Медии


Руските законодатели приеха в четвъртък законодателство, което ще задължи американските

Руските законодатели приеха в четвъртък законодателство, което ще задължи американските ...

... могат да бъдат изключени от резултатите от търсене, както и забранени за реклама в Русия и за руснаци, посочва парламентът на уебсайта си. Законопроектът трябва да бъде одобрен от горната камара на парламента и подписан от президента Владимир Путин, преди да стане закон. Очаква се това да се случи скоро.


Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) в България ще подкрепи второто издание

Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) в България ще подкрепи второто издание ...

... Той е и лектор на всички седем онлайн видеолекции по бизнес журналистика, които се излъчват в реално време в социалните мрежи на ВУЗФ и Investor.bg всеки четвъртък, от 11 часа. На 17 юни предстои да се проведе четвъртата дигитална образователна среща, а темата е „Лийдът от 4 параграфа“. Останалите лекции може да гледате тук: .


В продължение на десетилетия The Sun беше един от най-четените

В продължение на десетилетия The Sun беше един от най-четените ...

... записвали телефонните разговори на хиляди политици, знаменитости и дори членове на кралското семейство, а това предизвика сериозен медиен скандал и уволнения в медийните компании. А бившият главен редактор на закрития британски вестник News of the World . Коулсън беше признат за виновен по делото за , извършвано от журналисти на таблоида. Ройтерс и Minneapolis Star Tribune спечелиха награди „Пулицър“ за журналистика

Ройтерс и Minneapolis Star Tribune спечелиха награди „Пулицър“ за журналистика ...

... камиони, която можела да доведе до забрана да излизат на пътя. Обявяването на наградите, повечето от които са придружени с парична премия от по 15 хил. долара, беше отложено от април заради пандемията. Обядът с наградените, който обикновено се организира малко след церемонията в Колумбийския университет, беше отложен за есента.


Водещата на публицистичното съботно предаване „Брюксел 1" Милена Милотинова, водещият на сутрешния

Водещата на публицистичното съботно предаване „Брюксел 1" Милена Милотинова, водещият на сутрешния ...

... още по-голямо", заяви от трибуната Милена Милотинова.  Водещият на „България сутрин" Мирослав Димитров също прие наградата със знанието, че е отговорност и благодари за отличието.  Сред наградените е и репортерът на Bulgaria ON AIR Виктор Дремсизов, който не успя да присъства на церемонията. Тя се проведе днес в аулата на Софиийския университет.


Управителен съвет на БНТ обяви, че ще сезира международни институции

Управителен съвет на БНТ обяви, че ще сезира международни институции ...

... журналистическите стандарти и принципите на редакционна независимост. За работата на водещи, репортери, редактори, оператори, режисьори и журналистите, работещи в БНТ, свидетелстват и десетките отличия на нашите колеги от български и международни организации с признание за техния професионализъм. Управителният съвет на телевизията, от който е подписана позицията, се назначава от генералния директор.Международната организация

Международната организация "Репортери без граници" настоява за проверка от властите ...

... от Пеевски. „БМ СИСТЕМС“ ЕАД, „ИНТ ИНВЕСТ“ ЕООД, „ИНТТРАФИК“ ЕООД и „РИЪЛ ИСТЕЙТС ИНТ“ ЕООД са собственост или се контролират от „ИНТРЪСТ“ ЕАД. Бившият депутат Пеевски продаде медиите си от групата на "Телеграф" в края на 2020 г. Те вече са част от "Юнайтед груп", която у нас притежава "Нова броудкастинг груп" и БТК. 


заради прекъсването на предаване за излъчване на брифинг на ГЕРБ

заради прекъсването на предаване за излъчване на брифинг на ГЕРБ ...

... случило в този период. Тук не става дума за свобода на словото, а за серия от безобразия", подчерта Велислав Минеков. "Ноу фрейм медия" правеше голяма част външните предавания на закритата след фалита на КТБ ТВ7 - телевизията, която се превърна в предизборна платформа на партията на Николай Бареков "България без цензура".


"Не съм получавала такова писмо. Не се е налагало да ...

... Такъв ангажимент тя има, ако предстои важно включване от президента, парламента или Министерския съвет. Според БНТ обаче включването е въпрос на редакционно решение, а последвалата забележка на Минеков - че би обмислил дали да не поиска оставката на Кошлуков - е недопустима намеса на изпълнителната власт в работата на медията.


Германските антимонополни власти разследват Google News Showcase, платформа, която прави

Германските антимонополни власти разследват Google News Showcase, платформа, която прави ...

... в начина, по който обработва потребителски данни. Базираният в Бон регулатор се възползва от по-големите си правомощия, дадени му благодарение на неотдавнашните реформи в германското законодателство в областта на конкуренцията. Така той започна нови разследвания на Facebook и Amazon във връзка с практиките им за събиране и управление на данните.


Програмата за лекционната част в новия дигитален курс по бизнес

Програмата за лекционната част в новия дигитален курс по бизнес ...

... университета ВУЗФ по повод 20-тата годишнина на икономическата медия. Нейната мисия е да помогне на млади таланти с интерес към финансовата и икономическата журналистика да обогатят знанията си и да се специализират, учейки се от най-добрите бизнес журналисти в България и техния опит. Запис на първата лекция ще откриете на: .Чуденията бяха големи. Какво правеше германският министър Андреас Шойер на

Чуденията бяха големи. Какво правеше германският министър Андреас Шойер на ...

... всяка. Но ще отнеме време. Подобно на цената на сателитното изстрелване: Тя пада драстично от години, не на последно място заради евтините ракети на SpaceX. Така че инвеститорите ще се нуждаят от търпение. И програми за маркетинг. Ето защо  ваучерите от федералното правителство помагат не само на гражданите в провинцията.


Verizon Communications проучва възможността за продажба на активите ѝ, включващи

Verizon Communications проучва възможността за продажба на активите ѝ, включващи ...

... Бизнесът пое отново нагоре през второто полугодие, а подразделението записа две поредни тримесечия на двуцифрен растеж. Въпреки този възход, напоследък Verizon се фокусира повече върху партньорствата си с видео стрийминг услуги като Disney+ и Hulu, които могат да се комбинират с нейните мобилни планове и с тези за домашен интернет.


Упpaвлявaнaта oт Гeopги Xapизaнoв „Teлeвизия Eвpoпa“ cпиpa дa paбoти в

Упpaвлявaнaта oт Гeopги Xapизaнoв „Teлeвизия Eвpoпa“ cпиpa дa paбoти в ...

... си и добрите редакторски екипи.  В световен мащаб Euronews излъчва в 160 държави и достига до почти 400 милиона домакинства, които включват 67% от тези в Европейския съюз и Великобритания. Според Global Web Index 2020 всеки месец Euronews достига до над 140 милиона души чрез излъчване и дигитални платформи.  


Утвърденият журналист и водещ на публицистичното предаване „Брюксел 1“ по

Утвърденият журналист и водещ на публицистичното предаване „Брюксел 1“ по ...

... дискутира с най-големите експерти от страната, за да предложи възможно най-цялостната и обективната картина на зрителите на Bulgaria ON AIR. Подробности от дискусиите и най-важните акценти от дискусията на Европейския парламент в България очаквайте и в следващото издание на „Брюксел 1“ - на 24 април от 17:30 часа по .


За начало на т.нар. „стрийминг войни“ често се посочва 12

За начало на т.нар. „стрийминг войни“ често се посочва 12 ...

... по време на пандемията може да бъде обяснена с големия ѝ каталог и продължаващото предлагане на оригинално съдържание, докато голяма част от конкурентите ѝ са се сблъскали със забавяне на продукции заради пандемията. Последното ги накара да отложат пускането на ключови сериали, с които се надяваха да привлекат нови абонати.112 страници интересни, задълбочени и важни журналистически материали от света

112 страници интересни, задълбочени и важни журналистически материали от света ...

... в България.Списанието се издава от Investor Media Group по лиценз на световната компания Bloomberg L.P. и вече е налично в търговската мрежа в България на цена от 5 лв. Разпространява се и като комплимент в самолетите на националния превозвач „България Еър“, както и в едни от най-големите хотели в страната.


Органичните приходи на Publicis Groupe са се увеличили с 2,8%

Органичните приходи на Publicis Groupe са се увеличили с 2,8% ...

... 5% от целия бизнес на групата, но бизнесът расте бързо. За второто тримесечие на тази година компанията очаква да възстанови по-голяма част от органичните приходи, които загуби през същия период на 2020 г., когато рекламният бизнес беше тежко засегнат от пандемията, което означава ръст от 8 до 10 на сто.


Въпреки първоначалния си спад заради пандемията на Covid-19 разходите за

Въпреки първоначалния си спад заради пандемията на Covid-19 разходите за ...

... разходи за онлайн реклама е достигнал 18,7%. Разходите за програмна реклама са се увеличили с 24,9%, достигайки 14,2 млрд. долара, но IAB повдига въпроса дали промените в поверителността, като тези на Google по отношение на бисквитките от трети страни, ще означават, че този растеж трудно ще бъде запазен в бъдеще.


Investor Media Group прави поредната крачка към обогатяване на портфолиото си

Investor Media Group прави поредната крачка към обогатяване на портфолиото си ...

... TV Bulgaria Ивайло Лаков.Bloomberg Businessweek ще се издава веднъж месечно – всеки трети четвъртък в месеца, и ще се разпространява както в търговската мрежа, така и безплатно до всички дипломатически мисии и търговски представителства в България, в някои от водещите хотели и на борда на самолетите на националния авиопревозвач Bulgaria Air.


Със свое постановление правителството одобри допълнителен трансфер в размер на

Със свое постановление правителството одобри допълнителен трансфер в размер на ...

... по бюджета на Българската национална телевизия (БНТ) за 2021 година. С предоставените средства ще се разплатят натрупани просрочени задължения за услугата пренос и разпространение на програмите на БНТ чрез наземно цифрово радиоразпръскване към 2020 година. Необходимите средства ще се осигурят чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет за 2021 година.Виктория Миткова е изпълнителен директор на Investor Media Group, която

Виктория Миткова е изпълнителен директор на Investor Media Group, която ...

... и английски, а съдържанието ще следва професионалните журналистически принципи на Bloomberg. За създаването му ще разчитаме както на най-добрите ни икономически журналисти, начело с Ивайло Лаков, така и на ексклузивни интервюта и материали директно от партньорите ни в Bloomberg BusinessWeek в САЩ. Съвсем скоро очакваме и първи брой, за който самата аз нямам търпение.


Епидемията, както и всяка криза, е ситуация, която благоприятства разпространението

Епидемията, както и всяка криза, е ситуация, която благоприятства разпространението ...

... религиозната пропаганда в теории като "религията ни предпазва". Теориите на конспирацията също бяха много популярни, като тази, че Бил Гейтс бил предизвикал пандемията от коронавирус, за да постави под контрол целия свят, като чипира хората с ваксини.  На последно място са новините, създаващи изкуствено чувство за сигурност. Тук най-популярни са тезите за "обикновения грип".


След рубриката

След рубриката "Знание", която стартира преди месец, Българска телеграфна агенция ...

... Съвета на директорите на БФБ и отговарящ за БНЕБ Васил Големански, изпълнителният директор на БФБ Маню Моравенов и изпълнителният директор на БНЕБ Константин Константинов заявиха, че с рубриката "Икономика" на БТА ще се противодейства на фалшивите новини и ще се повиши нивото на прозрачността на българския капиталов и енергиен пазар.


Европейската комисия започна диалог относно закрилата на журналистите в ЕС

Европейската комисия започна диалог относно закрилата на журналистите в ЕС ...

... бе обявено в Плана за действие за европейската демокрация и особено за журналистите, чрез инициатива, която цели да ограничи неправомерното използване на съдебно преследване с цел сплашване или цензура. Този план върви ръка за ръка с Плана за действие в подкрепа на възстановяването и преобразуването на медийния и аудио-визуалния сектор.


Международната организация

Международната организация "Репортери без граници" е завела дело срещу "Фейсбук" ...

... глобален ефект в борбата с дезинформацията. Организацията обмисля сходни съдебни дела и в други държави. Заведеното в Париж дело е срещу Фейсбук-Франция и Фейсбук-Ирландия и се базира на френското законодателство, според което компаниите могат да бъдат глобени с до 10% от годишния си оборот, ако използват заблуждаващи търговски практики, добавя "Ройтерс".„Отразяването на изборите“ по Bulgaria ON AIR на 4 април - над

„Отразяването на изборите“ по Bulgaria ON AIR на 4 април - над ...

... в студиото на Bulgaria ON AIR изхода от вота и ще направят първи анализи на това как ще се промени политическата обстановка в страната. Най-интересното от вота на 4 април и студиото „Отразяването на изборите“ ще бъде достъпно и онлайн в специалната секция „“ на уебсайта на Bulgaria ON AIR, в социалните мрежи на телевизията, както и по радио Bulgaria ON AIR. 


184 заявки за участие са подадени за шестото издание на

184 заявки за участие са подадени за шестото издание на ...

... Творчески партньор: Together agency Стратегически партньри: БАР, БАКА, БДВО Партньори: Devin, Absolut, Ballantines, InoVino, Fragment Медия партньори: BTV Media Group, Нет Инфо, Икомедия, Инвестор, Медийна група България, Мениджър, Булевард България, SBB Media и Еtarget. Докато всички тръпнем в очакване кои са победителите, можете да вземете своя билет за церемонията тук:


Какво би направил Рийд Хейстингс, ако управляваше онлайн медия вместо

Какво би направил Рийд Хейстингс, ако управляваше онлайн медия вместо ...

... Institute към Оксфордския университет, ги описва като борещи се за оцеляване „в най-конкурентната битка за внимание, която сме виждали в човешката история“. По думите му, макар че медийният бизнес обича да се представя като пълен с истински реалисти, самият Нилсен се съмнята, че издателите „наистина схващат мащаба на това предизвикателство“.


От 22 март зрителите вече ще се будят с новия тандем

От 22 март зрителите вече ще се будят с новия тандем ...

... търси мнението на зрителите и задава въпросите им в ефир по време на специални дебати, които имат запазено място в минутите след 08:00 часа.За информирано, ползотворно и позитивно утро не пропускайте „България сутрин“ - с Мария Константинова и Мирослав Димитров – всяка делнична сутрин от 07:00 до 09:00 часа по


Швейцарската медийна група Ringier AG придобива мажоритарен дял в Sportal

Швейцарската медийна група Ringier AG придобива мажоритарен дял в Sportal ...

... се ражда като семейна компания – печатница и издателство, което през годините се дигитализира. Към 2019 г. компанията имаше 7100 служители в над 19 държави. Приходите за същата година са в размер на 984,8 млн. швейцарски франка. В момента 72% от оперативната печалба на компанията се генерира от дигитална дейност.


Юнайтед Груп - чрез дъщерното си дружество Нет Инфо, дигиталната

Юнайтед Груп - чрез дъщерното си дружество Нет Инфо, дигиталната ...

... получаване на всички регулаторни одобрения извън страната, „Вестник Телеграф“ ЕООД ще продължи да се управлява самостоятелно с временен управител Пламен Вълков. В портфолиото на Нет Инфо са още сайтовете АБВ Поща, Nova.bg, Vesti.bg, Dariknews.bg, Sinoptik.bg, Edna.bg, Gong.bg, Pariteni.bg и др., както и платформите за разпространение на видео съдържание Vbox7 и NovaPlay.


Китайското правителство поиска от Alibaba Group Holding Ltd. да се

Китайското правителство поиска от Alibaba Group Holding Ltd. да се ...

... платформите за електронна търговия на Alibaba, съобщава още WSJ, позовавайки се на хора, запознати с въпроса. Освен това от Alibaba ще се изисква да прекрати практика, при която технологичният гигант е забранил на търговците в своя сайт да продават стоки и на конкурентни платформи.1-->Още по темата: Още по темата


Колата на журналистката в регионалния дупнишки сайт DenNews Десислава Панайотова

Колата на журналистката в регионалния дупнишки сайт DenNews Десислава Панайотова ...

... като охранител на обявените за международно издирване братя Галеви. Капланов е задържан през септември 2020 г., а два месеца по-късно синът му е арестуван по обвинение, че е счупил автомобила на изчезналия Миланов. Случаят с изчезването на Миланов продължава да не е разкрит, въпреки намесата на главния прокурор Иван Гешев.


