Пазарът на едрогабаритна селскостопанска техника у нас се запазва стабилен

Пазарът на едрогабаритна селскостопанска техника у нас се запазва стабилен ...

......... място по продажби е John Deere с 33 комбайна. CLAAS е на второ място с 25 регистрирани комбайни, следвана от Ростселмаш, CASE IH и New Holland - съответно с 10, 8 и 7 машини. Рекорд: през 2015 г. са регистрирани 2 169 нови трактори и комбайни Еврофинансирането си казва думата


Турция подготвя изграждането на високоскоростна жп линия от Истанбул до

Турция подготвя изграждането на високоскоростна жп линия от Истанбул до ...

......... тръжните процедури за секция са започнали и вече са получени предложения за консултанти. Търгът за самото строителство е във фазата на обявяване, а предложенията ще бъдат събрани през септември. "Договорът се очаква да бъде подписан до края на годината, а строителството ще започне в началото на 2019 г.", обяви Турхан.


След години обмисляне и подготовка, Великобритания най-после се реши да

След години обмисляне и подготовка, Великобритания най-после се реши да ...

......... и ще продължим да се ангажираме с всяка компания, която се стреми да работи тук", заяви Греъм Търнок, изпълнителен директор на космическата агенция на Обединеното кралство. С новия космодрум "Великобритания ще се превърне в първия еднопосочен пункт за изграждане, изстрелване и експлоатация на спътници в Европа", заяви британската космическа агенция.


Националният превозвач

Националният превозвач "България Ер" ще разкрие в разгара на лятото ...

......... в отговор на пътническия интерес, като всеки може да следи за тях онлайн на уебсайта на авиокомпанията www.air.bg , където ще се публикува поетапно информация за всеки нов полет. Подробности може да получите и от Центъра за обслужване на клиенти на +359 2 402 04 00, както и на [email protected]


Китайска компания с партньори от Люксембург и България ще отвори

Китайска компания с партньори от Люксембург и България ще отвори ...

......... транспорт. По думите на Жост няма да е необходимо камионите да бъдат купувани. "Самото превозно средство не е важно - важна е технологията, която се крие зад него - приложенията, мобилната комуникация, цялостната поддръжка на камиона. В Европа всъщност ние не продаваме камиони - продаваме решения, логистична концепция", казва той.


Възобновяемите енергийни източници могат да генерират половината от електрическата енергия

Възобновяемите енергийни източници могат да генерират половината от електрическата енергия ...

......... намаляване на разходите за нови строителни проекти. EDF "смята, че това може да бъде постигнато в предложената нова електроцентрала "Сизуел Ц". С по-ниски разходи ядрената енергия трябва да играе по-голяма роля в бъдещия енергиен микс, отколкото се предлага в днешния доклад на Националната комисия по инфраструктура", каза компанията в изявление.Военните разходи на Румъния се увеличават с 50% между 2016

Военните разходи на Румъния се увеличават с 50% между 2016 ...

......... от Централна Европа спрямо обема на военните разходи след Полша, чиито разходи са 42% от общите за региона. Румъния поръча 227 бойни машини за пехотата за над $1 милиард Те ще бъдат произведени в страната Похарченото за отбрана в региона се увеличава с 12% между 2016 г. и 2017 г.


Китай има интерес да участва с инвестиции в проекта за

Китай има интерес да участва с инвестиции в проекта за ...

......... да достигнат от Германия и Австрия до пристанищата на Черно и Егейско море. България и Гърция подготвят проекта от няколко години, а миналата есен подписаха меморандум за разбирателство за развитието му, но им липсваше необходимото финансиране. Сега това ще се промени с участието на Китай и евентуално други международни инвеститори.


Китай и държавите от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) продължават

Китай и държавите от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) продължават ...

......... сътрудничество за кредитна линия за 50 млн. евро от Exim bank of China за финансиране на българския бизнес", припомни министърът на икономиката Емил Караниколов. България и Китай работят и върху подписване на кредитно споразумение с Индустриалната и търговска банка на Китай, което ще е второ след това през 2016 г.


Собственикът и производител на марките

Собственикът и производител на марките "Шуменско" и "Пиринско" - датската ...

......... комуникация на марката е разработена изцяло от българския екип на "Карлсберг България" и от агениця "Ноубъл Графикс", като телевизионният клип ще бъде използван и на други пазари. Доверието в уменията на местния мениджмънт е и една от причините "Карлсберг Груп" да избере България за един от първите пазари на Birell.


TBI Bank вече предлага депозитните си продукти в Германия след

TBI Bank вече предлага депозитните си продукти в Германия след ...

......... икономически най-стабилните пазари в Европейския съюз, TBI Bank ще има достъп до устойчиво финансиране и допълнително ще диверсифицира и оптимизира своите източници за привличане на средства. Клиентите, от друга страна, ще имат по-голям избор от оферти за депозити с конкурентни условия", каза Лукас Турса, старши вицепрезидент "Финансиране" в TBI Bank.Българската компания Rose Air откри първия си собствен хангар, който

Българската компания Rose Air откри първия си собствен хангар, който ...

......... юни 1947 година. С новото съоръжение ремонтните бази на летище София стават вече две. Първата и по-голяма е тази на германската Lufthansa Technik, която оперира в България от 2008 година и чийто хангар е разположен на 6000 кв. м. В него се правят и по-сложните технически проверки от типа D.


Белгийският лидер в производството на микрочипове Melexis започна строежа на

Белгийският лидер в производството на микрочипове Melexis започна строежа на ...

......... работят над 475 човека. До края на тази година ръководството иска да наеме още 100 души, а до 2022 година служителите й да нараснат с още 300 души. Белгийски производител на микрочипове наема 300 служители за бизнеса си в София Първите 150 ще бъдат наети до края на тази година


Lion`s Head Investments, съвместният инвестиционен фонд между южноафриканската група Old

Lion`s Head Investments, съвместният инвестиционен фонд между южноафриканската група Old ...

......... комбинат), които се намират на на бул. "Цариградско шосе". Портфолиото на Lion`s Head за момента включва 5 сгради с 235 000 кв. м отдаваема площ на обща стойност 310 млн. евро. Инвеститорите са привлечени от съживяващия се пазар на бизнес имоти на Балканите, покачващите се наеми и подобряваща се доходност от 7.5-8.5%.


Qatar Petroleum - най-големият доставчик на втечнен природен газ (LNG)

Qatar Petroleum - най-големият доставчик на втечнен природен газ (LNG) ...

......... огромен план за растеж", заяви изпълнителният директор на фирмата пред Bloomberg. Според неговите думи, Qatar Petroleum ще увеличи доставките си от 4,8 милиона барела петролен еквивалент на ден до 6,5 милиона барела на денонощие за осем години",. "Ние сме в последния етап.... да вземем решение много скоро", твърди Ал Кааби.


400 работници ще бъдат наети в новата производствена база за

400 работници ще бъдат наети в новата производствена база за ...

......... освен Mercrdes Audi, Bentley, Porsche, Volvo, McLaren и други. Компанията има заводи в Турция, Китай, Германия и Словения. За последните 7 години инвестициите й в производство възлизат на 214 милиона евро. За нея към момента работят повече от 3500 души. "одело Фарба България" е 182-та компания в Тракия икономическа зона.Първият автомобил, произведен в африканската държава Руанда, слезе от поточната

Първият автомобил, произведен в африканската държава Руанда, слезе от поточната ...

......... 000 автомобили, като по-късно добави и моделите Passat, Tiguan, Amarok и Teramont.Инвестицията е на стойност $20 милиона и ще създаде до 1 000 работни места.В страната има 12 милиона души, но от 1997 г. са регистрирани едва 200 хил. частни автомобила. Повечето от тях за втора употреба, внесени от чужбина.


Volvo Group Bulgaria започва изграждането на собствен сервизен център в

Volvo Group Bulgaria започва изграждането на собствен сервизен център в ...

......... През 2017 заработи и новият център на Волво Груп България в Бургас, изграден с 2 млн. лева инвестиция. През есента на 2018 година предстои и откриването на сервизна база на компанията във Велико Търново. С това общата инвестиция за развитието на сервизната мрежа у нас ще надхвърли 12 млн. лева.


Неопределенността по отношение бъдещите отношения на Великобритания с Европейския съюз

Неопределенността по отношение бъдещите отношения на Великобритания с Европейския съюз ...

......... митническия съюз с ЕС, смята Хейс. Инвестициите в британския автомобилен сектор последователно се съкращават след решението на страната да излезе от Европейския съюз. Така например, ако през 2015 година тези вложения са били на стойност от порядъка на 2,5 млрд. фунта то през 2017-а те са едва 1,1 млрд. паунда.


Най-богатите хора в Китай инвестират в предстоящото първоначално публично предлагане

Най-богатите хора в Китай инвестират в предстоящото първоначално публично предлагане ...

......... Ли Кашин със сигурност ще привлече вниманието на индивидуалните инвеститори в Хонконг, където излезлият наскоро в пенсия милиардер е със статут на знаменитост. Той ще инвестира в Xiaomi чрез едноименната си фондация. Xiaomi превръща десетки свои служители в милионери Работниците, инвестирали спестяванията си, ще спечелят 200 пъти повече от вложеното


Завод за производството на задни фарове за автомобили Mercedes ще

Завод за производството на задни фарове за автомобили Mercedes ще ...

......... в производството на светлини за автомобили. Сред основните й клиенти освен Mercrdes Audi, Bentley, Porsche, Volvo, McLaren и други. Компанията има заводи в Турция, Китай, Германия и Словения. За последните 7 години инвестициите й в производство възлизат на 214 милиона евро. За нея към момента работят повече от 3500 души.


ЧЕЗ Разпределение България стартира теренни проучвания по проект за опазване

ЧЕЗ Разпределение България стартира теренни проучвания по проект за опазване ...

......... съюз. Изпълнението му е естествено продължение на дългосрочната политика на "ЧЕЗ Разпределение България" АД и БДЗП за опазването на биологичното разнообразие - защита живота на птиците и осигуряване на възможност за безопасно гнездене. Проектът е сред номинираните на предстоящото годишно издание на Европейските бизнес награди за Екология за 2018 г.


След като прекъсна всякакви връзки с Катар и му наложи

След като прекъсна всякакви връзки с Катар и му наложи ...

......... засегнати Ако се осъществи, проектът ще разшири географски изолацията на Катар от Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Бахрейн и Египет, след като миналата година те ограничиха търговските и дипломатическите си връзки с емирството. Държавите обвиняват Катар, че подкрепя тероризма и се намесва във вътрешните им работи, Доха категорично отхвърля обвиненията.


Българската верига за търговия на бързооборотни стоки

Българската верига за търговия на бързооборотни стоки "Фантастико" инвестира 63 ...

......... ще има още аптека, химическо чистене и магазин за техника "Зора". Веригата работи на българския пазар от 1991 година, като към момента има 41 магазина в София, Елин Пелин и Кюстендил. Служителите й са над 3000. "Фантастико" инвестира 7 милиона лева в нов магазин извън София Създаде 70 работни места


Шведската верига за обзавеждане IKEA обнови 6000 кв. м в магазина

Шведската верига за обзавеждане IKEA обнови 6000 кв. м в магазина ...

......... собственост на австрийската спедиторска и логистична компания "Карго-партнер", ще обслужва поръчките на онлайн магазина на IKEA, както и на центровете за поръчки във Варна и Бургас. ИКЕА отчете 103 милиона лева от бизнеса си в България за последната година Миналата седмица дъщерното дружество на веригата у нас смени ръководителя си


Един от големите производители на безалкохолни напитки у нас -

Един от големите производители на безалкохолни напитки у нас - ...

......... милиона лева платените данъци и 342 под формата на маржове на търговските партньори. От изследването става ясно, че добавената стойност на групата на "Кока-Кола" в страната, в която влизат внесените данъци, изплатените заплати и други, се изчислява на 560 милиона лева или 0,6% от брутния вътрешен продукт (БВП) на страната.


British American Tobacco (BAT) планира да инвестира 800 милиона евро

British American Tobacco (BAT) планира да инвестира 800 милиона евро ...

......... за Европа. British American Tobacco, която придоби марките на българската "Булгартабак", прогнозира приходи от £1 милиард от продукта glo до края на 2018 година, а до края на 2022 година те да нараснат до £5 милиарда. iQOS събира данни от потребителите. Но за какво? Разследване разкрива нови поводи за притеснение


За много азиатски фондове и инвеститори Кипър се превърна във

За много азиатски фондове и инвеститори Кипър се превърна във ...

......... от Близкия изток и Европа, включително Швейцария, Италия, Гърция и Германия. Има и интерес от страна на мениджърите на фондовете в Обединеното кралство да имат резервни фондове в страната като европейска база", обяснява Танусис. Как Гърция става "врата" към Европа за руските и китайските инвеститори? Те чакат и бързи печалби


За пръв път от повече от десетилетие Париж изпревари Лондон

За пръв път от повече от десетилетие Париж изпревари Лондон ...

......... 2017 г. е 25.7 евро, по данни на Евростат. С "продължителните преговори за Brexit между Европа и Обединеното кралство, европейските правителства трябва да имат предвид, че относителната привлекателност на цялото е тази, която поддържа инвестиционната инерция", каза Анди Болдуин, управляващ партньор на EY за Европа, Близкия Изток, Индия и Африка.


Доналд Тръмп е направил забележителна предприемаческа кариера, а сега е

Доналд Тръмп е направил забележителна предприемаческа кариера, а сега е ...

......... можеше да изплати дълговете си. Тя бе взела заем от 245 милиона долара от Citibank, но нямаше печалба, от която да си плаща кредита. Дори с помощта на приятели, които му отпускат 1 млн. долара, за да спасят компанията, Тръмп не успява да направи нищо, за да я превърне в печеливша.


Компанията за недвижими имоти Nova Imobiliare ще инвестира 30 милиона

Компанията за недвижими имоти Nova Imobiliare ще инвестира 30 милиона ...

......... Търговският парк Colosseum, който ще бъде дом на новия обект, също се разраства прогресивно, достигайки площ от над 54 000 кв. м. През миналата година той е посетен от почти 5 милиона души. Собственикът на търговския парк - Nova Imobiliare се контролира от британския инвеститор от кипърски произход Панико Панай.


Веригата за луксозни хотели Hyatt ще отвори първия си обект

Веригата за луксозни хотели Hyatt ще отвори първия си обект ...

......... стартират работа по свой проект у нас излезе преди две години. Тогава стана ясно, че компанията ще работи по него в партньорство с българската "Тера тур Сървисиз" ЕООД. Според плановете той ще има 190 стаи и три ресторанта. Хотелът ще разполага още с бар на покрива, фитнес и спа център.


Германската корпорация Multivac, която е един от най-големите производители на

Германската корпорация Multivac, която е един от най-големите производители на ...

......... и произвежда широка гама от вакуум машини, етикетиращи устройства, решения за автоматизация и готови производствени линии. За компанията работят над 4700 служители в цял свят. Тя има мрежа от над 75 дъщерни дружества и присъства в над 140 държави, но това е първият завод, който откриват на изток от Германия.


Нова офис сграда ще се появи в близост до софийския

Нова офис сграда ще се появи в близост до софийския ...

......... зад успешната реализация на Polygraphia Office Center, знакова за София офис сграда с 35 000 кв.м висококачествени офис площи, която беше официално открита през май, напълно отдадена на водещи глобални и български компании. Рекордно количество офис площи са били отдадени под наем в София през 2017 година На какви цени?


В македонската столица Скопие започва изграждането на огромен многофункционален комплекс

В македонската столица Скопие започва изграждането на огромен многофункционален комплекс ...

......... Limited за 92 млн. евро. Тя притежава и най-голямата търговска верига за електродомакински уреди в Македония - Neptun.  Групата развива разнообразен бизнес: недвижими имоти, търговия на дребно, туризъм, селско стопанство, енергетика, минерална промишленост, инвестиции и услуги чрез дъщерни дружества в Албания, Австрия, Македония, Дубай, Косово, Гърция, Босна и Херцеговина, Италия и САЩ.


Португалската софтуерна компания OutSystems, която разработва приложения с нисък код,

Португалската софтуерна компания OutSystems, която разработва приложения с нисък код, ...

......... в ранните етапи на един дълъг период на значителен растеж на пазара за разработка на приложения с нисък код и ние сме развълнувани, че подкрепяме лидер в тази категория като OutSystems", каза в изявление Стивън Шанли, директор на KKR. Goldman Sachs направи инвестицията чрез своята платформа за частни капиталови инвестиции.


Първа копка на изграждането на конгресен и научно-изследователски център бе

Първа копка на изграждането на конгресен и научно-изследователски център бе ...

......... 1 за последните няколко години, пристанището се е превърнало в спирка на едни от най-големите круизни компании в Черно море, а това е доказателство за стойността на инвестициите. "Съвместно с Община Бургас продължаваме работа в посока градът да става още по-посещавана дестинация от маршрута на круизните кораби", подчерта Ивайло Московски.


Лукойл планира изграждането на нови производствени мощности в рамките на

Лукойл планира изграждането на нови производствени мощности в рамките на ...

......... полипропилен годишно, а в завода в Бургас - до 80 хил. тона. Той отбелязва, че 150 хил. тона полипропилен не са голям обем нефтохимически продукт, който ще намери без проблем купувач в Европа и Турция, особено като се има предвид, че пазарът на полипропилен е навлязъл във фаза на растеж.


София вече е дом на вторият най-голям развоен център на

София вече е дом на вторият най-голям развоен център на ...

......... пpeмecти чacт oт eĸипa cи тaм в бългapcĸaтa cтoлицa. Компанията плaниpa дa инвecтиpa 6 милиoнa eвpo в бългapcĸия cи бизнec, ĸaтo дo 2019 гoдинa влoжeниятa ѝ y нac щe дocтигнaт 20 милиoнa eвpo. Oт пpoизвoдитeля изчиcлявaт, чe oт нaвлизaнeтo нa дpyжecтвoтo нa бългapcĸия пaзap oбщo влoжeниятa нaдxвъpлят 550 милиoнa eвpo.


Financial Times - една от водещите и най-авторитетни бизнес новинарски

Financial Times - една от водещите и най-авторитетни бизнес новинарски ...

......... общите приходи, което е два пъти повече в сравнение с преди пет години. Xoomworks е консултантска и технологична компания, специализирана в разработването на сложни софтуерни решения и дигитални иновации. Екипът на Xoomworks помага на технологичните компании да въведат по-бързо своите продукти на пазара и да станат по-иновативни спрямо своите конкуренти.


Поне две компании от Бенелюкс са изпратили високопоставени представители до

Поне две компании от Бенелюкс са изпратили високопоставени представители до ...

......... срещнаха сериозен отпор от опозицията и екологични организации. Днес технологията се е променила драстично, казва Нетаняху. Миналата година летищните власти в страна представиха план за 1,4 милиарда долара за обновление на международното летище. През тази година се очаква то да обслужи 24 милиона души, 70% повече отколкото през 2013 г.


Официалното откриване на

Официалното откриване на "Южния газов коридор", по който природен газ ...

......... Natural Gas Europe, стойността на проекта "Южен газов коридор" е около 40 милиарда долара. Тази сума включва 9,3 милиарда долара за изграждането на Трансанадолския газопровод (TANAP), 6 милиарда долара - за Трансадриатическия газопровод (TAP) и 23,8 милиарда доларов за втория стадии от разработката на "Шах-Дениз" и разширението на Южнокавказския газопровод.


Над 12 милиона лева ще бъдат инвестирани в поредното разширение

Над 12 милиона лева ще бъдат инвестирани в поредното разширение ...

......... към днешна дата общо в него са вложени 21 милиона лева. "Ист Ринг" е разположен на над 220 000 квадратни метра площ, като има възможност за изграждане на повече от 90 хиляди квадратни метра сухи и хладни складови халета, както и производствени помещения. Планирано е изграждането на общо 10 сгради.


Автомагистрала

Автомагистрала "Хемус" ще бъде завършена до началото на 2024 г. ...

