В Турция, България, Сърбия има по един главен организатор. Всеки

...
 В Турция, България, Сърбия има по един главен организатор. Всеки
Коментари Харесай

Сийка Милева: Трафикирането на един мигрант е около 3000 евро, ВИП услугата достига до 10 000 евро

 „ В Турция, България, Сърбия има по един основен уредник. Всеки от тях построява система под себе си. Отговорник обезпечава водачи, които транспортират мигрантите от точка А до точка Б. Друг дава отговор за обезпечаването на квартири. След като престоят избран интервал в страната, биват водени до точка на сръбско-българската страна, където се поемат от сръбските уредници. Заплащането се прави, когато главният уредник от турска страна удостовери, че мигрантите са минали в Сърбия. Тарифата за трафикирането на 1 мигрант е от порядъка на 2000-3000 евро “, това съобщи представителят на основния прокурор Сийка Милева по отношение на акцията „ Хавала “ против незаконната миграция.

При трафикирането на по-малък брой мигранти, така наречен вип услуга, сумите доближават до 10 000 евро на човек.

Мащабната акция под кодовото име „ Хавала “ против незаконната миграция и трафика на мигранти се организира на територията на цялата страна. Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи удариха уредници на незаконен трафик на хора.

В хода на интервенцията са тествани над 30 адреса, посочи Атанас Илков, шеф ГДНП.

Заместник основният секретар на Министерство на вътрешните работи Станимир Станев съобщи, че страната е получила поддръжка от Турция за общата битка с каналджийството.

Операцията на прокуратурата, ГДБОП, Националната полиция и ДАНС започва през вчерашния ден, по едно и също време на адреси в София, Драгоман, Харманли и Болярово. В столицата служители на реда, прокурори и следователи влизат на няколко адрес в Зона Б-5, където има данни, че живеят сирийци с филантропичен статут, които са част от каналите за трафик на мигранти през страната ни.

 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР