В новите турски учебници почти не се говори за жени.

В новите турски учебници почти не се говори за жени. ...

......... заема все по-голямо място в учебния процес.   "С тази училищна система Турция уж иска да се конкурираме със света. Но това не е възможно. Тази система не дава на децата свободата да мислят самостоятелно", казва Хюлия Сен, която се ангажира в инициативата. "От ден на ден става все по-лошо".


Лондон и Брюксел никога не са изглеждали толкова близо до

Лондон и Брюксел никога не са изглеждали толкова близо до ...

......... идеята за удължаване на преходния период след Брекзит до декември 2020 г. Така ще има повече време за договаряне на бъдещите отношения между ЕС и Лондон, което прави създаването на "предпазна мрежа" по-малко вероятно, но с риск да бъде провокирано недоволството на привържениците на бързия Брекзит. Още новини за Брекзит:   


Кой загуби на изборите в германската провинция Бавария? Снощи канцлерката

Кой загуби на изборите в германската провинция Бавария? Снощи канцлерката ...

......... срещу миграцията, отбелязва в. "Еко". Възможно е вътрешният министър Хорст Зеехофер да стане изкупителна жертва за провала на баварските консерватори, но оттеглянето на този отявлен противник на Меркел ще й даде само глътка въздух - още повече, че провалът на социалдемократите може да ги накара да се оттеглят от коалицията.


В началото той получи колосален аванс на доверие от обществото

В началото той получи колосален аванс на доверие от обществото ...

......... използват падането на рейтинга на президента и растящото разочарование на хората като начало на борбата за власт. В този смисъл всеки пропаднал мост, всяка паднала ракета и всеки разобличен агент могат да станат, ако не решаващ аргумент, то последната капка, която да задвижи механизма за смяна на властта.И още:  


Всяка поява на херцогините Катрин и Меган се следи с

Всяка поява на херцогините Катрин и Меган се следи с ...

......... изява на Меган и Кейт без съпрузите имХерцогините Меган и Кейт се появиха заедно в ложите на УимбълдънGulliver/Getty ImagesХерцогините Меган и Кейт се появиха заедно в ложите на Уимбълдън. Това е първият им самостоятелен ангажимент без техните съпрузи принц Хари и принц Уилям, откакто Меган стана част от кралското семейство.


Привържениците и противниците на независимостта на Каталуния са разделени и

Привържениците и противниците на независимостта на Каталуния са разделени и ...

......... че отворен за разговори за по-голяма автономия. "Не приемаме ултиматуми", каза Исабел Селаа, която е министър и говорител на испанското правителство. "Самоуправление да, но независимост не", обобщи тя. Сепаратисткото правителство в Барселона не отговори на многократните запитвания на Би Би Си за коментар по икономическите въпроси, повдигнати в тази статия.Понякога родителите просто не могат да се примирят с решенията

Понякога родителите просто не могат да се примирят с решенията ...

......... една жена“, казва майката на София. Тя не се страхува вече, че дъщеря ѝ би тръгнала за Сирия. Затова пък зет ѝ – в това тя е уверена – се намира все още под наблюдението на държавните органи. През миналата година жилището на семейството било претърсено в тяхно отсъствие.  


Точно преди един месец Мустафа Карадайъ направи едно от най-острите

Точно преди един месец Мустафа Карадайъ направи едно от най-острите ...

......... Въпросът е дали партиите са узрели, че трябва да загърбят егото си и да се откажат от дребните сметки в името на властта. Фактът, че цял ден никой от тях не реагира на призива на Карадайъ, означава две неща. Или че са се замислили. Или че са си запушили ушите.


Днес в Африка живеят 1,3 млрд. души, а през 2050

Днес в Африка живеят 1,3 млрд. души, а през 2050 ...

......... пътища, училища и болници, за да бъде в крак с ръста на населението. Уравновесяването на постоколониална Африка е задача, която няма решение", убеден е експертът. Thinkstockphotos Проучването на фондацията "Бил и Мелинда Гейтс" за ръста на африканското население също стига до тревожни изводи. Неговите автори препоръчват по-сериозни мерки за ограничаване на раждаемостта.И още:


С каяк по каналите, за да си напазарувате хранителните продукти,

С каяк по каналите, за да си напазарувате хранителните продукти, ...

......... главният архитект на фирмата, собственост на градския съвет, By & Havn. Желаем да направим наистина привлекателен квартал, където хората искат да живеят и да останат - това за нас е и устойчиво в дългосрочен план, допълни Юстесен, вървейки покрай строежи в Норт харбър, където живеят 1500 души от 2015 година.


Докато македонските граждани гласуват за това дали желаят да сменят

Докато македонските граждани гласуват за това дали желаят да сменят ...

......... република Камбоджа.   Когато Виетнам се оттегля през 1989 г. и монархията бива възстановена, Сианук става държавен глава и се върна в Камбоджа.   Дахомей става Бенин   Петнайсет години след независимостта си от Франция и една година, след като приема марксистите политики, Дахомей се прекръства на Народна република Бенин.Преди броени дни новата британска кралска снаха херцогиня Меган породи

Преди броени дни новата британска кралска снаха херцогиня Меган породи ...

......... Членовете на кралското семейство трябва да дават всичките си подаръци на кралицата. Те нямат право да дават автографи, за да бъдат не фалшифицирани техните подписи.  Никакви селфита, никаква самовлюбеност   Кралските особи нямат право да си правят селфита, за да не демонстрират самовлюбеност. Те нямат и профили в социалните мрежи.


Европейската история на дуелите приключва чак през 1967, когато във

Европейската история на дуелите приключва чак през 1967, когато във ...

......... си втори път, секундантите прекратяват дуела. Любопитен факт е, че секундант на Рибиер е не кой да е, а Жан-Мари льо Пен, който по-късно става лидер на френските ултрадесни националисти. Рене Рибиер губи дуела, но раните не му пречат още на следващия ден да встъпи в брак с любимата си. 


Планирате да пътувате из Европа? В такъв случай трябва да

Планирате да пътувате из Европа? В такъв случай трябва да ...

......... от грижа за безопасността на туристите, а за да не бъдат повредени археологическите обекти, така че човек трябва да се придържа към равните обувки.  Португалия   В Португалия има забрана за пикаене в океана, но не е ясно как властите следят дали тя се спазва.Вижте още странности от цял свят:


Мъжете от Фарьорските острови имат проблем – много от тях

Мъжете от Фарьорските острови имат проблем – много от тях ...

......... пък с куче". Решил е да напусне островите, когато навърши 40 години, и да тръгне на пътешествия по света. И все пак най-голямата му мечта си остава тази: стара къща с каменни стени и трева на покрива, а в нея - неговата съпруга, седнала кротко с книга в ръка.И още:


Какво е полезно и какво е вредно да се яде

Какво е полезно и какво е вредно да се яде ...

......... когато гълтахме витамини и прахчета едва ли не с пълни шепи. Днес хората са значително по-внимателни с "изкуствените" витамини. Лекарите обръщат внимание на страничните ефекти и предупреждават за сериозните последици от безконтролното самолечение. Ако се страхувате от авитаминоза, яжте повече плодове и зеленчуци, и се припичайте повечко на слънце!Вижте още:Всичко тръгва от една шега. През 1784 година известният със

Всичко тръгва от една шега. През 1784 година известният със ...

......... сила за всички страни-членки на ЕС, с изключение на отвъдокеанските им владения. След изненадващо ясния вот от общоевропейското онлайн-допитване ЕК иска да отмени ежегодните смени на часовото време. Ако беше жив, Бенджамин Франклин навярно би бил безкрайно щастлив да знае колко вълнения е предизвикал с едно безобидно сатирично есе.    


Преди 250 години капитан Джеймс Кук тръгва на първото си

Преди 250 години капитан Джеймс Кук тръгва на първото си ...

......... не и за коренното население, което нарича този ден "Ден на инвазията". Денят, в който започва господството на "белия човек". ThinkStock/Getty Images Австралийските аборигени се противопоставят остро и на общоприетия факт, че Джеймс Кук е открил Австралия. Все пак те са обитавали континента хиляди години преди Кук да стъпи там.И още:


Кратки обедни почивки, шампанско по никое време и поздравяване в

Кратки обедни почивки, шампанско по никое време и поздравяване в ...

......... е повод за празнуване. Те си пожелават "празнична вечер", но това не означава, че всеки ще се втурне към бара, за да празнува. Повечето германци предпочитат да се приберат вкъщи след работа - и особено в петък - ако може по-раничко, за да се насладят на любимата си бира.И още:


Те не са само досадни смутители на съня в горещите

Те не са само досадни смутители на съня в горещите ...

......... на специалистите е: използвайте спрейове срещу комари! Комарниците също са добра мярка срещу насекомите, както и носенето на светли дрехи, които да покриват цялото тяло. 100-процентова защита в повечето случаи не съществува, освен ако не е ваксинация срещу конкретен патоген, което, уви, за болестите, предавани от комари, засега остава химера.


Маркос е на 7, когато заживява сред вълци. Остава с

Маркос е на 7, когато заживява сред вълци. Остава с ...

......... към природата, към животните, околната среда. Но според него е трудно да промениш хората. От вълците той се е научил да пази природата, а хората са му показали как умеят да я унищожават. Затова днес Маркос се пита - дали в сърцето си е повече човек или повече вълк.Вижте още:


Чуждестранните туристи, които искат да излязат извън традиционните маршрути в

Чуждестранните туристи, които искат да излязат извън традиционните маршрути в ...

......... е доста аполитично. Тук няма нужда от тези глупости. Всички се опитваме да правим едно и също нещо. Да работим като екип, да разпъваме палатки, да ядем заедно и да вървим заедно. Опитът ми показва, че това е добър начин тези хора да видят истинските жители на страната”, добавя Шепърд.


Когато хората говорят за

Когато хората говорят за "Ролекс" в Уганда не се интересуват ...

......... се използват между 6 и 10 яйца, така че блюдото стига за цяло семейство.   In Uganda, 'Rolex' means time for an eggy snack                     — The Gulf Today (@thegulftoday) А за изненада на гостите на фестивала тази година индийски, мексикански и индийски майстори готвачи предлагат свои вариации по темата "Ролекс".


Прочутият американски актьор Робърт де Ниро, известен с имиджа на

Прочутият американски актьор Робърт де Ниро, известен с имиджа на ...

......... си срещу президента Доналд Тръмп.   Неотдавна в интервю за в. "Дейли мейл" той каза, че Тръмп не е добре дошъл в нито едно от заведенията от веригата "Нобу". Тези заведения Де Неро съоснова заедно с известния японски кулинар Нобу Мацухиса.   Две заведения от веригата има дори в Москва.


Влиянието ѝ в развлекателната индустрия, медиите и обществото остава силно

Влиянието ѝ в развлекателната индустрия, медиите и обществото остава силно ...

......... Up" "Holiday", "La Isla Bonita", "Like a Prayer".   Най-дълго в класациите се задължа албумът ѝ "Immaculate Collection".   Най-много търсения за Мадона в Google са направени през 2012 г. Тогава тя поставя рекорд за най-гледано шоу в паузата между полувремената на "Супербоул", подобрен от Кейти Пери през 2015 г.


Работата почти винаги е съпроводена от стрес, но ако следвате

Работата почти винаги е съпроводена от стрес, но ако следвате ...

......... етап е нервен срив, смята изследователят Гордън Питерсън. Като цяло работохолиците обичат всичко. Ако човек много работи и постига много – той е успешен. Но има и хора, които поставят работата над всичко – отношения, здраве разбира се, почивка. Цената, която те плащат за успеха, е твърде висока. ThinkStock/Getty Images


Мостовете са внушителни съоръжения. Ако рухнат, могат обаче да предизвикат

Мостовете са внушителни съоръжения. Ако рухнат, могат обаче да предизвикат ...

......... de Bangladesh — eldiario.es (@eldiarioes) На 24 април 2013 година рухва осеметажната сграда "Рана Плаза", в която се помещава шивашка фабрика. Загиват 1135 души. Ден преди това в сградата са отрити пукнатини. Полицията забранява достъпа до обекта. Но никой не спазва забраната и така под развалините загиват много текстилни работнички.


Това е небостъргач, чиято повърхност лъщи от огряващите я лъчи

Това е небостъргач, чиято повърхност лъщи от огряващите я лъчи ...

......... сложен, с много измерения, и все още е сравнително нов. "Да се намерят алтернативи на пясъка е трудно. Пясъкът е особен материал, защото в исторически план е бил изобилен и евтин", отбелязва Аурора Торес. "Все още никой не е намерил решение, което да може да задоволи огромното търсене", добави тя.


Какво трябва да може

Какво трябва да може "кралицата на виното", къде се намира ...

......... е пренесена в Европа, разпространява се във всички лозарски райони и за няколко десетилетия унищожава почти изцяло насажденията. Тогава възниква идеята да се направи кръстоска между чувствителните европейски сортове грозде и устойчивите американски сортове. И ето ти, на! Европейското вино e спасено. И съществува до ден днешен. ThinkStock/Getty ImagesИ още:


Клубът на легендарните покойници, останали завинаги на 27, тези дни

Клубът на легендарните покойници, останали завинаги на 27, тези дни ...

......... публиката не с тъга, а с радост и съпричастие музиката на незабравимите личности от “Клуб 27”. Феновете ще могат да чуят любимите си парчета, сред които "Paint it black" (Роулинг стоунс), "Voodoo Child" (Хендрикс), "Piece of my Heart" (Джоплин), "Smells Like Teen Spirit" (Нирвана) и "Back to Black "(Уайнхаус).И още:


Лорън Симънс е не само най-младата - тя е единствената

Лорън Симънс е не само най-младата - тя е единствената ...

......... стъпка към равноправието и взаимното уважение. Тя се надява, че нейната история може да стане пример за други млади жени, да им вдъхне смелост и да ги подтикне също да опитат. Тогава тя самата няма вече да е единствената личност на Уолстрийт, която напуска вечер борсата… на високи токчета.И още:


Милиони хора по света използват климатични инсталации и охладителни системи.

Милиони хора по света използват климатични инсталации и охладителни системи. ...

......... хората ще пускат климатиците си по-рядко.  Междувременно всеки от нас би могъл да помогне като редовно почиства охладителните си уреди и ги изключва, когато не са му необходими. Друга добра идея е да боядисаме покривите на домовете си в бяло, защото белият цвят отразява слънчевите лъчи и топлината. ThinkStock/Getty ImagesИ още:


Твърди се, че е предрекла не само безчет лични съдби,

Твърди се, че е предрекла не само безчет лични съдби, ...

......... се превръща в дом-музей. И до днес „Петричката врачка" възбужда въображението на безчет хора. Филми, книги и сайтове в интернет проследяват нейните видения и се опитват да ги свържат с действително настъпили събития. Години след смъртта ѝ животът на Ванга доказва, че в кризисни времена „паранормалното" се радва на отлична конюнктура.


"Защо не се размърдаш, защо не направиш нещо за тази ...

......... си седим вкъщи и да избягваме излишни рискове. Той е ритуал за запазване на достойнството на човека, когото го мързи да бъде гражданин. „Защо не се размърдаш, защо не направиш нещо за тази държава?“, питам аз. „Ами мразя ги - това малко ли е?“, вика той и си долива.И още:


Преди 100 години, в нощта срещу 17 юли 1918, болшевиките

Преди 100 години, в нощта срещу 17 юли 1918, болшевиките ...

......... общочовешките ценности, изолация и психика на обсадената крепост. Жал ми е за дечицата. Много ми е жал. И за царските, и за нашите собствени. Какво ли бъдеще ги чака?Виктор Ерофеев е един от най-известните съвременни руски писатели. Той е още литературовед и телевизионен водещ, кавалер на френския Орден на почетния легион.


Властите дължат отговор защо животновъдите не бяха информирани детайлно и

Властите дължат отговор защо животновъдите не бяха информирани детайлно и ...

......... Румен Порожанов отива при протестиращите животновъди в Ямболско Животновъди в Ямболско протестират срещу евтаназията на добитък Румен Порожанов: Увеличението за животновъдите означава 25 млн. лв., с които не разполагаме Животновъди на протест – не дават да избият добитъка им заради чума Огнище на чума по домашните животни в село Кости


Каква сензация само: малка Хърватия победи Англия на Световното първенство

Каква сензация само: малка Хърватия победи Англия на Световното първенство ...

......... се случи нещо немислимо: с попадението на Стоичков в 75-ата минута и с последвалия само 180 секунди по-късно победен гол на Лечков българите изхвърлиха световните шампиони от първенството", пише изданието и припомня, че победният ход на българските национали приключва три дни по-късно, когато на полуфинала България губи срещу Италия. gettyimagesИ още:


През юли всеки трети автомобил в Столипиново е с германска

През юли всеки трети автомобил в Столипиново е с германска ...

......... общо 450 деца. Не може да се отрече, че емиграцията в двете посоки превърна немалко ромчета в полиглоти. Освен немски, много от децата, заминали в Германия, са понаучили и английски. Така например в края на юни италиански актьори работиха с деца от Столипиново в театрална работилница. И общуваха едни с други на английски.


Древните предци на човека са стояли на два крака и

Древните предци на човека са стояли на два крака и ...

......... Изследваните фосили са от същия вид като известния скелет Люси, намерен в Етиопия през 70-те години на миналия век. За него се смяташе, че е най-пълно запазеният скелет на прародител на човека, с изправена стойка. Мимиченцето Селам обаче е живяло 200 хиляди години преди Люси и вече е вървяло изправено.


Европа нямаше да е това, което е, ако не бяха

Европа нямаше да е това, което е, ако не бяха ...

......... защото в техните страни няма добре подготвен „човешки капитал”. То е същото като в спорта. Катар ще организира Световното първенство по футбол през 2022 година, но това не го прави велика футболна сила. Изводът на Райнер Клингхолц и Волфганг Луц в едно изречение: "Необразоваността е най-злият враг на човечеството".  


Днес жестът с размахване на среден пръст се счита за

Днес жестът с размахване на среден пръст се счита за ...

......... ръка пред камерите. Две седмици по-късно неприличният жест не се посвени да покаже и аржентинската легенда Диего Марадона. От трибуните, където изгледа мача между Аржентина и Нигерия, който беше решаващ за продължаването на аржентинците напред, бившият футболист показа грозния жест пред пълните трибуни.   That Moment Of The Middle Finger


В миналото полицията в Саудитска Арабия често задържаше жени, позволили

В миналото полицията в Саудитска Арабия често задържаше жени, позволили ...

......... валидна шофьорска книжка.На разходка без мъже Амира Абдулгадер има шофьорска книжка. За нея падането на забраните е истински повод да празнува. "Сега мога да пътувам до дома на майка ми. Можем вече и да си правим разходки с кола - само ние двете, без никакви мъже", казва тя.И още:  


Голяма част от печалбата на проститутките в Германия се прибира

Голяма част от печалбата на проститутките в Германия се прибира ...

......... намери жилище и да вземе децата си в Германия. Юлия крои планове. Иска да посещава курс по немски и да започне някакво обучение. "Пък кой знае", казва тя, "може да ми се усмихне щастието да намеря някой мъж, който да ме обича истински и когото аз също да обичам".И още:


Русия е известна по цял свят със своята литература и

Русия е известна по цял свят със своята литература и ...

......... Иван Шишкин са сред най-известните представители на руския реализъм. Обучението в престижните руски академии на изкуствата задължително включва и продължителен престой в Западна Европа.   Шишкин например, чиято картина "Утро в боровата гора" е смятана за една от емблемите на руското изобразително изкуство, е следвал в Мюнхен, Женева и Дюселдорф.


Малцина знаят нещо за нея - бившата холандска колония Суринам

Малцина знаят нещо за нея - бившата холандска колония Суринам ...

......... нови работни места и възможности за развитие на хората в страната. Туризмът би могъл да спаси икономиката на Суринам, а и да ни помогне да опазим природата, защото тя е важна и за нас, и за чуждите посетители, които се интересуват от нашата култура", казва един от местните хора.И още:


Млади хора доброволно издирват трупове из разрушения Мосул. Там мъртъвците

Млади хора доброволно издирват трупове из разрушения Мосул. Там мъртъвците ...

......... рамо изграждат отново библиотеката в Мосул", разказва Джафар Абдул Карим. Той смята, че Ирак може да се промени. "Младите хора искат да променят страната. Те имат невероятна енергия. Точно те могат да осъществят промяната, а не политиците. Защото политиците все още използват религията за своите цели", казва Джафар Абдул Карим.


В неделя сутринта бе подписан договорът за името

В неделя сутринта бе подписан договорът за името "Северна Македония" ...

......... което съдържаше прилагателното "македонски" под каквато и да е форма. Все пак през 1995 година двете страни постигнаха временно споразумение, според което Атина призна съседната държава под името "Бивша югославска република Македония". Скептиците в Гърция не искат да използват и това име и предпочитат да говорят за "скопска държава". БГНЕС


Един от най-големите символи на Студената война - Червеният телефон,

Един от най-големите символи на Студената война - Червеният телефон, ...

......... която държавните глави използват за телефонни разговори”, с което остави впечатление у публиката, че всички разговори между двамата президенти се провеждат по тази линия. Американските медии обаче твърдяха, че никога по-рано Белият дом не е използвал системата „червен телефон” за връзка с Кремъл, което всъщност подчертавало и сериозността на ситуацията.


Симпатичен вълк е официалният талисман на Световното първенство по футбол

Симпатичен вълк е официалният талисман на Световното първенство по футбол ...

......... в Русия, което вече започна. Името му е Забивака, което в превод от руски („забивает” - вкарва гол) означава „Вкарвач”, „Голаджия”.   Героят беше избран след национално гласуване още през 2016 г. Тогава руснаците подкрепиха с гласовете си Забивака пред другите две възможности - тигър-космонавт и котарак.  Три варианта талисмана


Твърди се, че германците с по-голяма охота лежат чисто голи

Твърди се, че германците с по-голяма охота лежат чисто голи ...

......... домове. Нудизмът е част от германската култураThinkStock/Getty ImagesГол из планината   Какво ли е усещането да ходиш гол из планината? Само дано наблизо няма много коприва…   В планината Харц в Източна Германия има 18-километров туристически маршрут, предназначен за нудисти. Той започва от градчето Данкероде и стига до язовира Випертал.


От 14 юни Светът е футбол. Много мъже ще прекарат

От 14 юни Светът е футбол. Много мъже ще прекарат ...

......... да си ходи, всички вече го чуха. Нали, мило? Кристиано Роналдо коя зодия е? Не мога да разбира защо всички кифли ходят с футболисти. Ми не са нищо особено. Защо го гледаш това първенство, като не играят наш'те? Е, приятно гледане на всички. И най-важното – забавлявайте се! ThinkStock/Getty Images


Нито са немци, нито са шваби, Хитлер нито е германец,

Нито са немци, нито са шваби, Хитлер нито е германец, ...

......... На немски съответната дума е „Trainingsаnzug" или „Sportanzug". И още нещо с „цуг": принудата да извършиш ход в шахмата на немски се казва „цугцванг" (Zugzwang). На български обаче често ще я срещнете като „цуНгцванг". А знаете ли какво означава българската дума „винтяга"? Това е немското „яке срещу вятър" - Windjacke.И още:


Екип от историци секретно пренаписва руската история, САЩ тайно садят

Екип от историци секретно пренаписва руската история, САЩ тайно садят ...

......... за господството на тайно масонско общество се среща често и другаде по света. Нейните привърженици вярват, че в дъното на многобройни заговори, преврати и революции от последните столетия стоят именно масоните. През 2017 година тази конспиративна теория е била спомената в руските медии шест пъти повече, отколкото през 2011.И още:


Изследване на зъбите на Хитлер потвърждава, че той не е

Изследване на зъбите на Хитлер потвърждава, че той не е ...

......... Америка, стоят в основата на конспиративната теория, че Хитлер е успял да се спаси. Този сюжет е залегнал и във филма "Момчетата от Бразилия" от 1976 година: в лентата избягалият в Бразилия д-р Менгеле успява да клонира Хитлер като част от таен нацистки план за възвръщането на величието на Третия райх.И още:  


Прясното мляко и пшеницата са нездравословни? Пълна глупост, твърди експертът

Прясното мляко и пшеницата са нездравословни? Пълна глупост, твърди експертът ...

......... изкуствените оцветители причиняват заболяването. Но и това не е солидно доказано. ThinkStock/Getty ImagesКои са действителните опасности?Истинските опасности за нашето здраве са тютюнопушенето, алкохолът и наднорменото тегло. Най-големият проблем в развитите индустриални държави е този, че храни се предлагат в изобилие. А наднорменото тегло причинява много болести, включително рак.И още:  


Свален след шест години управление, консерваторът Мариано Рахой досега беше

Свален след шест години управление, консерваторът Мариано Рахой досега беше ...

......... от икономическата криза.   И въпреки падането си днес, без определен наследник на ръководния пост на партията, той има достатъчно ресурси, за да се завърне и да спечели нови избори, смята Антон Лосада.   "Рахой може да бъде обявен за мъртъв само когато бъде мъртъв, не по-рано", шегува се журналистът.


Победен на двете последни изборни надпревари, след това изгонен от

Победен на двете последни изборни надпревари, след това изгонен от ...

......... играе централна роля", подчертава Фернандо Валеспин, политолог от Автономния университет в Мадрид, и той опитва внезапно "един рисков залог", "една отчаяна атака". Загубила скорост, социалистическата партия беше "държана настрана от фронтовата линия на политическия дебат", заета от Народната партия, либералите от "Сиудаданос" и радикалните леви от "Подемос", добавя унивеситетският учен.


Те са от мъжки пол, но не се идентифицират като

Те са от мъжки пол, но не се идентифицират като ...

......... региона от предиспанската епоха т. нар. мухес подчертават своята идентичност, танцувайки в пъстри рокли. Те са част от културата на сапотеките, но не всички одобряват ролята им в обществото. Мухес продължават да се борят за своето място в мексиканското общество. Въпреки всичко Оахака е пример за многообразие и толерантност.И още:


Използваме ги почти всекидневно, но едва ли се замисляме, че

Използваме ги почти всекидневно, но едва ли се замисляме, че ...

......... А днес масово се използва и в други европейски езици със значението "доплащане за услуга" и дори "подкуп".Еликсир Думата "еликсир" била използвана за пръв път около 7 век след Христа в средновековния латински. Смята се, че е директна производна на арабската дума за субстанция с магически свойства "ал иксир".И още:


От тийн сензация в телевизионна сапунена опера до една от

От тийн сензация в телевизионна сапунена опера до една от ...

......... You Out Of My Head".   Хитовото парче и до днес остава най-високо класираният сингъл на Кайли Миноуг в американския чарт след "Locomotion".  Във Великобритания за последен път певицата оглавява чартовете през 2003 г. със сингъла "Slow", преди да се завърне на върха през април тази година с албума "Golden".


В най-близкото технологично бъдеще ще има повече кибератаки, услугите ще

В най-близкото технологично бъдеще ще има повече кибератаки, услугите ще ...

......... Според шестата прогноза виртуалната и допълнителната реалност ще се използват повсеместно и в бъдеще без тях работата ще е невъзможна.ThinkStock/Getty Images№7 Блокчейн технологии   Седмата прогноза е за блокчейн технологиите. Те ще позволят в работата на големите доставчици на услуги, като например таксита, интернет-магазини, социални сайтове, да участват всички ползватели.


Писателят Филип Рот, възхваляван като един от гигантите на съвременната

Писателят Филип Рот, възхваляван като един от гигантите на съвременната ...

......... Сабат" е посочен за най-добрия роман на писателя.   В тазгодишно интервю за "Ню Йорк таймс" Филип Рот споделя размишленията си за над 50-годишната си кариера като писател, описвайки я като: "Въодушевление и стенание. Неудовлетворение и свобода. Вдъхновение и несигурност. Изобилие и празнота. Въздигащ се пламък и падение в калта".


Сватбата на принц Хари и Меган Маркъл приключи с фойерверки

Сватбата на принц Хари и Меган Маркъл приключи с фойерверки ...

......... и няма да заминат веднага на меден месец. Днес се очаква да се върнат в дома си в двореца "Кенсингтън". Първата им публична поява след сватбата ще е на тържество в Бъкингамския дворец в чест на принц Чарлз и благотворителната му дейност. Принц Чарлз през есента ще навърши 70 години.


В навечерието на сватбата между принц Хари и актрисата Меган

В навечерието на сватбата между принц Хари и актрисата Меган ...

......... е фактическото положение в почти всички европейски монархии, с изключение на Белгия, Люксембург и Лихтенщайн. И едва ли е случайно, че младите жени, които влизат без династичен произход в днешните кралски дворове, са любимки на медиите. Както, впрочем, можем да установим и в навечерието на предстоящата дворцова сватба във Великобритания.


Сватбата на принц Хари и Меган Маркъл постави в светлината

Сватбата на принц Хари и Меган Маркъл постави в светлината ...

......... не иска повече да „излага и притеснява“ дъщеря си.  American actress 's father Thomas Markle, 73, had surgery yesterday following a heart attack last week. He is in good spirits. Good news dad is out of hospital but could his recovery plunge the into chaos if he shows up unannounced?


100 години си живяла добре и без тази чудесия. Но

100 години си живяла добре и без тази чудесия. Но ...

......... парите от наградата тя иска да организира голямо тържество по случай 106-я си рожден ден. Но най-много от всичко иска да си стои у дома с компютъра. „Компютрите поддържат човека млад“, казва още Дагни И наистина най-възрастната блогърка в света се чувства млада, независимо, че е на цели 105.И още:


Петнайсет години след като нахлуха в Ирак заради оказали се

Петнайсет години след като нахлуха в Ирак заради оказали се ...

......... с Иран е удължило времето, необходимо на Техеран да произведе необходимите материали за ядрено оръжие и е подобрило прозрачността на иранските ядрени дейности.   "Не става дума да им се оказва натиск да предоставят оправдания", заяви Хейдън за анализаторите от разузнаването на САЩ. Тръмп "нито се нуждае, нито иска оправдание".


Премиерата на филма

Премиерата на филма "Лято" на руския режисьор КирилСеребренников се състоя ...

......... СироГуера и КристинаГайего.   Филмът показва началото на трафика на марихуана през 70-те години на миналия век в Колумбия и създаването на мрежа от наркотрафиканти сред племе в северната част на страната.   "Искахме във филма да се говори за трафика на наркотици, без да се възвеличават престъпниците", отбеляза Гайего. 


Тези места предлагат гледки, които спират дъха: ботаническите градини показват

Тези места предлагат гледки, които спират дъха: ботаническите градини показват ...

......... на независим Мавриций - Сър Сивусагур Рамгулам. ThinkStock/Getty ImagesБерлинската ботаническа градина Със своите 43 хектара площ ботаническата градина в Берлин-Далем е най-голямата в Европа. Тя е собственост на Берлинския свободен университет и показва над 20 хиляди растителни видове от цял свят, в това число палми, лиани и един огромен бамбук.


Алфонсо Капоне остава в световната история като Гангстер №1. Името

Алфонсо Капоне остава в световната история като Гангстер №1. Името ...

......... Той се занимава и с хазарт, рекет и други нелегални дейности. Гангстерът твърдял, че се грижи за обществените услуги в Чикаго и обичал да казва, че 90% от жителите на града са пристрастени към алкохола и хазарта "и аз се опитвам да ги снабдя с това, от което се нуждаят".