......... довършени две тунелни тръби на АМ "Хемус" - "Витиня", която беше ремонтирана частично през 2017 г., и "Ечемишка", както и три мостови съоръжения. Според възможностите на бюджета през тази и следващата година ще бъдат ремонтирани още тунелите "Траянови врата" на АМ "Тракия" и намиращите се на територията на Велико Търново.


Германският технологичен гигант Siemens е поредната компания, която ще се

Германският технологичен гигант Siemens е поредната компания, която ще се ...

......... за набиране на средства, първият от които е планиран за следващата година. Все още не е сигурно дали има достатъчен апетит от европейски инвеститори да финансират подобен проект. Пазарът на батерии е доминиран от японските Panasonic и NEC, корейските LG и Samsung, китайските BYD и CATL и разбира се Tesla.


Технологичната компания Uber уверено развива инициативата си за летящи таксита.

Технологичната компания Uber уверено развива инициативата си за летящи таксита. ...

......... летящи автомобили от 2016 г. Една година по-късно се включи и американската космическа агенция NASA, помагайки за управлението на въздушното движение за бъдещите летящи коли. Технологичната компания възнамерява да стартира мрежата си от летящи коли до 2023 г. и я смята за жизнено важна за защитата на бъдещия й бизнес.


Европейският авиационен гигант Airbus ще построи свой завод в Пловдив.

Европейският авиационен гигант Airbus ще построи свой завод в Пловдив. ...

......... тази спогодба издигаме нашето сътрудничество на едно ново, по-високо ниво", заяви военният министър Красимир Каракачанов, цитиран от пресслужбата на Министерството на отбраната. Като бонус френската компания ще предостави на българските военноморски сили хеликоптер "Дофен", специално предназначен за спасителни операции в морето. Летателната машина е оценявана на около 7.5 млн. евро.


Австрийската енергийна група OMV продължава с планираните енергийни проекти в

Австрийската енергийна група OMV продължава с планираните енергийни проекти в ...

......... местен партньор. През юни 2017 г. OMV и руската "Газпром Нефт" обявиха меморандум за разбирателство за работа в иранския петролен сектор. На миналогодишната среща на акционерите Плайнингер обяви, че иранската държавна компания все още дължи 48 млн. долара на OMV. Австрийската компания купи суров петрол от ислямската република през април.


В Самоков ще се произвеждат първите в България бронирани автомобили

В Самоков ще се произвеждат първите в България бронирани автомобили ...

......... дейност вече 50 години, като е специализирана в комуникационно обслужване и производство на радио смутители, като 90% от продукцията й е за износ. Партньорската фирма "Интернешенъл Арморед Груп" пък има 20 години опит в областта на дизайна и производството на бронирани автомобили и стъкла, както и заводи в редица държави.


"Прочетох една статия, тъкмо когато станах министър. В нея се ...

......... Босна и Херцеговина Исмир Юско. Макар бошняци и сърби да не се обичат и раните от войната помежду им все още да не са напълно заздравели, те загърбват различията си и вече работят заедно в името на общите цели - по-добра свързаност, по-динамична икономика и по-добро благосъстояние на своите граждани.


"Електроразпределение Север", част от чешката енергийна компания Energo-Pro, ще инвестира ...

......... а продължителността на непланираните ремонти - с почти 1/3. В началото на годината компанията беше прекръстена на "Електроразпределение Север", за да отговори на националните и европейските изисквания. Дружеството, което оперира у нас от 2012 г., поддържа електроразпределителната мрежа в Североизточна България и обслужва около 1.1 млн. клиенти в 9 области.


Европейският съюз е похарчил 200 млрд. евро за отбрана през

Европейският съюз е похарчил 200 млрд. евро за отбрана през ...

......... по-малко. Страната ни харчи 1.1% от БВП за военни цели или малко над 1 млрд. лева, което е под средното за ЕС. Парите, които България е похарчила за отбрана, са 7 пъти по-малко от тези на Гърция, почти 3 пъти по-малко от Румъния и почти равни с тези на Хърватия.


Германският индустриален концерн Festo разширява производството си и удвоява служителите

Германският индустриален концерн Festo разширява производството си и удвоява служителите ...

......... той. Стартирането на успешен проект за научноизследователска и развойна дейност в България е част от целите на Festo до 2025 г.  "България има много способни инженери, които трябва да бъдат задържани в страната. Имаме хората, имаме традиции в програмирането и трябва да запазим тази тенденция и да я развием", заяви Иванов.  


Apple тихо търси място за нов кампус за 20 000

Apple тихо търси място за нов кампус за 20 000 ...

......... в Купертино, Калифорния миналата пролет. Там работят над 12 000 души - от общо 84 000 служители на Apple. През януари компанията съобщи, че планира да инвестира 30 милиарда долара в нови съоръжения и да увеличи броя на служителите си с още 20 000 в САЩ през следващите пет години.


Европейската банка за възстановяване и развитие е отпуснала заем в

Европейската банка за възстановяване и развитие е отпуснала заем в ...

......... милиона лева, а за миналата година - почти 3 милиона лева. Общата инвестиционна програма на "Биомашиностроене" е за около 10 милиона евро. Европейската банка за възстановяване и развитие е водещият институционален инвеститор в България, като до момента банката е предоставила финансиране в размер на 3,7 милиарда евро за 248 проекта.


Гигантът в производството на храни Nestle ще инвестира 100 милиона

Гигантът в производството на храни Nestle ще инвестира 100 милиона ...

......... първият й офис в страната е отворен в Истанбул през 1909 г. Основен производствен хъб е град Бурса, където компанията управлява най-голямата фабрика за бутилиране на вода в света и предприятие за производство на различни продукти като бульоните Maggi (които се изнасят за 30 държави по цял свят) и т.н.


Научноизследователски център, свързан с автомобилната индустрия, ще отвори 4000 нови

Научноизследователски център, свързан с автомобилната индустрия, ще отвори 4000 нови ...

......... допринася за около 5% от брутния вътрешен продукт на България. Той генерира годишен оборот от 3,5 млрд. евро, като електронните компоненти формират половината от него, по данни на автомобилния клъстер. Индустрията е една от най-динамичните в България, като в нея работят повече от 130 компании и около 40 000 души. 


Starbucks започва агресивна експанзия в Китай. Веригата за кафе напитки

Starbucks започва агресивна експанзия в Китай. Веригата за кафе напитки ...

......... по-бързо в Китай и други азиатски държави, отколкото в САЩ. Приходите от Китай и региона подскочиха с 54% през изминалото тримесечие, спрямо година по-рано. В САЩ, Канада и Латинска Америка повишението бе едва 8 процента. Starbucks стъпва в още два града в България Веригата ще създаде нови 130 работни места


Полиграфическият комбинат в София вече е модерен бизнес център. След

Полиграфическият комбинат в София вече е модерен бизнес център. След ...

......... се покачват, достигайки 14 евро/кв. м, а доходността е между 8% и 8.5%. Пазарът на офиси в Румъния е значително по-голям, инвеститорите са повече, а наемателите често са в пъти по-големи от тези у нас. Най-високите наемни нива достигат до 18-18.5 евро/кв. м, а доходността е по-ниска - около 7.5-8%.


Саудитският индустриален мегаполис НЕОМ предизвиква огромен интерес сред чуждестранните инвеститори,

Саудитският индустриален мегаполис НЕОМ предизвиква огромен интерес сред чуждестранните инвеститори, ...

......... похарчим утре. Честно казано, много от тях ще дойдат от частни инвестиции. Днес виждам, че интересът към партньорството е огромен", заяви Клайнфелд. Ключови концепции, свързани с града, като например транспорта в него, все още се проучват. "Има безброй играчи, които искат да помогнат и да инвестират в това", отбеляза ръководителят.


Представителите на CNNC потвърдиха намерението си да участват при евентуалното

Представителите на CNNC потвърдиха намерението си да участват при евентуалното ...

......... март тази година, в момента работна група в Министерството на енергетика анализира възможните варианти за използване на наличното за проекта "Белене" оборудване по най-добрия начин, обясни министър Петкова. Представителите на CNNC потвърдиха намерението си да участват при евентуалното провеждане на процедура за избор на инвеститор във връзка с проекта "Белене".


Domino`s Pizza най-накрая отваря врати и в Сърбия. Разширяването ще

Domino`s Pizza най-накрая отваря врати и в Сърбия. Разширяването ще ...

......... години. Компанията демонстрира и добра обща ликвидност, като коефициентът на краткотрайните активи срещу краткосрочните задължения е едва 1,27. Коефициентът на задлъжнялост пък е 0,99. В световен план Domino`s Pizza има над 15 000 обекта, като се очаква тази година да заеме първата позиция по продажби в света, изпреварвайки Pizza Hut. 


Южноафриканската компания New Europe Property Investment (NEPI) Rockcastle, собственик на

Южноафриканската компания New Europe Property Investment (NEPI) Rockcastle, собственик на ...

......... се е отказал, а молът стана притежание на регистрираната във Великобритания Hystead Limited срещи 156 милиона евро. NEPI изгради портфолио от имоти освен в България и в Румъния, Полша, Словакия, Сърбия, Унгария, Чехия и Хърватия и напредва в разширяването на своята програма за търговска експанзия и на други целеви пазари.


Турция ще инвестира 39 млрд. евро (46.4 млрд. долара) в

Турция ще инвестира 39 млрд. евро (46.4 млрд. долара) в ...

......... години. "Високоскоростните влакове са двигателната мощност на индустрията 4.0, те осигуряват производителност за всички области", заяви Иса Апайдън, генерален директор на турските държавни железници. "Тези влакове не само променят туризма и икономиката, но също така променят начина на живот на хората", подчерта Ренато Мацонсини, председател на Международния съюз на железниците.


България е трета в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) по

България е трета в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) по ...

......... Турция. По оценката на експертите бумът във финтех индустрията сред държавите от региона през последните години е довел до елиминиране на разликите с това на бизнеса в Западна Европа. Въпреки това обаче западните страни на Стария континент държат 91 на сто от пазара при под 9 на сто за ЦИЕ.


Летище

Летище "Хийтроу" в Лондон вече се готви за последното одобрение ...

......... първото тримесечие на 2017 година броят на пътниците, които "Хийтроу" обслужи, нарасна с 3,1 процента до 17,7 милиона души. Една от причините е Великден, който тази година бе по-рано. Хъбът е приел 870 полета повече за трите месеца. 15-те най-натоварени летища в Европа Повечето пасажери ги ползват за международни полети


Газовата връзка между Гърция и България е една крачка по-близо,

Газовата връзка между Гърция и България е една крачка по-близо, ...

......... ще позволи и обратения поток от България към Гърция (но е нужно да се изгради допълнителна компресорна станция). Газовата връзка се очаква да струва общо 220 млн. евро. Проектната компания осигурява суверенна гаранция в размер на 110 млн. евро от държавния бюджет, което гарантира финансиране със заем при преференциални условия.


Между 8 и 9 милиона евро ще инвестира в България

Между 8 и 9 милиона евро ще инвестира в България ...

......... столицата, а другият - на магистрала "Тракия" до Пловдив. Част от вложението на гръцката компания у нас ще бъде насочено към отварянето на нови бензиностанции на различни места в страната. От началото на годината ЕКО има нови два обекта, а до декември се очаква да се появят още поне три.


Авиационният пазар на Индия е най-бързорастящият в света. За да

Авиационният пазар на Индия е най-бързорастящият в света. За да ...

......... 3 до 5 полета на ден", посочи Синхаа. Летищата ще бъдат изградени според нуждите на конкретните населени места, вземайки предвид очакваните разходи и източници на финансиране. Общарта инвестиция може да достигне 4 трлн. рупии (61 млрд. долара) - 60 пъти повече от бюджета на индийското авиационно министерство за 2018 г.


Амилум България - предприятието, което преработва царевица и произвежда нишесте

Амилум България - предприятието, което преработва царевица и произвежда нишесте ...

......... инвестиции успешно го интегрира в глобалният си бизнес за въглехидрати. Днес, преработвайки царевица и произвеждайки подсладители като глюкоза, фруктоза и кристална декстроза, заедно с нативни и модифицирани нишестета и съпътстващи продукти, ADM се превърна един от най-големите производители на хранителни продукти в България и най-големият потребител на царевица в страната.