Изгледите за по-широка война, в която Израел да се изправи

Изгледите за по-широка война, в която Израел да се изправи ...

......... бъде сторено от Америка, която ще използва военновъздушните си сили.Тръмп очевидно не се интересува от Сирия. Но също така той няма интерес от по-широкообхватна регионална война, която може да въвлече Америка и да навреди на световната икономика. Сега не е моментът нещата да се водят задкулисно.Денис Рос, в. "Уолстрийт джърнъл"


Херцогинята на Кембридж Катрин роди момченце в частното крило

Херцогинята на Кембридж Катрин роди момченце в частното крило "Линдо" ...

......... е момче, ще се нареди след сестра си принцеса Шарлот сред наследниците на трона.  №9 Бебето е шестото правнуче на кралица Елизабет Втора   Бебето е шестото правнуче на кралица Елизабет Втора, която на 21 април отбеляза 92-ия рожден ден, и на 96-годишния й съпруг принц Филип, херцог на Единбург.


Херцогинята на Кембридж Катрин роди момченце в частното крило

Херцогинята на Кембридж Катрин роди момченце в частното крило "Линдо" ...

......... е момче, ще се нареди след сестра си принцеса Шарлот сред наследниците на трона.  №9 Бебето е шестото правнуче на кралица Елизабет Втора   Бебето е шестото правнуче на кралица Елизабет Втора, която на 21 април отбеляза 92-ия рожден ден, и на 96-годишния й съпруг принц Филип, херцог на Единбург.


Пластмасови микрочастици във водата, в пастата за зъби, в душ

Пластмасови микрочастици във водата, в пастата за зъби, в душ ...

......... оказва практична в ежедневието ни. Факт е обаче, че тя вреди на околната среда. Какво могат да направят политиците? Да забранят торбичките и чашките за еднократна употреба? Да въведат задължително рециклиране или един вид "пластмасов" данък? Най-добре би било да преминем към алтернативни продукти, които щадят природата и човека.  


Матео Месина Денаро, италиански супербос на мафията, известен с бруталността

Матео Месина Денаро, италиански супербос на мафията, известен с бруталността ...

......... ветрогенератори, който действаше като негово подставено лице.   Остава неясно обаче защо е нужно толкова много време за залавянето му. През 2015 г. главният прокурор на Палермо Франческо Ло Вои каза пред парламентарната комисия за борба с мафията, че Месина Денаро "непременно има" приятели на високи постове, включително в политиката.


"Желязната маска" - зад нея се крие една от най-големите ...

......... обаче говори фактът, че затворникът се е радвал на особен комфорт, какъвто не би се полагал на един обикновен слуга. Така че сигурно още дълго ще трябва да чакаме появата на онзи изследовател, който най-после ще смъкне маската от лицето на загадъчния мъж и така ще разкрие истинската му идентичност.Тези кадри обиколиха света: на 9 април 2003 американски войници

Тези кадри обиколиха света: на 9 април 2003 американски войници ...

......... отказва да изпълнява нареждания, свързани с войната в Ирак, майорът е изпратен в психиатрия.   През 2005 година Федералният административен съд в Лайпциг оправдава действията му: съдиите постановяват, че Пфаф е имал право да отказва съдействие в една война, която е смятал за незаконна от гледна точка на международното право.


От какво се страхуваме? От войни, от болести, от смъртта.

От какво се страхуваме? От войни, от болести, от смъртта. ...

......... но всъщност прогонват злите духове. Българските кукери танцуват по улиците, за да пропъдят лошите сили и студа. ЮНЕСКО официално вписа в аналите си тази българска традиция, на която са посветени много документални филми и телевизионни репортажи. Сюжет с български кукерски костюм е включен и в известния германски филм "Тони Ердман".


Какво се случва със Сейф ал Ислам? Въпросът буди безпокойство

Какво се случва със Сейф ал Ислам? Въпросът буди безпокойство ...

......... подлежи на амнистия", предвид престъпленията, за които е признат за виновен. Seif al-Islam Qaddafi, the onetime heir apparent of Moammar Qaddafi, will run in the next presidential election and he will have a “big chance for victory” according to Ayman bu Ras, spokesman of the Libya Popular Front. — MURTALA


По повод

По повод "огнената гибел" на китайската космическа станция "Тянгун-1", изгоряла ...

......... в атмосферата на връщане към Земята, "Колумбия" не е в състояние да понесе екстремните температури в тази фаза от мисията и се разпада. Горящите отломки от 80-тонната совалка са снимани от местни телевизии в небето над южната част на САЩ. Останки от совалката са намерени в Тексас и Луизиана.   


Учените обичат да търсят обяснения за библейските чудеса. Например за

Учените обичат да търсят обяснения за библейските чудеса. Например за ...

......... бил намерен празен, за което естествено няма обяснение; и че възкръсналият се явява. Това показва, че Бог не е сключвал съюз с големите учени от онова време, а с обикновените хора, които са имали връзка с Бога. Това е от огромно значение, защото Бог живее в сърцата на хората.     Отношенията между Запада и Русия са близо до точката на

Отношенията между Запада и Русия са близо до точката на ...

......... тревожна за бъдещето не само на нашия регион.Да, трябва да върнем човечността си, но това минава през връщането на способността ни да мислим без да се подаваме на емоции. Затова, ограничете "Фейсбук" поне за малко. Не ставайте войник или жертва във виртуалната война. Ще видите, че не е толкова трудно.


В Деня на шегата фалшивите новини в медийното пространство се

В Деня на шегата фалшивите новини в медийното пространство се ...

......... И двамата са заклети фенове на "Властелинът на пръстените" и това е начинът, по който изразяват любовта си към толкиновата трилогия. Ако някой ден станем свидетели на нова екранизация на епоса за Средната земя, но във футболен вариант, двамата най-вероятно ще се сблъскат с Всевиждащото око на Жозе "Саурон" Моуриньо...


Айфеловата кула се издига в северозападния край на парка

Айфеловата кула се издига в северозападния край на парка "Марсово ...

......... през 1944 г., Айфеловата кула минава под контрола на съюзниците, и по-специално американците, които поставят радар на нея. От 1960 г. международният туризъм започва да се развива и постепенно се увеличава броят на посетителите, който достига 6 милиона души годишно.   Днес Айфеловата кула е собственост на кметството в Париж.


Тя ще се омъжва за българин; той има приятелка от

Тя ще се омъжва за българин; той има приятелка от ...

......... от чисто любопитство. "Аз се записах за този курс, защото ние обичаме да готвим, да похапваме и да пробваме различни неща." Тя е в групата за приготвяне на таратор. "Нашият таратон вече е готов", казва с гордост Елизабет. А какво е най-вкусно? Алина и сестра ѝ Луиза са убедени: "Нашият десерт. Тиквеникът!"


През седмицата се случи нещо, което много от нас очакваха.

През седмицата се случи нещо, което много от нас очакваха. ...

......... мръсно. И не вярваме на никого. Започваме да губим и себе си. И тук е голямата вреда за цялото общество – превръщаме се във всеядни зомбита, от които някой някъде винаги прави пари.Преди да вярваме, трябва първо да помислим. И върнете реалния си живот. Много повече хора ще харесат това.Бездушие към пациентите, безотговорност и безнаказано източване на публични средства

Бездушие към пациентите, безотговорност и безнаказано източване на публични средства ...

......... гражданите, и за бюджетите на здравните фондове от ранната профилактика на голям брой тежки и нерядко нелечими или трудно лечими хронични заболявания. Германските здравни каси насърчават и заплащат изследванията и наблюдението на множество често срещани страдания, а системната профилактика активно се прилага още при хората на възраст от 35 години нагоре.


На 22 януари т.г. футболният свят бе прекалено зает да

На 22 януари т.г. футболният свят бе прекалено зает да ...

