Световният лидер в производството на храни - швейцарската компания Nestle,

Световният лидер в производството на храни - швейцарската компания Nestle, ...

......... зона Америки, следвана от Европа, където тя е компания номер 2 по пазарна капитализация", посочи още Артур. По неговите думи компанията ще продължи да развива стратегията си за предлагане на продукти с по-добър хранителен профил. През последните няколко години групата обяви, че намалява съдържанието на захар в редица свои продукти.


Сан Франциско преживя бум в строителството на небостъргачи, но сградният

Сан Франциско преживя бум в строителството на небостъргачи, но сградният ...

......... усложнят риска от наводнения в жилищните райони. На всичкото отгоре, градът, който е построен върху слоеве от нестабилна кал, глина и депо за отпадъци, всъщност потъва в Тихия океан в процес, наречен от геолозите наричат "утаяване". Процъфтяващият ИТ бизнес създава проблеми на Сан Франциско Високият стандарт на специалистите оскъпи имотите


Китай и Русия на 19 април подписаха в Хабаровск споразумение

Китай и Русия на 19 април подписаха в Хабаровск споразумение ...

......... е да се активизират деловите връзките и туристическия обмен, отбелязват местните руски власти, съобщава vestifinance.ru. China Railway Dongfang Groupе част от големия строителен конгломерат -China Railway Int. Компанията е реализирала много мащабни проекти в областта на проектирането и строителството на автомобилни и жп пътища, летища, хидроелектростанции, корабостроителници, метро, високи сгради.


Производителят на дограми и щори

Производителят на дограми и щори "Ролпласт Груп" влага 7 милиона ...

......... той е сред водещите производители на врати, прозорци и щори в Европа. Настоящата производствена база на фирмата е с площ от 15 хиляди квадратни метра, а инвестициите в нея са в размер на 72 милиона лева. Тя беше открита официално през 2009 година. Компанията има сертификат за инвеститор клас А.


Югоизточна Азия е най-бързоразвиващият се регион в света. Той разполага

Югоизточна Азия е най-бързоразвиващият се регион в света. Той разполага ...

......... където е необходимо", предупреждавайки за потенциални неуспешни проекти и злоупотреби със средства. Изследователска организация наскоро посочи в свой доклад 8 държави, които са заплашени от дългове заради бъдещо финансиране, свързано с мащабната инициатива на Китай. Една от тях е Лаос, чийто брутен дълг е 70.3% и не спира да расте.


В строежа на най-високия хотел в София ще бъдат инвестирани

В строежа на най-високия хотел в София ще бъдат инвестирани ...

......... бизнеса с недвижими имоти, както и в производството и продажбите на хартиени продукти. За строежа на новия проект се заговори още през януари. Тогава стана ясно, че хотелът ще е с височина от 107 метра и ще има 30 етажа. Той ще бъде 5-звезден и ще разполага с подземен гараж.Международната група за производство на опаковки и хартия Mondigroup възнамерява

Международната група за производство на опаковки и хартия Mondigroup възнамерява ...

......... Последният публично достъпен финансов отчет на дружеството е от 2015 година. Според него през годината то е произвело 89,106 тона крафт хартия. Приходите от продажбата ѝ възлизат на 115,4 милиона лева, от които 63,35 млн. лв. на свързани лица. Печалбата на "Монди Стамболийски" ЕАД за 2015 година е 30,6 милиона лева.


Японският технологичен гигант SoftBank и други големи международни инвеститори подготвят

Японският технологичен гигант SoftBank и други големи международни инвеститори подготвят ...

......... Световното първенство по футбол от 32 на 48 отбора, което трябва да генерира повече приходи от ТВ права, билети и спонсорски договори. Подготвяната клубна надпревара може да се възприеме като конкуренция на Шампионската лига на UEFA - най-престижният европейски футболен турнир, който носи милиарди приходи чрез ТВ права и маркетинг.


Усилените ремонти в столицата продължават. Най-големите ремонти тепърва предстоят. Това заяви

Усилените ремонти в столицата продължават. Най-големите ремонти тепърва предстоят. Това заяви ...

......... края на годината да има избран изпълнител и да започне това изключително важно за града разперение. В същото време приключване с проектирането на най-тежкия участък - от булевард "Бъкстон" до АМ "Люлин". Относно този проект Фандъкова обясни, че той ще се изгражда на етапи, но има много тежки отчуждители процедури.


Все повече богати китайци получават британски паспорти по схемата

Все повече богати китайци получават британски паспорти по схемата "златна ...

......... за китайските интереси. "Brexit ще означава, че Великобритания се нуждае от Китай повече като търговски партньор", твърди Хъ Уейпинг, президент на Advanced Business Park, която строи недвижими имоти за 1.7 млрд. паунда в Лондон. "След Brexit Великобритания и Китай най-вероятно ще имат собствено двустранно търговско споразумение. Това е сигурно", предвижда Хъ.


Lidl разкрива нов високотехнологичен IT център за развойна дейност в

Lidl разкрива нов високотехнологичен IT център за развойна дейност в ...

......... В момента компанията дава работа на над 2 300 души в България в общо 87 магазина в 46 града в страната и в двата логистични центъра. Lidl отваря 7 нови магазина у нас до края на годината Компанията обяви, че наема 300 нови служители. Какви заплати могат да получат кандидатите?Германският производител на автомобилни компоненти Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) подготвя нова

Германският производител на автомобилни компоненти Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) подготвя нова ...

......... през 2013 г. BHTC стартира привличането на утвърдените професионалисти в бранша, като първоначално открива над 200 работни места, а 5 години по-късно те вече са над 450. Компанията доставя части за автомобилните гиганти като Audi, BMW, Mercedes, Volvo и Porsche и има производствa в Германия, САЩ, Мексико, Китай, Япония и Индия.


Президентът на Франция Еманюел Макрон обеща 1.5 милиарда евро публично

Президентът на Франция Еманюел Макрон обеща 1.5 милиарда евро публично ...

......... в Париж през 2015 г. Правителствен доклад посочи още и нуждата от по-тясно сътрудничество между правителството, изследователските центрове и частните компании, което да задържи най-талантливите инженери във Франция. Една от идеите е за облекчаване на условията, при които изследователи, наети от държавата, да могат да работят и за частни компании.


Индия сключва договори за строеж на пътища с невероятно темпо,

Индия сключва договори за строеж на пътища с невероятно темпо, ...

......... което е с около 60% повече от миналата година, предвижда Деора. Докладът на Моди за постигането на целите на правителството в областта на инфраструктурата и създаването на работни места ще се окаже изключително важен за федералните избори през 2019 г., давайки на администрацията платформа за изтъкване на нейните икономически постижения.


Германската индустриална група Bosch инвестира 25 мнл. евро в изграждането

Германската индустриална група Bosch инвестира 25 мнл. евро в изграждането ...

......... по-икономични", заяви Михай Болдияр, генерален мениджър на Bosch Group в Румъния. Инженерният център на Bosch в Клуж-Напока функционира от 2013 г. Специалистите в него разработват продукти за автомобилни и не-автомобилни клиенти в областта на блоковете за управление на двигателя, автомобилното кормилно управление, е-Bike и помощ на водача, Интернет на нещата.


Огромен многоетажен паркинг са замислили да бъде изграден в пловдивския

Огромен многоетажен паркинг са замислили да бъде изграден в пловдивския ...

......... хората се чудели как да ги наместят. Многоетажен паркинг е дългосрочна инвестиция, ако не в близките две - три години, то в следващите 10 години ще бъде пълен, коментира Костадин Димитров. Според него трябва да се спре застрояването на зелените площи. Гигантският гараж ще се строи върху съществуващия открит паркинг.Финландската семейна верига Hesburger има намерение да отвори 50 ресторанта

Финландската семейна верига Hesburger има намерение да отвори 50 ресторанта ...

......... ресторант, носещ името Hesburger, отваря врати в Турку. Веригата има над 450 ресторанта, разположени в девет различни страни - Финландия, Латвия, Литва, Естония, Русия, Германия, Украйна, Беларус и България. Веригата осигурява работни места на над 6 700 души. През 2017 г. продажбите преди облагане възлизат на над 304 млн. евро.


Най-богатият литовец Нериюс Нумавичюс ще построи 4 големи хотела в

Най-богатият литовец Нериюс Нумавичюс ще построи 4 големи хотела в ...

......... тях са Hilton Garden Inn, Courtyard и Moxy на Marriott в Букурещ, 4-звездният хотел Courtyard by Marriott, който ще бъде открит във Вилнюс тази година, Hilton Garden Inn в литовската столица, който все още се строи и още един хотел от веригата Hilton Garden Inn, в столицата на Латвия Рига.


Най-големият работодател в аутсорсинг индустрията у нас - TELUS International

Най-големият работодател в аутсорсинг индустрията у нас - TELUS International ...

......... в Букурещ, носител на награда за най-иновативен офис в Румъния за 2016 година. Източник: Заедно с TELUS Tower офисите на компанията в България стават 3. Вторият офис на аутсорсинг доставчика в столицата, намиращ се в Infinity Tower e с 1000 работни места. Третият е в Пловдив, където работят 300 души.


Фабриката на

Фабриката на "Филип Морис Интернешънъл" в Аспропиргос, Гърция вече е ...

......... През 2017 г. 70% от разходите за R&D са за бездимни алтернативи. По данни на "Филип Морис" почти 5 милиона пълнолетни пушачи в света вече са преминали на IQOS. IQOS специализиран бутик в България откри "Филип Морис" Модерната технология е резултат от 10 години проучвания и над $3 милиарда инвестиции


Германският индустриален гигант Siemens ще построи най-голямата фабрика за 3D

Германският индустриален гигант Siemens ще построи най-голямата фабрика за 3D ...

......... производствено наследство и чрез нашата индустриална стратегия правителството определи визия и план, който ще се основава на тази сила и ще създаде среда, която ще позволи на производителите да продължат да процъфтяват. Инвестицията, направена от Siemens, демонстрира доверието, което бизнесът има в стратегията", заяви британският министър на бизнеса Грег Кларк.


Името на младият предприемач, роден в България, Владимир Тенев е

Името на младият предприемач, роден в България, Владимир Тенев е ...

......... 15-те най-скъпи частни технологични компании в Щатите. Три години след създаването си платформата вече има 4 милиона потребители на средна възраст около 30 години, като броят им бележи двоен ръст в сравнение с година по-рано. Самата компания е създадена от Тенев и бизнес партньора му Байджу Бат през 2012 година.


Нов завод за производство на туби за козметичната промишленост в

Нов завод за производство на туби за козметичната промишленост в ...

......... още 35 служители при преминаването на от двусменен към трисменен режим на работа. Заводът е в Северната индустриална зона на Габрово. Инвестицията получи подкрепа от Министерството на икономиката под формата на около 420 хил. лв. за реконструкция на ул. "Индустриална" и продължение на улицата до терена, където се намира заводът.


Най-големият производител на индустриални минерали у нас -

Най-големият производител на индустриални минерали у нас - "Каолин" ще ...

......... завода на компанията у нас. Важен фактор за успеха на инициативата е наличието на суровина - каолин и кварцов пясък, които могат да се добиват от 2 находища в региона - "Колобър" и "Балабана". За първото компанията получи 35-годишна концесия за добив, а концесионната процедура за второто все още тече.


Египет откри първата си слънчева електроцентрала в отдалечен пустинен комплекс,

Египет откри първата си слънчева електроцентрала в отдалечен пустинен комплекс, ...

......... Ib Vogt планира да изгради още 3 единици в Бенбан и да ги свърже с националната мрежа още през четвъртото тримесечие. Други фирми, които строят съоръжения в соларния парк, са норвежката Scatec Solar, френските EDF Energies Nouvelles и Total Eren, дубайската Access Power и саудитските ACWA Power и Al Fanar.


Производителят на автомобилни гуми и други части за коли Continental

Производителят на автомобилни гуми и други части за коли Continental ...

......... втория си завод в северния град Суботица, където също работят около 500 души. Инвестициите във фабриката са 14,5 милиона евро, а правителството е предоставило субсидии на стойност 3 милиона евро. Първи производител на авточасти напуска България заради липса на кадри Компанията обяви инвестиция в база в Пловдив през 2016 година


Световната верига Starbucks ще открие поне четири нови заведения в

Световната верига Starbucks ще открие поне четири нови заведения в ...

......... в Ring Mall. Компанията отчита 30% ръст на продажбите за 2017 година, спрямо предходната. Печалбата остава на подобно ниво заради инвестициите. През 2016 година пазарът се оценява на близ 1,7 милиарда лева. От него Starbucks държи около 10% и е на трета позиция след "Неделя" и Costa Café, казва Георгиев.


Консорциум от южнокорейски и турски строителни компании набират 2,3 милиарда

Консорциум от южнокорейски и турски строителни компании набират 2,3 милиарда ...

......... Мостът над Дарданелите ще бъде дълъг 2 километра. Консорциумът ще построи и около 80 километра свързващи пътища, на които ще се заплаща тол такса. Той ще бъде собственост на компаниите 16 години, след което ще бъде прехвърлен на държавата.Мостът ще свързва градовете Лапсеки и Гелиболу в северозападната провинция на Чанаккале.


Walt Disney планира да инвестира 2 милиарда евро в Disneyland

Walt Disney планира да инвестира 2 милиарда евро в Disneyland ...

......... дъщерното дружество. Disney казва, че това е най-голямата инвестиция от отварянето на парка и "подчертава ангажираността към дългосрочни успех". В него вече работят над 16 000 души, а паркът е отговорен за над 6% от приходите от туризъм на Франция. Disneyland Париж записа загуби в 18 от последните 25 години.


Босна и Херцеговина ще получи нови 700 милиона евро инвестиции

Босна и Херцеговина ще получи нови 700 милиона евро инвестиции ...

......... приближи до мястото, което ѝ се полага - центъра на Европа", каза президентът на ЕБВР Сума Чакрабарти. Страната вече получи около 100 милиона евро за същите цели от 2015 година насам от Европейската комисия. Само ЕБВР пък е инвестирала над 2,1 милиарда долара в 146 проекта в Босна и Херцеговина.


JPMorgan Chase & Co. -- най-голямата банка в Съединените американски

JPMorgan Chase & Co. -- най-голямата банка в Съединените американски ...

......... 70 етажа. Общата ѝ площ ще бъде 232 000 квадратни метра. Строежът ще започне през следващата година и ще създаде 8 000 работни места. Не става ясно колко ще струва инвестицията. Източник: Какви заплати получиха най-големите шефове на Уолстрийт? Един от тях прибра с 48% повече, отколкото през 2016 година


Изминалата 2017 г. е една добра година за чуждите инвестиции

Изминалата 2017 г. е една добра година за чуждите инвестиции ...

......... чужди граждани в недвижими имоти у нас са на стойност 10.8 милиона евро, но са почти 6 пъти по-малко от 63.1 милиона евро през 2016 г. Най-голям инвеститор са руснаците, които формират над половината (53.6%) от общия обем вложени средства в имоти. След тях са германците (11.5%) и украинците (11.1%).


Ново оборудване, ремонт на някои от отделенията и нов център

Ново оборудване, ремонт на някои от отделенията и нов център ...

......... диaгнocтиĸa и лeчeниe в Typция, cъздaдeнa пpeз 1991 гoдинa. Paзпoлaгa c 22 мнoгoпpoфилни бoлници в южнaтa ни cъceдĸa, ĸaĸтo и в Maĸeдoния, Иpaĸ и Xoлaндия. Tя yпpaвлявa oщe 19 мeдицинcĸи цeнтъpa и ĸoмпaнии c дoпълвaщи мeдицинcĸи дeйнocти. Зa гpyпaтa paбoтят пoвeчe oт 22 500 дyши, cpeд ĸoитo 3500 ca лeĸapи.


Марката кафе Lavazza, в партньорство с

Марката кафе Lavazza, в партньорство с "Кока-Кола ХБК България", откри център ...

......... перфектната наслада от кафето. През 2017 година общо 7000 курсове са проведени в тренировъчните центрове на Lavazza по целия свят с над 40 000 участници. Голяма част от тях са запознати с изкуството за перфектно приготвяне на еспресо чрез семинари и обучения по време на различни събития и търговски изложения.


Един от водещите европейски производители на кабели и кабелни системи

Един от водещите европейски производители на кабели и кабелни системи ...

......... Германската компания има фабрики в много държави от Централна и Източна Европа - Полша, Чехия, Унгария, Словакия, Румъния, Украйна, Сърбия, Турция. Leoni развива производства в общо 31 държави по цял свят, а работещите за нея са над 82 000 души. Основните й клиенти са европейски производители и доставчици на автомобили.


Производителят на електрически системи и компоненти

Производителят на електрически системи и компоненти "АК Електрик" инвестира 6 ...

......... и има 26 завода в 12 държави. За 2016 г. оборотът й е около 350 млн. евро, а заетите са над 5300 души. Шведският бизнес като цяло е с позитивна нагласа към страната ни. Актуално проучване показва, че 90% от шведските компании виждат потенциал за развитие на бизнеса в България.


Нови 4000 души, повечето от които висококвалифицирани, са наети в

Нови 4000 души, повечето от които висококвалифицирани, са наети в ...

......... са учили един, а понякога и 2 чужди езика още в гимназията. Компания от сектора планира откриването на трети завод у нас. Като причина за това ръководството й посочва местоположението на страната, бързоразвиващата се среда, привлекателните данъци за бизнеса, както и позитивните резултати на двата съществуващи вече завода на компанията.


Samsung SDI Co., доставчик на батерии за автомобилни производители като

Samsung SDI Co., доставчик на батерии за автомобилни производители като ...

......... ще бъдат и самите електрически автомобили, които вече са излязли от употреба. Samsung SDI се опитва и да забърза разработката на батерии, които използва до 88% никел, което ще намали нуждата от кобалт. Българи си купиха 106 електрически автомобила през 2017 година В цели ЕС са продадени над 216 хил.


Доставчикът на офис услуги и работно пространство Regus ще отвори

Доставчикът на офис услуги и работно пространство Regus ще отвори ...

......... и предлага различни услуги като секретарка, ползване на зали за срещи, електронна поща, виртуални офис услуги и др. Компанията има мрежа от 3000 локации в повече от 130 държави, където работят над 2 млн. бизнес клиенти. Компанията е амбицирана да увеличи до 10 000 офис центровете си през следващите години.


Когато се говори за инфраструктура в Югоизточна Азия, всички се

Когато се говори за инфраструктура в Югоизточна Азия, всички се ...

......... BMI Research. Надпреварата е далеч от своя край. Правителствените финанси не са достатъчно силни, за да финансират всички проекти и Китай може да навакса, предвиждат отбанката HSBC. През последните 2 години Пекин сключва поредица от инфраструктурни сделки в рамките на инициативата си "Единия пояс, един път", което е добър знак.


Инж. Емил Янков е мениджър

Инж. Емил Янков е мениджър "Бизнес развитие" на проекта "Тракия ...

......... Източна Европа към Китай. Надяваме се с предстоящото домакинство на България на срещата на върха на държавите от Централна и Източна Европа с Китай (инициативата "16+1"), на която ще присъства и китайският премиер Ли Къцян, китайските компании да засилят интереса си към страната ни и да инвестират по-активно у нас.


Белгийският производител на електронни компоненти Melexis съобщи в сряда, че

Белгийският производител на електронни компоненти Melexis съобщи в сряда, че ...

......... произвежда микрочипове за автомобилната индустрия. Melexis ще увеличи и инвестициите във Франция. "Радваме се, че можем да разширим дейността в две от европейските ни локации, за да посрещнем растящото търсене", казва Веерле Лозие, вицепрезидент в компанията.В световен мащаб Melexis работи в 14 държави и дава работа на 1 400 души.


Правителството на Сърбия очаква да отвори общо 50 000 преки

Правителството на Сърбия очаква да отвори общо 50 000 преки ...

......... общност, която бързо се развива и заедно с това се стремим към държавна политика, която дава стратегическо значение на иновациите", заяви министърът. Според него Сърбия има потенциала да се превърне в регионален център за иновации в рамките на инициативата "Един пояс, един път", известен още като Новия път на коприната. 


Американският военноморски флот има нов член - USS Omaha. Крайбрежният

Американският военноморски флот има нов член - USS Omaha. Крайбрежният ...

......... се предопределя от дизайна му (корабът с корпус на тримаран). Плавателният съд разполага и с голяма площадка за кацане на хеликоптери. "Чувството да си на кормилото е по-близко до това да летиш с самолет с пилот и втори пилот, отколкото да управляваш традиционен боен кораб", заяви командващият офицер Майкъл Тот.


Албания усилено се подготвя за своето второ международно летище. Аеропортът

Албания усилено се подготвя за своето второ международно летище. Аеропортът ...

......... на Албания, като насърчи растежа на заетостта и даде тласък на туристическия сектор в южната част на страната, заяви пред местни медии албанският премиер Еди Рама. Броят на чуждестранните туристи, посетили Албания през 2017 г., е нараснал с 23.6% до 2.37 млн. души, според данните на националната статистическа служба INSTAT.


Британският премиер Тереза ​​Май приключи 3-дневната си търговска мисия в

Британският премиер Тереза ​​Май приключи 3-дневната си търговска мисия в ...

......... "добавят нов смисъл в двустранните връзки". Пекин цени високо подкрепата на Лондон за Азиатската банка за инфраструктурни инвестиции и Новия път на коприната. Китайски медии хвалят британските власти, че са показали "интелигентност и прагматизъм" в подкрепата за търговската инициатива на Китай. "Това е модел за други западни нации", твърдят журналистите.


Една от най-големите вериги супермаркети в Европа - германската Aldi,

Една от най-големите вериги супермаркети в Европа - германската Aldi, ...

......... Aldi много преди ценовия бум, което ги прави подходящи за подобни инвестиции. Разбира се, планът на компанията е на печели не само от наеми, но и от по-големи продажби в прилежащите магазини. Колкото по-бързо расте населението на Берлин, толкова по-голяма е нуждата от магазините на Aldi, коментира представител на компанията.


Финландската компания Cargotec, която е специализирана в управлението на товари,

Финландската компания Cargotec, която е специализирана в управлението на товари, ...

......... сподели Мая Миланова, ръководител на центъра за бизнес услуги и управител на Карготек България. Финландската компания е създадена през 1977 година, като днес тя оперира на над 100 пазара, а служителите й в световен мащаб надминават 11 хиляди души. Приходите на Cargotec за 2016 година възлизат на 3.5 милиарда евро.


Френският производител на авиационни системи Latecoere ще използва средства от

Френският производител на авиационни системи Latecoere ще използва средства от ...

......... работните места да се увеличат до 600. Площта на завода ще бъде 5000 кв. метра, той ще се намира в индустриална зона "Марица", част от "Тракия икономическа зона".  Групата Latecoere работи в областта на аероструктурата, окабеляването, вградените системи и инженерните услуги. Основните й клиенти са Airbus, Boeing, Bombardier, Dassault и Embraer.


JD.com се готви да стъпи на пазара в САЩ до

JD.com се готви да стъпи на пазара в САЩ до ...

......... развития свят обаче ще бъде едно от най-рисковите й начинания досега. Разрастването на онлайн търговеца на дребно в Югоизточна Азия, започнало с операции в Индонезия и Тайланд, срещна сравнително слаба конкуренция. В Европа или САЩ обаче ще бъде съвсем различно, тъй като гиганти Amazon и други конкуренти вече оперират там.


Най-голямото първоначално публично предлагане на акции в историята - това

Най-голямото първоначално публично предлагане на акции в историята - това ...

......... инвеститори. Според Ли миноритарните инвеститори ще бъдат достатъчно защитени. "Всяка защита, която имаме - ние със сигурност сме най-агресивният защитник в това пространство - ще бъде там", увери той. Най-голямата петролна компания твърдо планира историческо излизане на борсата през 2018-а Saudi Aramco може да спечели 100 милиарда долара от IPO-то


"Тракия икономическа зона" започва оборудването на учебен център с над ...

......... чужбина. Търсят се 5000 работници за района на Пловдив Работодатели се обединяват за намирането на работна сила Крайната цел е модернизация и подобряване на конкурентоспособността на българската икономика и нейното утвърждаване на европейския и световен пазар - цели, които се припокриват с тези на Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020.


Китайската компания Mei Ta планира да инвестира 100 милиона евро

Китайската компания Mei Ta планира да инвестира 100 милиона евро ...

......... първия завод бе завършено по-рано тази година. Инвестицията в него бе 60 милиона евро. Mei Ta произвежда автомобилни части и части за двигатели. Компанията оперира няколко съоръжения във Франция, Словакия, Китай и Индия. Съседка на България очаква своя трети производител на коли Това може да стане факт през следващата година


Най-голямата енергийна компания в Румъния - OMV Petrom, обмисля разширяване

Най-голямата енергийна компания в Румъния - OMV Petrom, обмисля разширяване ...

......... още Сийле, допълвайки, че находището е толкова голямо, че със сигурност част от количеството ще бъде изнасяно извън границите на Румъния. Той заяви още, че тръбата BRUA, която ще свързва Румъния, България, Унгария и Австрия е важна за газовия проект в ЧЕрно море и ще позволи експорт към Западна Европа.


Австралийската BMG Resources има интерес към инвестиции и добив на

Австралийската BMG Resources има интерес към инвестиции и добив на ...

......... оказали качеството и професионализмът на екипа на "Асарел". Групата проявява интерес не само към добивните проекти в България, но и към други сектори като този на недвижимите имоти. "Ние сме голям инвеститор в недвижими имоти в Австралия и бихме приветствали възможността да установим този бизнес и в България", казва Тревисан.


Богатото емирство Абу Даби сякаш си има всичко - природни

Богатото емирство Абу Даби сякаш си има всичко - природни ...

......... ще се превърне в глобален пример за управление на водата в пустинните региони. "Вярваме, че този проект ще отекне в съседните ни страни заради сходните предизвикателства, пред които са изправени по отношение на водоснабдяването. Убедени сме, че този проект може да бъде възпроизведен и на други места", каза Ал Мубарак.


През есента на 2016 година се роди най-голямата хотелска верига

През есента на 2016 година се роди най-голямата хотелска верига ...

......... месеца по-късно, което означава, че хотелът трябва да бъде готов през първото тримесечие на 2020 година. Инвестицията в обекта е около 50 милиона евро, като възложител е регистрираното у нас дружество "Айтауър Дивелопмънт" ЕАД. Проектът за хотела е изработен от "Архитектурно студио Пантелеев" ЕООД, а изпълнител е германската компания STRABAG.


Три големи чуждестранни компании разширяват бизнеса си в България и

Три големи чуждестранни компании разширяват бизнеса си в България и ...

......... последните 2 дни на 2017 г. досега има вложения за около 350 млн. евро и 2700 нови работни места. За сравнение през цялата 2017 г. са сертифицирани 31 проекта за над 300 млн. лв. 15 от тях са в сектора на високите технологии, по-рано са били в логистика, обобщи министърът.


Американският град Вирджиния Бийч е много по-известен със хубавите си

Американският град Вирджиния Бийч е много по-известен със хубавите си ...

......... 5000 долара годишно хората могат да наемат машина. По този начин Bcause елиминира бариерите за навлизане на обикновени хора в света на Bitcoin, свързани с машини, шум, помещения и топлина. Със своите 7800 кв. м това ще бъде най-големият център за данни от този вид в Северна Америка, посочва Флейк.


Китайският онлайн търговец JD.com ще инвестира повече от 20 млрд.

Китайският онлайн търговец JD.com ще инвестира повече от 20 млрд. ...

......... от гигантски държавни предприятия и тежка промишленост, се борят да бъдат конкурентни на бързо растящите високотехнологични производствени райони на източното крайбрежие. Правителството в Пекин изготви планове за подпомагане на западащия район, като стартира големи инвестиционни проекти и насърчава компаниите в крайбрежните райони да участват в реформирането на държавните фирми на североизток.


Преди малко по-малко от година в столичния квартал

Преди малко по-малко от година в столичния квартал "Младост" започна ...

......... 120 квадратни метра. Споменатите по-горе сервизни апартаменти ще се продават напълно готови, като съответно ще бъдат по-скъпи от стандартните жилища. Сградите ще имат по поне 4 асансьора, а общо комплексът ще разполага с подземен паркинг за 2000 автомобила. Закупуването на един апартамент ще дава право на ползване на едно паркомясто.


Технологичният гигант Apple обяви, че ще инвестира 350 млрд. долара

Технологичният гигант Apple обяви, че ще инвестира 350 млрд. долара ...

......... решение. Apple последва примера на няколко големи американски компании, които обявиха значителни инвестиции в САЩ и бонуси за служителите си в страната, след като Вашингтон намали данъците. След данъчната реформа: Два US гиганта обявиха по $1000 бонус за над 300 000 служители Компаниите съобщиха и за планове за милиардни инвестиции


Датската компания Rockwool Group инвестира близо 50 млн. евро в

Датската компания Rockwool Group инвестира близо 50 млн. евро в ...

......... Лондон и на летището в Хонконг. От почти 20 години тя присъства и на българския пазар, с нейни материали са реализирани мащабни строителни проекти като Сан Стефано Плаза, Милениум Център, The Mall, Mall Markovo Tepe, логистичен център на Lidl, логистичен център на JYSK в Божурище, магазини на Kaufland и Lidl.


Най-голямата термална слънчева централа в света в южна Австралия. Проектът

Най-голямата термална слънчева централа в света в южна Австралия. Проектът ...

......... да осигури енергия за 30 000 жилища, припомня GreenTech. "Щатът предприе редица положителни стъпки към по-голяма енергийна независимост, които наистина започват да се изплащат. И вече е постигнал целта си за 50% възобновяема енергия - почти десетилетие по-рано от предвиденото", казва Натали Колард, изпълнителен директор на Съвета за чиста енергия.


С нов мост над река Марица, обновена централна част, нови

С нов мост над река Марица, обновена централна част, нови ...

......... Започваме строителството. През 2019 г. ще имаме нов площад", обещава кметът. Ще бъде построена изцяло нова градска галерия за 4.2 млн. лева и още 2 други за над 2 млн. лева. Бившето кино "Космос", което от дълги години е изоставено, ще се превърне в Дом за музика, литература и култура.


Търговската верига Kaufland започва строежа на първия си магазин във

Търговската верига Kaufland започва строежа на първия си магазин във ...

......... на 2017 г. Паралелно с това Kaufland продължава да обновява и модернизира магазините си из страната. Предстои голямо разширяване (с цели 25 000 кв. м) на централния склад на компанията в с. Стряма, община Раковски. Общите инвестиции на Kaufland в България през 2018 г. ще бъдат около 100 млн. лева.


София променя облика си и 13 мащабни инвеститорски проекта, започнати

София променя облика си и 13 мащабни инвеститорски проекта, започнати ...

......... Плановете са изграждането на новия лиофилен завод да стартира през първата половина на тази година. Застроената площ ще е около 3000 квадратни метра и ще се намира в квартал "Надежда". Започва строежът на комплекса за 120 милиона лева "Гранд Каньон" в София Проектът включва жилищни сгради, хотел и търговски комплекс


Fiat Chrysler Automobiles инвестира 1 млрд. долара в завод за камиони

Fiat Chrysler Automobiles инвестира 1 млрд. долара в завод за камиони ...

......... произвежда търговски автомобили. Консолидирането на производството на Ram в щата Мичиган ще помогне на компанията да се предпази от евентуални промени в НАФТА. Тръмп повтори заплахата да се оттегли от търговското споразумение само ден след като канадските власти обявиха, че има все по-големи шансове Вашингтон да се оттегли от него.


Германската верига супермаркети Kaufland си хареса още един пазар в

Германската верига супермаркети Kaufland си хареса още един пазар в ...

......... става ясно от молдовския сайт на дружетвото. Очаква се да бъдат създадени около 1000 нови работни места. Kaufland е част от компанията Schwarz-Gruppe, в която влиза и друга популярна верига - Lidl. Компанията оперира към момента на 7 пазара в Европа - Германия, Чехия, Словакия, Полша, Хърватска, България и Румъния.


Хонконгски инвеститор строи най-големия европейски казино курортен комплекс в Кипър,

Хонконгски инвеститор строи най-големия европейски казино курортен комплекс в Кипър, ...

......... марка, започвайки със строеж на високи сгради за 1 млрд. долара в Макао и търсейки начин да навлезе на японския пазар. "Традиционно сме базирани в Азия, но имаме глобални стремежи и искаме да бъдем игрален оператор от 21-ви век. Кипър е бързо развиващ се пазар с голям потенциал", посочи милиардерът.