Президентът на Боливия Ево Моралес подаде оставка, предаде Спутник. Това

...
Президентът на Боливия Ево Моралес подаде оставка, предаде Спутник. Това
Коментари Харесай

Моралес подаде оставка

Президентът на Боливия Ево Моралес подаде оставка , съобщи " Спутник ".

Това се случва, откакто по-рано през днешния ден армията на Боливия го прикани да се отдръпна . Командирът на въоръжените сили на Боливия направи това в изказване.

Evo Morales has announced his resignation. It will deepen polarization in an already deeply fractured Latin America. Left will denounce coup d'état, right will say he tried to steal the election. Twitter won't help.
— Oliver Stuenkel (@OliverStuenkel) November 10, 2019
" След анализиране на конфликтната вътрешна обстановка, молим президента да подаде оставка на президентския си мандат, с цел да разреши умиротворяването и поддържането на стабилността, за положителното на нашата Боливия ", сподели военачалник Уилямс Калиман пред кореспонденти.

Това се случва, откакто по-рано и полицията мина на страната на стачкуващите, които седмици наред стачкуват против преизбирането на президента, който е на власт от 2006 година.
 Моралес прикани за нови избори в Боливия
Моралес прикани за нови избори в Боливия

На конференция дългогодишният водач също даде обещание да смени членовете на изборната комисия на страната

Демонстраците взеха минимум 3 жертви.

Припомняме, че под натиска на публичното неодобрение, по-рано през днешния ден Моралес разгласи, че ще свика нови президентски избори , откакто интернационалните наблюдаващи сложиха под въпрос резултатите от вота преди няколко седмици.

Свиквам нови избори, с цел да може народът на Боливия да избере новото си държавно управление посредством гласоподаване , разгласи той.

На конференция дългогодишният водач също даде обещание да смени членовете на изборната комисия на страната.
 Полицията в Боливия се причисли към протестиращите
Полицията в Боливия се причисли към протестиращите

Военният министър разяснява, че все още държавното управление изключва военна интервенция против разбунтувалите се служители на реда

Международната организация разгласи, че инспекция на изборите на 20 октомври е открила " ясни операции " на изборната система и резултатите не могат да бъдат доказани.

Манипулациите на компютърната система са в подобен размер, че те би трябвало да бъдат разследвани от Боливия и да се поеме отговорност при този сериозен случай, се споделя в прелиминарен отчет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР