- Кои са най-често срещаните икономически престъпления в света? Присвояването

- Кои са най-често срещаните икономически престъпления в света? Присвояването ...

......... дадена организация и дори до нейните партньори. Нещо повече, в този случай трябва да се отчитат и репутационните рискове, тъй като имиджът е най-важният актив на всяка компания или личност. Ако някоя компания стане жертва на подобна атака, хората започват да се питат дали биха могли да й имат доверие.


 

 "Аз съм скептичен, че тази сделка ще стане, но това ...

......... на енергетиката Теменужка Петкова посочи, че ако сделката с "Инерком" "не се получи", то ще започнат преговори с втория кандидат. Междувременно депутатите отхвърлиха идеята Комисията по енергийно и водно регулиране (КЕВР) да контролира сделки при прехвърляне на над 20% от капитала на енергийни дружества. Всичко по темата ЧЕЗ четете тук.


С 20 нови дестинации от летищата във Варна и Бургас

С 20 нови дестинации от летищата във Варна и Бургас ...

......... и ремонтът на пътека за рулиране "Алфа" - най-използваната и най-дълга пътека за рулиране. Ремонтът е продиктуван от нуждите на по-големите въздухоплавателни средства и след него пътеката ще може да поеме дори самолети код "F". "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД продължава да води преговори за нови авиолинии и маршрути. 


За страните от Централна и Източна Европа присъединяването към Европейския

За страните от Централна и Източна Европа присъединяването към Европейския ...

......... открити търгове и поръчките, възложени чрез политически споразумения; между икономическата конкуренция и съглашателството между икономическите и политическите интереси; и накрая, между демократичния капитализъм и държавния капитализъм, доминиран от сенчести олигархични мрежи. Независимо от приказките за "печалба и за двете страни", европейските членове на 16+1 ще трябва да направят своя избор.


Едно от най-големите и популярни летища в САЩ - международното

Едно от най-големите и популярни летища в САЩ - международното ...

......... пътническият трафик в Калкута е скочил с 27%, докато Хайдерабад е имал 20% ръст, а Бангалор - 13%. Дубай е най-натовареното летище за международни пътници в света, следвано от "Хийтроу" в Лондон и летището в Хонконг. Хонконг заема най-високото място при товарните превози по въздух, следван от Мемфис и Шанхай.


Индия ще построи изцяло нов град, за да даде лесна

Индия ще построи изцяло нов град, за да даде лесна ...

......... сгради, училище и data център. Първите жилища ще са готови до май, а следващите в рамките на две години. Едва на 25 минути има летище. До момента GIFT City е привлякла близо два милиарда долара в инвестиции в строителство, като се очаква тази цифра да набъбне до 11 милиарда долара.Европейската комисия ще представи днес нов таван на таксите за

Европейската комисия ще представи днес нов таван на таксите за ...

......... повече прозрачност на процеса динамично обръщане на валута -- практиката да се предлага на потребителите, които пътуват в чужбина, възможността да плащат за покупки с валутата от домашната си страна. Потребителската лоби група BEUC изчислява, че тази практика струва на потребителите в ЕС милиарди евро всяка година заради неизгоден курс.


Ако за една порция с боб с наденица живеещите в

Ако за една порция с боб с наденица живеещите в ...

......... Южен Судан обаче парите, с които човек разполага средно на ден, не са достатъчни дори за едно хранене. Цената на порцията там е повече от 100% от средния дневен бюджет. В долари разходите са в размер на цели 190, 200 и 321 долара. You will find more infographics at Statista


Почти всеки четвърти българин на възраст между 20 и 34

Почти всеки четвърти българин на възраст между 20 и 34 ...

......... и белгийците (34%). 26% от естонците на възраст между 20 и 34 години пък са готови да отидат в друга страна от ЕС. Следват Словения (25%), както и България и Словакия (23%). България трябва да внесе 500 000 работници от чужбина Заплатите ще продължат да растат, според шефа на АИКБ


С произведените около 1160.1 милиарда единици електроенергия през финансовата 2017

С произведените около 1160.1 милиарда единици електроенергия през финансовата 2017 ...

......... и около 100 гигавата слънчеви мощности до 2022 г. Правителството има за цел да увеличи 4 пъти ядрения си капацитет до 20 гигавата до 2020 г. През последните 5 години възобновяемата енергия е най-бързо развиващия се сегмент, но все пак допринася само около 14% за общия енергиен микс в Индия.


Една от най-агресивните кампании в света за борба с глобалното

Една от най-агресивните кампании в света за борба с глобалното ...

......... електроенергия идва от хидроцентрали и е световният лидер по продажби на електромобили. Калифорния пък е четвъртият най-голям производител на петрол в САЩ, а местното правителство има цел да намали емисиите с 40 процента до 2030 година. След едва две години пък половината от използваната електроенергия ще бъде от възобновяеми източници.Струващата 660 милиона долара сграда Amager Bakke е сред една

Струващата 660 милиона долара сграда Amager Bakke е сред една ...

......... за катерене и два лифта, чрез които ски ентуасиастите ще стигат до върха, където ще ги чака дългата 180 метра писта. А след това ще могат да изпият по бира във вътрешния бар. Целта е около 300 000 души да посещават завода за боклук всяка година, включително 65 000 скиори.


Да работиш с бормашина всъщност не е престъпление. Въпреки това

Да работиш с бормашина всъщност не е престъпление. Въпреки това ...

......... и Юлия винаги разговарят с мен като с равна. И внимателно ме изслушват какво искам". Въпреки че законът е срещу тях, Юлия и Надя планират да разширят фирмата си. И да назначат на работа само жени. За да покажат на новото поколение, че стига да искаш, можеш да постигнеш всичко


През последните години на фона на ядрените опити на Северна

През последните години на фона на ядрените опити на Северна ...

......... 027 Общо самолети: 3794 Бойни самолети: 806 Танкове: 20 216 Машини на военоморските сили: 352 Бюджет за отбрана: 44,6 милиарда долара 1. САЩ Източник: Общо войници: 2 363 675 души Общо самолети: 13 762 Бойни самолети: 2296 Танкове: 5884 Машини на военоморските сили: 415 Бюджет за отбрана: 587,8 милиарда долара


Френска компания най-вероятно ще произвежда новите тъмносини паспорти на британците,

Френска компания най-вероятно ще произвежда новите тъмносини паспорти на британците, ...

......... координатор на Европейския парламент по върпосите за Brexit и лидер на либералната партия, се подигра с решението тогава, припомняйки, че ЕС не налага единен цвят за паспортите и Лондон можеше да ги смени и без да напуска блока. След излизане на новината акциите на De La Rue поевтиняха с 14%.


Нашият свят е навлязъл в ерата на технологичното развитие, когато

Нашият свят е навлязъл в ерата на технологичното развитие, когато ...

......... в края на този век.  Освен това, още два африкански града - Дар ес Салам (Танзания) и Киншаса (Демократична република Конго) - ще нараснат значително до 2100 г., според прогнозата на ООН.  По този начин тези три африкански града ще станат най-гъсто населените градове в света в края на века.Турция обяви, че финансирането на един от мащабните инфраструктурни проекти,

Турция обяви, че финансирането на един от мащабните инфраструктурни проекти, ...

......... Япония. Така официално "Чанаккале 1915" ще бъде най-дългият видящ мост в света. Съоръжението се прави в чест на наричаната от турците "Война за Чанаккале". Тя е свързана с битката на Османската империя по време на Първата световна война с френски и британски кораби, които са потопени от турците при Дарданелите.


Турция обяви, че финансирането на един от мащабните инфраструктурни проекти,

Турция обяви, че финансирането на един от мащабните инфраструктурни проекти, ...