......... от 3 месеца – на 14 юни в Москва, Саудитска Арабия ще участва в мача на откриването на световното срещу домакина Русия. И повторение на унизителната загуба с 0:8 от Германия в дебютния двубой на Мондиал ’02 трябва да бъде избегнато на всяка цена. Колкото и висока да е тя.


"Обещаваха да ми плащат 480 евро на месец, но не ...

......... някаква работа", казва тя. "В Сомалия беше ужасно. Надявах се, че един ден ще успея да избягам. През седмиците, прекарани в гората, нямах нормална храна. Живеех само от плодове. Но това беше рай в сравнение с ужасите, които преживях в Сомалия. Никога вече няма да се върна там", казва Радия.


Колко е лесно. Превърташ се на лост и моментално предизвикваш

Колко е лесно. Превърташ се на лост и моментално предизвикваш ...

......... и сив списък за офшорни зони. Опитва се да ги натисне да започнат да разкриват реалните собственици на компаниите. Междувременно статистически погледнато компании от тези зони са сред най-големите инвеститори в множество държави членки. Ще има ли конкретни мерки? Или това са само думи? Фасада. Упражнения. Превъртания. До следващата тренировка.


Медицинското

Медицинското "чудо" Стивън Хокинг почина на 76-годишна възраст - над ...

......... Айнщайн и Исак Нютон.   Спомняйки си за времето, когато му е поставена диагнозата, Стивън Хокинг казва: "Тогава бях отегчен от живота. Нищо не ми се струваше важно. Над мен беше надвиснал мрачен облак. В един момент изненадващо осъзнах, че се радвам на сегашния си живот повече, отколкото на предишния".


Странно деформирани черепи на жени от древността са били открити

Странно деформирани черепи на жени от древността са били открити ...

......... жени от 6-и век, които произхождат от днешна Гърция и Турция. „Това е уникален пример за женска мобилност, която прехвърля мост между отдалечени културни пространства. Сигурно има и още много непознати досега феномени, които са оформили генезиса на нашите едновремешни градове и села“, заключава Йоахим Бургер, цитиран от "Зюддойче цайтунг".


Стивън Хокинг - видният британски учен, теоретичен физик и космолог

Стивън Хокинг - видният британски учен, теоретичен физик и космолог ...

......... години.  Хокинг получава възможността да тества гравитационните теории на Нютон през 2007 г., когато на 65-годишна възраст участва в полет, симулиращ условията на безтегловност. Ученият не възприема преживяването просто като подарък за рождения си ден, а като възможност да покаже, че инвалидността не е пречка за постигане на целите.  


Историята им прилича на холивудски сценарий: индонезийките Фирда, Види и

Историята им прилича на холивудски сценарий: индонезийките Фирда, Види и ...

......... хора като нас. Ние няма да се оставим да ни сплашват, казват трите момичета. Те са изпълнени с енергия и мечти. е ясна и следващата им голяма цел - Америка. Хеви метълът и забрадката изобщо не се карат, убедени са и трите. Те тепърва ще покажат какво могат.  И още:


Мирен, демократичен, с добри икономически показатели: на 50-ия си рожден

Мирен, демократичен, с добри икономически показатели: на 50-ия си рожден ...

......... Ако не успее да реши тази дилема, Мавриций може да се окаже застрашен от сериозен проблем: мнозина млади хора се присъединяват към различни радикални организации, като например "Ислямска държава", посочва британският експерт Алекс Вайнс и добавя: "Това показва, че и островна държава като Мавриций не може да избяга от глобалните предизвикателства".


Погледнат отвън, ресторант El Tulipan (от исп.

Погледнат отвън, ресторант El Tulipan (от исп. "Лалето") изглежда просто ...

......... шушукат футболни фенове. Други – като Серхио Рамос, предпочитат да затворят заведението само за себе си и свои приятели, за да хапнат необезпокоявано. Подобен сценарий обаче едва ли е възможен, след като наскоро спортният ежедневник "Ас" нареди "Лалето" сред 10-те любими места на ловци на автографи и селфита в Мадрид...


Представяте ли си хората да могат да живеят по няколко

Представяте ли си хората да могат да живеят по няколко ...

......... богати аристократи? Или пък ще бъдат наложени някакви горни граници на натрупването на лични богатства и собственост? Ако проектът LEV се окаже технологически осъществим, през следващите няколко десетилетия ще трябва да се търсят спешни отговори на тези два основни въпроса. Живеем в интересни времена.И още по темата за дълголетието:  


Швейцарският интернат

Швейцарският интернат "Льо Розе" е известен като най-скъпото училище в ...

......... имиджа на интерната, който - според думите на директора Кристоф Гюден - се съсредоточава върху европейската култура. Родителите пък изпращат децата си в този интернат не само заради отличното образование, имиджа, традициите и условията. Те ценят още стабилността и сигурността на държавата Швейцария. Включително и заради това са склонни да плащат толкова много пари.


В началото на седмицата заваля сняг и температурите паднаха. В

В началото на седмицата заваля сняг и температурите паднаха. В ...

......... това притъпяване на инстинктите и фалшива самодостатъчност, се случват драмите като тази с "Гинкиното хоро", което политиците ни тропат вече втора седмица. Играе се със свити лакти. Стъпките са бавни, хем напред, хем назад. Хем надясно, хем наляво. И всички танцуват. А ние гледаме и викаме - "Иху" и "Опа".


По случай наградите

По случай наградите "Оскар", които тази вечер ще бъдат раздадени ...

......... базиран върху сценария "Тиф" ("Typhus"), който написва през 1944 г. Той не печели отличието - получава го Робърт Рич - псевдоним, използван от включения в черния списък сценарист Долтън Тръмбо. Друга странност на филма, за който е номиниран Жан-Пол Сартр, е рядката актьорска поява в него на режисьора Луис Бунюел.


Наградите Оскар - най-високото отличие в киноиндустрията, ще отпразнуват 90-ата

Наградите Оскар - най-високото отличие в киноиндустрията, ще отпразнуват 90-ата ...

......... отговор Академията обявява план да увеличи броя на жените и представителите на малцинствата сред членовете си.2017 година "Лунна светлина" става първият филм с изцяло чернокож състав, който печели наградата за най-добър филм. Заради объркване на пликовете зад сцената обаче статуетката е връчена първоначално на създателите на мюзикъла "La La Land".


Едно време в Техеран масово носеха къси поли, в Кабул

Едно време в Техеран масово носеха къси поли, в Кабул ...

......... деца, които се усмихват от фотографиите, пише "Ди Велт" и отново дава думата на Емра Еркен: „Мнозина избягаха от Афганистан, от Иран емигрираха голям брой светски настроени хора, а тези, които останаха в страната, бяха принудени да се нагодят към новите условия. По друг начин стоят нещатаИ още по темата:  


735 дни в севернокорейски трудов лагер – малцина могат да

735 дни в севернокорейски трудов лагер – малцина могат да ...

......... един ден в Северна Корея да има свобода на мненията и на вероизповеданията“, казва той. Написал е книга, в която разказва за преживяното от него в севернокорейския лагер. Трудно обаче може да си представи да посети още веднъж тази страна. Не и докато на власт е сегашният комунистически режим.  


Днес е 25 февруари. Ако предаването „120 минути” започваше на

Днес е 25 февруари. Ако предаването „120 минути” започваше на ...

......... ни? Не е грях да се казваш Гинка. Но корупцията у нас отблъсква големите инвеститори. И ни кара да се съмняваме във всичко и във всеки. И май сме сами - защото тези, чийто съмнения трябва да защитават интереса на държавата, често си затварят очите или участват в сделките. -->


Вдъхновение, бунт и преоткриване са трите думи, които най-добре резюмират

Вдъхновение, бунт и преоткриване са трите думи, които най-добре резюмират ...

......... от висшето общество. Дори маниерите му не са твърде английски, защото е прекарал по-голямата част от живота си в ЕлЕй и предпочита да играе американци, особено ако са психопати като Лий Харви Осуалд в „Джей Еф Кей“ (1991). Gary Oldman as Lee Harvey Oswald in JFK — Gary Oldman Web


Хиляди са т.нар. вуду-манастири в африканската държава Бенин. Отчаяни родители

Хиляди са т.нар. вуду-манастири в африканската държава Бенин. Отчаяни родители ...

......... освободени над 1000 деца. Те са се върнали при семействата си и отново ходят на училище. Но за Хундеджи връщането към нормалния живот не било никак лесно. След трите години, прекарани в пълна изолация, тя все още има трудности в училище. Но момичето се надява да навакса всичко пропуснато.  


В продължение на четири поредни седмици ще ви представим бизнес

В продължение на четири поредни седмици ще ви представим бизнес ...

......... включително и виртуална реалност, повечето от които имат за цел да предоставят на публиката преживяване от ново поколение. Други разработват проекти, свързани с 28-те официални спонсора, от които клубът получава общо 170 млн. евро на сезон.По всичко личи, че бъдещето на “Байерн”, било то и дигитално, е в сигурни ръце.


За него не е необходимо да отговаря на вашите въпроси

За него не е необходимо да отговаря на вашите въпроси ...

......... В игрите на глада. Глад за истинска информация, анализи, сблъсък на аргументи. Игра, която може да ни върне усещането какво се случва в истинския свят около нас. И отново да потърсим истински политици. Затова – нека се съмняваме. И да внимаваме какво четем, също както внимаваме с какво се храним.


Движението #МеТоо (Аз също) срещу сексуалния тормоз е подтикнало мъжете,

Движението #МеТоо (Аз също) срещу сексуалния тормоз е подтикнало мъжете, ...

......... директор Дитер Кослик засвидетелства подкрепата си, явявайки се без обичайния си червен шал. "Смятам, че проява като нашата трябва да покаже солидарност с движението и всички тези хора. Светът дискутира горещата темата, ние ще направим същото. За себе си сметнах, че черният шал ще "говори" повече от червения", сподели Кослик.


В продължение на четири поредни седмици ще ви представим бизнес

В продължение на четири поредни седмици ще ви представим бизнес ...

......... да наеме популярен местен бар и да организира безплатна закуска с вурстчета по време на мача. При всеки отбелязан гол на “кралскосините” гостите получават по една бира. Кулминацията настъпва, когато телевизионните камери улавят едно от дигиталните рекламни пана на “Фелтинс Арена”, гласящо: “Поздрави на всички наши фенове в Сейнт Луис”.


Те работят. Работят много. Много от тях имат основно образование,

Те работят. Работят много. Много от тях имат основно образование, ...

......... в регионална болница.Картини като тези в Корнуел идват като тъжно напомняне за двете лица на Европа. Едното лице - на растежа и надеждата и другото - на робството и безнадеждността. Българските роби тръгват на път. И си идват, за да гласуват. И после пак тръгват. И така, до следващата реколта.


Анкета Как да бъдат защитени по-добре правата на българските работници

Анкета Как да бъдат защитени по-добре правата на българските работници ...

......... Анкета Как да бъдат защитени по-добре правата на българските работници в чужбина? С по-строг контрол върху фирмите посредници Посланиците и трудовите аташета трябва да са по-активни Работниците трябва внимателно да четат договорите Друго (посочете в коментар) Гласувай Резултати


В съвременния свят няма по-ценен капитал от доверието. И само

В съвременния свят няма по-ценен капитал от доверието. И само ...

......... за най-уникалните посещения в сайтовете вече не е решаваща. Състезанието е за доверието на всеки един от вас и не е важно кой е пръв, а кой е прав. Важно е кой е шампион по доверие. В тази битка ние сме категорични - ще се борим докрай. Защото сме "Стандарт".


В продължение на четири поредни седмици ще ви представим бизнес

В продължение на четири поредни седмици ще ви представим бизнес ...

......... При пристигането на стадиона отборът на домакините влиза през вход, който има 12 стъпала, докато стълбището за гостуващия тим е с фаталните 13. След като този факт става широкоизвестен, част от футболистите на съперника започват да прескачат последното стъпало. Веднъж изправили се срещу Жълтата стена обаче, подобни номера не минават...


Дойде времето, в което народовластието отново ще диктува политическата картина.

Дойде времето, в което народовластието отново ще диктува политическата картина. ...

......... поне ще спестим много милиони, които биха отишли за референдумите на леви и патриоти. Тези пари могат да бъдат използвани за много други неща.Но така е в политиката – пуснеш димка, опушиш пейзажа. Но с тези социални мрежи, въздуха е застоял и мъглата седи дълго. И ориентацията става все по-трудна.


В продължение на четири поредни седмици ще ви представим бизнес

В продължение на четири поредни седмици ще ви представим бизнес ...

......... двете агитки. Тъй като се води мач с висок риск, полицията по принцип не позволява продажбата на бира на “Йохан Кройф Арена”. Въпреки липсата на публика от Ротердам органите на реда изчакват да мине първото полувреме, преди да дадат благоволението си на почивката бирата да потече от кранчетата на трибуните...


Ако не крещите няма да ви чуят. Ако мълчите, ще

Ако не крещите няма да ви чуят. Ако мълчите, ще ...

......... тази. Това е истинският проблем. А ние можем да си крещим до утре. Но крещейки хабим енергията си за истинските причини за ситуацията, в която се намираме.Крещите ли? Крещят ли ви?Точно от това имат интерес тези, които държат мегафона. И ни говорят по него. И ние гласуваме като по команда.


Живеем като във вихрушка.Океанът е толкова безбрежен, че животът ни

Живеем като във вихрушка.Океанът е толкова безбрежен, че животът ни ...

......... съмняваме, да критикуваме, да се стремим да ставаме по-добри? Да, да и да.Това е единственият начин да преминем и да преплуваме океана, така че да си носим новите дрехи и да не се притесняваме от етикетите на опитващите се да крадат от съзнанието и енергията ни. И всичко е точно.


През седмицата много хора ни призоваха да се снишим за

През седмицата много хора ни призоваха да се снишим за ...

......... трябва да ги решаваме заедно. Затова нека говорим високо за тях. На английски, на немски, на френски, на полски, но най-вече - на български. Този древен и прекрасен език, който звучи толкова хубаво в устата на чужденците. Не пазете тишина. Говорете. Няма да разсърдим чужденците. Най-много да разсърдим някой местен.


Може да е само игра, но за Методи Шуманов това

Може да е само игра, но за Методи Шуманов това ...

......... бъде възможно най-привлекателен имиджът им, те често са посещавани от официалните посланици на Ла Лига – плеада от бивши футболни величия. Карлес Пуйол, Шави, Фернандо Мориентес, Гайска Мендиета и Кристиан Карембьо са само част от знаменитостите, които заедно с Хавиер Тебас са призвани да върнат испанския клубен футбол на върха.


Това е коментар за тъмната гора, в която всеки може

Това е коментар за тъмната гора, в която всеки може ...

......... присъди.Помислете върху това, дами и господа, законотворци. Колко такива като Росен се разхождат сред нас? Колко горски демони могат спокойно да развихрят болното си въображение върху обществото? Бъдете по-хуманни, бъдете по-човечни. Но не към рецидивистите, а към всички бъдещи потенциални жертви. Защото всички ние сме герои в тази страшна приказка.


Въпреки лозунгите против режима, издигнати от демонстрантите в Иран, експертите

Въпреки лозунгите против режима, издигнати от демонстрантите в Иран, експертите ...

......... изглежда да следват ясна организационна схема. Политическите лозунги се смятат за неочаквано предимство за режима, което му позволява да предприеме строги действия срещу протестиращите, определяйки ги като антисоциални и склонни към насилие.„Системата предпочита политическите протести пред предизвиканите от икономически причини, защото първите са по-лесни за контролиране“, подчертава Мусави.Ерик Рандолф, АФП


Професионалните предсказатели обичат да казват, че правенето на прогнози е

Професионалните предсказатели обичат да казват, че правенето на прогнози е ...

......... Там обаче също има признаци на дискретно нарастващо недоволство и протест, особено в Хонконг.Не очаквайте в нито една от двете страни да има сеизмични промени догодина заради тези тенденции. Но си заслужава те да бъдат наблюдавани, защото може да насочат вниманието към много по-важни неща, които предстоят.Автор: Питър АпсПревод: БТА


Може да е само игра, но за Методи Шуманов това

Може да е само игра, но за Методи Шуманов това ...

......... струва по 350 хил. евро.В събота Роналдо и Меси ще подновят междузвездната война помежду си. Победителите в последните десет издания на анкетата за “Златната топка”, най-добрите футболисти на нашето време, а може би и в цялата история на играта. Светът – и особено Китай – ще гледат със затаен дъх.


Всъщност както и да се самобичуваме, през последното десетилетие доказахме,

Всъщност както и да се самобичуваме, през последното десетилетие доказахме, ...

......... данъците. Ако следваме тази логика, имате ли нещо против от нашите пари да бъдат дадени на тези хора? Не вярвам.За поредна година реформи няма да видим. Всичко ще продължи по старому. Есемес здравеопазване, последната надежда на хиляди изпаднали в беда, в което пациенти и лекари сякаш се удрят в стена.


"Манчестър Юнайтед", "Барселона" и "Реал" Мадрид не са просто свръхпопулярни ...

......... подигравки от страна на противникови фенове. Още по-тежка се оказа съдбата на електронния "Бешикташ". След като се сбогува с компютърната Суперлига, шефовете на футболния клуб се вбесиха до такава степен, че го разформироваха. Доказателство, че когато не си подготвен за капаните на нов бизнес, играта често завършва с Game Over.


Каква ирония. Уж религията трябва да успокоява душата, да дава

Каква ирония. Уж религията трябва да успокоява душата, да дава ...

......... поемали Кръстоносните походи.Затворен кръг. Вечен конфликт. А вече годината е 2017-а. Но явно още нищо не сме разбрали и трябва да продължим да се избиваме, за да разберем какво е религията всъщност - човечност, а не война, политика, оръжия и убийства. Съзряването все още го няма. Няма я и вярата.


Тук започва всичко. Надали има разумен човек, който би оспорил,

Тук започва всичко. Надали има разумен човек, който би оспорил, ...

......... ни очаква – нито посланикът ни очакваше, нито имахме намерение да се срещаме с него. Идеята и целта ни беше само една – да видим стената, да снимаме СТЕНАТА. Стената, която разделя този град...Откъс от „Пътуване по стената, която не падна” от книгата „Там, където загинаха дърветата” на Светослав Иванов.


Пълни се в бидон, наблъсква се докрай, мие се с

Пълни се в бидон, наблъсква се докрай, мие се с ...

......... е и „Гявол на магаре“ на немски. Но няма значение. Хайде да оставим зеленчука да си вкисва и да помислим за нещо различно от зелето. Защото докато позволяваме все така да го претакват, все на чепове ще ни обиждат. А ние не сме. Просто обичаме зеле. И да се самопретакваме.


Може да е само игра, но за Методи Шуманов това

Може да е само игра, но за Методи Шуманов това ...

......... им хареса идеята логото на Богинята на победата да е навсякъде в официалния репортаж и затова се постараха да включат само кадри, в които не се вижда „Найк” на заден план. Така 450-те хиляди паунда, които компанията похарчи за реклама, отидоха на вятъра, поне що се отнася до глобалния ефект...


Това е историята на трима души. Никола, Ана и Суада.

Това е историята на трима души. Никола, Ана и Суада. ...

......... в последните години десетки свидетели бяха убити или безследно изчезнали.Тя и нейните колеги, отново в Хага, ще трябва да изправят пред правосъдие всички престъпници от Армията за освобождение на Косово заради престъпленията срещу мира и човечеството.Защото винаги мъката има две страни и две лица. Само смъртта е една. За всички.


На 17 години той печели първата си титла от голям

На 17 години той печели първата си титла от голям ...

......... за неплатежоспособен, след като той е спрял да обслужва кредита си към една банка. В Туитър Бекер пише, че е "изненадан и разочарован". Малко след това обаче адвокатът му отрича Бекер да е във фактически фалит и добавя, че клиентът му всъщност "не е много вещ по финансовите въпроси".  


Може да е само игра, но за Методи Шуманов това

Може да е само игра, но за Методи Шуманов това ...

......... евро на сезон, за да бъде генерален спонсор на "Реал". Днес карта "Мадридиста" имат около четвърт милион души от 180 страни, а годишните приходи на европейския шампион от този проект възлизат на 6 млн. евро. Няма значение в Испания или по света – мадридската маркетинг машина работи на пълни обороти.


Наблюдаваме ли края на канцлерката Ангела Меркел, която прекара 12

Наблюдаваме ли края на канцлерката Ангела Меркел, която прекара 12 ...

......... навлиза в политиката. Тогавашният канцлер Хелмут Кол дава на тази, която нарича "хлапачката", първите й министерски длъжности. През 2000 г. обаче, възползвайки се от финансов скандал в партията, тя му отнема ХДС. Той никога не й го прощава. А пет години по-късно Ангела Меркел става първата жена канцлер на Германия.


Дълго време изглеждаше, че Григор Димитров не може да подреди

Дълго време изглеждаше, че Григор Димитров не може да подреди ...

......... е разбрал как да се придържа към най-добрата си игра и до върха в ранглистата. "Това бе прави още по-отдаден и по-развълнуван за онова, което предстои. Зная какво трябва да направя, за да се получи добре".Това е ценен урок, който Димитров трябва да научи. При това - за втори път.


Реформи има на хартия, институции има на хартия, пътни карти

Реформи има на хартия, институции има на хартия, пътни карти ...

......... обвързано с европейските фондове, това би било нещо друго. Тогава щяхме да видим много по-голяма воля да си оправим къщичката, но не би. В реакциите на политиците, също няма нищо изненадващо. Основният мотив, че сме изпреварили Румъния е истина. Но не защото България толкова напредва, а защото Румъния крайно „назадва”.


В Румъния се наблюдава един нов феномен: много населени места

В Румъния се наблюдава един нов феномен: много населени места ...

......... е свръхнатоварен, но просто нямам друг избор, защото мъжът ми е с парализиран крак и затова не може да работи", разказва майката през сълзи. Дъщеря ѝ Габи също плаче. Поглежда майка си и казва: "Искам само едно - да сме си всички у дома. И да сме едно щастливо семейство".


Той беше освободен от ареста. И колкото и да не

Той беше освободен от ареста. И колкото и да не ...

......... – Стефан Станев, призна вината си и беше осъден на 25 години затвор. Защото се призна за виновен и делото приключи за един час. Под невярващият поглед на почернените родители, които тепърва ще завеждат иск за кръвнина. Наистина има нещо сбъркано. И много опасно. И тъжно. То се нарича безнаказаност.


Адвокатка да се омъжи за обикновен работник? В наши дни

Адвокатка да се омъжи за обикновен работник? В наши дни ...

......... между партньорите е тази, при която и двамата имат еднакъв образователен ценз. 64 на сто от европейците живеят в образователно хомогенна връзка, посочва изследването.*Вестник „Нойе Цюрихер Цайтунг“ се позовава на резултатите от един джендър-проект на Социологическия институт към университета Льовен в Белгия. Вижте още за мъжете, жените и отношения между тях:


Британската кралица Елизабет Втора и съпругът ѝ принц Филип се

Британската кралица Елизабет Втора и съпругът ѝ принц Филип се ...

......... с нея. Нищо чудно, че тя го нарича нейната "сила и опора". Макар първоначално да не е одобрен от родителите и придворните, сега, наближавайки 70-годишнината си, бракът на кралица Елизабет Втора и принц Филип е история за голям успех.Как започва всичко    Queen Elizabeth + Prince Philip's royal love story