Имената На Бизнеса


Преди дни Lenovo обяви своите финансови резултати за четвъртото тримесечие

Преди дни Lenovo обяви своите финансови резултати за четвъртото тримесечие ...

... сме намалили успешно емисиите на парникови газове от обхват 1 и 2 с цели 92%. Благодарение на тези и други стъпки, Lenovo е призната от годишния Corporate Knights Index като една от 100-те най-устойчиви компании в света и за една от най-иновативните от Boston Consulting Group (25 място от 50).


„Предприемачи на бъдещето 2021“ ще даде възможност на млади предприемачи

„Предприемачи на бъдещето 2021“ ще даде възможност на млади предприемачи ...

... както и как да кандидатствате да сте сред шестимата интервюиращи, може да откриете на дигиталната платформа за събития , където конференцията ще се излъчва на живо на 10 юни.Генерален партньор на събитието е УниКредит Булбанк, основен партньор – Алтерко, с подкрепата на Дентална клиника Петър Дучев и Индустриален Холдинг България.


„Предприемачи на бъдещето 2021“ ще даде възможност на млади предприемачи

„Предприемачи на бъдещето 2021“ ще даде възможност на млади предприемачи ...

... бъдещето“ 2021, както и как да кандидатствате да сте сред шестимата интервюиращи, може да откриете на дигиталната платформа за събития , където конференцията ще се излъчва на живо на 10 юни. Генерален партньор на събитието е УниКредит Булбанк, основен партньор – Алтерко, с подкрепата на Дентална клиника Петър Дучев и Индустриален Холдинг България.„Предприемачи на бъдещето 2021“ ще даде възможност на млади предприемачи

„Предприемачи на бъдещето 2021“ ще даде възможност на млади предприемачи ...

... бъдещето“ 2021, както и как да кандидатствате да сте сред шестимата интервюиращи, може да откриете на дигиталната платформа за събития , където конференцията ще се излъчва на живо на 10 юни. Генерален партньор на събитието е УниКредит Булбанк, основен партньор – Алтерко, с подкрепата на Дентална клиника Петър Дучев и Индустриален Холдинг България.


Владислав Атанасов заема позицията Изпълнителен директор на MVB Truck &

Владислав Атанасов заема позицията Изпълнителен директор на MVB Truck & ...

... тежките камиони за международен транспорт, там разработките са насочени към двигателите на водород. Прототипи  на автомобили с двигатели, използващи водород, ще бъдат пуснати още през тази година. Практически тестове с избрани клиенти са предвидени за 2023/24 година – това е проект, който се изпълнява заедно с инфраструктурните оператори в Бавария.


Франк Кванте, директор на Fraport България, даде интервю за предаването

Франк Кванте, директор на Fraport България, даде интервю за предаването ...

... нееднократно. За нас те са най-хубавите летища и хората ще идват повече от веднъж. Вярвам, че това може да стане и с леката авиация и хората да са доволни, че са посетили Варна или Бургас и могат да се похвалят с преживяването си при нас.Цялото интервю може да гледате тук:Преди дни едно от най-големите застрахователни дружества в страната ЗАД

Преди дни едно от най-големите застрахователни дружества в страната ЗАД ...

... българските застрахователи беше започнал такава инициатива на публични дискусии по темата, в която да бъдат представени различните мнения. Пандемията прекъсна тази форма на обсъждане и тя ще бъде възобновена след отмяна на ограниченията. Тук следва да подчертая, че все още не е преминало и общественото обсъждане на проекта на методика.


Паскал Дойчев е на 43 г., основател и собственик на

Паскал Дойчев е на 43 г., основател и собственик на ...

... вече искат да променят това. Смятам, че повечето от нас вече изпитват потребност да бъдат в обичайната си работна офис обстановка, в която заедно с колегите да взаимодействат пълноценно. На прага на излизане сме от капана на коронавируса. Въпрос на няколко месеца е икономиката ни да започне процес на възстановяване. 


Пламена Бургуджиева е с над 15 години опит в ИТ

Пламена Бургуджиева е с над 15 години опит в ИТ ...

... издание на събитието, което ще се проведе на 21.04. Повече информация за изданието и останалите теми може да бъде намерена на сайта на дигиталната стрийминг платформа за събития, която Investor Media Group стартира тази година - . Събитието може да бъде гледано на живо на дигиталната платформа или на .


Интервю с Боян Георгиев, директор „Стоково снабдяване“ в Лидл БългарияНаскоро

Интервю с Боян Георгиев, директор „Стоково снабдяване“ в Лидл БългарияНаскоро ...

... гюбек – пресен кашкавал, а отскоро направихме и гюбек с манатарки. Искам да реализираме повече типично български продукти като баниците на „Белла“, които представихме в три разновидности – лучник, зелник, пататник. Имаме потенциала да предлагаме уникални сурово-сушени колбаси, невероятни деликатеси, които вярвам, че ще намерят своето място на европейските пазари.


През март тази година Investor.bg отбеляза 20 години от старта си в

През март тази година Investor.bg отбеляза 20 години от старта си в ...

... и няма възможност да ги гледа на живо – после може да си пусне записа.Какъв е принципът - по-бързо, по-добре обяснено или по-интересно, кои са трите златни правила на един главен редактор и още ще откриете в интервюто на Петър Хераков с Бойчо Попов в мартенския брой на списание „Мениджър".Радка Чамова е мениджър "Човешки ресурси" с над 15 години

Радка Чамова е мениджър "Човешки ресурси" с над 15 години ...

... ще бъде възприет хибриден модел между работата онлайн и тази в офиса. "За нас е важен комфортът и сигурността на хората в компанията и се съобразяваме с тяхната обратна връзка преди да предприемем сериозни стъпки, връщането към работа изцяло от офиса засега не стои на дневен ред", допълва Радка Чамова.


Компютърният код, стоящ в основата на TikTok, не представлява заплаха

Компютърният код, стоящ в основата на TikTok, не представлява заплаха ...

... ограничения от 2020 г. Тези забрани имат „многобройни политически мотиви“, твърди Citizen Lab в доклада си, добавяйки, че изследователският екип иска да анализира проблемите за неприкосновеността на личния живот и сигурността в TikTok и неговия китайски еквивалент, Douyin, от „базирана на доказателствата техническа“ перспектива.1-->Още по темата: Още по темата


Investor.bg събира бизнеса и институциите в проекта си . Тази година

Investor.bg събира бизнеса и институциите в проекта си . Тази година ...

... Съвместната ни работа винаги е била изключително плодотворна, а резултатите от нея - в полза на цялото общество.Knowledge City се провежда с подкрепата на Алтерко, A1, Риск Инженеринг, TollPass, Банка ДСК, Интерком Груп и Явор, Леново България.Медийни партньори на събитието са Bloomberg TV Bulgaria; Dnes.bg; Money.bg; Градът Медиа Груп; Kmeta.bg.


Милена Драгийска-Денчева управлява "Лидл България" от 2007 г., когато веригата започва

Милена Драгийска-Денчева управлява "Лидл България" от 2007 г., когато веригата започва ...

... а не в неразумното не-инвестиране, защото последното означава да позволим кризата да ни спре, наместо да я видим като потенциална възможност да станем още по-добри. В това число и да отвоюваме нови територии за български продукти на чуждите ни пазари в партньорство с българските производители, на които винаги ме разчитали. 


Вложители изтеглиха 5,1 млн. дяла от Expat SOFIX ETF, показва

Вложители изтеглиха 5,1 млн. дяла от Expat SOFIX ETF, показва ...

... лв., което е понижение от 83% спрямо върховата стойност. Това на практика означава, че при , Expat SOFIX ETF ще купува двойно по-малко акции спрямо преди дни и почти 5 пъти по-малко спрямо 16 август 2017 г.Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.Христо Тенчев е основател на XS Software и съосновател на

Христо Тенчев е основател на XS Software и съосновател на ...

... ни да тестваме и нов подход в Румъния, предоставяйки интерактивна образователна платформа на студентите, от която могат да черпят ключови знания в сферата на програмирането. Бъдещето пред СофтУни ще бъде предизвикателно, но и изпълнено с постигнати цели и успехи и целия екип вече няма търпение за следващите стъпки, които предстоят.


Петко Вълков е началник Управление „Трежъри“ в Българска банка за

Петко Вълков е началник Управление „Трежъри“ в Българска банка за ...

... Това се доказа и с липсата на голям интерес на инвеститорите към американските държавни ценни книжа, които са свързани с темпа на годишна инфлация. Правителствата по света предприеха незабавни експанзивни фискални политики, насочени към намаляване на негативните ефекти от затварянето на икономиките.1-->Още по темата: Още по темата


Тим Курт е изпълнителен директор на „Аурубис България“ и президент

Тим Курт е изпълнителен директор на „Аурубис България“ и президент ...

... също и Европа, ще се завърнат след няколко месеца. И тогава темите, които и преди бяха на дневен ред – електромобилност, инфраструктурни проекти, ще се завърнат. Това са проекти, които насърчават икономиката като цяло и ще имат като ефект засилване на търсенето на такива суровини. 1-->Още по темата: Още по темата

Светлин Наков е един от тримата основатели на добре познатата

Светлин Наков е един от тримата основатели на добре познатата ...

... които все не остава време: да направите добър сайт на фирмата, да си подготвите маркетинг кампании за след пандемията, да обучите персонала си, да си ремонтирате сградите, да измислите и тествате нови продуктии и услуги, и много други. Времето никога не стига, а пандемията освобождава време. Използвайте го за развитие.– иновативната кариерна мрежа за създаване на професионални връзки, чрез

– иновативната кариерна мрежа за създаване на професионални връзки, чрез ...

... и вече предлагат свободни позиции чрез nPloy, докато броят на активните потребители надхвърля 25 000. Тези цифри са изключително положителна обратна връзка, която ни дава стимул да излезем извън границите на България и да предложим услугата си и на компании както от съседни страни, така и от държави отвъд Океана.


Светослав Спасов е лидер с 15+ години опит в ИТ

Светослав Спасов е лидер с 15+ години опит в ИТ ...

... успешното приключване на академиите ни, да се реализират в KPMG ITS. За нас тази инициатива, която със сигурност ще продължим и занапред, е огромна инвестиция. Академиите са с продължителност от 4-5 месеца, имаме сериозни инвестиции в подготовката на материали, в провеждане на обучения, в осигуряване на възнаграждения за студентите ни.


Иван Чернев е председател на УС на „Kaufland България” от

Иван Чернев е председател на УС на „Kaufland България” от ...

... търсенето и осигуряваме навреме всички необходими стокови наличности. Наближават коледните и новогодишните празници, в които отново ще останем верен партньор на българското семейство и ще му предложим разнообразие от качествени предложения на отлични цени, при строго спазване и изпълняване на всички противоепидемични мерки. Българският потребител може да разчита на нас. 


Проф. Д-р Х. ван Меертен, (1974) е професор по европейско

Проф. Д-р Х. ван Меертен, (1974) е професор по европейско ...

... на Фонд “Научни изследвания” и с подкрепата на ЗАД “ОЗК-Застраховане” АД, генерален партньор на форума, както и на ЗАД “Армеец” АД, ПОАД “ЦКБ-Сила” АД и ПОК “Съгласие” АД, които са партньори на събитието.Медийни партньори на форума са  Investor.bg, Bloomberg TV Bulgaria, Dnes.bg, Economic.bg, сп. “Икономика”, Money.bg, Novinite.bg и Еcon.bg.  


През май 2019 г. Теодора Петкова стана главен изпълнителен директор

През май 2019 г. Теодора Петкова стана главен изпълнителен директор ...

... гратисни периоди по главници и лихви, цялостното качество на вземанията остава на сравними нива към третото тримесечие на 2020 г. с края на 2019 г. С оглед на изтичащите мерки в последното тримесечие на 2020 г., и икономическата обстановка, съвсем логично имаме очаквания за ръст на дела на необслужваните експозиции.„Намери това, което търсиш! Предложи това, което имаш!“ е девизът

„Намери това, което търсиш! Предложи това, което имаш!“ е девизът ...

... услуги? Благодарение на нашата система за оценка на потребителите хората сами ще изграждат своето доверие и увереност. Ние също така предлагаме на потребителя да се свърже с нас по всяко време, за да го посъветваме как най-добре да пласира рекламата си или просто да му помогнем при използването на платформата.


Данаил Данаилов има над 26 години задълбочен опит в бизнеса

Данаил Данаилов има над 26 години задълбочен опит в бизнеса ...

... Просто трябва пазарът да се развие и клиентите да ги ползват. Големи планове за експанзия нямаме, по-скоро ще се оптимизира мрежата. Ще преценяваме за увеличаване размера на някои офиси, ще се местят офиси на по-добри локации, това предстои.1-->Още по темата: Още по темата Спонсорирано съдържаниеНужен е javascript, за да пускате коментар


BIC започва просто - с визия и химикал. Целта на

BIC започва просто - с визия и химикал. Целта на ...

... да бъдат намерени на местния пазар с подходящите езикови и професионални умения, с опит както в професионалната си област, така и в големи, международни компании и в предоставянето на споделени услуги с висока добавена стойност – това са основните фактори. До момента всички индикации сочат, че изборът е бил правилен.


Лонгруи Циу (Джефри) е генерален мениджър на Huawei Consumer Business

Лонгруи Циу (Джефри) е генерален мениджър на Huawei Consumer Business ...

... на пазара в България. Очаквайте нов базиран на AppGallery смартфон, P Smart 2021, както и силно разширяване на аудио портфолиото ни – с новите FreeBuds Pro, с многофункционалния аудио говорител Sound X, както и с един много иновативен продукт, колкото моден, толкова и високотехнологичен, с който скоро ще изненадаме аудиторията.


Крис Брайтън е вицепрезидент на Jacobs Douwe Egberts (JDE). Отговаря

Крис Брайтън е вицепрезидент на Jacobs Douwe Egberts (JDE). Отговаря ...

... в България с изключително добре подготвени. Говоря за всички – от служителите в производството до инженерите.  Горд съм и от дисциплината на екипа. Това гарантира непрекъснатост на производствения процес и доставка при нарастващото търсене на пакетирано кафе за локалните и международни клиенти на фабриката, дори в най-тежките времена на пандемията. 


Ален Паунов е Образователният директор на . Въпреки че повече

Ален Паунов е Образователният директор на . Въпреки че повече ...

... че пред вас стои едно страхотно пътешествие. Опитайте се да вземете колкото е възможно повече от невероятните професионалисти, които ви преподават, и бъдете търпеливи, постоянни и упорити. Статистиката е във ваша полза – 100% от тези, които не са се отказали, са успели!  И най-важното – забавлявайте се, докато учите.


Иван Манев се занимава със CRM анализи и подпомага няколко

Иван Манев се занимава със CRM анализи и подпомага няколко ...

... демократичен подход за взимане на важните решения. Към момента екипът е от 10 човека, всички обичаме проекта и сме нахъсани за постигане на целите, които сме си поставили, а те не са малки - глобален лидер в пасивното обучение и първият български стартъп, скалирал на глобален пазар  с В2С продукт.


Силно обсъжданият в последните години нов стандарт за пренос на

Силно обсъжданият в последните години нов стандарт за пренос на ...

... клиенти", обясни той. "Ако се разреши на всички тези малки и средни оператори в България да предлагат най-популярната телеком услуга – мобилната, това би дало тласък на целия пазар и би довело до подобряване на конкуренцията и появата на много нови услуги“. 
 Всички гости на предаването може да видите .


Виолина Маринова е главен изпълнителен директор на Банка ДСК от

Виолина Маринова е главен изпълнителен директор на Банка ДСК от ...

... и търси своето ново равновесие. Безработицата през последния месец задържа приблизително нивото си (ръст от 0,1 пр.п. спрямо април). Надявам се на положително развитие на тези тенденция и надеждата разпространението на вируса да се ограничи. Трябва да сме достатъчно далновидни и гъвкави, за да се изправим пред предизвикателствата на средата.


Как кризата, причинена от коронавируса, се усеща от Алкомет –

Как кризата, причинена от коронавируса, се усеща от Алкомет – ...

... България е в подкрепата за Северозапада3Slack поиска ЕС да разследва Microsoft за злоупотреба с влияние Още по тематаТрима мениджъри получиха приз „Атанас Буров“ за банково и индустриално управлениеПриходите от продажби на „Алкомет“ остават стабилни, но печалбата се свива"Алкомет" със спад от 7% на количеството продажби през третото тримесечие

Как се развива Корадо България в условията на пандемия и

Как се развива Корадо България в условията на пандемия и ...

... за стъпване на нови пазари? Източните пазари, както се очакваше, бяха силно засегнати, както и  всички други пазари. Това се компенсира от нашата повишена и стабилна позиция на най-развитите пазари. Виждаме допълнителни възможности, особено в западната част на Европа, но и потенциално интересни възможности и в останалата част на Европа.


Стела Точева е EMEA Sales Director в Modis и работи

Стела Точева е EMEA Sales Director в Modis и работи ...

... в цяла България. Откриването на новия ни офис в Пловдив в края на 2019 г. бе още една стъпка към разрастването на бизнеса ни в България. През следващите години планираме нови инвестиции и разрастването ни до 3000 души у нас.  P { margin-bottom: 0.08in } A:link { so-language: zxx }


Лиляна Павлова е министър на регионалното развитие и благоустройството в

Лиляна Павлова е министър на регионалното развитие и благоустройството в ...

... икономиката на ЕС. Предвид ролята на „климатичната банка” на ЕС от следващата година всички финансирани от ЕИБ проекти, ще трябва да бъдат в съответствие с Парижкото споразумението за климата, а до 2025 г. най-малко 50 % от проектите, финансирани от ЕИБ ще окажат положително въздействие върху климата и/или околната среда.


Георги Георгиев е прокурист на "ЕЛАНА Агрокредит". Част е от

Георги Георгиев е прокурист на "ЕЛАНА Агрокредит". Част е от ...

... на деня за 6-и юлиБруно льо Мер е новият стар финансов министър на Франция ЕС върви към забрана на продажбата на фалшиви стоки онлайн3EMI: Какви цени на електроенергията може да очакваме на свободния пазар?Още по темата:Имената на бизнесапазар на трудабезработица в Българияикономиката на Българиязаетост в БългарияIT секторIT специалистиЯна ИлиеваПоследни новини 158 са новите случаи на коронавирус при 3343 тестаWall Street записа своето най-добро тримесечно представяне от десетилетия3

Като бизнес психолог Катерина Психопида специализира в организационно развитие през

Като бизнес психолог Катерина Психопида специализира в организационно развитие през ...

... Има еволюция в преживяването на служителите и компаниите трябва да се съобразят с потребностите за растеж на своите хора, а не само с психологическите им нужди. Необходим е много по-цялостен подход, който да отговаря на въпроса: „Как раста и как помагам на обществото в момента?“. P { margin-bottom: 0.08in }


Туризмът се оказа сред секторите, които пострадаха най-много заради пандемията

Туризмът се оказа сред секторите, които пострадаха най-много заради пандемията ...

... платени от потребителите за неосъществени пътувания. Как оценявате този ход? Надявам се след обсъждането да бъде приет от Европейския съюз, защото всяко действие по посока взимането на консолидирани решения на ниво ЕС мисля, че е правилно. Пандемията се отрази на всички и само заедно ще можем да излезем от нея.


Доц. д-р Григорий Вазов е ректор на Висшето училище по застраховане

Доц. д-р Григорий Вазов е ректор на Висшето училище по застраховане ...

... БългарияВУЗФГригорий ВазовЗастраховател на годинатакоронакризаПоследни новини За втори пореден ден в България нама починал от коронавирусЩе приложи ли ЕС уроците от банковата криза при спасяването на бизнеса?Облекчаването на блокадите даде силен тласък на европейските пазариКоронавирусът ще промени и червените килими в Холивуд1Защо доларът остава привлекателен и по време на кризата?5

Виктор Станчев, главен оперативен директор в „ЧЕЗ Разпределение България“, в

Виктор Станчев, главен оперативен директор в „ЧЕЗ Разпределение България“, в ...

... че да обезпечим развитието на мрежата по начин, който да гарантира нейната сигурност. Оттук-нататък призоваваме търговците да са отговорни и прецизни в заявките си към нас, да подхождат индивидуално към клиентите, а клиентите да спазват техните инструкции и да се възползват от възможностите, които предлагат. P { margin-bottom: 0.08in }


Доц. д-р Радостин Вазов е заместник-ректор по европейските проекти и

Доц. д-р Радостин Вазов е заместник-ректор по европейските проекти и ...

... не е изключено да се срещне съпротива в това отношение. И третото предизвикателство, което може би е най-голямо - създаването на дигитално иновативно учебно съдържание. В общи линии съм оптимист. Видяхме, че когато се наложи и когато имаме обща цел, можем да постигнем добри резултати. Така че, времето ще покаже. Как кризата с COVID-19 ще повлияе на имотния бранш, можем

 Как кризата с COVID-19 ще повлияе на имотния бранш, можем ...

... градове може и да загубят по 5-10 % от вчерашната цена, но мисля, че няма да сме свидетели на 30% и повече спад в цените. Дори предполагам, че е възможно да има имоти, които да повишат цената си. Все пак имотът е доста сигурна инвестиция“, заяви още мениджърът на Imoti.net.


С Христо Тенчев, един от основателите на „СофтУни“, но освен

С Христо Тенчев, един от основателите на „СофтУни“, но освен ...

... лектори от индустрията, които с желание и страст предават знанията си на курсистите, всички наши партньори и всеотдайни студенти. „СофтУни“ ще продължи неуморно да следва целите си и да допринася за постигането на истинска образователна революция в България, с която да промени условията на живот и работа в страната ни.


Арх. Тихомир Казаков основава Stephen George International - Bulgaria заедно с Александър Доу.

Арх. Тихомир Казаков основава Stephen George International - Bulgaria заедно с Александър Доу. ...

... голяма част от бизнеса или от жилищата, което води съответно и до по-голям трафик, което пък предполага и по-големи свободни площи около конкретното високо строителство. Аз лично не съм против високото строителство, просто е специфично.Трябва да се обмисли сравнително добре, преди да се пристъпи към изпълнение на една висока сграда. 


Вече близо две години InterContinental Sofia е утвърден лидер на

Вече близо две години InterContinental Sofia е утвърден лидер на ...

... още по-отговорни към ролята ни за развитието на луксозния сегмент.InterContinental Sofia e част от InterContinental Hotels Group (IHG®) - водеща компания в хотелиерската индустрия, с повече от 400 000 служители в над 100 страни. В момента IHG® има 5795 действащи хотела в световен мащаб и 1941 в процес на изграждане.


Започнал като младши инженер, Иван Житиянов е част от Телелинк

Започнал като младши инженер, Иван Житиянов е част от Телелинк ...

... Технолоджис, Софтгруп и Сайнет, разработващи разнообразни софтуерно базирани системи в области като управление на инфраструктурните дейности, фармацевтичното производство, мултимедия, решения за МСП, управление на данни и изкуствен интелект. Като цяло, дейността и бизнес моделът на тези компании са различни от и не се конкурират с тези на Телелинк Бизнес Сървисис.


Борислав Иванов е директор „Бизнес развитие“ на Софтуер Груп за

Борислав Иванов е директор „Бизнес развитие“ на Софтуер Груп за ...

... със световно известни лидери в областта на сигурността и управлението на данни. Имаме над 10 години във финансовата индустрия и работим по международни проекти в сфери, в които се изисква много сериозен ИТ опит. Това е една от основните причини редица организации да ни припознават като желан партньор за сътрудничество.


Българската банка за развитие е основана през 1999 г. с

Българската банка за развитие е основана през 1999 г. с ...

... младежка заетост. Планът „Юнкер“ предстои да бъде наследен от по-амбициозният план InvestEU с бюджет от 650 млрд. евро. „И пак Българската банка за развитие е естественият партньор на тази програма в България и ще участва активно в подготовката и реализацията й“, заяви Стоян Мавродиев в интервю пред THE INFLIGHT MAGAZINE.


Жозе Салойо е управител на БНП Париба Пърсънъл Файненс, С.А.,

Жозе Салойо е управител на БНП Париба Пърсънъл Файненс, С.А., ...

... на годишна база през октомври1Кредитите от компаниите за бързи заеми продължават да растат8Българите купуват по-евтини, но по-качествени стоки на изплащане1Защо се увеличават таксите и комисионите на банките от октомври23Нивото на лошите кредити в България е около 12%1Кредитите за консолидация на заеми настигат тези за ремонта на позиция №1 Спонсорирано съдържание