......... Япония. Така официално "Чанаккале 1915" ще бъде най-дългият видящ мост в света. Съоръжението се прави в чест на наричаната от турците "Война за Чанаккале". Тя е свързана с битката на Османската империя по време на Първата световна война с френски и британски кораби, които са потопени от турците при Дарданелите.


Сериозен ръст на присъединените фотоволтаични системи отчитат в България от

Сериозен ръст на присъединените фотоволтаични системи отчитат в България от ...

......... изведе електроенергията до подстанция, а след това да я върне към битовите потребители. При преноса, естествено, има загуби, но ЕВН е длъжна да изкупува електроенергията, изчислена при източника. В мрежата на дружеството има около 1 200 производители, които генерират около 650 мегаватчаса, а 490 мегаватчаса от тях са от фотоволтаици.


Запасите на Русия от пшеница се повишават до най-високите си

Запасите на Русия от пшеница се повишават до най-високите си ...

......... бъде много, много трудно постижима", каза Александър Боа, анализатор в консултантската компания Agritel в Париж. "Добре е да видим френските цени под руските цени, но все пак ще имаме нужда от $ 3 или $ 4 на тон повече конкурентоспособност, за да можем да хванем по-голям пазарен дял", заяви Боа.


До есента на 2019 година ще бъдат отворени 8 от

До есента на 2019 година ще бъдат отворени 8 от ...

......... На пероните ще бъдат поставени стъклени прегради с цел безопасност, които ще се отварят само когато влакът пристигне. Готвените нови метровлакове ще богат да бъдат управлявани и без машинист. Как ще изглеждат новите влакове на метрото в София? Те ще развиват до 80 км/ч, могат да се движат без машинист


Един от най-уважаваните лидери в Африка е на косъм да

Един от най-уважаваните лидери в Африка е на косъм да ...

......... срещу него. Такива има и в Португалия, свързани с името на анголския бизнесмен и връзката му с португалската банка Banco Espirito Santo, които са за пране на пари. Самата Гуриб-Факим от своя страна попада във фокуса на международните медии още през 2015 година, когато става първата жена президент на страната.


Смартфон индустрията вече има виновник за намаляващите продажби: старите устройства

Смартфон индустрията вече има виновник за намаляващите продажби: старите устройства ...

......... интервю Ди Джей Кох - директорът на мобилното звено на Samsung, заяви, че растящата популярност на устройствата втора употреба кара компания да премисли дали не трябва да промени стратегията си - например да заложи повече на продажбата на по-стари премиум модели, които са били реновирани, вместо на нови евтини телефони.


Президентът на САЩ Доналд Тръмп предложи високи мита за внос

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предложи високи мита за внос ...

......... видяхме, "големите губещи са потребителите", казва професор Пейлън. "Няколко индустрии може да спечелят за кратко, но има далеч повече губещи, отколкото спечелили. А най-големите губещи са бедните. Хора като Тръмп може да нямат против да платят още няколко долара отгоре, но много хора не могат да си позволят този лукс".


Европейският лидер в авиоиндустрията Airbus избира Сърбия за свой регионален

Европейският лидер в авиоиндустрията Airbus избира Сърбия за свой регионален ...

......... второто - общо три. "Така ще разполагаме с четири бойни и два, които ще се ползват за издирвания и спасявания, като те ще бъдат оборудвани с най-съвременните технологии", обяснява още ресорният министър. По думите на Александър Вулин институтът има капацитет да стане и база за ремонти и на хеликоптери Gazelle.


Магазините в Полша ще затворят врати за ден за първи

Магазините в Полша ще затворят врати за ден за първи ...

......... целта е служителите да почиват в този ден. Сред другите ходове, които компаниите ще предприемат, е увеличено работно време в събота, за да се справят с търсенето. Така ще направи най-голямата верига за хранителни стоки Biedronka. Ще се увеличи и броя на персонала, който ще работи петък, събота и понеделник.


Норвегия ще инвестира 100 милиона норвежки крони (12,7 милиона долара),

Норвегия ще инвестира 100 милиона норвежки крони (12,7 милиона долара), ...

......... се намира източник на електроенергия и охлаждащи съоръжения. Трезорът се намира на отдалече остров в архипелага Свалбард между Норвегия и Северния полюс. Той има капацитета да съхранява 4,5 милиона различни семена, а в момента там се намират образци от над 890 000 култури от почти всяка една страна в света.


Търговците в Тайван станаха свидетел на необичайно явление - през

Търговците в Тайван станаха свидетел на необичайно явление - през ...

......... най-големите доставчици в страната ситуацията е още по-лоша. YFY твърдят, че цената се е покачила много повече - с около 50%. Повишават се и разходите за пакетиране и транспорт. И докато очакваме, че ръст на цената на суровините ще се отрази в магазините по целия свят, засега няма подобна тенденция.


Мариана Коцева ще бъде новият генерален директор на европейската статистическа

Мариана Коцева ще бъде новият генерален директор на европейската статистическа ...

......... Сукова, която става зам.-генерален директор на генерална дирекция "Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване". В продължение на седем години тя е директор в дирекция "Заетост". Преди това Сукова е бивш зам.-министър на земеделието у нас, а по-късно и член на кабинета на бившия комисар по защита на потребителите Меглена Кунева.


Височината на новопостроените сгради в София скоро може да бъде

Височината на новопостроените сгради в София скоро може да бъде ...

......... за строеж. Според последните предложения тези зони ще бъдат определени в Общия устройствен правилник, а не в закона. Предложението е на народните представители Александър Ненков от ГЕРБ и Искрен Веселинов от "Обединени патриоти". Нововъведенията обаче може да влязат в сила през есента, когато ще може да бъде променен нормативният акт.


Повишеният интерес към електромобилите задвижи бум в малките мини за

Повишеният интерес към електромобилите задвижи бум в малките мини за ...

......... изчислява, че през миналата година са добити 86 923 тона кобалт, с 13 хил. повече от отчетеното от индустриалните оператори. Държавната миньорска компания казва още, че между 20 и 30 000 тона кобалт се изнасят нелегално през границата всяка година, а стойността по днешни цени е около 2,5 милиарда долара.


Табелите

Табелите "Не приемаме кеш" са все по-честка гледка в магазините ...

......... плащали кеш поне по един път седмично през миналата година. Преди четири години техният дял бе 63%. Цели 36% въобще не използват банкноти и монети, или плащат с тях не повече от един-два пъти за година. Заради това и централната банка пък обмисля нуждата от официална дигитална валута - е-крона.


Президентът на САЩ Доналд Тръмп е подкрепил увеличаването на федералния

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е подкрепил увеличаването на федералния ...

......... подкрепи повишаване на данъка с 25 цента на галон и пресметна, че това ще донесе на хазната 394 милиарда долара през следващите 10 години. Цената на горивата силно варира в различните щати, като днес един галон бензин се продава за около 2,26 долара в Тексас и 3,42 долара в Хаваи.


Русия и Китай разработват разрушителни оръжия, които биха могли да

Русия и Китай разработват разрушителни оръжия, които биха могли да ...

......... всяка от двете страни би оправдала атаките си срещу американски или съюзнически сателити", се посочва в документа. Експертите посочват, че особени притеснения будят продължаващите опити на двете страни с експериментални сателити. Според тях дори и технологии, използвани с мирни цели, могат да бъдат използвани срещу противникови космически кораби при нужда.


Продължаващото повишаване на заплатите в България не подмина и представителите

Продължаващото повишаване на заплатите в България не подмина и представителите ...

......... отново без да смятаме стаж. Тази на министрите е 4 602 лева, 30% по-висока от депутатската. Заместниците им получават 3 911 лева, а началниците на кабинети - 3 681 лева. Най-високата заплата получава държавният глава - 7 080 лева, два пъти колкото основната на депутатите, като отново не смятаме стаж.


Исландия ще използва повече енергия за

Исландия ще използва повече енергия за "копаене" на bitcoin и ...

......... електричество за "копаене" на криптовалути ще се удвои до 100 мегавата тази година - повече от нужното за домакинствата в страната, в която живеят едва 340 000 души. Китай може да ограничи тока за "копачите" на bitcoin Темата е била обсъждана на срещата, след която бяха забранени криптоборсите, твърди Reuters


Администрацията на президента Доналд Тръмп ще предложи прекратяване на федералното

Администрацията на президента Доналд Тръмп ще предложи прекратяване на федералното ...

......... на височина 400 километра, има нужда от около 1,1 милиарда долара годишен бюджет. Експерти посочват и още един важен проблем - международните спогодби, които засягат космическата станция. Какво ще се случи с червената Tesla, пътуваща в Космоса? Дори след милиони години автомобилът ще може да бъде разпознат, казва университетски преподавател


В две съседки на България се намират най-бързо растящите летища

В две съседки на България се намират най-бързо растящите летища ...

......... на четвърто място в Европа след тези в Кеплавик (Исландия), истанбулското "Сабиха Гьокчен" и в Сплит. От съвета посочват още, че растежът на броя пътници през 2017 година за цяла Европа е бил най-бързият от 13 години насам, като напредъкът се дължи основно на аерогарите в Източна и Южна Европа.


Животът в Саудитска Арабия отдавна бе предопределян от петрола. В

Животът в Саудитска Арабия отдавна бе предопределян от петрола. В ...

......... продава повече от петрола си в чужбина. През юни м.г. саудитците са използвали средно 680 хил. барела дневно петрол за осигуряване на необходимата им електроенергия. Ако той бе продаден в чужбина, Рияд щеше да прибира по 47 милиона долара дневно. А именно приходите от петрол са основни за саудитския бюджет.


Международното летище в Пекин прави още една крачка към окичването

Международното летище в Пекин прави още една крачка към окичването ...

......... годишно. Така Пекин ще влезе в ексклузивния клуб на световните градове с две или дори три медународни летища. Сега в него влизат Лондон, Ню Йорк, Токио и Париж. Но за разлика от Пекин, в другите градове обикновено едно от летищата има съпровождаща роля, като обслужва само местни или регионални полети.


Амбициозните планове на филипинския президент Родриго Дутерте за засилване на

Амбициозните планове на филипинския президент Родриго Дутерте за засилване на ...

......... Компаниите вече предлагат бонуси, основани на умения, за да задържат квалифицирания персонал. В крайна сметка, един от най-добрите източници на квалифицирани работници, мениджъри и консултанти са 10-те млн. филипинци, които живеят и работят в чужбина. "Ако предложите правилната цена, те ще се върнат", смята зам.-министърът по икономическото планиране Роланд Тунбалан.


Главният изпълнителен директор на SpaceX, Tesla и Boring Company е

Главният изпълнителен директор на SpaceX, Tesla и Boring Company е ...

......... ще могат да си закупят огнехвъргачка за 600 долара. Има нейна снимка с надпис "На снимката е прототип", а описанието казва: "Във финалната версия тя ще е по-добра". Трудно ни е да отговорим защо Мъск го прави. Можем само да посочим, че приходите от шапките достигат над 1 милион долара.


В западна Етиопия в близост до границата със Судан се

В западна Етиопия в близост до границата със Судан се ...

......... голяма част от региона все още е неизследвана", посочва Бълок. "Не би било преувеличено да се каже, че потенциалът на Етиопия за добив на злато се доближава до този на Южна Африка, което може да постави страната в топ 5 на държавите с най-големи залежи от жълтия метал", допълва той.


Китай представи амбициите си да разшири инициативата

Китай представи амбициите си да разшири инициативата "Един пояс. Един ...

......... и други възможности за развитие в региона, като петрол, газ, минерални ресурси, риболов и туризъм. Китайският "Един пояс. Един път" цели да свърже Китай с Европа, Близкия Изток и отвъд чрез огромни инфраструктурни проекти в редица страни. Инвестиции за $900 000 000 000: Мегапроектите на 2017-а Вижте кои са те


  Ако у нас сме свикнали да повтаряме, че България

  Ако у нас сме свикнали да повтаряме, че България ...

......... ниво за целия ЕС, което е 480 килограма на глава от населението. От Евростат обаче посочват, че до някаква степен има обяснение за големите разлики между държавите. Причината е в това, че статистиката отразява докладвания обем битови отпадъци, но системата за изчисляването им се развичава в отделните държави членки. Източник:


България отчита рекорд в търговията с квоти за мръсен въздух

България отчита рекорд в търговията с квоти за мръсен въздух ...

......... г. През 2018-а ще бъдат предложени 23,8 млн. български квоти, което е 5% повече от миналата година. Цените се очаква да са средно по 7,16 евро на тон. 100% от приходите влизат във фонд "Сигурност на електроенергийната система". Той покрива загуби на НЕК от изкупуване на ток по преференциални цени.


Българската специализирана прокуратура, в присъствието на представители на Европол и

Българската специализирана прокуратура, в присъствието на представители на Европол и ...

......... дружество "Уан Нетуърк сървисиз" ЕООД е изпълнявало функциите на фактически търговски представител на "OneCoin Ltd." и фактически дистрибутор на създадената от него виртуална валута. В момента дейността на свързани с "OneCoin Ltd." дружества се разследва още в Англия, Ирландия, Италия, САЩ, Канада, Украина, Литва, Латвия, Естония и много други държави.


Румъния е поръчала 227 бойни машини за пехотата си. Договорът

Румъния е поръчала 227 бойни машини за пехотата си. Договорът ...

......... румънската пехота. GDELS е един от кандидатите по подобен проект и в България. Румъния, която се присъедини към НАТО през 2004 г., планира да похарчи общо 9,8 милиарда евро до 2026 г., за да увеличи защитните си споспобности. През 2016 г. разходите на страната за отбраната бяха 1,48% от БВП.


Шотландия забранява производството и продажбата на пластмасови клечки за уши.

Шотландия забранява производството и продажбата на пластмасови клечки за уши. ...

......... от страна на правителствата, индустрията и потребителите", каза д-р Линдзи Додс, ръководител на морската политика в WWF. Според екологичните организации основната отговорност е на потребителите, които сами решават какви продукти да използват и как да ги изхвърлят. Или казано по-просто - опазването на природата зависи от всеки един от нас.


Франция се е нагърбила с една нелека задача - да

Франция се е нагърбила с една нелека задача - да ...

......... на икономиката там от селското стопанство и природните ресурси, пише сайтът Qz. Експертите вярват, че Африка вече е поела по правилния път, като по-голямата част от страните там са приели Парижкото споразумение от 2015 година. Сега обаче е важно да се направят промени към подобряване на сигурността на хранителните продукти.


Египет ще построи 4000 фабрики за микро, малки и средни

Египет ще построи 4000 фабрики за микро, малки и средни ...

......... войски. Те ще създадат 40 000 нови работни места. Новината идва само 2 седмици след като властите съобщиха, че подготвят строителен проект за 5.65 млрд. долара на полуостров Синай. Той е описан като "национален проект за всеобхватно градско планиране" и също ще бъде реализиран от строителното министерство и военните. Останалите подробности засега остават в тайна.  


Темата за емиграцията е актуална за всички страни, присъединили се

Темата за емиграцията е актуална за всички страни, присъединили се ...

......... стоят изоставени. "Просто е прекалено лесно да го направиш. Границите са отворени, информацията за живота в другите части на ЕС е достъпна и всеки избира тази стъпка", казва Рубе. И в по-честият случай заминалите никога не се връщат обратно освен, за да посетят свои близки и приятели няколко пъти годишно.


Един от най-големите африкански градове е напът да остане без

Един от най-големите африкански градове е напът да остане без ...

......... 9 литра, а 5 минути под душа да костват 47 литра. За да помогнат на хората в Кейптаун да бъдат по-внимателни с потреблението на водата местните власти са пуснали онлайн калкулатор. Някои жители пък са инсталирали свои собствени резервоари, в които събират вода за поливането на растения или за къпане.


През изминалите 12 месеца от Money.bg се срещнахме с много

През изминалите 12 месеца от Money.bg се срещнахме с много ...

......... шоколада и тестените изделия. Освен това Светла Лесова разкри какви качества трябва да имат кандидатите, за да получат работа в една от водещите компании в хранителната индустрия.  В България се произвеждат шоколади Milka за цяла Европа Mondelez инвестира 20 милиона в завода си в Своге през тази и следваща година


Джоузеф Аууа-Дарко седи на табуретка на едно от най-големите сметища

Джоузеф Аууа-Дарко седи на табуретка на едно от най-големите сметища ...

......... Софо иска да имат живот, в който не му се налага да изгаря отпадъци, за да оцелява. "Някои хора ни мислят за лоши, защото смятат, че сме луди. Ако получим пари, никой няма да ни гледа по този начин. Ще дойде ден, когато никой няма да работи тук", казва той.


В по-голямата част от продаваните у нас руски салати липсват

В по-голямата част от продаваните у нас руски салати липсват ...

......... за готови салати се налага върху целия български пазар, превръщайки хората в пасивни потребители без избор. При това разликата в цените е чувствителна - от 2,45 до 8,18 лева за килограм при руските салати и от 3,75 до 10,48 за килограм снежанка", казват още от организацията. Източник: Източник: Източник: Източник:


Турция активно се готви за сондажи на нефт и газ

Турция активно се готви за сондажи на нефт и газ ...

......... сондажни дейности с нов сеизмичен кораб, който се очаква да бъде пуснат в инвентара на страната през последното тримесечие на тази година, като част от дейностите по проучване на природен газ и нефт в Средиземно море и Черно море. "Ще направим собствени сондажни дейности с нашите (собствени) инженери", заяви министърът.


След по-малко от седмица служба, новият самолетоносач за 3,1 милиарда

След по-малко от седмица служба, новият самолетоносач за 3,1 милиарда ...

......... и той не е толкова сериозен, че корабът да не може да плава. Според британски медии в HMS Queen Elizabeth влизат по 200 литра вода на час. Самолетоносачът тежи около 65 000 тона и максимална скорост от над 25 възела. Около 10 000 души са работили по построяването му. Източник:


Франция се колебае относно плана си да продаде дялове за

Франция се колебае относно плана си да продаде дялове за ...

......... идват от Air France. Очаква се през следващата година броят на пътуванията да се повиши и да покачи резултата на индустрията, но Air France се готви и за възможен скок на цените на петрола, докато се опитва да се справи с конкуренцията на нискотарифните компании и авиолиниите от Близкия изток.


В България все по-разпространено става мнението, че за да бъдеш

В България все по-разпространено става мнението, че за да бъдеш ...

......... първо място в това отношние е информатиката и компютърни науки в СУ "Св. Климент Охридски". Завършилите я получават средно по 3494 лева. Втори тези с диплома по администрация и управление в Американския университет в Благоевград, а трети - с такава от информатика и компютърни науки от Нов български университет. Източник:


605 200 ски и сноубордове са произведени и изнесени от

605 200 ски и сноубордове са произведени и изнесени от ...

......... Норвегия, 294 хил. за Швейцария, 240 хил. за Канада, 202 хил. за Япония и 194 хил. за Китай.През 2016 г. в рамките на съюза пък са внесени 1,5 милиона ски и сноубордове. Почти половината от тях (731 хил, 49%) са от Украйна. Следва Китай (402 хил.) и Тайван (129 хил.)


Северна Корея е позволила на повече граждани да се сдобият

Северна Корея е позволила на повече граждани да се сдобият ...

......... Потребителите могат да ги видят, но не могат да ги изтрият. Понякога гражданите са спирани на улицата от полицаи, които проверяват каква информация има на телефона, с кого са говорили и какви снимки пазят. Избягалите споделят още, че са държали телефоните си в друга стая, когато са обсъждали критично правителството.


Bitcoin

Bitcoin "не са никакви пари, а стоки, които са обект ...

......... на международните кредитни агенции, които бяха разпространени в края на миналата седмица. Те ясно посочват като основен фактор за бъдещото повишаване на кредитния рейтинг на страната присъединяването на нашата валута към валутния механизъм", посочи още той. Три големи сделки се задават в българския банков сектор през 2018-а Това прогнозират експерти


Геополитическото съперничество между големите сили понякога може да доведе до

Геополитическото съперничество между големите сили понякога може да доведе до ...

......... по въздух на хора и запаси. Както и възможност за наблюдение по въздух. Контрол върху летището ще даде на Индия възможност да наблюдава как се използва пристанището. Дългата сага покрай Хамбантота е емблематична за растящата надпревара в региона, голяма част от която е фокусирана върху притежаването и достъпа до инфраструктура.


През последните години Пекин прави стъпки към сериозни промени, свързани

През последните години Пекин прави стъпки към сериозни промени, свързани ...

......... ще са фокусирани в голяма степен в селските райони. По подробно китайското министерство на туризма има за цел да повиши качеството на обществените тоалетни в популярни туристически места до 3 звезди. В азиатската държава даването на звезди става според 58 индикатора, включително вентилация, музикален фон и наличност на тоалетна хартия.


Понякога закъсненията на полетите се натрупват и създават домино ефект,

Понякога закъсненията на полетите се натрупват и създават домино ефект, ...

......... Увеличаването на скоростта не е вариант, защото има драстичен ефект върху разхода на гориво. Dreamliner B787 е предвиден да лети с между 1030 и 1040 km/ч, увеличаването на скоростта с едва 10 км/ч ще увеличи разхода на гориво с 500-1000 кг. - твърде висока цена за спестяването на няколко минути.


  За поредна година в авторитетния конкурс

  За поредна година в авторитетния конкурс "Най-добра българска фирма ...

......... поощри добрите практики, за да могат те да се превърнат в еталон за подражание и стимул за постигане на високи резултати. Конкурсът се проведе за шеста поредна година като нарастващият интерес към него както от бизнеса, така и от обществеността го превърнаха в неделима част от икономическото развитие на страната.


Доналд Тръмп ще управлява само един мандат като президент на

Доналд Тръмп ще управлява само един мандат като президент на ...

......... бъдем груби към съсед като Мексико". Даймън предупреди, че политическата слабост на германския канцлер Ангела Меркел е лоша за всички нас. Преговорите за формиране на управляваща коалиция в Германия, водени от Християндемократическия съюз на Меркел, се сринаха по-рано тази седмица, поставяйки под съмнение бъдещето й след 12 години на власт.


Румънският град Тимишоара дава 74 500 евро, за да настани

Румънският град Тимишоара дава 74 500 евро, за да настани ...

......... през втората част на зимата. Общинската служба се готви да построи и нова сграда, където бездомните да могат да се реинтегрират в обществото. Освен двата центъра, бездомните в Тимишоара могат да бъдат настанени в нощния приют в града, който разполага със 75 места и градския приют, където има 50 места.


Огромните сливания в земеделието и хранително-вкусовата промишленост започват да повдигат

Огромните сливания в земеделието и хранително-вкусовата промишленост започват да повдигат ...

......... PepsiCo Приходи за 2015 година: $63 милиарда Заедно с безалкохолните напитки, PepsiCo държи и марките Cheetos и Tropicana. 1. Nestle Приходи за 2015 година: $87 милиарда С Nestle сигурно се събужда половината свят, тъй като е неин брандът кафета Nescafe. Освен това компанията държи брандовете сладкиши Lion и KitKat.