Британският премиер Тереза Мей предупреди днес, че ако Брекзит бъде

...
Британският премиер Тереза Мей предупреди днес, че ако Брекзит бъде
Коментари Харесай

Тереза Мей: Подкрепете споразумението ми или се гответе за дълго отлагане на Брекзит

Британският министър председател Тереза Мей предизвести през днешния ден, че в случай че Брекзит бъде отсрочен толкоз дълго, че се наложи Обединеното кралство да взе участие в европейските избори през май, това ще бъде "ярък знак на груповия политически неуспех на (британския) парламент ", съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

В авторската си публикация, която беше оповестена през днешния ден във вестник "Сънди телеграф ", Мей добавя, че в случай че английските депутати не поддържат съглашението ѝ за Брекзит преди срещата на Европейския съвет в четвъртък, Англия "няма да напусне Европейски Съюз още месеци, в случай че въобще в миналото го напусне ". Очаква се през новата седмица английският министър председател да се опита за трети път да завоюва утвърждението на Народното събрание за своето съглашение.

В четвъртък депутатите гласоподаваха да изискат Брекзит да бъде отсрочен. Така евентуално ще бъде избегнато безредно излизане на в началото плануваната дата на Брекзит 29 март, само че в последна сметка правото да утвърждава или отхвърля вероятно продължение на периода има Европейски Съюз.

Британското държавно управление не разполага към момента с поддръжката на задоволително депутати, с цел да завоюва парламентарното гласоподаване на съглашението си за Брекзит, само че "значителен брой " депутати са размислили и евентуално въпреки всичко ще поддържат документа, съобщи финансовият министър на Обединеното кралство Филип Хамънд. След станалото във вторник забележителен брой от сътрудниците са трансформирали мнението си.

Според тях другите възможности са толкоз неприемливи, че съглашението на премиера им наподобява най-хубавия метод за Брекзит, сподели Хамънд. "Все още не, работата продължава ", добави той в отговор на въпрос дали държавното управление разполага с задоволително гласове в Народното събрание, с цел да прокара съглашението. Британското държавно управление може да се е отказало да внеси за трети път за гласоподаване в Народното събрание през идващите седмици съглашението за Брекзит, контрактувано с Европейски Съюз, съобщи министърът на търговията на Обединеното кралство Лиъм Фокс.

Дали ще има ново гласоподаване зависи от това дали ще има болшинство в Камарата на общините, сподели Фокс. "Няма да има никакъв смисъл от гласоподаване, в случай че няма никакъв късмет да спечелим ", добави той.

Засега няма планувана дата за трето гласоподаване в Народното събрание, въпреки че английските медии тиражираха информация, че това може да стане във вторник. Ако Народното събрание одобри съглашението на Мей до 20 март, министър председателят ще изиска от Европейски Съюз срокът за Брекзит да бъде удължен до края на юни, с цел да бъде прокарано в това време в Народното събрание съответното законодателство. Ако съглашението не бъде утвърдено, тя ще изиска срокът да бъде продължен и следователно държавното управление ще внесе редица оферти за гласоподаване в Народното събрание идващия месец. На 21 и 22 март водачите от Европейски Съюз ще имат среща в Брюксел, на която се чака да решат дали да одобряват срокът за Брекзит да бъде удължен и след 29 март.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР