Инвестиции


BA Glass ще инвестира €60 млн. в завода си за

BA Glass ще инвестира €60 млн. в завода си за ...

... 3,5 хил. служители, 650 от които в България. Годишният ѝ оборот е над €950 млн., а този от двете български фабрики — 1,8 млрд. лв. "Идеал Стандарт - Видима" нае 200 души през пандемията и инвестира още 11 милиона лева През миналата година българските заводи се радват на повишено търсене


Благодарение на все по-ожесточената битка за опазването на околната среда,

Благодарение на все по-ожесточената битка за опазването на околната среда, ...

... големи фабрични халета и структури вече са построени върху 740 акра земя, която е закупена за 43,4 милиона евро. Но само когато държавната агенция по околна среда на Бранденбург предостави окончателното разрешение, заводът може да бъде отворен. А кога ще се случи това? Никой все още не може да каже.


Белгийската инженерна компания Melexis разширява инвестициите си у нас чрез

Белгийската инженерна компания Melexis разширява инвестициите си у нас чрез ...

... средно по 13 чипа, създадени от Melexis. Седалището на компанията е в Белгия, а служителите й са над 1500 души в 18 местоположения по света. Гигант в производството на чипове: Дефицитът ще остане до 2023 г. Това е поредна индикация от индустрията, че текущата ситуация няма да се разреши бързоБългарската търговска верига

Българската търговска верига "Фантастико" започна строителството на магазина си в ...

... която притежава и търговски център SkyCity Mall, боулинг залите MegaXtreme Bowling, ресторантите MyChoice, клуб JoyStation, фитнесът Fast&Fit, ще дава работа на около 3 600 души. Най-мащабният проект на "Фантастико", по който работят 1000 души и не е в София Търговско-развлекателният комплекс в Перник ще бъде новата визитна картичка на веригата


Покрай скока на криптовалутите през 2021 г. пазарът на NFT ...

... екосистемата събират по-малко от 10% търгувания обем в щатски долари. Без съмнение е, че сегментът на изкуството е в основата на бума от от края на януари 2021 г., но колекционерският сегмент бързо последва примера, водейки цялата индустрия до безпрецедентни висоти с общо над 170 млн. долара търгувани за седмица.


Дигиталното изкуство е в бум. В центъра на вниманието са ...

... като в него се съхранява криптовалутата, която се използва за покупка, продажба и създаване на NFT. Портфейлът също така ви позволява безопасно да влизате и да създавате акаунти на пазарите на NFT. Съществуват стотици платформи, които предоставят безплатни портфейли за съхранение на криптовалута като Coinbase Wallet, Metamask, Rainbow и прочие.GoodMills България EООД, която стои зад марката брашно

GoodMills България EООД, която стои зад марката брашно "София Мел", ...

... град София. GoodMills България EООД разполага със силоз за зърно с обща вместимост 40 000 тона, силоз за млевни продукти с капацитет от 11 000 тона и три независими млевни линии с производителност 750 тона на денонощие. Окачествената пшеница се приема от две линии, с капацитет по 150 т/час всяка.


Българският производител на бутикови спортни електромобили Sin Cars подготвя серийно

Българският производител на бутикови спортни електромобили Sin Cars подготвя серийно ...

... отворена посока Германия и развитието ни към германските и западноевропейските фондови пазари", допълни Даскалов. Колкото до набраните средства от 2 милиона лева, те ще бъдат използвани предимно за развитието на производствената зала в Русе, за закупуване на батерии за изработването на следващи 5 автомобила и за представянето им в Германия.


Година след като "Телелинк бизнес сървисис" излезе на борсата чрез ...

... и Северна Македония и технологичните групи Хибридни облачни решения и Модерно работно място, където ТБС Груп реализира най-големите си проекти за периода.", посочиха от компанията. През миналата година компанията разпредели над 6 млн. лв. дивидент, като заяви намерение да разпредели и 6-месечен такъв на база на финансовите резултати за полугодието.


Извън капиталовата печалба, която инвеститорите търсят при покупка на акции, ...

