Очаква се веригата дрогерии да открие поне още 6 магазина

Очаква се веригата дрогерии да открие поне още 6 магазина ...

......... прави за трета поредна година. Най-продаваните са гримовете за очи, като от тях продуктът лидер е спирала за мигли. Тонев отбеляза разликата в средствата, които за похарчени за такъв вид продукт. През 2017 година дамите средно са отделяли 14-16 лева, а през 2018 са харчели между 17 и 23 лева.


Най-известна с големите си магазини за търговия на дребно, които

Най-известна с големите си магазини за търговия на дребно, които ...

......... предлагат напълно нов хранителен формат на IKEA. Менюто ще се основава на сезонни продукти и разнообразие. Ще има топли, сезонни месни и вегетариански ястия, както и класики като традиционните шведски кюфтета. IKEA се надява, че новите по-малки магазини в градските центрове ще помогнат на компанията да намали въглеродния си отпечатък.


Лидерът на логистичния пазар в Европа DHL отвори нова база

Лидерът на логистичния пазар в Европа DHL отвори нова база ...

......... - "България Ер Меинтенас". Тя е с обща площ от 10 000 квадратни метра. DHL развива бизнес в повече от 220 държави по света, като за нея ряботат повече от 360 000 служители. У нас тя присъства на пазара от 1981 година, като има повече от 50 офиса в цяла България.


Tesla е закупила земя за новия си завод в Китай,

Tesla е закупила земя за новия си завод в Китай, ...

......... Производството на коли в Китай ще намали значително разходите на Tesla.Заради разходите за транспорт и митата в момента моделите на компанията се продават с около 60% по-скъпо от местните модели. Tesla изпревари Mercedes по продажби в САЩ и гледа към BMW Компанията е доставила 69 925 автомобила за три месеца


Международната компания Visteon, която произвежда компоненти за автомобилната индустрия, обяви,

Международната компания Visteon, която произвежда компоненти за автомобилната индустрия, обяви, ...

......... очите на шофьорите. Там ще се работи по проекти за клиенти, като BMW, Mercedes, Porshe и Jaguar Land Rover. Базираната в Мичиган Visteon има 10 000 служители в глобален мащаб, които работя в повече от 40 бази по света. Продажбите на компанията за миналата година възлизат на 3,15 милиарда долара.


Европа има нужда от свежи капитали и нови инвестиции, но

Европа има нужда от свежи капитали и нови инвестиции, но ...

......... и приемат твърде много неща, твърдят експертите. Те призовават ЕС да хармонизира правилата за такива практики. Кандидатите и техният източник на средства изискват внимателно проучване. Държавите членки трябва да обменят информация за кандидатите, които са отхвърлени. Трябва да има санкции срещу страните-членки, които не спазват тези правила, призовават двете организации.Турската компания Feka Automotive, която произвежда автомобилни части, ще започне

Турската компания Feka Automotive, която произвежда автомобилни части, ще започне ...

......... столицата Белград, близо до друг индустриален град - Парачин, който е дом на голяма фабрика за производство на стъкло. Доставчик на BMW и Daimler отвори завод за 29 милиона евро в Сърбия и търси 4000 работници 2500 души ще бъдат наети по време на първата фаза на развитие на завода


1000 квалифицирани работници ще бъдат наети в новия завод на

1000 квалифицирани работници ще бъдат наети в новия завод на ...

......... елементи за леки и товарни автомобили, както и компоненти за охлаждане на системите при електромобили и хибридни коли. Германската компания има офиси по цял свят: Европа, САЩ, Мексико, Китай, Индия, Южна Америка, чието производство е съобразено с нуждите на клиентите й. Има над 6000 служители и 600 млн. евро оборот.


Австрийската компания Dunapack Packaging започна изграждането на нова фабрика за

Австрийската компания Dunapack Packaging започна изграждането на нова фабрика за ...

......... качество на продукта и възможности за обслужване. Освен това, благодарение на нашата гъвкава настройка на машините, имаме възможност да реагираме бързо и ефективно на нови индустриални предизвикателства", обяснява Александър Енценберг, изпълнителен директор на Dunapack Packaging Division. В момента Dunapack Rambox доставя опаковки на над 500 клиенти във всички големи индустрии.


Международната компания Equinix, базирана в Щатите, планира да инвестира 19

Международната компания Equinix, базирана в Щатите, планира да инвестира 19 ...

......... Към 2017 година за нея работят около 6200 души в глобален мащаб, а приходите й за 2016 година възлизат на 3,61 милиарда долара. Oткриха IT център за данни на стойност 5 млн. лв 3DC предоставя услуги за колокация - разполагане на ИТ оборудване, чиято работоспособност е критично важна за бизнеса


Първи кандидат заяви официално своето намерение да кандидатства за концесията

Първи кандидат заяви официално своето намерение да кандидатства за концесията ...

......... й себестойност се оценява на близо 3.9 милиарда евро. Едно от условията по нея е бъдещият концесионер да инвестира общо 600 милиона евро, а от MAG споменаха именно такава цифра планирани капиталовложения. На въпрос каква конкуренция очакват за концесията, от оператора посочиха, че интерес има от Турция, Франция и Германия.Exxon Mobil обмисля инвестиция от няколко милиарда долара в най-голямата

Exxon Mobil обмисля инвестиция от няколко милиарда долара в най-голямата ...

......... инвестиции в редица други рафинерии по света, за да увеличим производствения капацитет на по-чисти горива с по-ниско съдържание на сяра", каза Бержерон. През септември Exxon обяви, че планира да похарчи повече от 650 млн. долара за обновяване на най-голямата нефтена рафинерия във Великобритания - Фаули, на южния бряг на Англия.


Сърбия ще инвестира 15 милиона евро в изграждането на кабинков

Сърбия ще инвестира 15 милиона евро в изграждането на кабинков ...

......... се очаква да се възвърне за по-малко от 6 години, каза министърът на търговията Расим Ляич. Кабинковия лифт ще разполага с 25 кабини, оборудвани с LED осветление, климатик, безжичен интернет и капацитет от 3000 пътници на час, които ще се движат със скорост от 5 до 6 метра в секунда.


Белгийският предприемач в областта на складовите площи Warehouses de Pauw

Белгийският предприемач в областта на складовите площи Warehouses de Pauw ...

......... €22 милиона, а придобиването ще направи компанията собственик на целия парк. Белгийското дружество ще изгради и нов склад с площ 20 000 кв. м. за Ursus Breweries. Новият център за дистрибуция ще се намира до пивоварната и ще бъде отдадена за десет години. Инвестиционният бюджет на WDP е €10 милиона.


Компанията Al Dahra, която е под контрола на емира на

Компанията Al Dahra, която е под контрола на емира на ...

......... на румънския пазар, включително фабрики и места за опаковане, както и други услуги с добавена стойност в зависимост от изискванията на бизнеса. Инвестиционният план на дружеството ще бъде реализиран на няколко етапа през следващите години и ще подкрепи стратегията на правителството на Абу Даби за осигуряване на дългосрочните хранителни нужди.


Една от най-големите търговски вериги в Европа - холандската SPAR

Една от най-големите търговски вериги в Европа - холандската SPAR ...

......... че големите търговски вериги означават и по-ниски цени. "По-ниски цени, по-добро обслужване, по-добро отношение към клиентите - икономическа рационализация на самата търговия на дребно. В Словения това беше въведено от Lidl и други. Това допълнително се отразява на Хърватия и вероятно ще се отрази и на сръбския пазар", обясни мениджърът.През последното десетилетие Китай инвестира много пари в Субсахарска Африка

През последното десетилетие Китай инвестира много пари в Субсахарска Африка ...

......... западните страни и компании не трябва да се притесняват, че инвестирането в Африка означава повтаряне на греховете на предците им. В съвременната световна икономика намирането на продуктивни индустрии е по-важно от извличането на ресурси. Китай го разбира и затова оценява огромния потенциал на Африка. Западът също трябва да го направи.


Една от най-големите вериги магазини за дрехи в Германия -

Една от най-големите вериги магазини за дрехи в Германия - ...

......... в Европа, от които 2 579 в Германия. Служителите на компанията са 26 852, от които почни 20 хиляди в Германия. KiK оперира на 10 европейски пазар, като от следващата година те ще станат 12. Веригата влиза освен на българския пазар и на румънския със сходен брой магазини - 10.


Новата банка за развитие на БРИКС ще финансира с 825

Новата банка за развитие на БРИКС ще финансира с 825 ...

......... с националните и държавните магистрални мрежи и да реализира пълната полза от модернизирането на държавните магистрали и главните пътища. Банката на БРИКС е със седалище в Шанхай, а основната й задача е да финансира инфраструктурни проекти и проекти за устойчиво развитие на страните от БРИКС и други развиващи се държави.


Кипър и Египет ще се свържат с директен подводен газопровод.

Кипър и Египет ще се свържат с директен подводен газопровод. ...

......... кипърските турци за общите природни ресурси на острова. От началото на юни първата турска сондажна платформа "Фатих" ("Завоевател") е в Анталия с готовност да започне първия турски сондаж за газ в Средиземно море. До два месеца американската компания "ЕксонМобил" ще започне своите проучвателни сондажи в изключителната икономическа зона на Кипър.


Шведско-швейцарският лидер в производството на продукти за електроснабвяване и на

Шведско-швейцарският лидер в производството на продукти за електроснабвяване и на ...

......... развоен център за стъпателни регулатори за трансформатори. Към настоящия момент компанията разполага с над 2700 служители в страната. За миналата година международната група на ABB отчита приходи в размер на 34,31 милиарда долара.  Компания с бизнес в България купува част от американски гигант Компанията укрепва позициите си на американския пазар


Словенската компания за домакински уреди Gorenje ще премести цялото си

Словенската компания за домакински уреди Gorenje ще премести цялото си ...

......... Словенската компания вижда в китайците стратегически партньор, който да подкрепи усилията й за дългосрочен, устойчив растеж и развитие. Продажбата на Gorenje не трябва да тревожи нейните около 3000 служители в Сърбия, тъй като новият собственик има за цел разширяване на производството и отваряне на нови работни места, съобщи вестник Blic Biznis.


€10 милиона ще инвестират в България китайският производител на електромобили

€10 милиона ще инвестират в България китайският производител на електромобили ...

......... наш и да създаваме различни компоненти заедно с български фирми", казва Янков. И допълва, че целта на SEVIC eMobility е да генерира добавена стойност чрез производството на електромобила. Китайският гигант в електронната търговия Alibaba е сред инвеститорите в Cenntro и през тази година ще получи около 20 000 от електромобилите.


Най-новият внос на Китай е сняг. От Дубай. Е, не

Най-новият внос на Китай е сняг. От Дубай. Е, не ...

......... Al Futtaim. След Ski Dubai, компанията откри Ski Egypt през 2017 г. - първият закрит ски курорт в Африка. Подготвят се още 2 големи курорта в Близкия изток - Ski Saudi и Snow Oman, според съобщение на KOP. Датата за завършване на Wintastar Shanghai все още предстои да бъде обявена.


Още от зората на предприемачеството много мъже и жени се

Още от зората на предприемачеството много мъже и жени се ...

......... е разработила два успешни стратегии за търгуване с ценни книжа, които сега се използват по целия свят. Стратегията за подбор и разпределение на акциите, ориентирана към дивидентите, която Вайс предлага на клиентите си, е по-популярната, като чрез нея се постига висока степен на доходност и рентабилност дори на "мечи" пазари.


Строежът на чисто новия град Порт Сити в Шри Ланка

Строежът на чисто новия град Порт Сити в Шри Ланка ...

......... риболов. За да компенсира икономическите разходи на местните рибари, компанията е отделила близо 7 млн. долара, които да бъдат разпределени между риболовните асоциации в продължение на 3 години. Как се изграждат вълнолома и подпорната конструкция можете да видите във видеото отдолу. Как ще изглежда градът изглежда в бъдеще, можете да видите в галерията.


Инвестициите в завод, железопътни релси и други проекти в Китай

Инвестициите в завод, железопътни релси и други проекти в Китай ...

......... с 3,3 процента през август спрямо година по-рано. Инвестициите в инфраструктура са се увеличили с 4,2% през първите осем месеца, докато за периода януари-юли ръстът бе 5,7%. Инвестициите в железопътна инфраструктура намаляват с 10,6%. Сърбия договаря 1,5 милиарда долара инвестиции с Китай Те ще бъдат насочени към няколко приоритетни сфери


Ако наскоро сте летели със самолет на европейския производител Airbus,

Ако наскоро сте летели със самолет на европейския производител Airbus, ...

......... Германия, Чехия, Тунис, Мароко, Индия, САЩ и Бразилия. Към края на миналата година служителите на компанията са 4451.  За 2017 година приходите на групата възлизат на 652,5 милиона евро, а оперативната печалба е в размер на 11,7 милиона евро. Капиталът на акционелното дружество Latecoere възлиза на близо 190 милиона евро.


Полша смята да се възползва от бума на пътническия трафик,

Полша смята да се възползва от бума на пътническия трафик, ...

......... негов пряк конкурент за товари като бързо развалящи се стоки, на които Централна и Източна Европа е основен доставчик. Железопътният компонент е "много по-здрав, отколкото в други сравними инвестиции". "Ще бъде като комбиниране на Berlin Hauptbahnhof (главната жп гара на Берлин) и летище с размерите на Гетуик", заяви полският министър.


Microsoft подготвя мащабна нова инвестиция в Канада, която включва наемането

Microsoft подготвя мащабна нова инвестиция в Канада, която включва наемането ...

......... на Microsoft. Предвид темповете на технологиите и инвестициите, които компанията прави, екосистемата й може да създаде повече от 60 000 нови работни места, до откриването на новия й офис след 2 години. Плановете на Microsoft се приемат положително от инвеститорите, като акциите й поскъпнаха с 30% от началото на годината.


Подразделение на турския гигант Sarkuysan ще инвестира в нов завод

Подразделение на турския гигант Sarkuysan ще инвестира в нов завод ...

......... очаква да заработи до пет години. Турската група Sarkuysan, оценявана на €88,5 милиона на турската фондова борса, е основана през 1972 година в Истанбул и е първата успешна публична компания. Около половината от леките и лекотоварни автомобили в Европа използват кабели на Sarkuysan. Компанията продава и на доставчици на NASA.


Русия и Китай задълбочават сътрудничеството си, опитвайки се да постигнат

Русия и Китай задълбочават сътрудничеството си, опитвайки се да постигнат ...

......... руският онлайн пазар за продажба на китайски стоки Pandao да стане част от съвместно предприятие в областта на електронната търговия. "Pandao може да влезе в съвместното предприятие", казва източникът на ТАСС. Pandao е създаден с амбициозната идея да се превърне в един от лидерите на трансграничния пазар за електронна търговия.


Собственикът на веригата супермаркети T MARKET у нас - литовската

Собственикът на веригата супермаркети T MARKET у нас - литовската ...

......... открила над 20 магазина на българския пазар, а оборотът й отчита ръст от близо 50 на сто за този период. Т MARKET откри два нови магазина в страната, планира още два обекта до края на 2018-а Веригата вложи над 2,5 милиона лева в два обекта във Велико Търново и Несебър


Новият собственик на The Mall вече е изкупил и площта,

Новият собственик на The Mall вече е изкупил и площта, ...

......... столицата на мястото на други супермаркети. Това се случи с магазините на "Пикадили" в "Сердика център" и Mall of Sofia, например. Преди това пък компанията придоби нови 8 обекта на изтеглилата се от българския пазар конкурентна Penny. Пълен списък на магазините Penny, които стават BILLA Новите обекти са общо 8


Изграждането отне повече от две години, но днес Starbucks ще

Изграждането отне повече от две години, но днес Starbucks ще ...

......... приемат новината без особено въодушевление. "Опитвал съм кафето на Starbucks и със сигурност ще продължа да пия италианско", казва Джулия Бригенти, която живее в Милано. Италия е 78-мият пазар на компанията, а откриването на обекта в Милано идва цели 20 години, след като веригата стъпи за първи път в Европа.


Групата Zijinshan, която е сред най-големите, добиващи злато в Китай,

Групата Zijinshan, която е сред най-големите, добиващи злато в Китай, ...

......... голяма китайска инвестиция в съседката ни. През 2016 година компанията He Steel Group, която е един от най-големите производители на стомана в света, купи Smederevo Steel Mill за 46 милиона евро. Към момента китайските инвестиции в Сърбия, като се изключи сделката за RTB Bor, възлизат на около 6 милиарда долара.


Откриването на новия лъч на Лондонското метро -

Откриването на новия лъч на Лондонското метро - "Линията Елизабет", ...

......... Модерният транспорт ще позволи на пътниците да се придвижват в британската столицата значително по-бързо отколкото чрез съществуващата мрежа. Пътуването между "Падингтън" и "Канари Уорф", вторият бизнес район на Лондон, вече ще отнема само 17 минути. Директните влакове от "Хийтроу" до централен Лондон ще прекратят монопола на железопътната връзка Heathrow Express.


Тръбопроводът

Тръбопроводът "Турски поток", който ще доставя руски газ до Турция ...

......... от печалбите си. Енергийната компания обяви увеличение от 65% на нетните си печалби през първата половина на 2018 г. до 630.8 млрд. рубли (9.2 млрд. долара). Оперативните печалби на "Газпром" се повишават с 55% до 878.2 млрд. рубли (12.9 млрд. долара), а оборотът нараства с 24% до 3.97 млрд. рубли.


Шведската верига за обзавеждане на дома IKEA ще открие свой

Шведската верига за обзавеждане на дома IKEA ще открие свой ...

......... клиентско преживяване. Ресторантът ни е голяма част от това преживяване", каза мениджърът. Шведската верига за дома поддържа принципа да предлага качествени стоки на достъпни цени. При мебелите най-продаваните продукти са традиционни за IKEA кушетка, гардероб и диван, а сред аксесоарите - купички за хранене, LED крушки, батерии и други консумативи.


31,6 милиона лева ще бъде размерът на вложението, което

31,6 милиона лева ще бъде размерът на вложението, което "Бер-Хелла ...

......... е предназначена за марки като Mercedes-Benz, Porsche, Audi и други. BHTC си постави цел да увеличи приходите си в България до 2020 година до €100 милиона. България вече произвежда климатици за Audi и Porsche. Ето къде (ГАЛЕРИЯ) Ако си купите нова кола, то най-вероятно ще бъде с части от Божурище


Великобритания отделя близо £100 милиона, за да проучи разработката на

Великобритания отделя близо £100 милиона, за да проучи разработката на ...

......... да има пълната увереност в нейната сигурност. Експерти изчисляват, че на Великобритания ще струва над £3 милиарда, за да разработи заместител на "Галилео". Очаква се проучването да бъде готово и представено след 18 месеца. Брюксел и Лондон очакват забавяне по сделката за Brexit Споразумението няма да бъде готово до октомври


Ден след като американските акции подобриха още един рекорд, ретро

Ден след като американските акции подобриха още един рекорд, ретро ...

......... и при реинвестирането на дивидентите, стойността на моделите на Ferrari се повишава по-бързо от тази на публично предлаганите компании в САЩ от края на 2009 г. досега. Печалбите, които носят автомобилите от легендарната марка, сериозно се понижават през последните 3 години, докато американските акции се представят много по-добре от очакваното.


Стойността на активите на АО

Стойността на активите на АО "МФК "Лахта центр" - оператор ...

......... центр"е многофункционален обществено-делови комплекс на площ от 13 хектара в Санкт Петербург на брега на Балтийско море. Небостъргачът трябва да стане седалище на руския енергиен гигант Газпром и неговата компания "Газпром нефт". Строителство на небостъргача започна през 2012 година и се очаква да бъде завършено до края на тази година.


В началото на седмицата американският президент Доналд Тръмп подписа новия

В началото на седмицата американският президент Доналд Тръмп подписа новия ...

......... и американски формирования. В базата постоянно заети са шейсет души от околните села, а по време на учение персоналът от местни хора нараства в пъти. Останалите съвместни бази в България са военновъздушните в Безмер и Граф Игнатиево и скадовата база в Айтос, която има поддържаща функция към полигона "Ново село".


Инвеститор планира да вложи 124 милиона евро или над 240

Инвеститор планира да вложи 124 милиона евро или над 240 ...

......... Компанията възнамерява в първия етап на инвестицията да бъдат вложени 167,4 милиона лева, както и да бъдат отворени 115 работни места. С документа кметът дава предварително съгласие за продажба на терен за целта без търг или конкурс на цена по-ниска от пазарната, но не по-ниска от данъчната оценка на имота.


Китайският фонд за дялови инвестиции в Централна и Източна Европа

Китайският фонд за дялови инвестиции в Централна и Източна Европа ...

......... се срещнат и с ръководството на Българската банка за развитие (ББР), с които да обсъдят конкретни параметри на едно потенциално партньорство между страната ни и CEE Investment Cooperation Fund. Китай е новият властелин на Източния блок в Европа Дипломатическото майсторство на Пекин бившите тласка съветски държави към сблъсък с Брюксел


Ако мислите, че в пустинята нищо не расте, значи грешите,

Ако мислите, че в пустинята нищо не расте, значи грешите, ...

......... миналата година германска компания е разработила специален модул за отглеждане на зеленчуци на ледения континент. Най-голямата до момента вертикална зеленчукова ферма в света е изградена до летището на Ню Джърси в САЩ и представлява кула с височина от 24 метра, в която годишно се произвеждат над 2000 тона свежи зеленчуци.


Samsung Electronics Co. отвори най-големият в света завод за мобилни

Samsung Electronics Co. отвори най-големият в света завод за мобилни ...

......... заводи в най-бързорастящият световен пазар. Xiaomi дори готви да отвори три нови фабрики. Третата най-голяма азиатска икономика е привлякла рекордните $62 милиарда под формата на директни чуждестранни инвестиции през миналата година. При поръчка на скъп смартфон в Индия подаряват телевизор Smart TV от Samsung ще получат клиентите на Galaxy Note9


Германските банки имат една група клиенти, които чукат на вратите

Германските банки имат една група клиенти, които чукат на вратите ...

......... евро. Въпреки че приходите от т. нар. данък "църква" в Германия се покачи през последните години, има риск от свиването му при отслабваща икономика, което прави възвръщаемостта на инвестициите още по-важна. Църквите не се нуждаят от средства само за всекидневното си оцеляване. Като работодател, те трябва да изплащат и пенсии.


Милиардерът Сър Ричард Брансън направи нова стъпка към реализиране на

Милиардерът Сър Ричард Брансън направи нова стъпка към реализиране на ...

......... технологичният център ще е около 430 млн. евро (500 млн. долара), а той ще отвори между 100 и 200 работни места. "Инвестирайки в разработването и тестването на Virgin Hyperloop One, Испания разширява дългогодишната си традиция като глобален иновативен лидер в транспорта", заяви Роб Лойд, изпълнителен директор на Virgin Hyperloop One.


Турският производител на автомобилни компоненти Dogu Pres възнамерява да инвестира

Турският производител на автомобилни компоненти Dogu Pres възнамерява да инвестира ...

......... хектара, което ще позволи бъдещо разширяване на дейността. Във втората част на проекта турската компания планира да инвестира в производството на различни типове помпи. Инвестицията ще създаде 250 нови работни места. От съобщението става ясно, че компанията е провела едногодишно проучване, като е взела предвид и други страни в региона.


Модернизацията на жп линията между Елин Пелин и Костенец привлече

Модернизацията на жп линията между Елин Пелин и Костенец привлече ...

......... "БУЛРЕЙЛ 2018"     1. "Чайна Комюникейшън Кънстракшън Къмпани" ЛТД     2. "ТРЕЙС - СОФИЯ" ЕАД 19 ОП 2 Обединение "ИСАФ С.А. - КОЛАС РАЙ С.А.С - КАЛИСТРАТОВ ГРУП - ПОЗИЦИЯ 2"     1. ИСАФ С.А.     2. КОЛАС РАЙ С.А.С     3. КАЛИСТРАТОВ ГРУП ООД


Сделки по сливане и поглъщане в света на бизнеса се

Сделки по сливане и поглъщане в света на бизнеса се ...

......... кулисите ситуацията не бе така перспективна. Така наречената "криза на доткомите" избухна, културните различия между двете компании пречеха на сътрудничеството им, положението на пазарите се влошаваше. През 2003 г. новата обединена компания обяви отписване на активи за $45 милиарда, а след това и за загуби в размер на $100 милиарда.


