Жителите на Боливия излязоха по улиците на градовете, за да

...
Жителите на Боливия излязоха по улиците на градовете, за да
Коментари Харесай

Стана ясно къде е Ево Моралес, жителите на Боливия празнуват ВИДЕО

Жителите на Боливия излязоха по улиците на градовете, с цел да отпразнуват оставката на президента Ево Моралес. Видеоклип от протичащото се е оповестен в Twitter акаунта на Conflicts News Worldwide.

На фрагментите се вижда по какъв начин хората пеят, крещят лозунги и размахват флагове. По улицата минава оркестър, боливийците свирят на духови принадлежности. В празнуването се включиха и служители на реда.

Police leading the celebrations in Potosi#Bolivia pic.twitter.com/7FftKJLkU4
— CNW (@ConflictsW) 10 ноември 2019 година По-рано боливийските медии разпространиха записи с излитащ аероплан - предполагаше се, че президентът се е отправил към Аржентина. Машината, която е изхвърчала от Ел Алто, скоро е кацнала в Чимор, различен град в Боливия. Смята се, че точно там Моралес се радва на поддръжка и има многочислени последователи.

Президентът на Боливия бяга със аероплан, ето какво се случва ВИДЕО

Според някои издания, Моралес е приказвал на конференция и е декларирал, че не има намерение да бяга.

"Няма да напусна Боливия, нямам причина да тичам ", обяснил е политикът.

Министърът на опазването на здравето Габриела Монтаню е уведомила в това време, че домът на някогашния държавен глава е разграбена. Тя е призовала хората да спрат насилието.

Властите във Венецуела и Куба са пояснили в публични известия, че смятат оставката на президента на Боливия за държавен прелом.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР