Ръководителят на отдел човешки ресурси в гиганта за спортна екипировка

...
Ръководителят на отдел човешки ресурси в гиганта за спортна екипировка
Коментари Харесай

Шеф в Адидас подаде оставка заради расизъм

Ръководителят на отдел човешки запаси в колоса за спортна екипировка " Адидас " подаде оставка на фона на скандал поради корпоративната просвета и неналичието на расово многообразие в компанията, оповестяват международните осведомителни организации.

Карън Паркин е английска гражданска, който е работила в " Адидас " повече от 20 години.

Напускането ѝ става след митинги от чиновници на " Адидас " поради коментар, който тя е направила на вътрешна среща през предходната година.

Световни марки са изправени пред все по-голям напън да подхващат дейности по отношение на расовото тъждество след гибелта на Джордж Флойд, погубен от бял служител на реда в американския град Минеаполис през предишния месец.

В изказване на втория по величина производител на спортна екипировка в света Паркин акцентира, че тя постоянно е била срещу расизма и " е решила да се пенсионира и да трасира пътя за смяна ".

Според американското издание " Уолстрийт джърнъл " по-рано този месец група от повече от 80 служащи в " Адидас са призовали за следствие на отношението на Паркин към расизма, расовото многообразие и приобщаването.

Паркин е споделила на среща през предходната година за чиновници в централата на " Рийбок ", марка за спортни артикули, благосъстоятелност на " Адидас ", че въпросът за расизма е " звук ", за който се приказва единствено в Съединени американски щати.

Оставката й е един от най-известните корпоративни ходове, само че гибелта на господин Флойд през май ускори фокуса върху полемиката за расизма и неравенството по света.

Г-жа Паркин, която напуща ролята с неотложен резултат, беше единствената жена в борда на компанията.

Оставката й значи, че изпълнителният съвет на компанията към този момент е формиран напълно от бели мъже. Преди това Adidas съобщи, че ще предприеме дейности за справяне с проблемите на многообразието и приобщаването.

Компанията даде обещание да подсигурява, че най-малко 30% от новите си чиновници в Америка ще произлизат от черни или латиноамерикански генезис.

Той също по този начин си слага за цел тези групи да изпълнят 12% от своите лидерски функции в Съединени американски щати в границите на пет години.

Adidas е и измежду възходящия брой международни марки, които се причисляват към протеста на рекламодателите на обществените медии поради манипулирането им с расистко наличие.

Този ход идва след акцията " Stop Hate For Profit ", призоваваща фирмите да прекратят рекламата си във Фейсбук и Instagram за месец юли.

Някои компании отидоха по-далеч и стопираха рекламите си на други платформи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР