Няколко носещи колони по трасето на автомагистрала Струма са сериозно

...
Няколко носещи колони по трасето на автомагистрала Струма са сериозно
Коментари Харесай

Носещи колони повредил пожарът на магистрала Струма, поне месец ще продължи ремонта

Няколко носещи колони по трасето на автомагистрала " Струма " са съществено развалени от пожара, избухнал в сектора край Дупница преди дни. АПИ стартира огледи на вредите, а автомагистралата в този регион може би ще остане затворена най-малко месец, до момента в който се създадат всички нужни експертизи, оценки на вреди и възстановителни поправки.

Депо за леснозапалими боклуци, струпани под мост на автомагистралата, пламна във вторник. Едва тогава стана ясно, че отпадъците са били складирани нелегално там. АПИ разпореди инспекции в цялата страна за други такива нарушавания.

Минимум 2-3 седмици ще отнеме възобновяване на придвижването по автомагистралата в платното за София, коментира  инж. Иван Досев, член на. За нормализиране на трафика в посока Кулата обаче ще е належащо повече време, защото колоните, ригелите, гредите и отводнителите в тази част от моста са наранени доста по-сериозно от пожара, сподели инж. Досев пред медии, като се базира на предварителните планове на специалистите, направили оглед на оборудването.

Заради пожара и нанесените вреди продължава да е лимитирано прекосяването в близо 10-километров сектор от Автомагистрала „ Струма “ - сред п. в. „ Дупница “ и п. в. „ Бобошево “, като в останалата част от автомагистралата придвижването се прави без ограничавания. В правата наранена от пожара трафикът се пренасочва по обходен маршрут от п. в. „ Дупница “ по път I-1 (E-79) до п. в. „ Бобошево “ на Автомагистрала „ Струма “ и назад.

При възобновяване на придвижването в платното за София ще бъде основана нужната организация за облекчение на трафика. В дните с интензивно придвижване - петък и събота, в сектора от Автомагистрала „ Струма “ ще минава трафикът за Кулата, а пътуващите за София ще употребяват първокласния път Е-79. В неделя и понеделник в правата от автомагистралата ще минава трафикът в посока София, а всички пътуващи за Кулата ще се насочват към Е-79.

Ремонтът на разваления от пламъците сектор ще бъде стихотворец финансово от АПИ, само че откакто е ясна сметката, ще се предяви и иск към притежателя на предприятието, направил сметището под моста, добави той.

 Инж. Досев уточни, че и при построяването на оборудването от автомагистралата се е налагало строителят да почиства за своя сметка същия терен, с цел да се освобождава място, защото непозволено са били депонирани боклуци. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР