Държавата Катар има воля и интерес да инвестира в българската

...
Държавата Катар има воля и интерес да инвестира в българската
Коментари Харесай

Катар иска да строи пътища и магистрали в България

Държавата Катар има воля и интерес да влага в българската транспортна инфраструктура, само че е належащо страната ни да приготви и показа безапелационно капиталовите си планове. Без съответни механически параметри, финансови разбори и периоди не можем да притеглим огромни интернационалните вложители. Това съобщи президентът Румен Радев на среща на „ Дондуков “ 2 с народни представители от Комисията по районна политика, благоустройство и локално самоуправление и от Комисията по превоз, осведомителни технологии и известия към Народното събрание, оповестиха от прессекретариата на президента.

Румен Радев срещна депутатите с резултатите от формалното си посещаване в Катар, където беше по покана на емира Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани от 10 до 12 април т. година ''По време на диалозите ми в Доха с емира, с министър-председателя, с министъра на превоза на Катар и с изпълнителния шеф на Катарската капиталова организация беше повдигната още веднъж тематиката за партньорство при създаване на пътната инфраструктура в България по направление „ Север-Юг “.'', уточни Румен Радев.

Президентът посочи отличните връзки на политическо равнище сред България и Катар, в това число положителни персонални контакти, и акцентира декларираната подготвеност на арабската страна да влага в автомагистрала „ Русе-Свиленград “ и тунела под връх Шипка. „ Катар демонстрира интерес и ще вложи средства, само че единствено в случай че българската страна даде настоящи планове, подготвени за реализация “, съобщи президентът. Той прикани депутатите в съгласуваност с изпълнителната власт за по-експедитивни и ефикасни дейности, с цел да се реализира нужния прогрес.

''Движеща мощ за реализацията на обсъжданите планове имат държавното управление и Народното събрание, наемам се да спомагам на най-високо политическо равнище готовите ни оферти да бъдат показани на катарската страна.'', съобщи Румен Радев.

Народните представители се ангажираха да предизвикват взаимно съвещание на двете комисии, като поканят представители на всички виновни институции за спор по тематиката.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР