Крими И Право


Апелативен специализиран наказателен съд отмени присъда на Специализиран наказателен съд

Апелативен специализиран наказателен съд отмени присъда на Специализиран наказателен съд ...

... подсъдимият Евтимов е лишен от правото да заема ръководна длъжност в държавно предприятие, корпорация и обществена организация за срок от три години.На основание чл.37 ал.1 т.7 от НК подсъдимия Евтимов е лишен от правото да упражнява дейност свързана с пазене и управление на чуждо имущество за срок от три години.


Готвят се дела в Страсбург, Европейската комисия и Европейският парламент

Готвят се дела в Страсбург, Европейската комисия и Европейският парламент ...

... както допускат юристи занимаващи се с административно право, съдът констатира, че същото не може да се изпълнява поради самия факт на обжалването му от засегнатите лица, това ще означава автоматично блокиране на работата на работната група и тежък удар по желанието на кабинета „Янев“ да „правораздава“ в разрез с Конституцията. 


Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано ...

... ал.1 от НК и чл.325, ал.2, вр. ал.1 от НК.Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа. Престои на 24.06.2021г. да бъде внесено искане в съда за разглеждане на делото за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".В изпълнение на конституционния прерогатив на прокуратурата да следи за

В изпълнение на конституционния прерогатив на прокуратурата да следи за ...

... изпратени доклади, в които да са отразени резултатите, нарушенията на съответните нормативни и други актове, предприетите мерки за отстраняване на нарушенията и последиците от тях, както и наложените санкции.Днес, 22.06.2021г., заместникът на главния прокурор при ВАП Десислава Пиронева се срещна с граждани от  Инициативния комитет на жителите на кв. „Враждебна“ 


Граничен полицай е открит с огнестрелна рана в главата в

Граничен полицай е открит с огнестрелна рана в главата в ...

... около 11:45 часа в района на парка на Терминал 2. Той е бил с прострелна рана в главата.На място веднага са повикани спешна медицинска помощ, дежурен следовател и група за оглед към СДВР за извършване на процесуални следствени действия.По първоначална информация става въпрос за самопрострелване.По случая е образувано досъдебно производство.


--> в столичен тролейбус. 42-годишен мъж намушка с нож 22-годишен

--> в столичен тролейбус. 42-годишен мъж намушка с нож 22-годишен ...

... Той е стресиран от случилото се и днес му е даден почивен ден."Нямаме сериозни случаи на агресия от началото на тази година. Повечето от инцидентите, които са се случвали, те са вербални, без физическо насилие", обясни инж. Василев.Разследването по случая се води от полицаи от 1-во районно управление на полицията.Поредна кражба на дарения. Мъж е влязъл в хранителен магазин

Поредна кражба на дарения. Мъж е влязъл в хранителен магазин ...

... касата и крадецът отмъква кутията, излизайки от магазин съвсем спокойно”, разказва управителят на магазина.Бащата на момчето разказва, че е крайно разочарован от деянието.„Ние се намираме в някакъв кошмар и събираме средства по всякакъв начин. Благодарение на познати и приятели се опитваме да съберем сумата от 96 хиляди евро”, разказва той.


Общинарите настояват за отстраняване на зам.-кметаСигнали за злоупотребите на бившия

Общинарите настояват за отстраняване на зам.-кметаСигнали за злоупотребите на бившия ...

... е харчел пари, предоставени целево на НДК за подготовка на Българското председателство на Съвета на ЕС за лични нужди.Бившият шеф на НДК бе съден за безстопанственост и за сключване на неизгодни сделки. Делото завърши с оправдателна присъда за Боршош в края на март тази година. Прокуратурата протестира решението на съда.


Адвокат платил гаранцията на бившата кметицаПодсъдимата била бременнаВърховният касационен съд

Адвокат платил гаранцията на бившата кметицаПодсъдимата била бременнаВърховният касационен съд ...

... лишаване от свобода, но и тези присъди бяха обжалвани - и от осъдените, и от прокуратурата. ВКС изиска днес информация от Висшият съдебен съвет за проверка относно процедурни нарушения на председателя на Апелативния специализиран съд Георги Ушев и ако се окаже, че такива са установени, ще върне делото на прокуратурата.


Спряха контрабанда на Капитан АндреевоДвама турски шофьори са задържаниПрокуратурата в

Спряха контрабанда на Капитан АндреевоДвама турски шофьори са задържаниПрокуратурата в ...

... от Турция.Установено било, че във влекача на камиона в естествени кухини, в матрака на едно от леглата и между малък хладилник и врата на шкаф, са намерени общо 281 870 евро и 468 670 британски лири. Общата левова равностойност на недекларираната валута е 1,6 милиона лева. Шофьорът също е задържан.


Полицията в Русе разследва ученик за незаконни трансакции с чужди

Полицията в Русе разследва ученик за незаконни трансакции с чужди ...

... известна марка от интернет сайт. Стоката била доставена в Русе.При разследването полицейските служители стигнали до непълнолетния ученик, като в края на миналата седмица на адрес в крайдунавския град е извършено претърсване.Часовникът бил открит, като освен него униформените иззели компютър, мобилни телефони и други данни, които били от значение за разследването.По внесен ОА на 10.06.2021 г. от Специализирана прокуратура, Специализираният

По внесен ОА на 10.06.2021 г. от Специализирана прокуратура, Специализираният ...

... три договора са прекратени без по тях да са отпуснати средства. По останалите 4 са назначени експертизи.Установено е също, че активът по един от проектите - безпилотен летателен апарат (дрон), е с произход Република Китай, а не е на фирмата на обвиняема по делото, получила европейско финансиране за неговото разработване.


Митническите служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ и ТД

Митническите служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ и ТД ...

... експертиза установява, че накитите с общо тегло 1604 грама са от 14 и 22 –каратово злато на стойност 129 086 лева.Задържаните златни изделия са с общо количество 7 179.88 кг на обща стойност  586 308  лева.По случаите са  образувани досъдебни производства от разследващи митнически инспектори под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.


Върховния касационен съд отложи делото срещу бившият кмет на столичния

Върховния касационен съд отложи делото срещу бившият кмет на столичния ...

... е образувано по протест на прокуратурата и жалби на Иванчева, Петрова и Дюлгеров срещу присъдата на Апелативния специализиран наказателен съд. При задържането им на 17 април 2018 г. у тримата бяха намерени белязани банкноти на стойност 70 хил. евро. Според обвинението това е първият транш от поискания от тях подкуп.


Наркотикът бил в 29 пакета в с. КонявоАрестувани са трима

Наркотикът бил в 29 пакета в с. КонявоАрестувани са трима ...

... Специализираната прокуратура, както е посочено в съобщението на МВР, а по досъдебно производство, наблюдавано от Окръжна прокуратура - Кюстендил, образувано от разследващ полицай на 18.06.2021 г. “, се казва в съобщението ѝ. Кюстендилските обвинители се разграничиха от опитите за противопоставяне между отделните звена на прокуратурата и между прокуратурата и МВР.


Плавали под американски флагЗасекли яхтата с 6 тона дрога до

Плавали под американски флагЗасекли яхтата с 6 тона дрога до ...

... като видели, че са преследвани, българите, които се оказали от Варна, се опитали да потопят плавателния съд, но не успели. Той е бил откаран на пристанище Поцало и там при претърсването бил намерен наркотикът. Случаят и тогава беше поет от отдела на полицията за разследване на икономически и финансови престъпления.40-годишният бивш полицай, задържан за банковия обир в Дупница, се

40-годишният бивш полицай, задържан за банковия обир в Дупница, се ...

... изплашена. Не желае да говори за това нещо, дори ние от семейството не знаем, какво точно се е случило от първо лице", разказва Весела Цекина. От стреса се съвзема и семейството на Цецка. То разбира за обира случайно от интернет.Тази неделя с качулка и маска Крум Йорданов влезе в съда.


Граждани задържаха пиян шофьор, предизвикал пътнотранспортно произшествие и направил опит

Граждани задържаха пиян шофьор, предизвикал пътнотранспортно произшествие и направил опит ...

... го преследвал пеша.В една от кварталните пресечки беглецът спира автомобила си и се опитва да го напусне, но младежът и още един притекъл се на помощ гражданин го задържали до идването на полицията.Полевият тест с дрегер на предизвикалия произшествието водач показал 2,39 промила алкохол. Шофьорът е задържан за 24 часа.


Наркооранжерия е разкрита в софийския кв. „Карпрузица“. В акцията, в

Наркооранжерия е разкрита в софийския кв. „Карпрузица“. В акцията, в ...

... метър.Трима от задържаните са с криминалистически регистрации в полицията и осъждани.По данни на експерти, стойността на иззетия наркотик възлиза на около 200 000 лева.На задържаните е повдигнато обвинени за престъпления по чл. 354а, ал. 1 от НК и чл. 354в ал.1 от НК и са задържани за срок до 72 часа.


Окръжната прокуратура в Благоевград започва проверка по случая с починалата

Окръжната прокуратура в Благоевград започва проверка по случая с починалата ...

... в здравното заведение. На родилката не е бил направен тест дали не е алергична към упойващото вещество преди то да е било поставено. От здравното заведение казаха, че винаги се разпитват пациентите дали имат алергии и се правят консултации с анестезиолог. Родилката е била лекувана преди 3 месеца от Ковид.


Бившият земеделски министър Мирослав Найденов е бил вчера на разпит

Бившият земеделски министър Мирослав Найденов е бил вчера на разпит ...

... земеделски министър Мирослав Найденов е бил вчера на разпит в ГД „Национална полиция“.По информация на БНР той е бил разпитван от служител на отдел „Убийства“ за разследването отпреди повече от десет години за предлагане на подкуп от 200 000 лв. на бившия изпълнителен директор на държавен фонд „Земеделие“ Светослав Симеонов.Следствен отдел към Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство за

Следствен отдел към Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство за ...

... „Люлин – Център“ на строителен обект е причинена смъртта на 29-годишният Б. Г. поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга дейност, представляваща източник на повишена опасност.Извършени са оглед на местопроизшествието, разпит на свидетели очевидци, назначена е съдебномедицинска експертиза. Предстои извършване на други следствени действия за изясняване на случая.


Окръжна прокуратура – Кюстендил привлече към наказателна отговорност К.Й., задържан

Окръжна прокуратура – Кюстендил привлече към наказателна отговорност К.Й., задържан ...

... К.Й. е задържан за срок до 72 часа.Предстои Окръжна прокуратура – Кюстендил да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо извършителя на грабежа. Престъплението, за което той е привлечен към наказателна отговорност, е наказуемо с „лишаване от свобода“ от 5 до 15 години.


54 000 лв. са били задигнати при --> в банка в

54 000 лв. са били задигнати при --> в банка в ...

... признат за виновен, присъдата му може да бъде от 5 до 15 г.От прокуратурата отказаха да коментират дали арестуваният е бивш служител на МВР. Засега е ясно, че става въпрос за 40-годишен мъж от Дупница. Мъжът има законнопритежавани пистолет и 2 пушки. При обиск на жилището му са намерени само пушките.https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/784030042303536


Задържаният за обира на банка в Дупница 24 часа син

Задържаният за обира на банка в Дупница 24 часа син ...

... вчера около 14,10 часа нахлу в офиса на ЦКБ в Дупница. Дръзкият обирджия бе заключен от две служителки, но успя да се измъкне, като преди това стреля с пистолет в стъклената врата. При преминаването му през вратата той е наранил едната си ръка. Йорданов бе заловен два часа след обира.


Висши прокурори и следователи са получили тази сутрин телефонни обаждания,

Висши прокурори и следователи са получили тази сутрин телефонни обаждания, ...

... в специализираната прокуратура.Магистратите се ползват с функционален имунитет и без той да е свален не могат да бъдат разследвани за действия, свързани с изпълнение на служебните им задължения.От държавното обвинение не потвърдиха, но и не отрекоха информацията на "Труд". Уточниха само, че прокуратурата не е уведомявана за разследване в ГДНП.“Градус” АД погна двама зърнари милионери“Свидетелите на Мая Манолова” отиват

“Градус” АД погна двама зърнари милионери“Свидетелите на Мая Манолова” отиват ...

... от Иван Ангелов и за опозоряване на името му и за приписване на престъпления. Срещу “Свидетелите на Мая Манолова” ще бъдат водени наказателни дела от частен характер за обида, клевета и злепоставяне,  по които исковете за обезщетение са за 300 000 лв. срещу Илчовски и 150 000 лв. срещу Стоименов.


Посред бял ден в центъра на Дупница40-годишен задигнал плик със

Посред бял ден в центъра на Дупница40-годишен задигнал плик със ...

... подробности, тъй като той е само заподозрян. Не стана ясно дали у него е намерен пистолетът, открити ли са и задигнатите пари.Само около час преди грабежа в Областната дирекция на Кюстендил имало полицейско събрание, на което бил представен новият директор Пламен Стоилов. Късметът му бил да ръководи първата успешна акция.


Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) спря производството на

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) спря производството на ...

... регистриран в съответствие с изискванията, заложени в Закона за храните, съобщават от БАБХ.Възбранени и насочени за унищожаване са 800 л овче мляко и 50 кг сирене. На собственика на обекта е съставен акт. Санкцията за нарушението, съгласно Закона за храните, е най-малко 2000 лева.Органите на реда провеждат разследване по случая.


Върховна административна прокуратура (ВАП) се самосезира по повод медийни публикации,

Върховна административна прокуратура (ВАП) се самосезира по повод медийни публикации, ...

... Закона за съдебната власт (ЗСВ).При осъществяването им е необходимо контролните органи да предприемат всички предписани от нормативните актове мерки с цел защита сигурността на населението.Обобщените резултати от проверките следва да бъдат докладвани на ВАП в кратък срок.По случая с пострадалото дете в Районна прокуратура – Пловдив е образувано досъдебно производство.


В ход е полицейска операция за недопускане на управление на

В ход е полицейска операция за недопускане на управление на ...

... от тях са много тежки. Това е и мотив в календара на ROADPOL подобни действия да бъдат предвидени два пъти в годината – веднъж в началото на месец юни и веднъж в началото на месец декември.По време на операцията бъдат извършвани проверки за валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите.


Върховна административна прокуратура (ВАП) ангажира служебния министър на регионалното развитие

Върховна административна прокуратура (ВАП) ангажира служебния министър на регионалното развитие ...

... и данни за престъпление, следва да се сезира компетентната прокуратура и структури на МВР.Резултатите, нарушенията на съответните нормативни и други актове, предприетите мерки за отстраняване на нарушенията и последиците от тях, както и наложените санкции, следва да бъдат отразени в доклад, който да бъде пратен във ВАП в кратък срок.


Прокурорската колегия на ВСС стартира новата процедураПрокурорската колегия на Висшия

Прокурорската колегия на ВСС стартира новата процедураПрокурорската колегия на Висшия ...

... по покана на главния прокурор Иван Гешев на работно посещение у нас бе европейският главен прокурор Лаура Кьовеши. Тя се срещна с Прокурорската колегия на ВСС и бе договорено откриването на процедурата. В момента към Европейската прокуратура в Люксембург, която започна работа на 1 юни, има 4-ма прокурори от България.


Пред съдаАктьорът Явор Бахаров и адвокатите му поискаха днес условна

Пред съдаАктьорът Явор Бахаров и адвокатите му поискаха днес условна ...

... обжалват 1-годишното ефективно наказание, наложено от Районния съд в Разлог.“Допуснах голяма грешка преди 18 месеца, но преосмислих държанието и светогледа си. Ще загърбя стария си живот и ще тръгна по нов по-светъл път, с помощта на колеги актьори и приятелката ми”, каза Бахаров пред магистратите.Съдът ще се произнесе до месец.


Посред бял денЖертвата е в болницаСъпругата на пострадалия подозира конкуренти

Посред бял денЖертвата е в болницаСъпругата на пострадалия подозира конкуренти ...

... Лепиха ключалките на дома ни с лепило. Преди година нападнаха мен”, разказа Поля пред Нова Тв. Семейството подозира конкуренти за атаките, но засега арестувани няма.От софийска районна прокуратура съобщиха, че веднага след нападението е образувано досъдебно производство и, че “органите на МВР извършват действия по установяване на извършителя на деянието”.


Комисия “Антикорупция” заведе нови дела за отнемане на активиСпецсъдът вече

Комисия “Антикорупция” заведе нови дела за отнемане на активиСпецсъдът вече ...

... оценени на 668 335 лв., а на Ради Ланеца - за 505 608 лева.От другите искове по-впечатляващ е този срещу Румен Колев, който е разследван за неплатени данъци. Комисията на Сотир Цацаров ще настоява пред Окръжни съд в Силистра от Колев да бъдат отнети имущества за 2 193 000 лв.


Вероятно предстоят дела и пред европейските съдилищаСправка на „Труд“ в

Вероятно предстоят дела и пред европейските съдилищаСправка на „Труд“ в ...

... юридически лица, е абсолютно недопустимо на територията на държавите – членки на ЕС. Така че очевидно предстои сериозен тест за съдебната ни система и конкретно за Върховния административен съд, заради образуваните пред него производства свързани с „черните списъци“. Тест, който ще покаже дали правораздаването ни се основава на спазването на закона.


Предпочитаното от крадците време за извършване на престъпления е периода

Предпочитаното от крадците време за извършване на престъпления е периода ...

... се извършват кражби от апартаменти с лошо укрепени и некачествени врати. Уязвимите части на тези врати са бравите със стърчащи навън патронници, касата на вратата в мястото, което държи езика на бравата и пантите от завиващ се тип, посочват от полицията.За повече информация и съвети как да обезопасим дома си:


Нападение с чукове в центъра на София. 46-годишен мъж е

Нападение с чукове в центъра на София. 46-годишен мъж е ...

... Засякоха ме на пътя и аз отбих. Слезе човек от колата, която ме засече, и ме удари. Спряха коли, автобуси. Човекът, който ме нападна, видя, че има много хора и си тръгна. Подала съм жалба във Второ РУ, знам кой ме нападна. Засега наказание за тези хора няма", разказа Поля.


Водят досъдебно производство за данъчни престъпленияКандидат-депутати от ГЕРБ питат: Изведен

Водят досъдебно производство за данъчни престъпленияКандидат-депутати от ГЕРБ питат: Изведен ...

... Асен Василев трябва да каже дали в момента проверява сделката на Спецов, издирили ли са лицето, изобщо какво се прави по тази тема. Ние нямаме съмнения в харвардския подход на тези хора. Важно е да се знае изведен ли е от страната купувачът на фирмата Данаил Николов”, каза Тома Биков.


Районна прокуратура - Хасково разследва причините за пожар на територията

Районна прокуратура - Хасково разследва причините за пожар на територията ...

... на първия етаж на сградата. Увредени са около 1000 кв.м. покривна конструкция, няма пострадали хора.По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.331, ал.1 от НК. Материалните щети, причинени от пожара, са в процес на изясняване, като предстои назначаването на експертиза за установяване на точната причина за възникването му.


Тричленен състав на Апелативен съд – София с председател Николай

Тричленен състав на Апелативен съд – София с председател Николай ...

... както и начинът, по който е извършено престъплението. Съдът прецени още, че в условията, при които Дунчева пребивава в ареста, тя може да получава медицински грижи.В хода на делото стана ясно, че досъдебното производство срещу Дунчева е пред приключване.Определението на САС е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.


Извършени са необходими промени във вътрешното министерство, а не чистки,

Извършени са необходими промени във вътрешното министерство, а не чистки, ...

... както и Жандармерията. Ще се осигури охраната на машините, както и тяхното транспортиране до местата, където ще се ползват. Ще се осигури и охраната на бюлетините. Планира се и какъв трябва да бъде численият състав на полицейските служители, които ще са около секционните комисии, за да не се допускат нарушения.https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/201247508530626


Окръжен съд - Монтана осъди прокуратурата да заплати на 53-годишният

Окръжен съд - Монтана осъди прокуратурата да заплати на 53-годишният ...

... таксиметраджия и през 2019 г. Апелативният съд в София го оправдал изцяло с мотива, че е  действал при условията на неизбежна отбрана. Оправдателната присъдата е потвърдена от ВКС през април миналата година. Цветан П. поиска обезщетение от 35 000 лева за причинени неимуществени вреди, но съдът редуцира обезщетението до 7000. 


Конституционният съд гледа дело по искане на омбудсманаОбвиняемият трябва да присъства

Конституционният съд гледа дело по искане на омбудсманаОбвиняемият трябва да присъства ...

... такава гаранция е и непосредственото възприемане от съда на обясненията на лицето в контекста на конституционното право на защита, което пък е процесуална гаранция за упражняване на всички основни права”, пише Ковачева до КС.Тя изтъква, че съдът трябва непосредствено да изслуша обвиняемия, а не това да става чрез технически средства.


Разкритие на Дунав мост-ВидинИнспекторите се усъмнили в поведението на шофьор

Разкритие на Дунав мост-ВидинИнспекторите се усъмнили в поведението на шофьор ...

... веществата реагирали на марихуана - с тегло 27,054 кг, и на кокаин - 2,149 кг.Открити са били общо 12 торби марихуана, като в 4 от тях са били скрити по един пакет с кокаин.Разследването се води под ръководството на Окръжна прокуратура-Видин. Повдигнато е обвинение на шофьора, който е от Турция.


Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се води разследване

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се води разследване ...

... по един пакет с кокаин.По време на брифинг окръжният прокурор Ваня Ненкова съобщи, че общата стойност на дрогата е 180 000 лева.В качеството на обвиняем по случая е задържан водачът на камиона – турският гражданин Ф.А. С постановление на наблюдаващия прокурор той е задържан за срок до 72 часа.Разследването продължава.


Разбиха и обраха 200-годишната църква в Ямбол -

Разбиха и обраха 200-годишната църква в Ямбол -"Св. Николай Чудотворец", ...

... Ямбол -"Св. Николай Чудотворец", съобщи .Крадците са проникнали в храма с взлом и са откраднали парите от продажба на свещи - около 200 лв. Все още не е ясно дали са задигнали и нещо друго.Това не е първият обир в църквата, преди години крадци едва не предизвикаха пожар в храма.


Върховна касационна прокуратура (ВКП) се самосезира във връзка с информация,

Върховна касационна прокуратура (ВКП) се самосезира във връзка с информация, ...

... изискала от служебния министър на икономиката относимата информация за целите на проверката.В случай, че в хода на проверката бъдат открити данни за извършени престъпления, те ще бъдат докладвани на компетентната прокуратура. При наличие на нередности от административен характер прокуратурата ще уведоми съответните контролни органи за предприемане на действия по компетентност.


Сцена от „Кръстникът“ вдъхновява килъриСред трите жертви е и Митко

Сцена от „Кръстникът“ вдъхновява килъриСред трите жертви е и Митко ...

... Васил Горчев-Кьоравия, на Илия Павлов, Филип Найденов-Фатик, на Степан Рибаков, на  Румен Маринов-Нарциса. Версиите за съдбата му се сведжадт до две – или някъде но 2 метра под земята, или  живее в чужбина с фалшив паспорт, чете писанията по свой адрес по сайтовете и понякога вдига наздравици за българската полиция.


Жена на 70 г. от шуменското село Бяла река се

Жена на 70 г. от шуменското село Бяла река се ...

... потърси стол в къщата. Вероятно нарочно е искала да остане сама. През това време са поляла с бензин и успяла да се запали. Съселянката опитвала да я гаси, но безуспешно. Термичен шок е причина за зловещата смърт. Освен проблеми с ходенето, жената имала и белодробно заболяване, коментираха със съжаление съселяни.


Мъж е убит при семеен скандал в Смолян. Като заподозряна

Мъж е убит при семеен скандал в Смолян. Като заподозряна ...

... е убит при семеен скандал в Смолян. Като заподозряна за престъплението е задържана жената, с която той живеел на семейни начала. Арестуваната сама е подала сигнал на тел. 112.Пристигналият на място полицейски екип установил, че мъжът е бил намушкан с кухненски нож в сърцето. По случая се води досъдебно производство.


Започва избор на още 6-ма кандидати от България след срещи

Започва избор на още 6-ма кандидати от България след срещи ...

... имат информация по случаи, попадащи в обхвата на Европейската прокуратура”.Час преди изявленията на Кьовеши 11 протестиращи, водени от отлъчения отец Дионисий със странна сива роба и мегафон, препречиха движението на тролеите по улица “Раковски” пред “Дома на Европа”, където бе пресконференцията. Уличната блокада после се разпадна, без да трогне никого.


 Нова експертиза по делото за смъртта на Милен Цветков Смъртта е

 Нова експертиза по делото за смъртта на Милен Цветков Смъртта е ...

... притиска сърцето и спира неговата дейност, е заключението на медиците. Според тях при тези травми, смъртта е била абсолютно неизбежна и няма общо с навременната или ненавременна първа медицинска помощ.На съдебното заседание в четвъртък експертиза показа, че в кръвта на Кристиан е имало три вида наркотици по време на катастрофата.


Проверка на Министерство на правосъдието за последните 4 годиниСезират финансовата

Проверка на Министерство на правосъдието за последните 4 годиниСезират финансовата ...

... за поръчки за доставки на униформено зимно и лятно облекло, за използваните препарати във връзка с COVID-мерките в затворите, за обезпаразитяването от дървеници, хлебарки и гризачи, за доставка на 8 специализирани автомобилa за Главна дирекция “Охрана”, както и за доставки на храни и напитки за лавките и бюфетите в затворите.


Полицията задържа 54-годишен шофьор на лек автомобил за хулиганство и

Полицията задържа 54-годишен шофьор на лек автомобил за хулиганство и ...

... е и пистолет. След подадения сигнал в полицията служители на ОДМВР - Пазарджик спрели двете превозни средства, а при последвалата проверка в лекия автомобил е установен законно притежаван пистолет.Оръжието е предадено с протокол. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство за извършено пътно хулиганство.


Шесто РУ-СДВР издирва 14-годишната Маги Алексиева. Тя е в неизвестност

Шесто РУ-СДВР издирва 14-годишната Маги Алексиева. Тя е в неизвестност ...

... раменете коса, кафяви очи. Била е облечена с червено пролетно яке, сива блуза с бял надпис, черни дънки, обута в бели маратонки. Носи малка черна дамска чантичка.Хората, които имат допълнителна информация за издирваното момиче, могат да сигнализират на тел.: 112, 02 9821760; 02 9821755 или в най-близкото поделение на МВР. 


Окръжният съд в Монтана наказа с по 1 година и

Окръжният съд в Монтана наказа с по 1 година и ...

... 2019 г, а Е.И. има четири присъди за различни престъпления, едната от които е ефективно лишаване от свобода.  Пред съда двамата подсъдими се признаха за виновни и заявиха, че доброволно подписват споразумение за наказание 1 година и 6 месеца „Лишаване от свобода“  при първоначален „строг“ режим  за всеки от тях. 


Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет и г-жа Лаура Кьовеши

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет и г-жа Лаура Кьовеши ...

... срещата бяха обсъдени въпроси, във връзка с бъдещото функциониране на Европейската прокуратура, която започна своята работа на 1 юни 2021 г. Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет пожела успех на г-жа Кьовеши, като и двете страни категорично се ангажираха заедно да продължат сътрудничеството и конструктивния диалог в интерес на гражданите.


Районна прокуратура – Пазарджик наблюдава бързо производство за извършено хулиганство

Районна прокуратура – Пазарджик наблюдава бързо производство за извършено хулиганство ...

... законно притежаван от водача пистолет „Глок“. Оръжието е било предадено с протокол за доброволно предаване на служител от служба „КОС“ при РУ - Пазарджик. Водачът е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.По бързото производство се извършват процесуално-следствени действия под надзора на Районна прокуратура – Пазарджик.


Министерството на правосъдието поиска Агенцията за държавна финансова инспекция /АДФИ/

Министерството на правосъдието поиска Агенцията за държавна финансова инспекция /АДФИ/ ...

... Установено е, че за периода от януари 2017 г. до май 2021 г. има общо 9 случая във всички затвори в страната, свързани с полова неприкосновеност на лишените от свобода. Всички случаи са докладвани в прокуратурата, по 6 от тях има образувани досъдебни производства, 2 са приключили с осъдителни присъди. 


„Кристиан Николов е употребил наркотици и е осъзнавал ясно, че

„Кристиан Николов е употребил наркотици и е осъзнавал ясно, че ...

... беше, че пиел успокоителен чай, защото се притеснявал преди изпити, въпреки, че такива тогава не е имало. Третото обстоятелство, което те твърдяха, е, че той е използвал успокоителна паста, с която е мажел устната си кухина. Тези версии бяха изключително нелепи и не можеха да бъдат погледнати сериозно”, смята той.


Главният прокурор на Република България Иван Гешев и главният прокурор

Главният прокурор на Република България Иван Гешев и главният прокурор ...

... юни 2021 г. на работата на Европейската прокуратура.Главният прокурор Иван Гешев изрази увереност в перспективите за успешно сътрудничество в интерес на европейските граждани между Прокуратурата на Република България и Европейската прокуратура по противодействие на измамите със средства на Европейския съюз, злоупотребите с ДДС, изпирането на пари, корупцията и организираната престъпност.


ОЛАФ има съмнения за 8 измами с европейски средстваТютюн за

ОЛАФ има съмнения за 8 измами с европейски средстваТютюн за ...

... установени 1275 случая на нередности със структурните фондове и средствата за развитие на селските райони, като 20 проверки са завършили с препоръка за по-нататъшни мерки. За същото време България не е предприела действия по 12 случая.По четири проверки са направени стъпки, три от преписките са останали без последствия, сочи докладът.


Започнаха разпитите на вещите лица по делото за смъртта на

Започнаха разпитите на вещите лица по делото за смъртта на ...

... успокоителна за зъби, или чрез чай, какъвто той бил употребявал, каквато беше тезата в досъдебното производство в обясненията, които е дал и показанията на брат му, на сестра му, както и на един от другите свидетели, които са присъствали на празненството преди катастрофата".Делото продължава утре с приемането на още експертизи. 


Говорителят на главния прокурор Сийка Милева заяви пред БТА, че

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева заяви пред БТА, че ...

... акции, организирани от лице, подсъдимо за агресия над журналисти". Изказването й е във връзка с протеста пред Съдебната палата.Милева допълни, че отговорността за охраната на обществения ред е на изпълнителната власт."Нормалното функциониране на съдебната власт и достъпът до съдебните сгради е задължение на правосъдното и на вътрешното министерство", допълни тя.


Митнически служители откриха недекларирани 100 000 евро в хладилен товарен

Митнически служители откриха недекларирани 100 000 евро в хладилен товарен ...

... евро. При изброяването им в присъствието на водача се установява, че парите са 100 000 евро. Шофьорът не представя банков документ или друг разплащателен документ. Заявява обаче, че парите са негови.На нарушителя е съставен акт за административно нарушение, като за обезпечаване на глобата по акта с разписка са задържани 1500 евро.


На първа инстанцияШофьорът на бус бе заловен с 91 кг

На първа инстанцияШофьорът на бус бе заловен с 91 кг ...

... При проверка бил открит специален тайник в пода на возилото, в който имало 184 пакета с хероин. След ареста стана ясно, че шофьорът вече бил осъждан в Турция за наркотрафик. Юлиянов трябва да плати и глоба от 200 000 лева. Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Велико Търново.


Джок Полфрийман е осъдил България в Европейския съд по правата

Джок Полфрийман е осъдил България в Европейския съд по правата ...

... какво са нараняванията на Полфрийман, както и защото не е разследвала ефективно случая.България трябва да заплати на Полфрийман обезщетение от 5200 евро, но парите ще отидат при родителите на студента Андрей Монов, за чието убийство Джок Полфрийман беше осъден и изтърпя наказанието си, но все още изплаща кръвнина на близките.