почивен ден на място работят и два допълнителни екипа.


"Добрите управленци си личат в криза. При Станислав Владимиров се ...

... програмата му за управление. Двамата с Добрев наблюдаваха монтирането на оградата на брега на река Струма пред Двореца на културата в Перник.Това предпазно съоръжение се изгражда в отговор на многобройните молби на родители, чиито деца играят в района и необезопасеният досега бряг криеше сериозни опасности, съобщиха от пресцентъра на общината.


“Добрите управленци си личат в криза. При Станислав Владимиров се

“Добрите управленци си личат в криза. При Станислав Владимиров се ...

... в програмата му за управление. След това заедно с госта си наблюдаваха монтирането на оградата на брега на река Струма пред Двореца на културата в Перник. Това предпазно съоръжение се изгражда в отговор на многобройните молби на родители, чиито деца играят в района и необезопасеният досега бряг криеше сериозни опасности.


Свлекли се глинести земни маси са довели до замърсяване на

Свлекли се глинести земни маси са довели до замърсяване на ...

... момента на проверката е започнало заравяне на положените тръби, при което струпаните на брега на реката земни маси ще бъдат премахнати, съобщиха от екоинспекцията, цитирани от БГНЕС. На фирмата, извършваща изкопните дейности, е дадено предписание да не допуска ново свличане и попадане на земни маси в коритото на река Рударщица.


Голяма част от Перник тази сутрин остана без вода. Заради

Голяма част от Перник тази сутрин остана без вода. Заради ...

... часа, съобщават от местното ВиК. За днешния ден е планирано отстраняването на още няколко аварии на територията на община Перник. Екипи на ВиК в града ще работят на две улици в кв. „Изток” и в селата Рударци и Кладница. Заради ремонтните дейности водоподаването там също ще бъде нарушено, пише БГНЕС.


Не съм спокоен, задачите ни затискат. Столът на екоминистъра е

Не съм спокоен, задачите ни затискат. Столът на екоминистъра е ...

... В тази връзка съм написал писмо до Министерски съвет, добави Димитров. По думите му местното ВиК не може да използва пълноценно новия водопровод. Трябва да се направи един резервоар, от който водата с нормално налягане да влиза в града, уточни още министърът. Вижте още: Нов теч по водопровода за Перник


По време на епидемията хиляди домакинства и днес остават без

По време на епидемията хиляди домакинства и днес остават без ...

... работата по трасето ще продължи още няколко месеца докато завършат всички технологични срокове по обществените поръчки и монтажните работи.  Очаква се до края на деня 5-те аварии да бъдат остранени, а ако това не се случи от ВиК са готови да направят компемнации и да пуснат водата и през нощта.