Криптовалути


Цената на биткойна успя да се възстанови до известна степен

Цената на биткойна успя да се възстанови до известна степен ...

... продължава да се влошава“, допълва той. Силното поскъпване и бързото поевтиняване не са нещо ново за биткойна и другите криптовалути. През 2017 г. най-голямата криптовалута прежива свой Ренесанс, поскъпвайки с над 1000% за годината, но после поевтиня с близо 75% през следващата. Миналата година пък отчете нов ръст от 300%.


Наскоро заявих, че криптовалутите ще бъдат трайни. Сега бих искал

Наскоро заявих, че криптовалутите ще бъдат трайни. Сега бих искал ...

... двамата най-важни монетарни икономисти на нашето време. И каквато и да е дългосрочната стойност на криптоактивите, пазарите я оценяват погрешно. Въпреки всичко казано, нормализацията - на криптотеорията, както и на стойността - е на път. Ще бъде по-малко забавно от радикалното и хаотично криптостатукво, но това е нещо за празнуване.


Цената на биткойна и други криптовалути се понижиха силно в

Цената на биткойна и други криптовалути се понижиха силно в ...

... предполагаеми проекта за добив на криптовалута. Добивът на дигитални валути е голям бизнес в Китай и представлява повече от половината от световното производство на биткойни. Но Държавният съвет на Китай обеща през миналия месец да ограничи добива и търговията като част от поредица от мерки за контрол на финансовите рискове.Цената на биткойна спадна рязко с около 8% в началото

Цената на биткойна спадна рязко с около 8% в началото ...

... на акции в понеделник се преобърнаха към зелената зона, анализаторите посочват, че може да се очаква волатилност. „Ако, както очаквам, тази седмица глобалното изкупуване на всякакви активи продължи да се развива, биткойнът ще почувства тези насрещни ветрове“, казва пред Bloomberg Джефри Халей, старши пазарен анализатор в Oanda Asia Pacific Pte. 


Доскоро Китай беше родината на повече от половината от световните

Доскоро Китай беше родината на повече от половината от световните ...

... да се сблъскваме всяка година с някаква нова забрана, идваща от Китай“, заяви Де Ла Торе, вицепрезидент на базирания в Хонконг минен басейн Poolin. „Така че ние се опитваме да диверсифицираме нашия глобален хешрейт за добив и затова се преместваме в Съединените щати и Канада“.1-->Още по темата:Турция запази лихвата заради


След волатилен уикенд цената на биткойна отново премина прага от

След волатилен уикенд цената на биткойна отново премина прага от ...

... за спасение от инфлацията – потвърди подкрепата си за токена в телевизионно интервю. Той заяви, че „харесва“ биткойна като средство за разнообразяване на портфейла си. „Единственото нещо, което знам със сигурност, е, че искам 5% в злато, 5% в биткойни, 5% в пари в кеш, 5% в суровини“, коментира той.Производителят на електромобили Tesla ще приеме отново криптовалутата биткойн като

Производителят на електромобили Tesla ще приеме отново криптовалутата биткойн като ...

... на биткойна с понякога прости туитове и по този начин дава възможност на себе си или на Tesla да получат финансови предимства. Мъск има около 57 милиона последователи в Twitter. Ако само някои от тях се включат в криптовалутата след туитовете на Мъск, това може да повлияе значително на цената.


Решението на група международни банкови регулатори да класифицира биткойна като

Решението на група международни банкови регулатори да класифицира биткойна като ...

... написа в Twitter главният изпълнителен директор на MicroStrategy Майкъл Сейлър, един от основателите на асоциацията. Сейлър, който превърна придобиването на биткойни в бизнес стратегия на производителя на софтуер, се надява по този начин да отговори на притесненията, включително и на шефа на Tesla Илон Мъск, за екологичния отпечатък на криптовалутата.


Банките ще трябва да отговорят на строги капиталови изискания за

Банките ще трябва да отговорят на строги капиталови изискания за ...

... почти наполовина до сегашните около 37 хил. долара заради регулаторните ограничения в Китай и критиките на Илон Мъск за екологичния отпечатък. И макар повечето банки да са предпазливи по отношение на търговията с криптоактиви, то все по-големият интерес от страна на потребителите ги кара да навлизат все по-смело на пазара.


Още една лоша седмица за цената на биткойна може да

Още една лоша седмица за цената на биткойна може да ...

... хил. долара“, посочи той. Междувременно се засилва и дебатът за това колко строг трябва да е контролът на криптовалутите. Хестър Пиърс от американската Комисия за ценни книжа и борсови операции заяви, че се притеснява от натиска за по-активна роля на регулаторите на криптопазара, става ясно от интервю за Financial Times.


Биткойнът вече е официално платежно средство в Ел Салвадор. Това

Биткойнът вече е официално платежно средство в Ел Салвадор. Това ...

... валута в страната. Цената на биткойна се сви почти наполовина спрямо рекорда си, достигнат в средата на април от почти 65 хил. долара. Причина за разпродажбите бяха основно критиките на милиардера Илон Мъск за екологичния отпечатък на криптовалутата. Затягането на регулациите в страни като Китай също влоши настроенията на пазара.Биткойнът удължава загубите във вторник, като за известно време цената

Биткойнът удължава загубите във вторник, като за известно време цената ...

... настъпи промяна и у Мъск, който обяви, че заради екологични притеснения компанията му спира да приема плащания в биткойни – нещо, което предизвика фурор на пазара, когато бе обявено през февруари. Отдръпването му от най-голямата криптовалута по пазарна капитализация предизвика значителни разпродажби, които се отразиха и на останалите дигитални монети.


Поредната криптовалутна сага се разигра през уикенда след загадъчен туит

Поредната криптовалутна сага се разигра през уикенда след загадъчен туит ...

... избори. Новият парламент обаче наскоро беше подложен на сериозна критика, след като свали главния прокурор и висши съдии. Този ход накара Американската агенция за международно развитие да изтегли финансовата си помощ за националната полиция на Салвадор и Института за обществена информация, вместо да пренасочи средства към групи на гражданското общество. 


Цената на биткойна пое надолу и причината отново е милиардерът

Цената на биткойна пое надолу и причината отново е милиардерът ...

... 1,5 млрд. долара, но отчетът на компанията през април показа, че е продала 10% от притежанията си. Въпреки поевтиняването през май цената на криптовалутата е нагоре с 285% за последната година, а втората по големина на пазарната капитализация – етерът, поскъпва с над 1000%. Криптондексът на Bloomberg се увеличава шесткратно.


Финансовият министър на Норвегия се отдели от хора на критиците

Финансовият министър на Норвегия се отдели от хора на критиците ...

... биха били спокойни да инвестират в биткойни. Той обаче също така заяви, че за момента криптовалутата не е готова да замени традиционните пари. „Няма съмнение, че има голям интерес в криптовалутите както в Норвегия, така и международно“, заяви той. „Но засега те са непригодни като начин на плащане“, допълни министърът.


В САЩ има все повече доказателства за предстоящо по-строго регулиране

В САЩ има все повече доказателства за предстоящо по-строго регулиране ...

... в индустрията предполагат, че той ще се стреми към разумно и прогресивно регулиране, което не разчита на изрични забрани, както е в други страни по света. В миналото експертите подчертаваха, че подобен подход - въпреки цялата несигурност - вероятно ще подкрепи, а няма да тежи върху курсовете в дългосрочен план. Ръководителят на автомобилния производител Tesla Илон Мъск, има особена дарба:

Ръководителят на автомобилния производител Tesla Илон Мъск, има особена дарба: ...

... има няколко криптовалути, които използват този механизъм; най-търсените са кардано и полкадот. Етерът, втората по големина криптовалута след биткойна, е в процес на преминаване от proof-of-work към proof-of-stake. Механизмът обаче има една слабост: той е по-податлив на манипулация и изисква повече доверие в надеждността на управляващите.1-->Още по темата:

Иран забрани добива на криптовалути след серия от спирания на

Иран забрани добива на криптовалути след серия от спирания на ...

... делът на ислямската република е почти с процентен пункт по-голям. В момента Иран води преговори със САЩ и други световни сили за подновяване на ядреното споразумение от 2015 г. Ако бъде постигнат успех, това може да облекчи санкциите срещу Техеран и да осигури така необходимите инфраструктурни инвестиции в електрическата мрежа.


Биткойнът поскъпна отново до над 40 хил. долара, тъй като

Биткойнът поскъпна отново до над 40 хил. долара, тъй като ...

... долара през миналата седмица, най-ниското ниво от януари, при силно нестабилна търговия. Междувременно китайският северен регион Вътрешна Монголия стартира кампания срещу копаенето на криптовалути във вторник, като публикува проект с правила, които целят да изкоренят тази дейност, след като Пекин обеща да предприеме мерки срещу добива и търговията с биткойни.


През последните осем години броят на криптовалутите се увеличи значително.

През последните осем години броят на криптовалутите се увеличи значително. ...

... най-голямата цифрова валута, все още представлява около 45% от световната криптовалутна пазарна капитализация въпреки неотдавнашния спад на цените. , втората по големина криптовалута в световен мащаб, държи 17% пазарен дял към миналата седмица. Следват , и кардано с пазарен дял от съответно 4%, 3% и 2,9%.*ICO – initial coin offering,


Шеметните движения на биткойна през 2021 г. направиха сигурно едно

Шеметните движения на биткойна през 2021 г. направиха сигурно едно ...

... и спекулативни активи, които помогна да разпространи и популяризира, но чрез увеличаващото се влияние на блокчейн технологиите в традиционната финансова система. Дигиталните пари с вграден, самообслужващ се софтуерен код ще променят бъдещето на парите по начин, който криптовалутите не биха могли. Токените ще победят, но от това няма загуби доверието.В САЩ около петролните кладенци вече могат да се видят

В САЩ около петролните кладенци вече могат да се видят ...

... Eikon. Много от поддръжниците на копаенето на виртуални валути в Северна Америка отбелязват, че над 60% от тази дейност се извършва в Азия, където се разчита основно на въглища за производството на електроенергия. Природният газ емитира два пъти по-малко въглероден диоксид от въглищата при изгаряне.  Новините за криптвалутите можете да


Изключителната волатилност на биткойна продължи и през уикенда, пише Bloomberg.

Изключителната волатилност на биткойна продължи и през уикенда, пише Bloomberg. ...

... изявление по-рано тази седмица на Китайската централна банка, че финансовите институции нямат право да приемат криптовалути за плащания. Китай отдавна изразява недоволството си от анонимността, предоставяна от биткойна и други токени. В азиатската страна има голяма концентрация на крипто миньори, които използват огромни изчислителни мощности, за да верифицират трансакциите.  


Федералният резерв на САЩ продължава с плана си за разработване

Федералният резерв на САЩ продължава с плана си за разработване ...

... общественост“, добавя той. Федералният резерв изучава платежните системи от няколко години и планира да пусне продукт, наречен FedNow, вероятно през 2023 г., който ще отговори на много от проблемите, свързани с необходимостта от бързина при трансакциите. Фед работи съвместно с различни групи по проекта, включително с Банката за международни разплащания.


Криптобалонът, който наду капитализацията на биткойна до над 1 трилион

Криптобалонът, който наду капитализацията на биткойна до над 1 трилион ...

... гледна точка индикаторите мигат на червено“, казва пред Bloomberg Ипек Йозкардеская, старши анализатор в Swissquote в Гланд, Швейцария. „Следващото важно ниво на поддръжка е близо до 37 000 долара, а след това 30 000 долара. Има шанс да видим връщане към тези нива и дори по-долу, поне в краткосрочен план“.


Цената на биткойна отново потъна, но този път Илон Мъск

Цената на биткойна отново потъна, но този път Илон Мъск ...

... се изтеглят в чужбина. Някога страната бе дом на около 90% от търговията. Китай обаче се движи с бързи темпове към издаването на свой дигитален юан, опитвайки се да запази контрола върху платежните средства, които стават все по-силно доминирани от технологичните компании, чиято регулация е по-различна от тази на банките.Цената на биткойна успя да възстанови част от загубите от

Цената на биткойна успя да възстанови част от загубите от ...

... той заяви, че работи с разработчици на доуджкойн за на трансакциите. Отговаряйки на критики срещу неговата позиция за биткойна в събота, Мъск написа: „Неприятни коментари като този ме карат да заложа всичко на доуджкойна“. Към 12 ч. българско време криптовалутата, започната като шега, поевтинява с близо 6% до 0,502395 долара.


Най-голямата борса за търговия с криптовалути в САЩ Coinbase Global

Най-голямата борса за търговия с криптовалути в САЩ Coinbase Global ...

... представляват най-голямата част от активите. Според Хаас Coinbase се опитва да привлече повече институционални пари, за да предложи по-късно повече услуги на по-големи клиенти. Акциите на компанията поевтиняват с 6,53% към 10:40 ч. българско време, като от листването ѝ през април тяхната стойност е намаляла с около 20 на сто.


Илон Мъск не губи време. В сряда той разкритикува биткойна

Илон Мъск не губи време. В сряда той разкритикува биткойна ...

... след като бе поевтиняла с 9,5% в четвъртък, според комбинираните цени на Bloomberg. Доуджкойнът поскъпна с 10% за последния час, според CoinGecko.com. Акциите на Tesla поскъпнаха с 0,3% в следборсовата сесия в Ню Йорк, след като затвориха с понижение от 3,1% до 571,69 долара. Книжата поевтиняват с 19% тази година.


Криптоентусиастите получиха тежък удар в сряда, когато Илон Мъск, ексцентричният

Криптоентусиастите получиха тежък удар в сряда, когато Илон Мъск, ексцентричният ...

... акаунтът ти е хакнат, без да ми казваш, че акаунтът ти е хакнат“, написа криптоанализаторът Ясин Елманджира в отговор на туита на Мъск.Шансове за покупка „В ретроспекция това е страхотна възможност за покупка“, посочи на свой ред дългогодишният криптоентусияст и съосновател на Gemini Trust Co. LLC Камерън Уинкълвос в Twitter.


Старши мениджър на Goldman Sachs напусна работата си в американската

Старши мениджър на Goldman Sachs напусна работата си в американската ...

... пандемия. Според критиците обаче стойността на тези валути се поддържа от спекулативни купувачи. По-рано миналата седмица управителят на Английската централна банка Андрю Бейли заяви, че инвеститорите рискуват да загубят всичките си пари. „Ще кажа това директно отново. Купете ги само ако сте готови да загубите всичките си пари“, заяви той.


Милиардерът Илон Мъск, известен с привързаността си към криптовалутите, дали

Милиардерът Илон Мъск, известен с привързаността си към криптовалутите, дали ...

... е четвъртата по пазарна капитализация криптовалута, показват данни на CoinGecko.com. По-рано в четвъртък цената му достигна абсолютен рекорд от 0,73 долара. В миналото обаче туитовете на Мъск привлякоха вниманието на Комисията по ценните книжа и борсите в САЩ, но коментарите му за криптовалутите досега не са му донесли регулаторни проверки.


UBS Group AG е в начална фаза на проект за

UBS Group AG е в начална фаза на проект за ...

... предлага възможност за такъв тип инвестиции, посочват източниците. Главният изпълнителен директор на швейцарския конкурент Julius Baer Group Филип Рикенбахер заяви по-рано миналата седмица на конференция, че компанията работи с партньори по предлагането на достъп за своите клиенти до криптоактиви, въпреки че засега не възнамерява да извършва собствени трансакции с биткойн.


Цената на етера достигна нов рекорд, преминавайки прага от 4

Цената на етера достигна нов рекорд, преминавайки прага от 4 ...

... децентрализирани финанси (т. нар. DeFi), при която дигиталните платформи отнемат от лидерството на банките във финансовите трансакции. Общата стойност на монетите етер в обращение вече е 477 млрд. долара, показват данни на CoinMarketCap. За сравнение, при биткойна тази сума е 1,1 трлн. долара, а при доуджкойна – 69 млрд. долара.


Бурният възход на цената на доуджкойна продължава, след като в

Бурният възход на цената на доуджкойна продължава, след като в ...

... популярно меме. Самият Мъск е един от най-големите поддръжници на криптоалутите и най-вече на биткойна и доуджкойна. Tesla Inc. на Мъск обяви в края на февруари, че е купила биткойни на стойност 1,5 млрд. долара, а от следващия месец компанията започна да приема плащания за своите електрически коли в криптовалутата.


Доуджкойнът отстъпи от рекордната си стойност по време на появата

Доуджкойнът отстъпи от рекордната си стойност по време на появата ...

... на NBC. Доуджкойнът, криптовалута, стартирала като шега през 2013 г.,. Илон Мъск е сред най-големите двигатели за безпрецедентния възход заедно с Марк Кюбан, собственикът на баскетболния отбор "Далъс Маверикс", Снуп Дог и Джийн Симънс. Трейдърите на доуджкойн по целия свят организираха партита за гледане за епизода на Saturday Night Live.


Доуджкойнът, създадената на шега криптовалута, е повишила стойността си с

Доуджкойнът, създадената на шега криптовалута, е повишила стойността си с ...

... или класически балон. Но много инвеститори вярват, че ще успеят да закрият позициите си при възможно най-високата цена и преди балонът да се спука. Не бива да забравяме, че в това вярват и другите инвеститори в доуджкойна, съветва още CNBC.*Статията има информативен характер и не е препоръка за инвестиционно решение


Дните, в които биткойн беше единствената реална опция за инвеститорите,

Дните, в които биткойн беше единствената реална опция за инвеститорите, ...

... за диверсификация, трябва да разгледаме малка кошница от тях, а не само биткойн, когато преценяваме дали дадено разпределение на криптоактиви може да намали нестабилността на портфейла заедно с традиционните активи“, написаха анализатори на Cornerstone в скорошен доклад.Материалът има информационен характер и не е препоръка за взимане на инвестиционно решение.   


Криптовалутите започнаха силно тази година и цените на криптоактивите достигнаха

Криптовалутите започнаха силно тази година и цените на криптоактивите достигнаха ...

... Само през първото тримесечие на 2019 г. бяха открити 62 нарушения на блокчейн проекти. Блокчейн проектите остават рентабилни цели за киберпрестъпниците, тъй като измамни трансакции не могат да бъдат отменени. Заради ръста на общата капитализация на криптовалутите се очаква атаките срещу различни платформи и портфейли за криптовалута да се увеличат.


Доминирането на биткойн върху общата пазарна стойност на криптовалутите намалява,

Доминирането на биткойн върху общата пазарна стойност на криптовалутите намалява, ...

... също вървят нагоре. Цената на Binance Coin е нараснала с 3,460% през последните 12 месеца, според CoinGecko. Доуджкойн, започнал като шега през 2013 г., но сега любим на социалните медии и рекламиран широко от Илон Мъск, се е увеличил с 15 000% до пазарна стойност от около 50 млрд. долара.


През февруари Tesla обяви, че е закупила биткойн за 1,5

През февруари Tesla обяви, че е закупила биткойн за 1,5 ...

... от възобновяемите източници, лидерството изисква признаване на иновациите в това ново пространство. Тъй като криптореволюцията продължава да се разраства, време е да се популяризират по-енергийно ефективни алтернативи. Илон Мъск ни показа как да почистим автомобилната индустрия. Сега може би е дошло време да насочи вниманието си към почистване на криптосвета.


Биткойнът поскъпва във вторник, след като , че е продала

Биткойнът поскъпва във вторник, след като , че е продала ...

... данни. „Имаме намерение да държим, каквото имаме, дългосрочно и да продължим да събираме биткойни от трансакции от наши потребители, които си купуват превозно средство“, посочи той. След като по-рано през годината Tesla обяви инвестицията си в биткойни, цената на криптовалутата върни упорито нагоре, помагайки за нейното приемане от традиционните инвеститори.


Турските власти са задържали четирима души във връзка с краха

Турските власти са задържали четирима души във връзка с краха ...

... тази ситуация ни доведе до много труден процес“, заявиха от Vebitcoin. Както стана ясно по-рано, Службата за разследване на финансови престъпления в страната е запорирала сметки на компанията и е започнато разследване. По-рано миналата седмица централната банка в страната , посочвайки, че могат да бъдат нанесени непоправими загуби при трансакциите.


Турските инвеститори в криптовалути понесоха нов удар в края на

Турските инвеститори в криптовалути понесоха нов удар в края на ...

... (DLT) не могат да се използват пряко или непряко като инструмент за плащане. В интервю в петък управителят на турската централна банка Шахап Кавджъоглу заяви, че предстоят нови регулации. „Работим върху регулации по отношение на криптовалутите“, каза той. По думите му има „притеснителен отлив на пари извън Турция чрез криптовалути“.


Турската полиция е задържала 62 души в рамките на разследване

Турската полиция е задържала 62 души в рамките на разследване ...

... инвеститори. Миналата седмица централната банка на Турция обяви, че забранява използването на криптовалути за плащане на стоки с аргумента, че те представляват „неотменими“ рискове. Решението е взето, тъй като много хора в Турция се насочиха към криптовалутите, за да защитят спестяванията си от нарастващата инфлация и поевтиняването на турската валута.


Цената на биткойна падна под 50 хил. долара, продължавайки тенденцията

Цената на биткойна падна под 50 хил. долара, продължавайки тенденцията ...

... плащат такъв налог за продажба на криптовалути, ако ги държат повече от година. Но засега търговията с монети е една от най-добре представящите се през последните години: всеки, купил биткойн преди година, има близо 575% печалба, а за инвеститорите, които са купили през април 2019 г., тя е близо 800%.


Една от най-големите криптоборси в Турция обяви, че няма достатъчно

Една от най-големите криптоборси в Турция обяви, че няма достатъчно ...

... че активите на потребителите няма да бъдат възстановени. „Затова реших да остана жив и да се боря, да работя и да ви изплатя дълговете си“, казва още той. „В деня, в който изплатя дълга си, ще се върна в моята страна и ще се предам на правосъдието“, посочи още Йозер.


Европейските регулатори проверяват дали Binance, една от най-големите борси за

Европейските регулатори проверяват дали Binance, една от най-големите борси за ...

... развитие на пазарите на дигитална валута и акции, като позволяват борсово търгувани продукти, които проследяват криптовалути като биткойн, на Deutsche Börse. В скорошно интервю за Bloomberg Джао казва, че групата е „много регулирана“. Компанията няма официално седалище, а по-скоро има „голям брой регулирани образувания в множество юрисдикции, в които оперираме“.


За криптовалута, започната като шега, доуджкойнът вече се намира в

За криптовалута, започната като шега, доуджкойнът вече се намира в ...

... Междувременно другите криптовалути продължават да поевтиняват, след като еуфорията около първичното публично предлагане на Coinbase миналата седмица утихна. Биткойнът се разменя за 55 957,92 долара, което е спад от 1,8%, при етерът понижението е от 2,7% до 2178,08 долара, а при рипълът – 7% до 1,29 долара, показват данни на CoinDesk.


Почитателите на доуджкойна отбелязват още един успешен ден за започналата

Почитателите на доуджкойна отбелязват още един успешен ден за започналата ...

... създават ръстове, то някои криптоинвеститори призовават за предпазливост. „Изглежда наистина е сезон на алтернативните монети“, посочва Джъстин Чу, старши трейдър на Wave Financial. Той обаче очаква за повечето инвеститори на дребно да е най-добре да държат и купуват само биткойн и етер, а увеличаването на интернет интереса само повишава волатилността.


Разпродажби на свързаните с криптовалутите акции последваха силното понижение на

Разпродажби на свързаните с криптовалутите акции последваха силното понижение на ...

... 20,5% за последните 24 часа до 0,378608 долара. „Все още е началото на играта“, коментира Дейв Чапман, изпълнителен директор на базираната в Хонконг BC Technology Group Ltd., която оперира платформата за дигитални активи OSL. „Остава възможността за инвеститорите да участват и да си осигурят преимуществото на първия ход“, посочва той.


Тепърва ще си плащаме за стимулите от държавите. Тази система

Тепърва ще си плащаме за стимулите от държавите. Тази система ...

... всеки вид други, които познаваме в момента – вкючително златото, включително държавните валути.“ Според Благовест Белев криптовалутите като цяло имат голямо бъдеще, а след години биха могли да станат основен начин на разплащане, тъй като системите, които биха позволили това в момента, се разработват.Целия разговор гледайте във видеото на .


Манията около дигиталните токени и по-специално около един създаден като

Манията около дигиталните токени и по-специално около един създаден като ...

... OKEX Insights Роби Лиу, позовавайки се на данни от Tradingview. Намаляващото влияние започна да се ускорява този месец, като биткойнът сега представлява по-малко от 54% от капитализацията на криптопазара - най-ниското ниво от близо две години. Според Едуард Моя от Oanda Corp листването на Coinbase ще поддържа растежа на криптопазара.


Турската централна банка забрани използването на криптовалути и криптоактиви за

Турската централна банка забрани използването на криптовалути и криптоактиви за ...

... причини са увеличените цени на петрола и отслабването на лирата. Към 10:15 ч. турската валута поевтинява спрямо долара до цена от 8,0859 лири. След публикуването на заповедта, която влиза в сила от 30 април, биткойнът също поевтиня. За последните 24 ч. цената му се понижава с 2,7% до 61 318,43 долара.


Пазителите на финансовия сектор изглежда са готови да увеличат усилията

Пазителите на финансовия сектор изглежда са готови да увеличат усилията ...

... време дигиталната валута се разменя за 62 764,22 долара, което е спад от 1,1% за последните 24 часа. Въпреки всичко листването на Coinbase поставя началото на нов период на ускорена активност в криптоиндустрията, заяви Уорън. Според нея някои виждат това като достигането на върха в сектора, но това е погрешно разбиране.


Цената на биткойна достигна нов рекорд, пробивайки прага от 64

Цената на биткойна достигна нов рекорд, пробивайки прага от 64 ...

... за Der Spiegel по-рано този месец. Въпреки това мнозина анализатори очакват ралито да продължи. „Най-ниската 30-дневна волатилност от октомври ни казва, че биткойнът е готов да напусне клетката и да продължи на бичия пазар до следващата стъпка на поскъпване от 10 хил. долара“, посочва Майк Макглон, стратег на Bloomberg Intelligence.


Биткойнът е на крачка от нов ценови рекорд в понеделник

Биткойнът е на крачка от нов ценови рекорд в понеделник ...

... използват криптовалути като част от платежните си услуги. Според проучване на компанията за управление на активи Robeco въпреки високата волатилност 1% разпределение на средства в биткойни при диверсифицирано, многокомпонентно портфолио може да е от полза, като се има предвид приликата със златото и почти нулевата обвързаност с други класове активи.


Въглеродните емисии от добива на биткойни в Китай може да

Въглеродните емисии от добива на биткойни в Китай може да ...

... настоящата политика за данъчното облагане не е ефективна при ограничаване на емисиите от биткойн индустрията. Като цяло авторите на изследването посочват, че политиките за индивидуални регулации за миньорите може да се окажат най-добрият начин за намаляване на неограниченото използване на енергия и понижаване на бъдещите въглеродни емисии от блокчейн операциите.


Пазарната капитализация на криптовалутите достигна исторически високо ниво от 2

Пазарната капитализация на криптовалутите достигна исторически високо ниво от 2 ...

... с алткойните. Ръстовете са факт три дни след като цената на етера достигна рекорд от почти 2100 долара. Оттогава втората по пазарна капитализация криптовалута се стабилизира на равнище от над 2000 долара, а в понеделник се разменя за 2056,65 долара, което е спад от над 1% за последните 24 часа.


Рипълът – криптовалутата, която използва платежната система на Ripple Labs,

Рипълът – криптовалутата, която използва платежната система на Ripple Labs, ...

... Chase & Co. „Несигурните признаци за нормализиране на волатилността на биткойна са окуражаващи“, посочват стратези на банката в доклад, разпространен в четвъртък и цитиран от Bloomberg. „По наше мнение евентуално нормализиране на волатилността на биткойна оттук нататък по всяка вероятност ще помогне да се съживи институционалният интерес“, посочват още те.


Етерът, втората по големина криптовалута в света, за първи път

Етерът, втората по големина криптовалута в света, за първи път ...

... с около 1,1 трлн. долара за биткойна, според данни от CoinMarketCap.com. За разлика от етера биткойн има от началото си през 2009 г. фиксирано предлагане от 21 млн. монети. Тази разлика кара критиците на Етериума да твърдят, че криптовалутата не трябва да бъде гледана като сходна на биткойн дигитална валута.


Американската компания за финансови услуги Visa Inc. обяви, че ще

Американската компания за финансови услуги Visa Inc. обяви, че ще ...

... от конвертиране на цифрови токени в традиционни пари, когато се урежда трансакцията. Visa посочва, че за тази инициатива си партнира с банката за цифрови активи Anchorage, като първата трансакция е била осъществена по-рано този месец, когато чрез Crypto.com Visa е изпратила USD Coin до своя портфейл с етер в Anchorage.Норвегия може и да е страната, където най-малко се използват

Норвегия може и да е страната, където най-малко се използват ...

... манията по лалетата от 17 в., Олсен заяви: „Не смятам, че в крайна сметка ще е заплаха за централните банки. Въпреки че някои хора говорят за това“. „Дигиталните валути в по-общ план са „младо вино“ в много отношения“, коментира още гуверньорът. Но сега „на сцената излизат централните банки“, допълни той.


Властите в Индия ще предложат въвеждането на закон, който забранява

Властите в Индия ще предложат въвеждането на закон, който забранява ...

... тези решения“, посочва той. Регистрациите на нови потребители и паричните средства към местната криптоборса Bitbns са се увеличили 30-кратно спрямо предходната година, посочва Гаурав Дахаке, нейният главен изпълнителен директор. Само през януари и февруари Unocoin, една от най-старите борси в Индия, е прибавила 20 хил. потребители въпреки притесненията за забрана.


Цената на биткойна набира инерция отново, завръщайки се към рекордните

Цената на биткойна набира инерция отново, завръщайки се към рекордните ...

... американския производител на електромобили Tesla в биткойн за 1,5 милиарда долара и подкрепата на главния изпълнителен директор на компанията Илон Мъск към токените в социалните медии. Милиардерът инвеститор Майк Новограц, който управлява Galaxy Digital Holdings, смята, че биткойнът може да достигне цена от 100 хил. долара до края на годината.


Биткойнът се радва на ново поскъпване през последните дни, но

Биткойнът се радва на ново поскъпване през последните дни, но ...

... САЩ бяха лидер при космическите програми и в резултат на това ние имаме водеща роля в създаването на стандартите за тези иновации”, коментира Джанкарло. „Ние трябва да поведем и тази иновация”, добавя той. Минути преди 18:30 ч. българско време биткойнът се разменя за 55 579,79 долара, продължавайки поевтиняването си за деня.


Китай може да създаде проблеми за бурното рали на биткойн,

Китай може да създаде проблеми за бурното рали на биткойн, ...

... биткойни и други криптовалути. Проектът на закон на централнта банка на Китай, който да постави началото на виртуалния юан, включва разпоредба, забраняваща на физически и юридически лица да правят и продават токени. През последните дни китайския автономен регион Вътрешна Монголия забрани добива на криптовалута. Продължението на текста вижте в .


Обемът на търговията с криптовалути се покачва със 17% през

Обемът на търговията с криптовалути се покачва със 17% през ...

... от 58 354 долара и пазарна капитализация от 1 трлн. долара. Нарастващият интерес от по-големите инвеститори също добавя гориво към ръстовете. Биткойн, чиято история на диви колебания на цените отдавна затруднява използването му за търговия, спадна с около 20% от своя връх и се търгува на около 47 000 долара.


Цената на биткойна продължава да пада и е под прага

Цената на биткойна продължава да пада и е под прага ...

... посочва главният международен стратег на компанията Питър Березин в доклад, цитиран от Bloomberg. В добавка т. нар. ESG фондове (фокусирани върху околната среда, социалната дейност и управлението) по всяка вероятност ще обърнат гръб на компании, свързани с биткойна, заради голямото изразходване на енергия от т. нар. "миньори" в компютърните мрежи.