Микропластмаса се натрупва по обезпокоителен начин в арктическата ледена покривка,

Микропластмаса се натрупва по обезпокоителен начин в арктическата ледена покривка, ...

......... частици са опасни за морския живот и хората." Данни на Световния фонд за дивата природа сочат, че 8,8 милиона тона пластмаса ежегодно се изхвърлят океаните. Според ООН, ако тенденцията се запази, в океаните към 2050 г. ще има повече пластмаса, отколкото риба. Резултатите от изследването са публикувани в Nature Communications.


Когато президентът Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и

Когато президентът Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и ...

......... съдържа четири стълба според френския президент: ядрената програма на Иран в краткосрочен план (регламентирана от настоящата ядрена сделка), в дългосрочен, балистичната програма на Техеран и намесата му в регионалните конфликти. Двамата лидери се споразумяха да включат към този последен стълб изрично условие за уреждане на конфликта в Сирия, допълва "Фигаро".


Дезинтеграцията на старата десница е продължителен процес, на който са

Дезинтеграцията на старата десница е продължителен процес, на който са ...

......... появи се терминът "леви олигарси" с несъмнената си идеологическа противоречивост. Налага се изводът, че липсва социална база за автентична дясна консервативна партия; адаптивността на популистките послания към обществените нагласи рефлектира върху поведението на всички партии, включително и на десните; структурните трансформации в десницата не могат да пречупят дефицита на идеи.


10 закона на нашата политическа действителност:1. Неизпълняването на съюзнически отговорности

10 закона на нашата политическа действителност:1. Неизпълняването на съюзнически отговорности ...

......... реда, ти действаш на принципа око за око, т.е.слагаш пиратска превръзка на своето око.10. Ако навсякъде първо се обявява престъпникът за общонационално издирване и после се вкарва в затвора, ти първо го пускаш да избяга от затвора и после го обявяваш за общонационално издирване.Публикацията на проф. Слатински е във "Фейсбук"


2017 г. донесе две нови за пазара на автомобили в

2017 г. донесе две нови за пазара на автомобили в ...

......... от покупките при 49,4% преди година. На колите с бензинов двигател се падат 49,4% от продажбите. Раздялата с дизела е обяснима на фона на скандалите около манипулираните данни за разхода и емисиите и планираните забрани за допускане на коли с такива двигатели в централни части на различни градове в Европа.


Лъжи по съветски образец и солидаризиране с позициите на Кремъл:

Лъжи по съветски образец и солидаризиране с позициите на Кремъл: ...

......... направят избор. И се вижда, че поради симпатии или някакъв вид материално стимулиране повече ги влече не западният свят на свободата, правата, върховенството на закона и другите демократични ценности, а полуфеодалната авторитарно-олигархична диктатура на изток. Затова и България, формално все още принадлежаща към единия свят, все повече заприличва на другия.Повече от десетилетие китайските политици и корпоративни лидери претърсват света

Повече от десетилетие китайските политици и корпоративни лидери претърсват света ...

......... способността им да привличат така необходимия капитал. САЩ и Австралия имат такъв механизъм за проследяване и регулация и докато в Европа все още не действа подобен, китайските пари ще отиват там, където са желани – именно на Стария континент.     Още подобни анализи четете в сайта на Bloomberg TV Bulgaria!


Антиправителствените демонстрации в Армения приключиха с тържества за победата на

Антиправителствените демонстрации в Армения приключиха с тържества за победата на ...

......... четвъртият му президентски мандат, и с оглед ситуацията по това време, смята Макаркин. Кремъл си е взел поуки от украинската революция. Путин започна да взема превантивни мерки още през 2016 г., по-специално като включи във властта едно ново поколение и демонстрира нова вълна от управленски кадри", допълва политологът Евгений Минченко.


Освен краткосрочните мерки срещу футболното хулиганство, които обявиха от МВР,

Освен краткосрочните мерки срещу футболното хулиганство, които обявиха от МВР, ...

......... издирваме двамата избягали от Централния софийски затвор, проверяваме много сигнали. В момента намаляват сигналите, но получаваме още. Някои акции даже се даваха и по телевизиите. Няма гаранция, че не са напуснали границите на страната, но и да са извън България с червена бюлетина ще ги хванем, заяви още министър Радев.


От всичко, което постигна Еманюел Макрон за почти година като

От всичко, което постигна Еманюел Макрон за почти година като ...

......... Тръмп и не го пускаше. В конфронтационния свят на Тръмп, "Макрон влиза като стрела, готова за битка", казва Франсоа Есбур, бивш френски правителствен съветник и настоящ председател на Международния институт за стратегически изследвания. На срещата на НАТО "Макрон му стиска ръката и това е началото на тяхното приятелство", казва Есбур.


ООН предупреди за нарастващата заплаха от употреба на ядрени оръжия,

ООН предупреди за нарастващата заплаха от употреба на ядрени оръжия, ...

......... дългосрочен план. Помощник-държавният секретар на САЩ за международната сигурност също така отбеляза, че "влошаващите се условия в сигурността са помрачили краткосрочните перспективи за напредък в разоръжаването". Той порица "действията на страните, които увеличават и модернизират ядрените си арсенали и, като руското правителство, нарушават задълженията си по унищожаването на ядрените оръжия".Обещанието на севернокорейския лидер Ким Чен Ун да работи за

Обещанието на севернокорейския лидер Ким Чен Ун да работи за ...

......... Ким Чен Ун няма нито сантиментална, нито идеологическа привързаност към социалистическия модел“, признава Ланков. Само че, ако Хрушчов изобличи Сталин, а Дън Сяопин заклейми Мао, Ким Чен Ун трудно може да се разграничи от семейното наследство, защото не може да каже, че баща му или дядо му са се лъгали".


Тия депутати с техните тлъсти заплати, с техните дълги отпуски

Тия депутати с техните тлъсти заплати, с техните дълги отпуски ...

......... това е обвързването на депутатите с волята на гражданите. Но не чрез придърпването им надолу към някакъв народен стандарт на живот. Ще ги уважаваме не ако са бедни като нас, а когато чувстваме, че те зависят от нас, не ние от тях, че те изразяват волята ни, не ние тяхната.


Днес националната независимост и принадлежността на България към Европа е

Днес националната независимост и принадлежността на България към Европа е ...

......... лебедовата песен на дори номинално суверенната и редуцирана до провинциална олигархия българска държава. Дали някакво българско общество ще оцелее след този пореден крах на българската държавност в лапите на Москва, е тема на друг и то много тъжен разговор.Коментарът е публикуван във "Фейсбук". "Дневник" го препечатва със съгласието на автора


Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще даде държавна вечеря в

Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще даде държавна вечеря в ...

......... бе съобщено, че Макрон пък ще подари на Тръмп фиданка на дъб, символ на здравите връзки между двете страни. Това ще е издънка на дъб от Северна Франция, който Макрон се надява да бъде засаден в парка на Белия дом като символ на здравите близо 250-годишни връзки между двете страни. 


Анализирайки световната икономика, докато финансовите министри и гуверньори на централни

Анализирайки световната икономика, докато финансовите министри и гуверньори на централни ...

......... на Тръмп толкова сериозно. Но не се успокоявайте от това. Настроенията могат да се променят за секунда. Ако Тръмп наистина започне търговска война във време, в което самите американските фискални условия и макроикономически политики представляват риск, трябва да бъдем внимателни. Обратният път към икономическия здрав разум може да бъде труден.2018 г. изглеждаше като плодоносна година за бизнеса в Китай.

2018 г. изглеждаше като плодоносна година за бизнеса в Китай. ...

......... на Alibaba, съгласявайки се на изключителни продуктови представяния, повишайки цените си в JD.com или премахвайки реклами, популяризиращи продажбите в JD.com. Трафикът към магазините им в Tmall се е възстановил. Една от компаниите заяви, че в крайна сметка е затворила своя флагман в JD.com, за да спаси продажбите си в Tmall.


По традиция Investor.bg представя по-значимите политически и икономически събития от

По традиция Investor.bg представя по-значимите политически и икономически събития от ...

......... президент Тръмп критикува цените като твърде високи и обяви, че няма да ги приеме. Министърът на енергетиката на Саудитска Арабия Халид ал-Фали, от друга страна, заяви, че световните запаси са все още твърде високи и ще трябва да бъдат допълнително намалени преди ограничаването за добива на нефт да бъде отменено.


"Дневник" публикува статус във "Фейсбук" на Юлиан Попов, бивш министър ...

......... си стегнали багажа.15. Новата енергетика дава на България уникален енергиен, индустриален и политически шанс. Той няма да трае по-дълго от 2-3 години.С удоволствие ще отговоря на всеки разумен и добронамерен въпрос, свързан с тези 15 точки, които не изчерпват всички страни на сектора, но се надявам са основа за дебат.


Излишъкът от петролни резерви, който тежеше върху цените на суровината

Излишъкът от петролни резерви, който тежеше върху цените на суровината ...

......... Тръмп да поднови санкциите срещу Иран. И все пак министрите дадоха сигнал, че съкращенията ще продължат. „Има капацитет за по-високи цени без нарушаване на търсенето", заяви Ал Фалих, според когото в миналото петролът е бил на двойно по-високи от днешните стойности и световната икономика разполага с капацитета да ги поеме.


Никой от Google не завиждаше на Марк Зукърбърг миналата седмица,

Никой от Google не завиждаше на Марк Зукърбърг миналата седмица, ...

......... И все пак проучванията показват, че потребителите на Google са малко по-загрижени, че техните лични данни ще бъдат продадени или ползвани от други компании. Google вече променя своята политика по отношение на данните, за да отговори на новата регулация в Европа, или т.нар. GDPR, който влиза в сила през май.


„Не трябва да се смесва правното с естетическото, а в

„Не трябва да се смесва правното с естетическото, а в ...

......... тежка очна операция. „Съпричастност един министър трябва да показва като налага такива мерки, че това повече да не се повтаря. А акцията с черните превръзки беше маскарад", коментира Буруджиева. Според Харизанов пък, ако не бил необичайният външен вид на вътрешния министър и компания, това щяла да бъде „поредната протоколна среща".


  След като днес Северна Корея обяви край на ядрените

  След като днес Северна Корея обяви край на ядрените ...

......... социалистическата икономика", добавя лидерът. В сряда Доналд Тръмп предупреди, че няма да се поколебае да се откаже от предвидената среща с Ким, ако тя не е "плодотворна". Вчера двете Кореи откриха червена телефонна линия между лидерите си, седмица преди планираната им среща в демилитаризираната зона, която разделя Корейския полуостров.  


Дневник

Дневник" публикува анализа от Портал "Култура".Бойко Борисов се развива като ...

......... общество.Дали Борисов ще успее да избегне такъв провал, като се преизмисли отново – предстои да видим. Но ако продължи да настоява на "балансьорската" идентичност, която си изгради след 2015 г., много вероятно е доктор Борисов да се окаже в ролята на доктор Франкенщайн.И да стане жертва на собственото си произведение


Германия и Франция все още са двигателят за развитието на

Германия и Франция все още са двигателят за развитието на ...

......... действие е по-ограничено, отколкото преди. Но вероятно такива са последиците от това, че тя така и не успя да обясни поне един път точно и ясно на германците своите планове за Европа - нещо, което впрочем важи и за много други важни теми. А сега може би вече е късно.


Статията на Иван Брегов е публикувана в бюлетина на Института

Статията на Иван Брегов е публикувана в бюлетина на Института ...

......... го казаха в централната емисия новини през студените дни на февруари.За 2017 г. доклад още няма, но и там, на сайта на ЕСПЧ нещата изглеждат да са аналогични.Корупцията излиза скъпо, зрелищната псевдоборба с нея само оскъпява самата корупция.[1]Лабита срещу Италия (Labita c. Italie) [ГК], № 26772/95, § 120, ЕСПЧ 2000‑IV


Китай засили търговската битка със САЩ, а антитръстовите регулатори предупредиха,

Китай засили търговската битка със САЩ, а антитръстовите регулатори предупредиха, ...

......... използват държавни субсидии, за да купуват оборудване от китайски производители. От службата на американския търговски представител тази седмица пък обявиха, че обмислят ответни мерки срещи китайските ограничения спрямо американските доставчици на облачни и други услуги.   Вижте още технологични новини в коментара на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 25   Още видео0 гласа


Няма хора на планетата, които да не дишат мръсен въздух,

Няма хора на планетата, които да не дишат мръсен въздух, ...

......... доклада, цитиран от влиятелното издание Forbes, продължителното излагане на замърсен въздух е причинило смъртта на близо 6 милиона души по света през 2016-а година. Голяма част са починали от удар, инфаркт, рак на белите дробове. Мръсният въздух е четвъртата причина за смъртните случаи по света, плътно следвайки пушенето, високото кръвно.


В интервю за швейцарския

В интервю за швейцарския "Нойе Цюрихер цайтунг" (НЦЦ) премиерът Бойко ...

......... Балканите да се превърнат в строителна площадка за важни инфраструктурни проекти, за транспортни коридори, които да свързват Азия и Европа, и да стимулират връзките между градове като София, Белград и Солун", посочва Борисов и отчита като свой личен успех факта, че Западните Балкани отново са се превърнали в приоритетен регион.


Досега Европейският съюз (ЕС) успяваше да остане извън ескалиращото търговско

Досега Европейският съюз (ЕС) успяваше да остане извън ескалиращото търговско ...

......... ако САЩ въведат налози върху вносните автомобили, то това вече ще е друго нещо. Лостовете за влияние на ЕС бързо ще намалеят. Много европейски работни места ще бъдат застрашени и Вашингтон знае това“. Истината е, че съдбата на ЕС зависи от добрата воля на Тръмп и блокът няма план „Б“.


Човекът, който вероятно ще стане следващият президент на Куба, е

Човекът, който вероятно ще стане следващият президент на Куба, е ...

......... растеж на САЩ върви по планНАЙ-ЧЕТЕНИ|НАЙ-КОМЕНТИРАНИЗащо Fraport търси български служители за летището във ФранкфуртIBM попречи на Dow Jones да се придвижи във възходяща посока1Тръмп: Ще си тръгнем от срещата със Северна Корея, ако не е плодотворнаТръмп си противоречи за уволнението на бившия шеф на ФБРСривът от 1929 г. и пр


Коментарът е от фейсбук страницата на Николай Слатински по повод

Коментарът е от фейсбук страницата на Николай Слатински по повод ...

......... с друг и да си мерим идеите и идеологиите. Защото като ни унищожат докрай демокрацията, ще се заемат с нас - заедно и поотделно. И не е въпросът на нас какво ще ни се случи тогава, а какво ще стане с България. И по-точно - какво ще остане от нея...


Франкфуртското летище е най-многолюдното работно място в Германия. Тук работят

Франкфуртското летище е най-многолюдното работно място в Германия. Тук работят ...

......... собствени жилища или в пансиони, близо до летището. Fraport смята освен това да осигури още достъпни жилища в жилищни блокове в околността, където наемите няма да са по-високи от 300-350 евро за сам човек, твърди Мюлер. Какви са изискванията прочетете в продължението на материала в сайта на Bloomberg TV Bulgaria!


След като Министерството на труда и социалната политика (МТСП) публикува за

След като Министерството на труда и социалната политика (МТСП) публикува за ...

......... заплата са много закъснели2НФСБ предлага данък за хотелите с апартаменти и зали за пушачи в ресторантитеКабинетът прие по-консервативна бюджетна прогноза за следващите 3 години 3Младите в България - материално задоволени, работят, но не по специалността6Арестуваха кмета на столичния квартал "Младост"145Новото летище на Истанбул ще скъси времето за полети до България6


Ден след показния арест на кмета на район

Ден след показния арест на кмета на район "Младост" Десислава ...

......... делото влезе един ден в съда (по Гешев) за разглеждане по същество на обвинението, този ден ще е толкова далечен (показва го практиката на този вид разследвания), че дотогава сегашното зрелище ще бъде потънало в забрава и дори присъдата няма да възбуди обществото.Не е и нужно. Целите са постигнати сега.


Когато става дума за регулация на големите технологични компании, САЩ

Когато става дума за регулация на големите технологични компании, САЩ ...

......... до европейските телекомуникационни мрежи засилва опасенията на индустрията. Още преди избирането на Доналд Тръмп САЩ усложняваха живота на Huawei и ZTE. Ако Брюксел мисли, че притесненията на Вашингтон са основателни, тогава ще трябва да действа бързо. А това не е лесно, когато трябва да балансираш интересите на 28 страни членки.


Близо 100 000 души излязоха в края на седмицата да

Близо 100 000 души излязоха в края на седмицата да ...

......... това е едно фатално послание. Протестите са все по-отчаяни. И не напразно лидерът на полските управляващи Ярослав Качински се страхува най-много от уличните демонстрации. Те могат да бъдат използвани за всичко и могат да бъдат продължителни.Властта все още не принадлежи на улицата, но улицата се сдобива с все повече власт.


В България едни и същи безобразия и нелепи инциденти се

В България едни и същи безобразия и нелепи инциденти се ...

......... периодично, а болезнени и нетърпими проблеми чакат решение с години. Причините са много и най-различни. Но една от тях се натрапва постоянно: преплетените в здрав възел безхаберие, безсилие, некомпетентност и некадърност, които се размножават с бързи темпове, оплодени от кариеризма и партийните протекции. За сметка на независимите, знаещите и можещите.


Спорно е какво точно предизвика катастрофата на фондовия пазар през

Спорно е какво точно предизвика катастрофата на фондовия пазар през ...

......... компании. И през 1929 г. те доведоха до подобна рекордна оценка спрямо съотношението цена / доходност на акциите, както днес. Едва вследствие на интернет балона около 2000 г. оценките на акциите бяха дори по-високи. Още няколко странни прилики вижте в продължението на анализа в сайта на Bloomberg TV Bulgaria!  


Швейцарският франк е изключително близо до най-ревностно защитаваната граница на

Швейцарският франк е изключително близо до най-ревностно защитаваната граница на ...

......... намалява намесите си на пазара, възползвайки се от по-слабия франк, което се дължи на ускоряването на растежа в еврозоната и намаляването на безпокойството сред инвеститорите към европейската политика. Президентските избори във Франция миналата година поставиха франка под натиск, но парламентарните избори в Италия тази година нямаха подобен ефект.

У нас политиката е или избягване на апокалипсис, или футболен

У нас политиката е или избягване на апокалипсис, или футболен ...

......... да се води по чиста футболна логика – все пак в политиката футболната метафора има своите ограничения. "Демократична България" трябва да демонстрира тези ограничения и да печели по смислен, полезен за обществото начин. Екипът им е добър за тази цел, програмните идеи – подходящи. Останалото е постоянство и усилена работа.


С демонстративния ракетен удар по Сирия световният хегемон показа, че

С демонстративния ракетен удар по Сирия световният хегемон показа, че ...

......... практика нямат шансове. И вече няма как да блъфират. Остават им три варианта - или да преобърнат масата, или радикално да променят стила в играта си, или с усмивка да признаят загубата, да станат от масата и да тръгнат да печелят за достоен живот някак другояче", се казва в коментара.


Китай беше обвинен от Берлин в намеса в германската сфера

Китай беше обвинен от Берлин в намеса в германската сфера ...

......... Малко повече на север – Сърбия, е друга страна извън ЕС, където Китай инвестира милиарди долари за строителството на съвременна пътна инфраструктура: 1,5-километров мост над Дунав, високоскоростни жп линии, голям индустриален парк и редица други промишлени проекти. Всичко това се наблюдава отблизо и много критично от Германия.

По материали от Списание на държавните железници и пристанища на

По материали от Списание на държавните железници и пристанища на ...

......... здания от нов (противо)„земетръсен тип", построени в периода 1928-1932 г. в гари в земетръсни зони: Милковица, Бутово, Поликраище, Невша, Велики Преслав, Мадара, Гебедже (Белослав), Садово, Маноле, Свобода, Джамбазито (Калояновец), Коньово. ** Началото на километража е било в одринската гара Караагач (бивша Демирташ). Автор: Инж. Красимир Ангелов, Поповица, април 2018 г.


Неочакваното напускане на WPP от страна на Мартин Сорел оставя

Неочакваното напускане на WPP от страна на Мартин Сорел оставя ...

......... по-малко от две седмици след като стана ясно, че компанията е започнала разследване за злоупотреба с активите ѝ от страна на главния изпълнителен директор, и само дни преди бордът да публикува разкритията си. Той отхвърли обвиненията, а в събота WPP заяви, че разследването е завършило, но не разкри повече подробности.  


Ужас, Германия се напълни с чужденци! - възкликват мнозина в

Ужас, Германия се напълни с чужденци! - възкликват мнозина в ...

......... би привличала подбрани по някакви критерии мигранти, би улеснявала адаптацията, би инвестирала в бъдещето за няколко десетилетия напред. Но тематиката е твърде удобна за идеологизиране - съдбата, нацията, чуждите нашествия... И така нищо няма да се изведе докрай. Затова пък всеки нов сезон ще изживяваме нови и нови демографски трагедии.


Сближават ли се нивата на икономическо развитие в рамките на

Сближават ли се нивата на икономическо развитие в рамките на ...

......... на равнищата на доходите, средните доходи в периферните общини постепенно се доближават до тези в ядрата им. Това е още едно потвърждение на тезата, че бидейки част от силен икономически център, е шанс за по-слабите икономически общини да се развиват по-бързо, а тяхното население да разполага с относително добри доходи.


"Защо американският удар по Сирия не донесе ясни резултати", разсъждава

"Защо американският удар по Сирия не донесе ясни резултати", разсъждава ...

......... по която и да било страна, включително за жалост и по нашата страна, било то извън пределите или в пределите на националните ни граници", предупреждава политикът. "Но докато не са засегнати военните обекти на Русия в Сирия, отговорът на Москва трябва да бъде не военен, а юридически", подчертава руският сенатор.


Геомагитна буря ще удари Земята тази седмица, съобщава "Фокс нюз",

Геомагитна буря ще удари Земята тази седмица, съобщава "Фокс нюз", ...

......... доловими колебания в спътниковите системи за комуникация. В дните на магнитни бури човек трябва да бъде максимално внимателен към своето здраве. Промените в магнитното поле може да повлияят на скоростта на реакциите, а също така на работата на сърдечно-съдовата система, което да предизвика сърдечни болки, мигрена, отпадналост и т.н.  


По традиция Investor.bg представя по-значимите политически и икономически събития от

По традиция Investor.bg представя по-значимите политически и икономически събития от ...

......... на петрола се повишиха до нов тригодишен връх след обявяването на американския президент Тръмп, че иска да удари Сирия. Междувременно премиерът на Нова Зеландия, Джасинда Ардърн обяви, че ще забрани бъдещото проучване за нови нефтени и газови резерви край бреговете. Съществуващите производствени съоръжения и одобрения обаче няма да бъдат засегнати.


Дойде пролетта и се захвана пролетната офанзива срещу българската природа.Забелязали

Дойде пролетта и се захвана пролетната офанзива срещу българската природа.Забелязали ...

......... да бъдат отхапвани нови земи. Новият директор, назначен спешно и без конкурс (т.е. без-законно) - предполага се, че той ще подпише, каквото трябва.Пролетта дойде и държавата отново обяви война - на нашата природа и на нас самите. До лятото може и да спечелят войната, ако не правим нищо в отговор.


„Въздушните удари в Сирия няма да повлияят на дипломатическите отношения

„Въздушните удари в Сирия няма да повлияят на дипломатическите отношения ...

......... нарушено с извършването на поредната химическа атака в Сирия. Разбира се, не е идеалната ситуация, в която няма решение на Съвета за сигурност на ООН за извършване на тези въздушни удари”, допълни външният ни министър. Според нея ударите в Сирия по никакъв начин няма да доведат до нова бежанска вълна.


В края на миналата година кабинетът предложи минималната работна заплата

В края на миналата година кабинетът предложи минималната работна заплата ...

......... в акумулирането на капитал и инвестициите; Тази мярка увеличава дела на сивата икономика; Административното увеличение на минималната работна заплата винаги води до по-скъпи стоки и услуги, което от своя страна води до свиване в потреблението.Анализът е публикуван първо в сайта на ЕКИП и бе любезно предоставен от автора на Investor.bg.


През стъклените врати, зад логото на гигантска камера и преди

През стъклените врати, зад логото на гигантска камера и преди ...

......... нареди проверка на Пощенските служби на САЩРуски съд блокира Telegram Ученици представят 3D модел на космически град Facebook не очаква кризата да се отрази сериозно на приходите ѝЕвропа страда от липсата на специалисти в информационните технологии2Зукърбърг: И моите данни бяха споделени с Cambridge AnalyticaInstagram изглежда като най-голямата надежда на Facebook


Завръща ли се германският консерватизъм след годините на безформен центризъм

Завръща ли се германският консерватизъм след годините на безформен центризъм ...

......... че системата не признава истинските интереси на обществото. Той също така предполага, че системата повече не може да бъде променяна с демократични дебати, но че може да е необходима по-фундаментална съпротива и сваляне на елитите, за които се твърди, че манипулират системата в своя полза. Накратко, новият консерватизъм е популистки.


Онова, което някога беше велика политика, сега е просто детска

Онова, което някога беше велика политика, сега е просто детска ...

......... поведе по-впечатляваща коалиция на желаещите от тази на Джордж У. Буш при войната в Ирак. Може би тук е моментът да си припомним една мисъл на Алберт Айнщайн. „Не съм сигурен с какви оръжия ще започне Третата световна война, но Четвъртата световна война ще се води с камъни и пръчки"...


Президентът Тръмп изпрати братски подарък на президента Путин. Засега малцина

Президентът Тръмп изпрати братски подарък на президента Путин. Засега малцина ...

......... бомбардировачи с далечен обсег, по малобройните съюзници на САЩ в Сирия, в зоните извън контрола на Асад. Тях със сигурност няма кой да ги пожали нито в Москва, нито във Вашингтон, щом са заложени на карта съдбините на световната система за сигурност. Всичко, което трябва да знаете за:Сирийската криза (1334)


Русия четири века се е движила към Изтока и още

Русия четири века се е движила към Изтока и още ...

......... предизвиква страх и ненавист, лобюпитство, симпания, възхищение. Само вече без лъжливи цели и самоотрицание.Ще бъде трудно - често си спомням за класиката от родната поезия: "Наколо все тръни, тръни, тръни... мамка му, а кога ще има звезди?!".Ще бъде интересно. И звезди ще има."Преводът и акцентите в текста са на "Дневник".


Седем самолета на САЩ са провели разузнавателна акция край сирийските

Седем самолета на САЩ са провели разузнавателна акция край сирийските ...

......... различните родове войски. Всъщност, този руски самолет представлява комбинация от мощна летяща радиолокационна станция и въздушен команден пункт. Забелязаният ирански Lockheed C-130 Hercules е военно-транспортен самолет със среден и голям обсег, американско производство. Той е основен вид военно-транспортен самолет в САЩ, страните от НАТО и редица други държави. Източник: Епицентър


От известно време коментирам, че някои компании имат да защитават

От известно време коментирам, че някои компании имат да защитават ...

......... а в Небесната империя – слаба икономическа активност и опасения за нивата на дълг.   "Всичко това противоречи на стабилната макроикономическа картина – солиден глобален растеж, растяща заетост, инвестиционна активност. През второто тримесечие на годината борбата за превес между споменатите горе фактори ще определи посоката на рисковите активи", прогнозира Пенев.


За страните от Централна и Източна Европа влизането в ЕС

За страните от Централна и Източна Европа влизането в ЕС ...

......... с местни партньори китайските компании правят опит да се заобикалят механизмите за прозрачност и отчетност. Иронично, но именно тази несъвместимост е привлекателна за политиците в Източна Европа. Страните от този регион получават европейски средства, но при изисквания за прозрачност, отчетност и т.н. Китайските пари обаче не страдат от подобни усложнения.


Когато еврокомисарят по конкуренцията Маргрете Вестагер глоби Google с 2,4

Когато еврокомисарят по конкуренцията Маргрете Вестагер глоби Google с 2,4 ...

......... за закупуването на Flipkart до края на юниНАЙ-ЧЕТЕНИ|НАЙ-КОМЕНТИРАНИЕвропа страда от липсата на специалисти в информационните технологии2Walmart е близо до сделка за закупуването на Flipkart до края на юниЖените в технологичния сектор все още са малко, но се задава положителна промянаАлтерко отличен с награда от лидера в киберсигурността Kaspersky Lab

Странно е колко се боим от паметта, а сме хипнотизирани

Странно е колко се боим от паметта, а сме хипнотизирани ...

......... личния ѝ сайт.Независимо от всичко. Включително и от заявеното някога, в изповедалния ѝ роман "Старецът и вълците" (1991 г.): "Беше ми дошло до гуша да бъда специалистката по онова окаяно кътче на света, за което никой не искаше да чуе и където властваше пълно своеволие"."Дневник" препечатва текста от портала "Култура"


За това на прага ли сме на нова световна война

За това на прага ли сме на нова световна война ...

......... бе Райчев. Тафров не се съгласи. Според него няма да се стигне до война. „Китай е неутрална страна в случая, защото не искат да се дестабилизира този търговски регион. Руските интереси не се припокриват с Русия. Русия е изолирана на световната икономическа сцена и не влияние на Запада“, смята диопломатът.


„Какви санкции? Ядрените ни оръжия ще се спукат от смях"!

„Какви санкции? Ядрените ни оръжия ще се спукат от смях"! ...

......... кампании и банки. Загуби отчита например най-голямата руска банка Сбербанк. Правителството увери, че всичко било под контрол и обеща финансова подкрепа. Какво се случва с бизнеса на 50-годишния руски олигарх Олег Дерипаска и кои са печелившите от новото развитие вижте в продължението на материала в сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 


Производителите на лекарства се надпреварват да трупат здравни досиета на

Производителите на лекарства се надпреварват да трупат здравни досиета на ...

......... да съдят компанииНАЙ-ЧЕТЕНИ|НАЙ-КОМЕНТИРАНИЛесните пари от количественото облекчаване направиха живота по-тежък за някои3"Нафтогаз": Украйна ще изгуби 2-3% от БВП от "Северен поток" 216Доналд Тръмп: Русия, бъди готова за ракети в Сирия!6Емирът на Катар: Не търпим хора, които подкрепят или финансират тероризмаТръмп: САЩ ще отговорят „със сила“ на химическото нападение в Сирия3


Ситуацията в Сирия е безпрецедентна и дори сравнението с Карибската

Ситуацията в Сирия е безпрецедентна и дори сравнението с Карибската ...

......... Червенков направи аналогия между казуса с твърденията за химическа атака в Сирия и случая „Сергей Скрипал": "Тереза Мей преживява вече един провал с аферата „Скрипал". Нямаме още заключението на Организацията за забрана на химическото оръжие - вече цял месец тя анализира, а тогава Тереза Мей направи заключението за 12 часа."


Големите централни банки увеличават покупките си на правителствени облигации на

Големите централни банки увеличават покупките си на правителствени облигации на ...

......... на облигации и повиши лихвените проценти, получилата се вследствие на това по-висока доходност ще доведе до нов приток на пари. Според изчисления на банката, ако мениджърите увеличат дела на резерви в евро дори с половината от стойността им през 2009 г., то това ще изисква закупуването на 392 млрд. евро. 


В България вече не остана село без някакъв фест: ден

В България вече не остана село без някакъв фест: ден ...

......... търси не театъра, който ѝ играят, за да ѝ продадат някое и друго легло. А да търси истината за местната култура и автентичното преживяване на местните хора. Трябва да се появи някаква туристическа естетика, което изисква възпитаване на вкуса, авторитети, опит в други културни среди. А това е трудна работа.


Увеличението в обема на бързите кредити и спадът на дела

Увеличението в обема на бързите кредити и спадът на дела ...

......... размер на 152,3 млн. лв. , в т.ч. 35 млн. лв. през четвъртото тримесечие на 2017 г., а закупените – 38,3 млн. лв. (0,1 млн. лв. през четвъртото тримесечие на 2017 г.)Общ обем на вземанията по кредити на дружествата, специализирани в кредитиране, и дял на необслужваните кредити