Коя американска компания ще мине първа границата от 1 трлн.

Коя американска компания ще мине първа границата от 1 трлн. ...

......... представят добри финансови резултати. А освен това - бъдещият потенциал на технологиите, идващи от Силициевата долина, си остава висок. Въпреки това тези кризи са зов за пробуждане. Те костваха симпатии, които трябва да бъдат възвърнати. Тъй като дават на долината образа на индустрия, която преследва интересите си, независимо от загубите.


Американският производител на електрически автомобили Tesla получи зелена светлина този

Американският производител на електрически автомобили Tesla получи зелена светлина този ...

......... и Geely. "Сегашното напрежение в търговията между Съединените щати и Китай прави още по-наложително Tesla да произвежда електрическите си автомобили в Китай", каза анализаторът на Cox Automotive Кребс. Анализатор в BMI Фабрис Гатуайеж споделя, че ключът към успеха е вероятното създаване на завода, който ще намали сравнително разходите на Tesla.


Имаше много шокиращи неща, но на практика малко изненади във

Имаше много шокиращи неща, но на практика малко изненади във ...

......... още са готови да застанат зад приятелите си или до страната, която най-активно дестабилизира международната система. Наскоро в книга заявих, завършва авторът, че американската външна политика може да устои на четири години Тръмп, но осем години са твърде много. В момента дори датата януари 2021 г. изглежда много, много далеч.


Рекордната глоба от близо 5 млрд. долара, която Европейският съюз

Рекордната глоба от близо 5 млрд. долара, която Европейският съюз ...

......... ще бъдат щетите, ако някои от враговете на Google, като Amazon или Microsoft, сключат сделки да позиционират услугите си в повече устройства. Amazon вече е започнала да прави това с гласовия си асистент Alexa, конкурент на търсачката на Google. Уеб браузърите, които се конкурират с Chrome, могат да направят същото.


Навремето капитализма го дефинираха в учебниците като политически и икономически

Навремето капитализма го дефинираха в учебниците като политически и икономически ...

......... президентът би трябвало не само да наложи вето, но ако не се засрамят - да атакува пред КС тази противообществена, нахална амнистия. Поне за малко удовлетворение, че все някой овластен вижда до каква развратна безочливост, зачеркваща всякакъв правов ред, конституция, елементарно приличие стигна законодателният разгул на ГЕРБ и съдружниците му.


Facebook обяви няколко нови назначения на водещи учени в областта

Facebook обяви няколко нови назначения на водещи учени в областта ...

......... могат да не са пряко свързани с основата дейност на компанията - нещо, което е малко "по-вълнуващо" - като това, което прави Google при самоуправляващите се автомобили например. Това привлича не само вниманието, но и студентите. Колкото е по-широка програмата за проучвания, толкова по-добри стават научно-изследователските центрове, допълва той.  /БТА/Една от мъдростите на американския писател Марк Твен гласи, че

Една от мъдростите на американския писател Марк Твен гласи, че ...

......... Агенцията за устойчиво енергийно развитие.[3] Комисията не прави разлика между мерни единици и твърди, че размерът на регулирания пазар през 2017 г. е 13 865 МВтч, докато правилно е отчела, че размерът на свободния пазар през същата година е 17 155 342 МВтч"Дневник" публикува анализа на Института за пазарна икономика.


"Lors d`une séparation, c’est celui qui n’est pas vraiment amoureux ...

......... бъде изходът – мек, твърд, или без изход? Както е известно, в политиката всичко е възможно.Проф. д-р Ингрид Шикова е един от основателите на специалност "Европеистика" в Софийския университет "Св. Климент охридски", ръководител на катедрата (2007-2011) и преподава курсовете "Политики на Европейския съюз" и "Европейски програми и управление на проекти".


След три години финансовият свят вероятно ще трябва да каже

След три години финансовият свят вероятно ще трябва да каже ...

......... бъдат адаптирани, а компютърните системи - да бъдат актуализирани. Междувременно Федералният резерв на САЩ обмисля дали да не въведе заместител на така наречения Dollar-Libor. Европейската централна банка (ЕЦБ) също така обмисля дали съществуват по-добри алтернативи на Euribor - референтната ставка за финансовите договори, базирани на евро, изчислявани чрез подобна процедура.


Управляващите продължават с неадекватните опити да оправдаят и овладеят хаоса,

Управляващите продължават с неадекватните опити да оправдаят и овладеят хаоса, ...

......... обещали, че ще й подарят 100 кози.Междувременно европейският комисар по здравеопазването Витянис Андрюкайтис се впусна да уверява как България взимала адекватни мерки по казуса. "Искам да разсея спекулациите, че става дума за биотероризъм. Новите болести, които навлизат, се дължат на климатичните промени", изненадващо заяви той. Анализ на вк.Дума брой 139


Вестта, че пак са посегнали на гроба на Стефан Стамболов

Вестта, че пак са посегнали на гроба на Стефан Стамболов ...

......... забравата. А историята е тъкмо възпоминание. Дори и да изчезне кръстът на гроба, остава кръстът на гробищната църква. Дори да се заличи гробът, остава паметта за човека. Някой помни.Странното обаче е, когато омразата се съвместява с немарата. Което не отменя питането: как помним? Или защо забравяме.Текстът е от портала "Култура"Как така БСП изведнъж стана антиимигрантска, хомофобска, пропутинска партия, за

Как така БСП изведнъж стана антиимигрантска, хомофобска, пропутинска партия, за ...

......... съвременния свят, в който стандартните либерално-демократични идеологии губят потенциала да мобилизират гласове, радикализмът започва да се привижда като гаранция за автентичност. Не бива да се забравя обаче, че той е и смокиново листо за прикриване на нелегитимни лични зависимости. Какъв е точно случаят с българските радикали, нека хората преценят сами.


Джани Инфантино описа световното първенство по футбол в Русия като

Джани Инфантино описа световното първенство по футбол в Русия като ...

......... на света гастарбайтери. По доход на глава от населението „местните“ са най-богатите хора в света, а останалите се трудят в суровите условия - на различни строителни обекти в пустинната държава. Демократични избори в Катар няма от почти 50 години. Кой, по дяволите, ще се интересува от това след четири години?


Владимир Путин е талантлив играч на покер, който знае как

Владимир Путин е талантлив играч на покер, който знае как ...

......... БВПНАЙ-ЧЕТЕНИ|НАЙ-КОМЕНТИРАНИRyanair анулира 600 полета следващата седмица Германия иска да спре разрастването на търговската война със САЩ3И Будапеща се оттегли от споразумението на ООН за миграцията1ЕК въвежда временни предпазни мерки върху вноса на стоманени изделия1Защо Тръмп се бори срещу „Северен Поток“ 230Америка е по-скоро объркана след Хелзинки

Броени дни преди визитата на председателя на Европейската комисия (ЕК)

Броени дни преди визитата на председателя на Европейската комисия (ЕК) ...

......... Вашингтон, коментират дипломати. За тях единствената сделка, която ще удовлетвори американския президент и която ще го накара да спре търговската война, е сделка, която ще разбие европейския пазар. "Ако оставим Тръмп да противопоставя европейците, сектор по сектор, ще бъде игра, която ще загубим", коментира европейският депутат от Холандия Мариете Шааке.


България е поредната бивша комунистическа държава, която има амбицията да

България е поредната бивша комунистическа държава, която има амбицията да ...

......... от балтийските страни показа, че ако страна с много по-ниско ниво на доходи се присъедини, може да навлезе в опасен кръг от икономически възходи и спадове“, посочва той. „Напълно необходимо е да стабилизираме ЕС и ще бъде в интерес на кандидатите да подобрят върховенството на закона у дома“, допълва Грос.Фактът, че президентът на САЩ Доналд Тръмп има странна слабост

Фактът, че президентът на САЩ Доналд Тръмп има странна слабост ...

......... газ - руснаците също се нуждаят от Европа като пазар. Ако Москва затвори тръбопроводите, това ще бъде най-сигурният начин да вкара Германия и други страни от ЕС в ръцете на американската конкуренция. Надпреварата за завладяването на пазара на газ в ЕС ще спечели най-вероятно страната, която сдържи нервите си по-дълго.


През първата половина на тази година китайските инвеститори са вложили

През първата половина на тази година китайските инвеститори са вложили ...

......... инвеститори става все по-трудно да получават банкови гаранции. В допълнение и интересът на купувачите се променя, пояснява Си. Докато придобиванията на традиционните индустриални компании намаляват значително, инвеститорите за първи път се насочват значително към производители на потребителски стоки. Китайските инвеститори са влагали повече и в секторите на енергетиката и суровините.


Текстът на Мария Василева -изкуствовед, директор на галерията

Текстът на Мария Василева -изкуствовед, директор на галерията "Структура", е ...

......... система от държавни културни институти и неразбиране необходимостта от инвестиране в големи международни форуми, които да дадат видимост на българската култура, липса на различни източници на финансиране, което води до зависимост от властта и обезпокояващ процес на сливане на художествените процеси и политическите амбиции.Всичко, което трябва да знаете за:Култура (4717)


Футболът разпали расови страсти. И то точно, когато за страната-световен

Футболът разпали расови страсти. И то точно, когато за страната-световен ...

......... на доктрините за толерантност, няма фактически предпоставки.Това, разбира се, не следва да извинява непросветеното и изостанало осмисляне на света, което носят тукашните форми на расизъм. Адекватното им оценяване обаче е изключително нужно, ако изобщо искаме чрез възпитание и образование да се справим с отпечатъка им върху бъдещите поколения у нас.


„Ние не можем да участваме в изтребването на хората с

„Ние не можем да участваме в изтребването на хората с ...

......... негодни и да стават пенсионери още 16-годишни", посочи Вера Иванова. Тя припомни, че родителите на деца с увреждания са дали срок до 1 октомври за влизането в сила на трите закона – за личната помощ, за хората с увреждания и за социалните услуги. По думите ѝ, предстоят „масови ефективни протести“.


Когато Доналд Тръмп и Владимир Путин седнаха да се здрависат

Когато Доналд Тръмп и Владимир Путин седнаха да се здрависат ...

......... пресконференция в Париж през 2017 г. и отново през този април, след като американският държавен глава подсказа, че може да не излезе от иранската сделка (в крайна сметка го направи). Путин обаче изглежда не особено заинтересован от жеста. Докато Тръмп намигваше, а камерите снимаха, руският президент дори не се усмихна.  


Царе на какво? Нали не знаем какво са си говорили!

Царе на какво? Нали не знаем какво са си говорили! ...

......... позицията на Тръмп, нито какво вождът (Тръмп) ще поиска от нас (американците) вследствие на разговорката си с Путин. Че не сме разбрали е правилно. Ибо думите на президентите са неизповедими! Тук лоялният слуга на първия слуга на народа го вдига над цар – чак до Бог.На такива ли ще вярваме?


Преди няколко дни видях по телевизията част от концерта на

Преди няколко дни видях по телевизията част от концерта на ...

......... прошумяха нещичко. Иначе щедро отразяват всевъзможните балове на нашите потурнаци. Както винаги, българското „Благодаря“ се изчерпва с ругатнята „Имал – дал!“ А и на концерта в Лондон реакцията не беше, каквато очаквах – зрителите сякаш бяха обсебени единствено от веселието. Дали и това не плаши Слави, когато се оглежда пред портите на Ада/политиката? Кеворк Кеворкян  facebook


Сирене и кашкавал срещу коли. По-просто и накратко така може

Сирене и кашкавал срещу коли. По-просто и накратко така може ...

......... Путин: Готови сме да продължим транзита на газ през Украйна2Тръмп: САЩ плащат 91% от разходите за сигурността на Европа4Кристалина Георгиева - година след присъединяването ѝ към Световната банкаТръмп: ЕС е враг34Вайдман: Да се подготвим за по-тежки времена19Срещата на върха на дестабилизаторите12 /* (c)AdOcean 2003-2017, investor_bg.Investor.bg.NativeAds 2 */ ado.placement({id: `ado-HjBXrFZH5_Q3Nor59Ppzz3zyEjMGTb4WO9At7l9Ug9T.A7`, server


Когато американският президент Доналд Тръмп току-що излита във вечерното небе

Когато американският президент Доналд Тръмп току-що излита във вечерното небе ...

......... на представителите биха могли да поискат изслушване или да гарантират, че Тръмп няма да отмени с постановление или по непряк начин разследванията на специалния следовател Робърт Мълър. Те биха срещнали подкрепата на демократите. Но интересът им да не се противопоставят на президента на САЩ остава висок дори и след Хелзинки.


След срещата между президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп

След срещата между президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп ...

......... очевидно Тръмп се стреми към двустранни отношения, които за малка държава като нашата не са изгодни. Тодоров се съгласи с това, като коментира, че САЩ вече дава нови заявки за отношенията си с Русия, което е неочаквано за Европа. Според експертите в момента в САЩ има истерия около тази среща.


Въпреки въодушевлението от Световната купа, окъпало Русия в розова светлина,

Въпреки въодушевлението от Световната купа, окъпало Русия в розова светлина, ...

......... Но въпреки че последните четири седмици на футбол и празненства повишиха самочувствието на руснаците, Колесников отхвърля идеята, че това ще има някакъв практически ефект. "Вследствие на Световната купа - пише той - руснаците няма да станат по-свободни, полицията няма да остане така дружелюбна и режимът няма да бъде по-малко авторитарен". 


Растящото търговско напрежение може да се отрази върху възстановяването и

Растящото търговско напрежение може да се отрази върху възстановяването и ...

......... търговското напрежение и ситуацията на валутните пазари. Всяка една страна в тази група е изложена по различен начин на тези фактори. Прогнозата за Китай остава без промяна - ръстът през 2018 година ще бъде в рамките на 6,6%, а през 2019 година ще се забави леко до 6,4 на сто.


Трябва да признаем едно нещо на Facebook: изправена пред редица

Трябва да признаем едно нещо на Facebook: изправена пред редица ...

......... Индия и африканските страни последват примера на ЕС и се насочат срещу Google, това ще има сериозен ефект върху бизнеса на компанията. Производителите на смартфони очакват да привлекат следващия си милиард потребители от тези развиващи се икономики. Ако проблемът с Android стане глобален, залогът за Google ще е наистина солиден.


"Защо не се размърдаш, защо не направиш нещо за тази ...

......... да си седим вкъщи и да избягваме излишни рискове. Той е ритуал за запазване на достойнството на човека, когото го мързи да бъде гражданин. "Защо не се размърдаш, защо не направиш нещо за тази държава?", питам аз. "Ами мразя ги - това малко ли е?", вика той и си долива.


Вчера /15.07.18г./ в предаването „Неделя 150“ по програма „Хоризонт“ на

Вчера /15.07.18г./ в предаването „Неделя 150“ по програма „Хоризонт“ на ...

......... Каракачанов. Той принизява цялата българска държава, цялата българска история! Как може един „патриот“ да предложи най-високото българско отличие на незаслужил човек? Това отличие се дава за изключителни заслуги! Ако Динев получи ордена, ще има достойни хора които ще върнат своя! Ако искате да чуете пълния запис, натиснете ТУК Източник: zname365.com


Китай опитва да завземе все по-голям дял от европейската енергетика,

Китай опитва да завземе все по-голям дял от европейската енергетика, ...

......... EurActiv коментират, че Китай е много търпелив със своите планове - първоначално инвеститорите купуват малки дялове, но после увеличават присъствието си. Неглижиране на това поведение би било опасно, предупреждават наблюдатели. Препоръката е да бъдат изработени някакви изисквания, на които да отговарят акционерите, желаещи да придобият пълния контрол върху дадена компания.


Голяма тъга налегна стотици хиляди фенове на хърватския отбор по

Голяма тъга налегна стотици хиляди фенове на хърватския отбор по ...

......... подкрепят... Айде стига глупости дай да си гледаме лятото (а то и едно лято). Имаме да правим ремонт на апартамента, а и двадесетгодишното Голфче, което купихме 3-те ръка на 200 хил. км. незнайно защо се развали, не иска да пали". Изобщо: европейци ли сме? За хърватите няма нужда да питам.


Преглеждах медиите за скандала с изтребването на кози и овце

Преглеждах медиите за скандала с изтребването на кози и овце ...

......... ви тикне в кауша. Може да не сте като Иванчева, но именно вашата градинка ще застроят. Съпротивата е единствената надежда нещо да остане неокрадено.- Властта търси решителен сблъсък с гражданството, за да го откаже от съпротива. Ако се съди по градуса на обществените настроения – ще си получи този сблъсък.


Сякаш светът е замръзнал в очакване по-късно в понеделник на

Сякаш светът е замръзнал в очакване по-късно в понеделник на ...

......... протестират на десетки събития, а може да видим отново, както в Лондон и Единбург, балон в небето под формата на бебе Тръмп в пелени. Въпреки това малцина ще разберат това, което наистина си кажат Тръмп и Путин. Както е известно, най-големите фалшиви новини (Fake News) обикновено са в официалните прессъобщения.


В една алтернативна вселена може и да е логично президентът

В една алтернативна вселена може и да е логично президентът ...

......... с американски представители. По думите му той е получил уверенията на държавните представители, че няма промяна в американската политика спрямо Украйна. Въпреки това обаче на него му е било казано, че окончателното решение е в ръцете на президента и именно това го тревожи, както трябва да тревожи и всички нас.


Владимир Путин може да спечели много от срещата си на

Владимир Путин може да спечели много от срещата си на ...

......... двете страни са твърдо решени да намерят области, по които да постигнат разбирателство, както и че срещата може да постави основите за бъдещи действия. Не е ясно обаче дали желанието на Тръмп да се помири с Путин е продиктувано от стратегическа визия или просто от неговата склонност за противоречиво управление.


Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions ...

......... това в глобален мащаб, де-доларизацията наистина има известни перспективи. С течение на времето позициите на щатската валута може сериозно да отслабнат, макар че е малко вероятно да очакваме този ефект в обозримо бъдеще. Преходът до разплащанията само в рубли ще стане възможен, ако руската икономика стане наистина силна и стабилна.


Глобалният пазар на инвестиции в имоти е нараснал с над

Глобалният пазар на инвестиции в имоти е нараснал с над ...

......... долара към размера си, който е достигнал 2,97 млрд. долара. Япония и Великобритания са запазали втората и третата си позиция със съответно 798 млрд. долара и 720 млрд. долара. Германия е изместила Китай като четвърти най-голям пазар с размер от 520 млрд. долара спрямо 482 млрд. долара за азиатския гигант.


Еврото щяло да доведе до страшно поскъпване: сега, когато България

Еврото щяло да доведе до страшно поскъпване: сега, когато България ...

......... на цели общности да направят някоя катастрофална стъпка или да извършат някоя глупост, тласкани от лъжци и демагози. Случва се и на най-развитите (виж Брекзит).Единственият наистина голям риск по пътя на България към еврото е сама да пропилее дадения ѝ шанс. Тепърва ще има много желаещи да я бутат натам.


Анализът е от Седмичния бюлетин на Института за пазарна икономика.

Анализът е от Седмичния бюлетин на Института за пазарна икономика. ...

......... call on the Bulgarian authorities to thoroughly implement the reforms monitored by the Commission under the Cooperation and Verification Mechanism in the areas of judicial reform and the fight against corruption and organised crime in Bulgaria, in light of their importance for the stability and integrity of the financial system."


От

От "Осанна!" до "Разпни ги!" варираха оценките за българското ротационно ...

......... несериозно от българска уста. В разговора за различните скорости на Европа, ако България наистина иска да участва в него, тези теми ще продължават да са пречка.Весела Чернева е заместник-директор на Европейския съвет за външна политика (ЕСВП) и директор на Софийския офис на неправителствената организация.Всичко, което трябва да знаете за:Европредседателството (280)


Преди близо година правителството в Пекин уведоми Световната търговска организация

Преди близо година правителството в Пекин уведоми Световната търговска организация ...

......... сорт“ материали за рециклиране. Така пресованите бали може би отново ще станат желана суровина. Изграждането на подобни съоръжения обаче изисква големи инвестиции. В момента компаниите се въздържат, тъй като се опасяват най-вече, че Китай може да реши отново да приема отпадъци и по този начин да обезсмисли инвестиционните проекти. (БТА)


Не си спомням кога за първи път чух да споменават

Не си спомням кога за първи път чух да споменават ...

......... тя си остава важен маркер в разбирането на българската "1984" (или "1948"). Ако имаше исторически анти-календар, датата спокойно би могло да се чества като Ден на несвободата на българската книга. Приемете тези редове като формално направено предложение."Дневник" препечатва текста от портала "Култура"Всичко, което трябва да знаете за:Прочит на историята (205)


Винаги съм се страхувал от знаци и символи, никога от

Винаги съм се страхувал от знаци и символи, никога от ...

......... политически експеримент, основан на премахването на частната собственост, национализмът е, в една или друга степен, органична част от всяка демократична политическа сцена. Признаването на този факт е със сигурност свързано с разрешаването на неговото нарастващо влияние."Дневник" препечатва статията от портала "Култура", англоезичната версия на текста е публикувана в The Guardian.


Срещите на НАТО вече не са срещи на взаимна привързаност,

Срещите на НАТО вече не са срещи на взаимна привързаност, ...

......... на Германия Тръмп насочва яда си предимно към газопровода Северен Поток 2 и активния в тази сфера бивш канцлер Герхард Шрьодер. Обвинява го в твърде много путинизъм. Но роденият в Хановер Шрьодер отвърна чрез интервю, че дори няма да покани руския президент на сватбената си церемония през октомври. Да видим... 


Никой не може да твърди, че европейците не са предупредени.

Никой не може да твърди, че европейците не са предупредени. ...

......... могат да избират между двете. Редът не може да бъде налаган. Той трябва да бъде приет. Тръмп обича да мисли за политиката като за бизнес, но той няма да сключи ползотворни, трайни споразумения със съюзниците си - и с враговете - без правила, които се спазват от всички, предупреждава "Гардиън".


Британският премиер Тереза Мей просто отказва да се предаде, пише

Британският премиер Тереза Мей просто отказва да се предаде, пише ...

......... в преговорите, все пак има сериозен риск от Brexit без сделка. Всъщност, въпреки хаоса в Лондон, страните от общността не подсказват, че биха променили тактиката си, което сигнализира и за нови кризи на "Даунинг Стрийт" 10 до края на година. И този път Тереза Мей може и да не оцелее.


В навечерието на срещата между президентите на Русия и на

В навечерието на срещата между президентите на Русия и на ...

......... Хелзинкската среща на върха може да стане първа стъпка в тази насока, ако наред с другите й резултати двете държавни ръководства потвърдят, че Русия и САЩ имат общ интерес от укрепване на ДНЯО, съдействие за контрол над въоръженията и стратегическа стабилност, борба срещу заплахата от ядрен тероризъм. (БТА, със съкращения)


Ръстът на цените на жилищата в България се забавя през

Ръстът на цените на жилищата в България се забавя през ...

......... спрямо средно равнище от 69,2% в ЕС.  През същата година 17,7% са обитавали жилище под наем при средно равнище от 30,8% в ЕС. Данните на Евростат показват още, че преди две години разходите за жилището са били прекомерно бреме за 20,7% от българите при средно равнище от 11,1% в ЕС.


Преди срещата на НАТО, насрочена за 11 и 12 юли,

Преди срещата на НАТО, насрочена за 11 и 12 юли, ...

......... Срещата на лидерите на страните от НАТО ще се състои на 11 и 12 юли в Брюксел. Очакванията са,че след решението за името Македония ще получи покана за присъединяване в Алианса. Според източници на ТАСС в германското правителство обаче няма да бъде повдигана темата за членството на Украйна и Грузия.


Днес следобяд Реджеп Тайип Ердоган ще достигне поантата на своята

Днес следобяд Реджеп Тайип Ердоган ще достигне поантата на своята ...

......... Хардимън излезе като фаворит. Тъй като съдиите на Върховния съд са назначени до живот, то тръмпизмът в съдебната система може да бъде засилен значително. По този повод германският Handelsblatt ни напомня за една мисъл на швейцарския драматург, белетрист и есеист Фридрих Дюренмат - „Управляващите трябва да бъдат пазени, а не управляваните". 


Решението за това кой ще наследи Марио Драги на поста председател на

Решението за това кой ще наследи Марио Драги на поста председател на ...

......... Кьоре като жизнеспособна алтернатива, докато Вайдман се счита за твърде спорен. ЕЦБ и Бундесбанк отказват да коментират темата. Кьоре също не коментира темата пред WSJ, но през юни в интервю за френско радио не изключва категорично кандидатурата си. „Нека се върнем отново към тази тема след шест месеца или една година“, казва той.


Създаването на Глобален център за партньорство на държавите от Централна

Създаването на Глобален център за партньорство на държавите от Централна ...

......... на САЩ. Германия, Франция, Великобритания, Китай и Русия се договориха на среща на външните министри да продължат да подкрепят правото на Иран да изнася петрол и газ. Представителите на петте държави заявиха, че продължават да развиват икономическите си отношения с Иран, дори след като САЩ се отказаха от ядрената сделка.


По въпросите на образованието трябва да има национален консенсус, то

По въпросите на образованието трябва да има национален консенсус, то ...

......... много такива разговори, в които настоявахме за чувствително увеличаване на заплащането на учителите и за материално стимулиране на образователните специалисти, които работят с деца в неравностойно положение. Днес това вече е факт. И ние се радваме, защото целта ни е да помогнем с нашите идеи за подобряване на българското образование".


Лидерите на ЕС капитулираха пред популистките и антиимигрантски настроени политици

Лидерите на ЕС капитулираха пред популистките и антиимигрантски настроени политици ...

......... смята белгийският депутат Филип Ламбер в Европейския парламент. По този начин ЕС скоро няма да има моралното право да осъди плановете на Доналд Тръмп да изгради стена по границата си с Мексико, за да задържи мигрантите. "Ако ЕС можеже, вече щеше да е построил стена през Средиземно море", завършва Politico.


Идеята за шоково вдигане на акциза върху нагреваемите тютюневи изделия

Идеята за шоково вдигане на акциза върху нагреваемите тютюневи изделия ...

......... тези приходи най-вероятно ще надминат 2,5 млрд. лв., а ако прибавим и приходите от ДДС върху тютюневите изделия, то общо приходите ще са над 3 млрд. лв. Това би бил абсолютен рекорд, така че едва ли липсата на пари от облагане на тютюневи изделия може да се разглежда като аргумент.


В серия от публикации във

В серия от публикации във "Фейсбук" Кристиян Григоров коментира положението ...

......... процеса. Ако смяташ себе си за човек, можеш спокойно да кажеш: "Ние сме човеци. Колкото и дасме различни, всички имаме нужда както от храна, вода и топлина, така и от любов, приемане и уважение. Различаваме се само по начините, по които можем да ги получим и употребим. Останалото са подробности."


Публикуваме анализа на Института за пазарна икономика. Заглавието е на

Публикуваме анализа на Института за пазарна икономика. Заглавието е на ...

......... тези приходи най-вероятно ще надминат 2.5 млрд. лв., а ако прибавим и приходите от ДДС върху тютюневите изделия, то общо приходите ще са над 3 млрд. лв. Това би било абсолютен рекорд, така че едва ли липсата на пари от облагане на тютюневи изделия може да се разглежда като аргумент.


Двете най-големи световни икономики дадоха първите изстрели в търговска война,

Двете най-големи световни икономики дадоха първите изстрели в търговска война, ...

......... телевизори и смартфони. "Тези мита няма да направят нищо за защитата на американските работни места, но ще подкопаят ползите от данъчната реформа и ще вдигнат цените на широка гама продукти като комплекти инструменти, батерии, дистанционни, флаш памети и термостати", отбелязва Матю Шай, президент на Националната федерация на търговците на дребно.  


Часове след като САЩ започнаха търговска война срещу Китай, народната

Часове след като САЩ започнаха търговска война срещу Китай, народната ...

......... Китай може да изглежда като "политическа победа", казва Долар. „Това е исторически ден", твърди бившият главен стратег на Тръмп в Белия дом Стив Банон, който все още консултира администрацията. „Китай е в търговска война с нас от 20 години и сега някой се изправя срещу него и се отбранява“.  


След влизането в сила на новите наказателни мита на САЩ

След влизането в сила на новите наказателни мита на САЩ ...

......... курса на юана към долара преди въвеждането на митата, допълва ТАСС. Понижението е с 156 базисни пункта до 6,6336. Според американския президент митата са необходими, за да се принуди Китай да се откаже от – по думите му, несправедливите си търговски практики, което води до търговски дисбаланс със САЩ.  


През януари България, най-бедната и с най-големи неравенства страна членка

През януари България, най-бедната и с най-големи неравенства страна членка ...

......... коалиция на дясноцентристки партии и крайната десница, които подкрепят свиване на социалната държава и твърда позиция по въпроса за миграцията. В този смисъл Българското председателство на Съвета на ЕС (включително някои аспекти на вътрешната й политика) може би е по-представително за ЕС, отколкото на мнозина в Европа им се иска.


Законопроектът, свързан със собствеността на медиите, предизвика дискусия в НС,

Законопроектът, свързан със собствеността на медиите, предизвика дискусия в НС, ...

......... даде възможност хипотетично нещо да се придвижи в тази сфера, смята Лозанов, който изрази и скептицизъм: "Той е едновременно политик, депутат и медиен собственик. Винаги това предварително носи подозрения, че той ще регулира себе си, така да се каже, по по-добър начин за себе си, отколкото би го направил друг".


Технологиите са нищо. Това, което е важно, е да имате

Технологиите са нищо. Това, което е важно, е да имате ...

......... Франке.  Колкото до това къде ще бъде следващата голяма промяна по отношение на технологиите Франке посочва, че във всяка една индустрия вече се наблюдава преходът към дигиталния свят. А възможностите и нуждите са безбройни – биотехнологии, генно инженерство, но също така и медии, таксиметрови и хотелски услуги.

На 16 юни, на първия форум на движение

На 16 юни, на първия форум на движение "Реформи в ...

......... заедно проблемите на културната политика, ще обобщят своите оценки и ще предложат идеи, приоритети и конкретни мерки за развитие. Ще информираме периодично българската публичност за този процес - с настоящето слагаме в "Дневник" началото на серия от публикации на движението, по различни конкретни проблеми.Всичко, което трябва да знаете за:Култура (4715)


Търговският конфликт между Китай и САЩ е напът да ескалира

Търговският конфликт между Китай и САЩ е напът да ескалира ...

......... ескалация. „Очаквахме това отдавна и сме подготвени за него“, пише водещият икономически вестник Jingji Ribao. „Въздействието върху китайската икономика ще бъде в граници, подлежащи на контрол“, твърди изданието. Последното вероятно е лъжа. Никой не може да предвиди изхода от търговска война между САЩ и Китай. Дори стратезите в Пекин. (БТА)


Атмосферата в този завод за пирони в американския щат Мисури

Атмосферата в този завод за пирони в американския щат Мисури ...

......... обмисля секторен договор с други големи износители на автомобилиПекин оказва натиск върху ЕС за обща позиция срещу търговската политика на САЩВсеки албански гражданин се ражда с дълг от 3 хил. евро10САЩ могат да загубят 14 млрд. долара от митата върху европейските автомобили 8Различни визии за Европа заплашват да разкъсат съюза7BGONAIR.BGПо


68-годишният Франк Мела вече е пенсионер, но в последните дни

68-годишният Франк Мела вече е пенсионер, но в последните дни ...

......... с дълг от 3 хил. евро10САЩ могат да загубят 14 млрд. долара от митата върху европейските автомобили 8Различни визии за Европа заплашват да разкъсат съюза7BGONAIR.BGПо-висок акциз за бездимните цигари искат управляващитеЗащо Тръмп обяви, че ЕС вреди на търговията колкото Китай?Виж всички новини /* (c)AdOcean 2003-2017, investor_bg.Investor.bg.NativeAds 2 */ ado.placement({id: `ado-TzFb.zm2_EoS5Z3A2fKPps