Благотворителна кампания в помощ на възрастните хора, живеещи в селата

Благотворителна кампания в помощ на възрастните хора, живеещи в селата ...

......... ориз, боб, леща, олио, захар, консерви и други). Срокът, в който ще се приемат дарения, е началото на септември, след което те ще бъдат раздадени. Идеята е инициативата да стане постоянна благотворителна кауза, която да се превърне във вид целогодишна „Хранителна банка” за крайно нуждаещи се възрастни, живеещи в селата.


Община Асеновград ще разпродава движимото имущество на Обредния дом, след

Община Асеновград ще разпродава движимото имущество на Обредния дом, след ...

......... (380 лева); килим (40 лева) и други. Най-ценната вещ е картина на стойност 5 000 лева. Става ясно, че произведението е рисувано върху дърво, но засега името на автора, темата и самата творба се пазят в тайна. Посочените в списъка цени на активите ще бъдат начални при провеждане на търговете.


Не е ясна съдбата на 53 сгради в Асеновград, подготвени

Не е ясна съдбата на 53 сгради в Асеновград, подготвени ...

......... за кандидатстване по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради са подали 81 сдружения на собственици. 24 от сградите с осигурено финансиране са изцяло завършени и обновени. Последните четири са на етап изпълнение на строително-монтажни работи. Очаква се санирането при тях да приключи до средата на следващия месец.


Общински съвет-Асеновград гласува промяна в Бюджет 2018 г. на общината.

Общински съвет-Асеновград гласува промяна в Бюджет 2018 г. на общината. ...

......... 11 000 лева са заложени за закупуване на компютри и монитори за Общинска администрация. Близо 50 000 лева са планирани да бъдат похарчени и за ремонти и асфалтиране на улици в Асеновград. Предложението за финансовите промени бе прието от местния парламент с 21 гласа „За“ и 11 „Въздържал се“.  


В Асеновград ще има общинско „Социално предприятие за строителство, ремонт

В Асеновград ще има общинско „Социално предприятие за строителство, ремонт ...

......... н. Професионалното оборудване за извършване на посочените дейности ще бъде закупено със средства по проекта. Подборът на персонала ще бъде извършван чрез конкурс. Екипът на новото Общинско предприятие ще включва директор, счетоводител, 11 общи работници и трима наставници (строителни техници), като последните ще бъдат назначени за срок от шест месеца.


Въвеждат в експлоатация още няколко зони за платено паркиране в

Въвеждат в експлоатация още няколко зони за платено паркиране в ...

......... Тасим. Според него, ще бъде улеснен достъпът на граждани в неравностойно положение до сградите на държавните и общинските институции в града, предоставящи социални и административни услуги. Справка показва, че от началото на 2018 г. до средата на месец юни в Асеновград са наложени 335 глоби с фиш за неправилно паркиране.Поемането на нов общински дълг предизвика спор в пленарната зала

Поемането на нов общински дълг предизвика спор в пленарната зала ...

......... като дългът ще бъде погасен по-рано. Кметът Караиванов посочи, че към този момент в сметките на Община Асеновград има между 7 000 000 лева и 8 000 000 лева. Въпреки дебата, асеновградският Общински съвет даде съгласието си да бъде поет нов заем. 18 от съветниците подкрепиха предложението, а другите 14 гласуваха с „Въздържал се”.


Общинските съветници на Асеновград отмениха решението си от октомви минлата

Общинските съветници на Асеновград отмениха решението си от октомви минлата ...

......... намира в частен имот. Поради тази причина Администрацията няма как да се разпорежда с нея. От трибуната местния парламент днес се изказаха и двете засегнати по казуса страни, които помолиха градската управа да ги обезщети по възможно най-изгоден за всички начин, за да възпрепятстват възникването на социални и междуличностни конфликти.


Включват детска градина „Щастливо детство”, разположена в асеновградското село Тополово,

Включват детска градина „Щастливо детство”, разположена в асеновградското село Тополово, ...

......... бъде закрита, най-малко осем деца в задължителна предучилищна възраст ще пътуват на не по-малко от 14 километра по наличната пътна мрежа до най-близката друга детска градина. „Щастливо детство” в Тополово функционира в специално построена сграда с добре поддържана материална база. Учебното заведение е общинско и се финансира от Община Асеновград.


Ездата създава неповторими изживявания, особено за хора, които предстои да

Ездата създава неповторими изживявания, особено за хора, които предстои да ...

......... нея, ездата носи удоволствие и разтуптява сърцето. Но адреналинът е най-висок, когато за първи път се качваш на кон. Конете дават спокойствие и безгранична любов на своя стопанин. В заключение, Евлогия разкри, че, мъжките кастрирани коне са най-податливи на дресировка. Кобилите са по-непокорни, а най-трудно се работи с младите жребци.


Граждани заплашиха, че ще дадат Община Асеновград на прокурор. Причината

Граждани заплашиха, че ще дадат Община Асеновград на прокурор. Причината ...

......... възнамеряват да сезират отново ДНСК и РДНСК-Пловдив. Последната дума по проблемния казус има прокуратурата. Тя е тази, която следва да реши дали да възложи на Община Асеновград, ДНС  и РДНСК-Пловдив да предприемат действия по отмяната на разрешението за строеж. Ако това стане факт, следващата стъпка е принудително събаряне на кооперацията.Асеновградчани сами си създадоха пешеходна пътека пред блока, в който

Асеновградчани сами си създадоха пешеходна пътека пред блока, в който ...

......... че пешеходната пътека не може да остане в този вид, а и създаването й не е съгласувано, т. е. незаконно е. Единственото, което им остава е да чакат и да се надяват, че Община Асеновград скоро ще предприеме мерки за обезопасяване на пътния участък, като положи необходимата маркировка и сигнализация.


С още 10 метра се е увеличило свлачището край НПК

С още 10 метра се е увеличило свлачището край НПК ...

......... в зоната, като поставянето на специална табела, указваща забраната, предстои. Преминаването на превозните средства денонощно се контролира от органите на Пътна помощ. Днес, 5 юли, експертна комисия от Община Асеновград извърши превантивен оглед на мястото, заради проливният дъжд, който се изля снощи над града. Констатирано е, че обстановката остава непроменена.


Над 40 фотографии, сътворени от общо петима студенти и ученици

Над 40 фотографии, сътворени от общо петима студенти и ученици ...

......... труда си за каузата на младежите от Асеновград. Експозицията е разположена в бившия Военен клуб, като тя може да бъде разгледана безплатно от понеделник до петък от 10:00 ч. до 13:30 ч. и от 17:00 ч. до 19:00 ч., както и в събота – от 10:00 ч. до 13:00 ч.


Днес бе даден старт на безплатните арт занимания от инициативата

Днес бе даден старт на безплатните арт занимания от инициативата ...

......... Хилендарски” в Асеновград. Дните от седмицата са отново всеки вторник и четвъртък, но - от 10 ч. Днес, по време на откриването на „Ваканция в библиотеката”, специален поздрав към стотиците участници и родители отправиха малките изпълнители от Музейна музикална школа и от Вокална формация към НЧ „Свети преп. Паисий Хиленадарски”.


Редки и ценни документи, които се съдържат във фондовете на

Редки и ценни документи, които се съдържат във фондовете на ...

......... и ценни печатни издания. Изложбата е създадена по повод 140-години от основаването на Националната библиотека и Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г. Осъществена е по проект „Анализ на нагласите на потребителите и популяризиране на архивните колекции на Националната библиотека”, който е реализиран чрез финансиране от Национален фонд „Култура”.Първото държавно школо в Асеновград, известно сред местните като Караалановото

Първото държавно школо в Асеновград, известно сред местните като Караалановото ...

......... всички ние милеем за града и неговото минало и настояваме, като градоначалник и човек, застанал начело на Асеновград, обещал да направи този град по-красив, с памет за миналото и визия за бъдещето, да предприемете нужните мерки! … Спасете Караалановото училище!”, обръщат се в заключение към градоначалника Емил Караиванов подкрепилите петицията.


Повече от 250 приключенци и още над 50 организатори от

Повече от 250 приключенци и още над 50 организатори от ...

......... Първо се взима решение за датата на провеждане на фестивала. Следва подготвяне на проект и кандидатстване за финансиране пред Община Асеновград. Ако идеята бъде одобрена, започва истинската работа. Планира се сериозно в продължение на около два месеца и половина, преди началната дата на фестивала. Последните приготовления са седмица преди старта.


255 деца се включват тази година в организираната от Местната

255 деца се включват тази година в организираната от Местната ...

......... стари български занаяти. Ще се осъществи и екохепънинг сред красивите природни местности в Асеновград. Децата ще бъдат с подготвени ръководители и ще успеят да видят красотите на града. Участниците в детската академия ще имат възможност и да учат информатика с помощта на робота „Финч“, който гостува в Градската библиотека.  


Със заповед на кмета на Асеновград доктор Емил Караиванов е

Със заповед на кмета на Асеновград доктор Емил Караиванов е ...

......... Засега няма подадени сигнали за бедстващи хора или домашни животни, съгласно сведения от кметовете по населените места в Асеновградско. Не са регистрирани и проблеми с елетроподаването и водоподаването на територията на общината. Екипи на Пожарната са отводнили мазета на общо четири къщи в село Тополово, в рамките на вчерашния ден.


Община Асеновград отделя до 120 000 лева за преасфалтиране двора

Община Асеновград отделя до 120 000 лева за преасфалтиране двора ...

......... емулсия, доставка и полагане на асфалтобетон - плътна смес за горен пласт, хоризонтална маркировка на спортни зони и натоварване и превоз на строителните отпадъци до Депото. Срокът, в който е планирано да се извърши ремонтът на училищния двор, при осигурено финансиране, е в рамките от 15 до 30 календарни дни.


Силните валежи в цялата страна от няколко дни предизвикаха сериозни

Силните валежи в цялата страна от няколко дни предизвикаха сериозни ...

......... на Actualno.com в града колата е била заседнала някъде след втория тунел в посока Асеновград и е извадена, но дълго не е намерен собственика ѝ. Сподели с товите приятели Пред Нова телевизия местните общински власти в Смолян обещаха да направят проверка дали заради човешка немарливост се е стигнало до наводненията.


Срутище, вероятно предизвикано от продължителните валежи от дъжд, затвори едното

Срутище, вероятно предизвикано от продължителните валежи от дъжд, затвори едното ...

......... 112. Вече повече от час, екипи на Областно пътно управление почистват засегнатата зона. Пътят към Смолян не е затворен, но движението по трасето се осъществява двупосочно в свободното пътно платно. Необходимо е водачите на превозните средства, преминаващи през участъка, да шофират с повишено внимание, призоваха от Пътното управление в Пловдив.


Асеновград ще посрещне July morning високо в Родопите - на

Асеновград ще посрещне July morning високо в Родопите - на ...

......... ползването на специален автомобил поради специфичността на планинския терен. Част от парите ще бъдат изразходвани и за награди на малките участници, за печатни материали, както и за медицински екип за спешна помощ, за маркировка на трасетата на състезанията и за други организационни разходи, които подпомагат случването на този вид фестивал.


Повече от 300 калиници обагриха Асеновград в бяло на Еньовден.

Повече от 300 калиници обагриха Асеновград в бяло на Еньовден. ...

......... на грамоти на всяка една от калиниците. Междувременно близо 50 души с увреждания от град Куклен, тръгнали на екскурзия към Бачковския манастир, се отбиха от маршрута си специално, за да се насладят на малките красиви булки и да си направят снимки с тях. Вижте снимки от празника в галерията ТУК


Повече от 300 калиници обагриха Асеновград в бяло на Еньовден.

Повече от 300 калиници обагриха Асеновград в бяло на Еньовден. ...

......... на грамоти на всяка една от калиниците. Междувременно близо 50 души с увреждания от град Куклен, тръгнали на екскурзия към Бачковския манастир, се отбиха от маршрута си специално, за да се насладят на малките красиви булки и да си направят снимки с тях. Вижте снимки от празника в галерията ТУК


Нов краткосрочен общински дълг – безлихвен заем, за сметка на

Нов краткосрочен общински дълг – безлихвен заем, за сметка на ...

......... помогне да останем в добро финансово състояние, като Община.“, увери Емил Караиванов. Междувременно, самите сторително-ремонтни и монтажни дейности по проекта за Воден цикъл в Асеновград протичат по график. Вече започна работата по централния площад „Академик Николай Хайтов“. В най-интензивната част на тази работа е планирано да работят общо три екипа.


Общо два пъти в рамките на по-малко от година е

Общо два пъти в рамките на по-малко от година е ...

......... наречената „Конска чешма“. Отстраненият от нея отпадък е 4,5 тона. Договорът между Община Асеновград и „КМД“ е едногодишен и е влязъл в сила от ноември 2017 г. През предстоящата есен следва да бъде проведена нова процедура за избор на фирма, която да извършва дейността по почистване на шахтите в Асеновградско.


Около 40 ентусиасти - мъже и жени - се включиха

Около 40 ентусиасти - мъже и жени - се включиха ...

......... поредна година, като не се изпълнява само „Поздрав към Слънцето”, а се правят и други упражнения. Освен това, се провежда Ден на отворени врати във всички клубове по йога. „Целта е хора, които не са чували и не са запознати, да се докоснат безплатно до тази наука.”, обясниха пред организаторите.


С подписка граждани на Асеновград искат възстановяване на една от

С подписка граждани на Асеновград искат възстановяване на една от ...

......... на движението в Асеновград. Желанието на хората, организирали протестната петиция, би могло да бъде изпълнено, коментираха от ръководството на града. Местната управа се ангажира да отправи искане за изменение на Генералния план, което ще предостави възможност да се осигури безопасно и алтернативно място за пресичане на пешеходците на въпросното кръстовище.


Международният ден на йога - 21-ви юни – ще бъде

Международният ден на йога - 21-ви юни – ще бъде ...

......... фоайето на Градската библиотека. Денят на йога и слънцето ще продължи с практики по график в различните клубовете на града. Сред мероприятията са предвидени въздушна йога за деца /на йога хамак/, хатха и класическа йога за всички, курс “Да дишаме с радост – Пранаяма” - теория и практика и други.


Отпадъците в град Куклен не са събирани повече от 10

Отпадъците в град Куклен не са събирани повече от 10 ...

......... за сметопочистването работят и изпълняват задълженията си по график, увериха от Община Куклен. Услугата в града се издържа чрез събиране на такса „Битови отпадъци“. През 2018 г. тя бе увеличена с 0,9 промила. Като причина за повишаването ѝ се посочва нарастване на разходите за отчисление на тон събран битов отпадък.


Прекъснат, заради теч от покрива на Спортна зала „Асеновец“ при

Прекъснат, заради теч от покрива на Спортна зала „Асеновец“ при ...

......... част от покрива, какво точно е осъществено, по какъв начин са осигурени средствата за целта и защо е ремонтирана само едната половина, от пресцентъра на Община Асеновград запазиха мълчание. Не получихме отговор и от директора на Дирекцията по строителство инженер Атанас Тошев, който не отговори на многобройните ни телефонни позвънявания.


За опасно домашно куче сигнлизират асеновградчани. През изминалия уикенд питбул

За опасно домашно куче сигнлизират асеновградчани. През изминалия уикенд питбул ...

......... Екипът на се опита да се свърже и със семейството, чието куче е нападнало другото четириного. Към момента не сме получили гледната точка от собствениците на питбула. В тяхна защита, жители от квартал „Запад“ посочиха, че познават кучето и независимо от едрата си порода, то не е агресивно и злонамерено.


Малки асеноградчани в различна възраст бяха предизвикани да се впуснат

Малки асеноградчани в различна възраст бяха предизвикани да се впуснат ...

......... водещото, за да се постави добро начало. А после е необходимо постоянство, от страна на родителите. Защото рутината е нещо, което малчуганите харесват. Тя им създава усещане за сигурност, стабилност и спокойствие. Веднъж създадена в ранна възраст, рутината бива спазвана без особен проблем от децата.”, каза в заключение д-р Мира.


Стартира спешен ремонт на детските площадки в община Асеновград, сред

Стартира спешен ремонт на детските площадки в община Асеновград, сред ...

......... бъдат поставени две нови пейки, да се възстановят липсващата входна вратичка и няколко елемента по оградата. Ще се извърши основен ремонт на пързалката и покрива на „каляската“ и ще бъдат подменени седалките на люлките. Ремонтните дейности следва да започнат до дни и би трябвало да приключат за месец. Снимка: архив


Глоба в размер на 40 000 лева поиска да му бъде

Глоба в размер на 40 000 лева поиска да му бъде ...

......... преди всичко сме хора, а и средствата не са от Бюджета на Общината.” Той изрази надеждата си мъжът да си вземе поука и да не повтаря грешката си. Това е мнението на съветниците, но съгласно Конституцията на България, последната дума по казуса дали да бъде опростена санкцията, е на Президента.


Застрояват още една облагородена зона в Асеновград. Мястото се намира

Застрояват още една облагородена зона в Асеновград. Мястото се намира ...

......... са бъдещите управляващи, които няма да ни простят, ако и последното останало зелено петно, явяващо се като своеобразен оазис на кръстопътя на три съседни квартала, бъде застроено." В заключение хората поискаха благоустрояване на пространството, в което да бъдат изградени детска площадка, младежки фитнес и стълби за преминаващите от горния квартал.


Дарение в размер на около 20 000 лева скара общинските съветници

Дарение в размер на около 20 000 лева скара общинските съветници ...

......... "Когато говорим за разходи, бъдете обективни", опонира Паскал Терзиев от Реформаторите. Той припомни за гласуването на заплатата на председателя на съветниците и назначаването му на 8-часов работен ден. В крайна сметка точката влезе за обсъждане и бе приета с 29 гласа "За". Един гласува "Против", а двама с "Въздържал се".


Ремонт на Търговския център в Асеновград предприе Общината в града.

Ремонт на Търговския център в Асеновград предприе Общината в града. ...

......... са различни. В първата наемът за клетка е 20 лв./м2, във втората – 16 лв./м2, а в третата е 13,50 лв./м2. Наемната цена на обектите, определени за обществено хранене в Търговския център, е в размер на 5,50 лв./м2. В сумите са включени всички консумативи – ток, вода, отопление и охрана.


Улична лампа бе монтирана край параклис „Свети Йоан Предтеча“ в

Улична лампа бе монтирана край параклис „Свети Йоан Предтеча“ в ...

......... Асеновград. Вече месеци наред хората, ползващи обществения транспорт от тази точка, чакат рейса на тъмно. От местната управа увериха, че уличното осветление до спирката ще бъде възстановено от фирмата по Водния цикъл, работила в района съвместно с ЕрЮг. Очаква се това да се случи в рамките на следващите две седмици.


Над 60 жители на асеновградска община се възползваха от безплатните

Над 60 жители на асеновградска община се възползваха от безплатните ...

......... Наблюдава се негативна тенденция към нарастване заболелите от рак, казват от лечебното заведение. Медиците се сблъскват и с усложнения на възпалителни процеси, настъпили вследствие на не навре потърсена лекарска помощ. Такива случаи се наблюдават по-често сред по-възрастните жители на асеновградските села, тъй като понякога достъпът им до лекар е труден.


До дни започва разкопаването в центъра на Асеновград заради подмяната

До дни започва разкопаването в центъра на Асеновград заради подмяната ...

......... Към момента експертите изготвят количествено-стойностна сметка и не съобщават какъв ще бъде точният размер на разходваните средства. Засега са довършени около 90% от проекта, до началото на есента се планира приключване на всички дейности, а до края на календарната година ще започне да функционира и пречиствателната станция за отпадни води.


Функционирането на четвърти водоизточник ще подобри налягането на водоподаването към

Функционирането на четвърти водоизточник ще подобри налягането на водоподаването към ...

......... обхождане на водопреносната мрежа. Едва след уверение, че всичко е наред, съоръжението ще започне да изпълнява работа с пълния си капацитет. Очаква се подобрение на налягането на питейната вода и по високите квартали на Асеновград, което ще бъде осигурено чрез въвеждане в експлоатация на водното хранилище, разположено в местността „Параколово”.


Близо 30-тина души присъстваха на протестен митинг-концерт, организиран в Асеновград

Близо 30-тина души присъстваха на протестен митинг-концерт, организиран в Асеновград ...

......... кмета.”, каза председателят на Общински съвет-Асеновград - Драгомир Георгиев. Когато отговорът бъде получен, следва въпросът да бъде внесен за обсъждане на сесия от местния парламент. Каузата на гражданите бе подкрепена от гайдари, народни певци и други изпълнители, които се включиха безвъзмездно със свои изяви. Митингът протече без ексцесии и напрежение.


Денят на детето в Асеновград бе изпъстрен с разнообразни събития

Денят на детето в Асеновград бе изпъстрен с разнообразни събития ...

......... където се проведе детско парти на открито. По-късно в асеновградската библиотека "Паисий Хилендарски" се състоя и концертът „Талантите на Асеновград”. Деца показаха уменията си по пеене и свирене на пиано. Денят на детето приключи в Народно читалище "Родолюбие", с едночасов празничен спектакъл на Денс формация „Косара”. Автор: Атанаска Маркова  


"Мерцедес" е с щети за над 2 000 лева, след ...

......... заведена щета пред застрахователите. По случая от Община Асеновград коментираха, че въпросната шахта е била ремонтирана два пъти, а капаците са били крадени след всеки ремонт. Служители на Администрацията в града отново ще извършат инспекция на мястото и ще бъдат предприети мерки за възстановяване на повърхността, обещаха от градската управа.


Стартира записването за „Шарена ваканция“ в Асеновград. Детската лятна академия

Стартира записването за „Шарена ваканция“ в Асеновград. Детската лятна академия ...

......... (бившият Битов комбинат). Самите заявления могат да бъдат открити на сайта на Община Асеновград. Всяко дете има право да избере една или две от дейностите. Класирането в групите по занимания ще се осъществява по реда на подаване на документите, а резултатите от него ще бъдат публикувани на сайта на Общината.


Утре (01.06.18 г.) Асеновград почита паметта на Христо Ботев и

Утре (01.06.18 г.) Асеновград почита паметта на Христо Ботев и ...

......... ще бъде свободен. От 18:00 ч. тържествата се преместват в Градската библиотека, където ще бъде изнесен концерт, посветен на 1-ви юни и наречен „Талантите на Асеновград”. Празненствата по повод Деня на детето ще приключат с грандиозен спектакъл на ДФ „Косара“, който ще се проведе в НЧ „Родолюбие” от 19:00 ч.


Безплатни прегледи и консултации (ехографии) ще се проведат в Асеновград.

Безплатни прегледи и консултации (ехографии) ще се проведат в Асеновград. ...

......... здравното заведение. Основен ремонт в звеното не е правен от около четири години, когато бяха обновени санитарните възли. Периодично са осъществявани козметични освежавания в стаите, в които се настаняват пациенти, както и на манипулационната и двата превързочни сектора. Годишно през отделението по хирургия в МБАЛ-Асеновград преминават около 1 800 души.


Родители и деца от Асеновград организират подписка с искане да

Родители и деца от Асеновград организират подписка с искане да ...

......... не липсват. Защитниците на бездомните кучета смятат, че ако бъде изграден приют в Асеновград животните ще бъдат тероризирани или убивани. Подписката е позиционирана в магазин на улица „Александър Стамболийски“ №61 в града. Засега не е определен краен срок за събиране на подписите и дата за входиране на документа в Общината.


Със зрелищно 3D mapping show и празнична заря приключи Празникът

Със зрелищно 3D mapping show и празнична заря приключи Празникът ...

......... музикален спектакъл и концерт на поп изпълнителите Борис Солтарийски и Невена Цонева. Освен познатите ритмични парчета, те предложиха на публиката и песента на Емил Димитров „Моя страна“, която асеновградчани пяха с пълно гърло. Краят на Празника впечатли с 3D mapping show, изпълнено върху сградата на Общината, и пейзажи от фойерверки.


Общо 320 абитуриенти от пет професионали гимназии и училища завършиха

Общо 320 абитуриенти от пет професионали гимназии и училища завършиха ...

......... плодовете! Големият свят ти е приготвил много късмети и ще те отведе по много пътеки. Но накъдето и да тръгнеш, нито за миг не си позволявай да забравиш родния Асеновград, родителите, семейството, приятелите и училището, от което сега си тръгваш. Те завинаги ще са част от това, което си ти."


Със зрелищно 3D mapping show и празнична заря приключи Празникът

Със зрелищно 3D mapping show и празнична заря приключи Празникът ...

......... музикален спектакъл и концерт на поп изпълнителите Борис Солтарийски и Невена Цонева. Освен познатите ритмични парчета, те предложиха на публиката и песента на Емил Димитров „Моя страна“, която асеновградчани пяха с пълно гърло. Краят на Празника впечатли с 3D mapping show, изпълнено върху сградата на Общината, и пейзажи от фойерверки.


Близо 10 автомобила за по-малко до две седмици са потрошени

Близо 10 автомобила за по-малко до две седмици са потрошени ...

......... страна, са неуспешни. А кръстовището, от своя страна, се сдоби с потрошени бордюри и разровена пръст. Едно от интересните изказвания в мрежата гласи: „И тази сутрин летци изпитатели не липсват. При опит №3 на кръговото отново не е прелетяно, дори от червен голф!!! Аз вече губя надежда, че ще успеят...”


25-годишна шофьорка на „Опел” блъсна колата си в неправилно паркиран

25-годишна шофьорка на „Опел” блъсна колата си в неправилно паркиран ...

......... известна модна къща в града. Независимо от нарушенията си, от полицията съобщават, че засега няма информация той да е санкциониран. В социалната мрежа собственичката на луксозното возило се оправда, че ако колата й не беше паркирана на това място, там можеше да има дете, което да бъде блъснато от „Опел”-а.


Асеновградчани се вдигат на протест заради застрояване на една от

Асеновградчани се вдигат на протест заради застрояване на една от ...

......... северната страна на Палеонтологичния музей в Асеновград, намираща се на улица „Сливница“ №35 - на завоя за квартал Баделема. „Нека всички родители с децата да отидем на този концерт, за да спрем това продължаващо безобразие, защото никой няма право да отнема мястото им за игра.“, пишат в социалната мрежа инициатори.


Градският басейн в Асеновград отваря врати за посетители от днес

Градският басейн в Асеновград отваря врати за посетители от днес ...

......... които са членове на спортни клубове, развиващи дейността си в община Асеновград. Работното време на съоръжението е от 08:00 ч. до 20:00 ч., от петък до вторник, включително. В сряда басейнът може да се посещава в часовия пояс от 08:00 ч. до 13:00 ч., а в четвъртък няма да работи.


Общо 350 души за работа на круизни кораби търсят от

Общо 350 души за работа на круизни кораби търсят от ...

......... за размесване на бетон, 1 склададжия, 1 шлосер-монтьор, 9 обслужващи работници - промишлено производство, 1 общ работник с ЕР на ТЕЛК - над 50 %, 1 хигиенист, 2 маникюристи, 2 фризьори, 2 козметици, 2 охранители, 1 работник – разсадник, 1 обслужващ – магази, 8 отговорници - търговска зала, 1 електромонтьор.


Развитието на периодичния печат, в хронологичен ред, в Станимака и

Развитието на периодичния печат, в хронологичен ред, в Станимака и ...

......... от миналото. Това е била причината за закриване на вестник „Асеновградски зов“, в който той е бил главен редактор. "И ако някой е решил да се занимава с вестникарство може да дойде при мен за съвет да му кажа да не се захваща!", завърши презентацията си в Асеновград Марин Маринов.


Млад мъж от Асеновград е в неизвестност, съобщава кореспондентът на

Млад мъж от Асеновград е в неизвестност, съобщава кореспондентът на ...

......... нито телефон, нито документи. Близките му са подали сигнал в РУ на МВР в Асеновград. Служители на реда вече провеждат издирвателна акция в планинския район около дома на момчето. В случай, че някой го забележи, може да сигнализира в най-близкото Районно управление "Полиция" или на телефон 0899 90 82 96.


Деца от ромски произход се подиграха със скулптура, създадена през

Деца от ромски произход се подиграха със скулптура, създадена през ...

......... скулптурата да е реставрирана, а вглеждайки се в нея, всеки може да види създалите се от времето пукнатини. Освен тази статуя, от двете страни на моста при Пазара има още няколко подобни – част от архитектурния ансамбъл на Асеновград, чиито автори отново са Коста Ламбрев и помощникът му Васил Папазов.


Младежи от асеновградска гимназия започнаха облагородяване на малкия парк в

Младежи от асеновградска гимназия започнаха облагородяване на малкия парк в ...

......... родителите им. От деня на подписване на договора мястото вече е известно, като „Паркът на Цветните”, както местните наричат накратко училището. „Целта ни е да направим това пространство по-цветно и по-приятно, най-вече заради наближаващия празник на Асеновград.”, посочи в заключение директорът на ПГ „Цар Иван Асен II“ - Йордан Диков.


Мартин, който през месец юли ще навърши 4 г., бе

Мартин, който през месец юли ще навърши 4 г., бе ...

......... да се мисли за изграждане на вело артерия в Асеновград.”, заявиха инициаторите на велошествието. Дори дадоха пример за място и посока на създаване на алея за велосипеди, а именно – от Спортна зала „Асеновец” до „Джордж махала”. За да бъде постигната целта е планирано организиране на подобни събития всяка година.


Остават точно 10 дни, в които ще се приемат документи

Остават точно 10 дни, в които ще се приемат документи ...

......... поне единия от родителите, както и местоживеене в близост до училището. Класирането на кандидатите се извършва на база събрани точки от критериите. В Асеновград вече десетки родители са побързали да подадат документи, защото предпочитат точно определено училище. На този етап не се води статистика какъв е броят на подалите заявления.


"Върховете далеч не са само високи точки от релефната карта ...

......... наднорменото тегло при децата и младежите. Екопътеката възпитава и в родолюбие и обич към вярата, тъй като пътя й пресичат общо 14 храма. По трасето на „Кутра“ са разположени и няколко информационни табели със снимки, които запознават турситите с това, какво могат да срещнат от началото на пътеката до върха.


Изложба „Рисунки с телефон и пръсти” бе открита в Градска

Изложба „Рисунки с телефон и пръсти” бе открита в Градска ...

......... Свободата на България Васил Левски. В рамките на лятната програма „Ваканция в библиотеката”, която вече се провежда традиционно, децата ще имат възможността да се срещнат лично с художника Ангел Хубенов и да направят първите си стъпки в създаването на този вид дигитални рисунки. Вижте някои от произведенията в галерията ТУК


Третото „голямо преброяване“ на колоездачите в Асеновград ще се състои

Третото „голямо преброяване“ на колоездачите в Асеновград ще се състои ...

......... предвождано от полицейски автомобили. На възловите места в града ще бъдат разположени патрулни полицаи, които ще съдействат за организацията на автомобилния трафик, и ще следят за предотвратяване на пътни инциденти при преминаване на велосипедистите. Затворени или блокирани пътни участъци в Асеновград за времето на шествието не се очаква да има.


Над 4 780 000 лева ще отдели Асеновград за изграждане

Над 4 780 000 лева ще отдели Асеновград за изграждане ...

......... изграждат в следващите години, са с общ капацитет от близо 440 000 кубика. Община Асеновград очаква те да се запълнят в продължение на 50 години, при депониране на 100 000 тона отпадъци, годишно. За строителството на клетка №2 от депото ще бъде избран изпълнител, след като се проведе обществена поръчка.


Типичните родопски годеж и сватба представя специална изложба, гостуваща в

Типичните родопски годеж и сватба представя специална изложба, гостуваща в ...

......... атмосферата и да усетитят магията“, казаха за Actualno.com представителите на Регионален исторически музей-Пазарджик, чието дело е гостуващата експозиция. Изложбата „Ела се вие, превива“ е подредена в Етнографската къща в Асеновград и може да бъде разгледана там до 30.06.18 г. Някои от експонатите от изложбата може да видите в галерията ТУК