Ловеч


Днес бяха наградени участниците от общинския етап на Международния конкурс

Днес бяха наградени участниците от общинския етап на Международния конкурс ...

... 14 до 18 години: 1. Иван Асен Делийски – 14 години и Ивайло Александров – 13 години /ОУ „Георги Бенковски“ – с. Черни Вит/ 2. Атанаска Цветелинова Славчева – 14 година /ОУ „Георги Бенковски“- с. Черни Вит/ 3. Михаела Радославова Михайлова – 14 години /ОУ „Георги Бенковски“- с. Черни Вит/


На 12 юни в местността „Десеткар“ /село Черни Вит/ се

На 12 юни в местността „Десеткар“ /село Черни Вит/ се ...

... на Нейо Николов - Брусненина, който ги предава. Главите на двамата са набучени на кол, а телата са погребани от три тетевенски жени. Едни от вечните български майки – Пенка Дикова, Драгана Стоянова и Елка Маринова от местните махали оплакали обезглавените тела на двамата герои и по християнски ги погребали.


На 11 юни НЧ „Развитие - 1931“, с . Рибарица

На 11 юни НЧ „Развитие - 1931“, с . Рибарица ...

... Калина Георгиева. Грамота и плакет „За цялостен принос в развитието на фолклора и танцовото изкуство в община Тетевен“ получи дългогодишният секретар и носител на множество отличия – Павел Кръстев. Юбилеят бе уважен също от Борис Врабевски – зам. кмет на Община Тетевен и Мария Стойчева – председател на ОбС- Тетевен.За спешни действия за компенсиране на недостига на медицински специалисти

За спешни действия за компенсиране на недостига на медицински специалисти ...

... Вашите експерти да изготвят локални анализи и проучвания, относими към съответните структури. Същото би дало възможност на ръководството на Министерство на здравеопазването да взема информирани решения. Кметът изразява надежда, че министърът на здравеопазването ще предприемете спешни действия за компенсиране на недостига на медицински специалисти за сферата на здравеопазването в Ловеч.


В Зала 1 на Централен военен клуб - София, се

В Зала 1 на Централен военен клуб - София, се ...

... На срещата бе показан и новият двуезичен брой на списание „Дестинация“ България“, в който е представена и Община Тетевен. Изданието се разпространява в страната и на международни туристически борси, на които участва България през 2021 г. Организаторите бяха разположили и информационен щанд, където бяха изложени рекламни материали на Община Тетевен.


Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова проведе на 26.05.2021 г.

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова проведе на 26.05.2021 г. ...

... 172 503 лева, както следва: Финансиране от ЕС - ФМ на ЕИП - 996 627.72 лева. Национално финансиране - 175 875.48 лева. Голяма радост споходи кмета на Ловеч Кметът на Ловеч Корнелия Маринова се сдоби с ново внуче - Давид! Радостната вест съобщи самата Маринова чрез публикация във своя фейсб...На 25 май в с. Рибарица, местността „Костина“, традиционно се

На 25 май в с. Рибарица, местността „Костина“, традиционно се ...

... бившият министър на вътрешните работи - Младен Маринов, Мария Стойчева – председател на ОбС – Тетевен, общински съветници, жители и гости на Рибарица. Възпоменанията, по повод 145-та годишнина от Априлската епопея и смъртта на Бенковски, започнаха още на 24 май с Тържествена заря-проверка на пл. "Сава Младенов" в гр. Тетевен.


Празничният ден в Тетевен започна с концерт на самодейните състави

Празничният ден в Тетевен започна с концерт на самодейните състави ...

... зам.-кметовете Борис Врабевски, Тони Стоев и Красимир Красимиров, председателят на ОбС-Тетевен – Мария Стойчева, учители, ученици, жители и гости на Тетевен. Малко преди да започне официалната част, д-р Бояджиева и г-н Врабевски разгледаха изложбата на младия художник Радостин Васков, който им показа своите картини и разказа подробности около създаването им.


Тържество в прослава на делото на Светите братя Кирил и

Тържество в прослава на делото на Светите братя Кирил и ...

... 1840 година. Това сториха кметът на ... Церемонията включваше парад на училищните знамена, музикални и танцови изпълнения и рецитации. По рано в катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий“ бе отслужен молебен от Ловчанския митрополит Гавриил. Тържеството завърши в кръшно хора, на което се хвана и кметът Корнелия Маринова.  


На 22 май в гр. Тетевен се проведе традиционното шествие

На 22 май в гр. Тетевен се проведе традиционното шествие ...

... своята почит и признателност, присъстващите поднесоха цветя пред паметната плоча на единствения български пълководец, почетен от британското кралство след края на Първата световна война. Цветя бяха поднесени и пред паметника на ген. Владимир Вазов в с. Рибарица от зам.-кмета на Тетевен Борис Врабевски и кмета на селото – Пенка Ганева.


Специализираното изложение е първото присъствено за страната и за Бургас

Специализираното изложение е първото присъствено за страната и за Бургас ...

... за екопътеки и веломаршрути, възможностите за настаняване както и многобройните опции за посещение на обекти, свързани с културно-историческото наследство. Бургас представи топ атракциите си на туристическата борса в София По време на Международната туристическа борса "Ваканция и СПА Експо" в Интер Експо Център в София, Община Бургас представи топ атракции...Кметът Корнелия Маринова награди изявени лекари Ловеч си възвърна блясъка

Кметът Корнелия Маринова награди изявени лекари Ловеч си възвърна блясъка ...

... от Народно читалище „Зорница 2010 – Нено Щрегарски“ . Водещ на събитието бе актьорът Явор Костов. По-късно в ХГ „Проф. Теофан Сокеров“ бяха обявени носителите на наградите за 2020 година „Бизнесмен на годината“ и „Инвеститор на годината“. От 21.00 часа на площада е концертът на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“.


Кметът Корнелия Маринова награди изявени лекари Ловеч си възвърна блясъка

Кметът Корнелия Маринова награди изявени лекари Ловеч си възвърна блясъка ...

... от Народно читалище „Зорница 2010 – Нено Щрегарски“ . Водещ на събитието бе актьорът Явор Костов. По-късно в ХГ „Проф. Теофан Сокеров“ бяха обявени носителите на наградите за 2020 година „Бизнесмен на годината“ и „Инвеститор на годината“. От 21.00 часа на площада е концертът на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“.


Кметът на Ловеч Корнелия Маринова се сдоби с ново внуче

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова се сдоби с ново внуче ...

... ни е честит, да расте здрав и силен, палав и весел! Да радва своите родители, които го дочакаха с трепет и с много обич! На многая лета, скъпо дете!“ Екипът на Actualno.com се присъединява към радостната новина в семейството на Даниела и Асен и им желаят, здраве, щастие и благополучие! 


Дни преди светлите Великденски празници, кметът на Тетевен - д-р

Дни преди светлите Великденски празници, кметът на Тетевен - д-р ...

... живота Ви, а любовта – сърцата Ви“. Д-р Бояджиева посети Дневния център за лица с увреждания, Центъра за обществена подкрепа /ЦОП/ и Центъра за подкрепа за личностно развитие /ЦПЛР/ в гр. Тетевен, както и Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост /ЦНСТПЛУИ/ в с. Гложене.


мГрадът на люляците беше домакин на Седмото издание на Балканските

мГрадът на люляците беше домакин на Седмото издание на Балканските ...

... маркова колекция парфюми от парфюмерийна верига Ди енд Пи и други. Партньорите на събитието бяха Българската Агенция за Инвестиции, Българската Търговско-Промишлена Палата, Конфиндустрия България - Италия, Балканският бизнес алианс, Турско-Българската Търговско-Индустриална Камара, Българо-македонския Бизнес Клуб, Бизнес Клуб Лондон, Европейският Икономически Сенат, както и лидерът в дигиталния печат „Фреш Принт” ООД.Открихме сепариращата и компостиращата инсталации. Чрез сепариращата инсталация част от

Открихме сепариращата и компостиращата инсталации. Чрез сепариращата инсталация част от ...

... най-важните проекти за общината ни остават встрани от погледа на гражданите ни и бързо се забравят - така беше с водния цикъл, така е и сега. Но усещането, че се изграждат модерни системи за комуналното обслужване на града за десетилетия напред е приятно.", става ясно още от публикацията на Михайлова.


В навечерието на един от големите Великденски празници – Лазаровден,

В навечерието на един от големите Великденски празници – Лазаровден, ...

... ритуали за деня - плетенето на венците от набраните цветя и пускането им в реката. Пускането на венец от девойка в реката символизира желанието й да се задоми, а това е и своеобразно състезание, тъй като венецът излязъл най-напред по течението на реката, определя коя мома първа ще се задоми.


На 22 април – Международния ден на Земята, на територията

На 22 април – Международния ден на Земята, на територията ...

... демонстрация и настояват политици, държавници, бизнес среди да включат в своите приоритети опазването на околната среда. През 1990 г. празникът на нашата планета е обявен за международен, като България се включва в отбелязването му през 1992 г. Целта е да се обединят хората на планетата в защита на околната среда.


Започна дългоочакваният ремонт на ул. „Отец Паисий“ в кв. Полатен

Започна дългоочакваният ремонт на ул. „Отец Паисий“ в кв. Полатен ...

... настилка. Радвам се, че започнахме да изпълняваме едно от обещанията за подобряване на инфраструктурата в квартала. Ремонтът ще осигури удобство и комфорт на хората, живеещи там. Започна дългоочакваният ремонт на ул. „Отец Паисий“ в кв. Полатен в Тетевен. Обектът с дължина 648 м. и е на стойност... Публикувахте от в 


Кметът на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева провери лично как върви

Кметът на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева провери лично как върви ...

... Д-р Бояджиева обсъди с кмета на селото Митко Русинов и някои от най-важните проблеми в селото. Скоро ще започне изграждането на подпорните стени, укрепващи коритото на реката, като и ремонтът на улиците, заложени в Инвестиционната програма на Общината. Предстои да стартират и дейностите по обновяването на спортния терен в селото.Днес се проведе доброволческа акция по залесяването на близо 16

Днес се проведе доброволческа акция по залесяването на близо 16 ...

... Цветомир Симеонов – ръководител дейност УСОГ, направи инструктаж и даде точни указания за правилното извършване на процеса. По-рано през седмица служителите от звено „Озеленяване, благоустройство и поддръжка“ към Община Тетевен, засадиха 12 дръвчета в близост до центъра на града – 6 липи и 6 червен американски дъб.      


Доброволческа акция по залесяването на близо 16 декара пострадала от

Доброволческа акция по залесяването на близо 16 декара пострадала от ...

... към действие, инж. Цветомир Симеонов – ръководител дейност УСОГ, направи инструктаж и даде точни указания за правилното извършване на процеса. По-рано през седмица служителите от звено „Озеленяване, благоустройство и поддръжка“ към Община Тетевен, засадиха 12 дръвчета в близост до центъра на града – 6 липи и 6 червен американски дъб.


Категорична победа от 34,66 % спечели ГЕРБ-СДС в област Ловеч

Категорична победа от 34,66 % спечели ГЕРБ-СДС в област Ловеч ...

... вкарва в новото Народно събрание двама депутати – от общо пет мандата в област Ловеч. Водач на кандидат-депутатската листа е Николай Нанков. Останалите три мандата в областта се разпределят по един между „Има такъв народ“ с 16,59 % подкрепа, БСП - с 15,88 % и ДПС – с 10,04 %.


На провелата се извънредна сесия на 02.04.2021 г., ОбС-Тетевен даде

На провелата се извънредна сесия на 02.04.2021 г., ОбС-Тетевен даде ...

... си, с органи на изпълнителната власт, с юридически или физически лица и да създават сдружения, чрез които да постигат цели от взаимен интерес и на които да възлагат изпълнението на дейности, произтичащи от техните правомощия. Сътрудничество може да се осъществява и между разпоредители с бюджет по бюджета на една община“.


„Вярвам, че ще продължите да носите с гордост отличието „Социална

„Вярвам, че ще продължите да носите с гордост отличието „Социална ...

... да се включат и в социалния пакет от дейности, част от договора за наем, който включва активно търсене на работа, обучение за ограмотяване, придобиване на професионална квалификация. Тук понастоящем се прилагат мерки по ОП "Наука и образование за интелигентен растеж" и ОП "Развитие на човешките ресурси“. Община Ловеч, пресцентър  Стартира проект ,,Патронажна грижа + в община Тетевен“, по Оперативна

Стартира проект ,,Патронажна грижа + в община Тетевен“, по Оперативна ...

... на 2 часов работен ден. Тяхната проектна численост е съобразена с предварително проучване на нуждите от почасови услуги. В Тетевен са почистени 13 нерегламентирани сметища през 2020 г. На провелата се на 18 февруари сесия на Общински съвет – Тетевен, бе приет Годишния отчет по изпълнението на Програмата за управл...


„През последните години в Ловеч реализирахме много важни проекти, с

„През последните години в Ловеч реализирахме много важни проекти, с ...

... приложени енергоспестяващи мерки, те са на ул. "Иларион Ловчански" № 34; на бул. "България" № 48, вх. А; на ул. "Оборище" № 1; на ул. "Петко Р. Славейков" № 7А; и на ул. "Търговска" № 54, бл. "Надежда", както и четири стопански обекта. Това съобщи Георги Братоев, ръководител на проекта.


Започна изграждането на комбинирана спортна площадка в село Български извор.

Започна изграждането на комбинирана спортна площадка в село Български извор. ...

... на метална врата за двора на спортната площадка, реконструкция на ограда с височина на плътната част до 1.27м и декоративни пана с височина до 2.20м от прилежащия терен. Още едно село в община Тетевен, където младите ще могат да спортуват и по този начин да водят по-здравословен начин на живот.


Осем медици са командировани да помагат на МБАЛ - Ловеч.

Осем медици са командировани да помагат на МБАЛ - Ловеч. ...

... причина се преструктурират отделения, а медицински персонал се пренасочва към ковид структурите. Учебният процес в училищата и детските заведения временно е спрян.   Още четирима медици с Covid в Ловешко Четирима медици са диагностицирани с коронавирус през последното денонощие в област Ловеч. С положителни проби са и две деца, заболевае...


На големия християнски празник Благовещение, на 25 март 2021 г.,

На големия християнски празник Благовещение, на 25 март 2021 г., ...

... усилията на много дарители. Теренът е общински. Сред най-щедрите дарители е покойният днес инж. Найден Найденов от "Осъм Инженеринг" АД, сподели кметският наместник Милчо Маринов. Пет села в Ловчанска епархия към момента са без действащ храм или параклис, а целта на митрополит Гавриил е да намали техния брой до нула.


Четирима медици са диагностицирани с през последното денонощие в област

Четирима медици са диагностицирани с през последното денонощие в област ...

... от Ловеч. Заболели са и двама ученици – на 10 г. от Ловеч и на 11 г. от Троян, но не се налагат допълнителни мерки. С новодиагностицираните за последното денонощие активните случаи на Covid в региона в момента са 683, като 154 от тях са настанени за лечение в болници.


Шествие-поклонение тръгна и тази пролет от центъра на Ловеч до

Шествие-поклонение тръгна и тази пролет от центъра на Ловеч до ...

... от 11 МИР - Ловеч. Пред паметта на страдалците се поклониха и евродепутатът Александър Йорданов, кандидатите за народни представители от коалиция ГЕРБ-СДС в Ловеч Ирина Митева, Иван Миховски, Ваня Събчева и Владислав Радоев, представители на политически партии, община Ловеч, граждани. Събитието в Ловеч премина при спазване на всички противоепидемични мерки.


Кризата с COVID 19 предизвика голямо сътресение в областта на

Кризата с COVID 19 предизвика голямо сътресение в областта на ...

... си Общината да участва и подпомага бъдещи проекти и съвместни инициативи със Сдружението. Кметът на община Ловеч Корнелия Маринова се срещна с жители на с. Лешница На 8 март кметът на община Ловеч Корнелия Маринова се срещна с жители на с. Лешница, съобщиха от пресцентъра на общината. На срещата пр...


8 проектни предложения от Община Тетевен са одобрени и класирани

8 проектни предложения от Община Тетевен са одобрени и класирани ...

... пространства, залесяване и засаждане на почистени площи, създаване и възстановяване на зони за отдих, ремонтиране на детски и спортни съоръжения и други. Целта е с това да се постигне повишаване на екологичното самосъзнание, формиране на позитивна нагласа към природата, затвърждаване на умения и желание за опазване на околната среда.  


Кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева бе сред

Кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева бе сред ...

... „Култура“. Той има за цел привличане на вниманието на подрастващото поколение, като съдържанието ще бъде поднесено по забавно-образователен начин чрез инструментите на съвременните технологии и социалните мрежи. Желаещите да разгледат експозицията ще могат да направят това всеки делничен ден от 15 до 20 март – от 17.00ч. до 18.00ч.  


Община Ловеч, в качеството си на бенефициент, сключи договор за

Община Ловеч, в качеството си на бенефициент, сключи договор за ...

... е 1 172 503, 20 лева, представляващи 100 % БФП. След приключване на дейностите по проекта, ще бъдат достигнати 75 % енергийни спестявания. Към 2018 г., на база разплатени фактури е извършен разход от 354 202 лв. на година. Очакванията са тази стойност да спадне приблизително до 90 хил. лв.


На провелата се на 18 февруари сесия на Общински съвет

На провелата се на 18 февруари сесия на Общински съвет ...

... строителните отпадъци, генерирани на територията на община Тетевен, включително на площадка за разделно събиране в ПИ 15165.104.8 по КК и КР на с. Гложене, Община Тетевен“. Необходимостта от разработване на такъв проект е нормативно обоснована от изискванията на Закона за управление на отпадъците (ЗУО) и подзаконовите нормативни актове към него.


На празничния 8-ми март, кметът на Община Тетевен – д-р

На празничния 8-ми март, кметът на Община Тетевен – д-р ...

... успели да видят красотата му. Г-н Игнатов предложи да бъде организиран и втори конкурс през тази година под надслов: „Пролет в Тетевен“. Отново ще припомним фотографиите, класирали се на 1-во, 2-ро и 3-то място: 1-во място - Александър Игнатов 2-ро място - Деница Тодорова 3-то място - София Илиева  


На 8 март кметът на община Ловеч Корнелия Маринова се

На 8 март кметът на община Ловеч Корнелия Маринова се ...

... както Вие сте ги извели по техния житейски път, така сега те да се връщат към вас. Пожелавам Ви пълна къща с щастие. Поднасям Ви пролетни цветя, които да засадите тук. Отглеждайте ги с любов, да цъфтят през годините и да се множат цветовете в живота ни“, каза още тя.


На 6-ти март баба Лалка Цветанова от Тетевен отпразнува своя

На 6-ти март баба Лалка Цветанова от Тетевен отпразнува своя ...

... Тя получи букети, торта, парична награда и плакет от Община Тетевен. Зам.-кметът Тони Стоев също поздрави баба Лалка за нейния юбилей. И между милия разговор между 6 годишния му син и 100 годишната баба, разбрахме, че най-важното нещо в живота освен здравето, е да има мир и разбирателство в семейството.


Тръгваме в кампанията за победа, защото знаем с колко труд

Тръгваме в кампанията за победа, защото знаем с колко труд ...

... от листата разговаря и Младен Маринов, втори в листата. Той се спря на постигнатото в сферата на сигурността и се ангажира и в следващия мандат да работи активно в тази посока. Всички си пожелаха успех, ще се спазват противоепидемичните мерки в кампанията, но ще достигнат до всеки човек в областта.


"Тръгваме към нова изборна победа със самочувствието на успешен мандат ...

... във Facebook Николай Нанков. Средната възраст на кандидатите за депутати е 42 години, четирима са представители на гражданската квота. След водача на листата Николай Нанков следва бившият министър на вътрешните работи Младен Маринов, Ирина Митева, Иван Миховски, Георги Митев, Иван Цветанов, Калин Василев, Ваня Събчева, Владислав Радоев и Атанас Орлинов.


"Тръгваме към нова изборна победа със самочувствието на успешен мандат ...

... във Facebook Николай Нанков. Средната възраст на кандидатите за депутати е 42 години, четирима са представители на гражданската квота. След водача на листата Николай Нанков следва бившият министър на вътрешните работи Младен Маринов, Ирина Митева, Иван Миховски, Георги Митев, Иван Цветанов, Калин Василев, Ваня Събчева, Владислав Радоев и Атанас Орлинов.


ОбС - Тетевен прие проектобюджета на Община Тетевен за 2021

ОбС - Тетевен прие проектобюджета на Община Тетевен за 2021 ...

... лв. За подобряване на условията в образователната сфера ще бъдат усвоени 588 053 лв. За подобряване условията в здравната и социална сфера – 49 150 лв. Като резерв са заделени 850 000 лв. – за бъдещи инвестиции и проекти. От средствата в инвестиционната програма – 57% са насочени за селата или 6 151 886 лв.


Кметовете на общините Ловеч, Троян, Летница, Никопол и Левски, както

Кметовете на общините Ловеч, Троян, Летница, Никопол и Левски, както ...

... да бъде сключено Споразумение за съвместни инициативи и партньорство по смисъла на чл.59 и следващите от ЗМСМА. Предстои работна среща на експертно ниво на 04.03.2021г. в гр. Ловеч, на която ще бъде обсъден проектът на споразумение за партньорство, както и общите проекти, около които да се обединят всички партньори.  


Днес отбелязваме 148 години от гибелта на националния ни герой

Днес отбелязваме 148 години от гибелта на националния ни герой ...

... не просто вдъхновен и отдаден на делото на родината революционер, а един от най-проникновените визионери на своето време. Букети и цветя бяха поднесени от името на Община Тетевен, ОбС – Тетевен, НПГГСД „Сава Младенов“ - гр. Тетевен, ДГ „Васил Левски“ – гр. Тетевен, Исторически музей – Тетевен, граждани, политически партии.


Планът за интегрирано развитие на Община Тетевен за периода 2021

Планът за интегрирано развитие на Община Тетевен за периода 2021 ...

... и нови технологии за повишаване на конкурентоспособността; Демографски подем, насърчаване на образованието, социалното включване, духовно развитие, съхранени традиции и културно наследство; Интегрирано териториално развитие и намаляване на неравенствата, чрез комплексно подобряване на транспортната и цифрова свързаност и достъпност, обновяване на инфраструктурите, енергийна ефективност и опазване на околната среда и др.


СКБ „Г. Бенковски“ – гр. Тетевен привлече в редиците си

СКБ „Г. Бенковски“ – гр. Тетевен привлече в редиците си ...

... тренирали близо 40 деца, добави още Трифонов. По време на срещата бе коментирана и възможността за евентуална визита на делегация от Община Тетевен в Сърбия, както и организацията по провеждането на турнир по борба в град Тетевен, но поради пандемичната обстановка все още не може да се определи неговата дата.


Проектът на Наредбата предвижда освен намаление на таксата за всички

Проектът на Наредбата предвижда освен намаление на таксата за всички ...

... възраст е публикуван на 01.02.2021г. на интернет страницата на Община Ловеч, както и на хартиен носител в Центъра за услуги и информация на гражданите в община Ловеч. Кметът кани гражданите на Общественото обсъждане, което ще се проведе на 15.02.2021 г. (понеделник) от 17:00 часа в Заседателната зала на Община Ловеч.


Общинският план за младежта на Община Тетевен за 2021 г.

Общинският план за младежта на Община Тетевен за 2021 г. ...

... на възрастни хора на територията на община Тетевен, нуждаещи се от подкрепа, залесяване и др. Подробности за изготвянето на Общинския план за младежта за 2021 г. на Община Тетевен и всички дейности, предвидени в него, може да видите на официалния сайт на Общината www.teteven.bg, раздел ,,Информация и дейности“ – вижте


По повод 1 февруари - Ден за почит към жертвите

По повод 1 февруари - Ден за почит към жертвите ...

... побеждава На днешния ден преди 76 години не само е избита представителна част от българската интелигенция, но е направен опит да бъде смачкано вс... Присъдите са изпълнени на същия ден. Много от близките на подсъдимите са изселени, дори преди присъдите. Датата остава в историята с най-масовото произнасяне на смъртни присъди.


На днешния ден преди 76 години не само е избита

На днешния ден преди 76 години не само е избита ...

... и това е заветът на тези, които с цената на живота си платиха правото си да отстояват своите, а днес - и нашите идеали за демокрация и плурализъм! Нека да си спомним за тези, които дадоха живота си, за да живеем в демокрация!", завършва обръщението на кмета на Ловеч.  


Община Тетевен и Лесотехнически университет (ЛТУ) - София подписаха едногодишен

Община Тетевен и Лесотехнически университет (ЛТУ) - София подписаха едногодишен ...

... приключване на стажа всеки студент представя и защитава писмен отчет пред ръководител дейности „Управление и стопанисване на общински гори /УСОГ/“ в Община Тетевен или упълномощен от него служител. Въз основа на защитата на отчета се изготвя атестат с броя на отработените дни и се поставя оценка за работата на стажанта.


Иван Грънчаров е кмет на община Луковит от 2011 г.

Иван Грънчаров е кмет на община Луковит от 2011 г. ...

... Справихме се. Имаше съвсем малък спад. Ние нямаме такива приходи, които са зависими толкова от заведения и отдаване на сгради под наем заради това, че им отстъпихме да не плащат наем за времето, през което са затворени. Направили сме го, защото така е трябвало, но не касае толкова много обекти.


Община Ловеч е една от двадесетте общини, които бяха класирани

Община Ловеч е една от двадесетте общини, които бяха класирани ...

... в размер на 1 047 хил. лв. са за СМР, а 67 хил. лв. (5,75%) се предвиждат за обучение, предоставено от партньора и за неговите посещения в Ловеч. Продължителността на изпълнение на проекта е 18 (осемнадесет) месеца, считано от датата на влизане в сила на договора за предоставяне на БФП.


е една от първите в страната, които от началото на

е една от първите в страната, които от началото на ...

... в ловешката община само 16 деца на 4 години не посещават детска градина. Те ще бъдат обхванати още в първите месеци на тази година. Има достатъчно места в детските градини.“ С решението на ловешкия общински съвет предучилищната подготовка за настоящата учебна година става задължителна за родените през 2016 г. деца.


Приключи ремонтът на главната улица в село Галата – ул.

Приключи ремонтът на главната улица в село Галата – ул. ...

... дейности по асфалтирането на ул. „П. Волов“ в с. Българс... Проектът, от който беше част ремонтът на ул. "Васил Левски", обхвана общо 5 големи улици в различни населени места от общината, които не бяха ремонтирани от десетилетия. Общата стойност на проекта е 1 928 430,83 лв. без ДДС.    


“Днес, в навечерието на Рождество Христово, отправям към Вас най-искрените

“Днес, в навечерието на Рождество Христово, отправям към Вас най-искрените ...

... здраве, мир и благополучие, спокойни семейни часове и нека има светлина и в очите, и в сърцата!“, пише още кметът на община Ловеч Корнелия Маринова. Кмет и зам.-министър наградиха ученик от Ловеч за смела постъпка Няколко награди получи седмокласникът Николай Стефанов Борисов от Профилираната природо-математическа гимназия в Ловеч, който неотдавн...


Община Ловеч спечели голямата награда в категория “Културен туризъм” на

Община Ловеч спечели голямата награда в категория “Културен туризъм” на ...

... Маринова посвети наградата на екипа на Община Ловеч и подчерта, че призът е един чудесен показател за сътрудничеството между общината и частния бизнес. “Тази награда ни стимулира да продължаваме да подобряваме предлаганите услуги в сферата на туризма и още по-тясно да взаимодействаме с бизнеса. Задължава ни да надграждаме!, завърши Маринова.


Приключи ремонтът на ул. ,,Симеон Куманов“ в гр. Тетевен. По

Приключи ремонтът на ул. ,,Симеон Куманов“ в гр. Тетевен. По ...

... кръстовището с ул. ,,Емил Марков“ до кръстовището с ул. ,,Кардам“ и част от ул. ,,Стефан Павлов“, беше положена нова асфалтова настилка. Участъкът на улицата от №30 до №34 беше допълнително укрепен. Ремонтът на улицата е ключов, тъй като тя води до детска градина, училища, местната болница и църква, туристически забележителности.


За всяка една ситуация в общината трябва да се намери

За всяка една ситуация в общината трябва да се намери ...

... гимназия в Ловеч, който неотдавн... Информационният повод за интервюто беше  постъпката на ученика Николай Стефанов Борисов от Профилираната природо-математическа гимназия  в Ловеч, който неотдавна спаси човешки живот. В студиото този случай повдигна въпроса за човешката отговорност и солидарност – дефицитни качества в нашето общество, и дали добротата е самотно занимание.


На свое заседание Министерският съвет реши да отпусне 1,1 млн.

На свое заседание Министерският съвет реши да отпусне 1,1 млн. ...

... Мадлена Бояджиева награди двама от изявените спортисти в града, а именно Изабела и Енчо Янкови. Наградите ... Кметът изрази своята благодарност към правителството и добави, че то не дели общините на големи и малки, а поетапно се помага на всички, проявявайки грижа за жителите на всеки район в страната.  


Кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева награди двама от

Кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева награди двама от ...

... трето място на Държавен шампионат ДЛОШ 2020, гр. Бургас, в спорта колоездене, дисциплина спускане. Неговата сестра - Изабела Янкова, се класира на първо място в Държавен шампионат ДЛОШ 2020 в гр. Чепеларе. На награждаването присъстваха - зам.-кметът Красимир Красимиров и гл. експерт „Спорт, интеграция и младежки дейности“ – Димчо Диков.


Няколко награди получи седмокласникът Николай Стефанов Борисов от Профилираната природо-математическа

Няколко награди получи седмокласникът Николай Стефанов Борисов от Профилираната природо-математическа ...

... дава надежда. Тя предаде личните поздравления на министър Красимир Вълчев към момчето. Освен това подчерта, че оценките в училище не винаги са най-важното, важно е и да станеш добър човек. После Николай разказа със свои думи какво точно се е случило, като видимо се смущаваше да бъде център на внимание.


Кметът на община Троян е с положителна проба за ,

Кметът на община Троян е с положителна проба за , ...

... "С Временния оперативен щаб комуникираме ежедневно във Вайбър, с колегите от Общината контактувам във Вайбър и Месинджър. Неподлежащите на отлагане контакти с гражданите ще пренеса също във Вайбър и Месинджър", съобщава още Михайлова и напомня, че контактите крият риск, защото всеки от може да е вирусоносител, без да предполага.  


Считаме за целесъобразно Община Тетевен като наемодател на недвижими имоти

Считаме за целесъобразно Община Тетевен като наемодател на недвижими имоти ...

... преустановяват посещенията във всички заведения за хранене и развлечения, увеселителни и игрални зали, и търговски центрове тип МОЛ, с изключение на магазините за хранителни стоки, лечебните заведения, аптеките, дрогериите, оптиките, зоомагазините, банките, застрахователите, доставчиците на платежни услуги, офисите на телекомуникационните оператори и други доставчици на съобщителни услуги в тях.  


Часове след като на 26 ноември 2020 г. беше поставена

Часове след като на 26 ноември 2020 г. беше поставена ...

... на Община Ловеч Корнелия Маринова. За Коледа и новогодишните празници Община Ловеч предвижда до 1 декември 2020 г. да постави коледна украса на някои основни обекти - сградата на общината, върху Бароковите къщи, на Покрития мост, на площадите и главните улици. Ще бъде украсена и коледната елха пред Ловчанското читалище.


Ученици от 8 клас от НПГГСД ,,Сава Младенов“ специалност ,,Горско

Ученици от 8 клас от НПГГСД ,,Сава Младенов“ специалност ,,Горско ...

... добри практики за популяризиране на дуалната система на обучение и насърчаване на сътрудничеството между училищата и бизнеса. Три поредни години НПГГСД „Сава Младенов“ и Община Тетевен осъществяват партньорство при провеждането на двуседмична производствената практика на ученици от 11 клас, от специалности „Горско стопанство и дърводобив“ и „Горско и ловно стопанство“.


От 29 октомври членове и приятели на структурата на Жени

От 29 октомври членове и приятели на структурата на Жени ...

... сестри и целия медицински екип от Белодробната болница. „Ние го приготвяме всеки ден с голяма благодарност, за да им даваме сили и да знаят, че имат благодарни приятели", категорични са от „отбора на добрите", както ги наричат хората, защото това не е първата доброволческа инициатива на ГЕРБ – Троян.