... стратегията набира още по-голяма популярност през последното десетилетие. Все пак в това има логика, тъй като обявяването на програми за обратно изкупуване води до ръст в цената на акцията, а едно отмятане след това може да доведе до спад, което в известна степен е манипулация на пазара чрез подвеждаща информация.


Шведският производител на веганско мляко Oatly Group, който е и

Шведският производител на веганско мляко Oatly Group, който е и ...

... дребно като Target Corp и Tesco. Листингът на фондовите пазари идва в момент, когато растителният хранителен сектор продължава да привлича вниманието на вложителите, особено след като веригите за бързо хранене и луксозните ресторанти създават нови менюта, които да привлекат вниманието на хората, които се грижат за здравето и околната среда.Hyundai Motor Group ще произвежда електрически превозни средства в САЩ.

Hyundai Motor Group ще произвежда електрически превозни средства в САЩ. ...

... капацитет за сглобяване на 400 000 превозни средства годишно, заяви по-рано този месец главният оперативен директор Хосе Муньос. Корейският конгломерат ще създаде ново дъщерно дружество във Вашингтон, посветено на градската въздушна мобилност, се казва в изявлението. Hyundai и Kia загубиха партньорството с Apple Акциите на автомобилните производители тръгнаха рязко надолу


Попитайте случайно избран строител за колко време ще успее да

Попитайте случайно избран строител за колко време ще успее да ...

... метеорологична обстановка - твърде студено и влажно. За Магазин със сходни параметри и при сходно време в Германия се строи за година и половина, казва инж. Чуклев. "Бараж груп" и ФАНТАСТИКО са решили да докажат, че две български компании могат да се справят не само невероятно бързо, но и много качествено.


До вчера силно ухажвани и търсени от инвеститорите, днес компаниите ...

... но въпросните SPAC-ове все още не са обявили набелязани компании. По данни на Bloomberg всички те са се понижили с повече от пазара за периода след 17 февруари. Все пак от медията посочват, че от началото на структурирането им повечето фондове на Палихапития са на плюс спрямо дебютните им цени.


Пандемията засегна всички държави по света, но в някои от ...

... само частично. Това би било причина една част от пазарните участници да потърсят възможности на тези пазари. Този процес би се ускорил и от прогреса на масовата ваксинация, както и от все още атрактивните нива, на които се търгуват акциите в региона", смята екипът на "Експат капитал". Автор : Капитал


През 2022 година Сърбия ще има свой завод за производството

През 2022 година Сърбия ще има свой завод за производството ...

... също се намира Нови Сад, като е втората за групата, намираща се в западната ни съседка. Там компанията ще произвежда електроника за коли. Според информацията там ще бъдат наети около 500 души. Continental има и развоен център в града, който работи от 2018 година. В него работят около 600 инженери.Германската група Miele ще инвестира още 4 милиона евро през

Германската група Miele ще инвестира още 4 милиона евро през ...

... Работната сила на компанията възлиза на 15 000 служители в световен мащаб. Компанията е основана през 1899 г. като произвежда сепаратори и маслобойни машини за хранителната индустрия. Днес компанията има операции в повече от 40 страни и притежава осем фабрики в Германия, както и по една в Австрия и Чехия.


Едновременно една от най-тежките и най-успешните. Такава беше миналата година ...

... означава и по-висок шанс за печалба, но и загуба. И обратно. Управляващите дружества котират ежедневно или поне няколко пъти седмично емисионни стойности и цени на обратно изкупуване на дяловете на всеки фонд, като по този начин му осигуряват ликвидност. За организацията и управлението на фондове управляващите дружества си начисляват такси.


Investor Media Group прави поредната крачка към обогатяване на портфолиото

Investor Media Group прави поредната крачка към обогатяване на портфолиото ...

... Ивайло Лаков. Bloomberg Businessweek ще се издава веднъж месечно - всеки трети четвъртък в месеца, и ще се разпространява както в търговската мрежа, така и безплатно до всички дипломатически мисии и търговски представителства в България, в някои от водещите хотели и на борда на самолетите на националния авиопревозвач Bulgaria Air.


Гepмaнcĸият пpoизвoдитeл нa aвтoчacти Drаехlmаіеr откри нoв зaвoд в oблacт

Гepмaнcĸият пpoизвoдитeл нa aвтoчacти Drаехlmаіеr откри нoв зaвoд в oблacт ...

... в гpaд Kaвaдapци и пpoизвeждa eлeĸтpичecĸи cиcтeми зa aвтoмoбилнaтa индycтpия. B cвeтoвeн мaщaб Drаехlmаіеr yпpaвлявa нaд 65 завода в нaд 20 cтpaни. Работната ръка на комппанията надхвърля 75 хиляди души. B Eвpoпa ĸoмпaниятa пpoизвeждa aвтoмoбилни ĸoмпoнeнти в Гepмaния, Aвcтpия, Итaлия, Πoлшa, Иcпaния, Beлиĸoбpитaния, Maĸeдoния, Pyмъния, Cлoвaĸия, Унгapия, Moлдoвa и Cъpбия.


Финансови измами има вероятно откакто има въобще финанси. Сега не ...

... затруднило връщането им евентуално. В историята с цялата схема и брокерите около "Глобал маркетс" са светвали всички тези сигнални лампи за потенциална измама - обаждане по телефона с обещание за голяма печалба, отнет лиценз от КФН, смяна на името и роене на компании клонинги, очевидно и нерегламентиран превод на пари.Статутът на дадена валута може да се разглежда като признак ...

... 10-годишната доходност от облигациите си на нула. Федералният резерв вероятно ще промени фискалната си политика пръв, подкрепяйки мнението, че доларът може да се задържи на нива спрямо еврото и йената, дори ако понесе удар от бенефициентите от нарастващите цени на суровините и глобалния растеж като Австралия, Канада и Нова Зеландия.


"Интерлинк Груп", собственик на "Профилинк", ще изгради завод за 39,7 ...

... м. През следващите 5-10 години ще бъдат построени още 3 производствено-складови халета. Към края на 2019 г. "Профилинк" има над 400 служители. Компанията отчита над 55 млн. лв. приходи и нетен резултат от 1,44 млн. лв. Новият завод, чиято първа копка ще бъде направена утре, ще бъде четвъртият на компанията.


Румънската компания за онлайн търговия на дребно eMAG е с

Румънската компания за онлайн търговия на дребно eMAG е с ...

... успешно в България, Унгария и Полша. През 2012 г. базираната в Южна Африка медийна група Naspers придоби 70% дял в компанията. По-рано този месец Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) заяви, че обмисля да предостави два заема на стойност до 36 млн. евро за изграждането на нов логистичен център.


Турската Аджибадем Сити Клиник, която е най-голямата здравна група в

Турската Аджибадем Сити Клиник, която е най-голямата здравна група в ...

... на двете структури ще даде резултат в установяването на здравеопазване от първокласен стандарт, както и ще допринесе за икономиката на Сърбия", категорична е Кнежевич. Новата болнична група ще извършва своите медицински дейности под името "Acibadem Bel Medic". Очаква се сделката да бъде приключена окончателно в рамките на следващите 3 месеца.


Компанията за доставка на храна Deliveroo може да направи най-големия

Компанията за доставка на храна Deliveroo може да направи най-големия ...

... на храна за вкъщи вероятно няма да изчезне напълно, неизбежно ще има спад в търсенето, тъй като вечерящите се възползват от възможността да резервират маси в любимите си заведения за хранене, когато ограниченията намалеят", каза експерт. Ценовият диапазон за акациите на Deliveroo е между 3,9 и 4,6 паунда за акция.Марихуаната или новата бизнес ниша отвъд океана Пандемията срещу Covid-19

Марихуаната или новата бизнес ниша отвъд океана Пандемията срещу Covid-19 ...

... са Liquid 2 Ventures, оглавявана от бившия куотърбек на NFL Джо Монтана и Casa Verde Capital, основана от рапъра Snoop Dogg. В САЩ има над 90 частни и публични технологични компании за канабис, а от 2018 г. насам инвеститорите са влели над 2.5 млрд. долара в стартъпи, свързани с марихуана.


DHL, водеща компания в логистичната индустрия с над 380 хил.

DHL, водеща компания в логистичната индустрия с над 380 хил. ...

... допълни Стефанов. DHL е част от Deutsche Post DHL Group. Групата генерира печалба от повече от 63 милиарда евро за 2019. Как екип от българи поведе дигиталната трансформация на най-голямата логистична компания в света Софийският офис прави това, с което преди това няколко гиганта в сферата не са се справили


Вторият най-голям доставчик на части за автомобилната индустрия в Европа

Вторият най-голям доставчик на части за автомобилната индустрия в Европа ...

... база, която се намира в Нови Сад, е втората за групата, намираща се в западната ни съседка. Там компанията ще произвежда електроника за коли. В базата ще бъдат наети около 500 души. Continental има и развоен център в града, който работи от 2018 година. В него работят около 600 инженери.


Apple ще инвестира €1 млрд. в Мюнхен, където ще изгради

Apple ще инвестира €1 млрд. в Мюнхен, където ще изгради ...

... решения най-новите ѝ устройства. Планира се новият център, който ще се разпростре на 30 кв. км, да отвори към края на 2022 г. Както обикновено за Apple, той ще използва 100% възобновяема енергия. Най-малкият и евтин iPhone 12 е и най-слабо продаваният Лоша новина за тези, които предпочитат по-малките телефони


Американският инвеститор Рон Барон е продал милиони акции на Tesla

Американският инвеститор Рон Барон е продал милиони акции на Tesla ...

... книжа на Tesla. През последната година те записаха рекорден 338% ръст до цена от 653,2 долара. Пазарната капитализация на компанията е около 619,2 милиарда долара. "Очаквам растежът да продължи", казва Барон. По-малкият брат на Мъск е продал акции на Tesla за над $25 милиона На средна цена от 852 долара


Шведската компания Northvolt, която преди 3 години обяви, че ще

Шведската компания Northvolt, която преди 3 години обяви, че ще ...

... свързаните с тях продукти предстои да се превърнат в една от най-важните категории за износ за страната. "Полша се превърва в сила в това произвоство и виждаме пореден пример за това", коментира премиерът Матеуш Моравиецки. Строежът на европейската "гигафабрика" ала Tesla започва през 2018-а Най-голямата шведска електрическа компани инвестира в проекта


Европа иска да върви с бързи стъпки към заменянето на

Европа иска да върви с бързи стъпки към заменянето на ...

... си. Заводът ще се намира на 50 километра югозападно от Будапеща и ще има производствен капацитет от 30 гигават часа годишно. Там ще бъдат отворени 2500 работни места. Това ще бъде третата ѝ база за производството на батерии за електромобили в Унгария. Строителството ѝ трябва да приключи през 2028 година.


Един от европейските лидери в производството на фарове за гигантите

Един от европейските лидери в производството на фарове за гигантите ...

... тя да започне да произвежда и за румънската Dacia. Освен у нас компанията има бази още в Турция, Китай, Словения и Германия. Компанията, която избра да вложи €40 милиона в завод за фарове на Mercedes в Пловдив Международният лидер отваря и развоен център в София, където ще наеме 40 инженери


Singapore Airlines обяви, че ще отложи 3,01 млрд. долара разходи

Singapore Airlines обяви, че ще отложи 3,01 млрд. долара разходи ...

... тъй като броят на пътниците спадна с 97,6% поради пандемията, въпреки че бизнесът с товарите се задържа по-добре предвид свития товарен пазар. Решението да смени някои от своите поръчки на 777-9s е индикация за лошите продажби на 777X, но добавя натиск върху по-малкия 787, който вече засегнат от производствени проблеми.


Катарската държавна петролна и газова компания Qatar Petroleum (QP) взе

Катарската държавна петролна и газова компания Qatar Petroleum (QP) взе ...

