Родители в Благоевград излизат в подкрепа на Василка Величкова, директор

Родители в Благоевград излизат в подкрепа на Василка Величкова, директор ...

......... им трябва да имат възможност да учат в различни училища. Те искат малчуганите им да се обучават с българчетата, "защото децата ставали по-културни". Ромите дори поискаха да могат да записват децата си в училища в центъра на Благоевград. Община Благоевград обаче все още не е дала становището си по случая.


Благоевград Изложбата

Благоевград Изложбата "60 години художници от Благоевград" събира творци от ...

......... града се организират големи регионални и национални изложби, сред които ОХИ-та „Пирин” и „Струма”, в които участват много от най-активните автори от региона и страната. През 1980-те години той става център на неконвенционалното изкуство, оставяйки няколко важни паметни изложби в историята му, каквито са 11.11.88, 11.11.89, акцията „Реката” и други.


Благоевград. Спортно състезание „Лъвски скок“ ще се проведе за поредна

Благоевград. Спортно състезание „Лъвски скок“ ще се проведе за поредна ...

......... на Апостола и да се помнят посланията, които той ни оставя. Спортното събитие се организира от Община Благоевград и ръководителя на лекоатлетически клуб "Джордан" Йордан Янев. На 18 юли, от 10:00 часа. ще бъдат положени и цветя пред бюст-паметника на Дякона. Ритуалът ще бъде на площад „Васил Левски“ в Благоевград.


Банско. „Лятна филмомания под звездите 2018“ ще се проведе в

Банско. „Лятна филмомания под звездите 2018“ ще се проведе в ...

......... четири летни вечери! Очаквайте и парти вечери в дните на събитието! При дъждовно време прожекциите ще се проведат в Голямата зала на Читалище „Никола Вапцаров“. Вход свободен!", посочват още от Общината. Програмата може да бъде видяна тук. Организатори са Община Банско, Читалище „Никола Вапцаров“, Сдружение „Международен фестивал на планинарския филм“.


На 21-ви юли (събота) в Банско предстои поредното издание на

На 21-ви юли (събота) в Банско предстои поредното издание на ...

......... от шест постановки, една от които за деца. „Преди това беше фестивалът "Фолклорна магия" за автентично фолклорно творчество. Правим го за първи път и аз бях изключително приятно изненадан от голямото желание на самодейците, имаше и професионални изпълнители. Получи се нещо хубаво. Хората в града също са доволни“, добави Икономов.


Банско. Завърши най-любимата и посещавана лятна школа, организирана от община

Банско. Завърши най-любимата и посещавана лятна школа, организирана от община ...

......... според своите интереси и са ангажирани с различни активности през лятната ваканция. Програмата на детските летни школи продължава с най-разнообразни дейности – от планински походи в Пирин и еднодневни екскурзии до забележителности, през Школите по изобразително изкуство и музика, до Клуб „Сръчни ръчички”, Клуб „Кулинарни традиции”, спортни и образователни игри.50-годишна жена с навехнат глезен е била спасена при акцията

50-годишна жена с навехнат глезен е била спасена при акцията ...

......... "Първоначално тръгнахме една група от четирима спасители от Планинска спасителна служба – Добринище. По-късно получихме и помощ от Планинска спасителна служба – Банско. Акцията приключихме успешно около 19.30 часа. Жената е с навехнат глезен, но не можеше да се движи, затова се наложи да я пренесем с носилка", добави Пчелин.


Спасителна акция за пострадал турист се провежда край Поповото езеро

Спасителна акция за пострадал турист се провежда край Поповото езеро ...

......... Спасителна акция за пострадал турист се провежда край Поповото езеро в Пирин планина. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пирин от Планинска спасителна служба – Банско към Български червен кръст. На място е изпратен екип от спасители, които към момента работят за оказване съдействие на гражданина.


Благоевград. Благоевград ще бъде домакин на Държавно лично отборно първенство

Благоевград. Благоевград ще бъде домакин на Държавно лично отборно първенство ...

......... част от спортните клубове са подали своите молби за лагери в Благоевград, които ще се проведат непосредствено преди състезанието. Само преди дни, медалистът от световното първенство за "Младежи и девойки" в Индианаполис (САЩ) Антъни Иванов и неговият съотборник Любомир Епитропов, проведоха възстановителните си тренировки в плувното съоръжение в „кв. Еленово“


Окръжна прокуратура-Благоевград в законоустановения срок внесе протест срещу определението на

Окръжна прокуратура-Благоевград в законоустановения срок внесе протест срещу определението на ...

......... на лица, желаещи да регистрират пътни превозни средства, както в Благоевград, така и в пунктовете за регистрация на ППС в РУ-Петрич и РУ-Гоце Делчев. В нарушение на утвърдените правила били предоставяни регистрационни номера за МПС и ремаркета, теглени от тях, с комбинация от цифри по желание. Разследването по случая продължава.


С демонстрация как са тъкали на „разбой” нашите баби, започнаха

С демонстрация как са тъкали на „разбой” нашите баби, започнаха ...

......... стъкло, икони, енергийни картини, ковано желязо и други. Не са забравени и феновете на киното. В ПИЦ – Банско ще се прожектират различни филми за Банско и банските дейци, представители на духовния и литературен свят. Всичко това ще бъде на разположение на любопитните посетители от 6 юли до 8 септември.Благоевград. Две събитие ще отбележат началото на дейностите по проект

Благоевград. Две събитие ще отбележат началото на дейностите по проект ...

......... представен проектът, неговите цели, заложени дейности и очаквани резултати. От 10.30 часа ще бъде и откриването на официалната церемония „Първа копка“. Тя ще се състои на ул. „Александър Стамболийски“ № 24/ ул. „Хилендар“ №1. Стойността на проекта е в размер 5 199 941,19 лв. Срокът за изпълнение е 12 месеца.


До 20 юли трябва да приключат археологическите проучвания на участъка

До 20 юли трябва да приключат археологическите проучвания на участъка ...

......... становището на екипа археолози, което е подкрепено и от Националния археологически институт с музей при БАН, разкритите до момента гробница и църква може да бъдат преместени от трасето на магистралата, както е правено и с други находки, открити при изграждането на различни инфраструктурни обекти, каквато е и световната практика.  


Петрич. Яне Петков, познат като Човекът-амфибия ще направи опит за

Петрич. Яне Петков, познат като Човекът-амфибия ще направи опит за ...

......... заедно с представители на Община Петрич и хора от екипа му заминават за Охрид, където ще започнат тренировки, които ще се провеждат през ден до 24 юли. Преди това те ще проведат и среща с кметът на македонският град, на която ще се обсъдят детайли около предстоящото събитие. Ливия НИНОВА


Читалищата са единствените места, където може да се съхраняват нашето

Читалищата са единствените места, където може да се съхраняват нашето ...

......... По думите му жени от селата Богородица, Михнево, Лиляново и Дреново са се омъжили в Старчево и са останали там в последствие. Гулев каза още, че женската певческа група участва във всички мероприятия в селото и общината, а най-запомнящото се за тях е, че жените пеят акапелно – без съпровод.


През следващите дни, в резултат на валежи ще има повишения

През следващите дни, в резултат на валежи ще има повишения ...

......... притоци на реките Места и Струма и в долното течение на река Струма – по основната река и в притоците ѝ реките Цапаревска, Лебница и Струмешница. В резултат на интензивни валежи са възможни поройни наводнения в следобедните и вечерните часове във водосбора река Исток, която е приток на река Места.Вторият пореден протест след този от 4 май, с искане

Вторият пореден протест след този от 4 май, с искане ...

......... което е подкрепено и от Националния археологически институт с музей при БАН, разкритите до момента гробница и църква може да бъдат преместени от трасето на магистралата, така както е правено и с други находки, открити при изграждането на различни инфраструктурни обекти, каквато е и световната практика”, се казва в съобщението.


Петрич. Проливен дъжд вали в Петрич, съобщи слушател на Радио

Петрич. Проливен дъжд вали в Петрич, съобщи слушател на Радио ...

......... Петрич. Проливен дъжд вали в Петрич, съобщи слушател на Радио „Фокус“ – Пирин. Пътните настилки са мокри и хлъзгави. „Фокус“ призовава водачите на моторни превозни средства да карат внимателно, съобразявайки се с обстановката на пътя.


Благоевград. Протест под надслов „Спаси Скаптопара“ се проведе пред сградата

Благоевград. Протест под надслов „Спаси Скаптопара“ се проведе пред сградата ...

......... за да може туризма да се развива. „За нас варианта или разкопки или магистрала не е успешния, не е варианта, който ние искаме. Защо трябва да се противопоставя един проект, който е с национално значение, с един археологически обект, който ще спомогне за развитието на региона?“, подчерта Андреев. Ливия НИНОВА


Благоевград. Силен дъжд, придружен с гръмотевиц вали в Благоевград, предаде

Благоевград. Силен дъжд, придружен с гръмотевиц вали в Благоевград, предаде ...

......... гръмотевиц вали в Благоевград, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. Пътните настилки са мокри и хлъзгави, затова е необходимо шофьорите да карат с повишено внимание. Към момента няма сигнали за задръстени шахти или наводнени мазета и постройки, както и данни за паднали клони и дървета в града. Ливия НИНОВА


Банско. Четирима български експерти в сферата на здравеопазването проведоха поредица

Банско. Четирима български експерти в сферата на здравеопазването проведоха поредица ...

......... пилотния проект за спешна помощ”, заяви кметът Георги Икономов. В рамките на дейностите по същия проект, в населените места в общината вече се извършват всекидневни посещения от медицински сестри, към които ще се присъединят и млади лекари. Целта на дейността е подобряване на достъпа до медицинска грижа на жителите им.


Благоевград. Малките безстопанствени кучета се залавят и се оставят в

Благоевград. Малките безстопанствени кучета се залавят и се оставят в ...

......... кучето ще се гледа съобразно законодателството на нашата държава. Експертът добави, че след всичко това хората, които искат да осиновят домашен любимец, го получават, като единственият ангажимент, който им остава, защото кучето е кастрирано, чипирано и обезпаразитено, е да си направят административната регистрация на животното в Община Благоевград. Натали СТЕФАНОВА


Благоевград. Проектът „Защита от наводнения“ е изключително важен за седемте

Благоевград. Проектът „Защита от наводнения“ е изключително важен за седемте ...

......... каза още Бисер Михайлов. Стойността на проекта е почти 11 500 000 евро, като продължителността му е общо 36 месеца. Сред дейностите на проекта в Благоевградска област е предвидено изграждане на защитни съоръжения по река Струма – близо до Симитли, Крупник, Илинденци, Микрево, Ораново, Българчево и Долно Церово. Натали СТЕФАНОВА


Един от основните проблеми е, че некастрирани безстопанствени кучета от

Един от основните проблеми е, че некастрирани безстопанствени кучета от ...

......... сигурност, че популацията на безстопанствените кучета е в рамките на позволените проценти. За съжаление други общини не си дават сметка, че това е проблем, който трябва да се решава, а не да се прехвърля от община на община, защото ние много често в Благоевград имаме доставени кучета от други общини“.


Благоевград. Забавното и различно комедийно шоу на Ники Станоев ще

Благоевград. Забавното и различно комедийно шоу на Ники Станоев ще ...

......... отдели средства. Благоевград е един от любимите градове от лятното комедийно турне на Ники Станоев. В самото шоу той разказва много истории преживяни именно в областния град. "ШашОвите истории в тази истинска стендъп комедия са за музиката в моят живот, тоест от 80-те до "наши дни", каза самият Ники Станоев.


Благоевград. Един от основните проблеми е, че некастрирани безстопанствени кучета

Благоевград. Един от основните проблеми е, че некастрирани безстопанствени кучета ...

......... популацията на безстопанствените кучета е в рамките на позволените проценти. За съжаление други общини не си дават сметка, че това е проблем, който трябва да се решава, а не да се прехвърля от община на община, защото ние много често в Благоевград имаме доставени кучета от други общини“. Натали СТЕФАНОВА


Петрич. В Петрич ще започне строителството на градския парк, предстои

Петрич. В Петрич ще започне строителството на градския парк, предстои ...

......... спортна зала, придобита от Общината, която е на път да се завърши със собствени средства. Проектното предложение за градски парк е част от Инвестиционната програма за изпълнение на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на община Петрич 2014-2020. Сега предстои насрочването и на първа копка за този стратегически обект.


Банско. От 7 юли стартира автобусната линия Банско – местността

Банско. От 7 юли стартира автобусната линия Банско – местността ...

......... да издадем заповед за ограничаване движението на автомобили във високопланинската част. Затова и тази автобусна линия представлява една добра алтернатива за придвижване в планината, като при необходимост ще пуснем допълнително автобуси”. Повече информация относно разписанието на автобусната линия, може да бъде намерена на официалната електронна страница на община Банско www.bansko.bg.


Банско. С топли аплодисменти за постановката „Апартаментът” на Малък градски

Банско. С топли аплодисменти за постановката „Апартаментът” на Малък градски ...

......... нощ” на Театър „Искри и сезони”. Неувяхващата Искра Радева, в компанията на Антон Радичев, Иван Танев, Теодор Елмазов, Зоя Шопова, Стефан Стефанов, Цвятко Ценов, дават твърда заявка за смях до сълзи и заслужени аплодисменти. Билети за представленията се продават на касата на Читалище „Никола Вапцаров” – Банско, цена: 6 лева.


Благоевград. Община Благоевград и спортните клубове на територията на града

Благоевград. Община Благоевград и спортните клубове на територията на града ...

......... фитнес зала „Голдън джим“ ще се провеждат заниманията по канадска борба. Учениците от всички училища на територията на община Благоевград ще могат напълно безплатно да посещават спортните занимания, към които имат интерес при отлични условия. Община Благоевград предоставя най-добрите условия за провеждане на заниманията, като е подсигурила и лицензирани треньори.


Благоевград. Община Благоевград, Православен информационен център и Неврокопска света митрополия

Благоевград. Община Благоевград, Православен информационен център и Неврокопска света митрополия ...

......... Сандански, Фолклорна група „Фантазия“ - Симитли, Фолклорните групи на селата Брежани и Крупник, както и Детска фолклорна група към читалище „Изгрев“ - село Баничан. Всеки, който иска да подпомогне благотворителната кауза, може да го направи и чрез откритата дарителска сметка. IBAN: BG34UBBS80021451625210 BIC: UBBS BGSF Десислава Ангелова Чанева PayPal: https://www.paypal.me/DesislavaChaneva


Окръжна прокуратура-Благоевград изготви протест срещу постановената 12-годишна присъда „лишаване от

Окръжна прокуратура-Благоевград изготви протест срещу постановената 12-годишна присъда „лишаване от ...

......... и се прави искане за изменение на присъдата, като се увеличи размерът на наказанието до двадесет години „лишаване от свобода“. Протестира се и мярката за неотклонение на Емил Първанов, която въпреки постановената осъдителна присъда остава „подписка“, като съдът е преценил, че не е налице реална опасност той да се укрие.


Пет животни – две телета и три крави, са умрели

Пет животни – две телета и три крави, са умрели ...

......... зрънца от него са достатъчни, за да причинят смърт на животни и дори хора. Преди години в Гоце Делчев имаше случай на момиче, което почина след употреба на препарата. Въпреки забраната, "Каунтер" се разпространява свободно в някои аптеки в региона, които нямат лиценз за съхранението и продажбата му. Снимка: Архив


Благоевград. Слабо земетресение е регистрирано край Симитли. Това сочи справка

Благоевград. Слабо земетресение е регистрирано край Симитли. Това сочи справка ...

......... Благоевград. Слабо земетресение е регистрирано край Симитли. Това сочи справка на сайта на Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН. Трусът е с магнитуд 2,6 по скалата на Рихтер и е регистриран към 17.15 часа. Дълбочината му е 15,4 км.


Благоевград. Филип Зеленски ще представи изложба „Продуктов дизайн“ в Градска

Благоевград. Филип Зеленски ще представи изложба „Продуктов дизайн“ в Градска ...

......... – природата, архитектурата, музиката, изкуството и предмети от ежедневието. В събота (7 юли) от 13.00 часа ще се проведе второ откриване на експозицията, за всички жители и гости на града, които няма да успеят да присъстват във вторник. Изложбата ще бъде позиционирана в Градска художествена галерия до 17 юли 2018г.


Продължава строителството на ЛОТ-3.1. на автомагистрала „Струма” край Благоевград, свързващ

Продължава строителството на ЛОТ-3.1. на автомагистрала „Струма” край Благоевград, свързващ ...

......... технологии и съобщенията Ивайло Московски направи първа копка за строителството на ЛОТ 3.1 от АМ "Струма" между Благоевград и Крупник на 31 август м.г. На събитието тогава присъства и бившият председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов и членовете инж. Светослав Глосов и инж. Веселин Давидов.


Банско. Заключителна вечер на фестивала „Фолклорна магия“, който продължи в

Банско. Заключителна вечер на фестивала „Фолклорна магия“, който продължи в ...

......... грандиозният финал на първото издание на Национален фестивал за народно творчество „Фолклорна магия“, Банско. По време на трите фестивални дни в конкурсната програма на „Фолклорна магия“ участие взеха над 1600 самодейци от различни краища на България. Те демонстрираха традициите и народната музика на страната облечени в автентични носии и накити.


Благоевград. Около 16.00 часа на 30 юни е получен сигнал,

Благоевград. Около 16.00 часа на 30 юни е получен сигнал, ...

......... от Сандански, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, в посока от село Марчево към село Огняново, община Гърмен, е блъснала 9-годишно момче, пресичащо пътното платно. Това съобщиха от ОДМВР-Благоевград. Детето е с охлузна рана в областта на главата и след извършен медицински преглед е освободено за домашно лечение.


Симитли. Големият празник на село Брежани беше отбелязан с много

Симитли. Големият празник на село Брежани беше отбелязан с много ...

......... а хорото не спираше да се вие в центъра на селото. Народен оркестър „Акцент“ от град Виница, Македониям изпълняваше музикалните желания на стотиците дошли да празнуват на площада.Кметът на Брежани Благой Стефанов нареди дълги трапези за празника на селото и поздрави всички присъстващи. Празнична заря озари накрая небето над Брежани.


Благоевград. С огнено шоу и раздаване на „Оскари” бе закрито

Благоевград. С огнено шоу и раздаване на „Оскари” бе закрито ...

......... при ТШ "Ер малък" (до 12 клас) за „Домът на Бернарда Алба" по Ф.Г.Лорка. ТШ "Ер малък"( до 12 клас) с "Домът на Бернарда Алба" обра наградите и за костюми и сценография. По традиция, финалът на празничната вечер бе озарен от прекрасна игра с огън, пред сградата на Младежки дом.


Благоевградско училище написа в профила си във Facebook, че не

Благоевградско училище написа в профила си във Facebook, че не ...

......... Това е и причината да не се допускат повече деца от ромски произход, отбелязва още bTV. Според квота се допускат до 2 деца в клас. Ако бъдат повече, има опасност от вторична сегрегация и училището да бъде закрито. Според ромите в махалата децата искат да учат и мерките са дискриминационни.


Страните от Комитета за световното природно наследство към ЮНЕСКО гласува в

Страните от Комитета за световното природно наследство към ЮНЕСКО гласува в ...

......... голям, че очевидно българското правителство си е позволило да да започне политическа игра на много високо дипломатическо ниво със страни извън Европейския съюз с очевидното желание да позволи на скрити зад офшорни фирми икономически интереси да застроят Национален парк Пирин", пише в своя позиция "За да остане природа в България".


11 държави-членки на Комитета за световното наследство на ЮНЕСКО са

11 държави-членки на Комитета за световното наследство на ЮНЕСКО са ...

......... какви мерки е взело, а не още на следващото заседание на Комитета на ЮНЕСКО през 2019 година. Тази година България е единствената европейска държава с проблемно място, което ще бъде разглеждано на заседанието на Комитета по световното наследство на ЮНЕСКО, посочват за финал от "За да остане природа в България".


11 държави-членки на Комитета за световното наследство на ЮНЕСКО са

11 държави-членки на Комитета за световното наследство на ЮНЕСКО са ...

......... какви мерки е взело, а не още на следващото заседание на Комитета на ЮНЕСКО през 2019 година. Тази година България е единствената европейска държава с проблемно място, което ще бъде разглеждано на заседанието на Комитета по световното наследство на ЮНЕСКО, посочват за финал от "За да остане природа в България".


Банско. На редовното си заседание Общински съвет Банско одобри кандидатстването

Банско. На редовното си заседание Общински съвет Банско одобри кандидатстването ...

......... доизграждане на ул. „Найден Геров” в гр. Банско и свързването й с Републикански път II-19, Симитли – Гоце Делчев. Съгласно зададените параметри на Общия устройствен план на община Банско, ул. „Найден Геров” е част от външен пътен обръч, който следва да извежда автомобилния трафик извън централната улична мрежа на курорта.


На редовното си заседание Общинският съвет на Банско одобри кандидатстването

На редовното си заседание Общинският съвет на Банско одобри кандидатстването ...

......... доизграждане на ул. „Найден Геров” в гр. Банско и свързването ѝ с Републикански път II-19, Симитли – Гоце Делчев. Съгласно зададените параметри на Общия устройствен план на община Банско, ул. „Найден Геров” е част от външен пътен обръч, който следва да извежда автомобилния трафик извън централната улична мрежа на курорта. 


Благоевград. Общественият посредник на територията на община Благоевград, доц. д-р

Благоевград. Общественият посредник на територията на община Благоевград, доц. д-р ...

......... пое ангажимент за регулярни брифинги за представяне на текущата дейност на институцията. В края на срещата, доц. д-р Валентин Василев благодари за съвместната работа и оказаното съдействие на Община Благоевград, Общински съвет- Благоевград, РУО - Благоевград, ръководствата на учебни заведения, детски градини, ясли, както и на социалните заведения в града.


Благоевград. Директорът на Градска художествена галерия в Благоевград Иван Милушев

Благоевград. Директорът на Градска художествена галерия в Благоевград Иван Милушев ...

......... Освен диплом, техните картини ще бъдат изложени в експозиция, която ще бъде представена от 25 август до 21 октомври в Словения. Това е поредно отличие, с което благоевградският художник е удостоен. През изминалата година, той получи с диплом от Кеймбридж за цялостно творчество и принос в развитието на художественото изкуство.


Повдигнаха обвинение на бившия футболист Марио Метушев за умишлено убийство

Повдигнаха обвинение на бившия футболист Марио Метушев за умишлено убийство ...

......... разпитани свидетели и събрани писмени доказателства. С постановление на наблюдаващия прокурор Метушев е задържан за срок до 72 часа. Предстои внасянето в съда на искане за постоянен арест.  За този вид престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор и доживотен затвор без замяна.


Петрич. Споразумение за съвместна работа в Петрич подписаха директорите на

Петрич. Споразумение за съвместна работа в Петрич подписаха директорите на ...

......... Македония Горан Санев. Кметът на община Петрич Димитър Бръчков смята, че подписването на споразумението за съвместна дейност, ще бъде и възможност за популяризиране на културно-историческите обекти,които се намират и на територията на община Петрич. „Имам уверението също, че част от съвместните изложби, ще бъдат представени и в Петрич”, допълни градоначалникът.


Банско. В Банско ще се проведат Летните театрални празници „На

Банско. В Банско ще се проведат Летните театрални празници „На ...

......... с изключение на детската, започват в 19.00 часа, в големия салон на „Читалище Никола Вапцаров” – гр. Банско. Билетите за спектаклите са на цена от 6 лева, а продажбата им започва от 27 юни на касата на читалището. Детският спектакъл традиционно е със свободен вход, подарък за децата на Банско.


Благоевград. Шестото издание на преглед на театралните школи „Талантино“ в

Благоевград. Шестото издание на преглед на театралните школи „Талантино“ в ...

......... - Правец, „Не падай духом“ от Станислав Стратиев, представен от ДЮТ „Мускетарите“ ЦПЛР - Перник, както и „Хотел между тоя и оня свят“ от Ерик Емануел Шмит и представен от Младежки театър „Приятели“- Пазарджик. Фестивалът ще продължи до 29 юни, включително, като началният час на първите постановки е 10.00 часа.


Благоевград. Наркотикът „флака“ вече е широко разпространен и в България.

Благоевград. Наркотикът „флака“ вече е широко разпространен и в България. ...

......... върху сърдечната дейност и кръвното налягане и изцяло върху състоянието на организма. Тя отбеляза, че може кръвното налягане да стигне до горна граница 200 и долна – 60. Експертът обобщи, че синтетичната дрога, като всичко, което не е природен продукт, действа върху организма многократно по-силно, отколкото природните продукти. Натали СТЕФАНОВА


Банско. Четиринадесет безработни лица от община Банско бяха наети като

Банско. Четиринадесет безработни лица от община Банско бяха наети като ...

......... е с национален обхват и съгласно условията му, наетите безработни ще упражняват професията в продължение на една година на пълен трудов ден, с възнаграждение в размера на минималната работна заплата. Те ще имат възможност да усвоят нови знания и умения под ръководството на наставник” коментира кметът Георги Икономов стартиращата програма.


Въведено е ограничение на скоростта в участък от пътя Рила

Въведено е ограничение на скоростта в участък от пътя Рила ...

......... – Жедна. Поради свлачище се усвояват нови площи. Движението се извършва съгласно проект за временна организация и безопасност до 8 септември, предаде Фокус. С нормална интензивност е трафикът по автомагистрала „Струма”, по път Е-79, както и по направлението София – Кюстендил. Слабо натоварен е трафикът по посока ГКПП – „Гюешево”.


Сандански. Всички автобуси по линията Сандански-София, ще се включат в

Сандански. Всички автобуси по линията Сандански-София, ще се включат в ...

......... камара. Това каза за Радио „Фокус“-Пирин Надя Сотирова, представител на автобусния бранш от Сандански. По думите й в Сандански няма да бъдат предприети никакви протестни действия. Според нея това, което се предвижда да се направи с този законопроект ще бъде в ущърб и на бизнеса, и на хората. Натали СТЕФАНОВА


Банско е на стартовата позиция на Летен сезон 2018. Най-добрият

Банско е на стартовата позиция на Летен сезон 2018. Най-добрият ...

......... невероятно шоу на пл. „Никола Вапцаров”. В периода 6 – 8 септември Банско отново ще е столица на Балканите със своя Банско Балкан Фест. Вълнуващата гръцка певица Мелина Асланиду, сръбският хитов изпълнител Харис Джинович, в компанията на Борис Солтарийски, Деси Слава и Нелина, ще ни заредят с горещия балкански дух.


Петрич. 8 педагози работят с децата в ДГ „Снежанка“ в

Петрич. 8 педагози работят с децата в ДГ „Снежанка“ в ...

......... спонсорства сме реновирали голяма част от детските площадки. Има още какво да се желае, но засега сме постигнали много“, добави тя. Благородна Вардева отбеляза, че детската градина е позиционирана в квартал „Дълбошница“, който е един от старите квартали в Петрич и хората са изключително добронамерени и много сплотени. Натали СТЕФАНОВА


По време на най-очакваното музикално събитие в България - фестивала

По време на най-очакваното музикално събитие в България - фестивала ...

......... рамките на фестивала. Театрална група „12+3“ от Пловдив представи 4 фарса и пантонимен спектакъл, а събраните средства са за Център за временно пребиваване на пострадали животни „Оскар и Лора“. И през двата дни на тазгодишното издание на Франкофоли много ритъм, усмивки и добро настроение посрещаше жителите и гостите на града.


Благоевград. По време на най-очакваното музикално събитие в България -

Благоевград. По време на най-очакваното музикално събитие в България - ...

......... рамките на фестивала. Театрална група „12+3“ от Пловдив представи 4 фарса и пантонимен спектакъл, а събраните средства са за Център за временно пребиваване на пострадали животни „Оскар и Лора“. И през двата дни на тазгодишното издание на Франкофоли много ритъм, усмивки и добро настроение посрещаше жителите и гостите на града.


Благоевград. 20 000 хиляди души посетиха парк „Македония“, за да

Благоевград. 20 000 хиляди души посетиха парк „Македония“, за да ...

......... Feder, ексцентричната Ройшин Мърфи, неповторимата Айо, Метр Гимс, момчето- чудо Венсант Винел, румънската изпълнителка Инна и бандата Les animaux sauvages. И това издание на „Francofolies. Blagoevgrad” беше незабравимо изживяване за всички присъстващи. Изданието на „Francofolies“ в Благоевград е под лиценза на най-големия световен фестивал за съвременна франкофонска музика Les Francofolies.


Благоевград. Евродепутатите Андрей Новаков и Асим Адемов, заместник- министърът на

Благоевград. Евродепутатите Андрей Новаков и Асим Адемов, заместник- министърът на ...

......... „Да се задържи вниманието ни върху земните проблеми означава да се ограничи човешкият дух.” - /Стивън Хокинг/;, „Някой може и да съществува без изкуство, но никой не може да е жив без него” – / Оскар Уайлд / и Човек познава себе си в борбата с препятствията”. /Антоан дьо Сент-Екзюпери/.


Благоевград. Хиляди се събраха в парк „Македония“ в Благоевград в

Благоевград. Хиляди се събраха в парк „Македония“ в Благоевград в ...

......... Les animaux sauvages. Музикалната програма започва в 18:30 часа в парк „Македония“, а през целия ден, в центъра на града ще има различни арт ателиета, шатри и забавления за малки и големи. Изданието на „Francofolies“ в Благоевград е под лиценза на най-големия световен фестивал за съвременна франкофонска музика Les Francofolies.


Благоевград. Евродепутатът Андрей Новаков, заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева и

Благоевград. Евродепутатът Андрей Новаков, заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева и ...

......... на „Франкофоли“ премина при изключително голям интерес. В Благоевград пристигнаха туристи от България и света, за да бъдат част от мащабното събитие. Благодарение на фестивала, Благоевград бе включен в класацията „Голямата обиколка“ на Министерство на външните работи на Франция през 2017 г. и стана част от 100-те най-големи франкофонски събития.


Очакват се повишения в нивата на реките в Западнобеломорският басейн

Очакват се повишения в нивата на реките в Западнобеломорският басейн ...

......... река Места и във водосбора на река Доспат. На 25 юни речните нива в басейна ще останат без съществени изменения. В резултат на интензивни валежи са възможни поройни наводнения на 24 юни – във водосбора на река Доспат и в притоците на река Места – река Канина и река Бистрица.


Благоевград. Френският DJ Aslove откри четвъртото издание на фестивала „Francofolies.

Благоевград. Френският DJ Aslove откри четвъртото издание на фестивала „Francofolies. ...

......... са: зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева, зам.-министъра на външните работи Георг Георгиев, евродепутатът Андрей Новаков, народни представители от Благоевградска област, кметът д-р Атанас Камбитов и зам.-кметът Христина Шопова, областният управител Бисер Михайлов, председателят на Общински съвет-Благоевград, видни общественици, дейци на културата и изкуството от региона, страната и чужбина. Ливия НИНОВА


Благоевград. Над 20 доброволци и служители от Дирекцията на Национален

Благоевград. Над 20 доброволци и служители от Дирекцията на Национален ...

......... Седемте езера“, каза д-р Кирилов. Доброволците правят каменни ограждения в увредени от ерозията участъци и ги запълват с извaдения от дъното на езерото материал. „С акцията се цели възстановяване на част от природния комплекс в циркуса на Седемте рилски езера на територията на Национален парк „Рила“, каза Кирилов. Лора КАЛЧЕВА


Благоевград. Французинът с български произход Венсан Винел проведе среща разговор

Благоевград. Французинът с български произход Венсан Винел проведе среща разговор ...

......... фестивала. „Благодаря му, че подкрепи този проект, защото той е пример за всички тези момичета и момчета как човек може да успее, да се реализира и да осъществи своите мечти. Искам да пожелая на всички това да се случи. Наслаждавайте се на хубавата френска музика“, каза още Камбитов. Лора КАЛЧЕВА


Банско е домакин на двудневно съвместно заседание на Регионалния съвет

Банско е домакин на двудневно съвместно заседание на Регионалния съвет ...

......... уелнес услуги го показва” допълни градоначалникът. Заседанието приключи с предаването на щафетата по председателството на Регионалния съвет от София област към област Кюстендил. По този повод Областния управител на София, Николай Пехливанов подчерта удовлетвореността си от работата на Съвета и пожела спорно председателство на Виктор Янев, областен управител на Кюстендил.


Банско. Банско е домакин на двудневно съвместно заседание на Регионалния

Банско. Банско е домакин на двудневно съвместно заседание на Регионалния ...

......... уелнес услуги го показва”, допълни градоначалникът. Заседанието приключи с предаването на щафетата по председателството на Регионалния съвет от София област към област Кюстендил. По този повод Областния управител на София, Николай Пехливанов подчерта удовлетвореността си от работата на Съвета и пожела спорно председателство на Виктор Янев, областен управител на Кюстендил.