Ремонтирани, укрепени и обезопасени са около 20 детски площадки на

Ремонтирани, укрепени и обезопасени са около 20 детски площадки на ...

......... до края на този месец всички ремонти по детските площадки ще бъдат завършени. Караиванов издаде в аванс, че в новата Инвестиционна програма за 2019 г. може да се заложи и изграждане на нова детска площадка за квартал „Изток“ и това, че се обмисля поставяне на видеонаблюдение на зоните за игра.


Работна група, която ще следи и санкционира нарушители, изхвърлящи отпадъци

Работна група, която ще следи и санкционира нарушители, изхвърлящи отпадъци ...

......... Асеновград, по отношение на взаимодействието между двете институции. На този етап са поставени предупредителни и забранителни табели в различни зони, в които напоследък се образуват сметища. Въпреки това, отпадъци продължават да се изхвърлят на нерегламентирани места, а Община Асеновград периодично ги почиства за сметка на таксите, които гражданите плащат ежегодно.


Заради недостиг на средства в дела на чистотата в общинската

Заради недостиг на средства в дела на чистотата в общинската ...

......... сметоизвозването. На този етап, събираемостта в Асеновград е около 70%. „Няма да престанем да събираме отпадъците, дори ако е необходимо да включим собствени средства, но апелът ми към гражданите е да се издължат на Общината, за да не се налага да пристъпваме към тази сметка.“, каза в заключение доктор Караиванов.


Два варианта се обмислят, относно ремонтирането на разрушения път до

Два варианта се обмислят, относно ремонтирането на разрушения път до ...

......... затова сега се налага Общината да изготви нов проект. Караиванов съобщи, че градската управа е предприела мерки и по друг важен проблем, свързан с манастира „Света Петка“, а именно - изграждане на водопровод до храма. Финансиране на проектите за водоснабдяване и за пътя до Обителта ще бъде търсено от държавата.


Подменят стария водопровод на булевард „България“ в Асеновград. Счита се,

Подменят стария водопровод на булевард „България“ в Асеновград. Счита се, ...

......... Община Асеновград ще поеме агажимента за възстановяване на пътната настилка. Друга зона с подобен проблем е част от улица „Христо Ботев“ в Асеновград. „Тук ще се изчака обследването на специалистите и тогава ще стане ясно дали е необходимо допълнително зониране, ремонт на възлови кранове или друго.“, обясни кметът на Асеновград.


Пет са възникналите пътнотранспортни произшествия с участието на велосипедисти в

Пет са възникналите пътнотранспортни произшествия с участието на велосипедисти в ...

......... ежедневно. Мерките, които са предприети, с цел намаляване на инцидените с велосипедисти в Асеновград, а и в цялата пловдивска област, са разяснителни кампании, информация до средствата за масово осведомяване, беседи в училища и детски градини, както и активен контрол при нулева толерантност, съгласно ЗДвП, спрямо водачите на МПС и ППС.Местят Районен съд-Асеновград в нова сграда. След като бъде извършен

Местят Районен съд-Асеновград в нова сграда. След като бъде извършен ...

......... санитарните помещения. Съществуващата каменна облицовка на вътрешните стени ще бъде запазена в автентичния й вид. Преди около година бе обявена същата обществена поръчка, но порадли липса на достатъчно кандидати, тя бе прекратена. Желаещите да участват в конкурса сега, имат време да го направят до 17:00 ч. на 09.11.18 г. (петък).


Моторист пострада при катастрофа на пътя между Асеновград и село

Моторист пострада при катастрофа на пътя между Асеновград и село ...

......... Пострадалият моторист е откаран в болница и е без опасност за живота. Причините за инцидента все още се изясняват. Движението на моторни превозни средства между Асеновград и Бачково бе блокирано и в двете посоки за известно време, но към този час пътните платна са освободени и се преминава без ограничение.


Нов вид пътна помощ вече се предлага в Асеновградско. Иновацията

Нов вид пътна помощ вече се предлага в Асеновградско. Иновацията ...

......... на пътя Асеновград – Пловдив. Закъсал лек автомобил „Мерцедес“ със старозагорска регистрация бе теглен от каруца. Видеото е публикувано в социалната мрежа от Атанас Видев. То предизвика редица шеговити коментари от рода на „Този път става все по-европейски“. Други, пък, се възмущаваха заради експлоатацията на коня. Сподели с товите приятели


Бивш полицай, а по-късно - общински служител от Асеновград, е

Бивш полицай, а по-късно - общински служител от Асеновград, е ...

......... е с по-ниска степен на обществена опасност. И още – предметът на престъплението не представлява огнестрелно оръжие, боеприпаси, взривни, отровни или наркотични вещества, бойна и друга специална техника. Според законовата процедура, преписката е предадена на началника на РУ на МВР в Асеновград, който да определни стойността на глобата за провинението.


Близо 250 000 лева са необходими за укрепване на свлачището,

Близо 250 000 лева са необходими за укрепване на свлачището, ...

......... свличане на земна маса, посочиха от Община Асеновград. Зоната е обозначена чрез чували с пясък, предпазни ленти и метални предупредителни платна, като движението се наблюдава и регулира денонощно от полицейски служители. Забраната за преминаване през участъка на моторни превозни средства, с тегло над 3 тона, все още е в сила.Път, или по-точно липса на такъв, отблъсква туристи край село

Път, или по-точно липса на такъв, отблъсква туристи край село ...

......... планиран ли е ремонт на проблемния участък, приблизително в какъв размер ще е необходимият финансов ресурс за ремонт. И още – коя е фирмата, ангажирана със сметосъбирането в района, през какъв период от време се извозват отпадъците от тази зона и би ли имало възможност това да се случва по-често.


Колоездач на 36 г. загина при пътен инцидент в Асеновград

Колоездач на 36 г. загина при пътен инцидент в Асеновград ...

......... на на улица "Цар Иван Асен ІІ" от лек автомобил "Мерцедес". Мъжът е починал на път за болница. Автомобилът е управляван от шофьор на 59 г. Извършен е оглед, като местопроизшествието е запазено и посетено от служителите на реда, а причините около инцидента все още са в процес на изясняване.


Отново в „път без изход“ за моторните превозни средства се

Отново в „път без изход“ за моторните превозни средства се ...

......... бъде съгласувана с Пътна полиция, Знаково стопанство и с Агенция „Пътна инфраструктура“, тъй като граничещата с „Хан Крум“ улица „Цар Иван Асен II“ е част от републиканската пътна мрежа. А последната дума за окончателния вид на Генералния план за организация на движението в Асеновград е на Общинския съвет в града.


Безплатен курс по програмиране стартира в Асеновград. Той ще е

Безплатен курс по програмиране стартира в Асеновград. Той ще е ...

......... изпит по програмиране, който е и приемен в програмата по софтуерно инженерство на Софтуерния университет. Безплатният курс може да премине в две форми на обучение – присъствена или онлайн. Инициативата е на Софтуерния  университет, в партньорство с Градска библиотека „Паисий Хилендарски“, чиято зала се ползва безвъзмездно за провеждане на обучението.


Домакин на фестивала „Кино за пътешественици” ще бъде Асеновград, в

Домакин на фестивала „Кино за пътешественици” ще бъде Асеновград, в ...

......... - 75 минути - 22.11.18 г. - „Исландия навендъж“ - 70 минути. През идното лято организаторите на феста планират да създадат ретро кино за автомобили. Идеята издаде в аванс пред Actualno.com Георги Сердарев. Но за реализиране на инициативата тепърва ще се водят преговори за място и техническо изпълнение на проекта.50% от проверените по време на 12-часова полицейска акция в

50% от проверените по време на 12-часова полицейска акция в ...

......... А ако жалбата остане без уважение издаденото наказателно постановление може да бъде обжалвано пред компетентния Съд в определен срок. Междувременно, през периода от началото на 2018 г. до настоящия момент са санкционирани 165 водачи на превозни средства, теглени от животинска тяга (каруци). Наложените санкции са в размер на 30 лева.


Презентация по ментална аритметика демонстрира уменията на децата да смятат

Презентация по ментална аритметика демонстрира уменията на децата да смятат ...

......... взаимоотношенията между подрастващите. Изследвания сочат, че по-големите деца или възрастните по-трудно усвояват методиката с топчетата. Но веднъж запомнят ли, всичко става много лесно. Паметта на малчуганите от 5 г. до 12 г. позволява усвояването на уменията в рамките на 20 седмици, а при по-големите резултатите са налице след около година.


Родители сигнализираха за проблем с приема на деца в следучилищните

Родители сигнализираха за проблем с приема на деца в следучилищните ...

......... как да бъде сформирана. „Минималният брой на желаещите трябва да е около 12, без да съм категорична. Друг вариант е деца от различни възрасти и класове да бъдат събрани в една група, но със сигурност така учебният процес няма да бъде усвоен качествено и от всички.“, каза в заключение Стойчева.


Сградата на Центъра за специална образователна подкрепа в Асеновград, познат

Сградата на Центъра за специална образователна подкрепа в Асеновград, познат ...

......... степен може да бъде реставрирана самата стена и евентуално да се направи някакъв макет или мини модел. Фактологията говори, че преди много години на това място е трябвало да бъде построен жилищен блок. Впоследсствие това се е случило, но сградата е била изместена малко встрани, заради находките при крепостната стена.


Строително-ремонтните дейности по ВиК мрежата са приключени в сроковете, заложените

Строително-ремонтните дейности по ВиК мрежата са приключени в сроковете, заложените ...

......... че ще възникнат проблеми по този проект и неговото приключване, както и за неизпълнение на финансовите ангажименти.", каза в заключение Караиванов. От градската управа не отговориха на въпроса на Actualno.com дали се очаква поскъпване на водата в Асеновградско, след приключването на ремонтните дейности и въвеждане в експлоатация на пречиствателната станция.


В три дни, с градска разходка по един от шестте

В три дни, с градска разходка по един от шестте ...

......... над вилната зона и ще се върнат отново при началната точка. Световният ден на туризма се отбелязва от 1980 г. Целта на честването е да се покаже значимостта и ролята на туристическите обекти, маршрути и мероприятия за развитието на социалната, културната, икономическата и политическата сфера на обществения живот в страната.


Общински съветници от Асеновград поискаха оставката на председателя на местния

Общински съветници от Асеновград поискаха оставката на председателя на местния ...

......... на председателското място. В отговор на случващото се, Драгомир Георгиев каза, че усеща заяждане с него, но и призна, че наистина е допускал грешки по време на работата си. Припомняме, че настоящият председател бе избран на извънредно заседание през месец декември 2017 г., когато бе подкрепен от 18 общински съветници.


Почивните дни в Асеновград бяха изпълнени със събития и емоции.

Почивните дни в Асеновград бяха изпълнени със събития и емоции. ...

......... изобразен двуглав орел (символът на Българската патриаршия), както и пръстен с гравиран череп. Показан е и накит от рог, който се поставя на челото на бивол по време на празници. Вярвало се е, че той закриля животното. Все още изложбите могат да бъдат разгледани в трите музейни сгради в Асеновград.


Близо 20 дни ще продължат Есенните празници на Асеновград тази

Близо 20 дни ще продължат Есенните празници на Асеновград тази ...

......... е „Почетен гражданин“ на Асеновград. А по повод Европейската нощ на учените на 28.09.18 г. Националната астрономическа обсерватория в Рожен обявява Ден на отворени врати от 10:00 ч. до 16:00 ч. Пред посетителите ще бъде представена научно-популярна лекция, аслед това най-любознателните ще имат възможността да задават въпроси, свързани с астрономията.


„Дни на отворени врати“ обявиха в Центъра за логопедична и

„Дни на отворени врати“ обявиха в Центъра за логопедична и ...

......... заекване, разстройство на артикулацията, след инсулт (афазии), както и при емоционални проблеми (тревожности, депресии, проблеми със съня и други). „Методите на работа са доста разнообразни и винаги съобразени с индивидуалния случай, като една среща трае приблизително 45-60 минути.“, обясниха за Actualno.com от Центъра. Самият той е част от Фондация „С-ИВВЕНА“.


131 тона отпадъци са предадени в депото на Асеновград, след

131 тона отпадъци са предадени в депото на Асеновград, след ...

......... 300 души. Общо около 280 тона са събраните от над 3 500 доброволци отпадъци на територията на пловдивска област, а 104 са почистените места. Тази година инициативата се реализира, като част от най-голямата гражданска кампания в света – World Clean Up Day 2018, която се проведе едновременно в 156 държави.


Mачтов трансформатор при сметището край Асеновград убива щъркели. Всяка година

Mачтов трансформатор при сметището край Асеновград убива щъркели. Всяка година ...

......... спрямо изискванията за безопасна работа на тези електрически съоръжения.“, посочиха пред от Община Асеновград. Според асеновградчанина, подал сигнала, погубването на щъркели може да се прекрати, като над трите шини се постави метален кръг. Така, птиците няма да имат възможност за кацане на проводниците, по които тече ток с високо напрежение.


Mачтов трансформатор при сметището край Асеновград убива щъркели. Всяка година

Mачтов трансформатор при сметището край Асеновград убива щъркели. Всяка година ...

......... спрямо изискванията за безопасна работа на тези електрически съоръжения.“, посочиха пред от Община Асеновград. Според асеновградчанина, подал сигнала, погубването на щъркели може да се прекрати, като над трите шини се постави метален кръг. Така, птиците няма да имат възможност за кацане на проводниците, по които тече ток с високо напрежение.


Новата учебна година в община Асеновград стартира с 41 свободни

Новата учебна година в община Асеновград стартира с 41 свободни ...

......... работодателя. В първата среща фирма ще предстви своите дейност и свободни позиции за тапицер, окачествител, машинен оператор, шивач на автоматична машина, работник в производство и заготовчик. Във втория четвъртък ще бъде представена компания, развиваща се в сферата на хранителната промишленост. Тя ще предостави информация, относно вакантни длъжности за общи работници.


На повече от 260 произшествия са се отзовали пожарникарите от

На повече от 260 произшествия са се отзовали пожарникарите от ...

......... Гочев - техниката, с която разполагат асеновградските огнеборци, е напълно достатъчна към момента. Нужен е само ремонт на сградата, в която се помещава Службата. Служителите, които работят към момента в Районната противопожарна служба, са 53-ма на брой. Засега не се отчита и липса на кадри за обслужване на покриваната територия.


В арена на средновековни битки ще се превърне Асеновград през

В арена на средновековни битки ще се превърне Асеновград през ...

......... бойни практики, дуели и масови битки - 12:00 ч. – представяне на керамиката през вековете - 13:00 ч. – школа за млади воини – обучение на младежи и деца в стрелба с лък, боравене с копие, щит и сабя, разкази за средновековната войска - 14:00 ч. – закриване на панаира.


Община Асеновград се включва в Кампанията „Да изчистим България заедно”.

Община Асеновград се включва в Кампанията „Да изчистим България заедно”. ...

......... ще бъде екип от Отдел „Екология” към Община Асеновград. Телефоните за връзка в деня на масовото почистване са 088 205 94 26, 0884 660 523, 0877 25 80 13 и 0884 312 004. Идеята на кампанията е асеновградчани да почистят пред своите домове, междублокови пространства, близки зелени площи и градинки.


Учениците, които за първи път ще прекрачат прага на училището

Учениците, които за първи път ще прекрачат прага на училището ...

......... Кирил и Методий“ от 09:00 ч. Заместник-кметовете на Асеновград Димчо Темелко, Тамер Бейсимов и инженер Мария Вълканова ще поставят началото на новата учебна година заедно с учениците, съответно от СУ „Свети Княз Борис I“ (от 10:00 ч.), ОУ „Ангел Кънчев“ (от 09:30 ч.) и ОУ „Никола Вапцаров“ (от 09:00 ч.).


Обновени са над 30 пешеходни пътеки на територията на Асеновград

Обновени са над 30 пешеходни пътеки на територията на Асеновград ...

......... и освежаването на хоризонталната пътна маркировка в селата на община Асеновград. Извършена е проверка на вертикалната сигнализация при пешеходните пътеки. Проверена е и целостта на крайпътни огради и парапети. Общият размер на разходваните за пребоядисването и опресняването на пешеходните пътеки е в рамките на малко повече от 3 000 лева.


В безплатно „Училище сред природата“ ще се впуснат малки и

В безплатно „Училище сред природата“ ще се впуснат малки и ...

......... планината“, с лектор Георги Влайков - 13:30 ч. – игри и забавления – свободна програма. През целия неделя ден участниците могат да се включат в десетки дейности. Ще бъдат осигурени също въжени атракции за децата. Необходимо е да се носят повече вода и нужното количество храна, съветват организаторие на мероприятието.


Временно затварят входно-изходното кръстовище за асеновградския квратал „Долни Воден“, от

Временно затварят входно-изходното кръстовище за асеновградския квратал „Долни Воден“, от ...

......... средства ще се осъществява през останалите пътни артерии, водещи до квартала. Да се шофира с повишено внимание и стриктно да се спазват пътната сигнализация и указанията на изпълнителя, за да не се възпрепятства извършването на ремонтните дейности и да не се създават предпоставки за пътно-транспортни произшествия, призовават от Община Асеновград.


От този свят си отиде голям спортист, прославил името на

От този свят си отиде голям спортист, прославил името на ...

......... имал притеснения, относно здравето си. Гюрсел е женен и има дъщеря, която тази година ще бъде студентка в I-ви курс на Медицинския университет в Пловдив. „Ползваше се с добро име в Асеновград, имаше много приятели и огромно сърце.”, споделят негови близки. Екипът на изказва съболезнования към семейството на Гюрсел Исмаилов.


За близо 30 200 лева Община Асеновград ще откупи собствеността

За близо 30 200 лева Община Асеновград ще откупи собствеността ...

......... Защото, ако той не се отремонтира спешно, съществува опасност да рухне цялата сграда. 1/18 част от паметника на културата с местно значение е собственост на частно лице. Затова за ремонт ще се разчита на осигуряване на средства, както от общинския бюджет, така и от Национални програми към Министерството на културата.


Изграждат система за видеонаблюдение на Палеонтологичен музей „Димитър Ковачев” в

Изграждат система за видеонаблюдение на Палеонтологичен музей „Димитър Ковачев” в ...

......... нуждите на депото за твърди битови отпадъци край Асеновград, което обслужва и общините Лъки, Куклен, Садово и Първомай. За да бъдат изпълнени поставените цели, с над 197 000 лева се завишават приходите от продажби, а останалите малко повече от 9 000 лева са от вътрешни промени по бюджета на Общината.


Не достигат ученици за цялостното попълване на 17 паралелки в

Не достигат ученици за цялостното попълване на 17 паралелки в ...

......... клас. Едва шест ще бъдат възпитаниците в подготвителната група към детската градина в село Нови извор. Решението за утвърждаване на маломерни паралелки в община Асеновград бе взето единодушно от съветниците от местния парламент в града, с цел да не бъдат закривани класове и съответно – преразпределяни по други училища ученици.


Едва 95 са домашните кучета, регистрирани в Община Асеновград от

Едва 95 са домашните кучета, регистрирани в Община Асеновград от ...

......... на кучета, които придружават или охраняват селскостопански животни и се отглеждат в регистриран животновъден обект. „Направените нормативни промени в общинската наредба ще допринесат за намаляване популацията на безстопанствените кучета и ще повишат отговорността на собствениците на домашни кучета на територията на община Асеновград.“, посочват от пресцентъра на Администрацията в града.


Съществува ли риск за здравето на асеновградчани, ползвали водата от

Съществува ли риск за здравето на асеновградчани, ползвали водата от ...

......... – в повече от 30 кубични сантиметра. Установеното отклонение по показател „Коли титър“ е основната причина за издаване на предписание от Регионална здравна инспекция-Пловдив към Община Асеновград за поставяне на трайна маркировка „Водата е негодна за пиене“ от чешмата, до нормализиране на стойностите. Предстои взимане на проба за повторен анализ.


Точно 22 пъти са измити улиците на Асеновград в рамките

Точно 22 пъти са измити улиците на Асеновград в рамките ...

......... на фирмата изпълнител „КМД“ в началото на всеки текущ месец. През септември е предвидено уличната мрежа в Асеновград да бъде измита пет пъти. Предстои окончателното утвърждаване на графика, в който с предимство ще бъдат включени улици, на които се намират учебните заведения, във връзка с началото на новата учебна година.


Идея да бъде създаден „Градски екопарк Баделема“ в Асеновград предложи

Идея да бъде създаден „Градски екопарк Баделема“ в Асеновград предложи ...

......... институция директно към природонаучния обект. „Градски екопарк Баделема“ ще бъде отворен за посетители само през светлата част от денонощието и ще охраняем. Но всичко това, на този етап, остава само в проект, докато докладната не бъде отново включена в дневен ред, обсъдена и гласувана на следващо заседание на Общински съвет-Асеновград.


Разрушава се поредната сграда – паметник от културното наследство на

Разрушава се поредната сграда – паметник от културното наследство на ...

......... с чардак и портик, а пред него - с колони и арки. Силно преустроена e в наше време, като са й подменени оригиналните дограми и са поставени типичните за 60-те години три и четирикрилни прозорци. Сменени са и колоните на портика, чийто детайли тогава биват декорирани с тапети и бои.


Повече от пет дървета на възраст около 30 г. от

Повече от пет дървета на възраст около 30 г. от ...

......... зоните на реализацията на проекта ще бъде премахвана само при необходимост, увериха от Общината в града. Осъществяването на проекта „Градска среда – благоустрояване на открити публични пространства в град Асеновград” се реализира по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020, финансиран е от Европейския съюз, чрез Европейския фонд за регионално развитие.


Разкриват Център за социална рехабилитация и интеграция в Асеновград. Съгласието

Разкриват Център за социална рехабилитация и интеграция в Асеновград. Съгласието ...

......... извършва и медицинска рехабилитация, но само след назначение от лекар специалист. Новият Център ще е позициониран на улица „Спортист“ в Асеновград. Капацитетът му ще е в рамките на 30 места, а персоналът ще наброява девет души. Издръжката на звеното за една година ще е в размер на 94 500 лева.


Община Асеновград ще прехвърли безвъзмездно в собственост на държавата язовирите

Община Асеновград ще прехвърли безвъзмездно в собственост на държавата язовирите ...

......... които са отдадени под наем или на концесия и с чиито наематели Община Асеновград има сключен договор. По думите на ресорния заместник-кмет инженер Петър Бояджиев, в запитването се изисква информация дали ще се сключват нови договори, или остават условията от настоящите. До момента няма отговор, от страна на държавната институция.


Ценната картина, създадена от асеновградския художник Коста Форев, която е

Ценната картина, създадена от асеновградския художник Коста Форев, която е ...

......... и обявена за продажба в сайт за безплатни обяви, за сумата от 60 000 лева. По случая бяха уведомени органите на реда, а обявата бе свалена интернет пространството. Картината на Коста Форев е рисувана с темпера върху дърво. Размерът ѝ е 50/80 сантиметра. Тя е от първия творчески период на художника.


Нова автобусна линия ще обслужва асеновградчани. Очакванията са допълнителният рейс

Нова автобусна линия ще обслужва асеновградчани. Очакванията са допълнителният рейс ...

......... за обществен превоз на граждани по този маршрут, бе прекратен. Причините за това са, че няколко от кандидатите са оттеглили предложенията си, а другите двама останали не отговарят на посочените изисквания. Очаква се процедурата да бъде стартирана отново след около месец, заедно с тази, за обслужване по новата линия №6.


Изграждат две обществени тоалетни в Асеновград. Такива липсват в града

Изграждат две обществени тоалетни в Асеновград. Такива липсват в града ...

......... 3D визуализация на готовия обект. Условие, след реализиране на проекта, е изпълнителят да се ангажира за своя сметка да поддържа озеленяване около обекта и да извършва ремонт на тоалетните, ако такъв се наложи. Обществените санитарни възли ще останат собственост на Общината, след изтичане срока на договора за наем на изпълнителя.


Поредно незаконно сметище се образува на асеновградския околовръстен път, алармираха

Поредно незаконно сметище се образува на асеновградския околовръстен път, алармираха ...

......... на общинския терен не е имало отпадъци в него, а боклукът е бил изхвърлен след това. Вече са предприети мерки по премахване на незаконното сметище и почистването на района. Предстои да се назначи и проверка за установяване на виновните лица, за да им бъдат връчени глоби, посочиха от Община Асеновград.


Oт 15.08.18 г. Агенцията по заетостта започна да набира заявки

Oт 15.08.18 г. Агенцията по заетостта започна да набира заявки ...

......... работодатели, които задържат служителя/служителите в продължение на още половин година, ще им бъде даден еднократно допълнителен бонус от шест минимални работни заплати, установени за страната. И двата проекта се реализират с финансовата подкрепа на Европейския социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 (ОП РЧР).


Две евангелистки църкви в ромския квартал

Две евангелистки църкви в ромския квартал "Лозница" в Асеновград посети ...

......... на последно място новата директорка на асеновградското ОУ "Никола Вапцаров" прикани майките и татковците да водят децата си на училище всеки ден. "Аз съм вярваща и вярвам, че нещата могат да се получат. Само трябва да сме добри и да даваме пример на децата си", каза в заключение Атанаска Темелкова.


Проект „Завръщане към корените”, реализиран от Градската библиотека в Асеновград,

Проект „Завръщане към корените”, реализиран от Градската библиотека в Асеновград, ...

......... на годината. Предстоят още множество събития, сред които мобилна изложба „Българската шевица – тайният код”. Целта ѝ е да провокира интереса на публиката към миналото и да възроди интереса към тях. Малчуганите на Асеновград и село Тополово ги очакват още творчески работилници, кръгла маса и дефиле конкурс за автентична носия.


Саморазрушаваща се сграда на главен булевард в Асеновград застрашава живота

Саморазрушаваща се сграда на главен булевард в Асеновград застрашава живота ...

......... седем поставени от екипа ни въпроси, по проблема. Заместник-кметът не уточни чия е собствеността върху имота, за какво се е ползвала сградата през годините и откога е неизползваема, кога последно ѝ е извършен оглед и включена ли е постройката към списъка на Община Асеновград за опасни и саморазрушаващи се сгради.


Картина, която предстои да бъде обявена за продажба от фалиралия

Картина, която предстои да бъде обявена за продажба от фалиралия ...

......... Асеновград. Те са твърдо решени да потърсят сметка от местната управа, за случващото се с творбата. За целта е изготвено запитване, съдържащо 11 въпроса, което ще бъде входирано пред Общината и Общинския съвет в града. Междувременно, инициаторите възнамеряват да проведат и срещи с представители на администрацията и на местния парламент.


Кметът на Асеновград доктор Емил Караиванов си е закупил лека

Кметът на Асеновград доктор Емил Караиванов си е закупил лека ...

......... Чакъров възлизат на над 350 000 лева, които са спестени от заплати и от стоматологична дейност. Освен автомобил, депутатът от Асеновград изплаща и кредит, в размер на 170 000 лева. Годишният доход от месечни възнаграждения на Чакъров, като народен представител за миналата година, е в рамките на малко повече от 49 000 лева.


Обществена поръчка за доставка и монтаж на обзавеждане и оборудване

Обществена поръчка за доставка и монтаж на обзавеждане и оборудване ...

......... по първата позиция на поръчката, като с тях ще бъде осигурено обзавеждане на офиси в сградата на Общинската администрация в Асеновград. Сред мебелите, които ще бъдат доставени на Общината, са бюра, контейнери с чекмеджета и шкафове, стелажи, ниска маса и диван, директорски, посетителски и работен столове, огнеупорен сейф и други.


Близо 1 100 заявления-декларации за получаване на целева помощ за отопление

Близо 1 100 заявления-декларации за получаване на целева помощ за отопление ...

......... сезон няма заловени нарушители. Извършват се проверки и за установяване на недобросъвестно получени помощи. През 2018 г. са засечени два такива случая, при които средствата следва да бъдат възстановени, като лицата се лишават от право на подпомагане до възстановяване на дължимите суми, но за срок не по-дълъг от две години.


С нови директори са няколко училища на територията на община

С нови директори са няколко училища на територията на община ...

......... уязвими групи от хора. По-късно Весела Симеонова пое ръководството на Центъра за специална образователна подкрепа в Асеновград, който от 01.07.18 г. също бе закрит от държавата, поради липса на достатъчно потребители. Към настоящия момент на територията на асеновградска община няма вакантни места за училищни директори, уточниха пред Actualno.com от РУО-Пловдив.


7 000 лева инвестира Община Асеновград в изграждане на ново

7 000 лева инвестира Община Асеновград в изграждане на ново ...

......... /EVN/ съобщават, че предстои през следващата седмица уличните лампи да бъдат свързани към монтирано външно електротабло. Изграждането на осветление в квартал „Животновъдни ферми” в село Боянци е преходен обект от Инвестиционната програма на Община Асеновград за 2018 г. Идеята е реализирана по предложение на кмета на населеното място Димитър Димитров.


Спира се движението на автомобили по пътя Асеновград - Смолян.

Спира се движението на автомобили по пътя Асеновград - Смолян. ...

......... Спира се движението на автомобили по пътя Асеновград - Смолян. Причината е паднало значително количество скална маса и на двете платна на около 3-4 км след Бачково, в посока Смолян. Обходният маршрут е Кричим-Девин. Очаква се разчистването да започне със специализирана техника, на място са полицейски служители. Снимка: архив


Ремонтират оградата на стадион „Шипка“ в Асеновград. Стойността на предвидените

Ремонтират оградата на стадион „Шипка“ в Асеновград. Стойността на предвидените ...

......... извършване на проектирането ще стане ясно какви строително-ремонтни дейности следва да бъдат извършени, срокът за изпълнението им и финансовата им стойност. Новост на този етап в обекта е отдаването под наем на два терена, в които се изграждат игрище за мини футбол и покрит тенис корт, обясниха от Община Асеновград.


Днес стартират реалните дейности от дългоочакваното реновиране на квартал „Запад“

Днес стартират реалните дейности от дългоочакваното реновиране на квартал „Запад“ ...

......... наложат, асеновградчани ще бъдат информирани своевременно. Самият проект стартира на 21.06.17 г. - и се очаква да приключи до 21.12.19 г. Общата стойност на безвъзмездната финансова помощ е в размер на близо 5 800 000 лева. От тях приблизително 5 000 000 лева са европейско, а останалите - национално съфинансиране.


До края на месец септември тази година трябва да бъде

До края на месец септември тази година трябва да бъде ...

......... цел да не се натоварва излишно пътното платно, но в същото време да има достъп до туристическия обект и до селата Лясково, Яврово и Добралък. Размерите на свлачището са с дължина 30 метра и приблизителна височина 12 метра. Засегнатата площ е около 360 квадратни метра, а наклонът е изключително стръмен.


За наличие на мъртва риба в района на асеновградското село

За наличие на мъртва риба в района на асеновградското село ...

......... от анализа ще бъдат оповестени от РИОСВ-Пловдив. Специалната комисия, която ще извърши проверката, е съставна от експерти на пловдивската институцията, Басейнова дирекция "Източнобеломорски район" и Регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция по околна среда. Екипът е сформиран веднага, след като е била получена информация за замърсяването на реката край село Бачково.


Велосипедистът, който бе блъснат от автомобил в Асеновград и пострада

Велосипедистът, който бе блъснат от автомобил в Асеновград и пострада ...

......... автомобил и се случил инцидентът. Сестрата на потърпевшия разказа, че шофьорът на „Мерцедес“-а е бил изпаднал в шок, но въпреки това, е посещавал болницата, заедно със семейството на 17-годишното момче. Тя посочи, че и до днес майката на шофьора поддържа връзка със семейството и се интересува от състоянието на пострадалия.


Традиционна кръводарителска кампания ще се състои в Асеновград. Мобилните медицински

Традиционна кръводарителска кампания ще се състои в Асеновград. Мобилните медицински ...

......... в каузата са доброволците да са пълнолеетни, да не страдат от хронични заболявания, да са с телесно тегло над 50 килограма, да не поддържат ниско или високо кръвно налягане, да не са с хемоглобин по-нисък от допустимите норми и други. Не са от значение полът и кръвната група на кръводарителя.