Гърция отвори вчера шест основни пристанища за круизни кораби, за

...
Гърция отвори вчера шест основни пристанища за круизни кораби, за
Коментари Харесай

Страхотна новина от Гърция на фона на мерките срещу К-19

Гърция отвори през вчерашния ден шест съществени пристанища за круизни кораби, за първи път през този туристически сезон заради епидемията от ковид, заяви уеб сайтът МКД. Първите кораби обаче се чакат чак измежду три седмици.

Министърът на туризма Харис Теохарис изпрати предходната седмица известие в Международната круизна асоциация и три огромни компании в този бранш, които работят в Гърция, с което ги е уведомил публично, че от 1 август пристанищата Пирея, Родос, Ираклион, Волос, Корфу и Катаколон ще могат да одобряват круизни кораби.

След епидемиологичен надзор на пасажерите и екипажите в тези пристанища, круизните кораби ще могат да се насочат към всяко различен гръцко пристанище, включено в маршрута им.

Круизните кораби ще могат да влизат в гръцките пристанища от 20 август, заяви министърът на морския флот и по въпросите на островите Янис Плакиотакис.

Гърция се пробва да съживи бранша на туризма, който съставлява една четвърт от нейната стопанска система, изтъквайки, че страната се оправя добре с пандемията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР