Цените на криптовалутите продължават да вървят надолу, като петъкът започва

Цените на криптовалутите продължават да вървят надолу, като петъкът започва ...

......... директор на изследователската фирма за криптовалути CoinFi. Криптовалутите са изтрили почти 730 млрд. долара от пазарната си капитализация от началото на годината, показват изчисления на CoinMarketCap.com. В момента общата пазарна капитализация на криптовалутите е в размер на 110,6 млрд. долара, едва част от 813-те млрд. долара в началото на годината.


Поевтиняването на биткойна продължава и в края на седмицата. Дигиталната

Поевтиняването на биткойна продължава и в края на седмицата. Дигиталната ...

......... през месеца се наблюдава скок на обема на търговията с 33% на месечна база, достигайки до 158,48 млрд. долара – най-високото ниво от май насам. В началото на месеца биткойнът вече беше загубил близо 70% от стойността си спрямо нейния пик от почти 20 000 долара от декември 2017 г.


Големият срив на криптовалутите от 2018 г. е напът да

Големият срив на криптовалутите от 2018 г. е напът да ...

......... на компании като Nvidia, която снабдява екосистемата на криптовалутите. Базираният в Калифорния производител на чипове загуби близо половината от стойността си от началото на октомври, тъй като търсенето на неговите чипове за копаене на криптовалути намаля значително, а резултатите от подразделението му за игри представи разочароващи резултати.

Основната криптовалута отново се намира в свободно пропадане и по

Основната криптовалута отново се намира в свободно пропадане и по ...

......... ударен за кратко през декември 2017-а година (около 19 783 долара, достигнат на 16-и декември). По данни на Coinmarketcap.com общата пазарна капитализация на всички виртуални валути вече се сви до 13-месечно дъно под 150 млрд. долара, след като в началото на годината беше в размер на около 800 млрд. долара.


На фона на разпродажбите на криптовалути, започнали в сряда, пазарната

На фона на разпродажбите на криптовалути, започнали в сряда, пазарната ...

......... пазарна капитализация – 18,44 млрд. долара при 18,26 млрд. долара на етер. Общата пазарна капитализация на криптовалутите се понижи с 15 млрд. долара за 24 часа в сряда, като днес тя достига 186,27 млрд. долара. Това е спад от над 76% спрямо най-високите стойности, достигнати в началото на 2018 г.


Курсът на биткойна спадна под 6000 долара - над 1-годишен

Курсът на биткойна спадна под 6000 долара - над 1-годишен ...

......... инвеститорите на дребно, заинтересовани от криптовалутата. Волатилността не позволи на биткойна да се превърне и в метод за разплащания – планираното негово предназначение. Трейдърите и инвеститорите искат яснота за това как регулаторите ще третират биткойн продуктите, като борсово търгувани фондове, поради което се въздържат от големи покупки или продажби.  Ръководителят на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард заяви, че

Ръководителят на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард заяви, че ...

......... регулаторите. Лагард по-рано заяви, че анонимността при валутите като биткойна означава, че те могат да бъдат ползвани от престъпници и терористи. Гуверньорът на Английската централна банка Марк Карни също каза, че криптовалутите като биткойнът трябва да бъдат регулирани, за да бъдат преборени незаконните дейности и да се защити финансовата система.


Търсенето на биткойни може да провали усилията за ограничаване на

Търсенето на биткойни може да провали усилията за ограничаване на ...

......... оценки, 69 милиона метрични тона еквивалент на въглероден диоксид, посочват изследователите. С нарастване на популярността на тази дигитална валута при производството й може да се използва толкова електричество, че да се отделят около 230 гигатона въглерод за десетилетие и половина. Един гигатон е равен на един милиард метрични тона въглерод. 


От раждането си в анонимен документ в академичен стил до

От раждането си в анонимен документ в академичен стил до ...

......... биткойна. Тези фондове са едни от най-популярните механизми за търговия и разрешението от Комисията ще подкрепи значително биткойна, като ще гарантира както краткосрочното му бъдеще, така и репутацията му сред големите инвестиционни фондове. Сега Комисията разглежда няколко молби. Досега отказваше, изтъквайки като мотив притеснения, свързани с опасността от измами.  (БТА)


31 октомври 2008 година е денят, в който на бял

31 октомври 2008 година е денят, в който на бял ...

......... одобрени от Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ, виртуалната валута ще стане част от финансова система, която планираше да заобиколи. "Трябва да преминем някои мостове в краткосрочен план, за да привлечем общия обществен интерес и доверие," каза Лезоамие, който се описва като "идеалист" и "реалист". /БТА/


Криптовалутите остават до голяма степен стабилни в четвъртък въпреки силните

Криптовалутите остават до голяма степен стабилни в четвъртък въпреки силните ...

......... да създаде уязвимост в международната финансова система.  Криптовалутите са изтрили от стойността си над 600 млрд. долара от началото на годината досега. За това допринесе фактът, че дигиталните валути не можаха да навлязат масово на фона на поредица хакерски атаки срещу криптоборси, както и заради засиления регулаторен контрол върху сектора.Петър Карамочев е основател на ИНДУСТРИЯ Технолъджи. С него разговаряме

Петър Карамочев е основател на ИНДУСТРИЯ Технолъджи. С него разговаряме ...

......... тенденции. Има български компании, които разработват свои блокчейн платформи. Имаме и независими разработчици, които работят с Ethereum, NEO, Corda, Hyeprledger. Имаме и доста ICO проекти, като наскоро бе обявено създаването на Балканска блокчейн асоциация, имаме специализирани медии, инвеститори в крипто. За всичко това ще говорим по време на CEE Block.


Coinbase, една от най-големите американски платформи за обмен на криптовалута,

Coinbase, една от най-големите американски платформи за обмен на криптовалута, ...

......... Фероз, главен изпълнителен директор на Coinbase в Обединеното кралство, заяви, че "когато обмисляхме къде да бъде местоположението на нашия втори европейски офис, Дъблин беше логичният избор - това е англоговоряща държава членка на ЕС, която се отличава с разнообразие от висококвалифицирани специалисти, предприемачески дух и дългосрочна подкрепа за технологични иновации".


Инвеститорите няма къде да се скрият по време на продължаващата

Инвеститорите няма къде да се скрият по време на продължаващата ...

......... насам обхвана както САЩ в сряда вечерта, така и Азия в четвъртък, като повечето основни индекси отчетоха спадове от по около 4%, а Shanghai Composite приключи сесията на почти четиригодишно дъно. Ефектите се усещат и в Европа, където паневропейският измерител Stoxx 600 отчита спад от близо 1,7%.

Вероятно малцина са тези, на които им предстои да се

Вероятно малцина са тези, на които им предстои да се ...

......... налична обмяна на стоки и услуги с двустранно потвърждение“, споделя Дюран. Според него все още не може да се определи мащабът, който блокчейнът ще придобие след няколко години в живота на хората в глобален план. Тази технология най-вероятно ще се сдобие с ролята, която в момента играе интернет за цивилизацията.


Президентът на Венецуела Николас Мадуро обяви пускането в обращение на

Президентът на Венецуела Николас Мадуро обяви пускането в обращение на ...

......... 60 долара. Преди това Мадуро обяви от 1 септември повишаване на минималната заплата десетки пъти - до 1800 суверенни боливара (180 милиона по стария курс) или 0,5 петро. Представители на бизнеса разкритикуваха това решение, като изтъкнаха, че прилагането му на практика може да доведе до срив на производствения сектор.  Bitmain Technologies, най-голямата компания за проектиране на продукти, използвани за

Bitmain Technologies, най-голямата компания за проектиране на продукти, използвани за ...

......... максимума през декември 2017 година и днес един биткойн се разменяше срещу 6500 долара. Очаква се първичното публично предлагане на Bitmain да бъде третото по големина технологично излизане на борсата в Хонконг след листването на китайския производител на смартфони Xiaomi Corp. и компанията за доставки Meituan-Dianping.Всичко за криптовалутите четете тук. 


Европейската централна банка няма планове да издава дигитална валута, тъй

Европейската централна банка няма планове да издава дигитална валута, тъй ...

......... дигитално евро. Кешът представлява 79% от всички разплащания на място в еврозоната през 2016 г., както и 54% от общата стойност на тези трансакции, показва проучване на ЕЦБ. Според други данни на ЕЦБ, публикувани днес, плащанията, които не са с пари в брой, нарастват със 7,9% годишно през 2017 г. 


Ралитата, които изстрелваха биткойн и компания в Космоса ден след

Ралитата, които изстрелваха биткойн и компания в Космоса ден след ...

......... proof-of-work или ще се прехвърли към proof-of-stake. Ние смятаме, че ще се насочи към proof-of-stake”, заяви Димитър Цонев. Как ще стане самата промяна ще видим в следващите седмици и месеци. „Поради това смятаме, че етерът предоставя доста добри възможности за възвръщаемост, отколкото биткойн”, добави Цонев.гледано: 26   Още видео0 гласа


Мечият пазар на криптовалутите се срина до ново десетмесечно дъно,

Мечият пазар на криптовалутите се срина до ново десетмесечно дъно, ...

......... предлагания, в крайна сметка ще трябва да продадат притежаваните от тях монети, за да покрият разходи като заплати и такива за развитие. „Реториката около първичните монетни предлагания, които не спират да се разделят с получените постъпления на пазара, продължава да важи“, казва Рабалия. „Едва ли тези развития ще отминат скоро“.


Криптовалутите загубиха значителна част от цената си за втори път

Криптовалутите загубиха значителна част от цената си за втори път ...

......... че ще започне да изисква лична информация от потребителите си, което предизвика опасения, че това може да отблъсне клиенти, които държат на анонимността. „Голяма част от надеждите на инвеститорите на дребно за по-голямо институционално присъствие наистина бяха водени от Goldman Sachs“, посочва Стивън Инес от Oanda Corp.

Наблюдава се леко повишено търсене на биткойни в Турция. Това съобщи финансовият

Наблюдава се леко повишено търсене на биткойни в Турция. Това съобщи финансовият ...

......... движението на новата валута суверенен боливар, тъй като стойността на петрото се колебае, а пазарът е нерегулиран. „Ако си спомняте колко голяма беше волатилността на биткойна, тази валута има също такава волатилност“, посочи тя. Актар също така изрази мнение, че американският президент Доналд Тръмп ще се опита да спре инвестирането в петро.


Първата ислямска криптоборса се появи в Обединените арабски емирства благодарение

Първата ислямска криптоборса се появи в Обединените арабски емирства благодарение ...

......... необходимостта от подобен проект за ислямския свят, но и ще направите ценна придобивка, която може да ви донесе прилична печалба. Нашият екип е посветен на бизнеса си и ще направи всичко възможно да постигне поставените цели“, коментира Тимур Туршан, съосновател и изпълнителен директор на ADAB Solutions. Всичко за криптовалутите четете тук


Балонът при криптовалутите се спука. През януари общата пазарна капитализация

Балонът при криптовалутите се спука. През януари общата пазарна капитализация ...

......... на активите. Джордан Фрайд, вицепрезидент Глобално бизнес развитие в блокчейн стартъпа Hedera Hashgraph, който набра 100 млн. долара от институционални инвеститори, заяви, че спекулативната вълна е дала възможност на лигитимни компании в ранен етап на развитие да изградят услуги, които да поддържащат зараждащата се криптовалутна индустрия.Всичко за криптовалутите четете тук


Във вторник цената на най-популярната криптовалута биткойн падна на борсата 

Във вторник цената на най-популярната криптовалута биткойн падна на борсата  ...

......... г. - от почти 20 000 долара за брой, последва сериозен срив. Последният актуален срив е от края на юли досега. Общата пазарна капитализация на всички около 1800 криптовалути този вторник възлиза на 193 млрд. долара според CoinMarketCap. В началото на годината обаче тя беше цели 820 млрд. долара.  


Най-популярната криптовалута в света отново губи почва под краката си.

Най-популярната криптовалута в света отново губи почва под краката си. ...

......... и цената остава 414 долара, каквото беше нивото и в неделя. Така след няколко дни на оптимизъм и двете криптовалути се върнаха към мечия пазар. През последните месеци цените на двете валути не се движат рязко освен ако няма конкретни новини около евентуалната им регулация, което обяснява затишието около тях.


Водещата платформа за търговия с криптовалути Coinbase подсили своя екип

Водещата платформа за търговия с криптовалути Coinbase подсили своя екип ...

......... и Нюйоркската фондова борса. Стартъпът завърши на десета позиция в списъка на Disruptor 50 като се оценява според съобщенията на Recode на около 8 млрд. долара. Това е значително повече от предишната оценка от 1,6 млрд. долара в последния кръг от финансирането на рисков капитал през лятото на 2017 г.


Независимо от поскъпването, което реализира биткойнът през последните седмици, проучване

Независимо от поскъпването, което реализира биткойнът през последните седмици, проучване ...

......... Wells Fargo 75% от анкетираните смятат биткойна за много рисков, а 23% за рисков до известна степен. Проучването е проведено сред 1921 американски инвеститори на възраст над 18 години в периода 7-14 май. В понеделник биткойнът поевтинява с малко над 1% до 8125,60 долара за брой. Всичко за криптовалутите четете тук


Възстановяването на криптовалутите продължава и по-рано в сряда биткойнът премина

Възстановяването на криптовалутите продължава и по-рано в сряда биткойнът премина ...

......... анализатори това отстъпление се дължеше на последната хакерска атака в Южна Корея, докато други посочват като причина тревогите около затварянето на платформи за търговия в Китай. Криптоборсите са подложени на серия атаки през последните месеци заради редица проблеми, сред които кражби, манипулиране на пазара и пране на пари.

Биткойнът се насочва към най-големия си спад от повече от

Биткойнът се насочва към най-големия си спад от повече от ...

......... етер и лайткойн поевтиняват с по над 4%. Възходящият тренд при криптовалутите се среща рядко тази година, тъй като апатията е взела превес на фона на спекулативната мания, която беше завладяла пазарите през миналата година и доведе до ръст в цената на биткойна с 1400% за 12 месеца.

Биткойнът поскъпна в понеделник, давайки положителен тласък на пазара на

Биткойнът поскъпна в понеделник, давайки положителен тласък на пазара на ...

......... средата на седмицата пък се очаква във Великобритания няколко институции, включително Английската централна банка, да представят пред парламента възможностите и рисковете, които носят криптовалутите. Междувременно в Южна Корея Комисията за финансови услуги представи нови насоки през миналата седмица, свързани с предотвратяване изпирането на пари чрез използването на криптовалути.

Биткойнът потъна под 6 хил. долара в петък, насочвайки се

Биткойнът потъна под 6 хил. долара в петък, насочвайки се ...

......... в Швейцария Crypto Valley Association. Технологичните стартъпи в сферата на блокчейна по целия свят са набрали финансиране чрез продажбата на криптовалити или токини директно на инвеститори при първични предлагания на валути (ICO), заобикаляйки банките или компаниите за рисков капитал като посредници.Всичко за криптовалутите четете тук. *Информацията е актуална към 11:52 часа


Продажбите на дигитални валути са скочили до 13,7 млрд. долара

Продажбите на дигитални валути са скочили до 13,7 млрд. долара ...

......... САЩ са привлекателни поради „ясните и категорични регулаторни изисквания“, сочи докладът. В Европа Швейцария е ICO столицата, но през 2018 г. Великобритания е набрала инерция по отношение на обемите и генерираните приходи. 48-те първични предлагания на дигитални валути, регистрирани във Великобритания от началото на годината са набрали 507 млн. долара. 


Цената на биткойн намаля с над 5% в петък, след

Цената на биткойн намаля с над 5% в петък, след ...

......... след като борсите й преживяха няколко пробива, отразени широко в медиите. През март японските регулатори принудиха няколко крипто-борси да спрат изцяло работа след кражбата на дигитална валута на стойност 530 млн. долара от борсата Coincheck и отправи предупреждение към хонконгската компания Binance заради това че работи в страната без лиценз.


Цените на криптовалутите тръгнаха надолу, след като втора южнокорейска борса

Цените на криптовалутите тръгнаха надолу, след като втора южнокорейска борса ...

......... на бурята от тези негативни новини“.Криптоманията, която се разпространи по света миналата година, бе особено силна в Южна Корея, а цените на биткойна там в един момент бяха с 50% по-високи от тези в САЩ. Bithumb заяви в сряда, че е уведомила местните власти за кражбата и те разследват случая.


Стойността на най-популярната криптовалута биткойн (BTC) тази седмица най-вероятно ще

Стойността на най-популярната криптовалута биткойн (BTC) тази седмица най-вероятно ще ...

......... са единодушни, че тази седмица цената на биткойна ще продължи да се понижава и не просто ще достигне, а ще се спусне под психологическата граница от 6 хил. долара.  Малко преди 19 часа българско време един биткойн се търгува на ниво от 6452,69 долара.Още за пазара на криптовалути четете тук. 


Криптовалутите все още не са готови за масова употреба, тъй

Криптовалутите все още не са готови за масова употреба, тъй ...

......... фундаментален недостатък, а не предимство. Възможността да бъде изпращана определена стойност, толкова лесно, колкото и имейл, крие твърде много рискове, за да зависи от нея световната икономика. „Доверието може да се изпари във всеки един момент заради крехкия децентрализиран консенсус, чрез който трансакциите се записват“, се посочва още в текста. 


Цената на биткойна трябваше да стигне до луната, но въпреки

Цената на биткойна трябваше да стигне до луната, но въпреки ...

......... е ясно и в каква степен цените са повлияни от манипулативни практики.  В средата на седмицата биткойнът поевтиня до четиримесечен минимум от 6370 долара, след като южнокорейската борса за търговия с криптовалути Coinrail съобщи, че хакери са откраднали цифрови пари на стойност над 37 млн. долара. Всичко за криптовалутите четете тук. 


Биткойнът поевтиня до четиримесечен минимум от 6370 долара днес, след

Биткойнът поевтиня до четиримесечен минимум от 6370 долара днес, след ...

......... изминалите месеци светът на криптовалутите често бе обект на кражби, пазарни манипулации и пране на пари. Миналата година биткойнът поскъпна шесткратно и през декември достигна рекорднo ниво 19 783 долара за брой. В началото на тази година обаче падна до около 6 хил. долара за брой.Всичко за криптовалутите четете тук.   


Световното първенство в Русия ще започне след две седмици, а

Световното първенство в Русия ще започне след две седмици, а ...

......... ден сега. Според Торстен Копенпла, професор по икономика в Queen's University в Канада, стойността на биткойна се дължи отчасти на потенциала му да бъде инструмент за плащане и преди таксите да поскъпнат заедно с покачването на цената на най-популярната криптовалута, имаше хора, които го използваха за международни трансфери.

Шотландска клиника, специализирана в лечение на пристрастявания, обяви, че създава

Шотландска клиника, специализирана в лечение на пристрастявания, обяви, че създава ...

......... от около 1000 щатски долара до 20 000 долара през 2017 г., а сега е около 7110 долара. Това може да е "вълнуващо, но и пристрастява и като пристрастяването към хазарта, може да е катастрофално финансово". Клиниката е получила много молби да включи виртуалните валути сред зависимостите, които лекува. (БТА)


Биткойнът ще поскъпне през тази година и ще достигне предишните

Биткойнът ще поскъпне през тази година и ще достигне предишните ...

......... през тази седмица над 8 хил. души са присъствали на Blockchain Week New York. „Ние сме още в много ранен етап на развитие и се нуждаем от деривати, индекси и изобщо изграждане на цялостен пазар, за да можем да привлечем и институционални инвеститори“, каза още Мастърс.Всичко за криптовалутите четете тук


Централната банка на Зимбабве забрани на местните банки да търгуват

Централната банка на Зимбабве забрани на местните банки да търгуват ...

......... на решението е спорна.  "Забраната изглежда не се основава на никой закон или регулация, да не споменаваме, че не изглежда разумна, пропорционална или справедлива", посочва той в Tweeter.  Golix, първата и най-голяма борса за криптовалути в Зимбабве, съобщава на сайта си, че търговията продължава както обикновено.Всичко за криптовалутите четете тук.


В Тайланд влезе в сила закон, регулиращ търговията с криптовалути

В Тайланд влезе в сила закон, регулиращ търговията с криптовалути ...

......... биткойнът и други криптовалути стават все по-популярни сред престъпните групи в Тайланд, като се използват активно за легализиране на средства, придобити по нелегален начин. В понеделник сутринта най-голямата по пазарна капитализация криптовалута биткойн поевтинява с близо 4% до 8347,34 долара за брой по данни на CoinDesk. Всичко за криптовалутите четете тук


Този петък в Ню Йорк бе даден старт на събитието

Този петък в Ню Йорк бе даден старт на събитието ...

......... е достигнал дъното, като в момента има фактори, които биха могли да подпомогнат възходящото движение на цифровите пари. Цената на биткойна може да достигне 64 хил. долара за брой до края на 2019 г., се казва още в анализа на Fundstrat Global Advisors, цитиран от CNBC.Всичко за криптовалутите четете тук. 


От блокчейн технологията ще произлезе нещо, което ще промени начина,

От блокчейн технологията ще произлезе нещо, което ще промени начина, ...

......... само една криптовалута", коментира още той. „Ще стане все по-естествено да комуникираме и търгуваме с хора от други страни, както и да развиваме стойностни вериги. Тези технологии имат много по-малко ограничения в сравнение с икономиките от миналото“, смята още госта.Повече по темата гледайте във видеото.гледано: 971   Още видео0 гласа


Точно както акциите не могат да бъдат търгувани без борси,

Точно както акциите не могат да бъдат търгувани без борси, ...

......... на Сингапурската Финтех асоциация, е убеден, че новите криптоборси си имат своите проблеми като по-малък опит и по-слаб технически съпорт. Според Дейвид Лий, автор на книгата „Handbook of Digital Currency“, новите децентрализирани борси за търговия ще завладеят пазара в период от 5 до 10 години.Всичко за криптовалутите четете тук.   


Инвеститорите трябва да държат далече пръстите си от  виртуалните валути,

Инвеститорите трябва да държат далече пръстите си от  виртуалните валути, ...

......... за Berkshire. От години той отказва да инвестира в технологични компании. Усещането му за добрите инвестиции го направи известен през последните десетилетия. Според американското списание Forbes Бъфет е третият по богатство човек в света с около 85 милиарда долара. Той е начело на Berkshire Hathaway от 1965 г. насам.  


В поредицата "Обяд с FT" репортер на вестника се среща

В поредицата "Обяд с FT" репортер на вестника се среща ...

......... се представя като бик по отношение на биткойна: „Бях лоялен и бях добродетелен, задържах позицията и затова заслужавам да притежавам нещичко...“. Посещението на репортера завършва пасващо на целия текст – изненадващо и сухо. Бутерин се изнервя. И иска да се върне на своя компютър... да бъде онлайн. Целия материал вижте тук!


Разработчикът Чарли Лий, бивш сътрудник на Google и Coinbase, изобрети

Разработчикът Чарли Лий, бивш сътрудник на Google и Coinbase, изобрети ...

......... за да направи лайткойна наистина децентрализирана криптовалута. „Така или иначе в бъдеще щеше да се наложи да се оттегля", каза той. „За да стане това глобална децентрализирана валута, не трябва да има никого на върха, който да контролира всичко. Вероятно ще трябва да се оттегля напълно в даден момент“.  


Полицията в Троян е разкрила кражба на ферма за криптовалута

Полицията в Троян е разкрила кражба на ферма за криптовалута ...

......... в страната ни. Така например през февруари от офис в Благоевград бяха откраднати компютри за "копаене" на биткойни. Тогава ставаше дума за 21 машини на обща стойност над 160 хиляди евро. От държавното обвинение обясниха, че всяка от машините струва като нова 8 хил. евро. Образувано е досъдебно производство за кражбата.  


След възхода, падението и поставянето на инвеститорите буквално на ръба

След възхода, падението и поставянето на инвеститорите буквално на ръба ...

......... е широко приета, тъй като няма друга стойност освен тази, която й придават купувачите. Интензивната волатилност на валутата превръща в предизвикателство и прогнозирането на цената й от страна на инвеститорите. В петък следобяд биткойнът поскъпва с 0,5% до 9325,57 долара за брой по данни на CoinDesk.Всичко за криптовалутите четете тук


Най-големите криптовалути в света продължиха да поскъпват във вторник, повишавайки

Най-големите криптовалути в света продължиха да поскъпват във вторник, повишавайки ...

......... движещ фактор за възходящото движение е предстоящото разделяне на валутата на две.  Във вторник биткойн достигна най-високото си ниво от повече от месец насам – малко над 9300 долара за брой следобед българско време. За последен път най-популярната криптовалута се е разменяла на тази цена на 14 март.

Централната банка на Иран официално е забранила използването на криптовалути

Централната банка на Иран официално е забранила използването на криптовалути ...

......... цифрови пари на стойност 700 млн. долара от борси в Япония и Италия. Кражбите принудиха борсите и регулаторите да вземат повече мерки за защита на инвеститорите. Най-скандалният случай досега си остава кражбата на 460 млн. долара от японската борса за криптовалути Mt. Gox през 2014 г.Повече за криптовалутите четете тук.


Криптовалута Bitcoin Cash се засили значително през последната седмица и

Криптовалута Bitcoin Cash се засили значително през последната седмица и ...

......... размер на блока от 8 на 32 MB и освен това ще премахне пшротокола SegWit. „След като разделянето на основната валута стане факт, тези, които се надяват да получат от новите монети, ще бъдат разочаровани, тъй като новата цифрова монета напълно ще замени старата“, обясни още Мати Грийнспан.

Две от най-големите платформи за търговия на криптовалути в света

Две от най-големите платформи за търговия на криптовалути в света ...

......... от страна на Китай, Япония заема по-благосклонна страна по отношение на цифровите валути, но засилва вниманието си върху борсите. Регулаторната несигурност в Южна Корея и Хонконг може да ги постави в неизгодно положение, ако Малта спечели популярност. В Европа може да има конкуренция от Швейцария, друга страна с ниски данъци.


Значителен брой инвеститори са решили да не декларират печалбите от

Значителен брой инвеститори са решили да не декларират печалбите от ...

......... измъкнат, то потребителите на Coinbase, които са направили повече от 20 000 долара в сделки с други потребители на Coinbase, биха могли да помислят отново. Решението от 23 февруари означава, че най-голямата платформа за дигитална валута в САЩ ще предаде на властите данни за 13 хил. потребители.

Индийската платформа за търговия с криптовлаути Coinsecure обяви, че са

Индийската платформа за търговия с криптовлаути Coinsecure обяви, че са ...

......... и други криптовалути няма как да бъдат заличени, а това означава, че когато хакер успее да прехвърли актив от даден онлайн портфейл другаде, този актив е много трудно да бъде върнат. В петък биткойнът поскъпва с 2,24% до 8093,37 долара за брой по данни на CoinDesk.Всичко за криптовалутите четете тук.


Миньорите, които копаят различни криптовалути, се ориентират все повече към

Миньорите, които копаят различни криптовалути, се ориентират все повече към ...

......... Врийс, блокчейн специалист в PwC, ако потреблението на енергия продължава със същите темпове, това може да е възможност за нов бизнес за енергийните компании в краткосрочен план, но в дългосрочна перспектива миньорите трябва да намерят начин да станат по-ефективни по отношение на използването на електрическа енергия.Всичко за криптовалутите четете тук


Джордж Сорос нарече криптовалутите балон през януари. Сега семейният му

Джордж Сорос нарече криптовалутите балон през януари. Сега семейният му ...

......... след съобщението. Инвеститорите в дигитални активи са изправени и пред нарастващата възможност за намеса на правителствата. Централните банки в света разследват ползите и рисковете от криптовалутите, а регулаторите в Южна Корея, един от най-оживените пазари на биткойн в света, предприемат мерки срещу търговията с дигитални пари заради твърдения за измами.


Първото тримесечие беше ужасно за инвеститорите в криптовалута – няма

Първото тримесечие беше ужасно за инвеститорите в криптовалута – няма ...

......... хил. долара. Крайно противоположно беше мнението на анализатора от Goldman Sachs Стив Стронгин, според когото е много по-вероятно някои от криптовалутите да не съществуват в следващите 5 до 10 години. От Deutsche Bank също останаха предпазливи, смятайки, че таванът на биткойна не е толкова висок, колкото мнозина смятат.

Пет борси за търговия с криптовалути са оттеглили молбите си

Пет борси за търговия с криптовалути са оттеглили молбите си ...

......... да получи лиценз за работа, но реши да отстрани персонала си, за да избегне сблъсъка с местните регулатори. Японската агенция за финансови услуги издаде предупреждение срещу платформата заради това, че оперира в страната без регистрация. Ако Binance не вземе предвид предупреждението, агенцията ще сигнализира органите на ред.Всичко за криптовалутите четете тук.  


Очаква се значително увеличение на стойността на Bitcoin Cash и

Очаква се значително увеличение на стойността на Bitcoin Cash и ...

......... няма да имаме ограничения за това, което можем да постигнем“. „Биткойн е всичко, над което работя, биткойн е моят живот за следващите 10, 20, 30 години, а целта ми е 5 млрд. души да използват биткойн всеки ден“, каза Райт по време на събитието в Япония.Всичко за криптовалутите четете тук


Главният изпълнителен директор на Twitter и Square Джак Дорси очаква

Главният изпълнителен директор на Twitter и Square Джак Дорси очаква ...

......... През март миналата година компанията пусна четец за кредитни карти и софтуерни инструменти във Великобритания, най-голямата засега глобална експанзия. Засега едва 5 на сто от приходите на Square са от международен бизнес. Биткойнът в понеделник следобяд поевтинява с 3,81% до 8127,96 долара по данни на CoinDesk.Всичко за криптовалутите четете тук


Платформата за търговия с криптовалути Binance, най-голямата в света по

Платформата за търговия с криптовалути Binance, най-голямата в света по ...

......... бил поканен от малтийското правителство за обсъждане на предстоящия законопроект, който е благоприятен за криптобизнеса. Binance също планира да започне децентрализиран обмен през следващите месеци, каза Джао пред Bloomberg този месец. Около 10 екипа работят върху разработването, но технологията в момента е твърде бавна, за да замени съществуващия централизиран обмен.


Биткойнът пропадна под нивото от 9 хил. долара в четвъртък

Биткойнът пропадна под нивото от 9 хил. долара в четвъртък ...

......... и да подобрят защитата на активите и информацията за клиентите си. Междувременно Японската служба за финансови услуги направи предписание на пет други борси за криптовалута, включително Coincheck, тъй като е установила, че защитата на потребителите и управлението на риска на тези борси не е достатъчно добро.Всичко за криптовалутите четете тук.


Пазарът на първоначално публично предлагане на монети на криптовалути (nitial Coin Offering,

Пазарът на първоначално публично предлагане на монети на криптовалути (nitial Coin Offering, ...

......... доста притеснително за инвеститорите. А именно такъв е случая на пазара на цифрови пари – идентичен бизнес. „При тази ситуация в дългосрочен план повечето първоначални публични предлагания на монети нямат шанс да успеят и ще навредят на целия пазар, докато не бъдат изчистени“, смята Джеймс. Всичко за пазара на криптовалути четете тук. 


Малко градче в северните части на щата Ню Йорк стана

Малко градче в северните части на щата Ню Йорк стана ...

......... на предприятие за добив на криптовалута, ръководено от пуерториканската компания Coinmint, е използвал 10% от цялото количество ток, предвиден за града през месеците януари и февруари. От местната управа посочиха, че се нуждаят от време, за да обмислят нови промени в законодателството, преди отново да позволят добива на дигитални монети.


Изведнъж биткойнът стана скучна тема макар и да е трудно

Изведнъж биткойнът стана скучна тема макар и да е трудно ...

......... загубил около 14% от стойността си до 8239,91 долара по данни на CoinDesk. Гравитирането около границата от 8000 долара се случва след поредната серия негативни новини. Очаква се на предстоящата среща на Г20 в Буенос Айрес да се дискутират различни възможни политики по отношение на криптовалутите.Всичко за криптовалутите четете тук


Въпросът не е дали, а кога балонът на биткойн ше

Въпросът не е дали, а кога балонът на биткойн ше ...

......... каза той. „В резултат на това считаме, че рисковете за финансовата стабилност, произтичащи за бизнеса, са незначителни поне до днес“, обясни икономистът. Биткойнът се търгуваше с ръст от 0,7% до 9126 долара към 14:45 часа токийско време.  Дигиталната валута се отдалечи наполовина от пика си през декември.