Публикуваното през тази седмица от Евростат международно сравнение на населението,

Публикуваното през тази седмица от Евростат международно сравнение на населението, ...

......... а повече хора да имат по-добро образование и да работят; 3) Относителният дял на населението в риск от бедност и социално изключване е комплексен индикатор, с който трябва да се работи внимателно. Цитирането на крайната стойност, без разбиране за начина на нейното изчисление, често води до подвеждане на широката публика.


Американският търговски представител Робърт Лайтайзър направи подарък за привържениците на

Американският търговски представител Робърт Лайтайзър направи подарък за привържениците на ...

......... поне един от тях да живее в Ню Йорк. Разбира се, Великобритания също има свои бариери, които няма да се съгласна да премахне, особено при счетоводството, въздушния транспорт и архитектурата. Великобритания също така ще иска да защити модела за покупка на лекарства на Националната си здравна служба.

ПЕТЪР ЙОВЧЕВ, текстът е публикуван в Investor Digest   От

ПЕТЪР ЙОВЧЕВ, текстът е публикуван в Investor Digest   От ...

......... Свят Има нещо гнило в ДанияПротести в Хърватия срещу планираното повишение на пенсионната възрастКои са уволнените висши саудитски представители заради убийството на Джамал Хашоги?НАЙ-ЧЕТЕНИ|НАЙ-КОМЕНТИРАНИРияд: Кашоги е починал при сбиване в консулството в Истанбул7Македонският парламент одобри промяната на името на странатаМей е готова да се откаже от искането си за ирлан


Ангела Меркел навлиза в един мрачен период след 13  години

Ангела Меркел навлиза в един мрачен период след 13  години ...

......... система означава, че коалициите може никога да не бъдат толкова стабилни, колкото в миналото. Но Меркел може да се опита да влее малко ред и целенасоченост в своето правителство. В противен случай вътрешните борби само ще стават по-тежки, а политическите трусове ще се отразят зле на Германия и на Европа.


Последният месец постави нов няколкогодишен рекорд на инфлацията в България.

Последният месец постави нов няколкогодишен рекорд на инфлацията в България. ...

......... реагират като „пренастройват” потреблението си извън най-поскъпналите стоки и услуги (доколкото им е възможно, т.е. според степента на еластичност на търсенето) и преориентират спестяванията си към по-високодоходни (но и по-рискови) активи или такива, които според тях не губят стойността си. В тези условия обаче надуването на балони е силно вероятно.


Октомври вече се очерта като изключително динамичен месец. Лятото премина

Октомври вече се очерта като изключително динамичен месец. Лятото премина ...

......... зад такава сделка е да се поеме повече риск в очакване на растеж в края на годината. Подобна стратегия може да се окаже единственият вариант за печалби и през следващата година. Тогава върху пазара ще натежи повишението на лихвите, високата оценка на акциите и забавянето на растежа в глобален мащаб.Всеки гледа към Италия и спора за дълга с Брюксел.

Всеки гледа към Италия и спора за дълга с Брюксел. ...

......... има буфер от спасителния пакет. Сега на ход е правителството. Или ще спаси банките и ще отложи жадуваната емисия на десетгодишни облигации, или няма да спаси банките. И в двата случая е ясно едно нещо – гръцката банкова криза показва колко лесно и бързо може да се възпламени нова еврокриза.


Това беше най-кратката среща на върха за всички времена. Те

Това беше най-кратката среща на върха за всички времена. Те ...

......... да стане жертва на собствената си партия. Политическата ситуация в Лондон е непредвидима и объркана. Мнозинството в парламента не е гарантирано. Най-силното оръжие на европейците е тяхната сплотеност. И правителствените ръководители естествено познават закона на Мърфи. Сега те само се надяват, че накрая всичко ще свърши добре, както в приказките.


Реч в духа на времето на Студената война. В четвъртък,

Реч в духа на времето на Студената война. В четвъртък, ...

......... петък, но е напът да запише втора поредна седмична загуба*САЩ обмислят сливане на дипломатическите си мисии в ИзраелНАЙ-ЧЕТЕНИ|НАЙ-КОМЕНТИРАНИМакедония стартира преговори за влизане в НАТО2Щатските индекси продължават негативната тенденция на "червения" октомвриБрюксел към Рим: Това е „безпрецедентно“ отклонение от Пакта за стабилност1Китайската икономика се разширява най-бавно от финансовата криза насам

Ако зависеше от Тереза Мей, Brexit вероятно вече щеше да

Ако зависеше от Тереза Мей, Brexit вероятно вече щеше да ...

......... пенсиите Естер МакВей, която не беше активна в кампанията за напускане на ЕС, е в същия лагер. Въпросът е дали ще могат да преглътнат сделката, която Мей ще донесе у дома от Брюксел. Ако привържениците на Brexit в кабинета й продължат да намаляват, правителството й започва да изглежда доста нестабилно.


Финансов пазар е пазар, на който се търгуват финансови ценни

Финансов пазар е пазар, на който се търгуват финансови ценни ...

......... деривати. Спекулантите могат да използват тези инструменти, за да хеджират срещу риск или да поемат риск в търсене на потенциална печалба чрез търговия. Независимо на кои пазари изберете на инвестирате или търгувате, е важно да изберете регулиран брокер, който да гарантира сигурността на Вашите средства.гледано: 2   Още видео0 гласаПрез последните няколко столетия въглищата играят основна роля за глобалното

През последните няколко столетия въглищата играят основна роля за глобалното ...

......... Китай може би е стигнал 6 трлн. долараКитай насочва интереса си към Централна и Източна ЕвропаWall Street излезе на зелено след отлични финансови отчети на редица компанииТръмп: Аз съм истински защитник на околната среда24Процентът на гладуващите хора по света остава тревожно висок9Еволюцията на газовите взаимоотношения между Русия и ЕС9BGONAIR.BG

Трябва да си американският президент Доналд Тръмп, за да се

Трябва да си американският президент Доналд Тръмп, за да се ...

......... смята, че създаването на възобновяеми източници и обезсоляващи централи би позволило да се използва и морската вода като питейна и така всъщност човечеството да не се сблъска с нейния недостиг. Какви промени Хамънд предвижда за медицината вижте впродължението на материала в сайта на Bloomberg TV Bulgaria.Всичко от конференцията четете тук!


Пазарът на индустриални и логистични имоти в България се характеризира

Пазарът на индустриални и логистични имоти в България се характеризира ...

......... Груп“ се отказва от ремонта на трасето на трамвай №51Уорън Бъфет най-сетне намери купувач за къщата си в Калифорния1"Джи Пи Груп“ се отказва от ремонта на трасето на трамвай №51Л. Борисов: Инвеститорите в индустриални имоти се насочват към Северна България1 /* (c)AdOcean 2003-2017, investor_bg.Investor.bg.NativeAds 2 */ ado.placement({id: `ado-HjBXrFZH5_Q3Nor59Ppzz3zyEjMGTb4WO9At7l9Ug9T.A7`, server: `inve


Увеличението на лихвените проценти от страна на Фед, на което

Увеличението на лихвените проценти от страна на Фед, на което ...

......... процес, другият може да доведе до закъснели решения и отлагане на срокове. Дю Пре смята, че вариант за бъдеща политическа криза във Великобритания не е изключен, но все пак изрази увереност за сключено споразумение до края на настоящата година. Още анализи и новини четете в сайта на Bloomberg TV Bulgaria! 


При положение, че Саудитска Арабия, която отрича да има нещо

При положение, че Саудитска Арабия, която отрича да има нещо ...

......... Арабия бъде санкционирана, страната ще се погрижи всички да ги „заболи“. Килдуф предупреди още, че „светът може да стане свидетел на период на нестабилност в Саудитска Арабия, какъвто никога досега не е виждан". А според Шанзър изчезването на Кашоги може да насърчи други страни да предприемат подобни действия срещу диседентите.По традиция Investor.bg представя по-значимите политически и икономически събития от

По традиция Investor.bg представя по-значимите политически и икономически събития от ...

......... глобален икономически растеж от 3,7% за тази и следващата година. Това е с 0,2 процентни пункта по-малко от предишните преедвждания. Ръководителят на МВФ Кристин Лагард също така пледира за реформа на световната търговска система. Тя трябва да включва и услуги и да я направи годна за цифровата трансформация, каза Лагард.


Докато популисткото правителство в Италия се приближава към открит конфликт

Докато популисткото правителство в Италия се приближава към открит конфликт ...

......... Арабия заплаши, че ще отвърне на удара1Исторически изборен провал в Бавария на партньорите на Меркел9Кристалина Георгиева похвали България за инвестициите ѝ в човешкия капитал8Сделка, без сделка или без Brexit?13Курода: Ръстът на лихвените проценти на САЩ е добър за световната икономика11Кристалина Георгиева похвали България за инвестициите ѝ в човешкия капитал8BGONAIR.BG

Изборите в два от най-многолюдните германски региона по всяка вероятност

Изборите в два от най-многолюдните германски региона по всяка вероятност ...

......... готви да напусне ТурцияАмериканските индекси надигнаха глава, но записват седмични загубиЮнкер: Италия не държи на думата си, като повишава бюджетния дефицит2Европейските граждани имат нужда от Европа, която да бъде близо до тях4Глобалният дълг е нараснал до рекордните 182 трлн. долара19Тръмп: Федералният резерв полудя12Германия: Щяхме да страдаме без източноевропейците 11BGONAIR.BG

"Българи направиха така, че за България да се говори, както ...

......... - 6335 л. (спад). ____ * Статистиката би трябвало да се чете и на фона на бюджета на МВР. За 2017 г. хазната отпусна 1.233 млрд. лв., а за таи година те са 1.296 млрд. лв., без да се добяват едни 200 млн. лв. отгоре, по признанията на бившия вътрешен министър Валентин Радев.


Единственото технологично предаване в българския ефир - UpDate по Bloomberg TV Bulgaria, ще

Единственото технологично предаване в българския ефир - UpDate по Bloomberg TV Bulgaria, ще ...

......... сървъри на американски компании и разглежда бъдещите процеси, ако обвиненията се потвърдят.  Тези и още интересни теми очаквайте в събота и неделя в предаването UpDate от 19:30 часа по Bloomberg TV Bulgaria. Всичко най-любопитно може да откриете и на фейсбук страницата на UpDate. Всички видеа и интересни интервюта, гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.  


Всяко второ ново работно място в Германия напоследък се заема

Всяко второ ново работно място в Германия напоследък се заема ...

......... сред най-бързо развиващите се икономики в Европа. А празнините, които трудовите мигранти оставят в родните си страни, се запълват от вносна работна ръка - основно от Украйна. Защо въпреки глада за работна ръка заплатите в Германия не нарастват по-бързо вижте в продължението на анализа в сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 


Браншовите асоциации на високотехнологичния сектор – Асоциация Телекомуникации (АСТЕЛ), Българска

Браншовите асоциации на високотехнологичния сектор – Асоциация Телекомуникации (АСТЕЛ), Българска ...

......... например свободните икономически зони край Скопие и Ниш. Така може да се окаже, че икономическият резултат от това правителствено решение ще бъде отрицателен – вместо да се акумулират повече средства, постъпленията ще намалеят, при това не само еднократно, а кумулативно, тъй като ще продължат да спадат и през следващите години.


Комплексни мерки в образованието, социалната, данъчната и бюджетната политика биха

Комплексни мерки в образованието, социалната, данъчната и бюджетната политика биха ...

......... застрахователитеАмериканските инвестиции в България са стигнали 4,5 млрд. лева от 1990 г. насам„Булгаргаз“ избира между два варианта на ценообразуване на природния газ1Генчо Начев: Рязката демонополизация на Здравната каса е много опасна15Караниколов: Внос на работници и завръщане на българите ще спасят пазара на труда12Бизнесът е против увеличаването на максималния осигурителен доход


В миналото централните банки не бяха глупавати. Когато възходът набираше

В миналото централните банки не бяха глупавати. Когато възходът набираше ...

......... богатите страни. Вложителите, които вече се оплакваха от миниатюрните лихвени проценти, също биха страдали от значително по-високите темпове на инфлация. Разбира се, не е задължително да се стигне до такъв апокапистичен сценарий. Но пазете се от онези, които твърдят, че знаят със сигурност какво е бъдещето, пише в заключение Мюлер.


По традиция Investor.bg представя по-значимите политически и икономически събития от

По традиция Investor.bg представя по-значимите политически и икономически събития от ...

......... икономист на Международния валутен фонд. Тя ще поеме позицията от Морис Оверстфелд в началото на 2019 г., който обяви оставката си през юли. Гопинат е професор в Харвардския университет, съиздател на  American Economic Review и съдиректор на програмата за международно финансиране и макроикономика в Националното бюро за икономически изследвания (NBER).  


Няма съмнение: нуждаем се от хора, които да работят неуморно

Няма съмнение: нуждаем се от хора, които да работят неуморно ...

......... върху това. Ако не можем да направим това, нулевият растеж със сигурност няма да бъде достатъчен. Тогава ще трябва да организираме постоянно, исторически безпрецедентно свиване на продукцията. Или това, което изглежда по-вероятно към момента, това ще бъде наложено на човечеството чрез екологична катастрофа, глад и / или война, заключава авторът. 


В светлината на разширяващите се дезинформационни кампании на Русия Европа

В светлината на разширяващите се дезинформационни кампании на Русия Европа ...

......... преосмислят начина, по който се сблъскват с дезинформацията. Според Неделку дезинформацията не е явление, което се появява седмица преди дадени избори. Тя е бавен и постоянен процес, който внася объркване в реципиентите ден след ден, малко по малко. Затова противодействието срещу нея също трябва да бъде постепенен и бавен процес.


Илон Мъск е познат със силната си хватка върху всяко

Илон Мъск е познат със силната си хватка върху всяко ...

......... постави в сегашната му позиция. Има и други примери за проблемното му поведение – пушенето на марихуана по време на скорошна поява в радиото даде допълнителна мотивация на критиците му. Новият председател трябва да е някой, който да държи юздите, ясно съзнавайки, че Илон не може да спаси света сам.


Преди държавното посещение на Реджеп Ердоган в Германия миналата седмица

Преди държавното посещение на Реджеп Ердоган в Германия миналата седмица ...

......... повиши „мирът и сигурността“ и в двете страни, каза той по време на общата пресконференция. Това е още нещо от списъка с желания на Ердоган, което Меркел е малко вероятно да му даде. Въпреки всичко турският президент получи много повече, отколкото даде – а това за него прави посещението успешно.


Къде са България, Португалия, Испания, Хърватия, Румъния, Словения, Гърция или

Къде са България, Португалия, Испания, Хърватия, Румъния, Словения, Гърция или ...

......... още има достатъчно време преди изборите. Но на кого му се иска Комисия, командвана от Германия, с ограничителни проекти навсякъде, без алкохол или хумор, със строги икономически политики, заради които всички ще гладуват? Политиците от европейския Юг ще трябва да се съвземат и да надигнат поглед към стълбите на „Берлемон“.


От 2011 до 2017 г. разходите за изплащане на парични

От 2011 до 2017 г. разходите за изплащане на парични ...

......... от средномесечните резултати за годината. Най-нисък е броят на лицата през месеците май (146 804) и декември (147 126). Данните показват, че броят на лицата на месечна база варира, като в месеците с повишена сезонна заболеваемост – януари, февруари, март, октомври и ноември, стойността му надвишава средномесечните резултати за годината.


Какво излиза на преден план от проспекта за първично публично

Какво излиза на преден план от проспекта за първично публично ...

......... нито Spotify, нито Pandora. Инвеститорите ще трябва да се фокусират върху дългосрочния растеж. Компанията вече има над 800 млн. активни потребители месечно, така че експанзията ще бъде ограничена, освен ако компанията не реши да се разширява в глобален мащаб. Но историята на Tencent предполага, че международна стратегия е малко вероятна.


Както вероятно вече сте разбрали, Amazon увеличава заплатите. Най-нископлатените ѝ

Както вероятно вече сте разбрали, Amazon увеличава заплатите. Най-нископлатените ѝ ...

......... изключение“ тя е 35%. Amazon, която доминира в търговията на дребно, все пак трябва да се конкурира за хора на един свит пазар. Вдигането на заплатите като превантивна стъпка срещу стачка по време на празниците, която би довела до криза, не омаловажава хода ѝ, но носи допълнителна стойност към него. 


Това си беше недвусмислено предупреждение - ако Великобритания напусне ЕС

Това си беше недвусмислено предупреждение - ако Великобритания напусне ЕС ...

......... мотото "just in time": повечето части влизат в заводите едва съвсем малко време,преди да бъдат нужни за асемблирането. Мрежата на доставки се простира по цяла Европа, а Брекзит без сделка, с граничен контрол и мита може да доведе до същински колапс.  Още подобни новини четете в сайта на Bloomberg TV Bulgaria!


Най-големият провал на референдума в Македония не е ниската избирателна

Най-големият провал на референдума в Македония не е ниската избирателна ...

......... пожелаеш - и триумф, и апокалипсис.     Най-парадоксалното е, че хаосът с избирателните списъци не е новина от поне 15 години нито за политическия елит, нито за политолозите и социолозите, нито за журналистите в Македония. Нима някой наистина е очаквал, че 50-процентовата бариера на референдума в неделя може да бъде премината?


След трудни и дълги преговори САЩ и Канада се споразумяха

След трудни и дълги преговори САЩ и Канада се споразумяха ...

......... той каза, че това е бил "добър ден за Канада", но не коментира подробностите по сделката. Американски представители  назоваха споразумението „фантастична сделка" и „успех и за трите държави“. Мексиканският външен министър Луис Видегарай Касо благодари на мексиканските преговарящи в Twitter: „Това е добра нощ за Мексико и за Северна Америка". 


По традиция Investor.bg представя по-значимите политически и икономически събития от

По традиция Investor.bg представя по-значимите политически и икономически събития от ...

......... след само три месеца на длъжност по "лични причини". Неговият наследник ще бъде бившият заместник-министър на финансите Гуидо Сандлиърс. Под ръководството на Капуто  централната банка се опита с огромни увеличения на лихвите да спре обезценяването на националната валута песо и рязкото увеличение на инфлацията, което ѝ се отдаде само отчасти.  


Все по-често се чуват обвинения, че Китай се меси във

Все по-често се чуват обвинения, че Китай се меси във ...

......... институции. „Досадно е, когато Handelsblatt и Сие дават марките си за пропаганда на комунистически Китай. Но това не оказва влияние върху свободата на медиите. Става дума обаче за това, да се противопоставим на засилващото се китайско влияние и да изключим възможността германски медии да попаднат в китайски ръце“, посочва той.


Когато Apple представи новите си iPhones Xs, Xs Max und

Когато Apple представи новите си iPhones Xs, Xs Max und ...

......... И кой трябва да го измисли? Със сигурност няма да е Apple. „Иновациите правят разликата между лидера и последователя", каза Джобс в речта си от 2005 г. в Станфорд. Вероятно феновете трябва да свикнат с факта, че Apple вече се превърна от лидер в последовател.  Обратният път е почти невъзможен. 


Македонците имат собствена държава по-малко от три десетилетия. Сега нейните

Македонците имат собствена държава по-малко от три десетилетия. Сега нейните ...

......... още Леонид Бершидски. Най-добрият вариант за Заев е голямо участие на референдума, особено от страна на млади хора. Но инерцията от десетилетието на управление на Никола Груевски - бившия премиер и лидер на ВМРО-ДПМНЕ, прави повече за подкопаване на надеждите на Заев, отколкото относително слабата кампания за бойкот на вота.


гледано: 50   Още видео0 гласа Има няколко фактора, които

гледано: 50   Още видео0 гласа Има няколко фактора, които ...

......... тук е списък на най-популярните от сектора на недвижимите имоти:iShares U.S. Real Estate ETF CFD (IYR)SPDR Dow Jones International Real Estate ETF CFD (RWX)Real Estate Select Sector SPDR Fund ETF CFD (XLRE)Vanguard REIT ETF CFD (VNQ)SPDR Dow Jones Global Real Estate ETF CFD (RWO)iShares International Developed Real Estate ETF CFD (IFGL)iShares Mortgage Real Estate ETF CFD (REM).


Представените два варианта за нов здравен осигурителен модел не предлагат

Представените два варианта за нов здравен осигурителен модел не предлагат ...

......... рискови експозиции от 1 октомври 2019 г.Китайски текстилен гигант проучва пазара в БългарияВМРО предлагат лимит в печалбата на търговците за социална кошница с храни*29Сакскобургготски е разочарован от отношението към него заради двореца "Врана"12Застрахователите стават ключови играчи в здравеопазването11BGONAIR.BGЗа първи път в историята си летище Варна посрещна 2 млн пътници


Преди две години Джон Зимър, съосновател и президент на Lyft

Преди две години Джон Зимър, съосновател и президент на Lyft ...

......... предупреждава за срив на печалбатаDaimler ще има нов изпълнителен директор от следващата годинаКомпанията, която плаща на шофьори да оставят колите в гаражите сиЕлектромобилите ще завладеят пазара. Ето и 7 причини за това 16PSA Group преминава към пълна електрификация3Ще забрани ли Германия дизела?1BGONAIR.BGКЕВР ще има последната дума по сделки в енергетиката


Дали дните на автомобилите с двигатели с вътрешно горене са

Дали дните на автомобилите с двигатели с вътрешно горене са ...

......... автомобил с бензинов или дизелов мотор съдържа над 2000 движещи се части, докато при електромобилите тази бройка е около 20. А анализ на данните от сервизното обслужване на определена бройка електромобили в Щатите показва, че обикновено те имат нужда от по-евтини и редки ремонти.Вижте останалите причини в продължението в Automedia.bg


На фона на евентуалната забрана за движение на дизелови автомобили

На фона на евентуалната забрана за движение на дизелови автомобили ...

......... от допустимите, поради манипулации на производителите. Сегашните мерки, които визират правителството и автомобилните концерни, трябва да предотвратят забраните за движение на дизелови автомобили. Ангела Меркел иска да постигне обща правителствена концепция за преоборудването на хардуера на по-старите дизелови автомобили. Продължението на материала четете в сайта на Bloomberg TV Bulgaria!   


Кипър отново играе в „първа група” на страните с надеждни

Кипър отново играе в „първа група” на страните с надеждни ...

......... 2014 г.1Brexit без сделка ще засегне ТИР-ове, авиокомпании и домашни любимци7Червена вълна заля европейските борси заради новата ескалация на търговския спор1Без изход? Митата могат да се превърнат в "новото нормално"16Русия разглежда проект за създаване на станция на Луната16Brexit без сделка ще засегне ТИР-ове, авиокомпании и домашни любимци7BGONAIR.BGДа посетиш "Октоберфест"... Скъ


Икономическата криза в Турция повишава опасенията в Египет за това

Икономическата криза в Турция повишава опасенията в Египет за това ...

......... се икономики могат да страдат от същите неприятности като Турция. В Аржентина много чуждестранни инвеститори решиха да избягат, в резултат от нарастващата инфлация заради скока на лихвените проценти в САЩ и засилването на долара.  “Мисля, че несигурността е заразна”, коментира Джейсън Туви, старши икономист в Capital Economics в Лондон.  


Американският технологичен гигант Google продължава да държи съвсем малка преднина

Американският технологичен гигант Google продължава да държи съвсем малка преднина ...

......... телевизията; повече местен персонал и инвестиции в стартъп компании. Работната сила на Google в страната се е увеличила над два пъти, което е значително повече от присъствието на Facebook по отношение на служителите. Alphabet работи и върху улесняването при използването на своите продукти с цел по-пълноценно достигане до индийските потребители.


Шофьорът на училищен автобус Майкъл Пейн живеел в апартамент под

Шофьорът на училищен автобус Майкъл Пейн живеел в апартамент под ...

......... може да се окаже голяма спирачка за много бъдещи купувачи в Кендълуик Лейк. „Затворен комплекс като този, с нашите правила и такси, сега може да се окаже не толкова привлекателен за хората“, казва Ранди Бъдро, член на Борда на директорите на към Асоциацията на собствениците на жилища в Кендълуик Лейк.


Отвъд сякаш безкрайния брой нови продукти, които Amazon представи тази

Отвъд сякаш безкрайния брой нови продукти, които Amazon представи тази ...

......... конкурират с продуктите на Amazon. Инвеститорите са добре настроени и към двете организации - това са двете най-високо оценени компании в света. Но Amazon напредва все по-бързо, а книжата ѝ увеличиха стойността си двойно тази година, докато тези на Apple мога да се похвалят с 41% ръст на цената.  


Берлинската неправителствена организация Charité обгрижва в продължение на 5 години

Берлинската неправителствена организация Charité обгрижва в продължение на 5 години ...

......... по-важна тема и за инженерите. И то не толкова в машиностроенето и електротехниката, където така или иначе се ползва от години, а например в строителството. Ужасяващи неща, като презастрояването на някои места в България или недалновидно застрояване, биха могли да се избегнат при наличието и интелигентното анализиране на качествени данни.


След поредица от скандали Европейската комисия представи нови планове за

След поредица от скандали Европейската комисия представи нови планове за ...

......... че ЕС иска местните регулатори да останат начело. По-добре би било да се хармонизират разпоредбите, да се създаде нова агенция и тя да бъде антоварена с основната отговорност за разследването на нарушения. ЕС пропусна възможност да премине към една по-добра система и да подобри репутацията си за стабилен финансов надзор.


Международният пазар на втори жилища се е променил значително през

Международният пазар на втори жилища се е променил значително през ...

......... намаля. Растежът се възобнови в последните години, но секторът изглежда много различно. „В последните десет години онлайн туристическата индустрия се промени значително. Отсядането във ваканционно жилище се трансформира от алтернативен начин на пътуване в предпочитан начин за отсядане“, казва Кристоф Пингард, вицепрезидент на HomeAway за Европа, Близкия изток и Африка.


Около 25 трлн. долара са инвестирани по целия свят в

Около 25 трлн. долара са инвестирани по целия свят в ...

......... сметка става дума преди всичко за 12 държави по света. Кувейт, например, генерира 45% от брутния си вътрешен продукт от фосилна енергетика, Ирак – 42%, а Саудитска Арабия - 27%. 10% от икономиката на Русия също зависи от петрола и газа. Целия анализ на Carbon Tracker може да прочетете тук!


Американската технологична компания Apple и германският автомобилен производител Volkswagen AG,

Американската технологична компания Apple и германският автомобилен производител Volkswagen AG, ...

......... клиенти на Trafigura са Chemaf и химическата компания Umicore. Южнокорейският производител на батерии Samsung информира, че купува материали със съдържание на кобалт от Umicore, а в по-редки случаи директно от Trafigura. Apple и Volkswagen твърдят, че купуват батерии от Samsung. Вижте продължението на материала в сайта на Bloomberg TV Bulgaria! 


По традиция Investor.bg представя по-значимите политически и икономически събития от

По традиция Investor.bg представя по-значимите политически и икономически събития от ...

......... на 200 милиарда долара. Американската инфлация се забави до 2,7% през август. През юли инфлацията беше 2,9%.Световната икономика В съвместно изявление министрите на търговията на страните от Г-20 обявиха, че възнамеряват да изготвят конкретно предложение за реформа на СТО на срещата през ноември. Това е необходимо предвид „новите глобални предизвикателства".


Много градове в Европа имат сериозни проблеми с надвишаването на

Много градове в Европа имат сериозни проблеми с надвишаването на ...

......... със заплащането на служителя (инспектора), който извършва проверката. Ако успеем да подобрим качеството на въздуха в градовете чрез подобни мерки, превръщайки това в дългосрочна тенденция, автомобилите с двигатели с вътрешно горене ще могат да останат най-разпространените и използвани превозни средства, запазвайки своята преднина пред набиращите скорост екологично чисти електрически автомобили.


Десет години след избухването на финансовата криза, предизвикана от срива

Десет години след избухването на финансовата криза, предизвикана от срива ...

......... значително по-малко от 10-те трилиона долара в ипотечни кредити, които притежаваха американците преди десетилетие. Но рисковата част, основният виновник за кризата с имоти, беше в размер на само 1,3 трлн. долара, въпреки че това не включваше всички деривативни инвестиции, които бяха обвързани с рисковите ипотеки, разпалващи проблемите.

През последните години, когато Apple нямаше нов дизайн на iPhone,

През последните години, когато Apple нямаше нов дизайн на iPhone, ...

......... давайки тласък на аксесоари като Apple Watch и на дигиталните ѝ услуги. По-евтините модели и тези с по-голям екран се очаква да привлекат онези потребители, които имат стари устройства на Apple и искат да ги сменят. Така компанията ще успее да разпространи и най-новите си софтуерни функции до повече потребители.


В страните от Вишеградската група (Полша, Чехия, Словакия и Унгария)

В страните от Вишеградската група (Полша, Чехия, Словакия и Унгария) ...

......... да предостави икономическа помощ на ВенецуелаЕС може да деблокира помощ за Украйна от 1 млрд. евроМеркел: Трябва да укрепим външните граници на ЕСУнгария – политически изолирана, но икономически процъфтяваща 33Енергийният министър на САЩ заплаши със санкции заради "Северен поток" 229ЕП направи първа стъпка към лишаване от глас на Унгария23BGONAIR.BG

За момента най-тревожното нещо около технологията за изкуствения интелект е

За момента най-тревожното нещо около технологията за изкуствения интелект е ...

......... даден футболен мач. 49% от тях смятат, че технологията има възможност да следи акциите на дадена компания. Въпреки това, погледнато в широк план, проучването разкрива голям скептицизъм сред германците. За политиците това означава повече информация, повече публични дискусии и повече регулации, които да обвържат технологията с ясни граници и правила.


Очаква се цените на жилищата и инвестициите в имоти в

Очаква се цените на жилищата и инвестициите в имоти в ...

......... Германски вериги универсални магазини се сливат, за да оцелеят1Тихомир Безлов: Концентрацията на агросубсидии води до криминални практики2Британският жп оператор продава имотното си портфолио за близо 2 млрд. долара3Строителните компании искат ясни правила, за да отпадне напрежението с гражданите3България отпадна от топ 10 на най-бързо растящите жилищни пазари в света