Марица


Някои хора печелят трудно пари и изкарват само необходимото, за

Някои хора печелят трудно пари и изкарват само необходимото, за ...

... живот. Други са значително по-изобретателни и намират начини не само да изкарват, но и да заделят пари, с които да покриват разходи, свързани с постигане на определени материални цели, както и такива от емоционален характер. Само малка част от най-предприемчивите и най-късметлиите успяват обаче, да преминат към категорията на „богатите“.


Учените откриват нови полезни свойства на водата всяка година. Тя

Учените откриват нови полезни свойства на водата всяка година. Тя ...

... в този случай лимонът, билките, джинджифилът, плодовете няма да помогнат. Те могат да се добавят към вода за вкус и по-голяма полза. Качеството на водата също е важно, затова пийте само филтрирана или бутилирана вода. Пречистената вода няма такова ниво на твърдост; от нея се отстраняват токсините и вредните вещества.   


Планетата Юпитер ще бъде ретроградна във времето между 20 юни

Планетата Юпитер ще бъде ретроградна във времето между 20 юни ...

... неизпълнени обещания и непопулярни политически мерки. През този период от време, ежедневният ни ритъм на живот ще се забави, като е идеалното време за размисъл, наблюдение и връщане в миналото, за да сме по-наясно със ситуациите, с които се сблъскваме, помагайки ни да се доближим до нови перспективи в бъдещето.Повече от една трета от калориите, които приемаме, са от

Повече от една трета от калориите, които приемаме, са от ...

... Повече от една трета от калориите, които приемаме, са от захар или от бяло брашно. Тялото ни не може да се справи с такъв огромен товар и си струва да се замислим как напълно да премахнем тези вредни въглехидрати от менюто си.  


Поетът Константин Трендафилов, по-познат в музикалните среди с алтер егото

Поетът Константин Трендафилов, по-познат в музикалните среди с алтер егото ...

... видоеклип, който е своеобразен епизод от поредица с обща наративна нишка. Те са обединени под заглавието "Когато позираш – прозираш“. Първото парче (и първи епизод) беше песента му "Друг“, в чийто клип героят на Папи застеля Любо Нейков, след като той разпалено му крещеше. А какво следва, предстои да разберем


Току що проходило момченце бе открито да пълзи по тротоара

Току що проходило момченце бе открито да пълзи по тротоара ...

... по улицата автомобил, съобщи life.ru.  Мъжът веднага спрял и е потърсил родителите на детето. Наблизо такива не е имало. Родител на малкия пътешественик е открит на 100 метра разстояние на детската площадка.  По инцидента е започнал следствена проверка. Преди това в Нижнегородска област пияна майка забрави детето си на автобусна спирка.Най-малко трима военни от руската Национална гвардия са загинали при

Най-малко трима военни от руската Национална гвардия са загинали при ...

... и е била без въоръжение. За местопроизшествието е заминала комисия под ръководството на началника на авиацията на Росгвардията в Северозападния окръг. Започнало е разследване на причините за катастрофата. Преди това източник от аварийните служби съобщи за ТАСС, че след падането си на земята хеликоптерът се е възпламенил, след което пожарът е бил потушен.


Норвегия ни върна 51 римски и една древногръцка монети, които

Норвегия ни върна 51 римски и една древногръцка монети, които ...

... нелегално страната ни. Това съобщи Министерството на културата.  Норвежкият министър на културата Абид Раджа ги предаде днес на нашия посланик Вера Шатилова. Сред върнатите на България артефакти особена стойност има монетата от остров Тасос, която е датирана от 525-463 г. пр. Хр. Предаването на монетите стана на церемония в Историческия музей в Осло. 


Таблети ще помагат при възстановяването на най-малките пациенти в интензивното

Таблети ще помагат при възстановяването на най-малките пациенти в интензивното ...

... ѝ с малките пациенти. Напротив, проф. Стефанова е убедена, че технологиите идват като страничен детайл, който не трябва да заменя ролята на лекаря или родителя. В крайна сметка, каквито и магии да правим с таблетите и лекарствата, добрите резултати няма как да настъпят без човешка любов и грижа, завършва специалистката. 


Илиян Радулов и Виктор Марков при юношите и Росица Денчева

Илиян Радулов и Виктор Марков при юношите и Росица Денчева ...

... Ива Иванова – Галена Кръстенова 6-3, 6-1 №4 Каталина Петрова – Полина Георгиева 6-0, 6-1 №2 Елизара Янева – Ангела Генева 6-2, 6-3 Девойки, 1/2-финали: №1 Росица Денчева – №3 Ива Иванова №2 Елизара Янева – №4 Каталина Петрова Програма 25.06 - 1/2 финали единично юноши и девойки; финали смесени двойки 26.06 - ФИНАЛИ ЕДИНИЧНО ЮНОШИ И ДЕВОЙКИ


От петък Паметникът на свободата (Паметник на Шипка) временно ще

От петък Паметникът на свободата (Паметник на Шипка) временно ще ...

... се изгради скелето. При добри метеорологични условия в края на другата седмица посещенията се очаква да бъдат възобновени.  Специалисти обследват каменната фасада на паметника, като изследванията за състоянието й, което на места е доста компрометирано, ще бъдат основата за ремонти на паметника. Те се очакват да се случат най-рано след две години.Унгарския авангарден художник Мартон Ромвари откри изложбата си „Светещи сфери”

Унгарския авангарден художник Мартон Ромвари откри изложбата си „Светещи сфери” ...

... резидентната програма през следващата година. Целта й е да бъдат създадени условия за творчески обмен между гостуващите творци и местната артистична общност. Трябва и да се излъчи художествен продукт, съвместим с имиджа на града като място за култура и туризъм. Унгарските гости подариха на домакините по бутилка от популярното унгарско вино Токай.


Андреа Банда Банда изчезна от „На кафе“, което веднага събуди

Андреа Банда Банда изчезна от „На кафе“, което веднага събуди ...

... по-трудно прикрива коремчето си, Андреа има шанс да получи повече екранно време, но целият екип на предаването бил единодушен, че няма как да й се гласува подобно доверие. Тя обаче няма да бъде изхвърлена от панела и затова спокойно се боледува, без да се притеснява, че мястото й ще изстине. 


Работата на болниците през 2020 г. е намаляла с 9.5%,

Работата на болниците през 2020 г. е намаляла с 9.5%, ...

... при физикална и рехабилитационна медицина - с 22.2% по-малко от 2019 г., при пневмология и фтизиатрия - с 25.2%, кардиология - с 21.6%, нервни болести - с 18.7%, гастроентерология - с 15.7%. Там увеличението на цените на пътеките не е успяло да компенсира по-малкото работа и пациенти, допълват от Касата.


Руди Джулиани, който е личният адвокат на бившия президент Доналд

Руди Джулиани, който е личният адвокат на бившия президент Доналд ...

... практика в очакване на по-нататъшно производство пред Адвокатският комитет по жалбите, предаде bnr.bg. Междувременно Джулиани ще се яви на съдебно заседание в четвъртък във Вашингтон, окръг Колумбия, след като е съден от Dominion Voting Systems, един от технологичните доставчици на изборите през ноември 2020 г., заради твърденията му за изборна измама.


Нова зала по бадминтон бе открита преди дни в Първомай.

Нова зала по бадминтон бе открита преди дни в Първомай. ...

... и Цвети Попиванова. Кметът на Община Първомай Николай Митков поздрави бадминтонистите и връчи паметни плакети със Знака на града на представители на училищата и детските градини, от чиито редици са състезателите на КВФС "Атлет". Плакет получиха и сестри Стоеви.  След демонстративната част се състоя турнир за деца до 9 и до 11 години.Глория бързо се показа като баба за пример, която неотлъчно

Глория бързо се показа като баба за пример, която неотлъчно ...

... момичета дъщеря си и малката Галина. Симона, която бързо влезе във форма след раждането, вече е готова да се върне и на сцената. Двете гласовити изпълнителки започват участията си през летния сезон на 20 юли в Бургас.  "Ще съчетаем полезното с приятното, имаме и много ново авторски парчета", похвалиха се двете певици.


Голям пожар обхвана покрива на бизнес център в Смолян. Сградата

Голям пожар обхвана покрива на бизнес център в Смолян. Сградата ...

... центъра на Смолян, е покрит с гъст дим. Предполага се, че огънят е пламнал от късо съединение. "Гори покрива на сградата, на около 200 - 300 кв. м площ. Надолу няма проблем по етажите, къртим гипсокартона, за да стигнем до покрива", каза Цветан Стоилков,– началник сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност“.  


Близките на хората с психични разстройства са понесли пандемията по-трудно

Близките на хората с психични разстройства са понесли пандемията по-трудно ...

... ги изоставяли в болницата. За да се справим като общество с предизвикателствата от кризата, може би трябва да приложим подхода на емпатията и отговорността, който доказано е дал резултат в практиката. Грижата за другия е ефективна рецепта срещу ”потъването”, която дава алтернатива  за навременно справяне  и по-добри резултати, категорична е специалистката. 


250 ВЕЦ-а в страната трябва да спрат принудително работа. Това

250 ВЕЦ-а в страната трябва да спрат принудително работа. Това ...

... индустриални предприятия, алармират от асоциацията. Представителите на работодателските организации – Асоциация на индустриалния капитал, Българска стопанска камара и Българската търговско-промишлена палата, които са основните потърпевши от резкия скок на цените на тока, категорично  настояват за бърза отмяна на спорните текстове и осигуряване на нормална среда за работа на ВЕЦ в България.  


В новия брой на вестник „Марица” може да прочетете следните

В новия брой на вестник „Марица” може да прочетете следните ...

... е на ръба на фалита. Резервациите са на стойност 513 хиляди евро. Как да докараме западняци със социален туризъм и как в туристическия бранш предстоят хиляди фалити, защото в него почти няма професионалисти, а много случайни хора Това разказва в интервю пред „Марица” експертът и зам.-председател на „Сдружение Туризъм” доц. Йордан Йорданов.На предстоящите парламентарни избори ще бъдат осигурени 421 машини в

На предстоящите парламентарни избори ще бъдат осигурени 421 машини в ...

... ЦИК демонстрираха как се гласува с машини. Избирател ще може да се забави до 5 минути по време на гласуването. След изтичането им сесията за гласуване изтича. По аналогията с хартиената бюлетина, комисията може да даде нова карта за гласуване, за втори опит. Избирателят няма да има право на трети опит.


Контузия на младежкия национал Димитър Тонев стресна треньорския щаб на

Контузия на младежкия национал Димитър Тонев стресна треньорския щаб на ...

... от старши треньора Азрудин Валентич.  В края на вчерашното занимание по-голяма част от футболистите бяха подложени на сериозни бегови упражнения от кондиционните треньори Проданович и Тодор Георгиев. Тодор Неделев и Кевин Янсон продължиха със самостоятелната подготовка.  След тренировка "жълто-черните" футболисти се отдадоха на възстановители процедури в СПА центъра на Hotel Lavanta Tepesi.


Изпълнителният директор на

Изпълнителният директор на "Мини Марица-изток" Андон Андонов е подал оставка, ...

... за напускане на поста е посочил лични причини.  Оставката му все още не е приета. Новият директор се очаква да бъде представен следващата седмица. Дотогава Антонов ще остане на поста, който заема вече 7 години.  "Мини Марица-изток" са основният доставчик на въглища за централите от Маришкия басейн. Близо 7000 са работниците и служителите.


С красив букет от бели лилиуми и разноцветни хризантеми, в

С красив букет от бели лилиуми и разноцветни хризантеми, в ...

... Заедно се наслаждаваха на баладичните рок евъргрийни, които съпътстваха представянето на стиховете, в изпълнение на димитровградския музикант, известен като Дино Рок.  След събитието, кандидатът за народен представител от листата на ГЕРБ-СДС Стефан Димитров търпеливо изчака за автограф от талантливата поетеса – за себе си и за съпругата си актрисата Александра Димитрова.   


Алекс и Дани Петканови отновоимат драма в семейството си, но

Алекс и Дани Петканови отновоимат драма в семейството си, но ...

... в болница с пневмония, и двамата с Габриел са дали отрицателни проби за COVID-19. Моделът призна, че сред големите трудности, които срещат при лечението на сина й, е да му обяснят защо е необходим абокатът, както и да го предпазят от това да се нарани, докато се опитва да го премахне.Приложението на ваксината на „Пфайзер“ при деца над 12-годишна възраст

Приложението на ваксината на „Пфайзер“ при деца над 12-годишна възраст ...

... тъй като самите те не са добре настроени към ваксините. Според признанията на джипитата в момента повечето имунизации са втора игла, докато желаещите да си поставят първа инжекция се броят на пръсти.  От РЗИ пък вече обявиха, че около 200 гимназисти от Пловдив са първите, които са пожелали да бъдат ваксинирани. 


Руските туристи ще се върнат в България през юли. Редовните

Руските туристи ще се върнат в България през юли. Редовните ...

... военни песни за войната и победата в памет на 80-тата годишнина от началото на Великата отечествена война за Русия.  Н.Пр. Елеонора Митрофанова, почетният консул на Руската федерация в Пловдив Георги Гергов и млади изпълнители от състава положиха цветя пред паметника на Альоша, след което групата изпълни песента „Моя страна, моя България”.    ,  Революционна промяна в европейския футбол е факт, след като от

Революционна промяна в европейския футбол е факт, след като от ...

... отношение на несправедливостта на това правило, особено в продълженията, защото така домакините са задължени да отбелязват всеки път два гола, когато гостът е реализирал един. Справедливо е да се каже, че в днешно време домакинското предимство вече не е така значимо, каквото беше преди“, коментира президентът на УЕФА Александър Чеферин.Плувният басейн

Плувният басейн "Химик" в Димитровград, ще бъде отворен от събота ...

... проявено желание за обучение в плуване желаещите могат да се записват при спасителя и при сформирането на група от началото на юли ще стартира курс. Заведението към басейна също ще функционира. Спазването на всички противоепидемични мерки, регламентирани в заповедите на министъра на здравеопазването и предписани от други компетентни органи е задължително.  


На 17 и 31 юли на пл. „Николай Гяуров” във

На 17 и 31 юли на пл. „Николай Гяуров” във ...

... концерт с любими фолклорни песни.И двата фестивални дни ще бъдат с оркестри на живо. На 17 юли участници и гости ще се насладят на изпълненията на оркестър Сияние - гр. Пазарджик с ръководител Иво Ралчев, а на 31-ви ще свири фестивалният оркестър Роял-Бенд- гр. Благоевград с ръководител д-р Стефан Йорданов.


Фотографска изложба, която е запечатала всички български паметници включени в

Фотографска изложба, която е запечатала всички български паметници включени в ...

... Хаджимишев. Те ще бъдат показани на големи пана. Изложбата се открива във връзка с 65 години от членството ни в ЮНЕСКО и 75 години от основаването на организацията.  Изложбата може да бъде разглеждана от посетители до 15 юли 2021 г. Тя се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и ОИ „Старинен Пловдив”.   


Черната кутия на разбилия се самолет на майор Терзиев е

Черната кутия на разбилия се самолет на майор Терзиев е ...

... допълни, че черната кутия като състояние е цяла, но не може да каже какво е състоянието ѝ отвътре. Районът, в който е била намерена кутията е бил обследван, намерени са и множество останки от падналия МиГ-19. Преди районът е бил обследван на части, тъй като е прекалено голям. Времето се е влошило.  


Заместник-кметът на община Хасково Мария Вълчева връчи купите на победителите

Заместник-кметът на община Хасково Мария Вълчева връчи купите на победителите ...

... спорт" (Варна). Първото място в държавното лично първенство на двойки спечелиха Илиян Радулов от "Тракия" и Виктор Марков от "Диана". Тенис-надпреварата на "Кенана" продължава с игрите на смесени двойки и синглите, съобщи Димитър Господинов, изпълнителен директор на Тенис клуб "Хасково 2015" - домакин на Държавното лично първенство по тенис до 16 г.


Барелеф на  голямата баскетболистка Пенка Стоянова ще бъде поставен в

Барелеф на  голямата баскетболистка Пенка Стоянова ще бъде поставен в ...

... 35 баскетболисти, допринесли най-много за световния баскетбол. До края дните си Пенка Стоянова бе неизменно свързана с родното Карлово. В знак на признание към спортната дейност на великата баскетболистка неотдавна Общинският съвет прие решение нейното име да носи спортната зала на Средно училище „Васил Левски“ – най-доброто спортно съоръжение в региона.  


Велинградският централен минерален плаж „Йосиф Шнитер” ще приема посетители от

Велинградският централен минерален плаж „Йосиф Шнитер” ще приема посетители от ...

... провеждането на първия конкурс “Царица на плажа”. Специално за случая от цяла България пристигат гости и летуващи. С пълно одобрение на публиката и с единодушието на журито за “Царица на плажа” е провъзгласена госпожица Надя Атанасова от Русе. Поради големия успех, конкурсът е провеждан последователно и през следващите три години.  


Турция започва серийно производство на нов тест, разработен в страната,

Турция започва серийно производство на нов тест, разработен в страната, ...

... различни институции от цял свят, сред които Германската футболна лига. "Вярваме, че това е система без аналог в света", добави проф. Аталар. Ако резултатът на теста с "Диагновир", е положителен, то за отчитането му стигат само 5-10 секунди. За да бъде потвърден отрицателен резултат, са нужни 20-30 секунди, обясниха още турските учени.


Десетки малчугани от детските градини преминаха днес в парк Кенана

Десетки малчугани от детските градини преминаха днес в парк Кенана ...

... деца до 7 г. трябва да осигурят придружител. До края на седмицата проявите продължават със спорт, активности и забавления и на игрищата на комплекс "Авеню“. На 26 и 27 юни - събота и неделя, община Хасково и МКБППМН подаряват на децата от Хасково свободен достъп до спортните игрища на "Авеню".


Прословутата руска група с диригент талантливия маестро Михаим Турецкий ще

Прословутата руска група с диригент талантливия маестро Михаим Турецкий ще ...

... здраве”. Музикантите  отбелязват, че актуалността на подобни събития тази година е специална. Музиката лекува! Въпреки факта, че сега на концертите повечето зрители са с маски, ние все още виждаме тяхната реакция - през техните очи, жестове, аплодисменти. Чувстваме взаимност. Те се нуждаят от този еликсир!” - споделят солистите на хора.      


Хирурзи от МБАЛ-Пазарджик извършиха изключително тежка операция за премахването на

Хирурзи от МБАЛ-Пазарджик извършиха изключително тежка операция за премахването на ...

... намиращ се под хернията. Оказва се , че жената има киста на левия яйчник, която е нарастнала до тези големи размери, вероятно в продължение на месеци.От днес 69-годишната жена вече се възстановява у дома. Състоянието и е добро, съобщи д-р Муса Дурльов.Очакват се резултатите от хистологичните изследвания на туморното образувание.


Защитата на Кристиан Николов, обвиняем за смъртта на журналиста Милен

Защитата на Кристиан Николов, обвиняем за смъртта на журналиста Милен ...

... карал с близо 100 км/ч и е имал три вида наркотици в организма си. Експертизите за психологическото състояние на Николов са последни по делото. След това се очаква и решение на съда за това дали подсъдимият умишлено е предизвикал смъртта на Цветков. След заседанието по делото започна гледане на мярката за неотклонение. 


Българските граждани са допускани да влизат в Кипър без изискване

Българските граждани са допускани да влизат в Кипър без изискване ...

... длъжни да спазват съответните действащи здравни протоколи. При нужда от съдействие българските граждани в Република Кипър могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Никозия на следните телефонни номера: +357 22 67 27 40; +357 22 67 24 86. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството:


Вече всеки може да види точно каква пенсия ще получи,

Вече всеки може да види точно каква пенсия ще получи, ...

... определена като брой месеци с осигуряване в държавното обществено осигуряване, като месеците с осигуряване в универсален пенсионен фонд и в държавното обществено осигуряване са календарните месеци, за които са внесени или дължими осигурителни вноски. Промените целят постигането на по-малко по размер намаление на индивидуалния коефициент и съответно по-висок размер на пенсията.


Община Пловдив е първата в България, която осигурява достъп до

Община Пловдив е първата в България, която осигурява достъп до ...

... е преминала обучение, проведено от БЧК, така че е в състояние да съдейства при инцидент. Предстои среща със сдружение „Бизнесът за Пловдив“ и фондация „Първите 3 минути“, на която ще се говори за предоставянето на такива автоматични дефибрилатори на всички големи предприятия в града, където такъв инцидент може да се случи. 


Започва рехабилитация на четвъртокласната пътна мрежа в община Димитровград.

Започва рехабилитация на четвъртокласната пътна мрежа в община Димитровград. "Средствата ...

... ремонтни предстоят и към няколко други населени места. За предварително набелязаните дейности вече има избрана и фирма-изпълнител. Освен към Крум, ремонтните дейности ще обхванат пътните отсечки към селата Здравец,  Бряст, Голямо Асеново, Малко Асеново и Черногорово. Те са набелязани след извършена оценка на най-наложителните за обновяване пътни отсечки от четвъртокласната мрежа.​


До 250 пациенти на ден е достигал броят на настанените

До 250 пациенти на ден е достигал броят на настанените ...

... 20 и техният брой няма да се коригира, категорични са от ръководството на УМБАЛ „Свети Георги“. Те са оборудвани с необходимата апаратура за провеждане на интензивно лечение и дихателна реанимация и са разположени в Клиниката по инфекциозни болести на бул. „Пещерско шосе“ №66, където се лекуват най-тежките случаи с КОВИД-19.


С настъпването на астрономическото лято температурите се покачиха чувствително, а

С настъпването на астрономическото лято температурите се покачиха чувствително, а ...

... от тромбози, информира специалистът.  Жегите не пречат на ваксинирането, категоричен е проф. Федя Николов. Въпреки задушното време не трябва да забравяме за маските, когато е необходимо да се предпазим от коронавируса, напомня още той.  Останалото си го знаем от миналото лято. Рецептата включва носене на шапки, светли дрехи и търсене на сенки. 


Районният съд в Разлог успя от осмия път да разпита

Районният съд в Разлог успя от осмия път да разпита ...

... звездата свършва след участие в Банско, където Алекс  настойчиво искал да се срещнат насаме. Наложило се гардовете на заведението, както и тези на певицата, да се намесят и да я спасят.  Преди да полудее по Емануела, Воуг бил влюбен в Мадона, от чиито концерти многократно е бил изхвърлян, писа „Телеграф“.


Днес Асеновград бе обагрен в бяло. Малки Слънчови невести шестваха

Днес Асеновград бе обагрен в бяло. Малки Слънчови невести шестваха ...

... Скъпи деца, нека днешният ден запази у вас незабравим спомен и някой ден в празника да се включат дори и вашите деца, а вие с умиление да се връщате назад във времето и да разказвате за този момент“, каза пред присъстващите Петров. Празничната програма приключи с изпълнение на детски песни.


Пазарджишкият централен блокировач Иван Тасев ще играе за ВК Сливнишки

Пазарджишкият централен блокировач Иван Тасев ще играе за ВК Сливнишки ...

... Тасев ще играе за ВК Сливнишки герой (Сливница) през новия сезон в Суперлигата. Героят спечели Висшата лига през изминалия сезон и получи промоция за Суперлигата на България. Иван Тасев, продукт на школата на Хебър. 202-сантиметровият волейболист е играл е за Хебър, Левски и Тетевен Волей. Миналия сезон Тасев прекара във Франция.   


Деца от ДГ „Космонавт“ посрещнаха най-хубавия сезон - лятото  с цветно

Деца от ДГ „Космонавт“ посрещнаха най-хубавия сезон - лятото  с цветно ...

... ДГ „Космонавт“ г-жа Десислава Тотева за поканата и възможността да присъстваме на това невероятно тържество.Децата се представиха великолепно.В този прекрасен слънчев Еньовден пожелавам на всички да сте здрави и с общи усилия да успеем да запазим тези красиви традиции и да ги предадем на бъдещите поколения“, каза инж. Илиян Козарев.


Първенецът на пазарджишката

Първенецът на пазарджишката "А" РФГ Чико-Бунара обяви раздялата си с ...

... фейсбук страница на Чико. Пангев, който се задоми в пазарджишкото село Величково преди няколко месеца ще премине при етрополци в комплект с други двама ексиграчи на Хебър(Пазарджик) - Николай Стоилков-Газелата и Руслан Иванов. В Етрополе очевидно стягат силен тим, който през новото първенство да бъде сред водещите клубове в Трета ЮФЛ. 


2-годишното българче Диего Георгиев е починал в италианска болница. Родителите

2-годишното българче Диего Георгиев е починал в италианска болница. Родителите ...

... срещу неизвестни извършители. Сега трябва да бъде направена нова, независима аутопсия, която да хвърли яснота за причините за смъртта на детето. Хипотезите на лекарите са много, но никоя досега все още не е окончателна – че става въпрос за рядък вид менингит, за миокардит, за COVID. Още по темата - четете  


Хипотезата, че 43% от българите вече са се срещнали с

Хипотезата, че 43% от българите вече са се срещнали с ...

... заразяваме толкова лесно. Преболедувалите и ваксинираните с поне една доза, които към момента са около 13.8%, също имат роля за потискането на разпространението.  Последният аргумент за спада на новите случаи е фактът, че все още индийският щам не е у нас. Велков коментира, че той е до 60% по-заразен от британския.


За незаконно пренасяне на 650 000 евро е задържан днес

За незаконно пренасяне на 650 000 евро е задържан днес ...

... лева. Откритата валута е в банкноти с номинал от 500, 200, 100 евро. Тя е иззета. 56-годишният ​мъж е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Предстои да бъде привлечен като обвиняем. И в момента се извършват действия по разследването", информираха още от Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение–Свиленград. 


Певецът Филип Киркоров е включен в списъка на лицата, застрашаващи

Певецът Филип Киркоров е включен в списъка на лицата, застрашаващи ...

... юни. Причините за това решение не са уточнени. Певецът стана 201-ият човек, включен в списъка. През април 2021 г. известният рапър Алишер Валеев, известен като Моргенщерн, също попадна в „черния списък“. Добавянето на лице в „черния списък“ означава забрана за излъчване на телевизионни програми с негово участие, отбелязва онлайн изданието „Украинская правда“.


Курсантът, който пострада тежко по време на учение край Чешнигирово,

Курсантът, който пострада тежко по време на учение край Чешнигирово, ...

... на юни. При изпълнение на парашутни скокове един от военните се приземил върху короната на дърво. По време на спасителната акция обаче, тежко е пострадал друг курсант, който е отишъл да му помогне. Клон се чупи и го удря по главата, като той получава тежка черепно-мозъчна травма. Опериран е в Пловдив.


Тодор Тимонов е на път да запише името си в

Тодор Тимонов е на път да запише името си в ...

... е обличал съща така фланелките на ЦСКА - София, Анжи Махачкала, Верея, Асеновец и Евроколеж. С опита и уменията си Лимона, както е известен на феновете, ще се опита да върне във В група държавния ни шампион за 1963 г., който след серия безумия на предишното ръководство изпадна в селската група.


Двама с име Леон, Жоел, Дидие, Мануел и Жак са

Двама с име Леон, Жоел, Дидие, Мануел и Жак са ...

... трябваше да се обърнат. Хърватите решиха, че би било добре да гледат мача срещу Чехия не у дома, а в Прага! Това се дължи на факта, че в местната кръчма „U Fleku”, преди 110 години студенти от хърватския Сплит основават „Хайдук”.И го направиха - гледаха мача заедно с чешките фенове.


Премиерът Стефан Янев проведе среща с посланика на Румъния Бръндуша

Премиерът Стефан Янев проведе среща с посланика на Румъния Бръндуша ...

... на инвестициите на двустранна основа. Също така се откроиха възможности за по-добро взаимодействие по отношение на икономиката и свързаността. В хода на срещата бяха обсъдени мерки за подобряване взаимодействието на ниво местна власт между отделни градове, както и между хората. Добрите примери в това отношение следва да бъдат по-видими и окуражавани.   


