Вече 28 години се боря срещу "Новичок". Аз участвах в

Вече 28 години се боря срещу "Новичок". Аз участвах в ...

......... производството на това вещество. Сигурен съм в думите си. "Зарин" в като начално училище в сравнение с "Новичок", който е висшето учебно заведение. Няма черен пазар за химически оръжия. доколкото ми е известно, СССР не е разполагала химическо оръжие на териториите на други държави", категоричен беше изобретателят на отровното вещество.


На 21 април 2017 г. кралицата празнува 91-ия си рожден

На 21 април 2017 г. кралицата празнува 91-ия си рожден ...

......... на ядрената енергетика. И все пак не тя замени повечето от британския ток, произведен от въглища. Делът на ядрената енергия в електрическата мрежа се е увеличил само с три процентни пункта между 2014 г. и 2016 г. (В Германия делът се понижи с три процента през същия период).

Публикуваме анализа от Портал

Публикуваме анализа от Портал "Култура".Войни са избухвали и за една ...

......... руски) и единствено Валери Симеонов забеляза, че става дума за сериозно нарушение на принципите на международното право, което изисква санкции. Може ли това атонално трио да бъде наречено правителство?Много се спори дали кабинетът ще падне. Истинският въпрос е дали изобщо го има.Всичко, което трябва да знаете за:Отровеният руски агент (36)


Тъй като много централни банки не успяват да постигнат инфлационните

Тъй като много централни банки не успяват да постигнат инфлационните ...

......... да защитават безпрецедентните си парични стимули. Марио Драги при последната среща на централната банка обясни, че ценовият натиск остава малък и още няма убедителни признаци за устойчива възходяща тенденция, като именно затова ще е необходимо още време за покупки на активи и поддържане на рекордно ниски лихвени проценти.

Постоянният представител на Русия в ЕС Владимир Чижов заяви в

Постоянният представител на Русия в ЕС Владимир Чижов заяви в ...

......... гражданин, съобщи ТАСС. Поискахме консулски достъп до Сергей Скрипал със същата нота, с която поискахме и до дъщеря му, но ни бе отказано, заявиха от дипломатическото представителство. По-рано руският посланик в Лондон каза, че британците не дават на посолството никаква информация за състоянието на Юлия Скрипал, която е руска гражданка.


Горските почви под северния полярен кръг обикновено са силно замръзнали

Горските почви под северния полярен кръг обикновено са силно замръзнали ...

......... ограничи щетите върху почвата и растежа на горите – друг проблем, който идва от по-мекото време. „Това е нещо, с което мисля, че трябва да свикнем, да работим с него и дори да пригодим нашите цикли на работа“, заяви по повод на затоплянето изпълнителният директор на Stora Enso Карл-Хенрик Сундстром.Огромната възвръщаемост на акциите на Amazon.com, Netflix и други големи

Огромната възвръщаемост на акциите на Amazon.com, Netflix и други големи ...

......... понеделник на рекордни нива, успявайки да се възстанови от масовата разпродажба на Wall Street само преди месец. „Хората се насочват към това, което работи и ако технологичният сектор се справяше преди сътресението от февруари, то тогава (инвеститорите – бел. ред.) ще останат в него“, посочва Джо Салузи от Themis Trading.


На 17 март 2018 г. се навършват 70 години от

На 17 март 2018 г. се навършват 70 години от ...

......... господството на Съветския съюз, наложено върху източноевропейските народи. Затова струва ли си, гледайки от днешния ден, да говорим за някакъв специален геополитически гений на Сталин? Създадените от него структури не само отиват в миналото, но и оставят зад себе си негативен шлейф. А неговите противници бележат в Брюксел поредния юбилей.


Ако внимателно се следят новините в западните медии, може да

Ако внимателно се следят новините в западните медии, може да ...

......... след добре известните събития в Либия, когато анализаторите предупредиха, че следващата в този списък ще бъде Сирия. Тяхната прогноза, за съжаление, беше напълно оправдана. Все по-голям брой страни се вливат в орбитата на регионалните войни. И само с общи усилия на този процес няма да се даде да се разпространи.


За да оправдае бавното създаване на антихитлеровата коалиция, Джордж. Ф.

За да оправдае бавното създаване на антихитлеровата коалиция, Джордж. Ф. ...

......... пази от война. През Студената война тя постепенно бе издигната. Сега я няма, както я няма Берлинската стена. И вместо да спорим това Студена война ли е или обратно, по-добре да работим за издигане на такава преграда. От нея всички имаме нужда.Всичко, което трябва да знаете за:Отровеният руски агент (31)


Германия има пълното право да получи една от най-големите политически

Германия има пълното право да получи една от най-големите политически ...

......... в замяна на подкрепа за кабинета от ГСДП. Сега тя ще преговаря с Макрон, който иска много по-дълбока интеграция в еврозоната, финансов министър и парламент, който да включва само членове на валутния съюз. От своя страна Меркел вече даде заявка, че има несъгласия с повече от едно от неговите предложения.Приближавайки се се към четвърти мандат след изборите на 18

Приближавайки се се към четвърти мандат след изборите на 18 ...

......... вкусиха за първи път живота на средната класа. Продажбите на всичко – от нови коли до телевизори, отбелязаха бум, а западни компании като Ford и Ikea изпълниха пазара. В същото време увеличените правителствени разходи за здравна грижа помогнаха за обръщането на тенденцията с намаляващата продължителност на живота.

Хакерът, който издаде информатора на Уикилийкс Челси Манинг, е починал

Хакерът, който издаде информатора на Уикилийкс Челси Манинг, е починал ...

......... за секретните военин фойлове, които свалила и изпратила на сайта Уикилийкс. Ламо подал сигнал до служители на реда, което довело до ареста на Манинг през 2010 г. Заради изтеклата информация Манинг получи присъда от 25 години затвор, откъдето излезе през май след като наказанието бе намалено от президента Барак Обама.


Европа едва ли е първото място, което идва наум, когато

Европа едва ли е първото място, което идва наум, когато ...

......... посочва, че проучвания и добив на петрол и газ не трябва да се осъществява в „уязвими райони“. Те обаче са само 6% от площта на ексклузивната икономическа зона на Европа. ЕП настоява и за по-строга регулация на издаваните но ви разрешителни за проучвания и добив на петрол и природен газ.


Той е ненавиждан от Запада, който го обвинява за анексирането

Той е ненавиждан от Запада, който го обвинява за анексирането ...

......... Навални наскоро в интервю за Франс прес. В Москва по време на проява в подкрепа на президента, поддръжниците на Путин изглежда споделяха същото чувство. "Не виждам друг човек, който може да бъде наш върховен главнокомандващ", заяви кинорежисьорът Никита Михалков пред стохилядната тълпа. "Той е единственият. Путин е нашият президент". (БТА)


През 1813 г., малко преди края на своето управление, Наполеон

През 1813 г., малко преди края на своето управление, Наполеон ...

......... американците са научили китайците как се играе голф, е дошло време американците да подражават на китайците. И какво тогава ще се случи, ако два президентски мандата не са достатъчни, за да стане Америка отново велика?"Дневник" препечатва текста от портала "Култура", англоезична версия на статията е публикувана в "Ню Йорк таймс".Приоритетният за Европейския съюз въпрос за реформата на еврозоната напредва

Приоритетният за Европейския съюз въпрос за реформата на еврозоната напредва ...

......... бъдещите мисии на този фонд, който може да замества МВФ на ниво ЕС в помощ на изпаднали в криза страни. Засега има съгласие само по един-единствен въпрос: този фонд трябва да се поеме ролята на „заемодател в краен случай“ за изпитващите затруднения банки, ако предвидените спасителни механизми се окажат неефективни. 


Докато Междуправителствената научно-политическа платформа за биологичното разнообразие и екосистемни услуги

Докато Междуправителствената научно-политическа платформа за биологичното разнообразие и екосистемни услуги ...

......... и 2386 вида риби са застрашени. - Застрашени са също 1414 вида насекоми, 2187 вида мекотели, 732 вида ракообразни, 237 вида корали, 12 505 вида растения, 33 вида гъби и шест вида кафяви водорасли. - Годишните икономическите загуби от обезлесяването и деградацията на горските екосистеми възлизат на 4,5 милиарда долара.


Когато егото ти е в пъти по-голямо от възможностите заприличваш

Когато егото ти е в пъти по-голямо от възможностите заприличваш ...

......... по морските ни курорти, докато министър Ангелкова си разхожда тоалетите до Холивуд. Егото на Борисов също претърпя трансформация. За 12 години в политиката, той се опитва да го заглуши, но му е трудно. В този процес му помагат резултатите от изборите и невъзможността да управлява сам, а в коалиция. Иво Югов


Председателят на Комисията по международните въпроси при Съвета на федерацията

Председателят на Комисията по международните въпроси при Съвета на федерацията ...

......... отбеляза той. Коцев напомни, че сега България председателства Съвета на Европа и си е поставила много амбициозни цели за този период. "Ние искаме да обединим всички държави, за да гарантираме икономически растеж в ЕС, във всяка страна членка", каза посланикът. Той посочи, че при българското председателство се подновява диалогът ЕС-Русия.


Най-добрите инвестиции в света са в акции на нововъзникващите пазари,

Най-добрите инвестиции в света са в акции на нововъзникващите пазари, ...

......... в Китай е по-скъпо в сравнение с Виетнам, като преди 10 години едва ли някой би се помислил, че има каквито и да било възможности в тази страна. Може би много хора мислят, че това е лудост и днес, но за нас е ключова инвестиционна тема, пише още в анализа.


През 1989 стотици хиляди българи от турски произход бяха принудени

През 1989 стотици хиляди българи от турски произход бяха принудени ...

......... или етнически произход.Дни по-късно действащата в Турция програма за електронно правителство отвори нова опция, с която имигрантите могат да разследват родословното си дърво. Потомци на заселниците от Европа се надигнаха да кандидатстват за двойно гражданство. Най-активни са потомците на изселниците от България, които някои български кръгове определят като нежелани пришълци.


По всички неписани правила на Европейската централна банка (ЕЦБ) следващият

По всички неписани правила на Европейската централна банка (ЕЦБ) следващият ...

......... в създаването на ЕЦБ неофициално коментират, че ЕЦБ всъщност е създадена по подобие на Бундесбанк, седалището й е във Франкфурт, а еврото е програмирано да бъде толкова силно, колкото беше германската марка. Това би трябвало да е достатъчно и Германия никога да не управлява структурата, неофициално коментират източници на Politico.


След като прие номинацията на републиканците за президент през 2016

След като прие номинацията на републиканците за президент през 2016 ...

......... секретар. „Имаме различия по някои въпроси. Когато погледнете иранската сделка, мисля, че беше ужасно“, каза президентът. И допълни, че Тилърсън бил на друго мнение. „Аз исках или да я разваля, или да направя нещо, а той мислеше по малко по-различен начин. Така че определено не мислехме еднакво“, каза още Тръмп. 


Кандидатът за президент и лидер на руската Либерално-демократическа партия (ЛДПР)

Кандидатът за президент и лидер на руската Либерално-демократическа партия (ЛДПР) ...

......... с което предизвика реплика на Ксения Собчак, че говори небивалици. "Тези, които проповядват такива ценности на гнилия Запад у нас, трябва да бъдат изгонени. И всички, които отричат принадлежността на Крим към Русия, са държавни престъпници! Когато стана президент, всички ще отидете на съд!", категоричен бе лидерът на ЛДПР. &feature=youtu.be


Февруари премина под знака на ребалансирането на индекса SOFIX. Тези

Февруари премина под знака на ребалансирането на индекса SOFIX. Тези ...

......... вижда в броя на сключените сделки. "Софарма" е изключение, благодарение на голямата продажба на миноритарния дял. Броят на сделките показва най-вече реакцията на индивидуалните инвеститори към корекцията от август 2017 г. и към спада на пазара в началото на февруари 2018 г., когато паднаха борсите в чужбина.

С бързото отхвърляне на поглъщането на Qualcomm от Broadcom, президентът

С бързото отхвърляне на поглъщането на Qualcomm от Broadcom, президентът ...

......... одобрение от Комисията по чуждестранните инвестиции в САЩ, именно във връзка с националната сигурност. Администрацията на Тръмп одобри законопректа, който сенатор Джон Корнин, републиканец от Тексас, предложи, имайки предвид именно Китай. „Това е напълно различен режим в САЩ“, коментира Тимъти Адамс, президент на базирания във Вашинтон Институт за международни финанси. 


Очакванията не могат да бъдат по-големи. След избирането на Еманюел Макрон за

Очакванията не могат да бъдат по-големи. След избирането на Еманюел Макрон за ...

......... банковите баланси, по-конкретно като бъде ускорено понижаването на дела на необслужваните кредити.  Тези ходове сега изглеждат по-трудни отпреди. Те обаче си остават от жизненоважно значение за преуспяването на еврозоната. При всичките разлики помежду им и скептицизма на техните партньори, Германия и Франция не бива да се отказват от своята амбиция. 


В неочаквано разгорeлите се спорове за това кой е участвал

В неочаквано разгорeлите се спорове за това кой е участвал ...

......... Народы Кавказа и формирование иррегулярных частей в годы русско-турецкой войны 1877-1878 гг. // Известия Юго-Осетинского научно-исследовательского института АН Груз. ССР. Вып. 22. 1977. С. 41-51; Узарханов З.Г. Участие 3-го Дагестанского конно-иррегулярного полка в русско-турецкой войне 1877-1878 гг. // Известия Дагестанского государственного педагогического университета. Общественные и гуманитарные науки. 2011. № 2.


Преди дни САЩ предложиха в Съвета за сигурност на ООН

Преди дни САЩ предложиха в Съвета за сигурност на ООН ...

......... гаранции по деескалацията са както Русия, така и САЩ, и Йордания, т.е театърът на бойните действия много силно се разгръща и ситуацията е коренно различна от това, което беше преди няколко дни.", каза проф.Чуков. Според него това е предпоставка за една по-сериозна възможност за директна конфронтация между Русия и САЩ.


Майк Помпео, номиниран днес от президента на САЩ Доналд Тръмп

Майк Помпео, номиниран днес от президента на САЩ Доналд Тръмп ...

......... при трудната битка на републиканците срещу Хилари Клинтън при делото за атентата в Бенгази през 2102 г., когато загина посланикът в Либия. За да постига успехи, Централното разузнавателно управление трябва да е агресивно, брутално, безмилостно и безпощадно, заяви Помпео при назначаването си начело на най-известната разузнавателна служба в света.  /БТА/


Делът на инвестициите в Централна и Източна Европа (по-конкретно в

Делът на инвестициите в Централна и Източна Европа (по-конкретно в ...

......... се развива имотният пазар в Европа през 2018 г.?Промени във Fannie Mae и Freddie Mac оскъпяват ипотечните кредити в САЩКак може да се развие дигиталното предприемачество в строителството?Цените на имотите в България са нараснали с 6-8% през 2017 г.Цените на жилищата в Лондон намаляват най-бързо от 2009 г.


Светът е в очакване на историческата среща между двама световни

Светът е в очакване на историческата среща между двама световни ...

......... на авторитарния режим. Затова и сега е малко вероятно Доналд Тръмп да се реши на подобно пътуване. Подобни са и проблемите пред посещение на Ким Чен-ун в САЩ. Досега нито един лидер на Северна Корея не е посещавал страната и вероятно за срещата на върха ще се търси по-неутрално място.


Законът за частната охранителна дейност (ЗЧОД), който беше предложен от

Законът за частната охранителна дейност (ЗЧОД), който беше предложен от ...

......... главния прокурор. Като се има предвид качеството на "продукцията", излъчвана от парламента, вероятно той би могъл да реагира и при много други законопроекти, но не го направи. Любопитно е да се наблюдава и реакцията на охранителните фирми, част от които подкрепят законопроекта и другите, които не са съгласни с него.  


Владимир Путин и неговата Русия днес изглеждат по-непобедими от когато

Владимир Путин и неговата Русия днес изглеждат по-непобедими от когато ...

......... Путин ще има доста работа през следващия си мандат", каза Колесников. Най-вече, трябва да гарантира, че страната му може да го надживее. Политологът Дмитрий Орешкин попита: "Рано или късно Путин няма да го има, а тогава какво ще правим с Русия?" /БТАВсичко, което трябва да знаете за:Изборите в Русия (4)


Една седмица след акцията на патриарх Кирил позорното мълчание на

Една седмица след акцията на патриарх Кирил позорното мълчание на ...

......... няма да идва да се занимава със символни акции, а ще търси конкретни реализации на имперските си претенции у нас, а чрез нас вече и в региона.С други думи, стискаме зъби и се готвим се за следващ поклон (челобитнина) пред Шапката на Мономах.Коментарът е от "Фейсбук". Заглавието е на редакцията.


Хората се отсяват, както зърното от плявата. Години наред познаваш

Хората се отсяват, както зърното от плявата. Години наред познаваш ...

......... Те имат имена – Валентин Вълев, Антраник Шакариян, Павлин Николов. Петлето е безименно, то е едно от многото малки петлета, които не знаят къде отиват. P.S. Скоро произведоха петлето в почетен гражданин на Варна. Не съм го срещал, но си представям как е навирило гребена и кукурига гордо по стоборите. Иво Югов


През 1943 г. Царство България отказва да се подчини на

През 1943 г. Царство България отказва да се подчини на ...

......... да концентрира еврейското население с цел по-бързата му депортация. Д-р Оскар не забравя да изтъкне, че неговите баба и дядо, лекари по професия, са срещнали истинско и дълбоко човешко съчувствие, помощ и закрила по време на интернирането им в село край Шумен.Всичко, което трябва да знаете за:Прочит на историята (198)


Продължилата две години криза в търсенето на големи SUV-модели от

Продължилата две години криза в търсенето на големи SUV-модели от ...

......... която се продават автомобили от този сегмент в Европа, през 2017 г. е била 80 126 евро. Като цяло Старият континент е третият по големина пазар в света в сегмента след САЩ - 592 000 продажби, и Китай – с 321 400 продажби. Още подобни автомобилни анализи четете в Automedia.bg!


По традиция Investor.bg представя по-значимите политически и икономически събития от

По традиция Investor.bg представя по-значимите политически и икономически събития от ...

......... България в чужди медии нарастват2Цените на храните на едро запазват нивото си от началото на мартБългария с рекорден износ за Германия от 3,82 млрд. евро за 2017 г.7Горанов: България може да увеличи вноската си в бюджета на ЕС*6Контрабандните цигари – най-големият източник на средства за подземния свят 3BGONAIR.BG


САЩ са засилили позицията си на водещ световен износител на

САЩ са засилили позицията си на водещ световен износител на ...

......... място, следвана от Германия и Китай. Пет страни - Индия, Саудитска Арабия, Египет, Обединените арабски емирства и Китай - получават малко над една трета от световните оръжейни доставки. Индия е най-големият в света вносител на оръжие с 12% през наблюдавания период. Основни доставчици за страната са Русия, САЩ и Израел.


Юридическо лицемерие би била промяна в Наказателния кодекс (НК) за

Юридическо лицемерие би била промяна в Наказателния кодекс (НК) за ...

......... как се доказват смекчаващите вината обстоятелства като уплах и смущение, той обясни, че уплахът и смущението са състояния, които пречат на нападнатия правилно да оцени обстановката и да има адекватно поведение и се установяват от експерт психолог. Адвокат Харалампиев настоя, че не трябва да се допуска правосъдие под уличен диктат.


Публикуваме анализа на Института за пазарна икономика.Министърът на туризма Николина

Публикуваме анализа на Института за пазарна икономика.Министърът на туризма Николина ...

......... лв. на ден. Можем спокойно да предположим, че дневният разход от вечната бюджетна ваканция на министър Ангелкова в Холивуд ще влезе лесно в тези рамки. Нещо повече, един вечно изпратен бюрократ на държавна издръжка в Холивуд е много трудно да бъде "захванат" от местния туристически бранш за някакви безумни регулации.


Унгарският премиер Виктор Орбан, своеобразният кръстник на бума на популистите

Унгарският премиер Виктор Орбан, своеобразният кръстник на бума на популистите ...

......... управлението на предишния кмет Янош Лазар, който сега е министър за европейските фондове. Лазар, който оглавява и разузнаването, е представител на района в парламента и е кандидат за нов мандат. Elios и Лазар отричат да са извършили нередности. “Това е напълно нова ситуация“, казва анализаторът Роберт Ласло след резултатите в Ходмезьовашархей.


"Дневник" препечатва анализа на политолога Даниел Смилов от портала "Култура". ...

......... много привлекателна жена, но под одеждите ѝ се крие същност от друг пол. Същност, която, ако не бяха дебатите за Истанбулската конвенция, бих нарекъл трансджендър. Това, разбира се, не може да е вярно, макар че след срещите си с руската страна президентът Радев доби вид на човек, прозрял нелицеприятна тайна.[1]https://www.youtube.com/watch?v=0y6xUxaqNa4[2]http://clubz.bg/65198-trqbva_da_pomognem_na_bylgarskiq_narod_da_si_smeni_upravnicite


Национално достойнство ли? Национално малодушие демонстрираха едновременно президентът и премиерът

Национално достойнство ли? Национално малодушие демонстрираха едновременно президентът и премиерът ...

......... стопанин му показва вратата. Ако не го направи – край с достойнството му, той е слуга. Когато патриархът наРусия оскърбява България, президентът на България пише нота. Ако не го направи – хайде да се попитаме какво...Но да не изпускаме парата чрез псувни, тя може да бъде впрегната и в работа.


Ако наистина се отнася сериозно към бизнеса с автомобили, Apple

Ако наистина се отнася сериозно към бизнеса с автомобили, Apple ...

......... а Apple все още има възможност да продаде своята система за автономно шофиране на производителите на масови модели, тъй като това няма да е конкурентна заплаха. Нещо повече, богатите хора вероятно ще продължат да купуват скъпи спортни коли, дори и повечето от нас да бъдат возени от роботизирани таксита.  


Коментарът е от бюлетина на Института за пазарна икономика /И.П.И/Съществува

Коментарът е от бюлетина на Института за пазарна икономика /И.П.И/Съществува ...

......... агенция по безопасност на храните. Ако въпросът беше отнесен до неговото внимание навреме, това можеше да бъде предотвратено, но в своето късогледство софийският зоопарк тръгва по каналния ред и се обръща към Административен съд – София. Така птиците са умъртвени, а двете лъвчета Масуд и Терез са вече в Холандия.


Учени от университета на Отаго в Нова Зеландия установиха, че

Учени от университета на Отаго в Нова Зеландия установиха, че ...

......... сега в световния океан възникват мъртви зони – области, в които водата съдържа съвсем малко кислород. Събрани от еколози от Швеция и САЩ данни сочат, че през последните няколко години броят на мъртвите зони е надхвърлил 400. Резултатите от изследването са публикувани в Proceedings of the National Academy of Sciences.


Този път промените във водещите индекси на Българска фондова борса

Този път промените във водещите индекси на Българска фондова борса ...

......... на даден бизнес в средносрочен план. Затова е необходимо да следим развитието на бизнеса през различните икономически цикли, перспективите пред него и реалните усилия, които се полагат от мениджмънта, за подобряване на резултатите“, посочи още портфолио мениджърът.*Мненията имат аналитичен характер и не представляват препоръка за вземане на инвестиционно решение  


Това направо е смайващо: президентът на САЩ Доналд Тръмп прие

Това направо е смайващо: президентът на САЩ Доналд Тръмп прие ...

......... улица, водеща до бездна. Иска ми се пътят да беше започнал с подробни обсъждания на равнище съветник по националната сигурност и едва след това да се стигне до среща на върха, но поне това подсказва, че и двете страни признават, че пътят напред минава през преговорите, а не през танковете. 


Ако изчакаме да отминат възбудените коментари на разгневени

Ако изчакаме да отминат възбудените коментари на разгневени "русофоби" и ...

......... и с национално достойнство. С позиция, която принципно отхвърля и загърбва българкия комплекс за малоценност спрямо Русия и по този начин е в състояние поне отчасти да обезсили кремълския комплекс за имперско превъзходство.Коментарът е публикуван на страницата на политолога Огнян Минчев във "Фейсбук". "Дневник" го публикува със съгласието на автора


Когато Саша Безуханова се присъединява към българското звено на Hewlett-Packard

Когато Саша Безуханова се присъединява към българското звено на Hewlett-Packard ...

......... дни платен отпуск и допълнително здравно осигуряване, покриващо семейството“, посочва тя. Росен Иванов, управляващ партньор в инвестиционния фонд BlackPeal Capital, твърди, че заплатите в технологичните компании сега са толкова привлекателни за дамите, че жените в по-нископлатени професии като учителите се преквалифицират, за да се насочат към работа в аутсорсинг компании.


Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд

Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд ...

......... значителен риск, защото тя ще се състои без категоричните предварителни условия, поставяни от предишните лидери на САЩ. Досега никога не е имало среща между действащи лидери на двете страни, защото американските президенти се пазеха да не легитимират режима на Ким на световната сцена чрез двустранна среща на върха, напомня изданието.


В рамките на дебата за възхода на популизма и съвсем

В рамките на дебата за възхода на популизма и съвсем ...

......... така, сякаш пазарът е предизвикал преди всичко злини. Тъй като Индия и Китай се отвориха за пазарите, милиарди хора от средната класа се измъкнаха от бедността. Особено по-бедните страни дължат много на пазарната икономика, пояснява философът. Цялото интервю четете на немски тук! Материала за Atlantic на английски е наличен тук!


Международният ден на жената се отбелязва всяка година на 8

Международният ден на жената се отбелязва всяка година на 8 ...

......... приблизително равен на този при останалата част от икономиката. През 2015 г. жените заемат 25% от изпълнителните, висшите и управленските постове в компаниите от S&P 500 - дял, който съвпада, но в някои случаи се и надхвърля от технологичната индустрия, но все още е далече от паритет.Други графики вижте тук


Блокчейн се превърна в модерна дума. Компании като Kodak, Carrefour,

Блокчейн се превърна в модерна дума. Компании като Kodak, Carrefour, ...

......... позволи на американската компания да утрои цената на акциите си на борсата само за няколко дни. Но ефектът беше нетраен и най-вече пренебрежим в сектора на фотографията, засегнат от „истинска динамика на паричните потоци“, както казва Алекс Статченко. Той подчертава значението на този нов технологичен хоризонт, смятан за новото елдорадо.


„Речта на руският президент Владимир Путин пред депутатите бе предизборна“.

„Речта на руският президент Владимир Путин пред депутатите бе предизборна“. ...

......... блъфира  по една сериозна причина - на него ще му бъде търсено обяснение, защото много от тези системи са спорни и нарушават споразуменията, подписани от Русия до сега". Какви са обвиненията, които си разменят САЩ и Русия по отношение на въоръжаването – вижте във видеото!гледано: 47   Още видео0 гласа


Историческото

Историческото "назидание", което руският патриарх Кирил отправи чрез президента на ...

......... някак забравяме.А историята се изпразва от смисъл, престане ли да бъде жива памет, да има досег с истината.Колкото и това да е "огорчително" за някого.Защото националното "снишаване" е равносилно на предателство към предците ни и към всички, наистина оставили костите си заради днешната българска свобода."Дневник" препечатва текста от портала "Култура"


Миналата седмица австрийският канцлер Себастиан Курц посети Кремъл и разговаря

Миналата седмица австрийският канцлер Себастиан Курц посети Кремъл и разговаря ...

......... влияние и отговорност и дори не споменава името на един от воюващите,  фактически става съучастник. И най-малкото, което трябва да се стори, е да не участваме като статисти в двойната игра на Путин и да не помагаме на фалшивия посредник да постига пропагандни успехи – включително и на Запад.  


Опасенията от глобалната търговска война, нестабилността на пазара и нежеланото

Опасенията от глобалната търговска война, нестабилността на пазара и нежеланото ...

......... 0,5% годишно през периода октомври-декември благодарение на силните капиталови разходи, а безработицата се понижи до 25-годишно дъно през януари, отразявайки солидния растеж. Но основната потребителска инфлация остава доста под целта на централната банка (0,9% през януари), принуждавайки банката да запази крайната си политика въпреки нарастващите разходи за продължителното облекчаване.  


„За 2018 г. се предвижда малко по-ускорен ръст за българската

„За 2018 г. се предвижда малко по-ускорен ръст за българската ...

......... от 3,5% спрямо 2016 г. „Строителството също отбеляза ръст на годишна база през четвъртото тримесечие от 3,9%, като за цялата 2017 г. той достигна 4,5%. По-добрите резултати за сектора са следствие от експанзия на сградното строителство с 10,6%, която преодоля спада на гражданско строителство с 2,3% през годината“, допълни Калчев.


И Борисов, и Берлускони са носители на многобройни Оскари за

И Борисов, и Берлускони са носители на многобройни Оскари за ...

......... да роди и нови, отговорни политици. Такива, които не се плъзгат по вълни от популистки настроения, които сами са генерирали. Такива, които са готови да жертват популярност в полза на истината и общото благо. Като междувременно успяват все пак да спечелят и изборите. Това е задачата в епохата след Берлускони.


Върховният комисариат на ООН за правата на човека Зейд Раад

Върховният комисариат на ООН за правата на човека Зейд Раад ...

......... тях, заяви Зейд. В Мианма върховният комисариат на ООН за бежанците събира данни "за продължаващо етническо прочистване в щата Ракхайн", каза той. Върховният комисар на ООН заяви, че в Египет има "климат на страх" преди президентските избори този месец, извършват се арести, изтезания на задържани и "заглушаване" на независимите медии.


„Къщата от карти“* на американския президент Доналд Тръмп досега се

„Къщата от карти“* на американския президент Доналд Тръмп досега се ...

......... Роджер Кьопел от Weltwoche, който очевидно е харесал тези странни ласкателства. Преди това лидерът на фракцията на германската крайна партия AfD Алис Вайдел попи ценни съвети от Банън за начините за коректна комуникация в Берлин.*„Къща от карти“ - House of Cards, американски сериал, проследяващ политическата корупция и задкулисие във Вашингтон


Една тексаска поговорка гласи:

Една тексаска поговорка гласи: "малките кученца лаят най-силно". Не губете ...

......... обиденото его на Захарова, патриарх Кирил или на самия Путин с иронична усмивка. Не с раздразнение. И най-важното – не се разсейвайте. Не пилейте повече времето си да коментирате теми като съдбата на пловдивския лекар д-р Иван Димитров, например. Оставете компетентните органи да си свършат работата.Дръжте казуса "Гинка" за полите!


"Аз съм му благодарна, че той ни е защитил и ...

......... Вместо да накарат институциите да работят така, че да разкриват престъпленията и да залавят извършителите, за да не се налага да раздаваме справедливост ние. На каквото, виждаме, все повече хора са готови - да приложат или подкрепят, дори без значение от фактите.Всичко, което трябва да знаете за:Убийството в Пловдив (12)


Докато премиерът Борисов се прегръща с фрау Меркел и егото

Докато премиерът Борисов се прегръща с фрау Меркел и егото ...

......... А иначе полицаите постоянно плачат за по-високи заплати. Лятото не си мръднаха пръста да озаптят наглите пишелмета с пистови мотори, които тормозиха варненци. Варненци също си мълчаха, като овце. За 140 години свободен живот, излязоха един път да протестират – когато им увеличиха сметките за ток. И това беше. Станимира Колева /следва продължение/


Румънското правителство е избрало неправилното време, за да отклони поглед

Румънското правителство е избрало неправилното време, за да отклони поглед ...

......... пътища и болници. "Повтарящите се пристъпи на политическа нестабилност разсейват вниманието на правителството от реформи, които биха могли да повишат потенциала за растеж на икономиката в дългосрочен план", заявиха от S&P Global Ratings, Кредитната агенция обяви, че е обезпокоена от "честите опити за прилагане на законодателни промени“.