Благоевград


Училището в село Бело поле, община Благоевград в последно време

Училището в село Бело поле, община Благоевград в последно време ...

... съдовете и посудата за традиционния курбан за "Св. Богородица", който се дава в училищния двор, тъй като храма е в съседство със затвореното школо. А на покрива на двуетажното бившо училище се веят останките от националния трибагреник-изпокъсан и овехтял. Идеята на кмета е да настани на първия етаж детската градина.


Искрата на родолюбието, която разпали огъня на непокорството на въстаниците

Искрата на родолюбието, която разпали огъня на непокорството на въстаниците ...

... експозицията в картинната галерия, посветена на Априлското въстание. Сред експонатите на изложбата беше и личният медальон на лейди Странгфорд. По-късно държавният глава прие почетния строи и се състоя тържествената проверка-заря, посветена на 145-годишнината от Априлската епопея. При посещението си в село Петрич президентът беше придружаван от съпругата си Десислава Радева.


Финансистът е избран от Общинския съвет да управлява до избора

Финансистът е избран от Общинския съвет да управлява до избора ...

... 300-400 000 лева. Ще трябва да ограничаваме разходите, ако трябва ние да платим тези средства". До избор на временно изпълняващ длъжността кмет се стигна, след като правомощията на Румен Томов бяха прекратени предсрочно заради ненавреме закритата му фирма, а решението на Общинската избирателна комисия беше потвърдено след едногодишна съдебна битка.Кметът на Благоевград официално е отстранен от длъжност, след като

Кметът на Благоевград официално е отстранен от длъжност, след като ...

... момента деловодството е спряло". В края на идната седмица Общинският съвет на Благоевград ще избере временен кмет до провеждането на частични избори, които президентът трябва да насрочи, след като бъде уведомен от ЦИК. Румен Томов отново ще бъде кандидат за поста: "Отиваме на избори. Аз, съответно, ще се кандидатирам отново".


"Не мога да бъда търговец и кмет едновременно, тъй като ...

... работил винаги за хората и няма как това дело да ми е повлияло през последната година", каза още Томов. Консултативният съвет в Благоевград разкритикува кмета на тема локдаун Мотивът да предложим пълно затваряне е защото Благоевград е на първо място в класациите по зараза. Това заяви д-р Павлин Янкулски, пред...


Спешен ремонт възлага община Ботевград в помещения за ново COVID-отделение

Спешен ремонт възлага община Ботевград в помещения за ново COVID-отделение ...

... грундиране и боядисване с цветен антибактериален латекс. Подът на новото COVID-отделение ще бъде покрит с два вида настилки – гранитогрес и саморазливна PVC. Предвижда се ново разпределение на помещенията, изграждане но нови електро, отоплителна, вентилационна и ВиК-инсталация. Също така нови завършващи архитектурни покрития заради съвременните изисквания към експлоатацията на сградите.Една година и три месеца остава нерешен казуса с процеса

Една година и три месеца остава нерешен казуса с процеса ...

... не приключат парламентарните избори. В потвърждение на това се носи и друг слух - че решението ще излезе веднага след 4 април.   Според друга теория решението отдавна е взето, но член на съдебния състав е с COVID-19, а без да е подписал решението то не може да бъде публикувано.


Една година и три месеца остава нерешен казуса с процеса

Една година и три месеца остава нерешен казуса с процеса ...

... не приключат парламентарните избори. В потвърждение на това се носи и друг слух - че решението ще излезе веднага след 4 април.   Според друга теория решението отдавна е взето, но член на съдебния състав е с COVID-19, а без да е подписал решението то не може да бъде публикувано.


Филиалът на Центъра за спешна медицинска помощ в Якоруда ще

Филиалът на Центъра за спешна медицинска помощ в Якоруда ще ...

... ще продължим да се грижим за всяко населено място и да работим в интерес на жителите на нашата област”, каза още д-р Тончев. Кандидати за народни представители на ГЕРБ-СДС и областният координатор на партията и евродепутат Андрей Новаков се срещнаха и с жители на селата Бел камен и Бунцево.  


Макар в България да действат далеч по-строги мерки срещу коронавируса,

Макар в България да действат далеч по-строги мерки срещу коронавируса, ...

... домовете или издават храна на шубер. "Спортът в планината укрепва здравето, но напомняме, че трябва да се спазва установеният ред, както и всички указания на здравните власти. Навсякъде са разположени указателни табели и дезинфектанти. При възникнали въпроси, всеки може да се обърне към служителите на "Юлен" АД", казват от компанията.


Фитнес залите и търговските обекти от тип мол в Благоевград

Фитнес залите и търговските обекти от тип мол в Благоевград ...

... мол с ограничено работно време, забрана за влизане на непълнолетни лица и организиране на потоците вътре – влизащи и излизащи. „Това, което е забранено в предишната заповед, остава - с изключение на фитнесите и моловете. Ако ситуацията отново започне да се усложнява, ще върнем и тези забрани”, подчерта д-р Калоянов.Протест на медици, работещи в спешната медицинска помощ в Гоце

Протест на медици, работещи в спешната медицинска помощ в Гоце ...

... неизправна линейка. Лекар на годината от Гоце Делчев почина с COVID-19 Нова трагедия в болницата в Гоце Делчев. Живота си заради коронавируса загуби още един местен лекар - началникът на Детското отделение ... Оказа се и, че ръководителят, който разписва бонусите, всъщност е човек от друг град – Благоевград. Още:


Конкурс за изработка на проект за туристически слоган обяви община

Конкурс за изработка на проект за туристически слоган обяви община ...

... туризма ще рекламира екскурзоводи и планински водачи Чрез обществена поръчка с прогнозна цена 2,5 млн. лв. с ДДС ще се изберат външни експерти за популяризиране на малки и средни предприят... „Обичаш Сандански и обичаш да редиш словата! Включи се и изпрати твоето вдъхновяващо послание!“, се сочи в призива за участие.


Имало е тържество в местността Попина лъка в град Сандански.

Имало е тържество в местността Попина лъка в град Сандански. ...

... над 10 полицаи, добави Калоянов. Но след това той посочи, че "по думите на техните колеги от полицията става дума за 4 полицаи". Попитан дали обещава, че ще има адекватни наказания, отговорът беше, че тече разследване и трябва да се докаже, че на съответната дата съответните хора са нарушили закона.


Радослав Ревански е кмет на община Белица за втори мандат. Завършил

Радослав Ревански е кмет на община Белица за втори мандат. Завършил ...

... на всички хора в родните им места. Не само младите. Там биха могли да работят стотици хора. В момента са ангажирани над 200 души. При едно разрастване на курорта, не тип "Банско", а малък, красив, непрезастроен курорт, той би допринесъл за стотици нови работни места и съпътстващи бизнеси към Семково.


Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова отново бе на

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова отново бе на ...

... лаборатория в Банско, няма установен нито един положителен резултат от стотиците тестове, направени на чуждестранните туристи”, заяви кметът на Банско. Марияна Николова, Иван Кадев и маркетинг директорът на „Юлен” АД Иван Обрейков апелираха за стриктно спазване на правилата за каране на ски по маркираните трасета и ограниченията за извънпистовото каране.Салфет, Аарон, Миран, Ксеня, Сарп са сред екзотичните имена в

Салфет, Аарон, Миран, Ксеня, Сарп са сред екзотичните имена в ...

... 11, на Господинци – 5, на Корница – 27, на Лъжница – 14, на Мосомище – 34, на Добротино и Делчево – по 1. Общият брой на починалите на територията на общината е 386 души, като от тях жители на гр. Гоце Делчев са 221, а на кметствата – 165.


В 17.42 часа днес българско време е регистрирано слабо с

В 17.42 часа днес българско време е регистрирано слабо с ...

... земетресението е с магнитуд от 2.4 и е на дълбочина 15.5 километра. Няма данни земетресението да е усетено на територията на страната, информират сеизмолозите от БАН. Земетресение в Самоков Земетресение е регистрирано в района на град Самоков. Това сочи справка на сайта на Националния институт по геофизика, геодезия и геогр...


Не се чувствам виновен. Още не съм получил констативния протокол,

Не се чувствам виновен. Още не съм получил констативния протокол, ...

... кметът на Сандански Атанас Стоянов написа във Фейсбук, че не се е ваксинирал. Общински съветници - ваксинирани срещу коронавирус, за да не иде ваксината нахалост или се прередиха? Дали скандалът с ваксинирани срещу коронавирус общински съветници в Сандански всъщност е скандал, защото те са ваксинирани да не се пох... Още:


Река Места преля към 09:00 часа, заля вили и за

Река Места преля към 09:00 часа, заля вили и за ...

... ... Според земеделеца Георги Неделчев са залети обработваеми земи. Той смята, че приливната вълна е дошла заради изпускането на водите на язовир „Белмекен“. От ОД на МВР Благоевград съобщиха, че свлачище е прекъснало пътя Банско-Гоце Делчев. Въведен е обходен маршрут през Папаз Чаир. Свлачището е между селата Места и Господинци.


Срутището трябваше да се укрепи на два етапа. Първият етап

Срутището трябваше да се укрепи на два етапа. Първият етап ...

... – ще стане, когато бъде взето експертно решение. Пътят за Рилския манастир остава затворен, участъкът е опасен (СНИМКИ) Пътят Рила-Рилски манастир остава затворен, това стана ясно на брифинг под изградената подпорна стена, от която вчера падна огромен ска... Припомняме, че проектът за укрепване е за 6 млн. лева, европейско финансиране.Дали има нагласена обществена поръчка за закупуване на точно определена

Дали има нагласена обществена поръчка за закупуване на точно определена ...

... не е отговорил на въпроса дали информацията е достъпна и безплатна за органите от база данни в държава-членка на ЕС. Не са описани доставки, сходни с предмета на поръчката. Документът не съдържа и валиден електронен подпис на представляващия дружеството Светла Кръстева. Дадени са пет работни дни за корекции в него.


Дали има нагласена обществена поръчка за закупуване на точно определена

Дали има нагласена обществена поръчка за закупуване на точно определена ...

... не е отговорил на въпроса дали информацията е достъпна и безплатна за органите от база данни в държава-членка на ЕС. Не са описани доставки, сходни с предмета на поръчката. Документът не съдържа и валиден електронен подпис на представляващия дружеството Светла Кръстева. Дадени са пет работни дни за корекции в него.


Днес започна ваксинирането в МБАЛ-Благоевград, първи си сложи ваксина управителят

Днес започна ваксинирането в МБАЛ-Благоевград, първи си сложи ваксина управителят ...

... Мончева от РЗИ. Тя добави, че ще се ваксинира, но на следващия етап, когато дойдат по-голяма доза ваксини. „Днес има само един случай на КОВИД-19. Мерките работят. Радвам се, че всички се научиха, че трябва да спазват мерките, за да намалее заболеваемостта“, добави директорът на отдел „Контрол на заразните болести“.


Употребяван лек автомобил за нуждите на община Хаджидимово купува кметът

Употребяван лек автомобил за нуждите на община Хаджидимово купува кметът ...

... затъмнени задно и странични стъкла   Въпросният автомобил в сайта на "Хермес Ауто Груп" е регистриран през 2018 г. направи няколко опита да се свърже с кмета на община Хаджидимово за коментар на въпросната обществена поръчка, но те бяха безуспешни. Ако пожелае, той може да изрази позиция по всяко време.


68-годишна жена с COVID-19, придружавана от двете си дъщери, издъхна

68-годишна жена с COVID-19, придружавана от двете си дъщери, издъхна ...

... се обадят на 112. Пред Йорданка те казали, че майка им е с "малко COVID". На място има полиция. Очаква се следствена група за извършване на оглед. МБАЛ Благоевград изпадна в колапс Разпадът в МБАЛ-Благоевград продължава. След като в понеделник, 29 септември, трима лекари от инфекциозното отделение излязоха в болнич...Опашките от чакащи пред РЗИ за заветния документ за вземане

Опашките от чакащи пред РЗИ за заветния документ за вземане ...

... седмица бележи спад. Нова тенденция е вместо тест, хората със симптоми да се плащат от джоба изследване на белите дробове със скенер. Тази сутрин до 9 часа трима са поискали скенер. А иначе и днес до 9 часа COVID-линейката излиза два пъти, за да докара нуждаещ се от болнично лечение.


Два екипа огнеборци се отзоваха на сигнал за пожар в

Два екипа огнеборци се отзоваха на сигнал за пожар в ...

... е на първо място в класациите по зараза. Това заяви д-р Павлин Янкулски, пред... Горящото тяло е загасено с пожарогасител, не се наложи да бъдат разгъвани линии за гасене на пожар. Не се наложи и евакуация на болните, на място бе и управителя на СБАЛО д-р Георгиев, който отказа изявление.


Чакащите пред РЗИ за за PCR тест продължават да си

Чакащите пред РЗИ за за PCR тест продължават да си ...

... пред самото гише, където се раздаваха направленията за вземане на проби в лабораториите чакаха по двама-трима. Безплатни PCR тестове вече има, лекари настояват за направление и за бързи тестове С ден забавяне личните лекари вече могат да издават електронни направления за PCR тест. Системата вече работи - очевидно софтуерът тряб...


Медицинските лица от детските градини и училищата в Петрич се

Медицинските лица от детските градини и училищата в Петрич се ...

... „Слънце“. Една част от медицинските сестри, работещи в детското и училищно здравеопазване са в болничен.   РЗИ Благоевград: Най-критично е положението в болниците в Гоце Делчев, Сандански и Петрич Няма да се затварят друг тип заведения в област Благоевград освен нощните заведения. Това заяви пред БНТ директорът на РЗИ-Благоевград ...


И днес десетки благоевградчани се редяха на опашка пред РЗИ,

И днес десетки благоевградчани се редяха на опашка пред РЗИ, ...

... организират дейностите, за да е удобно на гражданите“, каза кметът Румен Томов. В 7.00 часа, когато се редят първите, температура в Благоевград бе минус 5 градуса. От днес би трябвало да издават направленията за тестове по електронен път, което би трябвало да стопи опашките пред гишето на Регионалната здравна инспекция.


С решение на Оперативния щаб в Петрич Станчинарски игри няма

С решение на Оперативния щаб в Петрич Станчинарски игри няма ...

... Инфекциозно – 12, в Неврологично – 12, в Детско отделение са настанени 15, 5-има са пациентите в ОАИЛ.     Кукери и карнавалци изгониха злото и коронавируса от Асеновград (ВИДЕО) Кукери и карнавалци изгониха злите сили и коронавируса от Асеновград. Традиционното карнавално шествие в града тази година съвпадна не ...


Ден на траур е обявен в гр. днес, предаде кореспондентът

Ден на траур е обявен в гр. днес, предаде кореспондентът ...

... все още няма официално съобщение от прокуратурата за обвинен по жестокото двойно убийство, разтърсило града. По неофициална и непотвърдена информация убийството е извършено от 32-годишната майка Гергана. Тя е в болнични от седмица, работи в училище, а бащата на децата в системата на горите. Още по случая ще намерите в.


Мотивът да предложим пълно затваряне е защото Благоевград е на

Мотивът да предложим пълно затваряне е защото Благоевград е на ...

... се прави заседание чак в сряда (25 ноември), т.е. след седмица. То трябваше да е днес, 20 ноември, но беше отложено. От съвета предупредиха, че има запълване на почти 80-90% на болничните легла с коронавирус. "Имаме нужда от спешна пауза", е призивът, защото има и много болни медици. Още: ""


Кметът на община Благоевград не е съгласен с предложенията на

Кметът на община Благоевград не е съгласен с предложенията на ...

... няма система, която в реално време да разполага с информация за натовареността на болниците и свободните легла. Това се координира със спешната помощ. Той съобщи, че в общинската болница по онкология идната седмица също се разкрива Covid сектор. Според градоначалника пикът на заразата в общината е отминал, съдейки по цифрите.


Народният представител от ГЕРБ д-р Емил Тончев от началото на

Народният представител от ГЕРБ д-р Емил Тончев от началото на ...

... коронавирус помага с топъл обяд на медиците Той беше доста активен човек – играеше футбол всяка седмица, плуваше, спортуваше. Влоши се буквално за часове – направиха в... Хората, които търсят помощ от него, обикновено са със симптоми на Ковид-19 и за съжаление тестовете в последствие доказват диагнозата, признава д-р Тончев.


Пълно затваряне на предложи новосъздаденият Консултативен към Общинския съвет в

Пълно затваряне на предложи новосъздаденият Консултативен към Общинския съвет в ...

... да се открие триажен кабинет за целия град. Групата на съветниците от ДПС се ангажира да достави дарение на апарат за кръвна плазма за лечение на болни от COVID- 19. Решенията на комисията ще бъдат изпратени с протокол, като препоръка до Общинския кризисен щаб, който всъщност трябва да вземе решение.


Не достигат реаниматори в МБАЛ „Иван Скендеров“-. Освен това има

Не достигат реаниматори в МБАЛ „Иван Скендеров“-. Освен това има ...

... даряват фирми от региона, болницата се старае да закупува, друга част от тях получават от РЗИ, така че за момента с тях няма проблем, обясни той. Според последната справка за денонощието от РЗИ, в град Гоце Делчев има 22 нови случая на COVID-19, както и 13 в останалите три общини.


Нова трагедия в болницата в Гоце Делчев. Живота си заради

Нова трагедия в болницата в Гоце Делчев. Живота си заради ...

... страхотен лекар. Отличаваше се със своята всеотдайност към лекарите и семейството си. Загубихме невероятен колега, не знам как ще продължим работа в тази обстановка”, сподели пред Нова тв д-р Ангел Тонгов. Д-р Тонгов разкри още, че болницата е запълнена и всички легла, предназначени за пациенти с , са заети.  


„Обстановката е много напрегната, тъй като 24 души от колектива

„Обстановката е много напрегната, тъй като 24 души от колектива ...

... към своите лични лекари, а ако състоянието им се влошава джипито им да подаде сигнал към Спешна помощ.   Аптечен туризъм - гърци пазаруват в Благоевград, българи - от Турция Коронавирусът и особено втората му въллна засилва аптечния туризъм на Балканите. Пре последните дни на няколко пъти се появяват сигнали...


От понеделник се ограничава достъпът до съдебната палата в Благоевград.

От понеделник се ограничава достъпът до съдебната палата в Благоевград. ...

... съмнителен пакет край Съдебната палата в София, видя репортер на Actualno.com. Районът е отцепен. Акцията е на Вито... „Умоляваме гражданите предимно дистанционно да се свързват с нас. Да правят справки по телефона, да посочат имел адреси, на които ще изпращаме всички поискани от граждани и адвокати книжа“, посочи Вера Коева.


Четвърто отделение за лечение на болни с разкриват в .

Четвърто отделение за лечение на болни с разкриват в . ...

... лежи повече от 2 седмици, което разбира се затруднява и оборота на леглата и съответно създава проблеми с броя на свободните легла", каза Огнян Митев, директор на МБАЛ-Благоевград. За изминалото денонощие новите случаи на заразени с коронавирус в Благоевградска област са 68, от които 27 са в общинския център Благоевград.


Допълнителни временни мерки срещу важат на територията на четири града

Допълнителни временни мерки срещу важат на територията на четири града ...

... и всички противоепидемични мерки. Преустановяват се и всички репетиционни дейности от танцовото, актьорското и музикалното изкуство, всички спортни занимания на закрито. Коронавирусът отмени 2 000 операции Коронавирусът отмени около 2 000 операции и процедури за малко повече от месец. В националната листа за планов прием в лечебните заведе...    


с магнитуд 2,7 по скалата на Рихтер е регистрирано на

с магнитуд 2,7 по скалата на Рихтер е регистрирано на ...

... от Солун, с дълбочина 5 км, уточниха от Европейския сеизмологичен център. РЗИ Благоевград: Най-критично е положението в болниците в Гоце Делчев, Сандански и Петрич Няма да се затварят друг тип заведения в област Благоевград освен нощните заведения. Това заяви пред БНТ директорът на РЗИ-Благоевград ... Няма данни за материални щети.


Кметът на Община е с положителен резултат за коронавирус, съобщиха

Кметът на Община е с положителен резултат за коронавирус, съобщиха ...

... заяви пред БНТ директорът на РЗИ-Благоевград ... Кметът Димитър Бръчков е в добро общо състояние, но вчера е останал под наблюдение в МБАЛ „Югозападна болница“, база гр. Петрич. От днес ще бъде на домашно лечение. Предстои да бъдат изпълнени инструкциите на Регионална здравна инспекция за последващи действия относно контактните лица.


Няма да се затварят друг тип заведения в област Благоевград

Няма да се затварят друг тип заведения в област Благоевград ...

... болните, които имат анамнеза, клиника на коронавирус, но нямат положителен През последните дни са извършени 396 проверки, като са констатирани 18 нарушения, съставени са 18 акта за установено административно нарушение - най-често за неносене на маска и неспазване на дистанция - както от персонал, така и от клиенти на заведенията.


Кметът на е под карантина в дома си, след като

Кметът на е под карантина в дома си, след като ...

... дезинфектиране на площадките за селскостопански и промишлени стоки, указателни табелки с напомнянето, че плодовете и зеленчуците трябва да се мият обилно преди консумация, оформяне на входове и изходи на пазара, разделяне на потребителските потоци за селскостопанския и промишлен пазар и задължителни защитни маски или предпазни шлемове за търговци и потребители.


Строги рестрикции наложиха местните власти в няколко общини от заради

Строги рестрикции наложиха местните власти в няколко общини от заради ...

... Благоевгр... Сто процента са запълнени леглата в Гоце Делчев, Разлог и болница Югозападна на територията на Сандански и Петрич. Очертава се остър недостиг на лекуващи, предупреди кметът на Петрич Димитър Бръчков:"Има възможност за откриване на още легла, но по-важното е медицинският персонал, а не леглата. Не съм оптимист".    


Скандирания

Скандирания "Оставка" огласиха по обяд днес площад "Георги Измирлиев" в ...

... София. Исканията на демонстрантите остават непроменени – оставка на премиера ... Утре друг от Отровното трио ще се срещне с протестиращи в Перник и Дупница - Арман Бабикян: ✊Перник - неделя, 25.10 от 11 ч. пред Съдебната палата ✊Дупница - неделя, 25.10 от 15:30 ч. пред фонтана в центъра  


Скандирания

Скандирания "Оставка" огласиха по обяд днес площад "Георги Измирлиев" в ...

... София. Исканията на демонстрантите остават непроменени – оставка на премиера ... Утре друг от Отровното трио ще се срещне с протестиращи в Перник и Дупница - Арман Бабикян: ✊Перник - неделя, 25.10 от 11 ч. пред Съдебната палата ✊Дупница - неделя, 25.10 от 15:30 ч. пред фонтана в центъра  


От новорегистрираните 109 случая на коронавирус в област Благоевград около

От новорегистрираните 109 случая на коронавирус в област Благоевград около ...

... от най-големите лечебни заведения на територия... Във връзка с издадената нова заповед на министъра на здравеопазването за преустановяване на прием или на планови операции в лечебните заведения в областите, където има висок брой на заразени, д-р Огнян Митев каза, че този въпрос ще бъде дискутиран в благоевградската болница в понеделник.


Носенето на маски на открито вече е задължително в зимния

Носенето на маски на открито вече е задължително в зимния ...

... без предварителни резервации за зимния сезон Няма туристи в Банско. През юни са реализирани 5000 нощувки, при 26 000 миналата година. За юли 2019 г. са били 40 000 нощувките, а таз... Карти за ползване на съоръженията в ски зоната ще се продават и от специално монтирани в града автомати.


Омбудсманът Диана Ковачева поиска от здравния министър да махне лимита

Омбудсманът Диана Ковачева поиска от здравния министър да махне лимита ...

... мерки в Благоевград заради COVID-19 От днес с решение на Общинския кризисен щаб в Благоевград се ограничава провеждането на сватби, кръщенето и други тържества, на които п... Днес пред РЗИ Благоевград имаше опашка от чакащи за направление граждани, които не бяха разбрали за ограничението и това предизвика напрежение.    


Напрежение в заради това, че направеления от личните лекари за

Напрежение в заради това, че направеления от личните лекари за ...

... от личния лекар се отива в РЗИ, където от 9 до 10 ч. се получава „заветното“ направление за безплатен тест. С направлението от РЗИ пък се чака отново на опашка пред двете лаборатории в Благоевград. Вземането на проби започва в 9 ч., резултатите от тях са готови след 15.30 ч.


От 21 октомври Община въвежда за всички непълнолетни ( деца

От 21 октомври Община въвежда за всички непълнолетни ( деца ...

... Благоевградска област, заради увеличения брой на жителите на Неврокопско с COVID-19 и запълнения капацитет на отделенията в – Гоце Делчев.   Държавата призна: Системата не работи достатъчно добре за по-сериозно болните от коронавирус През последните седмици Министерството на здравеопазването идентифицира проблем в комуникацията между отделните структури по отношение ...  


От днес с решение на Общинския кризисен щаб в се

От днес с решение на Общинския кризисен щаб в се ...

... му, в МБАЛ Шумен няма ме... Засилени ще останат ограниченията поне две седмици. След това ще се прецени дали да бъдат намалени, или да бъдат въведени нови. На заседанието в петък дори е обсъждано носенето на маски да бъде задължително и на открито. Към този момент обаче такава заповед няма.


Де факто няма повече места за COVID болни в болницата

Де факто няма повече места за COVID болни в болницата ...

... на историографските спорове ще бъдат поставени на обсъждане по време на десетата среща на интердисци... Тревожна е ситуацията, алармира и кметът на Гоце Делчев Владимир Москов. Той специално поиска собствениците на магазини и ресторанти да не пускат клиенти без маски и да се ограничат на максимум семейните тържества. Още: ""


Честванията за празника на Благоевград радваха жители и гости на

Честванията за празника на Благоевград радваха жители и гости на ...

... качи емблемата на Благоевград, ансамбъл „Пирин“, групиje „Мистик“ и „Сигнал“. Кулминацията на програмата завърши със зрелищно огнено и светлинно шоу, което се изпълнява, сливайки древните традиции с иновативни техники. Уменията в различни стилове като въртене на огнен пой, драгън стаф и други, заплени и впечатли жители и гости на града.


"Не, това (бел.ред. решението на Кконституционния съд) не означава автоматични ...

... нови избори. "Тази борба не беше безсмислена. Това е борба за демокрацията на България", категоричен е той. Административният съд в Благоевград: Кметът Румен Томов е нарушил закона Административният съд в Благоевград е категоричен, че кметът Румен Томов е нарушил закона като не е заличил едноличната си фирма и не е...


Свлачище затвори пътя за Кресненското дефиле. То се е активизирало

Свлачище затвори пътя за Кресненското дефиле. То се е активизирало ...

... полицаи са на място и регулират движението на превозните средства. Трафикът преминава през обходен маршрут: Симитли – Разлог – Гоце Делчев – Попови ливади – с. Катунци – с. Марикостиново и обратно. На място има техника, която се опитва да изчисти земната маса от платното и движението да бъде пуснато.


Едночасов пороен дъжд, валял между 15:00 и 16:00 часа днес

Едночасов пороен дъжд, валял между 15:00 и 16:00 часа днес ...

... отводняването на паркинга между гарата и голям магазин от верига за хранителни стоки, а персонала на пицарията в края на ул. "Марица" се отводняваха сами с помпа. Към 16:15 часа - за разлика отпреди 2 месеца, водата била поета от шахтите, и обстановката по улицата се нормализирала. *Снимката е илюстративна.


е новото огнище на в област Благоевград. 21 са потвърдените

е новото огнище на в област Благоевград. 21 са потвърдените ...

... с коронавирус Коронавирусът влезе и в детска ясла N15 в Русе. Заразена е 58-годишна детегледачка. Децата, за които се е грижела, остават под карантин... Френският работодател е поискал всички работници да бъдат изследвани и така е регистрирано огнището. В предприятието работят около 100 човека. Работниците и семействата им са карантинирани.


ГЕРБ-Банско призовава Георги Икономов незабавно да подаде оставка като общински

ГЕРБ-Банско призовава Георги Икономов незабавно да подаде оставка като общински ...

... всеотдайната работа през годините за Банско и ГЕРБ и му пожелаваме успех в новите му политически начинания." Припомняме, че Георги Икономов загуби изборите за кмет през 2019 г. още на първи тур от Иван Кадев. За Икономов гласуваха 39% от имащите право на глас, а за опонента му - 52%.


Конституционният съд се произнесе по конституционно дело № 5/2020 г.,

Конституционният съд се произнесе по конституционно дело № 5/2020 г., ...

... от 2008 г., но за това било нужно време. Със свое решение ОИК отказа да прекрати пълномощията на Румен Томов, което бе обжалвано пред Административния съд в Благоевград от четири партии и коалиции, участвали на местния вот през 2019 г. Последваха обжалвания пред ВАС, както и искане до Конституционния съд. 


Две учителки от Гимназията по строителство, архитектура и геодезия в

Две учителки от Гимназията по строителство, архитектура и геодезия в ...

... Стойчо Кацаров: Рискът не е в коронавируса, а в хаоса в образованието „Наблюдава се един хаос в това как продължава учебният процес, когато се открият носители на коронавируса от учители или ученици&... Междувременно е извършена пълна дезинфекция на училището. Предстои екипи на РЗИ да тестват всички учители в учебното заведение.


Смъртта на началника на отделението по анестезиология и интензивно лечение

Смъртта на началника на отделението по анестезиология и интензивно лечение ...

... д-р Първанов - д-р Вера Ерменкова, също е с COVID-19. Тя е под домашна карантина. По-малко случаи на коронавирус като абсолютно число, в 17 области няма нов случай Броят на потвърдените случаи на коронавирус в България традиционно намаля като абсолютно число, но се увеличи като процент на положител... Още: ""


Портиер в 8 СУ

Портиер в 8 СУ "Арсени Костенцев" в е с положителна ...

... усъмнило, че нещо не е наред, тъй като загубило обонянието си. Ням... Очаква се екип на РЗИ-Благоевград да посети училището, след което да бъдат издадено предписание за действие. Предстои да бъдат издирени и контактните й лица. Състоянието на заразената жена е добро, тя е изолирана в домашна обстановка, без симптоми.


Тестовете за , взети на монасите и на хората от

Тестовете за , взети на монасите и на хората от ...

... д-р Александър Величков. Светският адрес на архимандрита с положителна проба за Covid-19 от Рилската обител е в София. Затова случаят е поет от РЗИ в столицата, а за лечението му се грижат екипите на "Пирогов", поясни д-р Матей Попниколов - заместник-областен управител на Кюстендил и член на Областния кризисен щаб.


Преди няколко дни в болница „Пирогов“ в София е бил

Преди няколко дни в болница „Пирогов“ в София е бил ...

... Рилския манастир са били прегледани контактните с него лица и служителите на св. обител, но никой от тях не е положителен за COVID-19. Към момента в манастира няма заболели от коронавирус. Там се извършват изискващите се дезинфекции през целия ден. Манастирът е отворен за поклонници при спазване на противоепидемичните мерки.


Декларация, с която остро осъждат „опита за интелектуална кражба над

Декларация, с която остро осъждат „опита за интелектуална кражба над ...

... пред един велик българин, защото неговото дело е пример за подражание по време на турското робство. Направил е така да се каже мирен подвиг. Затова не искам да отиваме на такава плоскост. Ако трябва да ме обиждат, да ме хулят, но в тези разправии не искам да влизам“.