Пазарът на първоначално публично предлагане на монети на криптовалути (nitial Coin Offering,

Пазарът на първоначално публично предлагане на монети на криптовалути (nitial Coin Offering, ...

......... доста притеснително за инвеститорите. А именно такъв е случая на пазара на цифрови пари – идентичен бизнес. „При тази ситуация в дългосрочен план повечето първоначални публични предлагания на монети нямат шанс да успеят и ще навредят на целия пазар, докато не бъдат изчистени“, смята Джеймс. Всичко за пазара на криптовалути четете тук. 


Малко градче в северните части на щата Ню Йорк стана

Малко градче в северните части на щата Ню Йорк стана ...

......... на предприятие за добив на криптовалута, ръководено от пуерториканската компания Coinmint, е използвал 10% от цялото количество ток, предвиден за града през месеците януари и февруари. От местната управа посочиха, че се нуждаят от време, за да обмислят нови промени в законодателството, преди отново да позволят добива на дигитални монети.


Изведнъж биткойнът стана скучна тема макар и да е трудно

Изведнъж биткойнът стана скучна тема макар и да е трудно ...

......... загубил около 14% от стойността си до 8239,91 долара по данни на CoinDesk. Гравитирането около границата от 8000 долара се случва след поредната серия негативни новини. Очаква се на предстоящата среща на Г20 в Буенос Айрес да се дискутират различни възможни политики по отношение на криптовалутите.Всичко за криптовалутите четете тук


Въпросът не е дали, а кога балонът на биткойн ше

Въпросът не е дали, а кога балонът на биткойн ше ...

......... каза той. „В резултат на това считаме, че рисковете за финансовата стабилност, произтичащи за бизнеса, са незначителни поне до днес“, обясни икономистът. Биткойнът се търгуваше с ръст от 0,7% до 9126 долара към 14:45 часа токийско време.  Дигиталната валута се отдалечи наполовина от пика си през декември.

Криптовалутите са лоша имитация на парите и не са решението

Криптовалутите са лоша имитация на парите и не са решението ...

......... независимо от своите недостатъци биткойнът е насочил вниманието към един от проблемите на сегашната парична система - трансграничните плащания на стоки на дребно. Ограничението в момента спира пазаруването онлайн, както и изпращането на пари в различните държави, заключава още Беноа Кьоре. Още по темата за криптовалутите можете да прочетете тук.


Една от най-големите платформи за търговия с криптовалута в света

Една от най-големите платформи за търговия с криптовалута в света ...

......... за криптовалути са примамлива цел за хакерите. Тъй като те поддържат история, трансакциите в биткойн и други криптовалути няма как да бъдат заличени, а това означава, че когато хакер успее да прехвърли актив от даден онлайн портфейл другаде, този актив е много трудно да бъде върнат.Всичко за криптовалутите четете тук. Японската борса за търговия с криптовалути Coincheck, която получи предписание

Японската борса за търговия с криптовалути Coincheck, която получи предписание ...

......... предотвратят случаите на пране на пари и извършване на други престъпления. Новите правила няма да дават възможност и на чужденци без открити местни банкови сметки да купуват биткойн. Биткойнът поскъпва с 2,63% до 9783,09 долара за брой около обяд българско време в понеделник по данни на CoinDesk.Всичко за криптовалутите четете тук. 


Само за седмица цената на биткойна се понижи с 21%,

Само за седмица цената на биткойна се понижи с 21%, ...

......... и да подобрят защитата на активите и информацията за клиентите си. Междувременно Японската служба за финансови услуги направи предписание на пет други борси за криптовалута, включително Coincheck, тъй като е установила, че защитата на потребителите и управлението на риска на тези борси не е достатъчно добро.Всичко за криптовалутите четете тук


„Вероятността цената на биткойна да падне до 100 долара е

„Вероятността цената на биткойна да падне до 100 долара е ...

......... стои зад валутата“, смята още икономистът от Харвард. Това не е първия път, в който Кенет Рогоф прогнозира срив на цените на криптовалутите. Още през октомври той коментира пред CNBC, че дигиталните валути ще поевтинеят значително на фона на опитите на различни правителства да регулират пазара.  Всичко за криптовалутите четете тук. 


Японските регулаторни власти разпоредиха днес да спрат работа две борси

Японските регулаторни власти разпоредиха днес да спрат работа две борси ...

......... правила, според които вече не могат да се използват анонимни сметки за търговия с криптовалути с цел да се предотвратят случаите на пране на пари и извършване на други престъпления. Новите правила няма да дават възможност и на чужденци без открити местни банкови сметки да купуват биткойн.Всичко за криптовалутите четете тук.


Биткойнът отново се озова под границата от 10 хил. долара,

Биткойнът отново се озова под границата от 10 хил. долара, ...

......... в сряда имаше и новината за потенциален проблем с фишинг на една от най-големите платформи за търговия с криптовалута Binance.com. От ръководството на компанията обясниха, че разследват евентуални нередности в търговията. Според CoinMarketCap Binance е една от трите най-големи борси в света по обем на търговия.Всичко за криптовалутите четете тукТвърденията за това какво може блокчейн технологията, която стои зад

Твърденията за това какво може блокчейн технологията, която стои зад ...

......... система от трансгранични парични преводи между финансовите институции, наречена SWIFT. Рубини многократно е наричал криптовалутите балон, като наскоро дори написа в Twitter, че цената на цифровите пари ще стигне нулата. Той оприличи днешната мания по криптовалутите на "железопътната мания", наблюдавана в началото на индустриалната революция в средата на 19-ти век.


PayPal Holdings Inc. обяви, че наскоро компанията е подала патент,

PayPal Holdings Inc. обяви, че наскоро компанията е подала патент, ...

......... коментира изданието. Акциите на PayPal първоначално се понижаваха в началото на сесията, но след обявлението поскъпнаха. Наскоро Wall Street Journal писа, че Amazon.com Inc. се интересува от създаването на собствен продукт. Акциите на PayPal поскъпват с 84% през последните 12 месеца, докато индексът S&P 500 добавя 14% за същия период.


Криптовалутите убиват хора по „сравнително директен начин“, каза основателят на

Криптовалутите убиват хора по „сравнително директен начин“, каза основателят на ...

......... която влага милиарди долари всяка година в проекти в областта на образованието и здравеопазването. Фондацията спонсорира и развитието на блокчейн - технологията, на която се основават криптовалутите, за използването ѝ от търговци в Кения. Microsoft се стреми също така да интегрира технологии, базирани на блокчейн, за проверка на дигиталната самоличност.


Майкъл Потийт, студент по инженерство в университета Old Dominion в

Майкъл Потийт, студент по инженерство в университета Old Dominion в ...

......... и евентуални затруднения при добива. Някои миньори изчисляват, че границата е около 1000 долара за биткойн, докато според друг „копач“ около 4000 долара.  "Търсенето е огромно", казва Фред Грейд, главен изпълнителен директор на Bcause и бивш директор в борсата на Хонконг и Чикаго. „Там са парите“.Всичко за криптовалутите четете тук. 


Блокчейн технологиите са много обещаващи за финансовите пазари, коментира след

Блокчейн технологиите са много обещаващи за финансовите пазари, коментира след ...

......... "Комисията ще продължи да наблюдава тези пазари заедно с други участници - на ниво ЕС, на международно ниво, включително и в Г20", обясни Домровскис след форума и допълни, че в Брюксел имат готовност да действат въз основа на оценката на рисковете и възможностите. Още за криптовалутите можете да прочетете тукВенецуела вече е получила заявки за 1 милиард долара за

Венецуела вече е получила заявки за 1 милиард долара за ...

......... които са крайно необходими на страната, обхваната от криза.  Хиперинфлацията в страната изправя пред крах производството на петрол, което отчита спад от 29% през миналата година. Много анализатори се опасяват, че ако свиването на производството продължи, това ще увеличи вероятността Венецуела да не плаща дълговете си.  Повече за криптовалутите четете тук.


Две от най-големите платформи за търговия с криптовалути имат за

Две от най-големите платформи за търговия с криптовалути имат за ...

......... биткойни в долари, също обяви софтуерния ъпдейт през тази седмица. От компанията обясниха, че първата фаза започва още тази седмица и до средата на следващата процесът трябва да е приключил. Биткойнът поскъпва с 0,56% до 10515,10 долара за брой по данни на Coindesk в четвъртък сутринта.Всичко за криптовалутите четете тук.


Венецуела ще пусне нова криптовалута, обезпечена със злато, през следващата

Венецуела ще пусне нова криптовалута, обезпечена със злато, през следващата ...

......... над 6 милиарда долара, според данните, предоставени от Мадуро през последните месеци, въпреки че във вторник не бе предоставена нова информация за цените. Президентът на Венецуела обяви, че ще бъдат пуснати общо 100 милиона единици от валутата, от които 82,4 милиона ще бъдат достъпни за инвеститорите. Повече за криптовалутите четете тук.


Властите във Финландия се опитват да измислят начин за съхранението

Властите във Финландия се опитват да измислят начин за съхранението ...

......... чак след като в сила влезе съдебно решение за тяхното придобиване. Също така продажбата на биткойни или други дигитални валути трябва да става посредством публични търгове, а не през обменни бюра, които могат да бъдат недостатъчно надеждни или дейността им да не е достатъчно прозрачна, посочват още от финансовото министерство.


Президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви във вторник, че Венецуела

Президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви във вторник, че Венецуела ...

......... и на частната инициатива като цяло, с хиперинфлация и лошо управление на финансите. Хиперинфлацията в страната изправя пред крах производството на петрол, което отчита спад от 29% през миналата година. Много анализатори се опасяват, че ако свиването на производството продължи, това ще увеличи вероятността Венецуела да не плаща дълговете си.  


Виртуалната валута лайткойн поскъпна с 9,25% до 245,33 долара за

Виртуалната валута лайткойн поскъпна с 9,25% до 245,33 долара за ...

......... туитове са критикувани за манипулация на пазара.  На този етап лайткойн кеш се предлага само на руската борса за търговия с криптовалута YoBit, която през миналата година беше разследвана заради обвинения в измами и стотици получени оплаквания по информация, става ясно от информация на Business Insider.Всичко за криптовалутите четете тук. 


Рейтинговата агенция Standard & Poor's (S&P) смята, че към момента

Рейтинговата агенция Standard & Poor's (S&P) смята, че към момента ...

......... пазарните участници в този вид инструменти“, заяви Дамак. В същото време S&P счита, че блокчейн технологията, на която се основават криптовалутите и която позволява създаването на споделени дигитални портфейли, може да се окаже положителен разрушителен елемент за веригите на финансовите стойности благодарение на намаляването на разходите и скоростта на трансакциите. 


Биткойнът се провали като валута, измервана по стандартните показатели, и

Биткойнът се провали като валута, измервана по стандартните показатели, и ...

......... стойност след референдума за Brexit. Що се отнася до смирението, той похвали лидери, които „признават своите слабости". Политиците трябва да споделят тази амбиция, добави Карни. „Трябва да помним, че макар да се опитваме да правим финансовите кризи по-малко вероятни и по-малко тежки, когато се случват, не можем да ги премахнем".


Венецуела пуска в предварителна продажба криптовалута си „петро“ във вторник,

Венецуела пуска в предварителна продажба криптовалута си „петро“ във вторник, ...

......... години, както и двамата имат проблеми с американските санкции и с това, че американският долар е световна резервна валута. Според информация на Financial Times от миналия месец Русия обмисля пускането на дигитална версия на рублата, която да се използва за заобикаляне на санкциите, наложени от Запада. Всичко за криптовалутите четете тук. 


Стани голям или си отивай вкъщи – очевидно това е

Стани голям или си отивай вкъщи – очевидно това е ...

......... с виртуални валути се движи между 15 и 55%. Таванът се отнася за хора с годишен доход от 40 млн. йени (365 хил. долара). Междувременно данъчните власти в Япония са започнали да създават база данни за инвеститорите в криптовалути, като дори електронната търговия се следи отблизо.Всичко за криптовалутите четете тук. 


С разрастването на манията около криптовалутите по целия свят някои

С разрастването на манията около криптовалутите по целия свят някои ...

......... означава това за банките? Блокчейн технологията би могла да изземе процеса по клиринг, който в момента се извършва от търговските банки, спирайки важен за тях поток на приходи. Банките няма да могат да запазят и ролята си при издаването на ипотеки и други форми на кредит. Всичко за криптовалутите четете тук. 


Платформата за търговия с криптовалути Coinbase обвини Visa за неразрешени

Платформата за търговия с криптовалути Coinbase обвини Visa за неразрешени ...

......... и Citigroup и заяви, че ще забрани на притежателите на кредитни карти да купуват криптовалути. Компаниите, издаващи кредитни карти, са притеснени, защото клиентите им използват все повече картите си за откриване на акаунти на онлайн борси, които след това се използват за закупуване на дигитални валути.Всичко за криптовалутите четете тук.


Един от най-ожесточените спорове в историята на технологиите е дебатът

Един от най-ожесточените спорове в историята на технологиите е дебатът ...

......... промяна в цената на валутата, без значение нагоре или надолу, нараства и броят на позитивно и негативно настроените инвеститори, се казва още в анализа. Често настроенията на пазара се подхранват от неточни твърдения, малко изследвания на пазара, както и неразбиране на това, което остава скрито във финансовата система.

Не влиза в задълженията на Европейската централна банка (ЕЦБ) да

Не влиза в задълженията на Европейската централна банка (ЕЦБ) да ...

......... още не е ясно какво ще стане от това“, каза той във връзка с дигиталните валути. Очаква се дигиталните валути да станат тема на обсъжданията между ръководителите на някои от най-големите централни банки по време на срещата им във формат Г-20, която ще се проведе през март в Буенос Айрес.


Виртуалните валути, като биткойнът, показват ясни признаци на ценови балон

Виртуалните валути, като биткойнът, показват ясни признаци на ценови балон ...

......... бъде покрита от национални схеми за защита. В изявлението си регулаторите посочват също, че някои пазари на криптовалута са имали сериозни оперативни проблеми. „По време на тези смущения потребителите нямаха възможност да купуват или продават рискови капитали и понесоха загуби заради колебания на цената през този период“, заявиха още те.


„Спекулациите при търговията с криптовалути оказват негативно влияние върху експериментирането

„Спекулациите при търговията с криптовалути оказват негативно влияние върху експериментирането ...

......... изключително голямата волатилност и престъпните дейности, насочени към пазара на криптовалути доведоха до засилване на натиска върху цифровите пари от страна на регулатора. Миналия месец Южна Корея въведе мерки за справяне със спекулациите в сектора, като забрани използването на анонимни банкови сметки при търговия с криптовалута.Всичко за криптовалутите четете тук


Италианската борса за криптовалути BitGrail обяви, че е загубила 17

Италианската борса за криптовалути BitGrail обяви, че е загубила 17 ...

......... борси се занимават с търговия с Nano, сред които е и BitGrail. Никоя от тях не е с големи обеми на сделките. Nano е най-търгуваната виртуална валута в BitGrail по обем, допълва изданието. Валутата е нова, стартира през 2015 г. Екипът за развитие обяви, че миналата седмица е ребрандирал символа. 


Националната агенция по приходите в Япония предприема мерки за ограничаване

Националната агенция по приходите в Япония предприема мерки за ограничаване ...

......... бяха предизвикани от притеснения за въвеждане на по-ограничаващи правила на ключовите пазари – Южна Корея и Китай. Индия също се закани да забрани търговията с цифрови пари. Рано сутринта българско време най-популярната криптовалута биткойн поевтинява с 3,23% до 7970,99 долара за брой по данни на CoinDesk.Всичко за криптовалутите четете тук. 


Централните банки трябва да бъдат готови да отговорят на развиващото

Централните банки трябва да бъдат готови да отговорят на развиващото ...

......... които се обработват сделки с криптовалутата, отнемащи в някои случаи до часове. Въпреки това Мерш добави и положителна нотка в изказването си. „Само защото първоначалната еуфория и екзалтираност впоследствие отшумяват, не означава, че иновацията няма своите положителни качества, дори и ранните пазарни лидери да не издържат на времето“, заяви той.


Президентът на Световната банка Джим Йон Ким сравни криптовалутите със

Президентът на Световната банка Джим Йон Ким сравни криптовалутите със ...

......... международни разплащания Августин Карстенс заяви, че властите трябва да наложат контрол върху дигиталните валути, тъй като връзката им с установената финансова система може да предизвика сътресения. Подобна позиция зае и председателят на Федералния резерв Джером Пауъл, според когото управлението и справянето с риска „ще са от съществено значение“ за криптовалутите.


Генералният директор на Банката за международни разплащания (БМР) Агустин Карстенс

Генералният директор на Банката за международни разплащания (БМР) Агустин Карстенс ...

......... трансакции, централните банки не бива да позволяват на тези цифрови пари да се опират върху същата инфраструктура, която обслужва световната финансова система и върху доверието, осигурявано от нея", предупреждава той. Ето защо според него централните банки трябва да имат готовност да се намесят, ако е необходимо.Всичко за криптовалутите четете тук. 


Над половин трилион долара за изтрити от целия пазар на

Над половин трилион долара за изтрити от целия пазар на ...

......... в момента са свързани и със слухове, че цената на биткойна е била поддържана изкуствено висока от популярната платформа за търговия с криптовалути Bitfinex, която е изкупувала големи количества от пазара. По данни на CoinDesk около обяд българско време един биткойн се търгува за 6675,59 долара.Всичко за криптовалутите четете тук. 


Банките във Великобритания и САЩ въвеждат забрана за покупка на

Банките във Великобритания и САЩ въвеждат забрана за покупка на ...

......... дали имат планове да променят политиката си. Притесненията от използването на биткойн и други криптовалути надхвърлят употребата на кредитни карти за заемане на пари. Британският премиер Тереза Мей заяви, че Великобритания трябва да погледне сериозно на дигиталните валути като биткойн заради начина, по който могат да бъдат използвани от престъпници.


Южна Корея заяви в понеделник, че Северна Корея през миналата

Южна Корея заяви в понеделник, че Северна Корея през миналата ...

......... от източниците на средства за властта в Пхенян. Според анализаторите не е изключено хакерите да са поели контрол и върху други компютри, незабелязано от техните оператори. Най-предпочитаната от тях валута е именно монеро, тъй като е по-сигурна и по-лесна за укриване в сравнение с биткойна например.Всичко за криптовалутите четете тук. 


Най-популярната криптовалута в света - биткойн, се озова на 30-месечно

Най-популярната криптовалута в света - биткойн, се озова на 30-месечно ...

......... като по-голямата част от разпродажбите му се дължаха на серия негативни новини от два от най-големите й пазара - Китай и Япония, където вече са въведени редица мерки за намаляване на възможностите за търговия с цел различни спекулации и измами или за финансиране на престъпна дейност.Всичко за криптовалутите четете тук. 


Биткойнът е напът да изпрати най-лошата си седмица от 2013

Биткойнът е напът да изпрати най-лошата си седмица от 2013 ...

......... рискове, които крият криптовалутите. Цифровите пари се сбъскват със сериозна съпротива и на два от най-големите си пазара – Китай и Япония, където вече са въведени редица мерки за намаляване на възможностите за търговия с цел различни спекулации и измами или за финансиране на престъпна дейност.Всичко за криптовлаутите четете тук


Индийското правителство заяви, че не счита криптовалутите за законно платежно

Индийското правителство заяви, че не счита криптовалутите за законно платежно ...

......... границата от 10 000 долара беше преди около две седмици заради опасенията, че регулаторните органи по целия свят могат да наложат по-строга политика спрямо виртуалните валути.  Разпродажбите бяха предизвикани от притеснения за въвеждане на по-ограничаващи правила на ключовите пазари за криптовалутите – Южна Корея и Китай.Всичко за криптовалутите четете тук. 


Януари беше месецът на страданието за инвеститорите в криптовалути, коментира

Януари беше месецът на страданието за инвеститорите в криптовалути, коментира ...

......... токъна, като всеки от тях ще бъде гарантиран с по един барел суров петрол. За желанието си да има собствена криптовалута Венецуела ще плати 6 млрд. долара. Според опозицията в мизерстващата държава обаче е незаконно да се използват запасите от петрол, за да се емитират дългове. Всичко за криптовалутите четете тук. 


Швейцарският клон на Сбербанк – Sberbank (Switzerland) AG създава инфраструктура

Швейцарският клон на Сбербанк – Sberbank (Switzerland) AG създава инфраструктура ...

......... търговията с криптовалути. Шеметов съобщи, че Сбербанк започва изграждането на търговска инфраструктура, за да може да отвори свои “собствени позиции”, както и да предложи на клиентите покупка и продажба на криптовалута. Тези услуги обаче, на първия етап, ще бъдат предоставени само на юридически лица.Още за криптовалутите можете да прочетете тук


Рано сутринта в петък в Токио хакери разбиха борсата за

Рано сутринта в петък в Токио хакери разбиха борсата за ...

......... съобщи БТА. Регулаторът планира да провери дали платформите за търговия имат системи за сигурност. Агенцията е възложила на Coincheck да направи много внимателно разследване на пробива в сигурността, от който пострадаха близо 260 000 клиенти. Борсата за криптовалути трябва да представи подробен отчет до 13 февруари. Всичко за криптовалутите четете тук. 


Японската борса за търговия с криптовалути Coincheck ще възстанови 46,3

Японската борса за търговия с криптовалути Coincheck ще възстанови 46,3 ...

......... и процесът по кандидатстване, посочва се в изявление на Coincheck. За възстановяване на средствата ще бъде използван собствен капитал.  Новината идва, след като вчера президентът на платформата Коичиро Вада направи официално изявление, в което се извини за инцидента и заяви, че може да се наложи компанията да потърси финансова подкрепа. 


Близо 58 милиарда йени (533 милиона долара) в криптовалута са

Близо 58 милиарда йени (533 милиона долара) в криптовалута са ...

......... път заради Япония Койнчек, която се определя като водещата борса за търговия с биткойн и други криптовалути в Азия, уточни, че е открила нерегламентиран достъп до системата вчера рано сутринта.  През 2014 г. около 48 млрд. йени бяха изгубени на борсата за търговия с биткойн Mt Gox в Токио.   /БТА/


Малката рейтингова агенция от Флорида Weiss Ratings стана първата, дала

Малката рейтингова агенция от Флорида Weiss Ratings стана първата, дала ...

......... публикуването им агенцията е била обект на хакерски атаки от Южна Корея, където мнозина инвестират в криптовалути и изглежда е имало опасения, че негативен рейтинг би могъл да доведе до нов срив в цените. Биткойнът поевтиня леко днес до 10 570 долара, но основната причина за това бе Япония. /БТА/


Биткойнът поевтинява отново, този път с около 7% до 10

Биткойнът поевтинява отново, този път с около 7% до 10 ...

......... за криптовалутите.  Разочароващи новини за почитателите на цифровите пари тази седмица дойдоха и от платформата за онлай плащания Stripe, която ще приема разплащания с биткойн само още три месеца. Трансакциите с най-голямата по пазарна капитализация криптовалута се спират заради липса на интерес от страна на клиентите.Всичко за криптовалутите четете тук


Руското министерство на финансите обяви, че работи по законодателство, което

Руското министерство на финансите обяви, че работи по законодателство, което ...

......... анонимната търговия с криптовалути  с цел да се предотврати възможността за покупки и  продажби на биткойн от страна на деца под 19 години и престъпници. Към 15,20 часа българско време биткойнът губи 2,5% от стойността си до 11 114,19 долара за брой по данни на CoinDesk. Всичко за криптовалутите четете тук.


Компанията Stripe, която преди четири години заяви, че ще се

Компанията Stripe, която преди четири години заяви, че ще се ...

......... човек по света да има достъп. От платформата за онлайн разплащания коментираха, че като цяло остават положително настроени за развитието на пазара на криптовалути. В ранния следобяд българско време цената на биткойна се повишава с 4,52% до 11 330,18 долара за брой по данни на CoinDesk.Всичко за криптовалутите четете тук. 


Южна Корея забранява анонимната търговия с криптовалути  с цел да

Южна Корея забранява анонимната търговия с криптовалути  с цел да ...

......... въпреки че по-късно обясни, че преди да бъде взето решение, ще бъдат направени повече консултации. Онлайн петиция срещу „неоправданите регулации“ вече е събрала над 220 хил. подписа. Биткойнът загуби близо 3% от стойността си във вторник до 10 459,04 долара за брой по данни на CoinDeck. Всичко за криптовалутите четете тук. 


Липсата на яснота по отношение на плановете на Южна Корея

Липсата на яснота по отношение на плановете на Южна Корея ...

......... да звучат оптимистично. Например основателят на Fundstrat Global Advisors Том Лий биткойнът ще достигне 25 хил. долара до края на 2018 г. Най-голямата по пазарна капитализация криптовалута беше стабилна по време на азиатската търговия, като се търгуваше за около 11 500 долара по данни на CoinDesk. Всичко за криптовалутите четете тук. 


През миналата година европейските финансови регулатори внимателно наблюдаваха движението на

През миналата година европейските финансови регулатори внимателно наблюдаваха движението на ...

......... преди дни в интервю за Bloomberg, че инвеститорите в биткойн трябва да бъдат готови да загубят парите си. Очакванията са, че през пролетта ЕС ще предложи план за действие за новите технологии във финансовия сектор и в него ще има препоръки за употребата на блокчейн технологии, пише още европейското издание.


„Биткойнът ще претърпи тотален колапс, тъй като много прилича на

„Биткойнът ще претърпи тотален колапс, тъй като много прилича на ...

......... под 10 хил. долара за брой, то в петък вече беше възстановена част от загубата до около 11 250 долара по данни на CoinDesk. Припомняме, че преди месец (на 17-ти декември), биткойнът поскъпна за кратко до 19 625 долара, доближавайки психологическата бариера от 20 000 долараВсичко за криптовалутите четете тук. 


Цената на биткойна падна до под 10 000 долара за

Цената на биткойна падна до под 10 000 долара за ...

......... заяви, че министерството му подготвя законопроект, който би могъл да забрани търговията с криптовалути, но по-късно други представители на властта смекчиха позицията си. Във вторник пък агенция Ройтерс съобщи, че Китайската централна банка призовава властите да предприемат мерки за регулация на централизираната търговия с виртуални валути. Всичко за криптовалутите четете тук. 


След кошмарната нощ, която преживя, биткойнът продължава да се колебае

След кошмарната нощ, която преживя, биткойнът продължава да се колебае ...

......... как ще получи гласове на следващите избори“, коментира Артър Хейс, главен изпълнителен директор на платформата за търговия с криптовалути BitMEX. Междувременно в Китай също има настроения за затягане на условията за търговия с криптовалута през онлайн платформи и мобилни приложения, става ясно от информация на Bloomberg. Всичко за криптовалутите четете тук. 


Цената на биткойна може да достигне до ниво от 100

Цената на биткойна може да достигне до ниво от 100 ...

......... него. Ковачевич не смята, че това е кражба, но е убеден, че е типичната пирамидална схема. "Залагате, че някой ще купи", обясни той. В началото на деня биткойна се търгуваше за 12 хил. долара, което е най-ниската стойност от 5 декември насам. По-късно обаче успя да навакса част тот загубите.


По време на азиатската търговия биткойнът се понижи до най-ниското

По време на азиатската търговия биткойнът се понижи до най-ниското ...

......... използването им за заобикаляне на данъчните закони, финансиране на тероризма и други престъпления. Загубите за биткойна през миналата седмица се дължаха на изявлението на корейския министър на правосъдието, че правителството подготвя законопроект за забрана на търговията с цифрови пари. След това обаче тонът беше значително смекчен.Всичко за криптовалутите четете тук. 


Централната банка на Индонезия отправи предупреждение за търговията с криптовалути

Централната банка на Индонезия отправи предупреждение за търговията с криптовалути ...

......... на цената на биткойна, след като правосъдният министър на страната заяви, че се подготвя законодателство за спиране на търговията с криптовалути. Впоследствие цените на базираната в Люксембург борса Bitstamp се възстановиха, като биткойнът достигна 14 116 долара, след като по-рано цената му падна до 12 800 долара през седмицата.  


Северна Корея изглежда си е харесала монерото – 13-тата по

Северна Корея изглежда си е харесала монерото – 13-тата по ...

......... не може да бъде наложен контрол, какъвто има върху паричните потоци на традиционните валути. Освен това времето, необходимо за извършване на една трансакция с монеро, е 21 минути. За сравнение, на биткойна са необходими повече от час и половина, а в отделни дни и няколко часа. Всичко за криптовалутите четете тук.


Биткойнът се стабилизира в петък след четиридневни загуби за най-голямата

Биткойнът се стабилизира в петък след четиридневни загуби за най-голямата ...

......... криптовалутите се използват за измамни цели като прането на пари. Председателят на Комисията по ценни книжа Джей Клейтън и председателят на Комисията за търговия на стокови фючърси Кристофър Джанкарло ще дадат обяснения пред банковата комисия на Сената за рисковете, свързани с биткойна. Очаква се изслушването да се проведе през февруари. 


Американският милиардер и инвеститор Уорън Бъфет заяви пред CNBC, че

Американският милиардер и инвеститор Уорън Бъфет заяви пред CNBC, че ...

......... глобалните плащания и намаляване на времето за извършване на сделки "от седмици на часове". Партньори в проекта, наречен Interbank Information Network, са Die Royal Bank of Canada и New Zealand Banking Group. Даймън продължава да е загрижен за това как правителствата ще реагират на криптовалутите, когато те станат наистина големи.


Скептицизмът на властите по отношение на криптовалутите очевидно се увеличава.

Скептицизмът на властите по отношение на криптовалутите очевидно се увеличава. ...

......... в четвъртък. В Корея обаче цената все още е средно с над 30% над тази в други страни. Цената на биткойна се сви с повече от 10% на базираната в Люксембург Bitstamp до 13 350 долара, след като по-рано спадна до 13 120 долара, най-слабото ниво от 2 януари насам.


Да се възползват от криптобума – това изглежда е новата

Да се възползват от криптобума – това изглежда е новата ...

......... пъти, откакто той каза, че пренасочва вниманието си към блокчейн технологията и промени името си на Long Blockchain Corp. Също във вторник акциите на Inpixon поскъпнаха с 9 цента или с 40% до 31 цента на акция, след като компанията за анализи на данни обяви, че ще приеме блончейн технология.


Председателят и главен изпълнителен директор на американската инвестиционна банка JPMorgan

Председателят и главен изпълнителен директор на американската инвестиционна банка JPMorgan ...

......... Относно първоначалните монетни предлагания (ICO), които много фирми, свързани с виртуална валута, използват за набиране на милиони долари с минимално разкриване на финансови данни, Даймън казва, че „всеки случай трябва да се разглежда поединично“. А що се отнася до самия биткойн, той заключава, че „не съм заинтересован от темата въобще“.  


Размерът на пазарната капитализация е изключително важен показател за пазара

Размерът на пазарната капитализация е изключително важен показател за пазара ...

......... биткойна. Биткойнът е ограничен до 21 милиона броя, като от тях в обращение в момента са 16 789 425. Разбира се, ако биткойнът продължи да поскъпва през тази година, това ще направи трудно изпреварването му от другите криптовалути, претенденти за първото място по пазарна оценка.  Още за криптовалутите четете тук. 


Цената на биткойна се понижи под прага от 15 хил.

Цената на биткойна се понижи под прага от 15 хил. ...

......... издал указания към банковата система как да действа спрямо активността на клиентите си, свързана с виртуални валути.  Стойността на биткойна в средата на декември скочи до близо 20 хил. долара, а след това в края на месеца се срина до под 12 хил. долара, припомня Ройтерс. Още за криптовалутите четете тук. 


Финансовите регулатори в Южна Корея ще проверят шест банки, които

Финансовите регулатори в Южна Корея ще проверят шест банки, които ...

......... анализирани и начини за намаляване на рисковете при търговията с криптовалути, които са много популярни в Южна Корея. Една от борсите за криптовалути в страната - Youbit, обяви фалит през декември, след като беше хакната на два пъти през последната година, припомня още Ройтерс.Още за криптовалутите можете да прочетете тук