... рафиниране, транспорт и съхранение. Катар е водещият производител на LNG в света. През 2017 г. той отмени мораториум, наложен през 2005 г. върху развитието на Северното газово находище, разположено на североизток от крайбрежието му. То е част от голямото поле Южен Парс, другата част от което се разработва от Иран.


Милиардерката Джина Райнхарт, която е най-богатият човек в Австралия, е

Милиардерката Джина Райнхарт, която е най-богатият човек в Австралия, е ...

... състояние от близо 30 милиарда долара, търси възможности да спечели добри позиции на пазара на литий, след като цената на метала започнаха да се възстановяват след тежката 2020 година. Стойността на литиевия карбонат е нараснала с 37% само през януари, което беше най-големият месечен пик от декември 2015 година насам.


Технологичната компания UiPath, която се превърна в първия технологичен румънски

Технологичната компания UiPath, която се превърна в първия технологичен румънски ...

... над 6300 клиенти, сред които Amazon, Bank of America и Verizon, както и 400 000 потребители. Към декември годишните ѝ приходи възлизат на около 360 милиона долара. За две години броят на служителите ѝ се е увеличил 16 пъти, като към днешна дата за нея работят повече от 2500 души.


Производителят на марките за бяла техника Candy, Hoover и Haier

Производителят на марките за бяла техника Candy, Hoover и Haier ...

... има заводи основно в Югоизточна Азия и Северна Африка - от Филипините, Пакистан, Тунис, Египет и Алжир. От 2000 година има производствена база и в САЩ - в Южна Каролина. На Стария континент купува вече работеща фабрика в Италия, като там произвежда част от продуктите си, продавани на европейските пазари. 


Пазарната драма около GameStop Corp. се разпространява все по-далеч от

Пазарната драма около GameStop Corp. се разпространява все по-далеч от ...

... Pigeon, други силно играни на късо японски акции, отчитащи печалба, включват HIS, Mitsubishi Motors и Dentsu Group. GameStop и AMC Entertainment Holdings Inc. бяха най-активните американски акции в сряда в приложение за търговия, управлявано от базираната в Шенжен Futu Holdings, което обслужва индивидуални инвеститори в континентален Китай и Хонг Конг.


В Хърватия започва строежа на най-голямата фабрика за дървени подови

В Хърватия започва строежа на най-голямата фабрика за дървени подови ...

... Степан Войнич, изпълнителен директор на Bjelin Хърватия. Bjelin има около 800 служители и производствени мощности във Викен (Швеция), както и в Беловар, Огулин и Оток (Северна Хърватия), според информация от сайта на компанията. През 2018 г. разширява производствения капацитет в Швеция и Хърватия в отговор на разширеното търсене на продукцията.


Samsung Electronics Co. обмисля да инвестира до $17 млрд. в

Samsung Electronics Co. обмисля да инвестира до $17 млрд. в ...

... ще бъде фокусът на новия завод в САЩ, но има и редица собствени продукти, които използват чиповете от фабриките ѝ. Третият най-голям производител на чипове в света изгражда завод за $12 млрд. в САЩ Вашингтон бе притеснен, че американските технологични компании разчитат твърде много на веригите за доставки в Азия


Съоснованият от български старт-ъп LatticeFlow, който се занимава с разработването

Съоснованият от български старт-ъп LatticeFlow, който се занимава с разработването ...

... средата на миналата година, като привличането на финансиране с подобен размер е добър сигнал за нея. Към момента стартиращата компания работи с няколко големи компании и с правителства от Европа, както и с американската армия. Сред нейните клиенти са още шведската жп компания, германското бюро по киберсигурност, както и Boeing.


Тайванската компанията Foxconn Technology, която произвежда електроника за Apple, ще

Тайванската компанията Foxconn Technology, която произвежда електроника за Apple, ще ...

... това. Компанията е основана от тайванския милиардер Тери Гоу и оперира във и във Виетнам от 2007 г. като инвестира общо 1,5 млрд. долара. Foxconn иска одобрение за изграждане на индустриален парк за 1,3 милиарда долара в Тан Хоа в Северен Виетнам, по информация на списание Nhip Cau Dau Tu.


"Уолтопия" инвестира в две мащабни съоръжения за активно забавление в ...

... тяхна територия. "Уолтопия" ще произведе, инсталира и поддържа съоръженията напълно безплатно. Компанията поема и ангажимент да осигури безопасното им опериране. Компанията е изградила над 1800 съоръжения за Активно забавление за хората в над 75 страни по света. У нас, обаче, обектите на компанията се броят на пръстите на едната ръка.


Най-големият производител на чипове в света - Taiwan Semiconductor Manufacturing

Най-големият производител на чипове в света - Taiwan Semiconductor Manufacturing ...

... чиповете на Apple А14, като формират 20% от постъпленията през последните три месеца на миналата година. Други 29% от тях идват от 7-нанометровите чипове. Прогнозата на компанията е печалбата ѝ да достигне между 12,7 и 13 млрд. долара през настоящото тримесечие, което е по-голяма сума, отколкото са очакванията на анализаторите.


Веригата за търговия с бързооборотни стоки Lidl готви разширяване на

Веригата за търговия с бързооборотни стоки Lidl готви разширяване на ...

... близо 184 000 квадратни метра, като новата складова база може да бъде със застроена площ от около 50 000 квадратни метра. От официалните документи стана ясно още, че там могат да бъдат разкрити 250 работни места. Lidl строи трета логистична база в България Там ще бъдат отворени 250 работни места


Метрото в София ще бъде разширено с още шест метростанции

Метрото в София ще бъде разширено с още шест метростанции ...

... т.г. Очаква се новите метростанции да бъдат готови до 2024 г. Междувременно се очаква завършването на целия трети лъч на метрото от кв. "Горна баня" до ж. к. "Левски". Първите 8 спирки от третия лъч на метрото вече са отворени. Как изглеждат те? Целият метродиаметър вероятно ще бъде отворен догодина


На фона на всички странни феномени на борсите през последната

На фона на всички странни феномени на борсите през последната ...

... хедж фондовете в съотношение 14:1. Но това постижение не дойде на ниска цена. От една страна, масово хакване на акаунти в платформата компроментира около 2 хил. профила. От друга, Robinhood е жертва на постоянни жалби в Комисията за търговията и фондовите борси за това, че непълнолетни потребители са загубили пари.


Затварянето на моловете и заведенията през март и после отново

Затварянето на моловете и заведенията през март и после отново ...

... развитие на услуги за бързи доставки (Quick Commrce) на стоки до 35 минути в градовете, на които оперира. Целта на компанията е да работи с партньори като например една от най-големите компании за потребителски стоки в лицето на Unilever, както и с големи вериги, като испанската Dia, Carrefour и Walmart.


Най-големите и амбициозни и инвестиционни проекти, които със сигурност ще

Най-големите и амбициозни и инвестиционни проекти, които със сигурност ще ...

... инвестиции предполага, че това е един от най-скъпите проекти. Източник: Градът NEOM Саудитска Арабия строи град на бъдещето. В момента цената на проекта се оценява на 500 милиарда долара. Тук ще бъдат реализирани различни иновативни проекти от цял ​​свят. "Умният град" няма да бъде изграден до началото на следващото десетилетие.


Германската Next.e.GO, която е независим производител на електромобили в Европа,

Германската Next.e.GO, която е независим производител на електромобили в Европа, ...

... лятото на тази година компанията се намираше в затруднено финансово положение, като поиска защита от кредитори към 1 юли. Нейният основател - д-р Шух, е създател и на компанията StreetScooter, която прави електрически ванове. През 2014 година тя беше купена от Deutsche Post, но през 2020 година преустанови дейността си.


"Бони Холдинг", една от най-големите компании в българската хранителна индустрия ...

... хибридно и стоково свиневъдство, както и един от най-модерните месопреработвателни комплекси в Европа. През 2019 г. компанията, собственост на Георги Николов, бележи печалба от 24,8 млн. лв., при 11,7 млн. лв. година по-рано. Приходите от продажби достигат 233,7 млн. лв. Сред най-големите ѝ клиенти са вериги като Billa и Lidl.


Комплекс от 21 сгради с обща площ 33 000 кв.

Комплекс от 21 сгради с обща площ 33 000 кв. ...

... изграждането на модерния комплекс стои мажоритарният собственик Darzalas Capital - инвестиционна компания със седалище в Люксембург, създадена да инвестира в здравеопазването и свързаните със здравеопазването бизнеси в Югоизточна Европа. Наскоро компанията придоби 89,9% от акциите на Центъра за медицинска рехабилитация Filoktitis, най-голямото частно заведение от този тип в Атина, Гърция.


Ford Otosan, което е съвместна компания между турската Koc Holding

Ford Otosan, което е съвместна компания между турската Koc Holding ...

... търговски бусове на Ford. Макар че размерът на новата инвестиция не е уточнен, Ford Otosan е един от най-големите инвеститори в страната с общ размер на вложенията от над 3 млрд. долара, припомнят от компанията. От тази сума 67,5 млн. долара са насочени именно към производството на електрически превозни средства.


Европейските технологични компании се противопоставиха на пандемията тази година, за

Европейските технологични компании се противопоставиха на пандемията тази година, за ...

... на бизнеси. Междувременно напредъкът по полов признак остава в стагнация. 90,8% от целия капитал тази година е отишъл към групи, съставени само от мъже, в сравнение с 90,3% миналата година. Инвестициите в България се сриват с една трета през първите девет месеца Въпреки това от икономическото министерство предвиждат финансова стабилност догодина


Billa продължава експанзията си в България, отваряйки още два магазина.

Billa продължава експанзията си в България, отваряйки още два магазина. ...

... през 2000 г. и днес оперира 132 магазина в 39 града. През 2019 г. веригата генерира оборот от почти 817 млн. лв., ръст от 6,5% спрямо предходната година. Колко български продукти продават Billa, Kaufland, Lidl и T Market? Четирите вериги държат около 30% от търговията с бързооборотни стоки у нас


Пловдивският производител на велосипеди

Пловдивският производител на велосипеди "Лидер-96" ще строи нов завод за ...

... Над 95% от продукцията на дружеството е за износ, като основните пазари за експорт са Германия, Нидерландия, Белгия, Дания, Италия и Финландия. Приходите на "Лидер-96" към края на миналата година възлизат на над 100 милиона лева, като прогнозите за тази бяха за достигането на такива от над 150 милиона лева.


През следващите пет години Абу Даби, част от Обединените арабски

През следващите пет години Абу Даби, част от Обединените арабски ...

... 2025 г., каза съветът. През 2018 г. Adnoc съобщи, че SPC е ангажирала 486 милиарда AED за инвестиции за периода между 2019 и 2023 г. Властите на Абу Даби също са дали разрешение на Adnoc да произвежда водород и да сключва договори с компании за проучване на нефт и газ.


Първият 17-километров участък от АМ

Първият 17-километров участък от АМ "Европа" между Драгоман и Сливница ...

... се финансира от Механизъма за свързана Европа и националния бюджет като неговата стойност . е близо 165 млн. лева. Третият участък - от Сливница до връзката със Северната скоростна тангента на столицата , който е 16 км, ще преминава по ново трасе. В момента се изготвя техническият проект за отсечката.


Германският автомобилен гигант Volkswagen потвърди, че окончателно се отказва от

Германският автомобилен гигант Volkswagen потвърди, че окончателно се отказва от ...

... Seat Mii. Първоначалната идея беше германският лидер да отвори нов завод в Източна Европа, където да се правят следващото поколение модели VW Passat Skoda Superb към 2022 година. Първоначално България също беше разглеждана за възможна дестинация, но по-късно стана ясно, че от групата са избрали за базата турския град Измир.


Най-голямата енергийна компания в Румъния OMV Petrom планира да разработи

Най-голямата енергийна компания в Румъния OMV Petrom планира да разработи ...

... енергийни източници вече не са стратегически бизнес, но междувременно промени позицията си. Тази пролет компанията обяви, че вече е монтирала фотоволтаични панели в 40 от своите бензиностанции и има за цел да разшири проекта до други 38 тази година. Румъния засега разполага с инсталирани мощности от 1383 MW във фотоволтаици.


Българската транспортно-логистична компания Discordia е добавила още 100 нови камиона

Българската транспортно-логистична компания Discordia е добавила още 100 нови камиона ...

... DAF. Разширяването на автопарка на компанията не спира до тук. Плановете на Discordia са да увеличи флотилията си с още 40 автомобила до края на годината. Българската компания, която дава до 3000 евро на шофьори, търси още служители Компанията планира да инвестира над 200 милиона лева през следващите три години


Германският автомобилен гигант Volkswagen ще стартира пилотен проект за зелена

Германският автомобилен гигант Volkswagen ще стартира пилотен проект за зелена ...

... върне от дългогодишната криза, продължила десетилетие, довела до приблизително 25% спад в икономическото производство. Тази година икономиката ще се свие с повече от 8% заради икономическите последствия от пандемията. Въпреки, че се очаква безработицата да спадне до 18,6% от пика на кризата от близо 30%, процентът остава най-високият в Европа.


Американската инвестиционна компания Hackman Capital Partners ще инвестира 390 млн.

Американската инвестиционна компания Hackman Capital Partners ще инвестира 390 млн. ...

... на пандемията и тези студия ще играят ключова роля в бъдещето на нашия град. " Студийни инвестиции Инвестициите в студия в Обединеното кралство се увеличават драстично преди епидемията. Comcast собственост на Sky и Universal Studios също обявиха, че ще построят студио в Северен Лондон, което ще отвори 2000 работни места.


Японската компания Nidec ще инвестира около 200 млрд. йени ($1,9

Японската компания Nidec ще инвестира около 200 млрд. йени ($1,9 ...

... Европа. Китайските компании също настъпват. Contemporary Amperex Technology Ltd., или CATL, инвестира $2 млрд. в завод в Германия. Компанията вече има договори за доставка с BMW и Volkswagen. Японската група Toray Industries пък отваря нов завод в Унгария през 2022 г. В него ще се произвеждат сепаратори за литиево-йонни батерии.


COVID-19 епидемията промени много индустрии, включително и продажбите на дребно

COVID-19 епидемията промени много индустрии, включително и продажбите на дребно ...

... колбаси, които са наше собствено производство, са сред най-търсените. Вносните ни хранителни и козметични стоки и препарати, които трудно могат да се намерят на друго място, също държат челните места. Наблюдаваме интерес и към био продуктите, особено след като асортиментът ни е достъпен и за онлайн пазаруване благодарение на shop.gladen.bg.


Френският гигант BIC планира да инвестира 2,6 милиона евро до

Френският гигант BIC планира да инвестира 2,6 милиона евро до ...

... държави от Централна, Източна и Югоизточна Европа. BIC е основана преди 75 години. Към днешна дата тя е най-големият производител на химикалки в света. Сред другите ѝ продукти са самобръсначки и запалки. Марката е позната в 160 държави, а по 31 милиона продукта под нейния бранд се продават всеки ден.


Британската минна компания Mineco, чиято дейност е съсредоточена на Балканския

Британската минна компания Mineco, чиято дейност е съсредоточена на Балканския ...

... намираща се до Селенац. Компанията има и активни мини за олово, цинк и церусит в Босна и Херцеговина, като същевременно извършва и проучвателни дейности за нови обекти. Японски лидер обмисля завод в Сърбия, който може да струва между 500 милиона и 1 милиард евро Компанията готви нова локация в Европа


Китайската Hisense Group започва мащабна инвестиция в технологично оборудване в

Китайската Hisense Group започва мащабна инвестиция в технологично оборудване в ...

... на европейските си бизнес операции, която е и седалището на европейската част на групата и избира Велене за своето основно място за производство и разработка, "казват от компанията. Gorenje има няколко производствени обекта, разположени в Словения, Сърбия и Чехия. Около две трети от всички служители са със седалище в Словения.