15-ти Международен фестивал за театър и съвременен танц

15-ти Международен фестивал за театър и съвременен танц "Черната Кутия" ...

... Praha 7, Cirqueon, KinoNekino, Cooltour Видео: https://vimeo.com/360745116 https://bg.theblackboxfestival.com/holektiv   21 юли /сряда/, 19:00 ч. Драматичен театър - Пловдив, Камерна зала   PAULA Editta Braun Company Австрия   Танц, изпълнение: Iris Heitzinger Музика: Thierry Zaboitzeff Светлинен дизайн: Thomas Hinterberger Декор: Arturas Valudskis Драматургия: Gerda Poschmann-Reichenau Арт директор, хореограф, концепция: Editta Braun фото: Bettina Frenzel, Leo Fellinger Гостуването на продукцията се осъществява с подкрепата на Австрийско посолство в София. Видео: https://vimeo.com/172337837 https://bg.theblackboxfestival.com/editta-brown  


Нов диспечерски център в Пловдив ще управлява и контролира 60

Нов диспечерски център в Пловдив ще управлява и контролира 60 ...

... Мария. Зам.министърът на енергетиката Мирослав Дамянов пък отчете, че тук оборудването е последна дума на техниката и с носталгия припомни, че професионалният му път е включвал и позицията диспечер. С новата инвестиция в модерния диспечерски център, вложенията на ЕВН само в града възлизат на около 40 милиона лева.  Снимки от Франк Воща


Активно продължават занятията с практическа насоченост със стажантите на първоначална

Активно продължават занятията с практическа насоченост със стажантите на първоначална ...

... участващите в охраната полицейски служители.    Провеждането на занятия с реално прилагане на полицейски правомощия имат изключително значение за правилното формиране на практически умения и навици у младите полицейски служители. Те ги поставят в ситуации близки до реалните и дават възможност утвърждаване на екипния модел на работа.    Пресцентър ОДМВР-Пазарджик 


През тази учебна година училищата с концентрация на уязвими групи

През тази учебна година училищата с концентрация на уязвими групи ...

... екипи за обхват не припознаха темата за привличане на всички ученици по време на дистанционното обучение. Повсеместно е мнението че продължителното обучение от разстояние в електронна среда е довело до загубата на трудно формираните умения за учене и множество други ценни социални умения”, се казва още в доклада. Снимка: Наташа Манева                


Цветана Пиронкова се класира за третия кръг на квалифискациите за

Цветана Пиронкова се класира за третия кръг на квалифискациите за ...

... 5:1 и затвори мача за 54 минути. Статистиката бе абсолютно в полза на Пиронкова - асове (2:1), успешен първи сервис (69/48 процента), точки за пробив (80/0 процента), двойни грешки (0/1). В първия си мач на Откритото първенство на Великобритания след 2017 г. вчера Пиронкова разгроми американката Усуе Арконада с 6:1, 6:0.


Сашо Кадиев май си проси уволнението или поне солидна глоба

Сашо Кадиев май си проси уволнението или поне солидна глоба ...

... е Еньовден, е спазил стара семейна традиция - да бере билки призори. Станал в 4:30 ч. и хванал гората, където обаче се оказал без покритие на телефона и така и не могъл да предупреди. Както се досещате - обяснението му слиса и екранните му партньори, и зрителите пред малкия екран.


Водач на лек автомобил е опитал да осуети полицейска проверка

Водач на лек автомобил е опитал да осуети полицейска проверка ...

... колата е обявена за издирване в цялата страна. От проведените действия по разследването автомобилът е установен изоставен в района сливенското село Крушаре. Извършен е оглед. По-късно тази нощ в дома си в Ямбол е установен и 28-годишният водач. По случая е започнато следствено дело под наблюдението на Районна прокуратура, предаде „Фокус". 


На 87 се стопиха неприетите в първа група в пловдивските

На 87 се стопиха неприетите в първа група в пловдивските ...

... държавни или общински детски градини или училища поради липса на свободни места.  За да имат право на обезщетениеето, трябва да отговорят едновременно на 6 условия. Подробно описание на изискванията за прилагане на наредбата и указания за родителите може да бъдат намерени на интернет страницата на община Пловдив в раздел „Образование“.