Европейската централна банка няма планове да издава дигитална валута, тъй

Европейската централна банка няма планове да издава дигитална валута, тъй ...

......... дигитално евро. Кешът представлява 79% от всички разплащания на място в еврозоната през 2016 г., както и 54% от общата стойност на тези трансакции, показва проучване на ЕЦБ. Според други данни на ЕЦБ, публикувани днес, плащанията, които не са с пари в брой, нарастват със 7,9% годишно през 2017 г. 


Ралитата, които изстрелваха биткойн и компания в Космоса ден след

Ралитата, които изстрелваха биткойн и компания в Космоса ден след ...

......... proof-of-work или ще се прехвърли към proof-of-stake. Ние смятаме, че ще се насочи към proof-of-stake”, заяви Димитър Цонев. Как ще стане самата промяна ще видим в следващите седмици и месеци. „Поради това смятаме, че етерът предоставя доста добри възможности за възвръщаемост, отколкото биткойн”, добави Цонев.гледано: 26   Още видео0 гласа


Мечият пазар на криптовалутите се срина до ново десетмесечно дъно,

Мечият пазар на криптовалутите се срина до ново десетмесечно дъно, ...

......... предлагания, в крайна сметка ще трябва да продадат притежаваните от тях монети, за да покрият разходи като заплати и такива за развитие. „Реториката около първичните монетни предлагания, които не спират да се разделят с получените постъпления на пазара, продължава да важи“, казва Рабалия. „Едва ли тези развития ще отминат скоро“.


Криптовалутите загубиха значителна част от цената си за втори път

Криптовалутите загубиха значителна част от цената си за втори път ...

......... че ще започне да изисква лична информация от потребителите си, което предизвика опасения, че това може да отблъсне клиенти, които държат на анонимността. „Голяма част от надеждите на инвеститорите на дребно за по-голямо институционално присъствие наистина бяха водени от Goldman Sachs“, посочва Стивън Инес от Oanda Corp.

Наблюдава се леко повишено търсене на биткойни в Турция. Това съобщи финансовият

Наблюдава се леко повишено търсене на биткойни в Турция. Това съобщи финансовият ...

......... движението на новата валута суверенен боливар, тъй като стойността на петрото се колебае, а пазарът е нерегулиран. „Ако си спомняте колко голяма беше волатилността на биткойна, тази валута има също такава волатилност“, посочи тя. Актар също така изрази мнение, че американският президент Доналд Тръмп ще се опита да спре инвестирането в петро.


Първата ислямска криптоборса се появи в Обединените арабски емирства благодарение

Първата ислямска криптоборса се появи в Обединените арабски емирства благодарение ...

......... необходимостта от подобен проект за ислямския свят, но и ще направите ценна придобивка, която може да ви донесе прилична печалба. Нашият екип е посветен на бизнеса си и ще направи всичко възможно да постигне поставените цели“, коментира Тимур Туршан, съосновател и изпълнителен директор на ADAB Solutions. Всичко за криптовалутите четете тукБалонът при криптовалутите се спука. През януари общата пазарна капитализация

Балонът при криптовалутите се спука. През януари общата пазарна капитализация ...

......... на активите. Джордан Фрайд, вицепрезидент Глобално бизнес развитие в блокчейн стартъпа Hedera Hashgraph, който набра 100 млн. долара от институционални инвеститори, заяви, че спекулативната вълна е дала възможност на лигитимни компании в ранен етап на развитие да изградят услуги, които да поддържащат зараждащата се криптовалутна индустрия.Всичко за криптовалутите четете тук


Във вторник цената на най-популярната криптовалута биткойн падна на борсата 

Във вторник цената на най-популярната криптовалута биткойн падна на борсата  ...

......... г. - от почти 20 000 долара за брой, последва сериозен срив. Последният актуален срив е от края на юли досега. Общата пазарна капитализация на всички около 1800 криптовалути този вторник възлиза на 193 млрд. долара според CoinMarketCap. В началото на годината обаче тя беше цели 820 млрд. долара.  


Най-популярната криптовалута в света отново губи почва под краката си.

Най-популярната криптовалута в света отново губи почва под краката си. ...

......... и цената остава 414 долара, каквото беше нивото и в неделя. Така след няколко дни на оптимизъм и двете криптовалути се върнаха към мечия пазар. През последните месеци цените на двете валути не се движат рязко освен ако няма конкретни новини около евентуалната им регулация, което обяснява затишието около тях.


Водещата платформа за търговия с криптовалути Coinbase подсили своя екип

Водещата платформа за търговия с криптовалути Coinbase подсили своя екип ...

......... и Нюйоркската фондова борса. Стартъпът завърши на десета позиция в списъка на Disruptor 50 като се оценява според съобщенията на Recode на около 8 млрд. долара. Това е значително повече от предишната оценка от 1,6 млрд. долара в последния кръг от финансирането на рисков капитал през лятото на 2017 г.


Независимо от поскъпването, което реализира биткойнът през последните седмици, проучване

Независимо от поскъпването, което реализира биткойнът през последните седмици, проучване ...

......... Wells Fargo 75% от анкетираните смятат биткойна за много рисков, а 23% за рисков до известна степен. Проучването е проведено сред 1921 американски инвеститори на възраст над 18 години в периода 7-14 май. В понеделник биткойнът поевтинява с малко над 1% до 8125,60 долара за брой. Всичко за криптовалутите четете тукВъзстановяването на криптовалутите продължава и по-рано в сряда биткойнът премина

Възстановяването на криптовалутите продължава и по-рано в сряда биткойнът премина ...

......... анализатори това отстъпление се дължеше на последната хакерска атака в Южна Корея, докато други посочват като причина тревогите около затварянето на платформи за търговия в Китай. Криптоборсите са подложени на серия атаки през последните месеци заради редица проблеми, сред които кражби, манипулиране на пазара и пране на пари.

Биткойнът се насочва към най-големия си спад от повече от

Биткойнът се насочва към най-големия си спад от повече от ...

......... етер и лайткойн поевтиняват с по над 4%. Възходящият тренд при криптовалутите се среща рядко тази година, тъй като апатията е взела превес на фона на спекулативната мания, която беше завладяла пазарите през миналата година и доведе до ръст в цената на биткойна с 1400% за 12 месеца.

Биткойнът поскъпна в понеделник, давайки положителен тласък на пазара на

Биткойнът поскъпна в понеделник, давайки положителен тласък на пазара на ...

......... средата на седмицата пък се очаква във Великобритания няколко институции, включително Английската централна банка, да представят пред парламента възможностите и рисковете, които носят криптовалутите. Междувременно в Южна Корея Комисията за финансови услуги представи нови насоки през миналата седмица, свързани с предотвратяване изпирането на пари чрез използването на криптовалути.

Биткойнът потъна под 6 хил. долара в петък, насочвайки се

Биткойнът потъна под 6 хил. долара в петък, насочвайки се ...

......... в Швейцария Crypto Valley Association. Технологичните стартъпи в сферата на блокчейна по целия свят са набрали финансиране чрез продажбата на криптовалити или токини директно на инвеститори при първични предлагания на валути (ICO), заобикаляйки банките или компаниите за рисков капитал като посредници.Всичко за криптовалутите четете тук. *Информацията е актуална към 11:52 часа


Продажбите на дигитални валути са скочили до 13,7 млрд. долара

Продажбите на дигитални валути са скочили до 13,7 млрд. долара ...

......... САЩ са привлекателни поради „ясните и категорични регулаторни изисквания“, сочи докладът. В Европа Швейцария е ICO столицата, но през 2018 г. Великобритания е набрала инерция по отношение на обемите и генерираните приходи. 48-те първични предлагания на дигитални валути, регистрирани във Великобритания от началото на годината са набрали 507 млн. долара. Цената на биткойн намаля с над 5% в петък, след

Цената на биткойн намаля с над 5% в петък, след ...

......... след като борсите й преживяха няколко пробива, отразени широко в медиите. През март японските регулатори принудиха няколко крипто-борси да спрат изцяло работа след кражбата на дигитална валута на стойност 530 млн. долара от борсата Coincheck и отправи предупреждение към хонконгската компания Binance заради това че работи в страната без лиценз.


Цените на криптовалутите тръгнаха надолу, след като втора южнокорейска борса

Цените на криптовалутите тръгнаха надолу, след като втора южнокорейска борса ...

......... на бурята от тези негативни новини“.Криптоманията, която се разпространи по света миналата година, бе особено силна в Южна Корея, а цените на биткойна там в един момент бяха с 50% по-високи от тези в САЩ. Bithumb заяви в сряда, че е уведомила местните власти за кражбата и те разследват случая.


Стойността на най-популярната криптовалута биткойн (BTC) тази седмица най-вероятно ще

Стойността на най-популярната криптовалута биткойн (BTC) тази седмица най-вероятно ще ...

......... са единодушни, че тази седмица цената на биткойна ще продължи да се понижава и не просто ще достигне, а ще се спусне под психологическата граница от 6 хил. долара.  Малко преди 19 часа българско време един биткойн се търгува на ниво от 6452,69 долара.Още за пазара на криптовалути четете тук. 


Криптовалутите все още не са готови за масова употреба, тъй

Криптовалутите все още не са готови за масова употреба, тъй ...

......... фундаментален недостатък, а не предимство. Възможността да бъде изпращана определена стойност, толкова лесно, колкото и имейл, крие твърде много рискове, за да зависи от нея световната икономика. „Доверието може да се изпари във всеки един момент заради крехкия децентрализиран консенсус, чрез който трансакциите се записват“, се посочва още в текста. 


Цената на биткойна трябваше да стигне до луната, но въпреки

Цената на биткойна трябваше да стигне до луната, но въпреки ...

......... е ясно и в каква степен цените са повлияни от манипулативни практики.  В средата на седмицата биткойнът поевтиня до четиримесечен минимум от 6370 долара, след като южнокорейската борса за търговия с криптовалути Coinrail съобщи, че хакери са откраднали цифрови пари на стойност над 37 млн. долара. Всичко за криптовалутите четете тук. 


Биткойнът поевтиня до четиримесечен минимум от 6370 долара днес, след

Биткойнът поевтиня до четиримесечен минимум от 6370 долара днес, след ...

......... изминалите месеци светът на криптовалутите често бе обект на кражби, пазарни манипулации и пране на пари. Миналата година биткойнът поскъпна шесткратно и през декември достигна рекорднo ниво 19 783 долара за брой. В началото на тази година обаче падна до около 6 хил. долара за брой.Всичко за криптовалутите четете тук.   


Световното първенство в Русия ще започне след две седмици, а

Световното първенство в Русия ще започне след две седмици, а ...

......... ден сега. Според Торстен Копенпла, професор по икономика в Queen's University в Канада, стойността на биткойна се дължи отчасти на потенциала му да бъде инструмент за плащане и преди таксите да поскъпнат заедно с покачването на цената на най-популярната криптовалута, имаше хора, които го използваха за международни трансфери.

Шотландска клиника, специализирана в лечение на пристрастявания, обяви, че създава

Шотландска клиника, специализирана в лечение на пристрастявания, обяви, че създава ...

......... от около 1000 щатски долара до 20 000 долара през 2017 г., а сега е около 7110 долара. Това може да е "вълнуващо, но и пристрастява и като пристрастяването към хазарта, може да е катастрофално финансово". Клиниката е получила много молби да включи виртуалните валути сред зависимостите, които лекува. (БТА)


Биткойнът ще поскъпне през тази година и ще достигне предишните

Биткойнът ще поскъпне през тази година и ще достигне предишните ...

......... през тази седмица над 8 хил. души са присъствали на Blockchain Week New York. „Ние сме още в много ранен етап на развитие и се нуждаем от деривати, индекси и изобщо изграждане на цялостен пазар, за да можем да привлечем и институционални инвеститори“, каза още Мастърс.Всичко за криптовалутите четете тук


Централната банка на Зимбабве забрани на местните банки да търгуват

Централната банка на Зимбабве забрани на местните банки да търгуват ...

......... на решението е спорна.  "Забраната изглежда не се основава на никой закон или регулация, да не споменаваме, че не изглежда разумна, пропорционална или справедлива", посочва той в Tweeter.  Golix, първата и най-голяма борса за криптовалути в Зимбабве, съобщава на сайта си, че търговията продължава както обикновено.Всичко за криптовалутите четете тук.


В Тайланд влезе в сила закон, регулиращ търговията с криптовалути

В Тайланд влезе в сила закон, регулиращ търговията с криптовалути ...

......... биткойнът и други криптовалути стават все по-популярни сред престъпните групи в Тайланд, като се използват активно за легализиране на средства, придобити по нелегален начин. В понеделник сутринта най-голямата по пазарна капитализация криптовалута биткойн поевтинява с близо 4% до 8347,34 долара за брой по данни на CoinDesk. Всичко за криптовалутите четете тук


Този петък в Ню Йорк бе даден старт на събитието

Този петък в Ню Йорк бе даден старт на събитието ...

......... е достигнал дъното, като в момента има фактори, които биха могли да подпомогнат възходящото движение на цифровите пари. Цената на биткойна може да достигне 64 хил. долара за брой до края на 2019 г., се казва още в анализа на Fundstrat Global Advisors, цитиран от CNBC.Всичко за криптовалутите четете тук. 


От блокчейн технологията ще произлезе нещо, което ще промени начина,

От блокчейн технологията ще произлезе нещо, което ще промени начина, ...

......... само една криптовалута", коментира още той. „Ще стане все по-естествено да комуникираме и търгуваме с хора от други страни, както и да развиваме стойностни вериги. Тези технологии имат много по-малко ограничения в сравнение с икономиките от миналото“, смята още госта.Повече по темата гледайте във видеото.гледано: 971   Още видео0 гласа


Точно както акциите не могат да бъдат търгувани без борси,

Точно както акциите не могат да бъдат търгувани без борси, ...

......... на Сингапурската Финтех асоциация, е убеден, че новите криптоборси си имат своите проблеми като по-малък опит и по-слаб технически съпорт. Според Дейвид Лий, автор на книгата „Handbook of Digital Currency“, новите децентрализирани борси за търговия ще завладеят пазара в период от 5 до 10 години.Всичко за криптовалутите четете тук.   


Инвеститорите трябва да държат далече пръстите си от  виртуалните валути,

Инвеститорите трябва да държат далече пръстите си от  виртуалните валути, ...

......... за Berkshire. От години той отказва да инвестира в технологични компании. Усещането му за добрите инвестиции го направи известен през последните десетилетия. Според американското списание Forbes Бъфет е третият по богатство човек в света с около 85 милиарда долара. Той е начело на Berkshire Hathaway от 1965 г. насам.  


В поредицата "Обяд с FT" репортер на вестника се среща

В поредицата "Обяд с FT" репортер на вестника се среща ...

......... се представя като бик по отношение на биткойна: „Бях лоялен и бях добродетелен, задържах позицията и затова заслужавам да притежавам нещичко...“. Посещението на репортера завършва пасващо на целия текст – изненадващо и сухо. Бутерин се изнервя. И иска да се върне на своя компютър... да бъде онлайн. Целия материал вижте тук!


Разработчикът Чарли Лий, бивш сътрудник на Google и Coinbase, изобрети

Разработчикът Чарли Лий, бивш сътрудник на Google и Coinbase, изобрети ...

......... за да направи лайткойна наистина децентрализирана криптовалута. „Така или иначе в бъдеще щеше да се наложи да се оттегля", каза той. „За да стане това глобална децентрализирана валута, не трябва да има никого на върха, който да контролира всичко. Вероятно ще трябва да се оттегля напълно в даден момент“.  


Полицията в Троян е разкрила кражба на ферма за криптовалута

Полицията в Троян е разкрила кражба на ферма за криптовалута ...

......... в страната ни. Така например през февруари от офис в Благоевград бяха откраднати компютри за "копаене" на биткойни. Тогава ставаше дума за 21 машини на обща стойност над 160 хиляди евро. От държавното обвинение обясниха, че всяка от машините струва като нова 8 хил. евро. Образувано е досъдебно производство за кражбата.  


След възхода, падението и поставянето на инвеститорите буквално на ръба

След възхода, падението и поставянето на инвеститорите буквално на ръба ...

......... е широко приета, тъй като няма друга стойност освен тази, която й придават купувачите. Интензивната волатилност на валутата превръща в предизвикателство и прогнозирането на цената й от страна на инвеститорите. В петък следобяд биткойнът поскъпва с 0,5% до 9325,57 долара за брой по данни на CoinDesk.Всичко за криптовалутите четете тук


Най-големите криптовалути в света продължиха да поскъпват във вторник, повишавайки

Най-големите криптовалути в света продължиха да поскъпват във вторник, повишавайки ...

......... движещ фактор за възходящото движение е предстоящото разделяне на валутата на две.  Във вторник биткойн достигна най-високото си ниво от повече от месец насам – малко над 9300 долара за брой следобед българско време. За последен път най-популярната криптовалута се е разменяла на тази цена на 14 март.

Централната банка на Иран официално е забранила използването на криптовалути

Централната банка на Иран официално е забранила използването на криптовалути ...

......... цифрови пари на стойност 700 млн. долара от борси в Япония и Италия. Кражбите принудиха борсите и регулаторите да вземат повече мерки за защита на инвеститорите. Най-скандалният случай досега си остава кражбата на 460 млн. долара от японската борса за криптовалути Mt. Gox през 2014 г.Повече за криптовалутите четете тук.


Криптовалута Bitcoin Cash се засили значително през последната седмица и

Криптовалута Bitcoin Cash се засили значително през последната седмица и ...

......... размер на блока от 8 на 32 MB и освен това ще премахне пшротокола SegWit. „След като разделянето на основната валута стане факт, тези, които се надяват да получат от новите монети, ще бъдат разочаровани, тъй като новата цифрова монета напълно ще замени старата“, обясни още Мати Грийнспан.

Две от най-големите платформи за търговия на криптовалути в света

Две от най-големите платформи за търговия на криптовалути в света ...

......... от страна на Китай, Япония заема по-благосклонна страна по отношение на цифровите валути, но засилва вниманието си върху борсите. Регулаторната несигурност в Южна Корея и Хонконг може да ги постави в неизгодно положение, ако Малта спечели популярност. В Европа може да има конкуренция от Швейцария, друга страна с ниски данъци.


Значителен брой инвеститори са решили да не декларират печалбите от

Значителен брой инвеститори са решили да не декларират печалбите от ...

......... измъкнат, то потребителите на Coinbase, които са направили повече от 20 000 долара в сделки с други потребители на Coinbase, биха могли да помислят отново. Решението от 23 февруари означава, че най-голямата платформа за дигитална валута в САЩ ще предаде на властите данни за 13 хил. потребители.

Индийската платформа за търговия с криптовлаути Coinsecure обяви, че са

Индийската платформа за търговия с криптовлаути Coinsecure обяви, че са ...

......... и други криптовалути няма как да бъдат заличени, а това означава, че когато хакер успее да прехвърли актив от даден онлайн портфейл другаде, този актив е много трудно да бъде върнат. В петък биткойнът поскъпва с 2,24% до 8093,37 долара за брой по данни на CoinDesk.Всичко за криптовалутите четете тук.


Миньорите, които копаят различни криптовалути, се ориентират все повече към

Миньорите, които копаят различни криптовалути, се ориентират все повече към ...

......... Врийс, блокчейн специалист в PwC, ако потреблението на енергия продължава със същите темпове, това може да е възможност за нов бизнес за енергийните компании в краткосрочен план, но в дългосрочна перспектива миньорите трябва да намерят начин да станат по-ефективни по отношение на използването на електрическа енергия.Всичко за криптовалутите четете тук


Джордж Сорос нарече криптовалутите балон през януари. Сега семейният му

Джордж Сорос нарече криптовалутите балон през януари. Сега семейният му ...

......... след съобщението. Инвеститорите в дигитални активи са изправени и пред нарастващата възможност за намеса на правителствата. Централните банки в света разследват ползите и рисковете от криптовалутите, а регулаторите в Южна Корея, един от най-оживените пазари на биткойн в света, предприемат мерки срещу търговията с дигитални пари заради твърдения за измами.


Първото тримесечие беше ужасно за инвеститорите в криптовалута – няма

Първото тримесечие беше ужасно за инвеститорите в криптовалута – няма ...

......... хил. долара. Крайно противоположно беше мнението на анализатора от Goldman Sachs Стив Стронгин, според когото е много по-вероятно някои от криптовалутите да не съществуват в следващите 5 до 10 години. От Deutsche Bank също останаха предпазливи, смятайки, че таванът на биткойна не е толкова висок, колкото мнозина смятат.

Пет борси за търговия с криптовалути са оттеглили молбите си

Пет борси за търговия с криптовалути са оттеглили молбите си ...

......... да получи лиценз за работа, но реши да отстрани персонала си, за да избегне сблъсъка с местните регулатори. Японската агенция за финансови услуги издаде предупреждение срещу платформата заради това, че оперира в страната без регистрация. Ако Binance не вземе предвид предупреждението, агенцията ще сигнализира органите на ред.Всичко за криптовалутите четете тук.  


Очаква се значително увеличение на стойността на Bitcoin Cash и

Очаква се значително увеличение на стойността на Bitcoin Cash и ...

......... няма да имаме ограничения за това, което можем да постигнем“. „Биткойн е всичко, над което работя, биткойн е моят живот за следващите 10, 20, 30 години, а целта ми е 5 млрд. души да използват биткойн всеки ден“, каза Райт по време на събитието в Япония.Всичко за криптовалутите четете тук


Главният изпълнителен директор на Twitter и Square Джак Дорси очаква

Главният изпълнителен директор на Twitter и Square Джак Дорси очаква ...

......... През март миналата година компанията пусна четец за кредитни карти и софтуерни инструменти във Великобритания, най-голямата засега глобална експанзия. Засега едва 5 на сто от приходите на Square са от международен бизнес. Биткойнът в понеделник следобяд поевтинява с 3,81% до 8127,96 долара по данни на CoinDesk.Всичко за криптовалутите четете тук


Платформата за търговия с криптовалути Binance, най-голямата в света по

Платформата за търговия с криптовалути Binance, най-голямата в света по ...

......... бил поканен от малтийското правителство за обсъждане на предстоящия законопроект, който е благоприятен за криптобизнеса. Binance също планира да започне децентрализиран обмен през следващите месеци, каза Джао пред Bloomberg този месец. Около 10 екипа работят върху разработването, но технологията в момента е твърде бавна, за да замени съществуващия централизиран обмен.


Биткойнът пропадна под нивото от 9 хил. долара в четвъртък

Биткойнът пропадна под нивото от 9 хил. долара в четвъртък ...

......... и да подобрят защитата на активите и информацията за клиентите си. Междувременно Японската служба за финансови услуги направи предписание на пет други борси за криптовалута, включително Coincheck, тъй като е установила, че защитата на потребителите и управлението на риска на тези борси не е достатъчно добро.Всичко за криптовалутите четете тук.


Пазарът на първоначално публично предлагане на монети на криптовалути (nitial Coin Offering,

Пазарът на първоначално публично предлагане на монети на криптовалути (nitial Coin Offering, ...

......... доста притеснително за инвеститорите. А именно такъв е случая на пазара на цифрови пари – идентичен бизнес. „При тази ситуация в дългосрочен план повечето първоначални публични предлагания на монети нямат шанс да успеят и ще навредят на целия пазар, докато не бъдат изчистени“, смята Джеймс. Всичко за пазара на криптовалути четете тук. 


Малко градче в северните части на щата Ню Йорк стана

Малко градче в северните части на щата Ню Йорк стана ...

......... на предприятие за добив на криптовалута, ръководено от пуерториканската компания Coinmint, е използвал 10% от цялото количество ток, предвиден за града през месеците януари и февруари. От местната управа посочиха, че се нуждаят от време, за да обмислят нови промени в законодателството, преди отново да позволят добива на дигитални монети.


Изведнъж биткойнът стана скучна тема макар и да е трудно

Изведнъж биткойнът стана скучна тема макар и да е трудно ...

......... загубил около 14% от стойността си до 8239,91 долара по данни на CoinDesk. Гравитирането около границата от 8000 долара се случва след поредната серия негативни новини. Очаква се на предстоящата среща на Г20 в Буенос Айрес да се дискутират различни възможни политики по отношение на криптовалутите.Всичко за криптовалутите четете тук


Въпросът не е дали, а кога балонът на биткойн ше

Въпросът не е дали, а кога балонът на биткойн ше ...

......... каза той. „В резултат на това считаме, че рисковете за финансовата стабилност, произтичащи за бизнеса, са незначителни поне до днес“, обясни икономистът. Биткойнът се търгуваше с ръст от 0,7% до 9126 долара към 14:45 часа токийско време.  Дигиталната валута се отдалечи наполовина от пика си през декември.

Криптовалутите са лоша имитация на парите и не са решението

Криптовалутите са лоша имитация на парите и не са решението ...

......... независимо от своите недостатъци биткойнът е насочил вниманието към един от проблемите на сегашната парична система - трансграничните плащания на стоки на дребно. Ограничението в момента спира пазаруването онлайн, както и изпращането на пари в различните държави, заключава още Беноа Кьоре. Още по темата за криптовалутите можете да прочетете тук.


Една от най-големите платформи за търговия с криптовалута в света

Една от най-големите платформи за търговия с криптовалута в света ...

......... за криптовалути са примамлива цел за хакерите. Тъй като те поддържат история, трансакциите в биткойн и други криптовалути няма как да бъдат заличени, а това означава, че когато хакер успее да прехвърли актив от даден онлайн портфейл другаде, този актив е много трудно да бъде върнат.Всичко за криптовалутите четете тук. 


Японската борса за търговия с криптовалути Coincheck, която получи предписание

Японската борса за търговия с криптовалути Coincheck, която получи предписание ...

......... предотвратят случаите на пране на пари и извършване на други престъпления. Новите правила няма да дават възможност и на чужденци без открити местни банкови сметки да купуват биткойн. Биткойнът поскъпва с 2,63% до 9783,09 долара за брой около обяд българско време в понеделник по данни на CoinDesk.Всичко за криптовалутите четете тук. 


Само за седмица цената на биткойна се понижи с 21%,

Само за седмица цената на биткойна се понижи с 21%, ...

......... и да подобрят защитата на активите и информацията за клиентите си. Междувременно Японската служба за финансови услуги направи предписание на пет други борси за криптовалута, включително Coincheck, тъй като е установила, че защитата на потребителите и управлението на риска на тези борси не е достатъчно добро.Всичко за криптовалутите четете тук


„Вероятността цената на биткойна да падне до 100 долара е

„Вероятността цената на биткойна да падне до 100 долара е ...

......... стои зад валутата“, смята още икономистът от Харвард. Това не е първия път, в който Кенет Рогоф прогнозира срив на цените на криптовалутите. Още през октомври той коментира пред CNBC, че дигиталните валути ще поевтинеят значително на фона на опитите на различни правителства да регулират пазара.  Всичко за криптовалутите четете тук. 


Японските регулаторни власти разпоредиха днес да спрат работа две борси

Японските регулаторни власти разпоредиха днес да спрат работа две борси ...

......... правила, според които вече не могат да се използват анонимни сметки за търговия с криптовалути с цел да се предотвратят случаите на пране на пари и извършване на други престъпления. Новите правила няма да дават възможност и на чужденци без открити местни банкови сметки да купуват биткойн.Всичко за криптовалутите четете тук.


Биткойнът отново се озова под границата от 10 хил. долара,

Биткойнът отново се озова под границата от 10 хил. долара, ...

......... в сряда имаше и новината за потенциален проблем с фишинг на една от най-големите платформи за търговия с криптовалута Binance.com. От ръководството на компанията обясниха, че разследват евентуални нередности в търговията. Според CoinMarketCap Binance е една от трите най-големи борси в света по обем на търговия.Всичко за криптовалутите четете тук


Твърденията за това какво може блокчейн технологията, която стои зад

Твърденията за това какво може блокчейн технологията, която стои зад ...

......... система от трансгранични парични преводи между финансовите институции, наречена SWIFT. Рубини многократно е наричал криптовалутите балон, като наскоро дори написа в Twitter, че цената на цифровите пари ще стигне нулата. Той оприличи днешната мания по криптовалутите на "железопътната мания", наблюдавана в началото на индустриалната революция в средата на 19-ти век.


PayPal Holdings Inc. обяви, че наскоро компанията е подала патент,

PayPal Holdings Inc. обяви, че наскоро компанията е подала патент, ...

......... коментира изданието. Акциите на PayPal първоначално се понижаваха в началото на сесията, но след обявлението поскъпнаха. Наскоро Wall Street Journal писа, че Amazon.com Inc. се интересува от създаването на собствен продукт. Акциите на PayPal поскъпват с 84% през последните 12 месеца, докато индексът S&P 500 добавя 14% за същия период.


Криптовалутите убиват хора по „сравнително директен начин“, каза основателят на

Криптовалутите убиват хора по „сравнително директен начин“, каза основателят на ...

......... която влага милиарди долари всяка година в проекти в областта на образованието и здравеопазването. Фондацията спонсорира и развитието на блокчейн - технологията, на която се основават криптовалутите, за използването ѝ от търговци в Кения. Microsoft се стреми също така да интегрира технологии, базирани на блокчейн, за проверка на дигиталната самоличност.


Майкъл Потийт, студент по инженерство в университета Old Dominion в

Майкъл Потийт, студент по инженерство в университета Old Dominion в ...

......... и евентуални затруднения при добива. Някои миньори изчисляват, че границата е около 1000 долара за биткойн, докато според друг „копач“ около 4000 долара.  "Търсенето е огромно", казва Фред Грейд, главен изпълнителен директор на Bcause и бивш директор в борсата на Хонконг и Чикаго. „Там са парите“.Всичко за криптовалутите четете тук. 


Блокчейн технологиите са много обещаващи за финансовите пазари, коментира след

Блокчейн технологиите са много обещаващи за финансовите пазари, коментира след ...

......... "Комисията ще продължи да наблюдава тези пазари заедно с други участници - на ниво ЕС, на международно ниво, включително и в Г20", обясни Домровскис след форума и допълни, че в Брюксел имат готовност да действат въз основа на оценката на рисковете и възможностите. Още за криптовалутите можете да прочетете тук


Венецуела вече е получила заявки за 1 милиард долара за

Венецуела вече е получила заявки за 1 милиард долара за ...

......... които са крайно необходими на страната, обхваната от криза.  Хиперинфлацията в страната изправя пред крах производството на петрол, което отчита спад от 29% през миналата година. Много анализатори се опасяват, че ако свиването на производството продължи, това ще увеличи вероятността Венецуела да не плаща дълговете си.  Повече за криптовалутите четете тук.


Две от най-големите платформи за търговия с криптовалути имат за

Две от най-големите платформи за търговия с криптовалути имат за ...

......... биткойни в долари, също обяви софтуерния ъпдейт през тази седмица. От компанията обясниха, че първата фаза започва още тази седмица и до средата на следващата процесът трябва да е приключил. Биткойнът поскъпва с 0,56% до 10515,10 долара за брой по данни на Coindesk в четвъртък сутринта.Всичко за криптовалутите четете тук.


Венецуела ще пусне нова криптовалута, обезпечена със злато, през следващата

Венецуела ще пусне нова криптовалута, обезпечена със злато, през следващата ...

......... над 6 милиарда долара, според данните, предоставени от Мадуро през последните месеци, въпреки че във вторник не бе предоставена нова информация за цените. Президентът на Венецуела обяви, че ще бъдат пуснати общо 100 милиона единици от валутата, от които 82,4 милиона ще бъдат достъпни за инвеститорите. Повече за криптовалутите четете тук.


Властите във Финландия се опитват да измислят начин за съхранението

Властите във Финландия се опитват да измислят начин за съхранението ...

......... чак след като в сила влезе съдебно решение за тяхното придобиване. Също така продажбата на биткойни или други дигитални валути трябва да става посредством публични търгове, а не през обменни бюра, които могат да бъдат недостатъчно надеждни или дейността им да не е достатъчно прозрачна, посочват още от финансовото министерство.


Президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви във вторник, че Венецуела

Президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви във вторник, че Венецуела ...

......... и на частната инициатива като цяло, с хиперинфлация и лошо управление на финансите. Хиперинфлацията в страната изправя пред крах производството на петрол, което отчита спад от 29% през миналата година. Много анализатори се опасяват, че ако свиването на производството продължи, това ще увеличи вероятността Венецуела да не плаща дълговете си.