Британско-австралийската минна корпорация Rio Tinto е инвестирала 100 млн. долара

Британско-австралийската минна корпорация Rio Tinto е инвестирала 100 млн. долара ...

......... Tinto. "Находището съдържа и борати, които са основни строителни елементи за топлоустойчиво стъкло, фибростъкло, керамика, торове, детергенти, консерванти за дърво и много други битови и търговски продукти", обясняват от компанията. Откритите полезни изкопаеми се използват в изолацията, която прави сградите енергийно ефективни и в производството на телевизори, компютри и смартфони.


Разработването на нов самолет за пренасяне на свръхтежки товари е

Разработването на нов самолет за пренасяне на свръхтежки товари е ...

......... "Антонов" се оттегли от съвместното предприятие "Обединени въздухоплавателни средства - Антонов", което създаде сериозни затруднения за авиокомпанията "Волга-Днепър" с удължаването на експлоатационния живот на товарния самолет и поддръжката му. Междувременно руското предприятие Aviastar-SP, базирано в Уляновск, започна предварителна работа, свързана с рестартирането на производството на самолети "Ан-124 Руслан" в Русия.


Германският автомобилен гигант VOSS Automotive започва ново произвдоство в Ловеч.

Германският автомобилен гигант VOSS Automotive започва ново произвдоство в Ловеч. ...

......... души. Днес компанията предлага обширно портфолио от ефикасни системи и решения за автомобилната индустрия на редица международно утвърдени марки. Благодарение на експертизата си и постоянната комуникация с клиентите си, VOSS разработват и постоянно усъвършенстват продуктовите си линии с високотехнологични решения, отговарящи на найвисоките съвременни стандарти за качество, ефективност и технологичност.


Руската строителна жп компания RZD International вече е положила първия

Руската строителна жп компания RZD International вече е положила първия ...

......... правителството на Сърбия одобри финансиране от 247.9 млн. евро за проекта за реконструкция на железопътната секция Стара Пазова-Нови Сад, част от линията Белград-Будапеща. Финансирането ще дойде от приходите от заем от 800 милиона долара, предоставен от Русия на държавния железопътен оператор на Сърбия - Zeleznice Srbije през януари 2013 г.


Американската компания Tesla е започнала преговори с властите в Германия

Американската компания Tesla е започнала преговори с властите в Германия ...

......... свързани с тях. Седалището на компанията е в Пало Алто, Калифорния. Освен коли, Tesla по собствени технологии произвежда батерии и електродвигатели, които продава и на други автомобилни производители като Toyota и Daimler. Tesla скоро няма да бъде лидер при електромобилите Компанията на Мъск ще изостане от Daimler, BMW и Volkswagen


Черна гора започва програма за предоставяне на гражданство срещу инвестиции

Черна гора започва програма за предоставяне на гражданство срещу инвестиции ...

......... & Partners консултират черногорското правителство повече от 8 години за възможното въвеждане на програма за миграция на инвестиции, посочват от компанията. Черна гора заема 42-о място в класацията на компанията, който предлага на гражданите достъп до 123 дестинации, включително Хонконг, Сингапур, ОАЕ и всички държави в Шенгенското пространство на Европа.


Германският индустриален конгломерат Thyssenkrupp планира да инвестира между 150 и

Германският индустриален конгломерат Thyssenkrupp планира да инвестира между 150 и ...

......... има строителство", заяви Ширенбек. През последните месеци германският концерн е изправен пред тежка криза, свързана със структурата на бизнеса му и липсата на силно лидерство. Thyssenkrupp отчете 758 млн. евро загуба за миналата година, а противоречията между инвеститори и ръководството доведоха до оставките на изпълнителния директор и председателя на борда.


Facebook ще удвои размера на офис пространството, което заема в

Facebook ще удвои размера на офис пространството, което заема в ...

......... задържат близо до рекордните висоти, независимо от гласуването на Brexit и намаляването на разходите в сектора на финансовите услуги. Количеството офис площи, отдадени под наем от технологични, медийни и телекомуникационни компании в централната част на Лондон миналата година, е 25% по-високо от дългосрочната средна стойност, според експертите на Knight Frank.


Пазарът на едрогабаритна селскостопанска техника у нас се запазва стабилен

Пазарът на едрогабаритна селскостопанска техника у нас се запазва стабилен ...

......... място по продажби е John Deere с 33 комбайна. CLAAS е на второ място с 25 регистрирани комбайни, следвана от Ростселмаш, CASE IH и New Holland - съответно с 10, 8 и 7 машини. Рекорд: през 2015 г. са регистрирани 2 169 нови трактори и комбайни Еврофинансирането си казва думата


Турция подготвя изграждането на високоскоростна жп линия от Истанбул до

Турция подготвя изграждането на високоскоростна жп линия от Истанбул до ...

......... тръжните процедури за секция са започнали и вече са получени предложения за консултанти. Търгът за самото строителство е във фазата на обявяване, а предложенията ще бъдат събрани през септември. "Договорът се очаква да бъде подписан до края на годината, а строителството ще започне в началото на 2019 г.", обяви Турхан.


След години обмисляне и подготовка, Великобритания най-после се реши да

След години обмисляне и подготовка, Великобритания най-после се реши да ...

......... и ще продължим да се ангажираме с всяка компания, която се стреми да работи тук", заяви Греъм Търнок, изпълнителен директор на космическата агенция на Обединеното кралство. С новия космодрум "Великобритания ще се превърне в първия еднопосочен пункт за изграждане, изстрелване и експлоатация на спътници в Европа", заяви британската космическа агенция.


Националният превозвач

Националният превозвач "България Ер" ще разкрие в разгара на лятото ...

......... в отговор на пътническия интерес, като всеки може да следи за тях онлайн на уебсайта на авиокомпанията www.air.bg , където ще се публикува поетапно информация за всеки нов полет. Подробности може да получите и от Центъра за обслужване на клиенти на +359 2 402 04 00, както и на [email protected]


Китайска компания с партньори от Люксембург и България ще отвори

Китайска компания с партньори от Люксембург и България ще отвори ...

......... транспорт. По думите на Жост няма да е необходимо камионите да бъдат купувани. "Самото превозно средство не е важно - важна е технологията, която се крие зад него - приложенията, мобилната комуникация, цялостната поддръжка на камиона. В Европа всъщност ние не продаваме камиони - продаваме решения, логистична концепция", казва той.


Възобновяемите енергийни източници могат да генерират половината от електрическата енергия

Възобновяемите енергийни източници могат да генерират половината от електрическата енергия ...

......... намаляване на разходите за нови строителни проекти. EDF "смята, че това може да бъде постигнато в предложената нова електроцентрала "Сизуел Ц". С по-ниски разходи ядрената енергия трябва да играе по-голяма роля в бъдещия енергиен микс, отколкото се предлага в днешния доклад на Националната комисия по инфраструктура", каза компанията в изявление.


Военните разходи на Румъния се увеличават с 50% между 2016

Военните разходи на Румъния се увеличават с 50% между 2016 ...

......... от Централна Европа спрямо обема на военните разходи след Полша, чиито разходи са 42% от общите за региона. Румъния поръча 227 бойни машини за пехотата за над $1 милиард Те ще бъдат произведени в страната Похарченото за отбрана в региона се увеличава с 12% между 2016 г. и 2017 г.


Китай има интерес да участва с инвестиции в проекта за

Китай има интерес да участва с инвестиции в проекта за ...

......... да достигнат от Германия и Австрия до пристанищата на Черно и Егейско море. България и Гърция подготвят проекта от няколко години, а миналата есен подписаха меморандум за разбирателство за развитието му, но им липсваше необходимото финансиране. Сега това ще се промени с участието на Китай и евентуално други международни инвеститори.


Китай и държавите от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) продължават

Китай и държавите от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) продължават ...

......... сътрудничество за кредитна линия за 50 млн. евро от Exim bank of China за финансиране на българския бизнес", припомни министърът на икономиката Емил Караниколов. България и Китай работят и върху подписване на кредитно споразумение с Индустриалната и търговска банка на Китай, което ще е второ след това през 2016 г.