Фейсбук е започнал да добавя уточнения към постове, които обсъждат

Фейсбук е започнал да добавя уточнения към постове, които обсъждат ...

... е да се дава авторитетна информация, да сме част от разговора, включително с участието на здравни експерти", каза той. Компанията заяви, че маркира постовете, в които се обсъжда безопасността на ваксините срещу COVID-19, с текст, който уведомява потребителите, че ваксините преминават тестове за безопасност и ефикасност, преди да бъдат одобрени.


Финландия, Дания, Естония, Швеция и Ирландия са начело в тазгодишната

Финландия, Дания, Естония, Швеция и Ирландия са начело в тазгодишната ...

... като ваксинация и да предоставя устойчивост към най-тежките случай на фалшиви новини и пост-истината. Справянето с фалшивите новини и дезинформацията ще намали степента на политически и обществени конфронтации, би повишило нивото на доверие в обществата и би допринесло за по-здравословна среда (преносно и буквално) по време на пандемията от Ковид-19.


Председателят на Управителния съвет на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов

Председателят на Управителния съвет на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов ...

... на 15 март в 14:15 часа и може да бъде проследено на живо на новата стрийминг платформа . Именно по повод 20-годишнината на Investor.bg и като продължение на кампанията за отпразнуване на специалния празник, медийната група Investor Media Group обяви началото на дигиталната платформа за събития с професионален фокус .


Повече от два пъти са се увеличили публикациите за благотворителност

Повече от два пъти са се увеличили публикациите за благотворителност ...

... корпоративното дарителство, което не присъства в предходни анализи по темата. То е свързано най-вече с активността на компанията на Делян Пеевски „Интръст“. В многобройните ѝ дарителски инициативи редица медии виждат опит за „изпиране“ на негативния имидж на депутата. Целия анализ за дарителството в медиите през 2020 г. можете да видите


"Репортери без граници" излезе с  за подобряване на свободата на медиите у ...

... местните медии от друга страна. Да се спре и широко разпространената покупка на "приятелско отразяване" чрез реклама в определена медия. България е поставена на 111-о място от 180 държави в световната класация за свободата на медиите на "Репортери без граници" през 2020 г., което е най-ниската позиция от всички държави в Европейския съюз.


"Репортери без граници" излезе с  за подобряване на свободата на медиите у ...

... местните медии от друга страна. Да се спре и широко разпространената покупка на "приятелско отразяване" чрез реклама в определена медия. България е поставена на 111-о място от 180 държави в световната класация за свободата на медиите на "Репортери без граници" през 2020 г., което е най-ниската позиция от всички държави в Европейския съюз.


bTV Media Group излезе с позиция за отразяването на предизборната

bTV Media Group излезе с позиция за отразяването на предизборната ...

... и ще се противопоставя на всяка форма на влияние или манипулация от трети страни. Намесата от преки или косвени играчи в предизборната кампания няма да се толерира и ще се счита за дезинформация. bTV е национална, частна и независима телевизия. Нашата работа не е да създаваме новини, а да ги отразяваме.


Алгоритъмът на социалните мрежи е създаден така, че да насърчава

Алгоритъмът на социалните мрежи е създаден така, че да насърчава ...

... такива се появяват по-често в социалните ни мрежи, трябва да се опитаме да контролираме нюз фийдовете си. Никола Тулечки е преподавател по “Семантични технологии” в Софийския университет и в НБУ, експерт по данни в „Онтотекст“ и председател на сдружение “Данни за добро”. Няколко дни преди събитието той даде за OFFNews.


В първата онлайн церемония в историята си конкурсът Effie България

В първата онлайн церемония в историята си конкурсът Effie България ...

... без-екранни устройства, гласови апликации и възход на аудиото в дигитална среда. Безпрецедентната поляризация в обществото ускори един тренда към brand purpose – потребителите очакват от брандовете да решават социални проблеми и да се опитват да правят света малко по-добро място. Хуморът и позитивната комуникация ще бъдат сред печелившите комуникационни подходи.


Една от най-големите медийни компании в България – Investor Media Group,

Една от най-големите медийни компании в България – Investor Media Group, ...

... върху умният град и бъдещото развитие на градската среда. Тя ще се проведе в рамките на две специални онлайн студиа на 15 март и 22 март, от 14:15 часа. На уебсайта на може да се информирате и регистрирате за всички предстоящи конференции и дискусии от календара на Investor Media Group.


„Забраненото шоу на Рачков“ превзе телевизионния ефир в неделя вечерта и

„Забраненото шоу на Рачков“ превзе телевизионния ефир в неделя вечерта и ...

... "изчезна" от "Като две капки вода" и други тв формати, зрителите месеци наред питаха къде е комикът. Така се роди и популярната рекламна кампанията на новото предаване с хаштаг #къдеерачков. В първия епизод участваха още Краси Радков, Любо Нейков и Мариус Куркински. Предаването ще се излъчва всяка неделя от 20:00 ч.


Най-малко 840 журналисти от 68 страни са починали през последната

Най-малко 840 журналисти от 68 страни са починали през последната ...

... Пакистан - 23, Турция - 21, Панама - 16, Украйна - 14, Боливия - 14, Русия - 13 и Испания - 13. Създадена през 2004 г., ПЕК има статут на консултант към ООН. Докладите й се основават на данни, събрани от съобщения в медиите, от световната организация и от НПО.


Репликата

Репликата "Боже, какви нищожества стоят начело на българската държава" прозвуча ...

... Иван Илчев. Мистерия е кой точно е произнесъл обидната реплика по адрес на дамата от Кърджали. Режисьорът Виктор Божинов заяви пред сайта Фактор.БГ, че нито той, нито проф. Илчев е изрекъл подобни думи и дори не са ги чули заради опита на телевизията да предаде на живо брифинга на Караянчева.


Нова рубрика ЗНАНИЕ стартира от 2 март 2021 г. на

Нова рубрика ЗНАНИЕ стартира от 2 март 2021 г. на ...

... конкретни програми и в различни направления, според специалностите на студентите. БТА ще организира и практическо обучение (семинар) за университетски преподаватели на тема „Как да представяме науката в медиите“. Лектори от агенцията ще се включат и в курсовете за студенти по предмета „Агенционна журналистика“, който ще залегне в учебните университетски програми.


Investor.bg винаги е бил и ще продължи да бъде еталон

Investor.bg винаги е бил и ще продължи да бъде еталон ...

... мисията на Investоr.bg. Вашият успех е и част от нашата мисия в Investor Media Group.Продължавайте да поставяте на първо място качеството и аудиторията. Следвайте мисията си като журналисти и бъдете моста, чрез който професионализмът на Investor.bg да премине от настоящето към бъдещето.Честит 20-и юбилей, Investor.bg!Виктория Миткова,CEO на Investor Media Group


В Investor.bg се ръководим от няколко постулата – да бъдем

В Investor.bg се ръководим от няколко постулата – да бъдем ...

... цели преодоляват пропастта между онези, които казват „просто дайте новините бързо“, и онези, които настояват да са перфектни на всяка цена. Можем и трябва да бъдем и двете. И обещаваме да бъдем и през следващите 20 години – заради Вас! Благодарим Ви за доверието! Investor.bg – всеки факт е актив!


И древният философ Хераклит се е възползвал от напредъка на

И древният философ Хераклит се е възползвал от напредъка на ...

... каквато е и мисията на Investor Media Group. Навлизаме в 21-ата си година с увереност – защото сме на най-посещаваният икономически сайт в България. Води ни слоганът ни: „Всеки факт е актив“. „А нашият най-голям актив е екипът“, категоричен е главният редактор на сайта Бойчо Попов. Благодарим Ви за доверието!


"Колко обществени са обществените медии" Отговор на въпроса дава проучване, ...

... предавания на общественото радио доминира темата "Международната политика" с общо 42,1% от всички новини, с 33,7% на второ място се нарежда "COVID-19", а на трето - с 15,8%, е темата "Вътрешна политика". Най-малко отразени са теми свързани със спорт, финанси, лайфстайл, знаменитости, любопитни и права на човека. Докладът е достъпен .


Водещият на сутрешния блок на bTV Антон Хекимян се сбогува днес със

Водещият на сутрешния блок на bTV Антон Хекимян се сбогува днес със ...

... че и каза, че ще бъде отново на екран за изборите: "Нашите телевизионни срещи не свършват. По време на предизборната кампания ще се виждаме отново в най-горещите дебати и политически интервюта. Ще се видим и на 4 април в ефира на bTV - във важния за цяла България изборен ден."


Австралия стана първата страна в света, приела закон, който задължава

Австралия стана първата страна в света, приела закон, който задължава ...

... мрежата се споделят линкове с новини. Според авторите на законопроекта и много анализатори, сега медиите имат твърде ниски постъпления на фона на генерираните по този начин приходи. Законът ще задължи големите технологични компании да се споразумяват с медиите за тарифи за авторски права, които да им плащат за споделянето на тяхното съдържание.


За онлайн тормоз със сексуален подтекст над репортер на

За онлайн тормоз със сексуален подтекст над репортер на "Господари ...

... обяви в други сайтове с цел тормоз над репортера заради работата му по темата. Въпреки дългогодишната работа на „Господарите“ по темата и многобройните жалби, подадени до Прокуратурата, до момента не се забелязва институциите да работят по тези сигнали – именно това мотивира стоящите зад финансовата пирамида да продължават с измамите.


От 1 март сутрешният блок на bTV ще започва час

От 1 март сутрешният блок на bTV ще започва час ...

... които ще води директорът „Новини, актуални предавания и спорт“ в bTV Media Group Антон Хекимян. „Независимо че сме в разгара на горещия политически сезон, наш приоритет остава и да допринасяме за разрешаването на редица социални проблеми. Няма да лишим зрителите и от позитивните и вдъхновяващи новини и истории“, каза Хекимян.


Протестно писмо до БНТ изпратиха писателката Леа Коен и Асоциацията на

Протестно писмо до БНТ изпратиха писателката Леа Коен и Асоциацията на ...

... потресено от отвратителните антисемитски коментари, направени в предаването „Последният печели“ на Българската Национална Телевизия на 23 февруари 2021. Отричането на Холокоста е престъпление и трябва да се разглежда като такова. Очакваме БНТ да направи необходимите изводи, както и публично да осъди тези скандални коментари, подклаждащи антисемитизма и речта на омразата.


"Белези", новият сериал на bTV, е българска версия на турския ...

... bTV ще проследят тази пролет, е заснета по всички световни кино стандарти, с най-високо качество. Сериалът ще вълнува и провокира широката аудитория с уникалната си история, визуална среда и завладяващo aктьорско присъствие на талантливи актьори, доказани у нас и по света" - гласи анонсът на продукцията в сайта на bTV.


Пандемията несъмнено промени света, бизнеса и потребителите. В основата на

Пандемията несъмнено промени света, бизнеса и потребителите. В основата на ...

... бизнес телевизията у нас ще се излъчват на живо в ефира на Bloomberg TV Bulgaria, в сайтовете и социалните мрежи на водещите канали на Investor Media Group - Bgonair.bg, Investor.bg, Dnes.bg.Партньори на Tech21 са Астелас Фарма, Амджен България, Медико дентален център „Дентапрайм“, Застрахователна компания „България Иншурънс“ и Хелтико.        


"Фейсбук" съобщи днес, че през идните дни ще спре да ...

... рамката с гаранции, че новинарският медиен бизнес ще бъде справедливо възмезден", коментира от своя страна австралийският министър на финансите Джош Фрайдънбърг. Развитието на спора между Австралия и "Фейсбук" се следи внимателно по света, защото и други страни като Великобритания и Канада обмислят да въведат законодателство, подобно на австралийското, отбеляза Ройтерс.


Нова динамика, нов водещ и много нови промени е подготвил

Нова динамика, нов водещ и много нови промени е подготвил ...

... часа сутрешният блок въвежда и нов дискусионен сегмент, в който независими експерти ще се включват в актуални за страната и света дебати по някои от най-важните теми. Новият водещ и формат са само част от новостите и промените в „България сутрин“, които Bulgaria ON AIR предстои да обяви съвсем скоро!


Политическите реклами в местните телевизии са достигнали рекордни нива в

Политическите реклами в местните телевизии са достигнали рекордни нива в ...

... 2,27 млрд. година по-рано. Подобно на други медийни компании миналата година Fox се адаптира към пандемията на Covid-19, която доведе до отменянето на редица посртни събития и развлекателни програми. Днес гигантът обяви, че отменянето на някои от футболните мачове заради пандемията е натежало над част от приходите през последното тримесечие.


След като преди месец „Юнайтед Груп“ се споразумя за, доставчикът

След като преди месец „Юнайтед Груп“ се споразумя за, доставчикът ...

... телевизионни канала, включително и националната Нова ТВ, както и онлайн платформата Нетинфо. Платформата на Юнайтед Груп комбинира телекомуникационни оператори с продуценти на съдържание в страните от Югоизточна Европа като част от стратегията за едновременно развитие в телекомуникационния и медийния сектор.  Компанията има над 10 млн. потребители и 11 хил. служители.


Регистрираната в Люксембург United Group обяви, че e завършилa придобиването

Регистрираната в Люксембург United Group обяви, че e завършилa придобиването ...

... млн. потребители и 11 хил. служители. От март 2019 г. мажоритарен собственик на United Group е BC Patners, една от най-големите глобални инвестиционни компании.   Двете страни съобщиха за . Само няколко дни по-късно, на 14 декември 2020 година, КЗК . Преди празниците стана ясно, че  по параметрите на сделката. Преди дни и .


Нови мултиплатформени журналистичеки проекти и над 20 силни събития е

Нови мултиплатформени журналистичеки проекти и над 20 силни събития е ...

... вълнунващи дигитални тв студиа и влогове, с които да задоволят интереса на аудиторията за полезно и качествено лайфстайл съдържание. Какво предстои да видите в дигиталното тв студио „Светът на Tialoto” и влога на Az-jenata „Ето как“ - следете в каналите на Investor Media Group и ефира на Bulgaria ON AIR.


Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на регистрираната в

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на регистрираната в ...

... не е сред водещите рекламодатели в телевизия, интернет и радио и не би могъл да се приеме като решаващ фактор за цялостния рекламен бизнес на медиите. Двете страни съобщиха за . Само няколко дни по-късно, на 14 декември 2020 година, КЗК . Преди празниците стана ясно, че  по параметрите на сделката.


Тази вечер, 30 декември, е последното редовно издание на “Шоуто

Тази вечер, 30 декември, е последното редовно издание на “Шоуто ...

... песента “Корона вирус, къш” от хор “Драгостин фолк национал”. На 31 декември от 20:00 ч. започва празничното двучасово новогодишно издание на вечерното шоу на bTV с водещи Рая Пеева и Николаос Цитиридис. Тази вечер “Шоуто на Николаос Цитиридис” е от 22:30 ч., а новогодишното шоу е с начало 20:00 ч.


50 журналисти са били убити тази година, докато са изпълнявали

50 журналисти са били убити тази година, докато са изпълнявали ...

... брой на жертвите се дължи на пандемията от коронавирус.  За последните 10 години са убити 937 журналисти. В доклада на "Репортери без граници" се изтъква още, че мнозина журналисти са станали жертви на коронавируса, но не е ясно колко от тях са се заразили по време на служебните си задължения.


Юнайтед Груп, доставчик на телекомуникационни услуги в Югоизточна Европа, обяви

Юнайтед Груп, доставчик на телекомуникационни услуги в Югоизточна Европа, обяви ...

... голяма сделка, откакто BC Partners придобиха Юнайтед Груп през март 2019 година. Платформата на Юнайтед Груп комбинира телекомуникационни оператори с продуценти на съдържание в страните от Югоизточна Европа като част от стратегията за едновременно развитие в телекомуникационния и медийния сектор.  Компанията има над 10 млн. клиенти и 11 000 служители.


Новините и публицистиката на БНТ продължават да са лидер на

Новините и публицистиката на БНТ продължават да са лидер на ...

... БНТ" на 31 декември от 22:15 ч., с празнична програма с водещи Александра Сърчаджиева и Руслан Мъйнов и още много от най-обичаните родни изпълнители и актьори, заедно със специалното участие на българската надежда за Евровизия - Виктория. Повече за специалните програми за Коледа и Нова година може да видите тук: