Бизнесменът Йорген Фенек е поръчал убийството на журналистката Дафне Каруана

...
Бизнесменът Йорген Фенек е поръчал убийството на журналистката Дафне Каруана
Коментари Харесай

Убийството на малтийската журналистка било поръчано като в мафиотски филм

Бизнесменът Йорген Фенек е поръчал убийството на журналистката Дафне Каруана Галиция, съобщи през днешния ден очевидец по делото.

Става дума за Мелвин Теума, който призна, че Фенек го е употребил за медиатор при организирането на убийството на проверяващата журналистка.

Фенек бе задържан на 20 ноември и през уикенда му бе повдигнато обвиняване по отношение на убийството на Каруана Галиция.
Мелвин Теума съобщи, че Фенек е изискал от него да откри хора, които да убият Каруана Галиция, и че му е дал 150 000 евро, с които да им заплати.

Според Теума Фенек е поръчал убийството на журналистката, след това имал съмнения и в последна сметка решил да осъществя проекта си през юни 2017 година, когато малтийската ръководеща партия още веднъж спечелила парламентарните избори.

Дафне Каруана Галиция бе взривена в автомобила си през октомври 2017 година Евродепутати на задача в Малта по отношение на следствието на убийството на Каруана Галиция обявиха през днешния ден, че са разтревожени за прозрачността на процеса.

"Доста сме обезпокоени от обстоятелството, че Джоузеф Мускат е още на власт, обезпокоени сме за прозрачността на следствието за убийството " на Дафне Каруана Галиция, съобщи евродепутатката София Инт Велд.

Мисия от седем евродепутати прекара два дни във Валета, с цел да следи следствието за убийството на журналистката.

Случаят, в който бяха забъркани имената на високопоставени малтийски чиновници, накара Мускат да разгласи, че ще подаде оставка на 12 януари.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР