Демонстранти излязоха по улиците на Букурещ и други големи румънски

...
Демонстранти излязоха по улиците на Букурещ и други големи румънски
Коментари Харесай

Румънците излязоха по улиците да искат оставката на правителството

Демонстранти излязоха по улиците на Букурещ и други огромни румънски градове през вчерашния ден за трети следващ ден на митинги против корупцията и с апели към държавното управление да подаде оставка, заяви ДПА.
 
Около 10 000 души се събраха пред централата на държавното управление в Букурещ, уточни румънската осведомителна организация Аджерпрес.
 

Организаторите на митинги желаят държавното управление да се отдръпна от власт поради наскоро признатите закони и други ограничения, които съгласно тях са прокарани в полза на корумпирани политици.
 
Няма данни за конфликти на вчерашните митинги. Според някои информации е имало по-малко служители на реда, спрямо петък и събота.
 

Протести имаше през вчерашния ден още в Клуж-Напока, Сибиу и Яш. Най-малко 450 души се наложи да получат здравна помощ поради контузии, получени при конфликти сред стачкуващите и полицията.-->
 
Предвожданото от социалдемократите държавно управление на премиера Виорика Дънчила бе гневно разкритикувано за прокарването на закони, ограничаващи пълномощията на Националната дирекция за битка с корупцията и за отстраняването на директорката й Лаура Кьовеши.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР