Главата на Римо-католическата църква папа Франциск призова кризата във Венецуела

...
Главата на Римо-католическата църква папа Франциск призова кризата във Венецуела
Коментари Харесай

Папа Франциск призова за по-бързо разрешаване на кризата във Венецуела

Главата на Римо-католическата черква папа Франциск прикани рецесията във Венецуела да бъде позволен в скоро време за положителното на страната и на целия район.

В обичайна си неделна проповед на площад „ Свети Петър “ във Ватикана папа Франциск разгласи, че се моли „ Господ да въодушеви и вразуми заинтригуваните страни, колкото е допустимо по-скоро да реализират единодушие, което ще постави завършек на страданията на хората, в името на положителното на страната и на целия район “, осведоми БГНЕС.

Президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви за обновяване на разговора на 8 юли с поддръжката на държавното управление на Норвегия, този път на остров Барбадос. Той акцентира, че към този момент са конкретизирани 6 точки, върху които ще се дискутира и които засягат всички области на живота в страната – стопанска система, политика, просвета, обществена сфера. Самият Мадуро съобщи, че е надъхан оптимистично.

На 21 януари, малко след полагането на клетва, във Венецуела започнаха всеобщи митинги против президента Мадуро. Председателят на Националната асамблея (парламента) Хуан Гуайдо се самообяви за краткотраен президент. Съединени американски щати и няколко страни от Западна Европа заявиха, че го признават за държавен глава на Венецуела, до момента в който Русия, Китай и Турция поддържаха Мадуро. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР